Nog meer nieuwe stenen en kristallen

Algemeen

Zoals we in de vorige blog al zeiden, er zijn zoveel nieuwe stenen en kristallen binnengekomen, het was te veel om in een verhaal te vertellen en ook hadden we nog geen tijd gehad om deze allemaal te prijzen. Maar na 2 weken is er weer veel gebeurd, dus kunnen we nu weer stenen in het zonnetje zetten. Deze liggen nu in de winkel en sommige staan ook al in de webshop te koop.

Er is ook nog van alles onderweg uit Brazilië, maar ook uit Engeland. Door de Brexit is het veel minder makkelijk om goederen de grens over te krijgen, want Engeland hoort niet meer bij Europa, dit betekent douaneformaliteiten en het betalen van invoerrechten. Wat normaal 5 dagen onderweg was, duurt nu zo’n 2 weken. Maar na 2 weken hadden we nog niets van onze pallets gehoord, na mailen en bellen bleken deze ‘kwijt’ te zijn. Gelukkig werden ze na onderzoek toch gevonden en zijn ze naar ons onderweg. Zo voelen we dat leven in afgescheidenheid, waar Engeland nu voor gekozen heeft, niet meer zo goed stroomt. De laatste tijd hebben wij het met elkaar veel over, welke keus te maken en hoe een keus te bepalen. Wij ervaren dat als iets niet stroomt, of moeiteloos gaat, dat dit dan voor ons niet de weg is. Dit ervaren we ook met de huidige reisbeperkingen. We gaan niet hemel en aarde bewegen om op reis te kunnen gaan. We vertrouwen dat de juiste stenen en kristallen, ook al kunnen we niet op reis, toch op ons pad komen. Deze stromen dan moeiteloos naar ons toe. De handelaren uit het buitenland melden zichzelf aan, of wij voelen een impuls om iemand een berichtje te sturen en dan blijkt er net een nieuwe steen uit een mijn te komen. Zo fijn. Het is even wennen, even aanpassen aan een andere manier van leven, eentje waarin we controle moet loslaten en meer gaan leven vanuit vertrouwen. Het voelt soms nog best eng aan, maar aan de andere kant geeft het ook meer rust en voelt het ruimtelijk. We gaan hierin nog op en neer, zoals we ook van veel klanten horen. Maar we voelen dat we naar een energie kunnen gaan die heel fijn is.

Terug naar de stenen, als eerste willen we het hebben over een paar nieuw binnen gekomen stenen uit Pakistan. De prachtige blauwe Caribbean Blue Calciet hebben we nu al eventjes in de winkel. We hebben er platte stenen, bollen, plakken en obelisken van, maar nu hebben we een grote hoeveelheid, topkwaliteit ruwe stukken ervan kunnen inkopen. De kleur spettert je tegemoet. Wat een heerlijke energie die doet denken aan blauwe tropische zeeën. We zijn heel blij dat we zulke mooie grote, ruwe exemplaren nu hebben liggen.

Caribbean Blue Calciet

Caribbean Blue Calciet is een nieuwgevonden combinatie steen die pas in 2019 is gevonden in Pakistan. Het is een combinatie van Calciet en Aragoniet. Deze steen die doet denken aan blauwe tropische zeeën met gouden stranden geeft rust en ontspanning. Deze liefdevolle steen is aardend en aarde genezend, de blauwe of soms groene kleur komt door het koper wat erin zit, welke weer is verbonden met de planeet Venus, waardoor de steen een sterke, doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. De steen maakt je zacht, open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Op fysiek niveau reinigt de steen je hele watersysteem. Caribbean Blue Calciet is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde. Ze verbindt jouw bewustzijn hier directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. De steen helpt bij het zuiveren van oude, vastgeroeste patronen, helpt oude denkpatronen en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. Caribbean Blue Calciet helpt je hogere bewustzijn te openen, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, een echte nieuwetijdssteen. Deze steen is waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer te gaan leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je in je emotionele en spirituele groei. Caribbean Blue Calciet verzacht gevoelens en emoties, het is een zachte kracht die je diverse Engelenverbindingen laat voelen.

De volgende uit Pakistan is een prachtige groene gemêleerde Calciet die men daar Jungle Calciet noemt. Toen Natascha de steen ging voelen kwam er een uniek en ontroerend verhaal.

Jungle Calciet (Oneindige stroom/overvloed)

Jungle Calciet is een nieuwgevonden, groene Calciet/Aragoniet uit Pakistan die daar zo genoemd is. Deze aardende steen zegt: “Wij zijn een lang, goed bewaard geheim. Wij zijn een steen van oneindige stroom uit een onuitputtelijke bron. Deze energie is lang verborgen gebleven, zodat het spel uitgespeeld kon worden, maar nu is het weer tijd dat deze helende energie weer gevoeld mag worden.” De steen neemt je mee terug naar een ver verleden, ze zijn bedolven geweest onder vele lagen en zijn nu naar boven gekomen om hun unieke energie uit te stralen. Ze willen uitreiken, laten vertakkende, uitdijende energie voelen, net zoals bomen hebben, fysiek laat deze Calciet de longen en het hart voelen. De energie gaat heel ver terug, over het land Pakistan is heel veel gelopen, er waren handelsroutes, er zijn heel veel nationaliteiten, volkeren geweest die energie hebben uitgewisseld. Ook Jezus is daar geweest. Heel lang geleden bevatte het land een weelderige natuur, met een volle energie. Nu is het een land met meer woestijn, dor, waar onrust heerst en maar weinig te halen is, behalve mineralen, waar er nog heel veel van in de aarde zitten. Het is ongelijk verdeeld in Pakistan, er zijn hele rijke en hele arme mensen. Dat spiegelt hoe het nu op de gehele aarde is, het verschil tussen arm en rijk. Een handjevol rijke mensen zijn aan de macht, bezitten bijna al het geld, spiegelen de energetische armoede op het moment. De steen laat een energie van roven en beduvelen voelen, die is ontstaan door onbalans. Maar dit hoeft niet meer, er mag weer balans komen, vandaar dat deze steen nu boven de aarde is gekomen. Jungle Calciet maakt mensen bewust van wat er gaande is en helpt deze energie te keren. De energie van de steen heeft te maken met hoe we met de aarde omgaan en deze uitputten, de disbalans die er heerst. Het is een steen van verandering, gebaseerd op eerlijkheid en gelijkheid voor alles en iedereen. Op een nieuwe manier gaan zakendoen, gaan leven met elkaar. Oneerlijkheid is niet meer nodig, er is genoeg voor iedereen.Onderdrukking, angst voor tekort, angst om niet te voldoen helpt deze steen te keren. Jungle Calciet zet je in een andere mindset, om niet meer in tekorten denken. De steen heeft een heel groot veld, een energie dat er genoeg is, de energie van een onuitputtelijke bron, die je diep van binnen laat voelen dat er overvloed is, dat er zuurstof is voor iedereen. Dit is een hele goede steen voor veel mannen, omdat deze in hun genen een grote verantwoording voelen voor hun familie. Veel mannen hebben het gevoel dat ze zorg moeten dragen, hebben veel angsten in zich dat ze tekortschieten. Door deze angsten werd geen middel geschuwd, maar dat is niet meer nodig. Deze steen die verbonden is met het hart helpt vastgezette angsten loslaten, laat vertrouwen groeien. We kunnen deze oude energie nu loslaten en gaan leven vanuit vertrouwen en overvloed. Zo creëren we met zijn allen een liefdevolle aarde, vol overvloed voor al haar bewoners.

Als laatste uit dit land met zijn prachtige, veelal hoge vibratie kristallen is Rhodo Calciet. Deze hadden we al eens eerder in Amerika kunnen inkopen. We voelden dat de beschrijving niet helemaal compleet was, dat de steen nog iets te vertellen had en dat bleek. Ook dit is een ontroerend verhaal, over hartenpijn en liefdesverdriet, iets wat ieder van ons wel kent. Maar de steen helpt niet alleen deze pijnen van dit leven te helen, maar ook die van vorige levens. We voelden dat er bloedend hart achter de naam moest komen, dit zijn best heftige woorden, maar de steen liet voelen dat dit echt de lading van heling van de steen dekte. Dus hebben we daar gehoor aan gegeven.

Rhodo Calciet (bloedend hart)

Deze liefdevolle Calciet uit Pakistan, die de kleur heeft van Rhodochrosiet, vandaar de naam, is een steen van heling, is een heler van het gewonde, bloedende hart. Deze steen die krachtige met het hart is verbonden, helpt bij het helen van verdriet, liefdesverdriet, van afgescheiden zijn en nog veel meer. Alle incarnaties waarin je liefdesverdriet hebt ervaren, of je hart gebroken is en daar ergens nog in gevangen zit, zoveel pijn hebt ervaren dat het bijna niet te dragen was, helpt deze te helen. Het bloedend hart is als bevroren energie vastgezet in steen. De bloeddruppels zijn bijna als het ware in de steen gevat. Deze steen die verbonden is met je bloed, is een pijnstiller in de breedste zin van het woord. Deze helpt bij fysieke pijn, emotionele pijn, zelfs astrale pijn. Je kunt de steen op pijnlijke plekken of op je hart leggen. Deze helpt ook andere psychische wonden helen. Het krachtigst is deze voor het helen van vrouwen pijn. Maar dit kunnen ook vrouwelijke delen in mannen zijn. Deze steen resoneert krachtig met Morganiet en Kunziet. Beide worden ook in Pakistan gevonden, alleen resoneren deze meer met geheelde liefde. In Pakistan is door verschillende geloven heel veel liefde verboden geweest, hier is dit stuk heel erg uitgeleefd. Ook ongelijkheid in man/vrouw energie. Het mannelijke is daar overheersend geweest. Maar in de diepte, aan de oorsprong, ligt er juist in dit land een energie van diepe, waarachtige liefde, die onbesmet is geweest, vandaar de hoeveelheid van stenen met een hoge vibratie die in dit land gevonden worden. We zijn nu op aarde op weg naar een andere tijd, een tijd van heelheid. Het is nu tijd om te gaan leven met een geheeld hart. Er mag nu zoveel geheeld worden op harte-pijn. Deze steen is daarvoor gekomen. Een gebroken hart kan komen door liefdesverdriet maar ook door verbittering, wrok, woede, of door grote angsten. Of door allerlei geboden en verboden, opgelegde restricties, gevoelens van onmacht. Een gebroken of gewond hart ligt aan de oorsprong van ontelbare ziekten. Ook in deze Covid periode is er veel hartenpijn, dit door b.v. verscheurdheid in families of in vriendschappen of door isolatie. Dit is een steen van heling, verzorging, verzachting, die trauma delen verzacht. De hoogfrequente vibratie komt vol liefde direct en diep je hart binnen, waardoor deze zich weer kan openen en je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde kunnen vullen. Rhodo Calciet helpt je om in onvoorwaardelijke liefde te leven, niet alleen naar anderen, maar ook om van jezelf te houden en jezelf te vergeven. Te leven met een open hart en in de wetenschap dat alles geheeld kan worden.

Nu zullen er wat stenen en kristallen uit Brazilië volgen. Dit prachtige land vol natuur en rijkdom van mineralen geeft ons iedere keer weer nieuwe stenen en kristallen die zo behulpzaam zijn in processen van deze tijd. De eerste die we zullen behandelen is een nieuwgevonden steen die ze daar Shungit met Pyriet hebben genoemd. Toen we onze Braziliaanse vriend vertelden dat Shungit eigenlijk de naam is van de Russische git met zijn unieke eigenschappen en dat wij deze naam dus niet aan deze steen gaan geven, was hij het met ons eens. Shungit heeft zo’n bijzondere, unieke energie, dat staat op zichzelf. Deze git met Pyriet kristalletjes erop is wel echt familie van deze Russische steen, maar het heeft toch een andere energie en eigenschappen. Daarom hebben wij deze gewoon Git met Pyriet genoemd. Prachtig dat in verschillende landen of zelfs continenten stenen opduiken met vergelijkbare energie, zodat deze voor veel mensen beschikbaar zijn. Wat zorgt moeder aarde toch goed voor ons.

Git met Pyriet, Bahia, Brazilië

Dit is een alchemistische steen die een energieschild creëert die negatieve energie en vervuilende stoffen op allerlei niveaus blokkeert. Dit is een nieuwgevonden combinatiesteen uit Brazilië. Git is gefossiliseerd hout dat eruitziet als kool en in combinatie met Pyriet is dit een zeer goede, aardende steen die je naar het Nu trekt. De combinatie vertegenwoordigd al de incarnaties die je op aarde hebt gelopen. Deze steen zet alles wat je meegemaakt hebt als in een alchemisch proces om in goud. Pyriet is geen goud, maar staat voor het goud, zet negatieve energie om in positieve. We krijgen voeten in aarde, goud krijgt voeten in aarde. We hebben het donker en het licht omarmd, veel omgezet in energie en het is het goud wat tevoorschijn komt. Het is een lange weg geweest. De steen heeft verbinding met een oeroude, reusachtige bomen energie en de energie van de zon. Dit geeft een krachtige energie van bomen en zon, waardoor je dieper gaat ademen en meer zuurstof en licht energie kunt opnemen. Het benauwde, waar je ooit de adem benomen is, daar zal ontspanning komen. De steen verlicht spanning van de keel, luchtwegen en borstgebied. De steen zit vol spoorelementen die resoneren met mineralen in je lichaam. De steen heeft overeenkomstige eigenschappen met de Russische Shungit, zijn een soort familie van elkaar. Beide zijn transformatie stenen. Door het Pyriet wordt dit in deze Braziliaanse steen versterkt. Git met Pyriet maakt positief en helpt dromen op aarde te manifesteren. Deze steen van creativiteit, doorzettingsvermogen, vitaliteit en wilskracht helpt angsten te overwinnen, actie te ondernemen en om voor overvloed in je leven te zorgen. Het Pyriet helpt om hogere frequenties en kennis in het fysieke lichaam te integreren, dus een hele goede steen om te gebruiken samen met kristallen met een zeer hoge vibratie. Dit omdat de steen zowel met het element aarde als vuur resoneert. Het is een hele fijne steen voor kinderen en volwassenen die heel druk in hun hoofd zijn. Deze steen ondersteunt fysiek bij hoofdpijn, migraine, epilepsie en verkoudheid. Ook goed voor het bloed, bij maagpijn en menstruatieklachten.

De vorige keer hebben we het gehad over de prachtige nieuwe Bergkristallen, de Silver Line Lemurian en Master piece, we waren vergeten te melden dat we ook Unieke Lemurische Laser kristallen hebben binnengekregen. Lasers zijn taps toelopende punten die heel geschikt zijn om energie doorheen te laten stromen. Ze worden veel minder gevonden en zijn daarom altijd kostbaarder dan normale punten. We hebben deze keer het geluk gehad om een vrij grote hoeveelheid ervan te kunnen aanschaffen. Het unieke deze keer is dat we niet alleen hele kleine, heldere exemplaren hebben, maar ook extreem grote punten. Deze worden veelal gebruikt in groepen en met multidimensionale heling. Wat een krachtpatsers zijn dit. We voelen ons zo blij en dankbaar dat we dit soort unieke kristallen in de winkel kunnen aanbieden voor de mensen die naar zulke bijzondere exemplaren opzoek zijn. Deze exemplaren zijn gevonden in Diamantina, Minas Gerais.

Lemurische laser uit Brazilië

Deze bijzondere kristallen lopen taps toe en werden als instrumenten gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Alle bergkristallen uit Minas Gerais hebben een zachte hartfrequentie en zijn verbonden met het grote Gouden Kristal van heling en regeneratie die in dit gebied ligt en die door de Atlantiers daar geplaatst is. Deze is inmiddels geactiveerd en biedt nu de gelegenheid tot zelfbekrachtiging dmv de kennis en potentie van de kristallijnen codes waardoor etherische heling van Atlantis plaats vindt en de verbinding met het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid. De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats, ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten, velen van ons zijn aanwezig geweest ten tijde van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het is zo bedoelt, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren. Het zijn zeer krachtige healers en energieversterkers.

We hebben ook weer een aantal van de bijzondere Garden Crystals binnengekregen, deze keer zijn het handgeslepen ovale vormen. Deze zijn gevonden in Curvelo en in Araçuai. Er zijn er ook nog onderweg. Ze zijn zo prachtig om te zien, het zijn prachtige landschapjes gevangen in helder kwarts. Deze stenen hebben een hoge vibratie die ook veel rust geeft.

Garden Crystal (speciale Lodoliet)

Garden Crystal is een pas gevonden speciale Lodoliet uit Araçuai, Minas Gerais met een zeer hoge vibratie. De naam van dit unieke, zeldzame kristal is heel treffend omdat deze kristallen de energie van het Hof van Eden, het aardse paradijs uitstralen. Ze zijn een hele hoge trilling van Lodoliet en ook de inclusies zijn anders dan de traditionele Lodoliet. In deze komt ook Calciet en bij een groot aantal ook roze Toermalijn voor. Dit zorgt voor de hogere energie en liefde die het kristal laat vibreren. Het kwarts zelf bevat ook een hogere trilling en is te vergelijken met Amfiboolkwarts. Deze bijzondere en magische kristallen uit Brazilië worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen. Deze zeer heldere kristallen met inclusies en zwemen als engelenvleugels verhogen je trilling en versterken je communicatie met Engelen, Lichtwezens en Gidsen, maar ook met de Devische Rijken, de planten en dierenrijken van onze Moeder Aarde. Door in een Garden Crystal te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van de ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven. Deze kristallen hebben een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong, ook hebben ze een zeer vriendelijke en kalmerende energie. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je 3e oog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, anderen aarden, lossen negativiteit op en beschermen je aura. Fysiek zijn het krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die de vochthuishouding in evenwicht houden. Ook goed voor de spijsvertering. Ze zuiveren chemische gifstoffen en andere vervuilingen in het lichaam.

 We hebben ook een platte doos, dus een kleine hoeveelheid, van een steen die geen naam had, ze noemde het kwarts met coderingen en etsen erin. Deze ziet eruit als onze Code Keepers of Root of Lemurian, maar dan van Rookkwarts. In een aantal stenen zie je ook Amethist zitten. Het is een heel krachtig, beschermend kristal die je goed bij jezelf brengt.

 Rookkwarts Codekeeper

Deze unieke, zeer krachtige kristallen uit Diamantina zijn heel stevig in energie. Ze aarden en zuiveren en zijn heel erg fijn om je stevig in je lichaam te verankeren. Vooral in heftige tijden is dit een steen die je beschermt tegen negativiteit, een koepel om je heen creëert, maar ook beschermt, omdat deze je zo goed bij jezelf brengt. Deze steen geeft zelfvertrouwen, eigenwaarde. Je gelooft in jezelf en staat voor wie je bent. Ook al weet je het even niet, dit kristal heeft een energie die zorgt dat je zo goed bij jezelf bent, dat dit niet uitmaakt. Deze helpt je open te zijn, vanuit jouw waarheid te gaan leven, zonder jezelf te hoeven verdedigen, te strijden. Ook een goede steen voor mensen die nu spiritueel opengaan en verward zijn. Je blijft in je centrum, in je weten en niet weten, in je kwetsbaarheid toch zelfvertrouwen te hebben en rustig te blijven. Maar als je een keertje boos bent, dat je dit ook gewoon durft te zijn. Dit ben ik, ik sta stevig in wie ik ben. Niet meer op eieren lopen. In sommige stenen zie je een zweem Amethist, maar ook in de andere waarin je dit niet met het oog ziet, zit dit in de energie van het kristal.  Dit geeft de steen een krachtige, zuiverende, beschermende en hogere vibratie. Ook staat dit kristal in verbinding met het derde oog, het kruinchakra en de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Rookkwarts Codekeeper helpt je te bevrijden uit alle structuren waarin je vastzit. Deze verbind je met je eigen goddelijke oorsprong. Alle coderingen en butsen en gaten laten al de ervaringen van de ziel zien. Ze hebben de tand des tijds doorstaan. Ondersteunend kristal bij stress, angsten, pijn en krampen. Dit kristal met een unieke vrije vorm bevrijd je zodanig dat je op aarde durft te gaan leven wie je werkelijk bent.

Dat was het weer voor deze blog.

Wij zijn iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel geopend.

 

Menu