Nieuwgevonden kristallen uit Brazilië en oude bekenden uit Madagaskar

Algemeen

In deze blog willen we heel graag een paar weer nieuwgevonden kristallen laten zien, maar ook oude bekenden uit Brazilië en Madagaskar die al een aantal weken in het Pakhuis te zien waren, maar waar we nog niet in een blog over geschreven hebben.

Uit Madagaskar hebben we weer mooie Garnieriet in Maansteen ingekocht, deze bollen, vlammen en harten bestaan uit een combinatie van beide stenen waarvan de unieke groene kleur van Garnieriet altijd opvalt.

Garnieriet met Maansteen

Garnieriet is een nikkelerts die in deze steen uit Madagaskar samen met Maansteen voorkomt. Deze unieke steen heeft een prachtige kleur combinatie, het felle groene Garnieriet samen met zachte, grijze Maansteen. Om deze steen kun je niet heen, je oog wordt er automatisch naartoe getrokken. Als je eraan toe bent om je Goddelijke Zelf te omarmen en dit alles ook in de ander te zien, is dit je gereedschap. Garnieriet met Maansteen helpt je je verlangens te realiseren. Hou met dit doel een steen vast tijdens een meditatie. Het is een krachtige vergroter van intenties die je kan helpen om te creëren vanuit de leegte, waar alles als potentie al bestaat. Deze steen laat je ook makkelijker je pad zien dat je moet lopen om je dromen uit te laten komen, of dat nu spiritueel, materieel of emotioneel is. Garnieriet in Maansteen stimuleert en heelt je hartchakra, waardoor je jezelf meer lief kan hebben en deze zelfliefde gaat uitstralen naar anderen. Je gaat dan ook meer de mooie eigenschappen van jezelf en anderen waarnemen en zal dan automatisch liefdevollere mensen en situaties in je leven aantrekken. Het is een steen van intuïtie die ons herinnert dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Garnieriet in Maansteen helpt je emoties kalmeren, maakt je bewust van het onbewuste en helpt je paranormale vermogens te versterken. Goed bij emotionele instabiliteit en stress.

We hebben ook Versteend hout uit Madagaskar. Normaal hebben we altijd al plakjes en hele kleine stammetjes van deze mooie versteende bomen, maar deze keer hebben we ook grotere stammen, deze wegen vanaf zo’n 30 kg. Behalve hun fijne energie zijn ze ook heel decoratief voor in huis, praktijk, kantoor of zelfs voor in de tuin.

Versteend Hout

Versteend hout heeft een rustige, liefdevolle en blije energie en is voor iedereen goed.

Daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Versteend Hout is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen. Versteend hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Dep de huid met een elixer van de steen als deze jeukerig of geïrriteerd is. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittend emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun.

We hebben ook een klein aantal grotere stukken van een nieuw gevonden ruwe Groene Fluoriet uit Madagaskar. De krachtige steen heeft een petrol groene kleur.

Ruwe groene Fluoriet uit Madagaskar

Deze krachtige Fluoriet is recent in Madagaskar gevonden. Deze zijn een heler van het hart, opent het hart- en hogere hartchakra en brengt je hart in harmonie met het denken, zodat je gedachten, woorden en daden zijn afgestemd op hartenergie. Verbonden met de Groene Straal die staat voor goddelijke genezing, vormende kracht en overvloed. De energie van Fluoriet kan helpen om de etherische blauwdruk, die aan alle fysieke materie ten grondslag ligt, te doorgronden en te veranderen. Fluoriet geeft je toegang tot de hogere niveaus van je energieveld en kan healers en lichtwerkers helpen om op deze niveaus energie te verplaatsen. Het vormt chaotische vibraties om tot een samenhangend patroon en kan behulpzaam zijn om verwarring rondom de manifestatie van je levensdoel op te lossen. Ook helpt deze steen te ontspannen bij stress en negativiteit. Tijdens meditatie help het kristal je af te stemmen op hogere leiding en zal je vaak rijke beelden en inzichten opleveren. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Fluoriet is een beschermende steen, vooral op psychisch niveau. Fluoriet werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen. Dit varieert per kristal en hangt met de kleur samen. De steen helpt de aura te stabiliseren en reinigen en beschermt bij straling.  Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroeste gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen.

We hebben ook hele mooie, dieppaarse Lepidoliet bollen kunnen inkopen. Deze steen die Lithium bevat, is heel goed voor mensen die veel stress ervaren. Ook fijn om zo’n bol in de slaapkamer te zetten.

Lepidoliet

Zuivert elektromagnetische vervuiling en dient op computers te worden geplaatst om hun uitstraling te absorberen. Als lepidoliet mica-achtige vormen aanneemt, worden zijn eigenschappen zeer versterkt en is het een zeer efficiënt schoonmaakmiddel. Lepidoliet verjaagd negativisme, activeert en opent de chakra’s van de keel, het hart, het derde oog en de kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Deze steen helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha kronieken. Het kristal stemt u af op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade in uw leven vormen en kan u tevens meenemen naar de toekomst.

Lepidoliet is zeer nuttig bij het verlichten van stress en depressiviteit. Het maakt een einde aan dwanggedachten, neemt wanhoop weg en helpt tegen slapeloosheid (leg een plakje onder het kussen). Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Uitstekend voor het overwinnen van emotionele afhankelijkheid. Ondersteunt het opheffen van verslavingen en helpt bij anorexia. Emotioneel laat lepidoliet u steviger in uw schoenen staan, vrij van de invloeden van anderen. Goed bij slaapstoornissen en emotionele stress. Het verlicht allergieën, versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting, epilepsie en Alzheimer, verdooft ischias en zenuwpijn en helpt bij gewrichtsproblemen. Het ontgift de huid en bindweefsel, als elixer goed tijdens de menopauze.

We hebben bij onze Madagaskar vriend ook weer Rozenkwarts Massage staven kunnen inkopen.

Nu over naar de stenen en kristallen uit Brazilië. Het land dat ons zoveel heeft geschonken in deze Covid periode waarin wij niet op reis konden gaan. Zo fijn dat er uit dit grote land zoveel kristallen nieuw uit de aarde zijn gekomen, die ons helpen met onze emotionele groei.

Als eerste willen we een Rivierkwarts noemen. Deze kwartsen zijn in Corinto in een rivier gevonden. Ze zijn door het water tot mooie ovale stenen geslepen. Deze rivier stenen worden ook wel Alluvial Quartz genoemd.

Rivier kwarts (Alluvial Quartz is Bergkristal gepolijst door de rivier)

Deze Bergkristallen zijn in een rivier in Corinto, Brazilië gevonden. Ze zijn op een natuurlijke manier door de stroming van een rivier prachtig ovaal geslepen. Alluviaal kwarts is bijzonder vanwege het intense proces dat het doorstaat om te worden wat je ziet. De steen rond af in een rivier door het schuren van zandlagen totdat deze glad of zoals deze als zand gestraald eruitziet. Elke steen moet sterk en veerkrachtig genoeg zijn om dit proces te overleven, omdat zand dezelfde minerale samenstelling heeft als kwarts, ze hebben hetzelfde DNA-niveau. Dit staat zo symbool voor de processen die wij als mens meemaken. Het element water brengt leven en voedt ons, staat voor gevoelens, het einde van een cyclus, fluctuaties en emoties. Een evenwichtig water element is een mens die zacht, kalm, vriendelijk en empathisch is en die in harmonie is. Je bent dan een emotioneel mens, maar je emoties beheersen niet je leven. Deze Bergkristal voelt heel fijn aan, draagt een energie bij zich dat alles is afgerond, voelt zacht, dat alles goed is zoals het is, al is de reis soms met butsen en deuken gegaan. Deze magische kristallen staan symbool voor een reis die afgelegd is, de veerkracht die we als mens bezitten en het eindresultaat, waarna alles mooi afgerond is. Rivier of alluviaal kwarts heeft dezelfde eigenschappen als ‘gewone’ kwarts, maar wel met een extra laagje veerkracht. Symbolisch zo mooi dat deze vooral nu op ons pad is gekomen. Voor veel mensen zijn het heftige tijden. Deze steen leert ons veerkrachtig te zijn en goed bij ons gevoel te blijven om alle tumult te kunnen doorstaan en om er later beter uit te komen. Het mooie ronde, wat laat zien dat als je met de stroom meegaat, zoals met de stroom van het leven, waarin je soms een deuk oploopt er heel mooi gepolijst en glad uitkomt. Hele fijne steen om mee te zitten of mediteren.  Als je meer informatie wilt, kun je bij Bergkristal Brazilië voor meer eigenschappen lezen.

We zijn ook heel blij dat we een doosje met getrommelde, natuurlijke Prasioliet hebben kunnen kopen. Prasioliet is een groene Amethist. Deze kom je niet zo vaak tegen.

Groene Amethist of Prasiolietkwarts

Als steen van transformatie werkt prasioliet als brug tussen de frequenties van de aarde en die van hogere gebieden, zodat energie in het hart en de ziel van de drager kan stromen. Op de aardechakra trekt hij voeding en creatieve energie vanuit de aarde in het hart om de ziel te voeden. Op de kruinchakra trekt hij de hoogste frequenties van de geest in de hogere hartchakra. Deze steen is nuttig voor contact met je hogere zelf. Bij meditatie helpt hij die energie te belichamen en in het dagelijks leven toe te passen. Hij aardt en manifesteert je spirituele doel. Hij leert je zien dat wij allemaal Goddelijke wezens zijn. Hij helpt bij sjamaanse reizen naar de beneden wereld. Hij legt een diepe verbinding met Alles Wat Is en helpt voorouderlijke patronen te ontwarren, waarbij je de geesten van je voorouders en die van de planeet kunt ontmoeten. Bij healing van de voorouderlijke lijn of een vorig leven, herziet hij de etherische blauwdruk voor je huidige leven en wijst hij op belangrijke karmische verbindingen in traumatische situaties. Deze steen beschermt de miltchakra tegen uitputting van energie. Hij keert een aanleg om misbruikt te worden om, alsmede een gevoel dat je alles aan iets of iemand moet geven, want dat put je uit. Hij geeft een groot gevoel van zelfvertrouwen en activeert een kosmisch anker. De steen helpt degenen die klaar zijn om de planeet waardig en met vol bewustzijn te verlaten. Dit is een effectieve harthealer, hij ondersteunt de milt functie, bloedcellen, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem.

We hebben in de winkel al een aantal jaren wat men in Brazilië Protector kwarts noemt. Dit zijn puntjes of clusters met Hematiet stipjes erop. Dit zijn hele fijne kristallen en we zijn ook erg blij dat we deze hebben. We waren zo ontzettend blij dat we een nieuwgevonden variant hierop hebben kunnen inkopen, al was het maar een kleine hoeveelheid. Dit zijn clustertjes van Golden Healer kwarts die Protector kwarts zijn. Wow, wat bijzonder. Beide kristallen, de heldere of de gouden zijn heel erg fijn. Kies welke met jouw energie resoneert.

Golden Healer Protector Kwarts

Deze pas gevonden, unieke combinatie van een Golden Healer cluster met Hematiet stipjes erop (Protector kwarts) is een liefdevolle helper, ‘detoxer’, die heel krachtig werkt op het gebied van het middenrif, waar deze energetisch opschoont, ontgift. Deze werkt ook krachtig op de lever. Alles wat je op je lever hebt helpt deze bewust te worden en te transformeren. In het middenrif zit bij veel mensen van alles vast, het is net als bij het midden van een zandloper een gebied waar de meeste organen zich bevinden en waar alles doorheen gaat, maar waar het energetisch vaak vernauwd is door blokkades. Alles wat je hebt meegemaakt en in je hersenen hebt opgeslagen, maar ook alles wat je tot je neemt in voedsel en in energie is in dit gebied vaak opgeslagen. Dit bijzondere kristal helpt via Bio-scalaire golven deze emoties, gifstoffen en blokkades, energetisch los te maken, zodat er een goede energiestroom van je hogere naar je lagere chakra’s kan vloeien en terug. Het lichaam reinigt ons lijfelijk meestal via een virus of buikgriepje als er te veel opgehoopt is. Het kristal helpt ons voorbij de “Holy Shit” te gaan, naar eenvoud en heelheid. Deze kristallen helpen je kundalini energie te activeren en alle chakra’s te reinigen en openen, zodat je makkelijker weer contact krijgt met je hogere zelven en hogere werelden, alsmede je wortelchakra tot het hart van Moeder aarde. Dit prachtige combinatie kristal met zijn hoge en aardende energie zorgt ervoor dat je goed in je energie/kracht blijft, in het Hier en Nu bent en niet makkelijk beïnvloed wordt door situaties van buitenaf. Golden Healer kristallen met hun liefdevolle, hoge vibratie helpen het Christusbewustzijn op aarde te brengen. Het is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en Healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Golden Healer kwarts bevat natuurlijk Bio-scalaire golven die heling geven op zowel multidimensionaal als op cellulair niveau. Hierdoor veranderen je cellen en je blauwdruk in de meest optimale vorm, waardoor schadelijke patronen in je voorouderlijke DNA-tijdlijn gedecodeerd kunnen worden.
Het brengt balans in je cellen op celniveau en beschermt de matrix van het lichaam tegen elektromagnetische straling. Deze Bio-scalaire golven activeren de chakra’s en de meridianen en zorgen voor heling van de etherische blauwprint op het gebied tussen geest en materie, waarna het lichaam kan helen. Dit zorgt voor grote veranderingen in je leven die weinig moeite zullen kosten. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde en zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Dit is een echt Nieuwetijdskristal dat je helpt op je pad naar ascensie.

We hebben ook al een tijdje een grote verscheidenheid aan kleine piramides gemaakt in Brazilië in de winkel staan. Ze zijn gemaakt uit verschillende soorten. Bergkristal, Amethist, Rozenkwarts, Rookkwarts, Labradoriet, Amazoniet met granaat, zwarte Toermalijn, Ioliet en Hematiet. We hebben van deze soorten ook in de winkel mini puntjes en van sommige ook dubbeleinders.

Een andere nieuw uit de aarde gekomen kristal is een Lemurische laser met coderingen op de zijkanten. Deze zijn gevonden in Serra do Cabral. Ze dragen een bijzondere, ondersteunende energie.

Lemurische Rookkwarts lasers met sleutelcodes

Deze unieke Lemurische lasers die vol zitten met sleutels en coderingen zijn pas gevonden in Serra do Cabral, Brazilië. Ze bevatten een prachtige klank, die je hoort, als ze tegen elkaar aantikken. Deze laser is heel behulpzaam bij processen van overgave en weerstand waar velen nu doorheen gaan. We zijn als mens vaak bang voor veranderingen, gaan snel in de weerstand en zoeken iets vertrouwds op waar we aan vast willen houden. Maar dit werkt niet meer, we kunnen niet meer terug naar het oude, we dienen in overgave te gaan. Deze kristallen ondersteunen ons in dit proces naar totale overgave. Deze bevatten sleutelcodes die ook met ‘tijd’ te maken hebben. Ze bevatten verleden, heden en toekomst in een en laten ons voelen dat alles er in het ‘hier en nu’ al is. In het Nu zullen vormen verdwijnen en lost van alles op. Er zit zoveel informatie en energie in deze kristallen, waarmee deze ons een handreiking van de nieuwe bestemming geven. Tevens geeft dit kristal aarding, moed en vertrouwen om door te gaan. Het is net of dit kristal het pad dat wij lopen al gegaan is. Om vrij te komen dienen we steeds leger te zijn, onze rommel hebben opgeruimd. Hoe leger we worden hoe meer ieder dingetje wat niet in balans is opvalt, hoe meer pijn deze soms doen. We zijn al ver gekomen en hebben veel geruimd, maar wat er nog zit, kan heftiger aanvoelen. Dit ook omdat we veel opener, transparanter en gevoeliger zijn. Niet iedereen zit op dit moment op aarde op dezelfde frequentie. Dit kan af en toe botsen. Alles zuivert zich op een natuurlijke manier uit, wat niet altijd nog als prettig wordt ervaren. Wat blijft er over? Als jij geen plaatjes meer maakt en je aan het proces kunt overgeven, zal alles makkelijker gaan. Deze kristallen kunnen hierbij helpen, kunnen een stukje houvast zijn om vol vertrouwen door te gaan. Ze helpen ons net als de Now Crystal te centreren, in een veld van volheid te komen, dat het goed is zoals het is, in verbinding met je hogere delen. Dit zijn persoonlijke kristallen. Je zult de juiste pakken die bij jou past, met jouw energie resoneert.

Als laatste in deze blog willen we laten weten dat we weer hele mooie roze handgepolijste trommelstenen van de Andesopaal uit Peru hebben. Wat een liefdevolle snoepjes zijn dit.

Andesopaal

Dit kristal wat uit Peru afkomstig is helpt je bij het loslaten van beklemmende ideeën, hij zorgt dat je soepel op situaties reageert, hij brengt je visie en je hart samen. Andesopaal werkt sterk op het emotionele gebied, zeer goed bij familie karma wat vaak klachten van de waterhuishouding en de lymfe geeft. Hij schoont de emotionele laag, maar maakt ook connectie met je geestelijk hart en derde oog.

ROZE ANDESOPAAL is zeer behulpzaam bij heling van jezelf en anderen, de zachte Engelenenergie heelt oude stukjes en brengt er zachte liefde voor in de plaats. Deze hele hoge fijne trillingen zorgen dat je meer begrip en acceptatie krijgt. Het heelt heel diepe oude stukken en pijnen en verbind je opnieuw met de tijd van voor Lemurië, toen je nog in de eenheid was, het brengt deze eenheidsenergie in heel je wezen terug. Het is als een warme liefdesdeken om je heen waarbij alle kou en verdriet en eenzaamheid opgelost wordt. Dit kristal opent met zachtheid je hart en helpt je jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent. Het helpt je om je hart open en liefdevol te houden, wat er ook in en om je heen gebeurt. Het versterkt de botten en spierenstelsel, ook bij krampen. Goed voor onrustige baby’s die schokkende bewegingen maken of ADHD-achtig gedrag vertonen. Goed bij stotteren, leert je te uiten. Bevordert ook het zwanger worden, zorgt voor een betere vochtafdrijving en ondersteunt bij het afvallen. Ook bij maag- en darmkrampen en slechthorendheid en oorsuizen. Bij ontstoken of geïrriteerde ogen is het goed om met het elixer van deze steen te deppen. Alleen een waterelixer gebruiken, niet die met alcohol.

Dit was het weer voor deze week. We zijn zo ontzettend blij dat we weer voor iedereen open mogen zijn. Ook merken we dat de klanten weer blij zijn te kunnen komen. Heerlijk!

Agenda:

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

28, 29 en 30 januari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

 

Menu