Pinksterweekeinde geopend

Algemeen

Wij zullen deze week 3 dagen geopend zijn, omdat het Pinksteren is. Dus ook maandag 2ePinsterdag. Wij vinden het altijd heel gezellig om deze dagen te werken. De weersverwachtingen zijn weer goed, dus de kussentjes zullen weer buiten op de stoelen liggen, zodat je lekker buiten koffie of thee kan drinken. 

Mensen vragen ons wel eens wat wij toch allemaal doen omdat we maar 2 dagen in de week open zijn. Zelf vragen wij het ons ook wel eens af waar we toch allemaal zo druk mee zijn. De afgelopen maanden hebben we het zo ontzettend druk gehad, veelal door de grote veranderingen binnen het bedrijf en ook omdat Nikki een baby heeft gekregen. Daardoor hebben we een tijdje haar fantastische inzet moeten missen. Deze veranderingen kwamen allemaal tegelijk met onze grootste inkoopreis die we in Tucson, Amerika doen.

Maar gelukkig heeft het ‘te doen lijstje’ al heel wat afgestreepte items en we gaan door de bomen het bos weer zien. Gelukkig maar. Na een grote verbouwing van wat vroeger de ‘groepsruimte’ was, hebben we daar nu een fantastisch magazijn gecreëerd. Tevens is dit een werkruimte geworden waarin een hele grote tafel staat, waaraan we voortaan na een grote inkoop kunnen prijzen. Heerlijk ook dat deze ruimte centrale verwarming heeft, zodat het ook in de winter aangenaam is. De ruimte heeft ook allemaal stellingen met planken waarop onze dozen met stenen staan, waardoor we makkelijk uit onze voorraad de winkel kunnen bijvullen. Ook kunnen we nu goed zien wat we nog op voorraad hebben. De ruimte heeft ook nog een andere tafel waarop we grote stukken die niet meer in de winkel passen kunnen plaatsen.

In juli gaan we weer naar onze vriend in Engeland, dan komt zijn container vol met stenen uit Afrika en Namibië binnen. We kunnen niet wachten om deze te zien. We gaan dan ook weer een pallet met Amethist geodes ophalen. Deze grote geodes zijn ideaal om op de tafel in het magazijn te plaatsen. Als iemand dan interesse in een Amethist geode heeft, dan kun je uit onze hele voorraad kiezen.

We zijn ook druk bezig geweest met al het onderhoud. In de garage die ook als opslag dient hebben we een laag beton gestort. Dit is heel fijn want iedere keer als het grote hoeveelheden had geregend, stond er een laag water binnen. Maar tegen zo’n klus zie je altijd op omdat de ruimte dan helemaal leeggehaald moet worden. Maar ook deze klus is gelukkig klaar. In huis hebben we een hoop moeten schilderen en de buitenboel van de winkel en het magazijn zijn ook weer aan de beurt. Nikki heeft de tuinbanken en stoelen gelukkig ook alweer opgeschuurd zodat je zonder splinters in je achterste te krijgen lekker buiten kunt zitten. De tuin is op dit moment een beetje het ondergeschoven kindje, iedere keer proberen we weer een hoekje te fatsoeneren. Maar in deze tijd schiet het onkruid werkelijk de grond uit zodat het al snel een klein oerwoud lijkt. We zeggen altijd maar dat we een ‘wilde tuin’ hebben ha ha. Gelukkig zorgen de schapen en de varkentjes dat het gras achter niet gemaaid hoeft te worden.

Er komen heel wat inkooptripjes aan. Ik vlieg binnenkort naar Engeland om weer nieuwe sieraden in te kopen en gelijk te kijken wat er voor ander nieuws daar is binnen gekomen. Dit leg ik dan apart en nemen we mee als we in juli met onze bus gaan. Begin juni krijgt onze vriend uit Madagaskar als het goed is zijn container stenen binnen en wij mogen deze altijd zien voordat ze naar de beurs gaan. Omdat hij bijna bij de Zwitserse grens woont combineren we deze inkoop altijd met het inkopen van nieuwe armbandjes bij een andere Duitse groothandel. Eind juni gaan we naar de beurs in Frankrijk en in juli dus met de bus naar Engeland. Dan ook nog alles prijzen tussendoor, dus ook deze zomer hoeven we ons niet te vervelen.

In deze blog willen we ook nog twee stenen uit Mexico noemen die er na de Tucson reis bij ingeschoten zijn. We hebben deze niet echt in het zonnetje kunnen zetten.

Een prachtig exemplaar is de Mangano Adamiet. We hebben hier maar 2 kleine doosjes van kunnen inkopen, want dat was het enige wat er gevonden was. Onze Mexicaanse vrienden hadden deze voor het eerst gevonden, ze blijken dus heel zeldzaam te zijn. Wat lief dat ze deze voor ons bewaard hadden. Adamiet komt voor in de kleur geel en dat zijn de meeste van deze stenen ook, maar sommige zijn ook fuchsia roze, de naam van de steen is dan ook Mangano Adamiet. We hebben er nog een aantal van over, dus wie op zoek is naar een uniek kristal, kijk even naar deze. Qua energie zijn deze exemplaren ook zeer krachtig.

Mangano Adamiet

  

Mangano Adamiet is gevonden in Mexico. Sommige exemplaren zijn helemaal geel van kleur, andere weer roze. Mangano Adamiet brengt hart en geest samen en schenkt objectiviteit, helderheid en innerlijke kracht. Goed bij emotionele kwesties. Helpt bij lastige keuzes. De steen heeft gevoel voor humor en helpt je waar je maar mee zit. Deze creatieve steen helpt je de toekomst vol vertrouwen tegemoet te gaan en zo nodig nieuwe wegen in te slaan. De perfecte steen voor als je een nieuwe baan, voorspoed of meer vreugde in het leven zoekt. Hij werkt ondersteunend op het endocriene stelsel, klieren, hart, longen, de keel en het buikgebied.

In Amerika hebben we bij onze vriend, de eigenaar van de mijn van de Mount Shasta Opaal, ook nog een aantal Axiniet gekocht. Hij had een glazen pot vol met deze kleine donkere, maar zeer krachtige kristalletjes bij zich. Hij vertelde dat deze oude voorraad waren. Ze zijn zo’n 40 jaar geleden in Mexico gevonden. Deze steen heeft fantastische, unieke eigenschappen die we in deze tijd heel goed kunnen gebruiken.

Axiniet

Axiniet is een zeer aardende steen die een helende, helpende energie uitstraalt. Deze steen opent het Aardester-chakra en haalt het positieve in eenieder naar boven. Hij helpt je om aarde energieën via je voeten, langs alle chakra’s, omhoog te halen en weer naar beneden te laten stromen, waardoor alle systemen van het lichaam gestimuleerd worden. Axiniet verheldert en verruimt je bewustzijn en aardt hoogfrequente lichtenergie in het fysieke lichaam, die via de hogere chakra’s binnen komt. Zeer goede steen voor persoonlijke groei omdat hij je aanmoedigt om achterhaalde patronen en invloeden van vorige levens te laten en je over te geven aan de nodige veranderingen. Tevens helpt het je moeilijkheden, uitstel en frustrerende obstakels uit te schakelen. Axiniet bevordert je uithoudingsvermogen en vitaliteit, zeer goed voor mensen die fysiek hard werken. Hij stimuleert het denken, activeert en verbetert het geheugen en helpt je bewust een droomtoestand of het onderbewuste binnen te gaan. Hij kan de sluier tussen waken en slapen doorsnijden waardoor het een ideale steen is om astraal te reizen en lucide dromen te verkennen. De steen helpt een machtsstrijd te stoppen, conflicten te vermijden en zorgt voor vriendschap en harmonie binnen bestaande relaties. Axiniet verdiept intimiteit op alle niveaus. Deze steen van waarheid brengt in elke situatie de waarheid aan het licht en helpt je om open en eerlijk naar jezelf te kijken om te zien wie je echt bent. Hij verjaagt conflicten en snijdt door bedrog heen. Axiniet is perfect voor op reis, hij helpt jetlag te voorkomen doordat hij je helpt aan te passen aan andere tijdzones, maar ook een ander klimaat en slaappatronen. Axiniet geeft helende energie aan het fysieke lichaam en alle cellen en helpt je om vitaal te zijn.

Robert Simmons schrijft in zijn boek “De Wijsheid van Stenen” dat als je Axiniet met Zinkiet en/of met Moldaviet combineert dat je dan je fysieke vitaliteit zo groot mogelijk maakt. Wanneer je wilt werken op innerlijke niveaus, gebruik je volgens hem Axiniet in combinatie met Herderiet en/of stenen als Fenakiet, Azeztuliet, Berylloniet en Danburiet. Als je Axiniet combineert met Alexandriet kan dit bevorderlijk zijn om voorbije levens in herinnering te brengen, vooral met betrekking tot dingen die relevant zijn voor je huidige leven.

Dit was het weer voor nu. De volgende blog zal waarschijnlijk begin juni komen omdat we voor die tijd nog geen nieuwe stenen hebben kunnen inkopen en waarschijnlijk niks te melden hebben.

We wensen iedereen een heel fijn Pinksterweekeinde.

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Zaterdag 19, zondag 20 (1ePinksterdag) en maandag 21 mei (2ePinksterdag)

Zaterdag 26 en zondag 27 mei

Zaterdag 2 en zondag 3 juni

Zaterdag 9 en zondag 10 juni

Zaterdag 16 en zondag 17 juni

Zaterdag 23 en zondag 24 juni

 

Menu