Paar nieuwe stenen ingekocht

Algemeen

kiwi jaspisVorige week ben ik voor twee dagen even naar Engeland gevlogen omdat onze vriend daar weer nieuwe stenen en kristallen had binnen gekregen. Omdat wij onze kristallen altijd zelf willen uitzoeken ben ik maar even op het vliegtuig gesprongen en binnen een uurtje weer uitgestapt in Engeland. Het voelde wel heel erg grappig, wel bijzonder dat dit in deze tijd allemaal kan. Het voelde een beetje als tijdrijzen. Letterlijk ook ging ik een uurtje in de tijd terug, dus vertrok op hetzelfde moment als dat ik aankwam, ha ha.

Maar het was de moeite waard en ook zag ik dat het goed is dat ik zelf ben gaan uitzoeken omdat stenen en kristallen toch wel heel persoonlijk zijn. Van eenzelfde steen zou je zeggen dat er toch weinig verschil is, maar dat is dus echt niet zo. Het is altijd echt uitzoeken geblazen, maar dat maakt het ook weer zo leuk. In oktober gaan we de stenen met zijn drietjes in Engeland ophalen, maar in de handbagage heb ik al iets kunnen meenemen. De volgende stenen hebben we nu in onze collectie erbij:

De eerste is wel heel erg bijzonder, deze vond ik nog tussen oude voorraad, de vorige keer hebben we deze dus over het hoofd gezien. Dit is de zeer zeldzame Benitoïet, die maar op één plek gevonden is, nl in San Benito, Californië. Deze mijn is al een aantal jaren gesloten en het kleine kristalletje hadden wij nog nooit gezien. Maar nu hebben we deze voor de liefhebber.

Benitoïet

benitoietBenitoïet is een zeer zeldzame steen uit San Benito, Californië, de mijn is al jaren gesloten. Benitoïet heeft een zeer hoge vibratie, de steen werd altijd beschouwd als een vorm van saffier, maar de microscoop heeft zijn unieke structuur onthuld. Deze steen bestaat uit barium, titaan, fluor, cesium, niobium, mangaan en lithium, die een diepgaand effect op het menselijk organisme hebben. Benitoïet is gevormd in scheuren in serpentijn en is gevonden in een gebied dat ooit deel uitmaakte van het oud Lemurië. Het is een steen van lichtheid en vreugde die astrale reizen vergemakkelijkt en de reis van de ziel onthult. Hij laat je weten of je op het juiste moment op de juiste plaats bent om de missie van je ziel te vervullen. Ook bevordert hij zelfbewustzijn en laat de schoonheid in jezelf en anderen zien. Hij helpt hen of jezelf te accepteren zoals je bent. Benoitoïet helpt paranormale vermogens te activeren, goed bij visualisatie en gedachtenoverdracht tussen partners of in een spirituele groep. Ook wordt de steen gebruikt om contact met buitenaardse wezens te maken. Ervaren therapeuten gebruiken hem om het bio-energetische veld te zien en gebieden met ongemak te herstellen. Zoals alle fluorescerende kristallen werp hij een licht in innerlijke duisternis. Benitoïet helpt je om psychologische lusteloosheid te overwinnen, scherpt de geest en lost emotionele blokkades op die energie opzuigen. Hij laat alles los wat je een zwaar gevoel geeft, laat je lichtvoetig over de aarde lopen en is dus vooral heel erg goed voor dansers en atleten, omdat hij de lichamelijke en mentale soepelheid vergroot. Leg deze steen in een raster om negatieve energieën te absorberen en te vervangen door opgewektheid. Benitoïet helpt bij het begrijpen en opheffen van de onderliggende oorzaken van ongemak. Goed voor de aders en het bloed en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 Als tweede willen we een steen noemen die we afgelopen jaar in Amerika gezien hebben, de naam is Catliniet of Pipestone, maar omdat het enorme platen waren, konden wij hier niets mee. Wij trommelen nl zelf niet, dus helaas konden we deze steen toen niet meenemen. Nu heeft onze vriend in Engeland deze steen laten trommelen. Ik heb een kilo in mijn handbagage meegenomen, de rest van de stenen halen we in oktober op. Volgend jaar in Amerika gaan we weer kijken of er misschien wat kleinere ruwe stukken zijn, voor mensen die graag een ruw stuk willen hebben, maar met deze trommelstenen zijn wij al heel blij. De steen is van grote betekenis voor de Amerikaanse Indianen, de steen is helig voor hen. Catliniet wordt alleen in Minnesota gevonden, hij wordt ook wel Pipestone genoemd omdat Indianen er ceremoniële vredespijpen en andere talismans uit maakten. Dus voor iedereen die zich verbonden voelt met Indianen of sjamanisme is dit een unieke steen.

Catliniet of Pipestone

pipe stone of catlinietCatliniet of pipestenen zijn al duizenden jaren heilig voor indianen. Deze rozerode steen is vrij zeldzaam omdat ze maar op één plaats gevonden wordt, nl in Minnesota in de Verenigde Staten. Van deze krachtige steen werden ceremoniële vredespijpen en andere talismans gemaakt vanwege zijn beschermende werking. Hij bestaat uit een krachtig mengsel van diaspoor, pyrofylliet, moskoviet en hematiet en is perfect voor healing en verzoening. Catliniet wordt in platen afgezet, Plaatachtige kristallen kunnen op diverse niveaus tegelijk werken, want ze verspreiden hun energie in lagen. Deze steen helpt je om tot de bodem van dingen door te dringen. De witte vlekken op de ruwe klei symboliseren de enorme nachtelijke hemel en de steen speelt een belangrijke rot in de Noord Amerikaanse kosmologie. Catliniet bevordert een diepe band met Al Wat Is (Grote Geest) en verenigt de fysieke en de geesteswereld. De steen aardt gebeden en rituelen in de dagelijkse wereld en laat zien dat alles heilig is en niet geïsoleerd kan worden. Perfect voor medicijnwielceremonies en wordt traditioneel gebruikt voor contact met geesten en voorouders. Gebruik hem voor contact met oude indiaanse wijsheid, de diepe verbondenheid met de natuur en de aanwezigheid van het goddelijke in het dagelijks leven. Of gebruik hem voor contact met je eigen voorouderlijke lijn en communicatie met de geesteswereld. Deze unieke steen bezit het vermogen om alles in het NU te brengen. Hij heeft een holistische vibratie en wil ons weer verbinden met het ‘universele zelf’. Tevens laat hij je inzien dat het Universum geen extern mechanisme is dat rondom ons werkt, maar een deel van onze innerlijke niveaus en ons bewustzijn is en in elke cel van ons wezen aanwezig is (zo buiten, zo binnen). Catliniet versterkt het proces van manifestatie, is zeer geschikt om te bemiddelen voor je eigen diepe innerlijke vrede. Als je kalm in je centrum bent, straal je vrede uit naar de wereld. Leg hem op je basischakra om te aarden. Catliniet haalt ongemakken uit het verleden uit het fysieke lichaam en zorgt voor een diep gevoel van rust en welbehagen. Hij wordt veel gebruikt voor healing, vooral bij schuldgevoelens rondom genocide en mishandeling van mensen of dieren en bij verdriet en wrok van slachtoffers van misbruik of racisme, of bij de daders ervan. Met zijn kracht om tot vergeving te stimuleren en innerlijke rust te geven is het een nuttige steen om schuld, schaamte of woede uit een vorig leven te verlichten. Leg hem tijdens zulke healings op de aardester chakra om negatieve gevoelens te absorberen en te de-energetiseren en om dynamische onvoorwaardelijk liefde naar Moeder Aarde en de geïncarneerde ziel te sturen. Ook goed voor de longen.

De derde nieuwe steen is Kiwi Jaspis, dit is een mooie platte hand gepolijste steen die er heel grappig en lief uitziet. Deze unieke, nieuwe Jaspis komt van Waikanae Beach, Nieuw Zeeland en bevat ook Toermalijn en Amazoniet. Ook van deze is een kilo meegegaan in mijn kleine trolly.

Kiwi Jaspis

kiwi jaspisKiwi Jaspis is een prachtige groene steen die verbonden is met de planeet Venus. Deze planeet werd genoemd naar de Romeinse Godin van de liefde zodat groen, naast roze ook wel eens de kleur van de liefde wordt genoemd. Deze prachtige Jaspis is verbonden met het hartchakra en de chakra’s daaronder. Dit is een steen die heel veel voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Kiwi Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Hij brengt je in balans, geeft rust en maakt je vastberaden. Hij geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden. Deze steen bevordert het emotionele evenwicht en laat de geest even ‘pas op de plaats’ maken, waardoor je je evenwicht moeiteloos hervindt en je jezelf accepteert zoals je bent zonder te hoeven veranderen. Kiwi Jaspis heeft een kalmerende invloed op lichaam en geest. Hij is tevens verbonden met de natuur, en natuurwezens zoals feeën en elven. Goed bij electrosmog, straling, langdurige ziekte, spijsvertering en problemen met de geslachtsorganen. Hij werkt aardend en geeft daadkracht, goed voor het basis chakra, ook zorgt hij voor vreugde, hij ontgift en werkt erg goed op de zonnevlecht en het hartchakra.

Als laatste hebben we nu ook wat grotere Fenakiet kristallen. Fenakiet zijn heldere kristalletjes die meestal heel klein zijn, maar voor de werking maakt dit niet uit. Het zijn echte ‘nieuwe tijdskristallen’ met een zeer hoge vibratie. Maar nu hebben we ook een klein aantal iets grotere exemplaren. Op de foto zijn de kleine Fenakietjes uit Birma te zien, van de grote hadden we helaas nog geen foto gemaakt tijdens het plaatsen van deze blog. Die kleinere uit Birma komen uit het Mogok Township, Pyin-Oo-Lwin District, Mandalay Division, Birma, de grotere komen uit Emerald Mines, Ekaterinburgskaya Oblas, Urals Region, Rusland. Voor mensen die heel goed energie kunnen voelen, zullen het verschil tussen de vindplaatsen van Fenakiet kunnen voelen. Die uit Birma zijn heel krachtig en zuiver en hoogfrequent, je zult het effect hiervan gelijk op je derde oog voelen, de Russische Fenakiet is van een ruwere kracht, misschien wel de krachtigste van alle soorten, maar minder soepel dan die uit Birma, maar de kracht gaat heel diep. Deze stimuleert het hele energielichaam, evenals het derde oog.

Wil je Fenakiet gebruiken om voorspoed of financiële overvloed te creëren, combineer Fenakiet dan met Tsavoriet. Als je iets creatiefs wilt ondernemen, combineer Fenakiet dan met Zinkiet. Wil je je vermogen vergroten om via je wil iets te manifesteren, combineer Fenakiet dan met Heliodoor(gouden Beril) of Libisch Goudtektiet en/of Gouden Labradoriet.

Fenakiet

Fenakiet heeft een zeer hoge kristalvibratie, het verbindt persoonlijk bewustzijn met een hoge frequentie, waardoor informatie vanuit die ruimte naar de aarde kan worden vertaald. Het legt contact met het Rijk der Engelen en de Opgeklommen Meesters, maar brengt je ook in contact met je Gidsen. Door met Fenakiet te werken of mediteren kun je in de loop der tijd initiaties ontvangen of ondergaan vanuit de hogere werelden. Fenakiet zuivert, integreert en brengt de spirituele vibraties naar de aarde. De zeer hoge vibraties die Fenakiet uitzendt zijn krachtig genoeg om bij vrijwel iedereen de chakra’s van het derde oog en kruin te activeren, evenals het vermogen om innerlijke beelden te zien en waardoor innerlijke kennis toeneemt. De steen is bijna door iedereen op het derde oog te voelen, ook voor mensen die normaal gesproken dit niet voelen. Fenakiet activeert het lichtlichaam en brengt deze in harmonie en in bewuste verbinding met je fysieke lichaam. Ook kunnen ervaren kristalwerkers met dit kristal in hun lichtlichaam door de hogere werelden reizen en informatie mee terug nemen ten bate van iedereen in de fysieke wereld. Fenakiet opent de interdimensionale poorten voor innerlijk reizen, waarbij je bewustzijn zich door eindeloze gangen van heilige geometrische vormen stort. Dit is één van de krachtigste kristallen voor het derde oog chakra. Deze krachtige stenen kunnen het auraveld in een ommezien reinigen, omdat ze stuk voor stuk een krachtige generator van zuiver wit licht energie zijn. Fenakiet stimuleert en verruimt elk chakra en energiekanaal in het lichaam, zodat je fysieke zelf zich in een veel breder spectrum van energiefrequenties kan manifesteren en biedt kennis over hoe ze te genezen en te activeren.. Ondanks deze aarding van het lichtlichaam wordt je spirituele pad steeds duidelijker. Fenakiet wil heel graag dat je je nieuwe spirituele inzichten toepast om je leren te ontdoen van beperkende patronen, overtuigingen en ideeën. Fenakiet helpt je om sneller hogere niveaus van bewustzijn te bereiken. Het opent ook heel krachtig op het kruinchakra en de etherische kosmische chakra’s daarboven. Fenakiet is een echt Nieuwe tijdskristal die behulpzaam is bij het ascensieproces. Het kristal wekt herinneringen aan vroegere spirituele initiaties.

Agenda: (winkel open van 10.00 tot 17.00 uur)
Zaterdag 22 en zondag 23 augustus
Donderdag 27 en vrijdag 28 augustus
Zaterdag 5 en zondag 6 september
Donderdag 10 en vrijdag 11 september
Zaterdag 19 en zondag 20 september
Zaterdag 26 en zondag 27 september Paranormaalbeurs Rijswijk
Zaterdag 3 en zondag 4 oktober
Zaterdag 10 en zondag 11 oktober Mineralenbeurs Rijswijk
Zaterdag 17 en zondag 18 oktober

 

Menu