Unieke, nieuwe kristallen uit Brazilië

Algemeen

Het zijn drukke tijden hier bij het Lichtpuntje. Na de aanleg van de nieuwe parkeerterreinen, eentje bij de uitgang waar wijzelf nu met onze auto’s staan en een verlengde versie naast de winkel, is er weer veel ander werk dat mocht gebeuren. Wim is druk bezig geweest met zijn vriend Theo om na het afbreken van de oude schuur een mooie nieuwe te bouwen. Alleen de dakplaten moeten er nog op, maar dan is deze klaar. De oude schuur hebben we ooit van afvalhout van de buren gemaakt, maar was nu, na zo’n 17 jaar, echt slecht geworden. Wij dames zijn druk in de tuin en op het terrein bezig geweest. Door de nieuwe parkeerplaatsen kregen we nieuwe borders die met planten gevuld konden worden. In de tuin werken en spitten is best zwaar, maar wat een voldoening als je de planten mooi ziet staan met al die kleurtjes die zo je blij maken. We hebben van de week in een enthousiaste bui ook een strook helemaal achteraan de nieuwe parkeerplaats van plantjes voorzien. Dat hebben we geweten ha ha. Goed voor de lichaamsbeweging, want door de zonnige dagen moeten we heel wat heen en weer lopen met gieters om de plantjes van water te voorzien. Wim heeft tussendoor ook oude olievaten, waarin de stenen van Brazilië bij ons aankomen, omgetoverd tot mooie ronde houten zuilen, waarop we stenen tentoon kunnen stellen. De dames hebben deze van de week van blanke beits voorzien. Ook hebben we de buitenbakken, waar de ruwe Rozenkwarts en de zwarte Toermalijn lagen, gereorganiseerd. Binnenkort komt er namelijk een container met de boot uit Madagaskar met een enorme hoeveelheid ruwe Rozenkwarts erin. Deze komen in allerlei maten tot zelfs stenen van 90 kg per stuk. We hebben vast wat ruimte gemaakt voor als deze binnenkomen. We zijn een fijn team met zijn allen. Heerlijk om zo verschillend werk te kunnen doen en zeker om met dit mooie weer het buitenwerk te verrichten. Van de week is gelukkig ook de schapenscheerder geweest. Hij heeft Lilly en Roosje van hun dikke bontjas ontdaan. Ze zien er weer heel kaal uit, want het zijn na de winter net wollige beertjes, maar ze vinden het heerlijk in deze warmte zonder dikke vacht.

Maar nu terug naar de titel. Unieke, nieuwe kristallen uit Brazilië. We zijn zo dankbaar dat we een lieve vriendschapsband hebben met een Braziliaan die constant voor ons op zoek is naar nieuwgevonden kristallen. Dankzij hem komen deze naar onze winkel toe. Wij zijn heel blij met hem en hij gelukkig met ons ha ha.

Als eerste willen we een kristal noemen die er uit ziet als een Sugar blade kwarts uit Minas Gerais Brazilië. Het verschil is dat deze kristallen uit Diamantina komen en dat dit lasers zijn. Ze hebben dus taps toelopende punten. Ook de energie die deze nieuwgevonden kristallen lieten voelen is anders. Ze hebben een sjamanistische energie die het mannelijke en vrouwelijke aspect in compleetheid bevat. Zo prachtig omdat velen van ons bezig zijn met deze balans in onszelf. We zijn ook niet meer verbaasd dat Moeder Aarde ons voorziet van kristallen die ons helpen met de collectieve thema’s waar de mensheid doorheen gaat. Dit blijft ontroeren en geeft een gevoel van grote dankbaarheid.

Sugar Blade Laser (Wisdom Keeper)

Deze bijzondere lasers uit Diamantina, Brazilië zijn sjamanistische kristallen die het mannelijke en vrouwelijke aspect in compleetheid bevatten. Een sjamaan is van oorsprong onzijdig. In veel culturen dragen ze vaak een androgyn kostuum, of maken een persoonlijke combinatie van mannelijk en vrouwelijk die uitdrukking geeft aan zijn/haar eigen spirituele essentie. Deze kristallen, die ook Maria Magdalena kristallen zijn, laten voelen dat de vrouwelijke energie al op haar plek is aangekomen en de bedding klaarmaakt. De mannelijke energie wil er nog op uit om wijsheid op te halen en te verspreiden. Maar hij zal weer terugkeren naar de vrouw, heeft weer een reden om naar huis te gaan, omdat de vrouw al thuisgekomen is in haarzelf. De vrouwelijke energie is intuïtie, heeft een lijntje met de kosmos en moeder aarde, dit is haar kanaal, die verticaal is. De mannelijke energie haalt wijsheid in het veld op. Deze beide energieën in je verinnerlijkt zorgt ervoor dat er heelheid ontstaat. Deze sjamanistische kristallen resoneren met incarnaties die je gehad hebt en beschavingen en werelden waar je geweest bent, om de kennis die je hebt opgedaan te gebruiken in deze tijd. Deze haalt alleen de positieve delen, ervaringen, bewust naar dit leven. Dit omdat we nu uit dualiteit kunnen gaan. Deze laserkristallen laten ook zien hoe zuiver wij van binnen zijn, dat we na onze lange incarnatie cyclus van buiten getekend kunnen zijn, gezandstraald en met littekens, groeven, maar ook prachtige ervaringen met ons meedragen, maar dat onze kern, ons monadisch licht glashelder is. Deze lasers hebben een bijzonder sterke resonantie met de soma- en zielensterchakra’s en het Hogere Zelf en zijn ook uitermate geschikt om in contact te komen met onze buitenaardse, of sterrendelen om toegang tot wijsheden te krijgen. Sugar Blade lasers willen heel graag met je werken, je weer helpen te openen, je af te stemmen op de reikwijdte van je spirituele identiteit. Ze helpen je deze aan de wereld te laten zien. Deze kristallen dragen de kennis en levenskracht-energie van Alles Wat Is en een hologram van je multidimensionale zelf in zich. Ze helpen je te verbinden met de oneindigheid van het bestaan en om je levensrichting te kiezen, maar ook om weer bewust te worden van kennis die vergeten was. Ze laten je zien welke deur naar de toekomst opengaat en met welke deur je het verleden kunt afsluiten. Deze bijzondere en zeldzame stenen bieden diepe healing voor metafysische vaardigheden die in vorige levens geblokkeerd zijn. Veel zijn selfhealers. Heel fijn samen of afwisselend te gebruiken met Lodoliet kristal met zandcoating (Just Be) die uit dezelfde streek komt.

    

Tegelijk kwam er ook een ander nieuwgevonden kristal binnen die heel fijn samenwerkt met deze Sugar blade Laser (Wisdom Keeper). De naam van deze is Lodoliet kristal met zandcoating (Just Be) geworden. Ook deze komen uit Diamantina en hebben een sjamanistische energie. Dit kristal straalt zoveel rust uit en helpt ons heel erg met in het ‘NU’ zijn en in de stilte te zijn.

Lodoliet kristal met zandcoating (Just Be)

Deze unieke punten uit Diamantina, Brazilië, met een zandkleurige coating, zijn veelal Selfhealers. Ook deze zijn net als de Wisdom Keepers sjamanistische kristallen. Waar de Wisdom Keeper nog het proces liet voelen dat de mannelijke energie er nog op uit wilde om wijsheid op te halen en te verspreiden, om daarna weer terug te keren naar de vrouw, het proces van het mannelijke en vrouwelijke verenigen, zo laat dit kristal voelen: Rustig maar, wees maar stil, ga maar zitten, ga maar zijn. Lodoliet kristallen met zandcoating dragen heel veel rust in zich en stralen dit uit. Waar de andere kristallen nog het proces waren, zo is bij deze het proces vervolmaakt. Deze kristallen laten ons voelen dat we alleen nog maar hoeven te “Zijn”. Aanwezig zijn in het ‘NU”, in alles wat we doen, te integreren. Vandaar de naam “Just Be”. Beide wegen, stromingen zijn heel waardevol. Het ene moment is het fijn om in de stroming te zijn het andere moment is het beter om op de plaats af, stil te zijn en te integreren. Laat maar tot je komen, zonder verhalen, zonder dat je hoofd van alles bedenkt. In de stilte te zijn. Dan kun je daarna in de stilte op reis. Zowel deze Just Be en de Sugar Blade Laser (Wisdom Keeper) zijn in Diamantina gevonden. Hoewel ze heel verschillend zijn, zijn ze toch met elkaar verbonden.

   

Deze beide kristallen liggen in de winkel, maar hebben we ook op de webshop geplaatst.

We hebben ook een kleine hoeveelheid unieke lasertjes in de winkel gelegd. Deze hebben we eenmaal eerder gehad. Deze zeldzame speling van de natuur komt niet heel veel voor. Deze kristallen zijn ooit door tektonische krachten, zoals aardbevingen, gebroken, waarna ze op een wonderbaarlijke manier weer aan elkaar groeien. Vandaar dat ze Tektonische laserkwarts genoemd worden. Je ziet in deze kristallen een kleine, tot grote knik zitten.

Tektonische laserkwartsen

Tektonische laserkwartsen zijn een zeldzame speling van de natuur. Deze zijn gevonden in Minas Gerais, Brazilië. Door tektonische krachten (aardbevingen en gebergtevorming) kunnen eerder gevormde kwartskristallen breken. Als de stukken bij elkaar blijven liggen kunnen die vervolgens weer aan elkaar groeien, met als gevolg een kristal met een bocht erin. Zoiets heet een ‘geheeld’ kristal. Deze laserkwartsen zijn super selfhealers. Ze symboliseren vrijheid, dat je kunt zijn wie je bent en ze versterken je zelfgenezend vermogen. Zeer goed bij stress en depressie. Sommige zijn dubbeleinders, hiermee kun je energie door beide kanten tegelijkertijd channelen. Ook energie kan in beide richtingen door het kristal stromen. Ze kunnen via beide punten zowel energie ontvangen als uitzenden. Zeer goed om blokkades en gaten in de aura mee te dichten. Ze vergroten je bewustzijn terwijl ze tegelijkertijd energie afvoeren en het lichaam aarden. Ze dragen de kennis van Lemurië en Atlantis in zich, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Alle bergkristallen uit Minas Gerais hebben een zachte hartfrequentie en zijn verbonden met het grote Gouden Kristal van heling en regeneratie die in dit gebied ligt en die door de Atlantiers daar geplaatst is. Deze is inmiddels geactiveerd en biedt nu de gelegenheid tot zelfbekrachtiging d.m.v. de kennis en potentie van de kristallijnen codes, waardoor etherische heling van Atlantis plaats vindt en de verbinding met het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid. De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats. Ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten. Velen van ons zijn aanwezig geweest ten tijde van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het is zo bedoeld, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren. Het zijn zeer krachtige healers en energieversterkers.

Bij onze andere Braziliaanse vriend hebben we een grote hoeveelheid Inner light crystal sferes uit Uruguay ingekocht. Deze prachtige bollen, met een zeer hoge vibratie, zijn allemaal uniek van samenstelling en uiterlijk. We hebben deze in allerlei maten, van klein tot groot. Wat hebben we met zijn allen genoten toen we deze beauty’s uitpakten. Zoveel, oh en ah’s. Ze hebben allemaal holtes met prachtige kristallen of een drusy uiterlijk vol glinsteringen. Deze kristallen ontroeren op een diep niveau.

Inner Light Crystal Sfere

Inner Light Crystal Sferes, zijn witte/heldere of Amethist-kwartsbollen soms met Chloriet en veelal met Agaat die een hoge vibratie hebben. Allen bevatten holtes met drusy kristalletjes erin. Ze worden Inner Light Crystal genoemd omdat ze een krachtig innerlijk licht bezitten en dit uitstralen in hun omgeving. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze hebben ook een hele hoge vibratie. Als je de bollen vasthoudt voel je hun energie als snelle pulsaties die toenemen en intenser worden naarmate je de bol langer vasthoudt. Ze activeren je kruin-, zielensterchakra en 3e oog en stimuleren visioenen en laten je achter de sluier zien. Ze verhogen je ontvankelijkheid voor de stralen van het Celestiale Vuur, het Hemelse Licht, dat op dit moment naar de aarde komt en ze helpen je om “Levend Licht” te worden. Iedere bol is een uniek wezen van eenzelfde familie van krachtig licht. Ze hebben heel veel kracht, maar werken alleen positief. Je kunt ze programmeren voor helingwerk. Ze wuiven beperkingen weg, openen je bewustzijn en maken interdimensionaal reizen mogelijk. Ze bezitten een krachtig innerlijk licht die ze naar je spiegelen, waardoor ze je helpen je om je eigen prachtige licht te zien, het goddelijke wezen dat je bent weer te herkennen en je licht op aarde uit te stralen.

   

Voor onze klanten die Orgonite maken of creatieve dingen doen met de splitsteentjes die wij verkopen, willen we melden dat we nu ook zakjes hebben met groene Peridoot en roodbruine Almandien Granaat.

Peridoot

Deze steen die ook wel Olivijn genoemd wordt is een krachtige reiniger en beschermd de aura. Hij verwijdert en neutraliseert vergiften op alle niveaus, zuivert de verfijnde en fysieke lichamen en de geest. Hij verlicht jaloezie, wrok en woede en vermindert stress. Hij vergroot het zelfvertrouwen en de assertiviteit zonder agressie.  Hij opent, reinigt en activeert de chakra’s van hart en zonnevlecht en verwijdert oude bagage. Hij verscherpt de geest en opent nieuwe bewustzijnsniveaus. Hij helpt je verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen, vooral als je gelooft dat het allemaal de schuld van een ander is. Hij helpt je je fouten toe te geven en verder te gaan. Hij versterkt de paranormale gaven, is ideaal voor het groepsgevoel van gelijkgestemden en maakt je rustig om beter naar je innerlijk te kunnen luisteren. Hij kan moeizame relaties aanzienlijk verbeteren. Hij laat je zien wat je doel is en leert je om bij je gevoel te komen en zodoende vanuit je hart te leven. Hij heelt wonden uit dit en je vorig leven en leert je over emoties en verdriet te praten. Deze goede meditatiesteen zal je helpen oud karma op te lossen. Hij versterkt het contact met gidsen en helpers. Deze steen kanaliseert de energieën tussen hart, thymusklier, keel en kruin. Hij coördineert de linker- en rechterhersenhelft, wat goed is voor het evenwicht en stimuleert de kleine hersenen voor een betere motoriek en controle. Hoofd, nek en schouders zullen meer ontspannen aanvoelen, maar ook de armen in geval van R.S.I. klachten. Je kunt hem op de pijnplek plakken. Hij is ook goed voor de nieren, blaas en blaasontsteking. Hij versterkt de stofwisseling en is goed voor de huid. Verder is peridoot goed voor de ogen, vermoeide ogen of staar, maar ook het derde oog zal geactiveerd worden. Als laatste is hij heel goed bij vergeetachtigheid en helpt hij bij een te snelwerkende schildklier.

Almandien Granaat

Almandien Granaat werd al in vele oude beschavingen gebruikt. Hij kan je helpen je lessen uit vorige levens op het spoor te komen en laten zien wat de invloed daarvan is op actuele kwesties, vooral die te maken hebben met overvloed, liefdesrelaties en lichamelijk ongemak. Deze steen schenkt veel energie en herstelt krachtig. Hij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Wanneer je in een hectische periode verzeild bent geraakt, helpt de Almandien Granaat je hoe eruit te komen en je leven te veranderen. Hij is krachtig verbonden met het stuitchakra en het hart, hierdoor zorgt hij ervoor dat wat je verlangt je kunt gaan manifesteren. Almandien activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt. Dit is een prima steen bij concentratiegebrek of bij ongecontroleerde driftbuien. Hij helpt om intens verdriet of hectische periode te verwerken, hij geeft hoop en moed en versterkt het overlevingsinstinct. Als je deze steen een tijd draagt zal hij je mensenkennis vergroten. Hij lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Emotioneel heft hij remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen. Almandien Granaat helpt je om vreugde te vinden en om je gesteund te voelen in je behoeften en verlangens en om liefde te geven en te ontvangen. Hij leert je te vertrouwen in de oneindige overvloed van de kosmos en helpt om paniek en angsten te transformeren, hij zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Rood Almandien Granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis. Hij helpt om hoogtevrees en fobieën te overwinnen. Ook goed als je rugpijn hebt door de menstruatie. Stijfheid en verkramping van de spieren worden minder, mede omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding worden gebracht. Verder is hij heel goed voor de eierstokken, testikels, blaas en de nieren, maar ook voor ontspanning op alle organen. Ook is hij heel goed bij vergeetachtigheid. Hij zuivert het bloed, hart en longen en herstelt DNA, daarnaast ondersteunt hij bij de opname van mineralen en vitaminen.

We hebben ook 2 grote zakken kunnen kopen met wat grotere splitsteentjes. Deze inkoop is helaas eenmalig. De ene is een B-kwaliteit Aquamarijn. De A-kwaliteit hadden we al of een heel heldere versie Aquamarijn, maar omdat de B-kwaliteit veel betaalbaarder is en mooi opaalblauw, hebben we deze ook gekocht. De andere is een heel mooie Chrysocolla. We hoorden van de handelaar dat hij deze niet meer zou inkopen, omdat de prijs van deze inmiddels verdubbeld is. Voor de liefhebbers liggen ze nu in de winkel.

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk. Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid.

Groene Aquamarijn heeft alle eigenschappen van de blauwe, maar is wat meer verbonden met het hartchakra. Het stimuleert de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Het is de steen van loslaten. Helpt je te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie.

Chrysocolla

Dit is een steen die heel oude wijsheden (indianensteen) in zich heeft. Bij meditatie geeft de steen inzicht op allerlei gebied. Bij verdriet of emoties leert deze steen je te uiten en helpt bij de verwerking. Op paranormaal gebied helpt de chrysocolla je om bij jezelf te komen en helpt bij rituelen en regressies. Hij ontkrampt de nek en schouders en is goed bij hoofdpijn. In huis verwijdert hij allerlei soorten negatieve energieën. Chrysocolla kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie en brengt ze op één lijn met het goddelijke. Op de zonnevlecht verwijdert het negatieve energieën, zoals schuldgevoel en destructieve emotionele programmeringen. Op het hartchakra geneest het hartzeer en vergroot het vermogen om lief te hebben. Op de keel verbetert het niet alleen de communicatie maar helpt het u ook in te zien wanneer u dient te zwijgen, op het derde oog gelegd opent het paranormale visie. Vrouwen met menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen ervaren bij het dragen van de chrysocolla verlichting. Hij kan uitstekend bij pijnen op de pijnplek geplakt worden. Hij ontkrampt het borstgebied, waardoor men ruimer kan ademhalen en minder benauwd zal voelen. Chrysocolla versterkt de doorstroming van armen en benen waardoor minder verkrampingen ontstaan. Bij rsi-klachten, vermoeide benen en goed bij betere botopbouw van tanden, kiezen en botten. Goed bij negativisme.

We hebben ook weer kleine, ruwe Ethiopische Opaal binnengekregen. Deze kleine melkwitte Opalen met hun prachtige glans hebben een zeer hoge vibratie. Opalen hebben op ons mensen een magische aantrekkingskracht.

Ethiopische Opaal

Deze mooie steen met een hoge vibratie is een kristal van oneindige expansie die het karma van het verleden wegbrandt en de weg naar wedergeboorte opent. Hij bezit oude wijsheid en stimuleert alle metafysische gaven. Hij bevat een zielenholograaf die toegang verleent tot verleden, heden en toekomst en die bescherming biedt wanneer je door multidimensies of binnen in jezelf reist. Deze steen van diep inzicht is een voertuig voor de vuur- aardewezens, zorgt voor zuivering door een innerlijke ‘vuurloop’ en aardt de transmutatie in het fysieke lichaam. Hij laat je je diepste angsten onder ogen zien en transformeert ze tot je grootste gaven. De steen werkt me je ziel samen om situaties te creëren die diepere lagen van onderdrukte emoties, angst en trauma loslaten, ook die uit vorige levens. Hij de–energetiseert deze zodat er ruimte komt voor nieuwe patronen en groei. Dit kristal bevat positieve drakenenergie en reinigt en activeert je 1e en 2echakra zodat je creativiteit gestimuleerd wordt en deze verenigd wordt met de dynamische liefde van je hogere hartchakra en het alta-majorchakra, zodat je hoogste wil op aarde verwezenlijkt. Als je de steen onder en bovenaan de ruggengraat legt, activeert hij de kundalini-kracht en onder aan de schedel opent hij de alta-majorchakra. Midden op de schedel zet hij woede om in vreugdevolle wil en een verlangen naar vrede. Op krachtpunten van Moeder aarde ondersteunt hij de reiniging en herstel van het milieu en lijnt hij de meridianen uit, ook creëert hij een schild tegen negatieve vibraties. Deze opaal ondersteunt gewichtsverlies door de onderliggende psychische oorzaken aan te pakken, vooral als ze verband houden met kwetsbaarheid of diepe woede. Hij harmoniseert het hele lichaam. Reinig en laadt de steen regelmatig op, bv op kwarts in de zon of op seleniet. Door regelmatig met deze steen te werken wordt je gevoeligheid voor de energie van kristallen, mensen en de aarde vergroot. Ethiopische opaal werkt het best op het psychosomatische zielsniveau van healing. Hij zuivert en versterkt het bio-magnetische omhulsel en emotionele lichaam en brengt de etherische blauwdruk in balans. Behulpzaam bij huidaandoeningen, vooral die met een psychosomatische basis. 

We hebben in de winkel ook een paar vlammen van een unieke Jaspis. Onze Madagaskar vriend noemt deze Kommodore Jaspis. We hebben er ook een paar op de webshop gezet.

Kommodore Jaspis

Kommodore Jaspis is een unieke Jaspis, recent gevonden in Madagaskar, die onze Madagaskar vriend zo noemde. Net zoals Fairy Dream zijn deze in kleine aderen, pockets gevonden. We weten niet of er ooit meer van op de markt komen. Deze steen kan ons helpen bij energetische verteringprocessen op zowel fysiek, spiritueel als geestelijk level. Deze Jaspis met mooie lijnen en patronen kan helpen bij het omzetten en verteren, waardoor je makkelijker los kan laten, achter je kan laten, van je af kan laten glijden, vrij kan geven. Wat je uit angst nog allemaal krampachtig vasthoudt in je bekken, je darmen, je buikgebied. We houden bepaalde zaken vast, omdat we denken dat we deze nodig hebben, maar je kunt gaan beseffen dat je deze kunt loslaten. Deze krachtige Jaspis draagt een bevrijdende energie bij zich. Jaspis is een beschermende steen die kan helpen om negatieve energie te verwijderen. Het is ook een aardende steen die de aura en chakra’s kan helpen reinigen. Deze steen helpt om weer in balans te komen en vastberaden je pad te gaan. Kommodore Jaspis is sterk verbonden met de onderste drie chakra’s en het aardechakra.

 

Als laatste willen we vermelden dat er ook weer nieuwe sieraden zijn binnengekomen. Ze liggen in de winkel en er staan sieraden op de webshop. Er zijn ook weer ringen binnengekomen. Helaas zitten er deze keer weinig grotere maten bij. Maar voor wie een kleinere tot middelmaat vingers heeft, zijn er weer nieuwe dingen beschikbaar.

Dit was het weer voor deze week. Wij zijn iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend met de winkel van 10.00 tot 17.00 uur. Doordat we weer veel meer parkeerplek hebben, hoeft er niet meer aan de weg geparkeerd te worden. Mocht het onverhoopt toch vol zijn, kun je makkelijk rondrijden.

Menu