Uniek Groenland

Algemeen

Groenland wordt bewoond door Indianen sinds 2500 voor Christus, het is ’s werelds grootste eiland en het dunst bevolkte land ter wereld.

Vorige week kwam Groenland in het nieuws omdat er een haai als ‘bijvangst’ verstrikt was geraakt in de netten van vissers. Dit bleek een Groenlandse haai te zijn, een soort met helderblauwe ogen. Deze bereikt leeftijden waar wij als mensen alleen maar van kunnen dromen. Maar hoe oud deze bijzondere haai precies kan worden was onbekend. Tot nu toe. Deense wetenschappers hebben er eentje ontdekt van minimaal 392 jaar en mogelijk zelfs 512 jaar oud. Als deze haai inderdaad 392 jaar oud is, moet hij rond 1624 zijn geboren. Vrouwtjes zijn pas geslachtsrijp als ze rond de 134 jaar oud zijn. Deze unieke haai groeit heel langzaam, ongeveer een centimeter per jaar. Toch kunnen ze een lengte van 7,3 meter bereiken. Daardoor was al duidelijk dat ze bijzonder oud moeten worden. Als deze hoge leeftijd klopt, zijn Groenlandse haaien de oudste gewervelde dieren ter wereld. Dat zijn nu de Groenlandse Walvissen, die wel 211 jaar oud kunnen worden. wetenschappers-ontdekken-haai-mogelijk-392-jaar-oud

Zo apart dit bericht en de koppeling naar stenen. Groenland is ook op stenen gebied uniek en ook is het oudste mineraal, tot nu toe, op aarde hier gevonden. De naam van de steen is Isua. Een andere bijna net zo oude steen van Groenland die ook uniek in zijn soort is, is Nuummiet. Echte Nuummiet wordt alleen in Groenland gevonden. Maar omdat de steen best zeldzaam is worden helaas andere stenen als Nuummiet verkocht, vaak Anthofylliet uit een heel ander land. Maar dit is dan dus geen echte Nuummiet uit Groenland. Een andere zeer geliefde en gezochte steen vanwege het uiterlijk en de unieke eigenschappen is Tugtupiet. Wij hebben een prachtige oude verzameling van deze steen, die zonlicht absorbeert en daardoor weer feller roze van kleur wordt, kunnen kopen. Dit is één van de krachtigste stenen van liefde en mededogen, drager van universele, kosmische liefde, maar ook liefde voor moeder aarde, voor jezelf en anderen. De vierde bijzondere steen uit Groenland is Cryoliet, deze witte steen wordt ook vaak samen met het koperkleurige Sideriet gevonden.

Isua (Groenland) gebande ijzerformatie

isua trommelIsua behoort tot de oudste mineralen die tot nu toe op aarde gevonden zijn. De steen is meer dan 3.75 biljoen jaar oud en waarschijnlijk 750 miljoen jaar ouder dan Nuummiet die in het zelfde gebied in de buurt van Nuuk gevonden wordt. Isua wordt 130 km N.O va Nuuk in Ivigtut in Groenland gevonden. Aan de zuidwest kust van Groenland bevinden zicht de oudste “greenstone” rotsen die bekend zijn. Deze rotsen bevatten informatie dat er al leven op aarde was 3.8 biljoen jaar geleden. De steen Isua bestaat uit vulkaangesteente, sedimenten en ijzer. Deze rotsen werden in 1960 ontdekt en worden de Isua Greenstone gordel genoemd. Ze zijn al die tijd onaangetast gebleven, waardoor we informatie over de conditie van de aarde van 3,8 biljoen jaar geleden krijgen. Er zijn wel oudere rotsen op aarde, maar deze zitten diep in de aardkorst en kunnen dus geen informatie over het aardoppervlak van de vroege aarde verschaffen. De Isua rotsen verschaffen ons waardevolle informatie over het oppervlak van de aarde in die tijd en over de omstandigheden waar leven op aarde is begonnen. Verbazingwekkend dat er sinds de ontdekking weinig onderzoek is gedaan. isuaDit waarschijnlijk omdat leven op aarde al veel langer geleden is ontstaan dan men dacht. Ook omdat er door onderzoek van deze rotsen theorieën zijn dat leven van buiten de aarde kan komen, bv van mars naar de aarde is getransporteerd door meteoriet uitbarstingen De leeftijd van de Isua rotsen valt nl “toevallig” samen met de kosmische regen van het binnenste zonnestelsel, die “the late heavy bombardement” wordt genoemd. Spiritueel gezien is Isua een zeer krachtige aardende steen die ons helpt om onze ziel in ons lichaam te verankeren. Het is ook een beschermende steen die blokkades helpt verwijderen en een schild om ons heen creëert die ons tegen negativiteit beschermd. Isua geeft energie aan ons lichaam en tevens balanseert het. Door zijn zeer oude leeftijd kan de steen ons heel goed helpen om door tijd en ruimte te reizen. Het kan je helpen verbinden met het bewustzijn waarop we voor de eerste keer op aarde incarneerde en helpt je om toegang te krijgen tot de Akasha kronieken. Isua is een steen van waarheid en oude wijsheid. De steen is pas in deze tijd op aarde gevonden omdat we er nu pas aan toe zijn om zijn energie te ontdekken. Er is nog heel veel te ontdekken en ervaren met deze steen. Dit is een echte Nieuwetijds steen.

Nuummiet

nuummiet nieuwDit is de tovenaarsteen en beschermt goed tegen slechte wensen, vloeken en occulte manipulatie. Het is één van de oudste mineralen op aarde en is een bijzonder energiek hulpmiddel voor mensen die al veel aan zichzelf gewerkt hebben en met zijn intensiteit kunnen werken. Hij heeft het vermogen om negatieve energie, afdrukken en implantaten uit het lichaam te trekken. Hij helpt je om voorbij de buitenfaçade te kijken en schept een innerlijk landschap dat moet worden overgestoken. Als beschermende steen versterkt hij het aurische schild en is effectief tegen negatieve energieën en betoveringen. Hij helpt onopvallend en zeker te reizen en is de volmaakte steen voor reizen naar de beneden wereld om een verloren ziel of kindsdeel op te halen. Hij maakt onzichtbaar. Hij heeft een magisch aspect dat met respect en zuivere intentie moet worden gebruikt, anders keert hij zich tegen je. Hij activeert de vorige leven en somachakra’s, opent en integreert alle verfijnde chakra’s en zorgt voor een diepe verschuiving in het bewustzijn. Karmisch helpt nuummiet contacten in een vorig leven te herkennen en wijst op schulden door misbruik van macht. Hij herinnert eraan patronen niet te herhalen. Op het somachakra trekt hij karmisch afval uit de fysieke en emotionele lichamen. Met zijn krachtige elektromagnetische veld en zijn vermogen het cellulaire geheugen te her programmeren, herstelt hij snel energie of kracht die is uitgeput door karmische schulden en andere oorzaken en hij heft blokkades op, ook zelfopgelegde. Hij lost conflicten op die het gevolg zijn van manipulatie of betoveringen in het verleden. Hij legt een verbinding met je ware zelf. Hij brengt je respect en eergevoel bij en eist de vervulling van plichten en beloften. De steen is weldadig bij slapeloosheid, stress, degeneratieve ziekte, weefselherstel, de ziekte van Parkinson, hoofdpijn, voor de insulineregulering, de ogen, hersenen, nieren en zenuwen.

Tugtupiet

tugtupietDeze zeldzame steen uit Groenland verbindt het mededogend hart met de verlichte geest en verankert onvoorwaardelijke liefde in de wereld. Hij leert dat je zonder eigenliefde niet van anderen kunt houden, dat je dan nooit echt intiem met iemand kan zijn. Deze liefdevolle, vreedzame steen is verbonden met de roze vlam van zuivere liefde. Tugtupiet bezit de zeldzame kwaliteit van tenebrescentie:in de zon of in ultraviolet licht, of als hij wordt vastgehouden of gedragen, verandert de lichtroze kleur in karmozijnrood. Onder ultraviolet licht fluoresceert hij helderrood. Dit kristal versterkt de libido en hartstocht en is heel goed om het hartchakra te openen en te reinigen. Hij staat voor romantiek, passie en vruchtbaarheid. Hij verbreedt en verdiept liefde en brengt onvoorwaardelijke liefde in relaties en integreert alle chakra’s met de hart- en hogere hartchakra’s, zodat liefde in elke daad en gedachte wordt uitgedrukt. Hij kan helpen het verdriet van eeuwen voor de planeet en jezelf los te laten. Deze steen leert je moedig en onbevreesd moeilijke situaties onder ogen te zien, hij neutraliseert woede en wrok en transformeert deze in creatieve energie, het is de perfecte steen voor herstel na een occulte aanval. Samen met nuummiet verbreekt hij koorden uit vorige levens. Hij helpt ook bij het verwijderen van implantaten en entiteiten. Psychisch bevordert hij vergeving, mededogen en onvoorwaardelijke liefde. De zachte energie is perfect tegen angst en stress en zorgt voor overvloed op alle niveaus. Geestelijk maakt Tugtupiet afstemming op universeel bewustzijn gemakkelijker, hij zorgt voor grotere helderheid. Hij leert u emotionele onafhankelijkheid en beschermt tegen emotionele chantage en leert bemoeienissen af te kappen. Het is de perfecte steen om onvoorwaardelijke liefde in de wereld te sturen en oorlogsgebieden te healen.

Tugtupiet:  “Ik ben de drager van de Liefde: Universele, Kosmische Liefde. Ik ben pure Liefde en als je mij bij je draagt, word jij een mens dat alleen nog met de ogen van Liefde Moeder Aarde kan aanschouwen, de liefde verdiept zich tot in de Bron van Moeder Aarde. Als je je op mij afstemt en met mij mediteert, kom je in een Alles of Niets toestand, een volledige eenheid, waarin alleen nog Pure Onvoorwaardelijke Liefde bestaat. Als je mij bij je draagt, dan verspreid je met iedere stap de Liefde over Moeder Aarde. Ik ben dan ook een prachtig kristal om in te zetten bij aardehealings en hierdoor de liefde door te laten dringen in elke cel, elk DNA van jou als mens als van Moeder Aarde, maar ook ver daar voorbij. Ik ben een echt Nieuwetijdskristal dat zich graag Nu wil manifesteren om te helpen de Nieuwe Aarde, onze aarde getransformeerd naar de 5e dimensie te creëren en tevens jou te helpen op je pad naar  ascensie.”

Cryoliet met Sideriet

cryoliet met sidderiet trommelDe mijn in Groenland waar deze zeldzame steen is gevonden is inmiddels gesloten. De energie van de steen richt zich direct tot wat je op dit moment in je evolutie het hardst nodig hebt, het ontwaken van je bewustzijn voor de intelligentie van het hart en dat verbinden met de ontwikkelde delen van onze hersenen. Cryoliet stimuleert krachtig het 3e oog en de prefrontale cortex van de hersenen. Ook stimuleert het je hart en kruinchakra en verbindt deze met het 3e oog waardoor je innerlijk beter kunt zien. Tevens opent het de kanalen van innerlijk weten van het hart. En aangezien het weten van het hart verder reikt dan tijd en ruimte kunnen we in principe door de verbinding tussen denken en hart gebeurtenissen in de toekomst voorzien. Cryoliet activeert deze slapende, maar zeer reële verbinding. Je wordt bewust en zal je voortdurend van moment tot moment over geven aan de wijsheid van het hart, wat gelijkstaat aan overgave aan het Goddelijke Plan. Deze overgave betekent in feite een bevrijding, want je komt tot het besef dat jijzelf en het Goddelijke Plan één en dezelfde zijn. Tevens zorgt Cryoliet voor moed, zuiverheid en heft besluiteloosheid op. De steen helpt je zien wat er moet gebeuren en geeft innerlijke kracht en vastberadenheid om het te doen. cryoliet kopieHet helpt je ook om de hoogst mogelijke leraren en gidsen aan te trekken. Heel krachtig samen met Star Hollandiet omdat beide stenen je ware identiteit ontsluiten en je potentieel in vervulling laten gaan. Moldaviet versterkt deze beide ook nog. Samen met visionaire stenen zoals Fenakiet, Natroliet, Scolesiet, Herderiet en Azeztuliet worden latente vermogens van het hogere denken geactiveerd. De liefdesenergie die Cryoliet uitstraalt is de transcendente vibratie van Goddelijke Liefde, die een stapje hoger staat dan de menselijke liefde. Wil je deze twee met elkaar vermengen, gebruik er dan een hartsteen zoals Morganiet of Rozenkwarts of Roze fluoriet bij. Op energetisch niveau kan Cryoliet helpen bij hersenfuncties, problemen met maag, darmen, de ziekte van Crohn of zenuwstelsel, bij bloedarmoede, aandoeningen van de schildklier en botten en bij huiduitslag. Maak een elixer alleen via de indirecte methode. Het component Sideriet zorgt voor het uitlijnen van alle lichamen, zowel het fysiek als de etherische. cryoliet met sidderietTevens alle chakra’s en meridianen worden door deze steen op één lijn gebracht. Door de steen alleen al in je aura te houden gebeurt dit automatisch. Sideriet helpt je assertief te zijn bij mensen die proberen je leven te overheersen. Krachtige steen die je helpt het werk te gaan doen waar je hart of talent ligt. De steen laat het positieve in je naar boven komen en helpt je om krachtig in het leven te staan. Sideriet is verbonden met het Meestergetal 44. Behulpzaam bij de opname van Calcium, Magnesium en IJzer. Ondersteunend bij osteoporose en bloedarmoede.

Al deze stenen zijn zeldzaam en uniek, net als het bijzondere land waar ze vandaan komen en waar dus ook unieke dieren voorkomen. Groenland met het oudste dier en ook het oudste mineraal. Zo’n koppeling van bijzondere mineralen en ook het land met zijn dieren en vooral de liefdevolle energie, zijn ook de stenen van Madagaskar. Op deze plek is ooit ook het continent Lemurië geweest, waar de energie toen van zo’n hoge liefde was en dat lijk je wel terug te zien in de prachtige natuur en ook in de kristallen die er gevonden worden.

Het is leuk om al deze dingen te lezen of te weten, maar de allerbeste manier om kristallen uit te zoeken is je hart te volgen, te kijken welke jou roept. Welke steeds in je op blijft komen, je niet loslaat, of welke je gewoon mooi vindt of ontroerd. Een ander voelt het door een steen in zijn handen te nemen en weet zo welke bij hem of haar past. Er zijn zoveel manieren van ‘voelen’. Ze zijn allemaal goed, kies wat bij jou past. Je kunt het nooit ‘fout’ doen.

Waarschijnlijk krijgen we in oktober weer een steen uit Groenland en dat is Groenlandiet. Deze hebben we jaren geleden mondjesmaat gehad, maar al jaren hebben we de steen niet meer gezien. We hoorden dat een bevriende handelaar van ons deze nu weer gevonden heeft. Hij laat deze polijsten. We hopen dat hij de stenen eind oktober, als we hem zien, bij zich heeft. Dan kunnen we weer een prachtige, zeldzame steen uit Groenland aan onze collectie toevoegen.

Deze week vlieg ik naar onze vriend in Engeland om weer stenen uit te zoeken, deze zullen we later op gaan halen, maar een aantal zal ik in mijn handbagage meenemen. Waaronder een aantal Eenhoorns en misschien nog een paar Drakenschedels. De vorige keer hadden we alleen de koppen van de Eenhoorn, maar nu zullen het complete dieren zijn. Dus dat is fantastisch nieuws. Helaas is het carven niet echt goedkoop. Het met de hand carven van een paardje met vier benen en ook nog een hoorn is niet makkelijk, er kan snel iets afbreken, en dit bepaalt de prijs van een carving. Een schedel is veel makkelijker te maken. De laatste tijd vroegen meer mensen om deze complete Eenhoorns, maar tot nu toe konden wij ze niet vinden, we hadden aan onze vriend al gevraagd of deze niet te maken waren en nu zijn er een paar aangekomen, waarschijnlijk volgen er nog een paar. Zo leren we weer, waar we in liefde van dromen, creëren we ook. Zo zijn deze magische dieren ook op ons pad gekomen, wat een cadeau.

Winkel open (van 10.00 tot 17.00) uur.

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus

Zaterdag 3 en zondag 4 september

Donderdag 8 en vrijdag 9 september

Zaterdag 17 en zondag 18 september

Zaterdag 24 en zondag 25 september

Menu