Nieuwe stenen uit Madagaskar ingekocht.

Algemeen

We zijn net terug van een bliksembezoek aan onze vriend uit Madagaskar. Hij had van de week een nieuwe container stenen binnen gekregen en heel graag wilden wij kijken wat voor moois hij had meegenomen. Hij stelde ons niet teleur want we hebben weer heerlijk kunnen inkopen. We wisten al dat er Pinguïn Agaat bij deze zending zou zitten en dat kwam goed uit want deze waren precies uitverkocht. Deze mooie freeforms zijn zo decoratief om in huis te zetten dat ze veel mensen aanspreken, maar natuurlijk is de energie ook heel fijn.

Pinguïn Agaat

Pinguïn Agaat is een steen die gevonden is in Madagaskar. Het is een aardende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Werkt kalmerend, rustig aan, maar geeft veel kracht. Zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen. Pinguïn Agaat zorgt voor een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Geneest innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Het zwart/wit van de steen symboliseert yin en yang. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Pinguïn Agaat biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Spiritueel verhoogt deze Agaat het bewustzijn en verbindt u met de eenheid van het leven. Hij beschermt de aura en transformeert negatieve energie. Pinguïn Agaat stimuleert ook het kruinchakra. Hij harmoniseert de relatie tussen fysieke en fijnstoffelijke lichamen.  Her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Tevens helpt deze Agaat negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. De steen geeft troost bij panieksituaties, verdriet, of na een verlies, bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare. Goed voor de spijsvertering, de maag, ogen en de baarmoeder. Ondersteunt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen.

We hebben een paar unieke stukken ingekocht, eentje daarvan is een hele grote opengewerkte Septarie, deze bevat Ammonieten, je ziet de fossiele slakvorm prachtig zitten. Voor schedel liefhebbers is het net een natuurlijke opengewerkte schedel qua vorm. We hebben ook drie grote geslepen kwartspunten ingekocht. Het zwaarste exemplaar weegt 14,5 kg. Deze vormen een prachtige combinatie met een amethist geode, maar natuurlijk los ook heel prachtig en heel krachtig qua energie. We hebben ook twee wat kleinere exemplaren, maar stuk voor stuk zijn het zuilen van energie.

Bergkristal

Bergkristal of kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen of punt neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Helder kwarts belichaamt het concept van helderheid en leert je om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden. Het brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd en hart en helpt verwarring te overwinnen. Ook helpt het je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. Als je een kwarts kristal of bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal is een geneeskrachtige steen, hij brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand van voor de ziekte. Hij reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en resoneert met alle chakra’s. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Kwarts is een grote energiebespaarder en stimuleert het immuunsysteem.

We hebben ook weer prachtige paarse Chalcedoon kunnen bijkopen, freeform maar ook grotere trommelstenen. Veel van onze klanten die een stuk hebben gekocht zijn er enorm blij mee. Dus heerlijk dat we er nog van hebben kunnen kopen. Veel exemplaren zijn niet alleen paars van kleur, maar bevatten ook oranje of zelfs rode zwemen. Andere kunnen weer lila tot zelfs licht grijsblauwe tinten bevatten. Het zijn allemaal stuk voor stuk unieke exemplaren die in energie net weer iets verschillen.

Paarse Chalcedoon

Dit is een steen van de pure violette vlam of straal die verbonden is me de energieën van St-Germain. Dit maakt de steen tot een krachtig middel voor zuivering en reiniging van het auraveld, maar ook tot een goede beschermsteen. Het verwijdert negatieve aanhechtingen uit zowel dit als uit vorige levens. De violette vlam verbindt je hogere zelf met je lagere zelf door een straal violet licht via je kruinchakra binnen te laten komen, deze reinigt je diep vanbinnen waardoor je ware zelf steeds helderder tevoorschijn komt. Met deze steen heb je ook toegang tot de Akasha-kronieken en oude kennis uit vroegere beschavingen. Tevens helpt hij je om zielsverwanten of je tweelingziel aan te trekken. Samen met Fenakiet werkt de steen nog krachtiger om helderziende vermogens te ontwikkelen, terwijl met Moldaviet het proces van omvorming van het lagere zelf versnelt. Dit is een hele krachtige steen om bewust mee door de droomstaat te reizen en om het chakra van het 3e oog te reinigen en in evenwicht te brengen. Paarse chalcedoon kan kinderen die over heldere en intuïtieve vermogens beschikken op hun gemak stellen en zich meer beschermd laten voelen. Heel goed om mee te mediteren, vooral voor mensen die tijdens meditatie snel in slaap vallen. Ook goed bij narcolepsie en andere slaapstoornissen.

Voor een fantastische prijs hebben we blauwe Calciet in de vorm van vlammen kunnen inkopen. Heel fijn voor in huis, in een praktijk, maar ook heerlijk rustgevend voor in de slaapkamer.

Blauwe Calciet

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een ruimte verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het je energieniveau. In het lichaam verwijdert het stagnerende energie. Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Blauw calciet werkt sterk op je keelchakra en opent deze met liefdevolle kracht en zachtheid. Het bevordert van hieruit het spreken vanuit je gevoel en vanuit je hart. Het brengt zachte healing op eventuele blokkades in het keelgebied. Hij helpt je met het uiten van gevoelens of het delen van ervaringen. Blauw calciet kalmeert en verzacht ook emoties die soms opgekropt zitten in dit keelchakra. Het heelt ook oude stukjes uit vorige levens, het kan karmische connecties bloot leggen en helen. Dit kristal brengt ook helderheid in je gevoelens. Het bevordert de creativiteit en brengt een vredig gevoel in je innerlijke kind. Het kristal brengt acceptatie van je groeiprocessen, verlaagd de bloeddruk, kalmeert de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los.

In een vorige blog vertelden we dat we nu trommelstenen van gouden Merliniet hadden kunnen inkopen, nu hebben we iets grotere exemplaren kunnen kopen, van die mooie platte, grotere stenen. Deze zijn gevonden in Madagaskar, die we al hadden komen uit Turkije. Merliniet is eigenlijk een spirituele naam, gegeven aan Dendriet Opaal. Deze uit Madagaskar hebben van die heerlijke organische vormen zoals je ze weleens in een rivier vindt, of op sommige stranden. Heel mooi om neer te leggen of mee te mediteren. Je ziet prachtige patronen van dendrieten in de stenen.

Gouden Merliniet 

Gouden Merliniet is bijzondere versie van Merliniet. Hij is verbonden met de goud/gele vlam van opstanding en de verlichte geest en werkt daardoor op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Hij verbindt je met het hoogste wezen wat je van oorsprong bent. Gouden Merliniet is verbonden met het licht van de grote centrale zon. Deze steen zorgt voor magie, vreugde en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van kwarts en psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij herprogrammeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te herkaderen. In fysiek opzicht bevordert gouden Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, maag, darmen, spijsvertering en het hart.

Ook hebben we een hele krachtige groene combinatie van Aventurijn met Fuchsiet ingekocht, dit zijn mooie grote trommelstenen. Aventurijn is een melkachtige, grofkorrelige kwartsoort, waarvan de insluitsels van mineralen de kleur en de schittering bepalen. Deze groene bevat heel veel Fuchsiet, dit is een groene mica. De naam Aventurijn komt van het italiaanse ‘Avventura” wat ‘toeval’ betekent. Dus de toevallig aanwezige insluitsels in het kwarts hebben voor deze naam gezorgd, maar ook het toevallig ontdekte glassoort in Venetie werd rond 1700 door een Venetiaanse glasmaker de naam ‘Avanturine’ genoemd. We noemen deze stenen Fuchsiet Aventurijn uit Madagaskar.

Fuchsiet Aventurijn uit Madagaskar

Fuchsiet Aventurijn is een mystieke steen van voorspoed die een sterke band heeft met het devische rijk en met een krachtig Engelencontact. De steen is tevens sterk verbonden met het hartchakra en helpt je te leven vanuit jouw hart. Visionaire steen die waarnemingen stimuleert en die ons verbindt met de hoogste spirituele gebieden, maar wel verbonden met je eigen hart. Vergemakkelijkt astrale reizen en opent de intuïtie en paranormale reizen. Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid en bevordert mededogen en inlevingsvermogen en moedigt volharding aan. Hij neemt je mee naar het verleden om oorzaken van ongemakken te zoeken. Ook laat hij laat zien welke holistische actie je moet ondernemen en leidt gezondheidskwesties in goede banen. Fuchsiet Aventurijn helpt je om in je kracht te gaan staan maar ook om van diens te zijn zonder in een machtsstrijd of valse nederigheid verstrikt te raken. Hij laat zien wat nodig is om de ziel te laten groeien. De steen helpt wederzijdse afhankelijkheid en emotionele chantage overwinnen en geeft veerkracht na een trauma of emotionele spanning. De steen verbindt het intellect met de emotie, kalmeert woede en irritatie en helpt je emotioneel te herstellen.  De steen geeft een gevoel van welzijn, brengt yin en yang in evenwicht en beschermt het hartchakra. Als je de steen draagt, helpt hij elektromagnetische vervuiling te absorberen. De steen helpt bij stotteren en ernstige neuroses door inzicht in de onderliggende oorzaken te bieden. Fuchsiet Aventurijn is goed voor het hart, de thymus, het bindweefsel, spieren, skelet en het zenuwstelsel. Het normaliseert de bloeddruk, stimuleert de stofwisseling, verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt aderverkalking en hartaanvallen. Het helpt bij ontstekingen, huiduitslag en huidallergieën, verlicht migraineaanvallen en verzacht de ogen. Ook de bijnieren, longen, neusbijholten, spierstelsel en urogenitale systeem hebben baat bij deze steen. Ook kalmerend bij huidproblemen. Dep water van de steen op de huid.

Heel bijzonder vinden wij een steen die wij nog nooit gezien hadden, dit is Turkoois uit Madagaskar. Dit zijn grotere trommelstenen die zachtblauw van kleur zijn. Wij hebben in de winkel al jaren de prachtige blauwe Turkoois uit Amerika, van deze weten wij dat ze bijna niet meer te krijgen zijn, maar wij hebben gelukkig een paar jaar geleden oude voorraad kunnen kopen. Deze uit Madagaskar heeft een hele zachte, liefdevolle energie. Ook zijn deze een stuk groter dan die uit Amerika. Heerlijk om vast te houden of mee te mediteren. De kleinere exemplaren kun je in je zak bij je dragen. Helaas worden er heel veel nep Turkoois verkocht, veel komen er uit China. Vaak wordt witte Howliet geverfd met een blauwe kleur zodat ze op Turkoois lijken.

Turkoois

Deze steen van de indianen draagt heel veel oude wijsheden met zich mee. Het is een zeer efficiënte genezer, hij biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis al als talisman gebruikt. Turkoois bevordert spirituele afstemming en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het derde oog geplaatst versterkt hij de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft hij oude geloften en verboden op. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Hij schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt hij de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Hij is heel goed bij regressie, omdat hij herinneringen, emoties en verdriet van vroeger terug  haalt en je de kracht geeft ze op een rustige manier te verwerken. Hij heft een martelaarshouding of zelfsabotage op en bevordert creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert turkoois stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde. Fysiek werkt hij goed bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Hij verbetert het immuunsysteem, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen. Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Hij remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.

We hebben ook een klein aantal wat grotere geslepen kwarts punten met Lepidicrokiet in kwarts kunnen kopen. Wat een bijzondere kristallen en wat een krachtige energie. Het zijn dus bergkristallen met een extra component erin. Ook heel prachtig om te zien.

Lepidicrokiet kwarts

Dit is een echte krachtsteen die je voorbij tijd en ruimte voert om te communiceren met het Engelenrijk. Hij stemt de persoonlijke visie af op het hoogste, waardoor dromen en potentieel zich manifesteren. Deze combinatie waarborgt dat alles perfect op orde is. Dit kristal beschermt het fluïdekoord tijdens astrale reizen en zorgt voor een probleemloze terugkeer. De verkregen inzichten worden bewust in het lichaam gebracht. Bewust gebruikt biedt het kristal inzicht in de toekomst omtrent gevolgen van huidige handelingen. Het brengt je ook in contact met je hoogste zijnsniveaus, waar je je ware zelf ontmoet. Het lost valse zelfbeelden en misvattingen op en vervangt deze door het ware besef. Dit kristal versterkt energiebehandelingen zoals Reiki en Universal White Time Healing en helpt bij rebirthingprocessen, dit komt omdat het kristal blokkades helpt te doorbreken. Je kunt hem op alle chakra’s leggen.

Ook willen we in deze blog heel graag een trommelsteentje vermelden, omdat deze ook dit weekeinde al in de winkel zal liggen. Het is een getrommelde Aragoniet uit Brazilië. Ze zien eruit als Girasol met groene insluitsels. Je hebt Aragoniet in verschillende kleuren, de bruine aarden meer dan de witte, ook deze hebben een hogere vibratie, maar zijn tevens verbonden met de aarde.

Aragoniet trommelsteen uit Brazilië

Deze magische Aragoniet met groene zweem is verbonden met de planeet Venus waardoor de steen een sterke doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. Deze steen is zeer waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer mee te gaan met het leven en je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. De steen verzacht gevoel en emoties, het is een zachte kracht die je diverse engelenverbindingen laat voelen. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je dus in je emotionele, spirituele groei. Deze energie helpt je ook om oud denken en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. De steen maakt je zacht en open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Op fysiek niveau reinigt de steen je hele watersysteem. Dit kristal is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde, ze verbindt jouw bewustzijn hier dus directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. Het helpt je ook om meer te leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, het zuivert je van oude patronen en opent je voor het hogere bewustzijn, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, dus een echte nieuwetijdssteen. Aragoniet resoneert met Moeder-Aarde. Is een uitstekende aarde healer en aardende steen. Transformeert geopatische belasting en geblokkeerde leylijnen. Helpt tegen overgevoeligheid en stress. Neemt je mee terug naar je jeugd of de tijd daarvoor en helpt het verleden te verkennen. Leert geduld en acceptatie. Aragoniet geeft inzicht in de oorzaken van problemen en helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Het biedt kracht en ondersteuning. Spiritueel stabiliseert hij deze ontwikkeling, herstelt het evenwicht en bereidt hij meditaties voor door vibraties op een hoog niveau op te wekken. Goed bij verkoudheid, geneest botten, verlicht pijn, goed bij nachtelijke spierkrampen, versterkt het immuunsysteem en helpt zweverige mensen aarden.

Als laatste en voor ons echt de klap op de vuurpijn willen we een prachtige, unieke Regenboog Spectroliet Labradoriet laten zien. Het zijn grotere stukken in wat ze Freeform noemen. We hebben maar een beperkt aantal kunnen kopen, want we hebben de mooiste exemplaren uitgezocht. Ze bevatten ook de voor een Labradoriet zeldzame kleur Paars. De kleuren hebben de specifieke energie en uitstaling van het krachtige Spectroliet en zijn in de steen aanwezig in regenboog patronen. We hebben nog nooit zulke mooie en krachtige Labradoriet gezien. Wat een cadeau weer van moeder aarde. Ze bevatten het gehele spectrum aan kleuren zoals een regenboog ook bevat, inclusief het zeldzame paars.

Regenboog Spectroliet Labradoriet

Deze bijzondere vorm van Labradoriet is pas sinds kort op Madagaskar gevonden en is werkelijk prachtig. De kleuren zijn wat feller, als vlammen en in bogen als een regenboog. Deze Spectroliet is een hogere resonantie van Labradoriet die de ziel op elk gebied met een beschermende mantel omhult en ongewenste energieën van de aura af buigt en je bewustzijn verhoogt. Deze steen verhoogt het bewustzijn en maakt multi dimensionale- en reizen naar innerlijke dimensies mogelijk. Deze stenen bevatten ook diepe esoterische wijsheid. Het is een steen van transformatie die je mee neemt naar andere levens en die psychisch afval en negativiteit, waaronder ook slechte wensen en negatieve projecties van anderen verwijdert en je zelfvertrouwen versterkt. De groene kleur van de steen heeft een krachtige verbinding met Moeder Aarde en met je hartchakra. De gouden kleur is verbonden met de zonnevlecht en helpt angsten en onzekerheden uit te bannen en vergroot het vertrouwen in het Universum. Het oranje is verbonden met je tweede chakra, maakt je creatief en is verbonden met je seksualiteit. Als je tweede chakra geopend is kunnen emoties vrij in- en uitstromen. Je kunt dan gemakkelijke uiting geven aan je gevoelens en laat je niet snel meer meeslepen door je emoties.  De blauwe kleur is verbonden met het keelchakra en helpt je om je gevoelens te uiten. De paarse kleur is verbonden met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s die hij helpt openen. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Deze unieke steen helpt bij veranderingen, geeft kracht en volharding. Regenboog Spectroliet Labradoriet resoneert door zijn kleurschakering met de verschillende chakra’s en zoekt zelf de blokkade in het lichaam op en geeft balans. Deze steen is heel goed voor mensen die onzeker zijn en angsten hebben. Hij zorgt ervoor dat je weer in je kracht komt. Goed bij slapeloosheid die veroorzaakt wordt door psychische of mentale overbelasting. Hij heeft een reinigende functie op de organen ter hoogte van het zonnevlechtgebied, zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen. Hij zorgt ook voor een betere ademhaling en maakt de longen sterker. Ook goed bij reumatiek en jicht, brengt de hormonen in balans, bij emotionele blokkades, slaapproblemen en geeft rust en inzicht. De steen reduceert ook elektromagnetische straling.

Dit was het weer voor nu wat de stenen betreft, we gaan weer een heerlijk weekeinde tegemoet met prachtig weer. Dus de kussentjes liggen weer op de stoelen en je kunt je dus lekker even ontspannen in onze tuin. Stenen uitzoeken is immers een serieuze, inspannende aangelegenheid ha ha. Dit weekeinde zijn we weer geopend.

Wie wil weten wat voor lezingen er allemaal op ’t Lichtpuntje gegeven worden, kijk op www.lichtpuntje.org

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur):

Zaterdag 17 en zondag 18 juni

Zaterdag 24 en zondag 25 juni

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli

Zaterdag 15 en zondag 16 juli

Zaterdag 22 en zondag 23 juli

Donderdag 27 en vrijdag 28 juli

Menu