Pallets vol kristallen en nieuwe stenen binnengekomen, deel 2

Algemeen

Er was een beetje te veel binnengekomen om in een blog te vermelden, vandaar dat we een deel 2 schrijven. Zo heerlijk het enthousiasme van onze lieve klanten over de nieuwe kristallen in de winkel. Wim is iedere dag samen met Charissa druk in de weer om de winkel weer een beetje opnieuw in te richten om alle beauties een mooie plek te geven, een plek die ze verdienen, waar ze prachtig kunnen stralen. Regelmatig geven de stenen hem aan waar ze persé willen staan. Niet ieder kristal heeft dat, maar sommige hebben een krachtig, eigen willetje wat ze heel belangrijk vinden, haha. Daar we in dienst van onze kristallen staan geven we daar dan gehoor aan, al komt het niet altijd uit. Het was zo druk de laatste tijd met alle nieuwe bestellingen en ook een verbouwing die Wim nog even ‘tussendoor’ heeft gedaan. We hebben achter de balie nu meer inpak ruimte en de balie is ook een stuk dieper gemaakt waardoor we meer spullen kwijt kunnen, ook de sieraden hebben meer ruimte gekregen. Alles ziet er veel mooier en ruimtelijker uit en werkt ook fijner. Zelf vond ik het heel apart om te merken dat deze verandering ook een merkbare verandering in energie gaf. Dit is heel moeilijk om uit te leggen, maar voor mij was het heel duidelijk voelbaar, iets wat mij best verbaasde. Maar we worden steeds gevoeliger dus eigenlijk is het heel normaal.

Video⇒

We zullen gelijk maar met een ‘nieuw’ gevonden combinatie kristal beginnen die heel erg staat voor zijn wie je bent, die ons helpt te bevrijden van al onze beperkingen, ons gedrag van aanpassen en die ons helpt te gaan staan voor wie we zijn en ook helpt te durven uitspreken wie we zijn.

Mozaïek Chalcedoonkwarts

Mozaïek Chalcedoonkwarts is een kristal gevonden in Brazilië, dat uit verschillende stenen bestaat, zoals Chalcedoon, Agaat, Kwarts, Oranje Aventurijn en soms roze Amethist. Uiterlijk is het een drukke steen. Deze unieke steen waarvan ieder exemplaar uit een andere samenstelling bestaat vertelt:” Je hebt je in je leven aangepast, er is veel druk op je gezet, waardoor je ook jezelf weer onder druk hebt gezet. Je bent je gaan conformeren/aanpassen aan je omgeving, waardoor je je trilling verlaagd hebt. De druk mag van de ketel.” Je ziet de chaos en de druk in het uiterlijk van de steen die wel uit geperste materie gemaakt lijkt, maar dat is hij niet. De Mozaïek Chalcedoonkwarts geeft je inzicht in je schaduwkanten en helpt je om negativiteit los te laten, de steen staat voor bevrijding van al je beperkingen. Het kwarts in de steen helpt bij de bevrijding en acceptatie van jezelf. “Het is nu de tijd om jezelf niet meer kleiner te maken, maar om werkelijk vrij te worden, ook van beperkende gedachtes, om niet alleen vrij te worden in de geest, maar om dit ook te gaan leven.” Dit kristal leert je te leven vanuit je hart. Deze staande Mozaïek Chalcedoonkwartspunt symboliseert jouw lichaam, dat je stevig rechtop gaat staan. Hij stimuleert besluitvaardigheid, assertiviteit, doorzettingsvermogen, daadkracht en creativiteit en helpt je om doelen te stellen en deze tot uitvoering te brengen. Je gaat staan en je bent wie je bent. Al wijk je af, al ben je anders, zie je dingen anders; zeg het, want het is juist nu nodig om jouw waarheid te spreken, iets wat velen altijd onderdrukt hebben. Die onderdrukkingsenergie mag bevrijd worden. Laat de ‘hele’ jij maar zien, zowel je donkere als je lichte delen. Heb geen angst meer om deze allemaal te laten zien. In de steen zie je allerlei kleuren en ook licht en donker. Het aanpassen is voorbij, is klaar, en veel mensen zullen zich hierin gaan herkennen. Als we echt vrij willen zijn, dienen we onszelf totaal te laten zien, alle schaamte te overwinnen. Als jij jezelf bevrijdt, dan kan de ander dat ook gaan doen, je geeft deze energie dan vrij, spiegelt deze. Als je het allemaal kan ‘leven’, kan snappen en kan doorvoelen, dan kun je het zijn. Je ben dan een lichtend voorbeeld voor je omgeving.

Wij verkopen veel soorten Toermalijn in de winkel. Een steen die veel mensen aanspreekt is Roze Toermalijn. Deze komt vaak voor met Lepidoliet, maar in ruwe vorm heel vaak met het witte Albiet. We hadden hier al jarenlang exemplaren van in de winkel, maar nu hebben we er ook wat mooie staande stukken van.

Roze Toermalijn met Albiet

Roze Toermalijn bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Het heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van jezelf moet houden voordat je kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning en verbind je met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Albiet opent je derde oog en maakt contact met je intuïtieve kant. Het elimineert de angst voor het onbekende en helpt bij channelen en helder te dromen en reinigt je aura. Albiet stabiliseert energievelden in een ruimte, brengt orde, structuur en overzicht en maakt mentaal sterk. Deze steen helpt geconcentreerd te werken en stimuleert nieuwe inzichten. Albiet geeft moed en vertrouwen om met nieuwe situaties en veranderingen om te gaan. Dit is de perfecte steen voor het bedenken en uitvoeren van plannen en ideeën. Albiet stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling. Fysiek heeft de steen een ondersteunende werking op de hersenen, het geheugen en informatieverwerking. Mensen met hersenbeschadiging, Alzheimer of Parkinson kunnen baat hebben bij deze steen. Goed voor de ogen en behulpzaam bij de opname van vitamines uit voedsel.

Buiten deze Roze Toermalijn met Albiet hebben we ook weer ruwe Zwarte Toermalijn en de getrommelde versie ingekocht.

Zwarte toermalijn (schorl)

Beschermt je tegen alle soorten van negativiteit ook tegen elektromagnetische smog, straling, computers, telefoons. Hij creëert een verbinding met het basischakra, aardt energie en vergroot de fysieke vitaliteit, waarbij spanning en stress worden teruggedrongen. Hij moedigt een positieve houding aan, ongeacht de omstandigheden, leert je opkomen voor jezelf en geeft steun en daadkracht bij moeilijke situaties zoals een begrafenis of scheiding. Goed voor doorstroming van de aderen en alle chakra’s, helpt bij benauwdheid op de longen en maakt deze schoner. Ontspant nek, hoofd en helpt heel goed bij spanningshoofdpijn. Ontkrampt het gebied rondom de zonnevlecht. Helpt bij verslavingen, zoals stoppen met roken. Hij geeft aarde, balans en kracht.

We waren bijna door al onze kleinere stukken blauwe Kyaniet heen, we hebben nog een aantal hele mooie grote exemplaren, maar de kleinere zijn heel fijn om mee te werken. We hebben dozen met kleinere exemplaren bij onze bevriende Braziliaan deze keer gekocht zonder ze te zien. Dus spannend om de dozen open te maken en wat de kwaliteit zou zijn. Kyaniet is soms heel mooi en een ander keer wat minder. Maar joepie, ze zijn prachtig! Dat maakt weer heel gelukkig. Afgelopen weekeinde hebben we gelijk de winkel er weer mee bijgevuld en ze werden gelijk gezien en gekocht.

Kyaniet (blauw)

Stimuleert paranormale vermogens en de intuïtie en legt een verbinding met gidsen. Uitstekend voor afstemming en meditatie. Helpt karmische processen te accepteren. Helpt bij het vervullen van uw roeping. Dit kristal verbindt u met uw gidsen, wekt mededogen en bevordert spirituele rijping. Het aardt spirituele vibraties. Stimuleert helende dromen en reinigt meridianen, de chakra’s en lijn je DNA weer uit met de oorspronkelijke blauwdruk. Hij herstelt Qi en heft blokkades en angsten op. Vermindert frustratie, stress en woede. Opent het keelchakra en moedigt aan de waarheid te spreken en is goed bij stress, pijn, schildklier, keel, hersenen, bloeddruk, infecties en overgewicht.

We zijn ook heel blij dat we twee dozen met prachtige, diep oranje Tangerine Lemurians hebben kunnen kopen. Wat een heerlijke, blije energie hebben deze. Een Tangerine Lemurian lijkt veel op een Golden Healer Lemurian, alleen is de kleur dieper oranje. Veel zijn er ook selfhealers of zoals wij dat Lemurisch zaad kristallen noemen. De onderkant waar het kristal ooit van de cluster is afgebroken is dan gaan helen, daar zijn weer nieuwe puntjes gegroeid. De oranje coating is ook daarop aanwezig.

Tangerine Lemurian

Deze bijzondere Lemurians worden in Madagaskar en in Brazilië gevonden. Hij stimuleert krachtig je onderste chakra’s, maar vooral je tweede chakra die verbonden is met creativiteit en seksualiteit. Dit kristal stimuleert tevens de vreugdevolle, creatieve energie van het innerlijk kind. Hij moedigt je aan tot speelsheid en om de wereld onbevreesd met nieuwsgierigheid te verkennen, waardoor je groeit. Het kristal geeft je passie op alle niveaus. Ook helpt het om angst te overwinnen, vooral de angst om minderwaardig of niet goed genoeg te zijn. Als je met een oranje kwarts mediteert kunnen nieuwe ideeën en inspiratie diep uit je binnenste opwellen, tevens geeft het kristal je energie en de wil om ze uit te voeren. Heel goed kristal om je relatie te verbeteren. Ook kun je deze steen gebruiken om je op een hogere spirituele creativiteit te richten als je hem samen met een hoog trillings kristal gebruikt, zoals bv Herderiet, fenakiet, azeztuliet, Trigonic en berylloniet. Dit is een goede steen voor kunstenaars en lichamelijk stimuleert het de klieren, is behulpzaam bij traag werkende bijnieren en onvruchtbaarheid. Ook goed voor mensen die een negatieve seksuele ervaring hebben gehad en hun onschuld willen hervinden.

Een andere Lemurian die wij nog nooit gehad hebben is een rode vorm. Onze Braziliaan vertelde heel enthousiast over ze en we zijn heel blij dat we er hebben kunnen inkopen. Deze stenen worden niet veel gevonden, dus heerlijk om weer zulke unieke exemplaren in de winkel te hebben.

Agnitiet Lemurian

Deze naam wordt gegeven aan een rode Lemurian uit Brazilië. De naam Agni betekend vuur in het Sanskriet. Agni de vedische god van het vuur werd zo’n 5000 jaar geleden in India aanbeden. Hij werd beschouwd als bron van het spirituele licht, levenskracht en onsterfelijkheid. Agnitiet stimuleert de vloeibare kristallen matrix van ons lichaam en helpt het lichaam te resoneren in totale eenheid. Dit vergroot kwaliteiten zoals intuïtie, heling, wilskracht en maakt je bewuster van je doel op aarde en vergroot je bewustzijn. Deze steen maakt je ook gevoeliger voor de energie van kristallen, ook voor die zich nog in de aarde bevinden. Voor hen die met de “Planetary Crystal Grid of Light” werken zouden dit kristal moeten gebruiken, omdat deze ons hogere lichtlichaam harmoniseert en doet ontwaken. Het hematiet in de steen heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Hij helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt hij de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Deze steen geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. De steen werkt zeer goed als u zich verloren of hopeloos voelt, hij herstelt de hoop en het vertrouwen in de toekomst en maakt de geest sterker. De steen helpt bij het oplossen van problemen ook bij technische problemen. Goed voor vrouwen die zeer verlegen zijn en zich moeilijk kunnen uiten, door deze steen leren ze hun ‘mannetje’ te staan. Houd daarbij de steen in de zak of draag hem aan een ketting. De steen is ook weldadig voor een relatie die een sleur geworden is. De steen trekt aardige, liefdevolle minnaars aan. Hematiet in kwarts heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.

Lemurian (Lemurisch kwarts kristal)

Een Lemurisch kwarts kristal, veelal Lemurian genoemd bevat aan de zijkanten allemaal fijne ribbeltjes. De unieke streepjescode-achtige ribbels doen voor het zicht de stenen soms een beetje troebel lijken. Deze ribbeltjes werken als codering die veel lijkt op de huidige barcodes. Alleen is het nu een spirituele code. Deze unieke markeringen bevatten de geheimen van het Universum. Er wordt gezegd dat ze naar de aarde gestuurd zijn door de Hoge Priesteressen van Lemurië, het verloren en heilige land dat miljoenen jaren geleden bestond. De zachtaardige wezens van Lemurië hadden een zeer hoog bewustzijn en hadden een grote liefde voor de aarde. Deze kirstallen bevatten de rijke en krachtige spirituele kennis van de Lemuriërs. Ze zijn een schatkamer van wijsheid en net als de ringen van een boomstam bevat elke Lemurian heilige berichten en symbolen die worden weergegeven in de unieke horizontale lijnen en groeven. Wrijf met je vinger en nagel als je dit fijn vindt op en neer over de groeven. In je geest kunnen nu visies en berichten gedownload worden die je verder helpen in je geestelijke ontwikkeling of die helpen bij genezing.  Je kunt de liefde in je hart voelen groeien en je krachtiger verbinden met je goddelijke doel. Lemurians staan bekend als Meester Kristallen, omdat ze afstemmen op je spirituele kompas en je helpen om de geheime deuren van je ziel te ontsluiten. De etherische trillingen van het kristal helpen je om de kloof tussen de aarde en de kosmische rijken te overbruggen. De unieke inkepingen vormen sleutelgaten, een inspirerende manier om de individualiteit te verbeteren, door de magie die in de hemelse dimensie bestaat te ontsluiten, een plek die de blauwdruk van je innerlijke geest en de onderlinge verbondenheid van alle dingen bevat. Ze bevatten tevens krachtige vrouwelijke zegeningen die genezing in je leven brengen. De ribbels lijken ook op laddertjes, daardoor symboliseert het Lemurische kristal een trap naar de hemel, een pad dat leidt naar hoge vibraties van licht en hoop. De antwoorden verschijnen misschien niet meteen, maar hoe meer je mediteert met Lemurian hoe dichter je bij het ontdekken van de ware verlangens van je ziel zult zijn. Lemurians helpen om blokkades in alle chakra’s op te heffen, maar geven ook de geest een grote detox van negatieve vibraties. Tijdens mediteren met de steen in je hand word je gevuld met zachte, liefdevolle energie. Volgens de Feng Shui werken de helende eigenschappen van de Lemurian op dezelfde manier door in de kamer waar ze balans creëren en de ruimte met liefde en helende energie vullen.

Ook bijna uitverkocht waren de Zwavel in kwarts punten. De laatste keer hadden we alleen maar vrij grote exemplaren, maar deze keer hebben we een doosje met kleine. In veel van hen zit niet alleen Zwavel, maar ook andere inclusies, veel van hen zijn ook Lodoliet kristallen.

Zwavel/Lodoliet Kristal

Deze steen helpt je paradoxen en contradicties op te lossen. Zwavel heeft een negatieve elektrische lading en kan heel goed gebruikt worden om negatieve energieën, uitstralingen en emoties te absorberen. Als je de steen in een ruimte zet neemt hij alle soorten van negativiteit op en verwijdert hij blokkades om vooruitgang mogelijk te maken. Zwavel ontstaat bij vulkanen en is daardoor een uitstekende steen voor alles wat uitbarst, zoals gevoelens, geweld, huidaandoeningen of koorts. Je kunt de steen ook gebruiken om sluimerende paranormale gaven bloot te leggen. Op psychisch niveau bestrijdt zwavel koppigheid en helpt je om je negatieve karaktertrekken onder ogen te zien. Hij maakt koppige of weerspannige eigenschappen zachter en helpt je op de weg naar bewuste verandering. Het is een krachtige steen voor karmische reiniging die destructieve energie en emoties absorbeert. In geestelijk opzicht helpt Zwavel herhalende en afleidende gedachtepatronen te stoppen. De steen helpt bij het redeneren en aardt denkprocessen in de praktische werkelijkheid van alledag. Fysiek geeft de steen nieuwe energie na uitputting of ernstige ziekte en verhoogt hij de creativiteit. Zwavel werkt ondersteunend bij infecties, verkoudheid, zwellingen, gewrichtsklachten en huidaandoeningen. In kwarts zuivert het je energetische lichamen en brengt het op een snelle manier zaken naar de oppervlakte die opgelost dienen te worden. Het kwarts versterkt ook de eigenschappen van de steen.

Lodoliet

Deze bijzondere en magische kristallen uit Minas Gerais in Brazilië worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd, omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen. Deze kristallen met inclusies, en soms fantomen, verhogen je trilling en versterken je communicatie met Engelen, Lichtwezens, Gidsen en als ze chloriet bevatten ook met de Devische Rijken, de planten en dierenrijken. Sommige van deze kristallen of clusters zijn lemurians die ons weer informatie van deze liefdevolle beschaving helpen herinneren. Door in Lodoliet kristallen te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van de ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven. Deze kristallen hebben een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong, ook hebben ze een zeer vriendelijke en kalmerende energie. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je 3e oog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, anderen aarden en lossen negativiteit op en beschermen je aura. Fysiek zijn het krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die de vochthuishouding in evenwicht houden. Ook goed voor de spijsvertering. Ze zuiveren chemische gifstoffen en andere vervuilingen in het lichaam. 

Als laatste in deze blog nog een ‘nieuw’ gevonden steen net zoals de eerdergenoemde Mozaiek Chalcedoonkwarts punt. Ook deze zijn staande geslepen punten met de in Brazilië gegeven naam: Epidoot Snowflake kristal. De mooie groene kleur van de punten komt door Epidoot, de mooie veelal ronde vlekjes zorgen voor het Snowflake, of vertaald sneeuwvlok effect. Het is een hele fijne, vredige steen die niet voor niets nu boven Moeder aarde komt. Deze steen kan voor velen die door zware processen zijn gegaan, of nog gaan een echt vriendje zijn.

 

Epidoot Snowflake kristal 

Epidoot Snowflake kristal is gevonden in Brazilië. Het is een vredige steen die via je hart binnenkomt en deze en je hogere hart en geest opent en voor rust in je hoofd, nek en borstgebied zorgt. De steen kan als poort dienen naar diepe meditatieve toestanden, interdimensionale reizen en zorgen voor inzichtelijke dromen en het herinneren van dromen. Deze steen met zijn mooie patronen is in een langdurig proces ontstaan. Hij spiegelt het ‘hele proces’ wat wij als mens doorlopen, het hele proces van kop tot staart. Veel mensen gaan door diepe processen en met deze steen heb je het hele proces in handen. Zoals de mooie vlokjes, of cirkel patronen laten zien, als de cirkel rond is kun je achter een proces een punt zetten, zodat er een nieuw begin kan komen. Deze steen geeft moed om beperkende patronen te doorbreken en om na tegenslagen weer terug te veren. Ga maar met de steen zitten, laat alles maar komen, daarna kun je alles loslaten en verder stromen. De steen is altijd in het ‘Nu’, dus hij is nooit klaar, het gehele proces is nooit klaar, maar je kunt altijd een punt zetten achter wat was en weer verder gaan met wat gaat komen. Hij werkt heel rustig en fijn, Epidoot doet wat hij moet doen, geeft daadkracht, is een kristal zonder twijfel die je goed geaard houdt. Hierdoor kun je afronden en weer doorgaan. Hij geeft je ook het gevoel dat het goed is. De ‘snowflakes’ zijn een soort bubbels die energie geven om verder te stromen. Het lila en het wit in de voornamelijk groene steen symboliseren het blijven bewegen in de zwaarte en dikte van het proces, zorgen ervoor dat je verbonden blijft met de kosmos, met je licht. Op dit moment ligt er een zware deken over de aarde heen en je licht kan hier doorheen prikken. Het is fijn dat de steen in een punt geslepen is, wat dit ook allemaal heel mooi symboliseert. Epidoot zuivert het emotionele lichaam en verlicht verdriet, zelfmedelijden en psychische onrust. Het reinigt de emotionele blauwdruk en het cellulaire geheugen. Epidoot geeft moed om ten volle van het leven te genieten, je dromen te gaan leven en versterkt je identiteitsgevoel. Als je ziek bent ondersteunt de steen het genezingsproces van het lichaam. Epidoot werkt positief op het zenuwstelsel, immuunsysteem, cellulair geheugen, dehydratie, hersenen, schildklier, lever, galblaas, en de bijnieren. Epidoot Snowflake kristal is een steen van hoop die weer energie geeft na grote inzinkingen of teleurstellingen, die nieuwe impulsen aan de ontwikkeling van de ziel geeft en afstemt op het hoogste, waardoor dromen en potentieel zich ten volle kunnen manifesteren.

Dit was het weer voor nu. Wij zijn as vrijdag, zaterdag en zondag weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

Vergeet je mondkapje alsjeblieft niet!

11, 12 en 13 december (vrijdag, zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 december (vrijdag, zaterdag en Zondag)

27 en 28 december (Zondag en maandag)

2 en 3 januari (zaterdag en Zondag)

8, 9 en 10 januari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu