Nog meer nieuwe stenen liggen er in de winkel

Algemeen

De vorige blog was al zo groot geworden, dat we in deze weer verder gaan met wat er voor de rest nog nieuw is binnengekomen. Ook zijn er nog een aantal voor ons nieuwe kristallen die we nog moeten channelen, dus die zullen weer wat later komen. Heerlijk dat er nog steeds van alles naar ons toekomt. Zoveel rijkdom en schoonheid van de Kristalwereld en zoveel prachtige energie die ons behulpzaam is om steeds meer vanuit liefde en heelheid te leven.

Als eerste willen we heel graag een steen vermelden die al een aantal weken in de winkel ligt, maar die maar steeds niet aan bod kwam in een blog. Dit is nooit voor niets, al weten wij ook niet altijd de reden. Deze steen is een ruwe Chrysopraas uit Indonesië. Soms wordt deze ook wel groene Grape Agaat genoemd of groene drusy Chalcedoon. Een bevriende handelaar die deze ook als Chalcedoon verkocht heeft deze nu Smithsoniet genoemd. Wij hebben deze steen aan een paar mineralen fanaten laten zien en hebben ook een paar testen met de steen gedaan, maar hebben grote bedenkingen dat deze steen de vrij zeldzame Smithsoniet is, vandaar dat wij de steen Chrysopraas blijven noemen, totdat er een uitgebreid labonderzoek gedaan zou worden die kan aantonen dat de steen Smithsoniet zou zijn.

Chrysopraas uit Indonesië

Dit bijzondere, recent gevonden kristal geeft hoop en bezorgt persoonlijk inzicht. Soms wordt deze ook groene Grape Agaat of groene drusy Chalcedoon genoemd. Deze steen geeft je het gevoel een deel van het goddelijke geheel te zijn. Chrysopraas helpt bij meditatie, stimuleert creativiteit en haalt talenten boven tafel. Ook moedigt Chrysopraas loyaliteit in zakelijke en persoonlijke relaties aan. Dit kristal geeft energie aan het hart- en heliligbeenchakra en brengt universele energie in het fysieke lichaam. Psychisch werkt deze onzelfzuchtig en kalmerend. Chrysopraas helpt bij het helen van het innerlijke kind door emoties te bevrijden die sinds de jeugd zijn ingehouden. Deze is ook behulpzaam om dwangmatige of egoïstische gedragingen te overwinnen en je op het positieve te richten. Chrysopraas vermindert de neiging om te oordelen en stimuleert je om jezelf en anderen te accepteren. In geestelijk opzicht stimuleert Chrysopraas vloeiend te spreken en voorkomt hij dat je in woede dingen zegt waar je later spijt van krijgt. Ondersteunend bij nachtmerries en claustrofobie. Emotioneel geeft Chrysopraas een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Dit kristal is fysiek en energetisch een krachtige ontgifter. Goede steen voor de lever en bevorderd een goede nachtrust. Ondersteunend bij jicht, oogkwalen, geestesziekten, huidziekten, hartkwalen, hormoonbalans en brengt het spijsverteringsstelsel tot rust. Chrysopraas verbetert lichamelijke zwakte en levert universele energie.

Ook uit Indonesië hebben we weer een kleine hoeveelheid van de unieke, paarse Grape Agaat ingekocht. We hadden nog een klein aantal lila gekleurde exemplaren, maar we hebben nu ook dieppaarse met prachtige ronde ‘druif’ kristalletjes. Echt topkwaliteit. De steen ziet er kwetsbaar uit, maar is eigenlijk heel erg sterk. We hebben van mini exemplaren tot grotere stukken.

Grape Agaat (Chalcedoon).

Grape Agaat gevonden in Sulawesi, Indonesië. Eigenlijk is deze bijzondere steen een Chalcedoon, maar hij wordt door iedereen Grape Agaat genoemd, dus dan volgen wij maar gewoon. De naam ‘Grape’ wat ‘druif’ betekend is heel treffend, want de steen bestaat uit allemaal kleine paarse of lavendel bolletjes. De ronde moleculen van Chalcedoon hebben zich tot in perfectie uitgedrukt tot een volmaakte ronde vorm.

Het eerste gevoel wat je krijgt als je de steen vast houdt is dat van vrede en rust, hij brengt je heel snel in een hele diepe staat van meditatie. Hij maakt je hoofd en hele lichaam rustig en laat je bewustzijn diep in je hart indalen. Hij resoneert in al je cellen en geeft een gevoel van harmonie en stilte in je hele wezen. Grape Agaat is een krachtige steen voor spirituele uitzuivering, die resoneert met de Violette Vlam of Straal, die negativiteit en stress uit je systeem haalt. Deze energieën kunnen gewoon niet blijven bestaan in de aanwezigheid van de diepe prachtige energie van deze unieke steen. Grape Agaat is een steen met een Goddelijke connectie die je verbindt met je hoogste bron, je oorspronkelijke zelf. Hij helpt je innerlijke kanalen te openen en obstakels weg te halen waardoor je hogere bewustzijn en innerlijk weten beter kunnen instromen en je verbonden bent met je innerlijke bron. De vrede die dit kristal je brengt is die waar je ziel altijd naar verlangd heeft. Deze steen is dus perfect bij alle vormen van stress, brengt rust en vrede en zorgt dat je meridianen en chakra’s in harmonie met elkaar resoneren. Fysiek is de steen ondersteunend bij neurologische aandoeningen zoals dementie, angsten en dwangneuroses. Ook beschermt hij bij psychische aanvallen en helpt implantaten te verwijderen. Grape Agaat werkt heel krachtig samen met Yttrium Fluoriet. Je kunt deze steen bij je dragen, maar hij is ook heel fijn om onder je kussen te leggen, ook heel goed te gebruiken bij een steenlegging op het lichaam. Als je veel stress op je werk ervaart kun je hem ook op je werkplek leggen waar hij een liefdevolle, zuiverende, vredige energie zal uitstralen.

Wij hebben best veel soorten Robijn in de winkel, maar we hebben er toch weer eentje gevonden die we nog nooit gezien hadden. Het zijn hele kleine plakjes van een dieprode kleur. Deze zijn gevonden in Tanzania. Ze staan in de winkel in de kleine kastjes vol mini kristalletjes op de toonbank.

Andere, grotere Robijn plakken met een randje van Biotiet hebben we al langer in de winkel staan. De steen bleef ons maar roepen en we zagen een tijdje terug al dat deze op het oppervlak driehoekjes bevatten. Prachtige coderingen die vroegen om een channeling van de steen. We zijn heel blij dat we dit gedaan hebben, want Natascha kreeg zoveel mooie informatie over deze krachtige steen binnen, dat deze een eigen beschrijving verdient. Als je nog meer informatie over de steen wilt hebben kun je ook nog lezen bij ‘Robijn’ en bij ‘Biotiet’.

Robijn met Biotiet randje met driehoek coderingen

Deze unieke Robijn met op het oppervlak allemaal driehoek coderingen laat voelen dat de driehoek staat voor vader, moeder en kind. Het geheelde geheel. Dit kristal welke krachtig op het fysieke lichaam werkt laat het bloed voelen. Deze zorgt voor een krachtige doorstroming, zet van alles weer in beweging, waar kou (vastgezette energie) is zal warmte komen. Dit kristal helpt ons hele systeem uit te lijnen, waardoor energie vrijelijk door zowel het fysieke als de subtiele lichamen kan stromen. Het oer-trauma van afgescheidenheid, de val uit de bron, het paradijs. We zijn weer aan het terugkeren, we zijn de cirkel weer rond aan het maken. Het begin ligt bij je stuit, je basis, je perineum, hiermee resoneert de steen heel krachtig. Deze helpt je om weer in je oer-vertrouwen te komen. De coderingen (informatie) van de steen komen op een rustige, kalme manier tot je, tegelijkertijd aardt deze steen je ook in dit proces. Aan de ene kant van de steen zijn de driehoeken met de punt naar boven aan de andere kant met de punt naar beneden. Samengevoegd krijgen ze de vorm van een Mer-Ka-Ba, ook wel 3D Davidsster of Ster tetraëder genoemd. Dit is een van de krachtigste symbolen uit de heilige geometrie. De Egyptische woorden betekenen het volgende: Mer staat voor de Universele Goddelijke bron, Ka staat voor je eigen geest of bewustzijn en Ba staat voor Lichaam. De MerKaBa energie is afkomstig uit de hogere dimensies verbonden met Sirius en de Pleiaden en op aarde doorgegeven door oude hoogstaande culturen zoals de oude Egyptenaren en de Maya’s. De 2 piramides samen staan voor mannelijke (kosmische en zonne-energie) en vrouwelijke (aarde energie) die in elkaar verenigd zijn. Liefde en Harmonie. Het roterende MerKaBa veld is een voertuig, een veld van licht, geest en bewustzijn. Hoe meer de cirkel rondkomt hoe meer we multidimensionaal gaan worden, vanuit eenheidsbewustzijn gaan leven. Deze Robijn kristallen helpen je MerKaBa op DNA-niveau te activeren, waardoor we weer kunnen gaan leven in totale harmonie met al onze zielsdelen. Het kristal helpt tevens je lichtlichaam in de fysieke dimensie te verankeren en je terug te zetten in je oorspronkelijke blauwdruk. Er zal balans komen, we zullen dan stevig op aarde in liefde kunnen leven. Meesterschap bereiken, en steeds meer heldere vermogens zullen zich in je openbaren. (Voor extra informatie kun je de beschrijving van ‘Robijn’ en ‘Biotiet’ lezen).

We hebben behalve de kleine Robijn uit Tanzania ook nog meer zeer krachtige mini kristallen binnengekregen. We hebben Diopsiet kristalletjes, Morganiet, Spesartine Granaat, grotere Peridoot, zwarte Toermalijn, Axiniet, Tanzaniet, waaronder weer twee grote exemplaren, en roze Toermalijn.

Uit Marocco hebben we prachtige feloranje Wulfeniet kristalletjes. Ze zijn klein, maar wat een energie en kleur, je kunt echt niet om ze heen.

Wulfeniet

Deze steen helpt je de minder positieve aspecten van het leven te accepteren en voorkomt wanhoop als je met negatieve situaties of gevoelens wordt geconfronteerd. Goed voor mensen die alleen op het positieve waren gefocust en negatieve trekken hebben onderdrukt, waardoor ze zo aardig en lief zijn geworden dat ze niet meer zichzelf zijn. Hij leert je je schaduwkanten weer te accepteren en te integreren. Spiritueel vergemakkelijkt hij de overgang van het fysieke naar het intuïtieve of spirituele niveau.  Hij bevordert de communicatie met het verleden, heden en de toekomst.  De steen helpt bij het herkennen van zielen die je dit leven weer zou ontmoeten, waar je een afspraak mee hebt. Hij verbindt de zielen voor het doel of de les en laat ze vervolgens weer hun eigen weg gaan. De steen steunt en versterkt rituele activiteiten en reizen en haal magische kennis op die je in vorige levens hebt opgedaan. De steen heeft de macht je te verjongen en energie te behouden.

We hebben op dit moment verschillende Scapoliet kristalletjes. Nieuw zijn een aantal paarse. Er zijn lila kleurige onderweg die snel hier zullen zijn en we hebben prachtige armbandjes van paarse Scapoliet, ook op de webshop, en we hadden in de winkel al een tijd Marialiet en Marialiet met Nefileen mini kristalletjes, ook uit Pakistan. Wat wij niet wisten is dat Marialiet ook een Scapoliet is, eentje met een hoge vibratie.

 Marialiet (Scapoliet)

Marialiet is een heel liefdevol kristal met een hoge vibratie die je hartchakra nog meer helpt te openen. De onvoorwaardelijke liefde die je in je hart vindt, zal je manier van denken en handelen veranderen. Jij en anderen zullen mededogen, hoop en levensvreugde vinden als je in de buurt van dit kristal bent. Dit kristal leert je anders te denken en onafhankelijk te zijn van alle dingen, behalve van wat er in je hart leeft. Dit kristal helpt de innerlijke saboteur te overwinnen, deze helpt je om vanuit een hoger zicht vol liefde en mededogen naar jezelf en je processen te kijken. Op deze manier kun je ‘problemen’ op een andere manier zien en veranderingen aanbrengen, waardoor je leven in een opwaartse spiraal komt en je zo helpt je doelen te bereiken en dromen uit te laten komen.

Scapoliet

Deze steen maakt het verschijnsel ‘zondebok’ duidelijk en blokkeert elke invloed van buiten die uw leven saboteert. Hij spreekt van een innerlijke saboteur of zondebok, stelt vast welke rol die persoon in uw leven meent te spelen en transformeert dan die innerlijke saboteur tot iemand die je bij je huidige levensplan helpt. Tevens helpt de steen je dan weer vol te gaan leven. Dit kristal is dus heel nuttig voor bewuste verandering. Scapoliet stimuleert onafhankelijkheid en leert je om je doel te bereiken en dat je dingen moet plannen i.p.v. alleen maar te wensdromen. Hij leert je zelfdiscipline en maakt een einde aan zelfbeschuldiging. Hij herziet de emotionele blauwdruk en lost effecten van oude emotionele trauma’s op. Hij deblokkeert effectief vastzittende energieën, vooral in de benen en aderen. Hij is dus goed bij spataderen. Dit is ook een perfecte steen om bij dyslexie te dragen, hij bevrijdt de linkerhersenhelft en vergroot het analytisch vermogen. Scapoliet bevordert herstel na een operatie, helpt bij incontinentie, onrustige ogen, grauwe en groene staar, helpt bij de calciumopname en is behulpzaam bij botaandoeningen en de schouders.       

Paarse scapoliet is een steen met een zeer hoge vibratie. Hij helpt je om herinneringen aan onterechte beschuldigingen of sabotage uit te wissen, tevens helpt hij om patronen en innerlijke stemmen uit een vorig leven die je nu belemmeren op te lossen. Deze krachtige steen tilt je bewustzijn naar een hoger plan en bevordert daarmee je evolutie.

Gele scapoliet is verbonden met de vrouwelijke goddelijke energie die je kan helpen om ‘heel’ te worden, om liefdevol voor jezelf en anderen te zijn. Dit kristal beëindigt mentale sabotage, manipulatie en gedachten zoals “ik ben niet goed genoeg”, die je ervan weerhouden om in je volledige kracht te staan. Hij maakt beslissingen vanuit een objectief standpunt mogelijk en kalmeert hyperactiviteit. Helpt bij afvallen en stoppen met roken.

We hebben ook een mooie combinatie steen van Limoniet op Pyriet blokjes, deze kubussen hebben een krachtige, beschermende, aardende energie. Deze zijn gevonden in Serra de Minas, Brazilië.

Limoniet pseudomorf na Pyriet

Limoniet pseudomorf na Pyriet betekent dat chemische verwering de kristallen van Pyriet in Limoniet omzet, een soort natuurlijk roest. Deze kristallen hebben allebei een hele krachtige beschermende functie en samen zijn ze dus een ideale beschermsteen. Pyriet is een uitstekend energieschild, hij blokkeert negatieve energie en vervuilde stoffen op alle niveaus, voorkomt energielekkages uit het fysieke lichaam en de aura. Hij creëert een positieve zienswijze en helpt je dromen te manifesteren. Goed bij een minderwaardigheidscomplex, versterkt de mannelijkheid. Helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Op fysiek niveau stabiliseert pyriet celenergie terwijl hogere frequenties worden geïntegreerd. Pyriet is weldadig voor cellulair geheugen en helpt energieblokkades te verwijderen. Goed bij wanhoop, vermoeidheid, geheugen, bloedsomloop, spijsverteringskanaal, longen, astma, bronchitis. Limoniet is een aardende en beschermende steen, hij bestaat voornamelijk uit ijzeroxide. Dit mineraal stabiliseert, geeft doorzettingsvermogen en innerlijke kracht. Op het spirituele vlak beschermt de steen tegen occulte aanvallen, slechte wensen en geestelijke invloed. Hij beschermt ook het lichaam tijdens metafysische bezigheden. Dit kristal heft verwarring op en scherpt de geest, het ondersteunt ook andere stenen met heling van het innerlijk kind. Het kristal zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat zonder je te hoeven verdedigen. De steen herstelt jeugdige eigenschappen. Limoniet zuivert, helpt bij koorts, geelzucht is goed voor de lever en de spijsvertering en voorkomt uitdroging. Hij ondersteunt de spieren en botten en bevordert de opname van calcium en ijzer.

Ook uit Brazilië, uit Tocantins hebben we hele mooie Mini Auraliet kristalletjes binnengekregen. Deze hebben allemaal een mooi rood puntje. Ze zijn klein maar zeer krachtig.

Auraliet

Deze steen bestaat net als een Super 7 uit verschillende componenten. De kristallen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De basis mineralen zijn amethist, citrien, groene kwarts, rookkwarts, cacoxeniet en op de top hematiet. Dit zijn de voor het oog zichtbare mineralen. Ook zouden er nog meer mineralen componenten in zitten, zoals lepidicrociet, goethiet, magnetiet, pyriet, rutiel en anderen, sommige microscopisch klein. Als je het kristal op het kruinchakra houdt, stroomt de energie in de hersenen en worden zowel het 3e oog- als het kruinchakra geactiveerd. Het kristal geeft in het hoofd een gevoel van vrede en rust en laat je het Nu ervaren. Tijdens mediteren met Auraliet kun je in de diepte van je wezen schouwen terwijl je geest en emotionele lichaam rustig en kalm zijn en het vloeibare kristallichaam wordt afgestemd op zijn goddelijke blauwdruk. Wanneer je een kristal op de kruin houdt en een tweede op het hart, dan ontstaat er een krachtige verbinding tussen deze twee, waardoor je bewuster vanuit je hart gaat leven. Auraliet stimuleert een hoger bewustzijn en telepathische verbinding met je gidsen en beschermengelen, terwijl hij je tegelijkertijd met zijn aardende werking in het Nu houdt. Hij geeft een directe verbinding met wat in de spirituele literatuur “het magische Nu” genoemd wordt. Hij verbindt je met je hogere zelf en helpt je je leven te leven naar je hoogst doel. Auraliet kan een proces van innerlijke zuivering op gang brengen voor hen die de zegeningen van dit kristal willen ontvangen. Hij doorbreekt patronen, verlicht zorgen en angsten en maakt oordeel loos. Het kristal geeft je een gevoel alsof je gedragen wordt naar een hoger niveau getild wordt, zodat je het leven vanuit een nieuw perspectief ziet, vol nieuwe hoop en optimisme, ontdaan van sluiers en illusies. In het Nu en in verbinding met je hogere zelf. Een ander effect van dit kristal is een toename van je intuïtie en een afname van lichamelijke problemen, ook wordt de kundalini geactiveerd. Paranormale begaafdheid, heldere dromen en contact met Engelen worden ook door dit kristal geactiveerd. Als een steen van de goddelijke blauwdruk is Auraliet uitstekend geschikt als healingsinstrument. Je kunt hem op elk gebied van het lichaam gebruiken en daar zal hij weer balans of heling brengen zoals de oorspronkelijke blauwdruk is. Auraliet herinnert het lichaam op cellulair niveau aan zijn perfecte staat. De steen helpt ook de ziel te helen, door inzicht te geven in karmische patronen van vorige levens. Hij moedigt aan om ieder moment te ervaren met een positief gevoel.     

 Uit Spanje hebben we prachtige nieuwe Sfaleriet kristallen binnengekregen. Toen we deze zagen, werden we allemaal geraakt door de krachtige energie en schoonheid van deze Sfaleriet of Zinkblende, zoals de steen ook wel genoemd wordt. We horen van veel klanten in de winkel dat ze last hebben van fysiek ongemak en zich niet zo goed in hun lichaam voelen. Deze kristallen kunnen behulpzaam zijn om je beter in je lichaam te voelen, om je krachtiger te voelen. Deze wilskrachtige steen versterkt ook je creativiteit, levenskracht en levenslust.

Sfaleriet of Zinkblende

Uit Spanje en Mexico komen de krachtigste. Deze steen is familie van Zinkiet. Sfaleriet aardt iets meer en helpt je om energie en vitaliteit uit de aarde te putten en om overtollige energie (bv bij hyperactiviteit) af te laten vloeien. Ook aardt Sfaleriet je zenuwstelsel en reguleert het de energiestroom door het lichaam. De steen vergroot je fysieke energie terwijl je toch geaard blijft. Sfaleriet zorgt voor meer zuurstof in het bloed en herstelt je spieren na inspanning, dus goed voor sporters. Spiritueel helpt Sfaleriet om de energie van healingswerk tot lang na een sessie vast te houden en zorgt ervoor dat je tijdens een sessie meer helende energie kunt opnemen. Sommige spirituele mensen willen niet aarden, maar dit is heel belangrijk voor als je wilt dat je beelden en boodschappen en spirituele aspiraties hier op aarde iets te betekenen hebben, dan moet je echt geaard zijn. Je zult je dan ook fijn in je lichaam voelen omdat je meer in balans bent. Een ‘heel’ mens is in evenwicht. Deze steen is dus goed voor mensen met allerlei verslavingen. Sfaleriet versterkt je onderscheidingsvermogen en is ook goed bij orakelen of counseling of meditatie. Het is een waarheidsdetector die je laat voelen wat zuiver en niet zuiver is. Op het basischakra gelegd vergroot hij je levenskracht, moed en vitaliteit. Op het 2e chakra versterkt hij je seksuele energie, je creatieve inspiratie en je levenslust. Op het 3e chakra zorgt hij voor manifestatie en meer succes, helder denken en wilskracht. Hij stelt het zenuwstelsel in staat om met hoogfrequente energie om te gaan. Sfaleriet stimuleert het immuunsysteem en is energetisch nuttig bij herstel en helpt infecties te voorkomen.

 We hebben de laatste tijd opvallend veel Fluoriet binnengekregen, ook zijn er nog een kleine hoeveelheid van Fluoriet Diana Maria Mijn, Rogerley, Weardale, UK onderweg naar ons toe.

We hebben op dit moment al ruwe brokjes van groen Fluoriet met blauw erin uit Namibië in de winkel liggen. We hebben gemerkt dat veel klanten deze in hun mandjes hadden, zonder dat we nog over de steen geschreven hadden. Als je door de steen heen kijkt met een lamp zie je behalve het groen ook de prachtige blauwe kleur.

Fluoriet uit Erongo, Namibië

Fluoriet uit Erongo, Namibië is een hele krachtige Fluoriet die de kleuren blauw, groen, wit en paars in zich heeft. De meerdere kleuren in dit kristal en vaak in lagen symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Erongo werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. De witte band brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s. Het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelen, maar ook naar je hartverbinding. Het is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen. Het meer zeldzame blauwe gedeelte in deze steen is sterk verbonden met het keelchakra, versterkt creativiteit, ordelijk denken en heldere communicatie. Het kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de fysieke of biomagnetische lichamen. Het groene gedeelte heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Erongo reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten. Als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

 Ook hebben we weer de Octaëder vormige Fluoriet kristallen in paars, groen en helder wit. Deze komen uit China. Deze vorm heeft ook een spirituele betekenis. De sleutelfunctie van de Octaëder is integratie. Deze platonische vorm kan je helpen bij genezing, acceptatie, vergeving en compassie voor jezelf en anderen. Een thema wat in deze tijd en energietrilling erg speelt. Ook helpt deze vorm bij zelfreflectie en het verhogen van je trilling. Door meer compassie, ook voor jezelf, te hebben krijgt je genezingsproces een boost. Deze vorm help ook bij het uiten van je creativiteit doormiddel van je stem en helpt bij het spreken vanuit je hart. Deze vorm helpt je een sterkere verbinding te creëren met je binnenwereld en je buitenwereld. Het principe van: “Zo boven, zo beneden, ofwel zo binnen, zo van buiten”.

Fluoriet

Fluorieten vinden we in alle kleuren, vaak meerdere kleuren in een kristal en vaak in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans.

Deze steen biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt met de kleur samen. Het transparante of witte brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s, het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelen, maar ook naar je hartverbinding. Het groene is vooral werkzaam op je hartgebied, het gele is zeer krachtig voor de zonnevlecht en kan helpen om oude angsten of onzekerheden aan te pakken en uit te lijnen met goddelijk vertrouwen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroeste gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Goed voor huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Voor mensen die heel erg houden van de energie van Mongolië en van de Gobiwoestijn, we hebben weer een nieuwe hoeveelheid Gobi Agaten kunnen inkopen. De meeste kristallen uit Mongolië zijn laser kristallen die erg kwetsbaar zijn om in je zak te dragen. Deze stenen zijn heerlijk om bij je te dragen of te gebruiken in een grid. Deze stenen die Yin en Yang helpen te harmoniseren werken kalmerend en vergroten je zelfvertrouwen.

Agaat uit de Gobi Woestijn

Deze bijzondere agaten worden gevormd door de sterke winden in de Gobiwoestijn in Mongolië. Ze krijgen hierdoor een satijnachtige gloed. Door deze speciale vorm lijken ze heel erg op Tektiet en worden ze daar vaak mee verward. Dit is een aardende steen die een emotioneel, fysiek en intellectueel evenwicht schept. Ze helpen je te centreren en stabiliseren fysieke energie. Agaat harmoniseert yin en yang en werkt kalmerend. De steen geeft veel kracht en maakt de acceptatie van jezelf mogelijk, wat je zelfvertrouwen vergroot. Hij helpt je beter te concentreren en verbetert je analytische vermogens. Agaat helpt oprecht te zijn en moedigt het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint hij negativiteit en verbittering van het hart, ook geneest hij innerlijke woede en schept een gevoel van veiligheid en zorgt dat je ontspant. Hij reinigt zowel fysiek als spiritueel. Goed voor de spijsvertering en bij gastritis, geneest emotionele aandoeningen is helend voor de ogen, de maag en de baarmoeder. Hij reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en geneest huidaandoeningen.

 Als laatste in deze blog een zeer zeldzaam steentje met een zeer hoge vibratie uit Rusland. Dit is oude voorraad dat we ergens tussen hebben gevonden. Nu, niet echt gevonden, want de steen riep haha. Dit kristalletje resoneert krachtig met de zielenster- en de sterrenpoortchakra’s en kan behulpzaam zijn om je auraveld te reinigen, omdat deze een krachtige generator van zuiver wit licht energie is.

Chkaloviet

Chkaloviet gevonden in het Punkaruaiv gebergte, Lovozersky District, Murmansk Oblast, Rusland is een zeldzaam steentje met een zeer hoge vibratie, die krachtig je kruinchakra volledig kan openen. Deze steen die krachtig op het hoofd werkt laat weten dat Rusland ergens een ‘hoofdkwartier’ is, wat een mooie woordspeling is. In dit prachtige land met zoveel natuurschoon heerst een rigide energie, zo star, verstandelijk, vol strakke regels en controle. Deze steen van het hoofd, helpt strakke patronen, ook die van het denken te doorbreken. Het is een kristal die zorgt voor doorstroming. De energie van dit kristal kun je scharen onder die van Fenakiet en Herderiet. Ook Chkaloviet kan helpen de verfijnde chakra’s op één lijn te brengen en het bewustzijn tot een zo hoog mogelijk niveau als je aankunt te openen. Dit kristal helpt je beseffen dat je zelf de createur van je eigen leven bent. Chkaloviet activeert je lichtlichamen en brengt deze in harmonie en in bewuste verbinding met je fysieke lichaam, tevens kan deze je helpen om astraal te reizen en informatie mee terug te nemen naar je dag bewustzijn. Deze resoneert krachtig met de zielenster- en de sterrenpoortchakra’s. Deze steen kan helpen je persoonlijk bewustzijn te verbinden met een hoge frequentie, waardoor informatie vanuit die ruimte naar de aarde kan worden vertaald. Informatie van je hogere zelf en Lichtwezens zoals Gidsen en Engelen. Deze krachtige steen kan helpen het auraveld in een ommezien reinigen, omdat het een krachtige generator van zuiver wit licht energie is. Deze kan elk chakra en energiekanaal in het lichaam verruimen en stimuleren, zodat je fysieke zelf zich in een veel breder spectrum van energiefrequenties kan manifesteren. Chkaloviet zuivert, integreert en brengt de spirituele vibraties naar de aarde en verhoogt je bewustzijn, waardoor je spirituele pad steeds duidelijker zal worden, waarna je volledig kan gaan leven, waarvoor je gekomen bent. Dit is ook een steen van multidimensionale heling. We bevinden ons in een tijd van grote versnelling en hebben Nu de mogelijkheid om een kwantumsprong in onze evolutie te maken. Dit soort ‘Nieuwetijds- of ascensie-kristallen’ helpen ons hierbij.

 Dit was het weer voor nu, wij zijn vrijdag, zaterdag en zondag weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

4, 5 en 6 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

25, 26 en 27 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

Menu