Prachtige, zeer grote Agaatplakken op standaard binnengekregen

Algemeen

We hebben zo’n 1,5 week geleden 2 pallets met Agaatplakken, in op maat gemaakte ijzeren standaarden, binnengekregen. Een pallet vol met de gangbare maten die fantastisch staan in een mooie open kast, raamkozijn, badkamer, toilet, dressoir of anders. Mogelijkheden te over met deze gangbare maten. Deze plakken zijn allemaal anders van vorm en van samenstelling. Agaten hebben zulke mooie patronen. Ze zijn opgebouwd uit allerlei lagen in de vorm van cirkels en vaak bevatten ze meerdere kleuren in een steen. Sommige zijn helemaal gesloten. Anderen ook terwijl je in het midden toch allemaal kristallen ziet en weer anderen hebben een opening in het midden omgeven door kristalpuntjes. Agaten behoren tot de kwarts familie waar ook stenen als Bergkristal (helder kwarts), Amethist, Rozenkwarts, Citrien en Rookkwarts toe behoren. Een Agaat kenmerkt zich door de karakteristieke bandpatronen die heel regelmatig, maar ook heel grillig kunnen zijn.

Agaten worden gevonden in bolvormen en van buiten zou je niet zeggen dat er zoiets moois van binnen zit. Af en toe zijn Agaten behoorlijk rond van vorm, maar meestal hebben ze een meer ovale vorm. Ze worden gevormd in vulkanische gasblazen; natuurlijke holten in vulkanisch gesteente. Vandaar de vorm. Deze holtes vulden zich met vloeistoffen die rijk waren aan opgeloste kwarts moleculen, silica genoemd. Als de concentratie aan silica zo hoog werd dat de vloeistof verzadigd raakte werd er een dun laagje microkristallen afgezet tegen de wanden. Dit proces herhaalde zich en zo werd er iedere keer een nieuw laagje gevormd, vandaar de patronen in de steen. Omdat de vloeistof van samenstelling kon veranderen en er andere mineralen aan toegevoegd waren, kon een andere laag in een totaal andere kleur ontstaan. Als de holtes niet helemaal gevuld werden of als de druk en temperatuur veranderde, werd de holte vaak verder gevuld met kwarts. Dit is de reden waarom je vaak in de binnenste ring mooie kristallen ziet. Veel Agaten hebben prachtige aarde tinten, maar soms zie je ook Amethist erin of mooie randen van blauwe Chalcedoon en anderen zijn bijna helemaal wit. Deze verschillende kleurschakeringen maakt ze visueel zo prachtig om in een interieur te plaatsen. Dit is de reden waarom deze ook regelmatig door stylisten in een woning geplaatst worden. Agaten werden al in de oudheid bij verschillende culturen erg gewaardeerd. Door de schoonheid, maar ook al door de energie van de steen.

Wie graag zo’n prachtige steen in zijn interieur zou willen. We hebben op dit moment in de winkel de grootste hoeveelheid agaatplakken die we ooit hebben gehad. Niet alleen qua aantal, maar ook qua vormen en maten. De tweede pallet bevatte allemaal grote exemplaren die gewoon een kunstobject in huis zijn, gevormd door moeder aarde. Wat zijn we hier blij mee, omdat we deze voorheen nooit betaalbaar hebben kunnen inkopen.

We hoorden ooit van een Braziliaan die we al jaren kennen, op de beurs in Tucson, dat al deze grote exemplaren gelijk uit de mijnen weggekocht worden door scouts van grote bedrijven, die zich gespecialiseerd hebben in kristallen voor interieurs voor rijkere mensen. In Tucson zien wij dit soort bedrijven waar wij altijd even gaan kijken om de prachtige, grote kristallen te bewonderen en vooral ook de hele grote Agaatplakken op standaarden. Maar de prijzen zijn exorbitant. Ze kunnen deze prijzen vragen, omdat er van deze grote exemplaren veel minder gevonden worden en omdat ze toch genoeg rijke klanten hebben die dit geld ervoor over hebben. Ik deel dit, omdat klanten in de winkel regelmatig vertellen dat ze de achtergrondverhalen zo interessant vinden. Wij hebben wel eens schoorvoetend gevraagd wat zo’n mooie grote plak van zo’n 80 cm op grote standaard nu moet kosten, want natuurlijk zitten er vaak geen prijskaartjes op. De prijzen voor inkoop liggen daar rond zo’n 8.000 tot 10.000 dollar. Dat was even slikken. Wij hebben dus nooit gedacht dat wij ooit zelf zulke grote exemplaren hier in de winkel zouden hebben. Nu hebben wij een pallet met grote exemplaren, waarvan er 3 heel groot zijn. De grootste Agaat meet zelfs 84 cm en de prijs bij ons in de winkel ligt op zo’n 1/3 van de prijs die ze in Tucson als inkoop vragen. Wow, wat een cadeau weer van de kristallenwereld. We genieten van ze zolang we ze hier hebben.

Een aantal van de grotere die we hebben binnengekregen, staan op een laag standaard en hebben een beetje de vorm van een maan. Die energie kon ik waarnemen toen ik voor ze stond. We bemerkten dat een aardig aantal van de Agaten die we hebben Golden Healer kwarts bevatten. Ook de 3 grootste exemplaren. De prachtige gouden energie verbonden met de Gouden Vlam van Opstanding en het Christusbewustzijn en het gouden licht van de zon. Golden Healer bevat een Meester Kristalenergie welke spirituele overvloed en helingskracht geeft via natuurlijke bio-scalaire golven. Zowel op multidimensionaal als op cellulair niveau. Dit kristal helpt je om het Christusbewustzijn van onvoorwaardelijke liefde op aarde te leven.

 Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Ze bevordert innerlijke rust, zorgt voor een aardse, nuchtere houding en laat je objectief naar zaken kijken. Agaat geeft kracht, geeft psychisch een gevoel van bescherming, zekerheid en veiligheid en helpt innerlijke spanningen op te lossen. Tevens maakt het ons krachtiger tegen invloeden van buitenaf en helpt negatieve energieën te verwijderen en/of transformeren. De steen bevordert een rustige, bespiegelende kijk op het leven en helpt ons om onze zaken op een geconcentreerde en positieve manier af te handelen. Agaat stimuleert een bewuste ‘vertering’ van levenservaringen en leidt tot spirituele volwassenheid. Deze lieve steen bevordert groei, innerlijke stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef. Het is een steen van acceptatie en zelfvertrouwen die helpt om beter te concentreren en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Agaat verzacht innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt Agaat het bewustzijn, verbindt je met de eenheid van het leven en helpt negatieve energieën transformeren. Het is een steen van alle chakra’s maar vooral die van de onderste. Agaat beschermt, reinigt en lijnt de chakra’s uit. Angsten en fobieën worden minder met het dragen van Agaat en vastgeroeste problemen helpt deze doorbreken. In India, Nepal en Tibet werd Agaat beschouwd als een steen die bescherming en fortuin bracht. Er werden daar amuletten van de steen gemaakt. Het is een uitstekende steen voor zwangere vrouwen en het ongeboren kind. Dit door haar beschermende werking en haar vermogen tot het stimuleren van groei. Ook na de bevalling stimuleert Agaat de melkproductie. Agaat helpt bij vruchtbaarheidsproblemen en werkt helend op aandoeningen van de baarmoeder. Goed voor de spijsvertering, de maag, de blaas, de ogen en de baarmoeder. Reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en goed bij huidaandoeningen. 

 

Heel graag willen we in deze blog ook een mailtje delen van een lieve klant die ze ons toestuurde naar aanleiding van de Zwarte Kwarts (Blacklight). Over deze steen hebben we in de vorige blog geschreven. Zij vertelde ons dat ze naast de spirituele informatie graag ook mineralogisch wil weten wat de steen is. Na wat zoekwerk vertelde ze dat haar intuïtie bevestigd werd. Dit is wat ze schreef:

Ik deel graag de extra info die ik vond via Etsy (op Mindat helaas niets over te vinden, behalve een lijst met pseudomorfen) Er is inderdaad nog zeer weinig bekend over deze kristallen en ze zijn zeer uniek.

Piste 1:

“Pseudomorf van Goethiet na kwarts. Omdat de oorspronkelijke vorm intact is gebleven van de oorspronkelijke kwartsgroei, is de eigenlijke minerale samenstelling op natuurlijke wijze getransformeerd gedurende honderden miljoenen jaren! Deze fysieke transformatie voorziet deze kristallen van unieke eigenschappen van transformatie in hun energieveld. De kristallen van deze vondst zijn ongelooflijk uniek, met matzwarte buitenkant en vaak gestreepte markeringen en textuurbuiten. Kernwoorden: transormatie, bescherming, schaduwwerk, wortel chakra”

Piste 2: 

“Dit is een Kwarts Pseudomorf, waarbij de Kwarts is vervangen door een matzwart mineraal, waarvan we geloven dat het Basalt of Goethiet is, maar we wachten nog steeds op bevestiging van onze bron.

Dit is een zeer unieke vondst, mogelijk veroorzaakt door vulkanische activiteit, waarbij de druk van de aarde en de aanwezigheid van basalt, over een periode van honderden miljoenen jaren, de volledige vervanging van het Kwartspunt mogelijk maakten.

 Basalt is het meest voorkomende stollingsgesteente aan het aardoppervlak. Het is donker van kleur en rijk aan ijzer en magnesium. De meeste zijn compact, fijnkorrelig en zelfs glazig. Basaltische lava’s worden vaak geladen met water, wat resulteert in schuim dat de rots sponsachtig kan maken.  

Goethiet is een secundair mineraal dat meestal zwart is, het is een ijzeroxidehydroxide en wordt gevormd als een verweringsproduct in de oxidatiezones van aderen van ijzermineralen zoals Magnetiet, Pyriet en Sideriet. Goethiet kan worden gevonden als pseudomorfen na Pyriet en sideriet in Diamantina, Brazilië.

 Metafysische eigenschappen:

 Basalt is een steen van kracht, moed en stabiliteit. Het brengt vitaliteit naar zijn eigenaar en is gevuld met sterke energie van warmte en vuur. Het helpt ook om de negatieve aspecten van iemands karakter te verminderen.

 Goethiet zal iemand helpen de overvloed aan energie te erkennen die ons op een gegeven moment omringt. Het werken met deze steen helpt iemand om energieën van verjonging aan te boren en zorgt voor de genezing en aanvulling van iemands emotionele lichaam.”

Piste 3: 

“De kwartspunt is in de loop van miljoenen jaren vervangen door Basalt en Chalcedoon, maar heeft dezelfde vorm behouden als het oorspronkelijke kwarts!”

 Sommige noemen dit een ‘schaduwkwarts’, een woord dat in jullie beschrijving terugkomt.”

Zo lief dat Nancy dit met ons gedeeld heeft, zodat wij dit weer kunnen meegeven aan eenieder die dit ook graag wil weten. Tof dat wij zelf ook sterk de Basalt hadden gevoeld, maar niet bij de beschrijving hebben gezet, omdat wij dit natuurlijk nooit kunnen beweren zonder de steen hebben laten onderzoeken. Hier kregen we nu een bevestiging op.

Ook willen we in deze blog nog 2 unieke kristallen met jullie delen die wij nog nooit gezien hadden en waar we nu een kleine hoeveelheid van hebben binnengekregen. Er zullen er ook een aantal op de webshop komen. Als eerste kristallen uit Corinto, Brazilië, die men daar Shaman quarts with Anatase crystals noemt. Wij hebben al jaren de zeer kleine, maar krachtige losse Anatase kristalletjes, begroeid met Rutielkwarts in de winkel. Deze nieuwe kristallen zijn Sjamanenkwarts, ook wel Lodoliet Rookkwarts genoemd met daarop deze kristalletjes. Dit geeft een heel krachtige combinatie die ons heel erg ontroerde. Dit kristal lijnt je krachtig uit en gaf de volgende woorden: ‘Prepair to meet your Angel self’. Daarna liet deze ons, onze etherische vleugels vleugels voelen. Dit zijn delen van de Engel die we in oorsprong zijn. Dit kristal helpt ons om hier weer gemakkelijker mee in contact te komen.

Sjamanenkwarts met Anatase kristallen erop

Dit zijn zeer zeldzame, nieuwgevonden kristallen uit Corinto, Brazilië. Ze bevatten een hele hoge trilling samen met een aarding door het Lodoliet Sjamaankristal, waar deze op groeien. Het is een kristal welke je uitlijnt, je kruin opent en zorgt voor doorstroming door je kanaal, langs al je chakra’s. Deze werkt fysiek ook krachtig op je wervelkolom. Het kristal laat de volgende woorden doorkomen: “Prepair to meet your Angel self”. Het kristal laat je etherische vleugels voelen, laat voelen dat deze zich kunnen ontvouwen. Deze etherische vleugels zijn delen van de Engel die we in oorsprong zijn en waar we weer mee in contact kunnen komen. Ze laten ook een beeld van een vlinder zien, van transformatie. De vleugels staan ook symbool voor het bevrijden van je ziel, het vrijkomen van al je opgeslagen potentiëlen, opgeslagen in je blauwdruk. Je vleugels zullen weer ontvouwen en je kunt weer gaan staan in het volle licht dat je bent en weer als een Engel op aarde in vreugde en liefde te gaan leven.

Anatase is een zeldzaam titaniumdioxide mineraal die is verbonden met de zonnevlecht, zelfvertrouwen geeft en helpt je om actie te ondernemen. Anatase zorgt voor heldere gedachten en leert je dat je alles in je leven kunt veranderen, dat je zelf keuzes kunt maken. Je hebt controle over je eigen leven. Dit kristal is heel goed voor mensen die bang zijn voor veranderingen of er zelfs ziek van worden. Het helpt je ook om bij oude informatie te komen. Goed bij stress en verwarring. Het laat je een probleem vanuit verschillende kanten bekijken en helpt bij het oplossen ervan. De vorm van een dubbele piramide symboliseert het element lucht, menselijkheid, compassie en de verbinding tussen hemel en aarde. Anatase zorgt dat je plezier hebt in de dingen van alle dag en dat fijne gevoelens langer duren. Ook goed voor studenten, omdat dit kristal je helpt om technische informatie op te nemen. Deze steen geeft een gevoel van vrede en eenheid. Veel Anatase kristallen hebben een coating van Rutiel, wat ze een warm gouden glans geeft. De Anatase kristallen bevatten een laagje Rutielkwarts wat de trilling nog meer verhoogd.

Rutielkristallen zijn als antennes die afgestemd zijn op de frequentie van de Goddelijke Intentie, ze bezitten de weidse, maar tevens aardende energieën van titanium in zijn meer etherische toestand. Rutiel stimuleert het hogere denken, denkprocessen, helderziende vermogens, intuïtieve zintuigen en vergroot je creativiteit. Het trekt hoogfrequente energie de hogere chakra’s in en helpt licht met een hoge frequentie in de cellen van je lichaam te aarden. Deze steen gaat zweverigheid tegen terwijl je in een toestand van verruimd bewustzijn bent. Rutiel helpt aarzelingen en tegenzin te overwinnen en helpt je vreugdevol door het leven te gaan. Rutiel ondersteunt het endocriene stelsel en de cellulaire stofwisseling. Bevordert de spijsvertering en de opname van voedingstoffen en helpt emotionele eters om achter de oorzaak naar het verlangen van voedsel te komen. Rutiel stimuleert de meridianen en spoort blokkades hierin op. Ook stimuleert het de hogere chakra’s en de zonnevlecht.

Lodoliet Sjamaan Kristallen zijn magische kristallen uit Brazilië. Ze worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd, omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen. Deze unieke kristallen hebben verbinding met de wereld van magie, met Magiërs, Heksen en de energie van Merlijn. Deze kristallen met inclusies en soms fantomen verhogen je trilling en versterken je communicatie met de Devische Rijken, Elven, Feeën, Draken, Eenhoorns, de planten en dierenrijken. Sommige van deze kristallen of clusters zijn lemurians die ons weer informatie van deze liefdevolle beschaving helpen herinneren. Door in Lodoliet kristallen te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van de ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven. Deze kristallen hebben een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong, ook hebben ze een zeer vriendelijke en kalmerende energie. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je 3e oog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, anderen aarden en lossen negativiteit op en beschermen je aura. Lodoliet helpt ook bij het doorbreken van oude patronen en om los te laten wat je niet meer dient. Deze kristallen bevorderen je spirituele groei en helpen je chakra’s te zuiveren. Fysiek zijn het krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die het lichaam helpen te zuiveren van vervuilingen.

Als laatste in deze blog weer zo’n uniek gevonden kristal uit Bahia, Brazilië. Het uiterlijk van de meeste is Kaarskwarts-achtig. Dus een punt met kleinere kristalletjes er omheen. We voelden dat de exemplaren waar dit niet zichtbaar is toch deze energie draagt. In de punten van deze kristallen zien we de zachte kleuren van Sacred Heart kristallen. Deze energie is ook voelbaar. We konden niet bevroeden wat voor moois ontroerends dit kristal ons te vertellen had.

Reunite, Sacred Heart

Deze unieke kristallen die veelal een Kaarskwarts-achtig uiterlijk hebben zijn gevonden in Bahia, Brazilië. Deze kristallen laten zien dat wij veel zielen ontmoeten die we ergens kennen, waar we lijntjes mee hebben. De Maya woorden: “In Lak’ech”, Ik ben een andere Jij, zal steeds duidelijker worden. We zullen steeds meer gaan zien hoe we verbonden zijn met elkaar en eigenlijk een zijn, die ene Vlam zijn. Eerst worden er clustertjes gemaakt, wat we ook bij het uiterlijk van deze kristallen kunnen zien. Een punt met mini puntjes daaromheen. De groepen die zich in deze tijd aan het vormen zijn. Dit kan via een korte uitwisseling, een fijn gesprek of ontmoeting zijn, maar kan ook een langere connectie of verbinding zijn. De connectie van deze zielen creëren een Vlam, maar ook andersom. De passie voor een bepaald doel of manier van leven trekt deze zielen aan. Net zoals het Lichtpuntje een Vlam is die mensen aantrekt en waar in de energie van verbinding van alles kan openen en doen ontstaan. De wisselwerking van energie, van samenkomen van gelijkgestemden creëert een veld van versnelling. Het denken, het rationele zit ons vaak nog in de weg, maar we zullen meer en meer gaan verschuiven naar het voelen, naar ons hart. Deze kristalpunten laten ons het midden zien, uitgelijnd en stabiel. Ze brengen ons in het Nu, ons centrum. In verbinding met onze as, ons lichtveld, in wie je in wezen bent. Je kunt dan steeds mee bij je onvoorwaardelijkheid komen, want ‘ik ben een andere jij’, jij bent een deel van mij. De heldere punten van deze kristallen waarin je prachtige kleurschakeringen en dieptes kunt waarnemen, laten zien dat we achter de spiegels kunnen gaan waarnemen, waarna je bij waarachtigheid kan komen. Het uiterlijk van sommige laat ook Elestiaal of coderingen zien. De snelle uitwisselingen van energie en het tonen van spiegels zorgt voor grote versnelling in groei. De groei die we ook allemaal meemaken, de gemene deler, het delen van ervaringen en emoties die komen op een hoop. We kunnen in elkaars ogen gaan zien dat we daar allemaal doorheen zijn gegaan. We kunnen elkaar meer en meer echt gaan zien. De ziel van de ander zien. Je kunt in de ander jezelf gaan zien, je ware essentie en dat ontroert. Dit kristal is een generator van energie, is als een vortex die schoont. Deze vortexen kunnen nu overal ontstaan waar gelijkgestemde zielen zich in liefde verbinden, energie uitwisselen en bundelen. Zo ontstaan er nu overal krachtplekken waar versneld opgeschoond kan worden. Deze kristallen die de Sacred Heart energie bevatten gaan over hogere, liefde, het heilig hart. Hou van jezelf, dan hou je van die ander. Het kristal laat voelen dat het leeuwendeel al gedaan is. We zijn op weg naar waarachtige liefde. Hoe het zal zijn als we in deze staat zijn, gaat onze verbeeldingskracht te boven, is niet te omschrijven of uit te leggen. Als we daar zijn hebben we ook geen woorden meer nodig. We zullen dit veld dan uitstralen en de harten van anderen raken en dit veld op die manier verspreiden.

Dit was het weer voor nu. Zo heerlijk dat alle kristallen in deze herfstige, regenachtige tijd, bij veel van onze kristalvrienden in huis staan en als een zonnetje hun energie uitstralen en zo licht in onze harten brengt. Zo kunnen we ons weer makkelijker naar binnen richten en meegaan met de cyclus van het leven om meer en meer een lichtbaken te worden, waarvan het licht permanent zal schijnen. Waarmee we onszelf steeds gelukkiger zullen gaan voelen, maar waarmee we ook de harten van iedereen om ons heen zullen verwarmen.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

30 september en 1 en 2 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

7, 8 en 9 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

14, 15 en 16 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

21, 22 en 23 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu