Pallets vol prachtige Apofylliet binnengekomen

Algemeen

Het is ruim 3 jaar geleden dat wij Apofylliet hebben ingekocht, omdat we niet meer naar Amerika konden vliegen. Gelukkig hadden we een grote voorraad, maar nu alle kleintjes al een tijd op waren en we alleen nog een paar middelgrote stukken hadden, waren we zo blij dat we weer konden boeken om naar Amerika te reizen. Deze steen is ons zo dierbaar, omdat het kristallen zijn die bijna iedereen aanspreken. Ze zijn ook fantastisch om iemand cadeau te geven, omdat de energie eigenlijk bij iedereen past, maar ook omdat ze ongelofelijk mooi zijn. Ieder exemplaar is dan ook nog eens uniek van vorm en samenstelling.

Maar zoals wonderen kunnen gebeuren en toeval niet bestaat, zijn we in contact gekomen met iemand uit India die in Europa woont en waarvan zijn familie mijnen in India bezit. Als door de Goden gezonden kwam deze man op ons pad. Hij kwam stenen langsbrengen waar wij interesse in hadden, omdat hij toch in de buurt was. Hij en zijn vrouw waren onderweg naar Amsterdam voor een heerlijk weekeindje samen. We hadden zo’n fijne klik met hem en zijn vrouw en kletsten honderduit over stenen. Toen hij hoorde dat wij zo blij waren dat we volgend jaar weer Apofylliet konden gaan inkopen kwamen we erachter dat onze vorige stenen al met hem verbonden waren haha. Hij vroeg bij wie wij deze dan inkochten en toen wij de naam noemden van een zeer grote firma in Tucson vertelde hij ons, dat die de stenen bij zijn familie kocht, omdat zij eigenaar van meerdere mijnen zijn. Dat is toch niet te geloven! We vertelden hem dat we een grote hoeveelheid konden gebruiken mits de kwaliteit goed was en de prijs betaalbaar. We vertelden hem dat wij altijd veel tijd besteden om van tafels de mooiere exemplaren uit te zoeken en ook altijd meehielpen met het uitpakken van dozen, omdat dat voor ons de enige manier was om kristallen te kopen waar wij blij van werden en die dan toch nog betaalbaar waren. Maar de laatste jaren merkten we tot onze spijt dat de kwaliteit erg was afgenomen. We konden de mooiere wel kopen, maar die waren allemaal in mooie showdozen verpakt en we moesten voor deze exemplaren behoorlijk meer betalen. Dat maakte verdrietig want we hebben zoveel jaren heel veel klanten blij gemaakt met een steen die binnen ieders bereik lag.

Hij vertelde ons dat hij voor ons een mooiere kwaliteit kon leveren voor hetzelfde als wij altijd betaald hadden. Hij bood ons aan om filmpjes uit India te sturen, zodat wij de kwaliteit konden zien. We werden zo blij van de kristallen die ons getoond werden en omdat we zo’n goed gevoel bij deze mensen hadden hebben we de gok gewaagd en een hele grote order geplaatst. We bestelden stenen van klein tot groot en we vonden alle verschillende combinaties prima. Zeoliet bestaat n.l. uit veel verschillende stenen, de meeste zijn Apofylliet en ook een combinatie met de perzikkleurige Stilbiet. Enkelen bestaan uit alleen Stilbiet. We hebben ook combinaties met een ondergrond van Chalcedoon, maar ook kristallen van alleen Engelenchalcedoon. Heel soms zit er ook wat Scolesiet bij bepaalde combinaties. Voor ik het vergeet, we hebben ook weer nieuwe Scolesiet trommelstenen binnengekregen.

Vorige week zijn de pallets met de boot uit India gearriveerd. Wim kon natuurlijk niet wachten en inmiddels zijn er 3 helemaal uitgepakt en in dozen op soort gesorteerd. Er liggen er al in de winkel geprijsd en ook langs de hele achterwand van het Pakhuis liggen ze uitgestald. Het uitpakken was een genot voor hem vertelde hij, omdat iedere steen prachtig is. Afgelopen zaterdag begon een lieve klant zo hard te huilen toen ze er eentje vast hield. Zo prachtig wat kristallen met ons doen. Ze helpen zo te ontladen en geven zoveel vreugde door alleen al hun schoonheid te zien en om maar niet te spreken over de onvoorwaardelijke liefde die ze uitstralen.

Apofylliet met Stilbiet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. Engelen voelen zich aangetrokken tot het licht en de hoge vibraties die worden uitgestraald door heldere Apofylliet. Je kunt deze steen ook gebruiken om in contact te komen met je Beschermengelen en spirituele Gidsen, of om de hogere Engelendomeinen te bezoeken. Een of meer van deze stenen in een ruimte zorgen voor een sfeer van zuiverheid en creëren een hoge trilling in je huis, of werkruimte. Als je in een huis een kristal in alle windrichtingen leg en een vijfde in het midden ontstaat er een krachtig geometrisch energieraster dat de vibraties van een hele ruimte of huis reinigt en zuivert. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Ook helpt hij je te reizen naar vorige levens. Deze spirituele steen, die ook wel ‘spiegelsteen’ genoemd, wordt zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. Het is een steen van waarheid die zorgt voor erkenning van iemands ware zelf en die helpt bij onbalans. Apofylliet werkt kalmerend, is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest en tevens helpt hij je onzekerheden accepteren. Apofylliet is hét hulpmiddel bij meditatie, reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Stilbiet

Deze steen wordt vaak samen gevonden met Apofylliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt nl. spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermd tevens.

 Apofylliet op Chalcedoon, soms met Stilbiet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. In een ruimte versterkt de steen de energieën. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. De steen helpt bij onbalans. Het is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf. Hij werkt kalmerend, is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties en overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden accepteren. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest. Helpt je reizen naar vorige levens. Apofylliet is hét hulpmiddel bij reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Stilbiet wordt vaak samen gevonden met Apofylliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt namelijk spirituele energie. Deze steen geeft leiding, wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermt tevens.  Stilbiet helpt bij hersenstoornissen en versterkt gewrichtsbanden.

De steen kan de pigmentatie van de huid doen toenemen helpt bij strottenhoofdontsteking en het verlies van smaak.

Donker Chalcedoon geeft rust en aarding, tevens versterkt het contact met de spirituele wereld en helpt je spiritueel te ontwikkelen. Deze zachte, lieve steen geeft kracht en biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress. Hij zal je situaties leren te accepteren zoals ze zijn en verruimt je horizon. Chalcedoon zorgt ervoor dat je je energie gemakkelijker kunt centreren en op één lijn met een hogere macht kunt brengen en dat je verbinding met het geheel kunt maken. Hij leert je je lot in eigen hand te nemen. Dit kristal geeft kracht, standvastigheid en volharding, schenkt zelfvertrouwen en draagt ertoe bij dat je je in je omgeving op je gemak voelt. Hij brengt je hoofd tot rust, ontkrampt en geeft structuur en richting aan. De zachte, kalmerende energie geeft rust en helpt bij verdriet of trauma’s. Chalcedoon helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden, zowel die uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Hij helpt je om in het Nu te leven. Mensen die erg in zichzelf gekeerd en opvliegerig zijn zullen met deze Chalcedoon toegankelijker worden. De communicatie verloopt soepeler omdat het emotioneel uiten eenvoudiger wordt.

Engelen Chalcedoonkwarts

Engelen Chalcedoonkwarts zijn prachtige heldere stukjes of komen voor in de vorm van een Chalcedoon-stalactiet begroeid met kwartspuntjes. Het is een bijzondere nieuwetijdssteen gevonden in India, die ons behulpzaam is, in deze tijd van heling van oude stukken/pijnen en die helpt om weer volledig in je Kracht te gaan staan. Met deze krachtige maar ook rustige, liefdevolle steen kun je voorbij velden reizen. Engelen Chalcedoonkwarts is multidimensionaal, werkt in een heel groot veld en draagt de energie van de Beyond. Dit kristal is een echte tijdsreiziger. Hij neemt je ook mee naar het verleden en de toekomst. Je kunt daar delen ophalen die zijn blijven liggen of die je bent verloren, deze neem je mee naar het Nu. Al de kleine kwartspuntjes werken individueel, stralen alle kanten uit. Als je overprikkeld bent, je hoofd vol muizenissen zit, laat Engelen Chalcedoonkwarts dit verdwijnen. De steen brengt rust en vult je met kalmte. Ook heel geschikt voor in groepen om balans en rust te brengen. Hij brengt je in een meditatieve staat, waardoor je weer kan relativeren, even kunt stilstaan en kijken vanuit een groot overzicht van waar je nu bent. Als een Adelaar vlieg je hoog in de lucht en kijk je neer op jezelf. Zoals de kwartspuntjes alle kanten op stralen, zo helpt de steen je naar alle kanten helder kijken. Bij hen die een stalachtiet-kern hebben vliegt je niet meer alle kanten op, omdat deze kern je in je centrum houdt, totaal verbonden met je hart. Hoewel de steen kalmte brengt is hij toch ook heel krachtig, laat alles stromen, wil leven, maar dan wel vanuit het hart. Hij brengt een prachtige balans van actie en rust, dus niet meer hyper de pieper alle kanten op. Engelen Chalcedoon helpt bij het ontladen van pijn en verdriet en werkt super samen met een Mookaiet of een andere aardende Jaspis. Deze helpen om wat deze steen doet te aarden en in je systeem te verankeren, zodat je deze rust in je dagelijkse leven kunt blijven voelen. De kristallen met een stalachtietvorm zijn verbonden met heilige seksualiteit. Vrijen vanuit liefde en verbondenheid. Het kristal helpt eeuwenoude pijnen en wonden van misbruik, jezelf weggeven of verloochenen, te helen. Alle pijnen op seksualiteit van vorige of het huidige leven van zowel mannen als vrouwen. Ook alle schaamte en schuldgevoelens hierop. Hij helpt de lading eraf te halen, zodat je weer met plezier gaat leven en liefde en licht vanuit je kern kunt uitstralen.

Scolesiet

Scolesiet is een zeer zachtaardig kristal van innerlijke vrede, het is als een balsem voor iedereen met angsten, stress en paniek. Het kristal activeert onze hogere chakra’s en zorgt voor een verfijnde afstemming met gidsen en andere sferen of werelden. Tevens helpt de steen je trilling te verhogen, bewustzijn te vergroten, je hart te openen en om oude pijnen los te laten. Scolesiet helpt je om te gaan leven vanuit je hart en om meer spontaan liefde in het dagelijkse leven te uiten. Als geliefden beide een steen dragen zorgt deze voor een energetische connectie tussen beide harten. Scolesiet geeft innerlijke rust en vrede en is behulpzaam bij healing sessies, meditatie, fijne en heldere dromen en bij een uitgeruste slaap. Dit kristal kan helpen bij het reinigen, helen en beschermen van je aura, en bij zelfgenezing, maar het is belangrijk om dit vanuit het hart te doen. Het is een perfecte steen voor iedereen die wil ontspannen, vooral na een lange dag. Op het derde oog gelegd geeft hij een heel sereen gevoel en verhoogt hij je bewustzijn. Scolesiet helpt je te beschermen tegen entiteiten en negatieve astrale energieën, omdat hij je vibratie verhoogt en een beschermend veld van Wit Licht om je heen creëert. Dit is een interdimensionale steen, die je tijdens astrale reizen in contact brengt met buitenaardse intelligenties. Hij helpt je bij tijd- en ruimtereizen en bezit kennis van oude en toekomstige beschavingen. Scolesiet versterkt het hartchakra en helpt bij het uiten van liefde. Het is dus een goede steen om aan je geliefde te geven om zo de band tussen twee harten te versterken. Scolesiet is verbonden met het pure Witte Licht dat ons kan helpen te ontwaken door met de steen te mediteren of alleen maar vast te houden. Ook kan er diepere vereniging met het Witte Licht optreden, rustend in golvende, zachte stromen wat een bewustzijn van liefde is. Zo liefelijk en heilig dat men daar altijd zou willen blijven, maar deze ervaring is meer een initiatie die ons laat zien dat deze trilling/energie een deel van ons is. In verbinding zijn met deze energie werkt herstellend, zodat we onze levensreis versterkt met liefde en licht kunnen voortzetten.

Scolesiet werkt heel goed samen met stenen met een zeer hoge vibratie, zoals Fenakiet, Azeztuliet, Danburiet, Apofylliet en Natroliet.

En of we al niet genoeg hadden gekocht, hebben we ook nog een grote hoeveelheid van een combinatiesteen van ruwe Regenboog/blauwe Maansteen met zwarte Toermalijn ingekocht, samen met als klap op de vuurpijl ook nog de vrij zeldzame groene Apofylliet veelal met witte Mordeniet. Maar deze stenen hebben nog een lange bootreis van ongeveer 6 weken voor de boeg (letterlijk en figuurlijk haha) eer ze bij ons zijn. Maar zo heerlijk om ons weer te kunnen verheugen met wat er nog aan gaat komen.

Een andere steen waar we intens gelukkig van werden, die ook uit India komt is een zeer zeldzame ruwe Natroliet. Deze stenen zijn gevormd in holtes van basalt met daarop kwartskristalletjes. De stenen zijn gevonden in Malad Quarry, Mumbai, Maharashtra, India. Wij hadden deze nog nooit gezien en de bevriende handelaar zei dat het echt een zeer bijzondere vondst was. We zagen er net een aantal op etsy voor zeer hoge bedragen te koop staan. Wat een geschenk van hem dat wij deze zo betaalbaar konden inkopen.

Natroliet

Dit is een hele krachtige steen die het 3e oog en de kruinchakra’s activeert en het zenuwstelsel voorbereidt op een instroom van nieuwe vibraties, ook bevordert het helderziendheid en diep schouwen in het innerlijk. Natroliet kan een diepe verschuiving en metafysische veranderingen stimuleren om energie van een hoog niveau in het lichtlichaam en het fysieke lichaam te kanaliseren. Je kunt dan leven met je volledig multidimensionaal bewustzijn als een ontwaakte ziel. Tevens beschermd de steen je aura voor negatieve entiteiten. De pulserende vibraties brengen licht naar ieder gebied van het lichaam waar zich blokkades bevinden en je chakra’s worden geactiveerd. Natroliet stimuleert de evolutie van de hersenen en de hogere hersenfuncties, het zorgt voor creatiever denken en problemen worden makkelijker opgelost. De energie van Natroliet is ook verbonden met buitenaardse energieën en helpen je te communiceren met buitenaardsen intelligenties. Natroliet stimuleert het zenuwstelsel en maakt je gevoeliger voor subtiele spirituele energieën. Het maakt je gevoeliger voor je innerlijke gids en helpt je te communiceren met Engelen. Natroliet is een steen van optimisme en hoop en is een echte Ascensiesteen net als o.a. Herderiet, Fenakiet, Danburiet, Azeztuliet, Satya Mani, Berylloniet etc. Al deze kristallen verhogen je trilling en resoneren met de hogere werelden.

 Uit India hebben we ook weer Phurba’s, Dorje of Vajra en Viswa Vajra, Tibetaanse dubbele Dorje in de winkel. Er zullen er ook weer op de webshop komen.

Phurba (Wapen van Licht)

Een Phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties kunnen worden verslagen. Men zegt ook wel dat de Phurba het symbool van doorbrekend inzicht is. De dolk bestaat uit 3 zijden met elk een eigen gezicht en staat voor het overwinnen en transformeren van onwetendheid, begeerte en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. De Phurba’s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor: – Healingen – Meditatie – Transformatieprocessen

Deze Phurba wordt gemaakt uit Bergkristal uit de Himalaya.

Dorje of Vajra

Deze bliksemschicht is een van de talrijke Hindoeïstische symbolen die werden overgenomen door de Boeddhisten en die door hen van brede, metafysische dimensies werden voorzien. Het is een Tibetaans object dat symbolisch staat voor het hoogste principe, het symboliseert ook de weg naar verlichting, de essentie van het bestaan. Het behoort tot de basisuitrusting van de Tibetaanse monnik. De 8 delen beduiden de 8 deugden van het Boeddhisme (de 4 uiterlijke en 4 innerlijke wegen). De letterlijke vertaling is: onverstoorbare diamant. Hier verbindt de mens zich met de 8 hemelrichtingen. Hij is een symbool van dediamantharde kern van de boeddhistische filosofie, de staat van Nirvana die niet kan worden tenietgedaan. Een Dorje heeft 2 energiepolen yin en yang, er is dus een energiestroom van positief naar negatief. Sommige kunnen dit voelen. Het neemt de duistere energie in zich op en transformeert het in zich, in het nulpunt, naar zuiver licht. Neem de Dorje in je hand en richt een punt naar je toe, de energie stroomt nu naar je toe of van je af. Zelfs een klein exemplaar heeft al een grote werking. In het Hindoeïsme wordt het instrument een Vajra genoemd en volgens de traditie helpt het psychologische storingen op te lossen en demonen te verdrijven. Ook helpt het je Kundalini energie te ondersteunen en te versterken. Als hanger is het een amulet die energie geeft en je beschermt. Hij helpt de gebruiker te ontwikkelen en je energielichaam te reinigen. Deze Dorje wordt gemaakt uit Bergkristal uit de Himalaya.

Viswa Vajra, Tibetaanse dubbele Dorje

Als twee Dorjes worden gekruist, spreekt men van een Viswa Vajra en wordt ook wel dubbele Dorje genoemd. Staat symbool voor het kruis van hemel en aarde. Deze helpt verbindingen te leggen tussen lichaam en geest. Dit is het symbool van Amoghassiddhi, de Dhyani Boeddha van het noorden. In de rituelen en voorschriften van het Boeddhisme vertegenwoordigt het ook de Leegte die niet kan worden verwoest, maar wel alle slechte eigenschappen, zoals jaloezie, en onwetendheid vernietigt. Het volbrengen van alle handelingen van het Absolute dat in alle windrichtingen aanwezig is. Hij is ook symbool van harmonie, alwetendheid en onveranderlijkheid. Deze Viswa Vajra of Tibetaanse dubbele Dorje wordt gemaakt uit Bergkristal uit de Himalaya.

Bergkristalpunten of clusters uit de Himalaya absorberen energie en geven deze weer af, het zijn krachtige energieversterkers die bescherming tegen straling geven en je energiesysteem helpt terug te brengen naar een volmaakte toestand. Deze kristallen bevatten een hoge, liefdevolle vibratie die sterkt op het hart is gericht en afgestemd op de Vlam van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. Het reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en verhoogt je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Bergkristal uit de Himalaya is ook een spirituele bibliotheek die wacht tot er gebruik van wordt gemaakt en stemt je af op je spirituele doel. Dit kristal bevordert de concentratie, stimuleert het immuunsysteem, brengt het lichaam in evenwicht en harmoniseert alle chakra’s. Het zijn zeer krachtige kristallen met een hoog bewustzijn, die ons juist in deze tijd sterk ondersteunen en openen. De kristallen bevatten Lemurische energie, ze zijn nl door de Lemurianen geprogrammeerd om ons nu in deze tijd informatie te verschaffen en ons bewustzijn te verhogen. Deze energie is bijzonder liefdevol. Bergkristal uit de Himalaya helpt met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra, vergroten van je aura en is behulpzaam bij slapeloosheid. De Himalaya is de jongste bergketen op aarde en deze bergen pulseren met een enorme levenskracht die uniek is op aarde. Dit is traditioneel ook het land van de Boeddha’s, de Yogi’s en Mystici die veel hun verlichting in deze bergen hebben bereikt en later zijn teruggekeerd om hun lichaam te verlaten. Deze bijzondere energie brengt mensen tot hun ultieme bloei.

Als laatste uit India hebben we weer boompjes hangers, in kleiner formaat hebben we Amethist, Rozenkwarts, Bergkristal en chakra steentjes. De grotere hebben we in Aquamarijn, Granaat, Sneeuwkwarts, Carneool, Peridoot, Ioliet en Chakra steentjes. Tevens hebben we mini Ganesha en mini olifantjes van Bergkristal.

Uit Brazilië hebben we een grote hoeveelheid ruwe Amethist harten in allerlei maten binnengekregen. Deze prachtig gevormde harten zijn gemaakt uit ruwe stukken. Je blijft dan de opbouw van de natuurlijke steen zien. Sommige bevatten onder de Amethist kristallen een mooi laagje veelal blauwe Chalcedoon.

Amethist

Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Ook uit Brazilië hebben we weer een zeer krachtige trommelsteen kunnen inkopen waarvan men zegt dat deze de energie van Arcturus in zich draagt. Dit is best bijzonder, want een andere steen met een vibratie van deze heldere gouden ster die in een hoge dimensie vertoeft hebben wij nog nooit gehad.

Ouro Verde kwarts

Ouro Verde komt uit Brazilië. De naam van deze steen komt door de goud/groene kleur. Men zegt dat de steen de energie van Arcturus in zich draagt, de heldere gouden ster met een hoge dimensie. Deze steen heeft een sterke energie die nooit gereinigd of herladen hoeft te worden. Ouro verde kwarts geeft een krachtige bescherming. Hij laat je de diepere zin van het leven zien en maakt het mogelijke toekomstige gebeurtenissen te zien met wijsheid uit het verleden, zodat je nu betere keuzen kunt maken. Hij helpt je volle potentieel te manifesteren en versterkt je karakter, tevens spoort hij oorzaken van ziekte in de psyche, de omgeving en de emoties op. Hij beschermt krachtig tegen straling, zowel die in de natuur voorkomt, als electrosmog en bestraling bij ziekte. Deze steen is behulpzaam bij de volgende ziekten: Bij tumoren, herpes en allergieën, is weldadig voor de perifere bloedsomloop, de ziekte van Raynaud, anafylactische shock en beschermt tegen radioactiviteit. Dit is een steen van voorspoed en ontwikkeling. De steen is metamorfose kwarts die met hoogenergetische elektronen wordt gebombardeerd. De groene kleur komt door Gamma staling.

 Ook uit Brazilië komen nog de volgende drie stenen. Als eerste hebben we weer hele mooie stukjes ruwe witte Clevelandiet met Moscoviet, de bruin/gouden mica, kunnen inkopen. Buiten een hoeveelheid kleinere exemplaren hebben we ook een heel groot stuk erbij.

Clevelandiet/Albiet met Moscoviet

Clevelandiet/Albiet met Moscoviet wordt gevonden in Brazilië. Clevelandiet/Albiet opent je derde oog en maakt contact met je intuïtieve kant Hij elimineert de angst voor het onbekende en helpt bij channelen en helder te dromen en reinigt je aura. Hij stabiliseert energievelden in een ruimte. Hij brengt orde, structuren en overzicht en maakt mentaal sterk. Hij helpt geconcentreerd te werken en stimuleert nieuwe inzichten. Hij geeft moed en vertrouwen om met nieuwe situaties en veranderingen om te gaan. Dit is de perfecte steen voor het bedenken en uitvoeren van plannen en ideeën. Clevelandiet stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling. Fysiek heeft de steen een ondersteunende werking op de hersenen, het geheugen en informatieverwerking. Mensen met hersenbeschadiging, Alzheimer of Parkinson kunnen baat hebben bij deze steen. Goed voor de ogen en behulpzaam bij de opname van vitamines uit voedsel.

Moscoviet is een vorm van mica. Het is een mystieke steen met een sterk Engelencontact, die het bewustzijn van het hogere zelf bevordert. Bij het waarzeggen met kristallen verbindt deze visionaire steen ons met de hoogste spirituele gebieden. Moscoviet stimuleert het hartchakra, vergemakkelijkt astrale reizen en opent de intuïtie en paranormale visioenen. Hij spiegelt projecties terug, geeft steun bij pijnlijke gevoelens en stimuleert onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Hij helpt ons vol vreugde naar de toekomst en het verleden te kijken, zodat we geleerde lessen kunnen waarderen. Heft spanningen binnen de aarde en het fysieke lichaam op zodat er evenwicht ontstaat. Hij verjaagt onzekerheid, twijfel en onhandigheid en heft woede en nervositeit op. Goed bij slapeloosheid, allergieën, stress, bloedsuiker, nieren, RSI. Maakt haren en ogen glanzend en helpt het lichaam zijn ideale gewicht te bereiken.

Ook hebben we weer ruwe Aquamarijn met een zeer blauwe kleur kunnen inkopen. Deze steen verbonden met het element water is bij veel mensen erg geliefd. Ook wijzelf zijn dol op deze steen. Iedereen die zich verbonden voelt met de zee, met dolfijnen en walvissen, voor hen die behoefte hebben aan speelsheid is dit een hele fijne steen. Voor vrouwen die bezig zijn met meer in contact met hun vrouwelijk kant te komen, met de Godin in hen, of vrouwen die schuchter zijn met het delen van hun innerlijk weten, hun wijsheden, of die last hebben van opvliegers, is dit een fantastische steen.

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk. Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie.

Als laatste uit Brazilië in deze blog willen we laten weten dat we supermooie, grotere blauwe Kyaniet met kwarts kristallen ertussen hebben kunnen inkopen. Wat een prachtige kwaliteit.

Waar we heel veel klanten blij mee maken, dat hebben we ook het afgelopen weekeinde al gemerkt, daar deze al in de winkel liggen, is dat we van Tijgeroog nu behalve de trommelstenen ook kleine bollen, punten en plakken hebben. Zo fijn dat deze op ons pad kwamen, maar eigenlijk niet heel vreemd, daar veel klanten al een jaar er steeds om vroegen. Als er behoefte is dan volgt de steen meestal ook haha.

 

Voor liefhebbers van grote stenen voor binnen of buiten, we hebben behalve alle Oceaan Jaspis, Polychroom Jaspis en Rozenkwarts nu ook 2 grote Kambaba bollen. De ene weegt 28 kg en de andere zelfs 53 kg.

Kambaba uit Madagaskar (sjamanensteen)

Deze steen werkt als een magische beschermer die gedachten en geest vrijmaakt, hij wordt door sjamanen als beschermer gebruikt. Deze steen is opgebouwd uit 4 mineralen (Aegerien, Kalumveldspaat, Kwarts en Epidoot) en heeft unieke metafysische eigenschappen die nog worden onderzocht. Kambaba is de afgelopen jaren een van de succesvolste stenen bij hardnekkige verkoudheid en griep, vooral als deze aanhoudt. Ook staat de steen voor ommekeer, vergemakkelijkt het pijnlijke processen in het leven en helpt het bij weerstand tegen verandering. Het bevordert ontzuring en verhoogt het immuunsysteem. Hij wordt ook wel verkocht als Nebula stone, deze komt echter uit Mexico en is zwart met groen.

Als laatste uit Afrika hebben we trommelstenen die erg op elkaar lijken, n.l. Brandberg trommelstenen uit Namibië en Elestair Siriuskwarts (Shangaan Amethist) uit Zimbabwe. Qua uiterlijk lijken de stenen op elkaar, bevatten ook een veelal zelfde inclusies, ook bij beide komen Enhydro kristallen voor en ook beide kennen behalve normale punten ook Sceptervormen. Het zijn krachtige kristallen met een zeer hoge vibratie. Sinds een paar jaar hebben we de trommelstenen van Brandberg, maar nu voor het eerst deze ook van Elestair. Deze trommelstenen worden gemaakt van beschadigde kristallen. Zo fijn dat deze hierdoor toch gebruikt worden en door veel mensen met plezier in hun zak gedragen worden. We hebben van deze stenen ook hangers gemaakt.

Brandberg Kristallen

Brandberg Kristallen zijn Magie in een Kristal en voelen als Vloeibaar Licht.

Dit zijn allemaal Meesterkristallen die alleen worden gevonden in de Brandberg Mountains die in een cirkel in de rode woestijn in Damaraland in het noordwesten van Namibië liggen. De hoogste van deze bergen is 2500 meter hoog. Deze bergen zijn altijd als heilig beschouwd en zijn beroemd om zijn oude rotstekeningen, opgravingen en het 200 miljoen jaar oude Versteend Bos. De inheemse bevolking, de Damara noemen de berg Dâures, wat brandende berg betekend. Brandberg is het Duitse woord hiervoor. Dit door de prachtige oranje gloed die op de bergen te zien is bij zonsopgang. De Herero bevolking noemden deze berg Omukuruvaro, wat Berg van de Goden betekend. Alle Brandbergkristallen worden met de hand uit ondiepe beddingen gegraven, hierbij komt geen enkel elektrisch gereedschap aan te pas Alle gaten worden daarna weer met zand gevuld, zodat de heilige bergen onbeschadigd blijven.

Spiritueel gezien heeft de Brandberg regio een specifiek magnetische vibratie. Door deze unieke magnetische energie groeien de kristallen in meer individuele formaties i.p.v. de traditionele formaties zoals in Brazilië. Door deze unieke magnetische energie hebben de kristallen ook meer inclusies en een zeer hoge trilling.

De prachtige heldere bergkristal puntjes met vlammen of fantomen van amethist en/of rookkwarts, soms lepdicrokiet, goethiet, soms enhydro (oeroud water), hematiet, chloriet, epidoot erin en zeer zelden citrien horen bij de belangrijkste Aquarius Kristallen die ons begeleiden in deze tijd. Ze hebben een zeer oude ziel en een extreem hoge vibratie en verbinden je met het multidimensionale raster waar ze genezing in vorige incarnaties kunnen uitvoeren. Deze kristallen stralen oneindig veel mededogen uit naar de schepping. Ze zijn betoverd mooi en stralen zeer veel licht en kracht uit, ze voelen als vloeibaar licht. Healers en sjamanen van over de hele wereld gebruiken al zeer lang deze bijzondere kristallen voor energiewerk en heling en spirituele alchemie.

Energetisch brengen ze balans, vrede en daarna gelukzaligheid. Het zijn echte Nieuwe tijdskristallen die je helpen om spiritueel te groeien, ze laten je zien wat nog geheeld dient te worden en ze beschermen tevens je aura. Ze brengen je in het Nu, in je hart. Door alle drukte van het dagelijkse leven raken we hier vaak uit, maar als je even de tijd neemt om met een Brandberg kristal in je hand te gaan zitten of te mediteren kom je in het Goddelijke Nu, de creatieve bron in je hart, bij je werkelijke zelf. Ze brengen je lichaam weer in de pure staat/vibratie die het had voor deze aardse incarnatie. Ze zijn verbonden met de Witte Vlam van puur bewustzijn, stralen oneindige compassie uit en zorgen voor vergeving en diepe heling van de ziel. Tevens zijn ze een perfect instrument voor helingswerk op alle niveaus. Ze verbinden zich razendsnel met andere dimensie en helpen ons bewustzijn te vergroten.

Fysiek bevorderen ze genezing van een ziekte of na een ongeluk en hebben een positieve invloed op vitaliteit, herstel na ziekte, straling gerelateerde aandoeningen, chemotherapie, uitputting, immuundeficiënties, tandpijn en ME.

Rookbrandberg: Reinigt en aardt je kosmische anker. Perfect voor aarde heling omdat deze het aardegrid en haar chakra’s en meridianen herstelt naar de originele blauwdruk.  Ook het beste instrument om implantaten, aanhechtingen, entiteiten of mentale invloeden te verwijderen. Dit kristal brengt ook begrip en duidelijkheid bij het waarom van een ziekte of karma. Het laat de reden zien, waardoor je spiritueel kunt groeien.

Amethistbrandberg: Verbonden met de Violette Vlam die transformatie en heling brengt. Dit kristal bevrijdt van hartpijn uit vorige levens, zodat je vrij wordt om je tweelingziel, of zielenmaatje in dit leven te ontmoeten. Het zorgt ook voor een perfecte harmonie tussen je mannelijke en vrouwelijke delen. Het helpt je om in volheid als spiritueel wezen te leven

Ondanks de grote verscheidenheid resoneren alle Brandberkristalen met de heldere-, rook- en amethist vibratie. Ieder kristal heeft wel een krachtige eigen persoonlijkheid, dus kies een kristal vanuit je gevoel, eentje die jou roept.  Deze zal dan perfect voor jou zijn op dit moment in je evolutie. De grote van het kristal maakt in dit geval niet uit. Het gaat om de resonantie. Allen helpen je etherische blauwdruk te herstellen tot zijn originele perfecte staat.

Geplaatst op je soma-, zielenster- of kosmische chakra zal de Brandberg je afstemmen op je waarlijke spirituele identiteit, zelfreflectie bevorderen en je bewustzijn activeren.

Op het hart(zaad)chakra helpt het je te reizen naar de staat tussen levens in, om daar je zielenplan voor dit leven te zien en daar na te leven.

Op het 3e oogchakra verwijdert het blokkades en bevordert het begeleiding vanuit de puurste bron. Ook verwijdert het blokkades van het hogere hart- en de keelchakra, zodat vanuit onvoorwaardelijke liefde en compassie spirituele waarheid gesproken kan worden.

Dit is een echt Nieuwetijdskristal dat ons in deze tijd zal helpen op ons pad naar Ascensie. 

Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe (Shangaan Amethist)

Elestair, Siriuskwarts is een meester genezer die grote transformatiekracht bezit en letterlijk aan elke behoefte van je energiesysteem voldoet. Zijn verbinding met Sirius roept een gevoel van thuiskomen op. Hij moedigt spirituele evolutie aan en vergemakkelijkt mentale en spirituele ontgifting. Deze kristallen vullen je met een warmte en licht dat uren kan aanhouden. De kristallen zijn allemaal Elestiaal die een soort ‘stair/ster-way to heaven’ zijn en heel veel zijn ook Scepters, wat heel speciaal is, want deze komen niet veel voor. Sommigen zijn zelfs Enhydro. Ze bezitten een grote gelaagdheid, hebben veel in zich, zijn bijna super 7, zoveel inclusies en fantomen, lagen en poorten zitten in deze kristalen. Zo gelaagd is nu ook de grote informatiestroom die naar de aarde komt en op aarde rondcirkelt. Deze zuiverende steen zet eerst alle poorten en kanalen in je open, zet alles in paraatheid en gaat dan in jou structureren. Ben je klaar om verder te stromen, de steen is ook een sleutel, Scepters zijn sleutels, ben je klaar om in een nieuwe realiteit te stappen. Dit Kristal is een sleutel en de poort opent zich alleen als je er klaar voor bent. Hij zal niets forceren als je er nog niet klaar voor bent, dan zal hij wachten. Hij lijnt je hele chakra systeem uit en zet je in je stevigheid, want dat is nu heel hard nodig. Deze tijd vraagt naast zachtheid ook standvastigheid. Elestair bevat een ongelofelijke vrouwelijke energie en helpt ook krachtig de vrouwelijke lijn te helen en je te verbinden met de wijsheid van het vrouwelijke in je, zowel voor mannen als voor vrouwen. Hij verbindt hoofd, hart en basis, je hele systeem met elkaar, waardoor je steviger, standvastiger op aarde zal gaan leven, zodat je makkelijker dat waar je voor gekomen bent zal gaan doen. Elestair helpt bij het ontwarren van de tijdlijnen van de ziel. Geen twijfels en onzekerheden meer, maar ga leven vanuit je hart, vanuit je liefde en zachtheid, maar ga door, laat je niet meer van je doel afhalen of in twijfel brengen. Houd niet vast aan het oude, maar ga mee met de stoom van het leven van het Nu. Hij helpt je uit je hoofd te gaan en spanning los te laten, want als je in je hoofd blijft, dan sta je stil, zit je vast. Hoofd energie zorgt voor stilstand en de stroming van je hart zorgt dat je beweegt, dat je vooruitgaat, naar waar je hart van gaat zingen. Dit kristal zal je vriend zijn op deze reis en je ondersteunen. Het Elestiaal van de steen helpt je bewust te worden van je blokkades en deze af te pellen en overwinnen. Het is tijd om alles anders te gaan zien, het onzichtbare te zien, wordt wakker, open je ogen, hij helpt ook je 3e oog te openen, maar tevens houdt dit kristal je geaard. Elestair brengt orde in de chaos, laat zien dat alles op zijn plek gaat vallen, zeker bij mensen die veel manifesteren en wegzetten in de wereld. Die dingen doen die veel van ze vergt, dus pittige opdrachten hebben die veel van jou als mens vergen. Een vol leven kan op je gaan drukken, ook voor hen die al lange tijd door processen aan het gaan zijn en daar soms uitgeput van raken. Dit kristal helpt deze processen te filteren en geeft inzicht, waardoor veel op zijn plek gaat vallen. Steen zegt: Ga maar!!! Je mag verder, leef het leven waar je voor gekomen bent, want het is tijd om te gaan! Als we verschuiven naar een andere dimensie, andere realiteit, kun je ook naar andere tijden reizen, dan kun je ook naar de toekomst reizen. In deze dimensie verschuiving die nu al plaats vindt zal tijd veranderen en kan helemaal wegvallen, de steen is een Tijdscapsule, waardoor je gaat zien dat je zelf de creator, schepper bent. Schepper van je eigen werkelijkheid. Kristal zei toen: jullie zijn scheppende wezens, noem mij Elestair, twijfel hier niet aan, alle namen zijn gecreëerd, ga uit vastgeroeste patronen of de denkwijze dat dit niet kan. Dit is een ascensie kristal die een enorme vreugde en liefde uitstraalt.                     (voor extra informatie zie blog eind juli 2020)                                                    

Dit was het weer voor deze blog. Al deze stenen en kristallen liggen al in de winkel en sommige zullen op de webshop komen.

Wij zijn iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

14, 15 en 16 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

21, 22 en 23 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

28, 29 en 30 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 augustus (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

Menu