Nieuwe zeldzame kristallen uit Colombia binnengekomen

Algemeen

Wij zijn allemaal zo dol op de kristallen uit Colombia, de lasers hebben prachtige diepe ribbels erin en alle kristallen zijn altijd glashelder. Ze worden niet voor niets vaak Blades of Light of Lemurian Light Crystals genoemd. Hun ‘licht’ is erg hoog en zuiver. We hebben al lange tijd altijd de heldere Lemurians ervan in de winkel, wat ons erg gelukkig maakt. Je kunt n.l. niet heel makkelijk aan kristallen uit Colombia komen. Helaas zijn kristallen uit Colombia, omdat ze niet veel voorkomen, altijd een stuk kostbaarder dan de kristallen uit b.v. Brazilië. En ook het vervoer uit dit land is het laatste 1,5 jaar schreeuwend duur. Zo vreemd dat dit per land zo verschillend is. Als voorbeeld, het vervoer vanuit Hong Kong is veel duurder dan uit het buurland China, beide gaat op een vliegtuig, waarom is een vraagteken. Colombia is naar wat wij weten samen met Pakistan op het moment het duurste qua vervoer. Dit kan wel oplopen tot €15,- per kilo. Maar we gaan daaraan voorbij, als kristallen bij je horen te komen, dan neem je het op de koop toe. Deze lichtbrengers zijn nu zo nodig dat we van geluk een dansje deden toen we hoorden dat we aan twee van de meest recente kristallen uit de jungle van Colombia konden komen. De namen zijn Blue Smoke Mist Lemurian met Cookeite, gevonden in Santander, en Mango kwarts uit Boyaca.

We wisten niet wat we zagen en voelden toen we als eerste deze zeldzame Lemurians met een blauw/grijze nevel, soms bijna als een fantoom in het kristal, te zien en te voelen kregen. Wat een hoge vibratie, wat een helderheid. Deze ‘mist’ in de kristallen komt door het zeldzame Lithiummineraal Cookeite. Ik kon niet wachten tot Natascha ze zou ‘channelen’, met ze zou verbinden, zodat de kristallen hun verhaal aan ons wilden vertellen. Maar alleen als je ze al zag of vasthield kon je de hoge vibratie waarnemen die je in je lichtkracht zet en die je voorbij de sluier laat kijken en voelen. Het uiterlijk is zo symbolisch voor de energetische werking van dit kristal. Dit zijn wat men Ascensie kristallen noemt, kristallen die boven de aarde zijn gekomen om ons te helpen om onze trilling nog verder te verhogen, totdat we pilaren van licht zijn geworden.

Blue Smoke Mist Lemurian met Cookeite uit Colombia (Pilaar van licht)            

Deze zeldzame Lemurians uit Colombia zijn een gloednieuwe vondst uit de provincie Santander. Ze hebben een magische, blauwgrijze mist in zich, die wordt veroorzaakt door het zeldzame Lithiummineraal Cookeite. Deze glasheldere kristallen met een zeer hoge vibratie vergroten je bewustzijn en zetten mentale velden in een ander licht. Het zijn krachtige, liefdevolle Ascensiekristallen die ons helpen herinneren dat we unieke goddelijke wezens zijn. Ze bevatten een ‘gedachten zuiveringsfilter’. Ze helpen je gedachten minder onderhevig te zijn aan alle mentale velden om je heen, hierdoor zal je minder moe of prikkelbaar worden, of minder negativiteit van je omgeving ervaren, dit omdat je veel meer met je centrum, met je licht verbonden blijft en waardoor je autonomer zult worden. Dit kristal werkt heel krachtig op de rechterhersenhelft, de intuïtie. Gedachten zijn krachten, met je gedachten kun je krachtig manifesteren, zowel positief als negatief. Dit kristal helpt je in jezelf te kunnen geloven. Deze blauwgrijze waas van Cookeite staat symbool voor gezuiverde gedachten, waardoor je boven alles uitstijgt, zie symbolisch de heldere punt van het kristal. Achter wolken schijnt de zon. Net als obelisken in Egypte houden deze pilaren, of zuilen van licht verbinding met je hogere zelven en hogere werelden. Als je in verdichting of beperkingen zit, zoals nu veelal, in deze dimensie op aarde, helpt deze je achter de sluier te kijken, in zuivere gedachten te blijven. Om in magie en mogelijkheden te blijven denken en leven. De verdichting, de sluier, het plafond wat je kan voelen is eigenlijk een illusie. Deze kristallen helpen je zelf een lichtzuil te worden en gaten in het gecreëerde net of de matrix te maken. Wij zijn zelf een onderdeel van de matrix, wij zijn er zelf ingekomen en kunnen er ook weer uitkomen. Eenmaal hier doorheen is alles lichter en ruimer, het is een wereld of dimensie vol magische mogelijkheden, waar je zelf een schepper bent. Deze kristallen zijn niet persoonsgebonden, ze zijn gekomen om verspreid te worden. Op de plekken waar ze zich bevinden creëren ze zuilen van licht, ook de mensen waar ze zijn zullen lichtzuilen worden en zo weer andere mensen verlichten. Zo zal deze hoge, liefdevolle energie zich als een golf verspreiden. Als oordeel en verdeeldheid, veelal ontstaan door verschillende religies, verdwijnen en er liefde voor alles en iedereen zal zijn, kunnen we bij een oer wijsheid komen die alles omvattend is. Deze wijsheid is verstopt geweest, maar bepaalde kristallen, zoals deze, bevatten die oorspronkelijke blauwdruk. Deze kristallen zijn verbonden met een hogere, blauwe vibratie. Ze reinigen onze aura, zuiveren de chakra’s en in een ruimte creëren ze een beschermend veld. Ze helpen ons herinneren dat we stralende zielen zijn en dat schoonheid en goddelijkheid ons geboorterecht is. 

 

De Mango kwarts puntjes zijn kleintjes vergeleken de grotere punten met Cookeite. Ze hebben ook een heel andere vorm. Deze zijn van onderen smal en lopen breder naar boven toe, op de top is een puntje of een kroontje, meerdere puntjes tezamen. Dit is waarom de stenen toen ze gevonden werden ook Corona kwarts genoemd werden. Omdat deze naam zoveel lading heeft is men ze in Colombia alleen nog Mango kwarts gaan noemen naar de kleur. Deze kleur komt door het zeldzame geelpigment van Halloysiet in de kristallen. Zo symbolisch en ‘toevallig’ dat een kristalletje met zo’n hoge vibratie, dat in Corona tijd opnieuw gevonden is, met veelal een Corona (kroon) puntje, ons gaat helpen om onze blokkades op te ruimen, ons lichtlichaam te activeren en nog veel meer, zie de beschrijving. Dit kristalletje vertegenwoordigd de “Gouden Kroon” op ons werk. De kroon die aan het einde van de reis op je hoofd wordt geplaatst als je bij je authentieke, soevereine zelf bent gekomen. Deze tijd met Corona wat voor velen zo negatief, beangstigend en verdrietig voelt kan ons juist zo helpen om naar binnen te gaan, velen inzichten te krijgen, in onze kracht te komen en om in licht en vertrouwen te kunnen leven. Wij geloven dat dit soort kristallen, die men Ascensie kristallen noemt, gekomen zijn om ons samen met Moeder aarde te helpen opstijgen naar een hogere energie.

Mango kwarts werd begin jaren 80 voor het eerst gevonden door de omstreden zakenman Don Victor Carranza, ook wel de “Emerald Czar’ genoemd. Deze man werd zeer rijk, omdat hij veel Smaragd mijnen in heel Colombia bezat. Colombia levert het grootste deel van de Smaragden die in de markt zijn. Toen deze Don Victor en zijn helpers een weg aan het aanleggen waren in de bergachtige jungle aan de achterkant van Colombia, vonden ze tijdens het graven witte en geelpuntige kristallen. Hij gooide alle witte exemplaren weg, maar bewaarde alle “Mango Kwarts” voor zichzelf. Zijn persoonlijke verzameling is tot op heden nog niet gevonden. Na een korte tijd de aderen van veelkleurige Rode Kwarts onder de oppervlakte van de jungle te hebben gevolgd, besloot hij elders verder te gaan. Maar omdat hij niet wilde dat anderen zouden weten waar zijn prachtige oranje kwartsen vandaan kwamen goot hij platen beton in de ingang van de kleine mijn.

Terwijl dit alles plaatsvond in de jungle van Colombia, was er een internationale operatie gaande tussen de Verenigde Staten en de Colombiaanse autoriteiten die de ‘War on Drugs’ afkondigden. Don Victor werd uiteindelijk, en sommigen denken ten onrechte, gearresteerd in 1998 op beschuldiging van steun aan paramilitaire groepen en drugshandel. Hij werd uiteindelijk enkele jaren later vrijgelaten, maar stierf uiteindelijk in 2013. Gedurende deze tijd was de locatie van de mijn volledig vergeten, en het bestaan ​​ervan raakte langzaamaan verloren in de jungle. Dat was tot begin 2017, toen de kleinkinderen van een lokale boer over een klein heuvelachtig gebied liepen en een kleine holte in de aarde ontdekten. Dit was de verloren Mango Kwarts-mijn van Colombia.

Voor wie het leuk vindt om iets meer over deze zeldzame variëteit van kwarts te lezen, vonden we het volgende op het internet.

De kristalformaties zijn als de gebruikelijke kwartsstructuren, maar de opgegraven exemplaren bevatten een volledig natuurlijk oranjeachtig geelpigment dat zich in de punten van de kristallen bevindt. Er is nog steeds discussie in de wetenschappelijke en geologische gemeenschappen, maar de meeste tekenen wijzen op de opname van Halloysiet (een aluminosilicaat kleimineraal). De mineralisatie van dit kristal vond plaats in een bed van kalksteen dat ongeveer 66-100,5 miljoen jaar oud is geworden. Het totale proces van de vorming van kwarts duurde naar schatting 33 miljoen jaar.

Mango kwarts uit Colombia

Mango kwarts uit Colombia werd herontdekt in 2017 in Boyaca, Colombia en is een zeer zeldzame variëteit van kwarts met een natuurlijk oranjeachtig geelpigment van Halloysiet erin, dat zich in de punt van het kristal bevindt. Dit mineraal komt maar zelden in kristal voor. Pas in 2020 kwamen ze voor het eerst op de markt. Mango kwarts is ook bekend als Corona kwarts, dit omdat veel punten uit een kroon van gouden punten bestaan. Dit symboliseert onze Ascensie. Deze is waarschijnlijk nu boven de aarde gekomen, omdat we in een overgangsperiode zitten en het nu tijd is om onze verantwoordelijkheid te aanvaarden en onze trilling zowel als individu en als collectief te verhogen. Ik werk door en voor jou, is het eerste wat bij het channelen van het kristalletje komt. Mango kwarts gaat naar binnen en het voelt alsof deze snel door je lichaam reist via de ruimtes tussen je cellen. Hij gaat op zoek naar een blokkade of trauma en maakt daar ruimte. Deze kan je snel bewust maken van waar de blokkade door komt, maar het is geen ‘Quick fix’, het is een instrument waar je mee samen dient te werken. Dit krachtige zonnetje helpt je lichtlichaam te activeren en te versterken, het Halloysiet resoneert en werkt met elementen in je lichaam en lichtlichaam. Deze zal bij iedereen een andere weg door het lichaam zoeken naar waar deze ‘licht ontsteekt’. Het is een echt Ascensie kristal die op een bijzondere manier het licht in al je lichamen, zowel het fysieke als het etherische versterkt. Alles wat er nodig is om deze omzetting te bewerkstelligen ondersteunt dit kristal, het is een schoonmaker en verruimer. Deze kwartsen uit Colombia bevatten net als die met Cookeite een ‘gedachten zuiverings filter’, die je gedachten helpen om minder onderhevig te zijn aan alle mentale velden om je heen, waardoor je meer bij jezelf en trouw aan jezelf kan blijven. Hierdoor zal je minder moe of prikkelbaar worden, of minder negativiteit van je omgeving ervaren, dit omdat je veel meer met je centrum, met je licht verbonden blijft. Dit krachtige, liefdevolle, blije, mysterieuze kristalletje komt niet voor niets in deze tijd van grote veranderingen uit de aarde om ons te helpen om terug te keren naar de meest authentieke versie van onszelf. Het is een ‘Nieuwetijdskristal’, die ons helpt om onze verantwoordelijkheid als mens te nemen voor ons eigen leven, na eeuwen deze te hebben overgelaten aan systemen die ons als mens zwakker hebben gemaakt en die nu ons hoogste goed niet meer dienen. Op lichamelijk niveau ondersteunt het kristal met het maken van een diepe verbinding met jezelf, waardoor je meer bewust wordt van waar energetische onbalans, die ons geestelijk of lichamelijk ziek kan maken, vandaan komt. Dit gebeurt op een zachte, liefdevolle manier waardoor je lagen kunt afpellen. Mango kwarts geeft je een gevoel dat alles goed komt. Het kristalletje is krachtig verbonden met het 2e en 3e chakra, het stimuleert creativiteit en geeft je energie om te gaan leven waar je hart blij van wordt. Lichamelijk werkt deze krachtig op heling op cellulair niveau. De oranje/gouden kleur laat zien en voelen dat dit kristal ook verbonden is met de Gouden straal van het Christusbewustzijn, de Vlam van Opstanding. Dit kristalletje vertegenwoordigd de “Gouden Kroon” op ons werk. De kroon die aan het einde van de reis op je hoofd wordt geplaatst als je bij je authentieke, soevereine zelf bent gekomen. Als meer mensen deze hogere frequenties uitstralen zal dit een collectief veld geven, waardoor de mensheid en de aarde kunnen opstijgen in een nieuwe energie. Als we onszelf veranderen zal ook onze omgeving veranderen. Zo creëren wij met zijn allen een nieuwe, prachtige, liefdevolle wereld. Mango kwarts werkt krachtig samen met de Lemurians met Cookeite, deze kristallen versterken elkaar. 

Als laatste in deze blog willen we nog vermelden dat we in de vorige Madagaskar blog zijn vergeten te vertellen dat we ook weer nieuwe Gouden Spectroliet Labradoriet hebben kunnen inkopen. We hebben weer freeform ervan en een kleine hoeveelheid handstenen.

Gouden Spectroliet Madagaskar

Deze zeldzame steen van creatie is tot nu toe eenmalig, in een kleine hoeveelheid gevonden. De stenen met een unieke, hoge trilling van deze tijd variëren in kleur van voornamelijk geel/goud tot warm oranje/ brons, met soms wat paars of een andere kleur. De basis Spectroliet Labradoriet kleur is meer grijs dan groen. De steen bevat nieuwe scheppende energie, levensenergie, de energie van creëren. We dienen eerst leeg te zijn alvorens ‘nieuwe’ energie tot ons kan komen, we nieuwe dingen kunnen scheppen, om nieuwe dingen vorm te kunnen gaan geven. De steen bevat de energie van de opkomende zon, de scheppende energie van het 2e chakra. Deze unieke Spectroliet staat voor nieuwe mogelijkheden, kansen, potentieel. Alles ligt open, alsof de zon opkomt en een nieuwe dag te beginnen staat. Alles kan tot je komen. De energie van deze steen helpt ons om makkelijker een veld aan te boren van minder beperkingen, waardoor we een breder blikveld krijgen en meer in mogelijkheden kunnen gaan denken i.p.v. in onmogelijkheden.  Dat er veel meer mogelijk is dan dat wij ons kunnen indenken. Dit veld kunnen we als collectief gaan aanboren als meer en meer mensen zich hiermee gaan verbinden. De zilvergrijze kleur van de basis van de steen helpt je kruinchakra te openen, het is als een zilveren fluïdekoord die je verbindt met de kosmos en je hogere delen. Deze steen zal precies doen wat nodig is. Na het opruimen ontstaat er leegte, waarna alles kan ontstaan, alles mogelijk is. De zon komt iedere dag op, een nieuwe dag, nieuwe kansen, een nieuw begin.

Welke ik ook vergeten ben te noemen is dat we 3 hele mooie Quan Yin carvings in de winkel hebben. Wij hebben nooit veel carvings behalve de Draken en Phoenix schedels. Maar we kwamen er 2 van Labradoriet tegen en eentje van Lapis Lazuli. Deze konden we niet weerstaan.

Dit was het weer voor deze week. Misschien tot ziens in de winkel.

Agenda winkel

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

15, 16 en 17 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

22, 23 en 24 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

29, 30 en 31 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

5, 6 en 7 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu