Pallet uit Amerika met vliegtuig binnengekomen

Algemeen

We zijn heel blij dat de pallet die met het vliegtuig vanuit Amerika naar ons kwam, veilig is aangekomen. Het was weer een verrassing wat er allemaal in zat. We hebben zoveel gekocht dat we niet meer wisten wat nu in deze pallet zat en wat allemaal in de container. Natuurlijk hadden we het allemaal kunnen nazoeken in onze rekeningen, maar we vonden het leuker om verrast te worden. We zijn op dit moment nog druk bezig alles uit te zoeken en te prijzen. Een aantal kristallen liggen al wel in de winkel. In deze blog zullen we hierover vertellen.

Als eerste willen we een verhaal delen over een zeer zeldzame geboorde steen, deze is als hanger te dragen. We konden de steen namelijk alleen maar in deze vorm kopen en in strengen kralen, maar dat voelde voor ons niet. We hebben maar 30 exemplaren, omdat er niet veel van was en omdat de steen vrij prijzig is. Er zullen er vast genoeg zijn voor wie tot deze geroepen worden, daar vertrouwen we op en anders zullen ze vast nog een keer gevonden worden.

Het verhaal van de man/handelaar die deze gemijnd heeft is als volgt:

Hoewel Fenakiet een zeer zeldzaam mineraal is, willen veel van onze klanten deze hebben. Dit zorgde dat we naar de bekende vindplaatsen gingen kijken of er nog mogelijkheden waren om te mijnen, om deze zelf op de markt te brengen. Dit bleek niet mogelijk. Toen kwam een vriend die een echte mineralen expert is met de tip dat er een site in Noorwegen was, dicht bij de Poolcirkel. Opnieuw was het tijd om onderzoek te doen. De vindplaats ligt vermoedelijke op een afgelegen, moeilijk bereikbare bergrug. Naast het felbegeerde Fenakiet bestaat er, naar verluidt, een uiterst zeldzaam Beryllium mineraal genaamd Høgtuvaiet, dat samen gevonden wordt.

Helaas kampte Noorwegen die periode met heftige stormen, dit leidde ertoe dat de geplande vlucht meerdere malen werd uitgesteld. De helikopter was afwisselend niet beschikbaar vanwege noodoperaties of slechte weersomstandigheden. Hoewel we al weken bezig waren met de voorbereiding van het project, kregen we alle openstaande goedkeuringen pas de vorige keer na zware onderhandelingen met alle betrokken partijen. Eindelijk was het zover, na een korte briefing op de helikoper basis vlogen we vroeg in de morgen naar de Fenakiet vindplaats. We vlogen over turkoois blauwe fjorden en beboste bergketens naar het dorre rotsplateau vlak bij de gletsjer. Een kleine richel was genoeg om de helikopter te laten landen en ons eruit te laten. Met een beetje verdriet lieten we de helikopter doorvliegen en we hoopten dat hij ons ‘s avonds veilig weer zou ophalen.

Na een aantal uren intens maar niet succesvol zoeken raakten we gedesillusioneerd. Regen en storm begonnen en we zochten beschutting bij een enkele opvallende rots. De twijfel begon zich te verspreiden: zijn we op de juiste plek? Was de onderzochte informatie accuraat? Bestaat de site nog? Zal de helikopter überhaupt terug kunnen komen? Moeten we hier überhaupt overnachten? Moeten we afbreken en proberen eraf te komen?

Ja, dit project was vanaf het begin veeleisend en spectaculair! Rond het middaguur hield de regen op en klaarde het op. We besloten verder te zoeken. Plotseling verschenen er tekenen van geologisch onderzoek! Een boorgat hier en een vervaagde verfstift daar, gaf ons nieuwe hoop. Korte tijd later werd de locatie van Fenakiet en Høgtuvaiet ontdekt. Ineens ging alles goed, stralende zon en een prachtig uitzicht inspireerden ons terwijl we hem met de hand met hamer en beitels uit elkaar haalden.

Zoals altijd was de tijd veel te kort om van dit succesvolle moment te genieten. De helikopter keerde snel terug om ons veilig terug naar de vallei te brengen.

In tegenstelling tot het meest algemeen verkrijgbare Fenakiet op de markt, wordt ons materiaal geassocieerd met andere mineralen zoals Høgtuvaiet. Op het moment dat dit artikel werd gedrukt, waren onze ruwe stenen nog bezig met het verwerkingsproces voor het maken van hangers. We hadden deze net op tijd af om mee te nemen naar de Tucson show.

Wow, toen wij dit artikel lazen waren we zo benieuwd naar hoe de steen eruitzag en hoe de energie zou voelen. De stenen hebben geen spectaculair uiterlijk, hebben geen kristalvorm zoals de andere Fenakiet die we kennen, ze zijn opaak en bruin van kleur met zwart erin, meer zoals een Nuummiet aandoet, maar de energie is zeker zo bijzonder, zacht en hoog tegelijk. We werden heel blij van de informatie die in de channeling met Natascha door de steen gegeven werd. Zo bijzonder, die ochtend zei Marion al dat ze voelde dat deze verbinding had met het Noorderlicht. Natascha wist niet dat zij mij dit gezegd had en wat bleek, tijdens haar ‘gesprek’ met de steen kwam dit ook ter sprake.

Fenakiet met Høgtuvaiet uit Noorwegen

Fenakiet is een zeldzaam Beryllium-silicaat mineraal met een zeer hoge vibratie. Fenakiet komt meestal voor als heldere, kleine, transparante kristalletjes. Er zijn niet veel vindplaatsen van deze kleine, zeer krachtige kristallen. Deze in 2023 gevonden exemplaren van een nieuwe vindplaats in Noorwegen, dicht bij de poolcirkel, zijn opaak en bevat ook een ander extreem zeldzaam Beryllium mineraal Høgtuvaiet genoemd. Dit Høgtuvaiet is tot nu toe alleen nog in dit gebied gevonden. De expeditie naar dit gebied vond in één dag plaats met een helikopter en alle stenen zijn met de hand gemijnd. We hopen dat er ooit nog meer zullen volgen, want na de channeling door Natascha met de steen kwam de volgende informatie:

De steen komt eerst zacht binnen, waarna de snelle, hoge vibratie van Fenakiet voelbaar wordt. De combinatie van Fenakiet en Høgtuvaiet wordt voelbaar als een soort werveling vanuit de aarde naar de hemel. Als beeld wordt een soort helix die wervelt zichtbaar, als energie welke vrijkomt uit de aarde. Ook lijkt de energie werveling op de patronen van Aurora Borealis, ofwel het Noorderlicht, wat ook hier bij de poolcirkel voorkomt. Het lijkt of deze energieën samenwerken. De steen laat voelen dat in deze poolgebieden nog heel veel, hogere energieën in de aarde aanwezig zijn, welke nog vrij zullen gaan komen wanneer de tijd daar is. Deze energie laat voelen dat deze staat te trappelen om ‘uit te barsten’. Deze steen is ‘the tip of the iceberg’, bevat een voorbode van wat er nog gaat komen, bevat al een gedeelte van deze energie. De woorden: ‘Breng mij thuis’ komen steeds ‘door’. De energie in deze poolgebieden, welke nog verstopt is, laat in menselijke emoties voelen, dat het bijna niet kan wachten totdat de mens klaar is om deze energie te ontvangen. Met het verschijnen van deze energie zal er ook een hoop nieuwe informatie vrijkomen. Deze unieke steen is al een voorbode hiervan. Na een tijdje met de steen gezeten te hebben en in de energie gekomen te zijn, connect je met het veld welke zich uitbreidt. De steen laat dit voelen: het is eerst uitbarsten, waarna de energie weer neerdwarrelt en bij je terugkomt, maar het is niet niks, het is een veelheid aan intense energie. Het is alsof een kosmische energie/bewustzijn is opgeslagen in de aarde, welke wacht om vrij te mogen komen om geleefd of doorleefd te worden. Doordat de polen meer smelten zal er meer van deze energie op aarde beschikbaar worden. Dit gaat in een tempo dat iedereen het aankan. De steen lijnt ons uit, zorgt voor een wisselwerking tussen de aarde en de kosmos.

Lees voor meer informatie over de steen de algemene beschrijving van Fenakiet.

Zoals we in de blogs uit Amerika al schreven hebben we een aantal bijzondere armbandsoorten in kunnen kopen, welke wij normaal niet tegenkwamen. Van deze zeer hoge kwaliteit van de stenen worden normaal geen kralen armbanden gemaakt. We hebben een aantal van deze exceptioneel mooie stenen armbanden van Chrysopraas. Deze zijn volmaakt appelgroen, zonder enig spoortje van bruin erin. Ook de Rhodoniet in kwarts zijn van een kwaliteit die we zelfs ook nog nooit als steentje gezien hebben. De kralen zijn allemaal van een prachtige rozerode kleur.

 

Verder hebben we ook armbanden van Robijn met Saffier gemengd, van Tanzaniet, Turkoois, Charoïet, Tanzaniet, de zeldzame en zeer kostbaar geworden Tiffany Stone, maar ook van Super 7 en Sacred Heart armbandjes. Je snapt hoe blij we werden toen we deze allemaal tegenkwamen. Deze hangen en liggen op dit moment in de winkel. De wat grotere kralen armbanden van Chrysopraas, Turkoois en Tanzaniet liggen bij de sieraden bij de kassa, de andere hangen aan de armbandrekken.

We hebben bij deze handelaar ook wat prachtige topkwaliteit kleine cabochon geslepen Zonnesteentjes ingekocht. We hebben van deze al hangertjes gemaakt. Deze zijn voorzien van een verguld oogje. Een laagje goud op Sterling Zilver. Dit omdat het goud prachtig bij de Zonnesteen staat.

We hebben ook hangers gemaakt van kleinere Ethiopische Opalen. Hieraan zitten zilveren of vergulde oogjes. Deze beide liggen bij de sieraden bij de kassa. We laten ook grotere Opalen in zilver zetten. Maar het duurt nog wel even eer deze weer bij ons zullen zijn. Zodra deze er ook zijn laten we dat natuurlijk via de blogs of facebook of Instagram weten. We hebben ook prachtige, wat grotere, ruwe Ethiopische Opalen voor een fantastische prijs in de winkel. Ze bevatten zoveel regenboogkleuren. De regel is, hoe groter de Opalen, hoe hoger de gramprijs, maar omdat we deze rechtstreeks van een hele aardige Ethiopische handelaar hebben gekocht die eerlijke prijzen vraagt, is de prijs top. Dit maakt zo blij.

Ethiopische Opaal

Deze mooie steen met een hoge vibratie is een kristal van oneindige expansie die het karma van het verleden wegbrandt en de weg naar wedergeboorte opent. Hij bezit oude wijsheid en stimuleert alle metafysische gaven. Hij bevat een zielenholograaf die toegang verleent tot verleden, heden en toekomst en die bescherming biedt wanneer je door multidimensies of binnen in jezelf reist. Deze steen van diep inzicht is een voertuig voor de vuur- aardewezens, zorgt voor zuivering door een innerlijke ‘vuurloop’ en aardt de transmutatie in het fysieke lichaam. Hij laat je je diepste angsten onder ogen zien en transformeert ze tot je grootste gaven. De steen werkt me je ziel samen om situaties te creëren die diepere lagen van onderdrukte emoties, angst en trauma loslaten, ook die uit vorige levens. Hij de–energetiseert deze zodat er ruimte komt voor nieuwe patronen en groei. Dit kristal bevat positieve drakenenergie en reinigt en activeert je 1e en 2echakra zodat je creativiteit gestimuleerd wordt en deze verenigd wordt met de dynamische liefde van je hogere hartchakra en het alta-majorchakra, zodat je hoogste wil op aarde verwezenlijkt. Als je de steen onder en bovenaan de ruggengraat legt, activeert hij de kundalini-kracht en onder aan de schedel opent hij de alta-majorchakra. Midden op de schedel zet hij woede om in vreugdevolle wil en een verlangen naar vrede. Op krachtpunten van Moeder aarde ondersteunt hij de reiniging en herstel van het milieu en lijnt hij de meridianen uit, ook creëert hij een schild tegen negatieve vibraties. Deze opaal ondersteunt gewichtsverlies door de onderliggende psychische oorzaken aan te pakken, vooral als ze verband houden met kwetsbaarheid of diepe woede. Hij harmoniseert het hele lichaam. Reinig en laadt de steen regelmatig op, bv op kwarts in de zon of op seleniet. Door regelmatig met deze steen te werken wordt je gevoeligheid voor de energie van kristallen, mensen en de aarde vergroot. Ethiopische opaal werkt het best op het psychosomatische zielsniveau van healing. Hij zuivert en versterkt het biomagnetische omhulsel en emotionele lichaam en brengt de etherische blauwdruk in balans. Behulpzaam bij huidaandoeningen, vooral die met een psychosomatische basis.

We hebben nog meer cabochon geslepen stenen ingekocht die we nu in de winkel hebben liggen. We hebben er ook al hangers van gemaakt. De losse exemplaren zijn heel mooi om neer te leggen, maar ook interessant voor klanten die zelf sieraden maken. We hebben deze nieuwe cabochon in de volgende stenen: Atlantasiet (groene Serpentijn met Stichtiet), Stichtiet, Rhodochrosiet uit Argentinië, Malachiet, Malacholla, roze Toermalijn op witte veldspaat en kwarts, en prachtige Kobalt Calciet, soms met Azuriet en Hematiet erin.

 

 

  

 

Kobalt Calciet

Kobalt Calciet is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en vergeving. Deze prachtige roze steen is afgestemd op de roze vlam van zuivere liefde en mededogen, die verbonden is met de energie van Maria, Isis en Quan Yin en de vrouwelijke Godinnen. Kobalt Calciet is een steen van zelfontdekking, eigenliefde en leert je om van jezelf en anderen te houden. Deze steen helpt het hart met de geest te verbinden. Als je niet zeker weet waar je spirituele pad naartoe leidt helpt deze prachtige steen je, deze helpt je om je levensdoel te vinden en je talenten te ontdekken. Psychisch helpt Kobalt Calciet je om ideeën in actie om te zetten, maar dan in jouw tempo. Kobalt Calciet harmoniseert het intellect en de emoties en brengt deze in balans. Als kristal van mededogen wordt deze gebruikt voor emotionele heling en bij het overwinnen van emotionele blokkades, eenzaamheid, verdriet of bij een gebroken hart. Deze helpt intense gevoelens te kalmeren en een goed gevoel over je leven te krijgen. Deze steen moedigt emotionele rijping aan en zendt een intens voedende energie uit die je helpt om goed voor jezelf te zorgen. Kobalt Calciet steunt mensen die pijn voor anderen mensen of voor de planeet dragen en voor degenen die alle hoop hebben opgegeven. Deze steen helpt deze banden van pijn en of boosheid zachtjes door te snijden, omdat we niet voor anderen hoeven te lijden, en bevordert vergeving aan beide kanten. Deze zal je ook helpen om bewust te worden van de spiegels van die ander. Voor healing op afstand kun je de steen vragen om de Roze Straal of Roze Vlam naar iemand uit te zenden, dit kan in gedachte, maar ook als je de steen op een foto van de persoon of het dier legt. Kobalt Calciet werkt het krachtigst op het emotionele niveau en helpt meer liefde in het fysieke lichaam te brengen. Ondersteunende steen bij verdriet, eenzaamheid, stress, studie, healing van weefsel, calcium opname in de botten, immuunsysteem.

We hebben ook prachtige zeegroene en helblauwe losse cabochon en hangers van Hemimorfiet.

Blauwe Hemimorfiet

Deze zachte steen is aardend en aarde genezend, de blauwe kleur komt van het koper wat erin zit, dit is weer verbonden met de planeet Venus waardoor de steen een sterke doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. Deze steen is zeer waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer mee te gaan met het leven en je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. De steen verzacht gevoel en emoties, het is een zachte kracht die je diverse engelenverbindingen laat voelen. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je dus in je emotionele, spirituele groei. Deze energie helpt je ook om oud denken en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. De steen maakt je zacht en open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Op fysiek niveau reinigt de steen je hele watersysteem. Dit kristal is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde, ze verbindt jouw bewustzijn hier dus directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. Het helpt je ook om meer te leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, het zuivert je van oude patronen en opent je voor het hogere bewustzijn, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, dus een echte nieuwetijdssteen.

Als laatste hebben we cabochon en tevens losse, ruwe stenen van een zeer zeldzame steen en dat is Hackmaniet. Ooit hebben wij ruwe exemplaren uit Groenland gehad, maar nu hebben wij er uit Afghanistan. Het voelde als een unieke kans om de grote hoeveelheid die ons werd aangeboden te kopen, want je komt deze bijna nooit tegen. De energie is werkelijk top en veel bewuste mensen die soms worstelen en vergeten wie ze in hun wezen zijn en waarom we hier zijn, kunnen de ondersteuning van deze stenen goed gebruiken.

De ruwe exemplaren staan ook te koop op de webshop.

Hackmaniet is vernoemd naar de Finse geoloog Victor Hackman, nadat deze de steen begin 20e eeuw in Groenland werd ontdekt. Hackmaniet is een Sodaliet in het kleurbereik van lichtroze tot pastelviolet, welke felroze kleurt onder een UV-lamp. Het is een uniek juweeltje, omdat het een unieke optische eigenschap heeft, genaamd ‘tenebrescentie’. Wanneer de stenen worden blootgesteld aan verschillende lichtvormen, kunnen ze tijdelijk van kleur veranderen. Hackmaniet staat bekend als de ‘eeuwig toebehorende steen’. Er wordt gezegd dat het een steen is die ons eraan herinnert dat alles zijn eigen tijd en plaats heeft.

Hackmaniet

Hackmaniet wordt het meest gevonden in Groenland, Myanmar, Rusland, Canada en Koksha Valley, Badahkhshan, Afghanistan. Hackmaniet is een zeldzame steen die van kleur kan veranderen en in het donker kan oplichten. Het is een hogere resonantie van Sodaliet met unieke fluorescentie-eigenschappen. De stenen vertonen een prachtig zalmroze kleur onder een UV-lamp. Het tenebrescentie-effect van Hackmaniet is het mooiste optische fenomeen van alle edelstenen. Het mooie van deze steen is, dat deze ondanks de zeer hoge vibratie, ook krachtig verbonden met de aarde blijft. Deze steen helpt een innerlijke expansie naar de oneindigheid van het zijn te openen, zodat we bewust worden van het Goddelijke, lichtwezen wat we in essentie zijn. Deze helpt bij de ontwikkeling van intuïtieve vermogens en het loslaten van angst die je ervan weerhoudt vooruit te komen. Werken met Hackmaniet kan je helpen de ‘taal van de goden’ te leren. Dit unieke mineraal helpt bij het decoderen van niet alleen de beelden in iemands eigen visioenen, maar ook de symboliek in iemands dromen. Dit zijn indicatoren die je in de richting leiden waar je geest naartoe wil. Hackmaniet helpt banden op de verfijnde chakraniveaus te verbreken die ons niet meer dienen, ook karmische banden uit vorige levens, of met mensen in het huidige. Deze steen verenigt intuïtie met logica en heeft toegang tot de hogere geest en verbindt deze met het fysieke. Hackmaniet stemt af op spirituele gaven die vreugde vrijheid en genezing brengen en deze steen maakt diepe meditatie gemakkelijker. Psychisch helpt de steen je situaties waarin je je bevindt beter te begrijpen, je schaduwkanten te accepteren en het nut van deze ervaringen te begrijpen, de rijkdom te ontdekken die erin verborgen ligt. Ook zaken zoals je angsten, fobieën en schuldgevoelens en waar deze vandaan komen, zodat je deze kunt gaan loslaten. Je zal duidelijker voelen dat je in harmonie bent met het doel van je ziel hier op aarde. Hackmaniet helpt het gevoel van eigenwaarde, acceptatie en vertrouwen in jezelf te verbeteren, tevens helpt deze je trouw aan jezelf en je overtuigingen te blijven, maar dat je tevens open staat voor nieuwe mogelijkheden. Deze steen schept ruimte voor nieuwe inzichten, doordat deze ons bewust maakt van onze vastgeroeste ideeën overtuigingen die in het verleden zijn ingeprent. Dit mineraal verbeterd ook de communicatieve vaardigheden, omdat deze op natuurlijke wijze je geest en keel verbindt. Deze band moedigt je aan om je gedachten, gevoelens en verlangens te uiten. Hackmaniet kan elektromagnetische vervuiling of chemische allergieën helpen verminderen. De steen ondersteunt de stofwisseling, het lymfestelsel en het immuunsysteem. Ook goed voor de keel, stembanden en het strottenhoofd. Helpt bij slapeloosheid, de spijsvertering en de bloeddruk. Hackmaniet kristallen zijn een geweldige keuze voor kristaltherapie. Ze bieden een groot aantal therapeutische genezende eigenschappen die het fysieke lichaam kunnen helpen en die ervoor kunnen zorgen dat u zich beter voelt terwijl u ziek bent.

Welke ook onder een UV-lamp felroze kleuren zijn de grote, zeldzame, nieuwgevonden Mangano Calciet kristallen uit Chen Zhou, Hu Nan, China. Deze hebben een unieke kristal opbouw.

Mangano Calciet

Mangano Calciet is verbonden met de zachtroze galactische straal en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. De steen is verbonden met Engelen en lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbind je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ze heelt ook oude wonden van het innerlijke kind en eenzaamheid tot heimwee naar thuis. Hele goede steen voor het hart, ze brengt je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht, hierdoor kun je met je eigen hart je op vrijwel alles of iedereen afstemmen, dus ook heel goed voor het helen op afstand. De energie van de steen versterkt en stabiliseert het hartgebied en vergroot je empathisch vermogen. Mangano Calciet is uitstekend voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers of ziekenhuizen. Ze helpt je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart, ook heel goed voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verstoppen achter een masker of cynisme. Goed bij nachtmerries en ADHD, ook weldadig voor maag en darmen. Ook helpt het bij het herstel van lichaamsweefsel na verwonding of operatie en bij het opnemen van mineralen, met name calcium. Steen van gezondheid en heelheid. Kinderen zijn dol op deze steen, in hun slaapkamer straalt deze kalmerende en liefdevolle energie uit.                                                    

 De bolletjes van 2,9 cm groot, gemaakt van koper uit de Verenigde staten liggen nu ook in de winkel te glanzen.

Koper

Koper is een metaal met het symbool Cu uit het periodieke systeem dat tot het element water behoort en verbonden is met de planeet Venus. Het werd al rond 8700 voor Christus gebruikt. In de mythologie en alchemie wordt koper vaak geassocieerd met de godin Aphrodite vanwege de mooie glans. Koper helpt liefde, schoonheid en harmonie te ervaren, het geeft moed en versterkt het zelfbewustzijn. Lichamelijk heeft koper een gunstige uitwerking bij krampen van allerlei aard en is ondersteunt voor het genezingsproces. Het geleidt energie en balanceert het lichaam en verwijdert blokkades die voor ziekte en onbalans zorgen. Het is een metaal van Sjamanen en helers. Koper is heel goed voor lichaam, geest en de hersenen. Het zorgt voor harmonie van het fysieke en de astrale lichamen en lijnt deze uit. Koper kan heel goed samen met kristallen gebruikt worden omdat deze de steen uitlijnt met het individuele energieveld van ieder persoon. Door koper samen met stenen te gebruiken creëer je een unieke balans van energie. Koper niet met water reinigen. Koper is goed voor de lever en werkt ondersteunend bij reumatische klachten, het stabiliseert de bloedsroom en helpt wonden schoon te helen omdat het bacteriën bevecht. Heel goed op je basis en hart chakra. Koper helpt bij vermoeidheid, lusteloosheid en rusteloosheid en het accepteren van het zelf.

De parels waar we over geschreven hebben in de Amerika blogs liggen ook al in de winkel. We merkten het afgelopen weekeinde dat deze heel populair zijn. Ook hoorden wij dat er mooie sieraden mee gemaakt worden door onze klanten. Zo heerlijk al die creativiteit!

Parel (koningin van de zee)

Dit is eigenlijk geen echte steen, maar een product van de zee. Op grond van haar schoonheid wordt zij sinds eeuwen als edelsteen beschouwd. Parels worden gevormd in schelpen, eigenlijk door irritatie. Als een korreltje zand wordt zij door de schelp omhuld met een kalkachtige substantie. Zo groeit de parel in de schelp, veilig en beschermd. Dit is tevens de psychische werking op de mens. Zij schenkt ons geborgenheid, veiligheid en beschermt vooral het vrouwelijke, ontvankelijke deel in ons. Parels worden ook wel de “tranen van geluk” genoemd, zij ondersteunt diepe emotionele reinigingsprocessen. Zij zijn ook verbonden met de maan, onze emoties. De zachte en zuiverende energie van parel brengt je warmte, zachtheid, rust, vrede en verlichting. Ze maakt het hoogste liefdeswezen in je wakker. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen). Tevens helpt een Parel stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens te absorberen en verdriet weg te nemen. Ze stimuleert de innerlijke groei en het besef dat we een Goddelijk wezen zijn die alles kunnen creëren. Fysiek heeft Parel een positieve werking op het hele buikgebied, goed bij maagklachten, stimuleert de milt en de opname van calcium waardoor het goed voor de tanden is. Goed voor de gewrichten en bij reumapijnen. Ook heeft Parel een gunstige invloed op de zwangerschap en borstvoeding. Van wege haar ronde vorm en haar ondoorgrondelijke glans is zij in veel culturen het symbool van de eeuwigheid.

We hebben ook al ‘carvings’ of geslepen figuren van stenen in de winkel liggen. Als eerste de zwarte raven van Onyx uit Peru. Nikki had er al foto’s van op Facebook en Instagram gezet. Er kwam gelijk een dame die een van de 3 hele grote exemplaren die op een ruwe Pyriet staan kopen. Zij was er zo blij mee hoorde ik.

Ook de figuurtjes gemaakt uit Fluoriet, die zoveel mooie kleuren bevatten dat het wel snoepjes lijken, liggen in de winkel. Dit zijn Hello Kitty figuurtjes, baby Buddha en ook Draken kopjes. Van Bergkristal en Rozenkwarts hebben we Eenhoorn hoofdjes. Deze staan allemaal op de balie voor de kassa uitgestald.

We willen heel graag vermelden dat de beide Meteorieten die we hebben meegenomen nu ook in de winkel liggen.

Meteoriet uit Campo del Cielo, Argentinië

Deze plek bevindt zich ongeveer 1000 km ten Noordwesten van Buenos Aires, tussen de provincies van Chaco en Santiago del Estero. Ze zijn in 1576 gerapporteerd, maar door de inheemse bevolking waren ze allang bekend. Het veld waarin deze terechtgekomen zijn meet een gebied van zo’n 3 x 18,5 kilometer. Er zijn tenminste 26 kraters, waarvan de grootste een afmeting van 115 x 91 meter heeft. De zwaarste Meteorieten die gevonden zijn wogen 30,8 (deze is pas in 2016 uit de aarde gekomen) en 28,8 ton (Deze is in 1980 uitgegraven). Minstens twee van de kraters bevatten duizenden kleine stukjes ijzer. Een dergelijke, ongebruikelijke verdeling suggereert dat een groot object uit de atmosfeer de aarde binnendrong en in stukken brak, die op de grond vielen. Monsters die genomen zijn van verkoold hout die onder de meteorietfragmenten zijn gevonden, gaven na analyse op koolstof-14 samenstelling aan dat de datum van de val ongeveer 4.200 a 4.700 jaar geleden heeft plaatsgevonden, ofwel 2200 a 2700 jaar voor Christus. De leeftijd wordt geschat op 4,5 miljard jaar oud, gevormd als onderdeel van de ontwikkeling van ons zonnestelsel. De Meteorieten bevatten 3,6 ppm Iridium, 87 ppm gallium, 407 ppm Germanium, 0,25%Fosfor, 0,43% Kobalt en 6,67% Nikkel, waarbij de resterende 92,6% IJzer is.

 Meteoriet Muonionalusta uit Kitkiöjärvi, Norrbotten Prov., Zweden

De Muonionalusta is een meteoriet die in 1906 is gevonden door spelende kinderen in het bos, 3 km ten zuidwesten van het dorp Kitkiöjärvi. Jaren later identificeerden wetenschappers het als de Muonionalusta- meteoriet van de IVA-klasse. Deze fijne octaëder is geclassificeerd als een ijzermeteoriet vanwege de samenstelling van ijzer, nikkel en kobalt. Vier ijstijden lang bleef deze verborgen, wachtend tot de mens zijn geheimen zou ontdekken. Het prachtige patroon wat deze meteoriet zijn schoonheid verleend is te danken aan de ongeloofelijke ‘Widmannstätten-textuur’, die wordt gevormd door de extreem langzame afkoelsnelheid van de meteoriet. 50 jaar na de eerste vondst werd een massa van 15 kg gevonden. Sindsdien zijn er meer en ook zwaardere exemplaren gevonden. De oorspronkelijke meteoriet was een fijne octaëdrische stof die uiteenviel voordat hij het aardoppervlak bereikte. In 2001 werden er nieuwe stukken ontdekt, waarvan een fragment van 9,575 kg slechts 20 meter van de plaats van de eerste vondst. De meteoriet werd voor het eerst beschreven in 1910 en genoemd naar een nabijgelegen plaats aan de rivier de Muonio. De Muonionalusta is met zijn 4.5653 miljard jaar, waarschijnlijk de oudste, bekende meteoriet.

 Meteorieten versterken gedachten, telepathie, zorgen voor een groter bewustzijn en hebben een connectie met buitenaards leven. Deze buitenaardse metaalfragmenten bevatten een unieke energie en vibratie die kunnen worden gebruikt voor persoonlijke transformatie en spirituele ontwikkeling. Ze openen je 3e Oogchakra, verdiepen je paranormale vermogens en helpen je toegang te krijgen tot de Akasha-kronieken. Met hulp van een Meteoriet kan je energie peil stijgen naar een Universeel niveau, mits je daaraan toe bent. Als de aparte energie van een meteoriet je trekt, dan kan hij iets voor jou betekenen. Werken met Meteoriet, helpt je om je eigen pad te kiezen en door veranderingen te gaan. Zoals alle Meteorieten helpt ook deze je bij fysieke transformatie van je eigen bestaan, terwijl je je bewustzijn naar nieuwe, onvoorstelbare hoogten verheft. Meteoriet helpt je obstakels en tegenslagen te overwinnen en versterkt je mentale en fysieke kracht, waardoor je makkelijker je doelen kunt bereiken. Deze helpt je om in je eigen energie te blijven, naar je innerlijke verlangens te luisteren en niet mee te gaan in wat op dit moment de maatschappelijke trends zijn, of wat er in de wereld gebeurt. Meteoriet verbetert je creativiteit, maakt inventiever en vergroot je verbeeldingskracht, waardoor je makkelijker tot oplossingen voor problemen komt. Deze meteorieten helpen de lucht te zuiveren van negativiteit die ons dagelijks omringt en onze besluitvorming beïnvloedt. Door dit ondoordringbare etherische schild zul je niet alleen meer innerlijke rust hebben en minder stress ervaren, maar ook gaan leven op een manier die je de meeste vreugde schenkt. Jij bent de schepper van je eigen universum en kunt ervoor kiezen om te gaan leven vanuit je hart, waardoor je een leven van eindeloze vreugde en geluk creëert.

Als allerlaatste zijn we super blij dat we weer Vera Cruz Amethisten hebben kunnen inkopen. We hebben er in alle maten en soorten. Van kleine puntjes tot de zeldzame grote punten. Mini clusters tot zeldzamere grote clusters. Enhydro punten met kleine waterbelletjes en dubbeleinders/selfhealers. Vera Cruz punten of puntjes zijn eigenlijk de Lemurische lasers van de Amethist wereld met hun prachtige ribbelige coderingen.

Enhydro Vera Cruz Amethist

Dit is een Amethist met een zeer hoge vibratie die is afgestemd op de violette vlam van transformatie, die tevens een mini waterbelletje bevat, deze eigenschappen staan onderaan de beschrijving. Vera Cruz Amethist zuivert, vooral op spiritueel niveau. Het is een beschermende steen die veilige buitenlichamelijke ervaringen en spirituele reizen mogelijk maakt. Naar verluidt brengt dit kristal je meteen in een bètaritme wat de meditatie, de trance en spiritueel reizen bevordert. Het stimuleert de profetische vermogens, helpt paranormale gaven te openen. Een krachtig instrument voor sjamanisme op hoog niveau. Op de zielensterchakra heeft hij toegang tot de vibratieniveaus waar zielen elkaar ontmoeten en versmelten. Hij activeert en reinigt alle chakra’s, vooral de bovenste. Hij is behulpzaam bij het begrijpen van verslavingen en helpt deze te doorbreken en helpt onvoorwaardelijk lief te hebben en de andere ziel zijn eigen reis te laten maken. Eigenlijk zijn het de Lemurische lasertjes onder de Amethisten. Lasers zijn bijzondere kristallen die taps toe lopen en werden gebruikt als instrumenten in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Ga op je gevoel te werkt, het kristal zal je helpen hoe te gebruiken. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus en door hun paarse kleur zijn de Vera Cruz Amethisten verbonden met de Violette Vlam van transformatie die hoort bij Meester Saint Germain. De ribbeltjes aan de zijkanten bevatten informatie en coderingen. Als je met je vinger over deze gaat, kan de informatie tot je komen. Deze Amethist lasertjes helpen op ons pad naar ascensie. Ze helpen je bij het transformeren van alles wat nog niet in balans is omdat ze werken met de etherische blauwdruk en verfijnd DNA voor diepe interdimensionale cellulaire healing.

Enhydro kristallen bevatten miljoenen jaren oude vloeistoffen, dat kan water maar ook olie zijn. Het miljoenen jaren oude water dat zich in zo’n kristal bevindt is nog helemaal puur. Enhydro kwarts kristallen zijn krachtige Meesterkristallen. Ze zijn een symbool van het collectieve onbewuste dat aan alles ten grondslag ligt en alles verenigt. Als je met deze kristallen mediteert kun je op alle vragen antwoord krijgen en je verbonden voelen met iedere wereld. Deze kristallen herinneren je dat je ‘weet’ en dat je alles kan bereiken wat je maar wilt. Enhydro kristallen helpen je om makkelijker met ‘vrienden’ telepathisch of astraal in contact te komen. Dit kunnen mensen op aarde zijn, maar ook Gidsen en andere wezens. Het is een vriend tijdens astrale reizen. Ook helpt de steen je om even in de schoenen van iemand anders te gaan staan zodat je de ware gevoelens van deze persoon kunt begrijpen, hij maakt je empathischer en helpt je spiritueel te groeien, een groter begrip voor alles en iedereen te krijgen. 

Self healer (zelfhelend), dubbeleinder

Al deze kristallen hebben aan beide kanten puntjes of een enkele punt.

Zelfhelende kwartskristallen zijn heel bijzondere kristallen. Aan de ene kant van het kristal bevindt zich een of meerdere punten, op de uiteinden van de stenen, waar ze ooit van de cluster zijn afgebroken, zijn ze opnieuw gaan groeien, waardoor er nieuwe puntjes zijn ontstaan, dit maakt de stenen zo uniek. Doordat op de ‘gebroken’ kant weer kristallen zijn gaan groeien zijn ze zelfheler genoemd. Deze kristallen zijn bijzondere leermeesters die kunnen helpen tijdens heling sessies. Ze zijn behulpzaam bij moeilijke processen en trauma’s, helpen het verleden te accepteren nadat je kunt inzien hoe ook een heftige ervaring je heeft helpen groeien. Ook kunnen ze gebruikt worden om op energetisch niveau wondgenezing te versnellen. Deze kristallen helpen ons om bij ons ware zelf, bij onze kern, te komen als we met ze mediteren. Ze helpen ons dan tot inzichten te komen over patronen van onszelf. Ze symboliseren dat alles mogelijk is en dat je kunt zijn wie je bent en ze versterken je zelfgenezend vermogen. Ze maken ons bewust dat we in ons DNA, in onze blauwdruk ‘heel’ zijn. Deze kristallen die zichzelf geheeld hebben, zullen deze informatie met je delen op spiritueel, emotioneel en fysiek niveau. Deze unieke kristallen werken bovendien zuiverend, geven kracht en energie aan je aura en chakrasysteem. Ze werken ook ondersteunend bij stress en depressie.

Dubbeleinders of dubbelpunter kristallen hebben een punt aan beide zijden, ook deze kristallen zijn los gevonden, zijn niet op een matrix gegroeid. Ze vormen zich vrij zwevend in kleizakken. Ze kunnen via beide punten zowel energie ontvangen als uitzenden. Deze kristallen versterken de energiestroom en zorgen voor afstemming en balanceren van lichaam, geest en ziel. Deze kristallen worden ook gebruikt om blokkades en gaten in de aura te dichten en om blokkades in het energieveld of het meridiaan systeem te overbruggen. Als je een punt verticaal oplegt zal deze helpen om energie omhoog en omlaag langs de chakrakolom te sturen, waarbij het kristal de energiestroom versterkt. Ze vergroten je bewustzijn terwijl ze tegelijkertijd energie afvoeren en het lichaam aarden. Deze kristallen zijn een voorbeeld van balans in geven en ontvangen.

Dit was het weer voor nu, we zijn druk bezig met het uitpakken en prijzen van de rest van de schatten die zijn binnengekomen. We houden je via deze weg of Facebook of Instagram op de hoogte welke er in de winkel liggen.

Openingstijden Winkel

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

23, 24 en 25 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

1, 2 en 3 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

8, 9 en 10 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

15, 16 en 17 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu