Verandering

Algemeen

Voordat we weer prachtige nieuw binnen gekomen stenen zullen laten zien willen we het in deze blog eerst hebben over een grote verandering. Deze verandering is voor ons best een ingrijpende beslissing om te nemen, maar we voelen en krijgen steeds seintjes dat we dit pad moeten gaan. Al sinds we met 1 bakje steentjes in 2006 zijn begonnen tot op heden geven wij iedere klant, bij ieder steentje dat men koopt, een beschrijving van de steen erbij. Dit heeft ons en onze klanten heel veel vreugde gegeven. Voor ons, omdat we zo graag deze service verlenen en dat iedereen dan weet wat de naam van zijn of haar steen is. Inmiddels hebben we meer dan 1000 beschrijvingen en bakken vol op de toonbank staan. Omdat we inmiddels zoveel verschillende stenen en kristallen hebben en klanten vaak van ver komen, nemen veel van onze klanten ook veel verschillende stenen mee naar huis. Dit betekent dat wij bij de kassa alle briefjes nog bij de stenen moeten zoeken tijdens het afrekenen. Klanten staan geduldig in de rij om te wachten dat ze kunnen afrekenen, maar wij merken meer en meer hoeveel spanning en stress dit bij ons oplevert. We willen dit zo graag snel doen, omdat er klanten staan te wachten. Na het Pinksterweekeinde merkten wij en ons personeel dat dit gewoon te veel wordt, dat dit bij hen en onszelf zoveel druk en stress oplevert dat we er gespannen van worden. Ook omdat we bijna geen tijd meer hebben om andere klanten aan te wijzen waar stenen liggen, of iets over een steen te vertellen. We voelden dat we iets moesten gaan veranderen.

Een aantal weken geleden toen de man van Nikki in de winkel was en zag hoe druk wij waren met de briefjes, kwam hij met het idee om een QR-code aan iedere steen te koppelen en deze op de beschrijving te zetten. Klanten die handiger met hun telefoon zijn kunnen dan een steen scannen, waarna ze alle informatie op hun telefoon krijgen. Hetzelfde weekeinde had hij dagen doorgewerkt zonder het ons te vertellen, om al onze kristallen van zo’n QR-code te voorzien. Hij had van tevoren geen idee dat we zoveel kristallen en dus beschrijvingen hadden. Hij dacht dit even in een avondje te doen, maar dat werden er dus meer. Zo lief dat hij dit voor ons gedaan heeft. Dit was al een seintje dat we met onze tijd mee moesten gaan en iets moesten veranderen, maar omdat we al 14 jaar briefjes meegeven en het zo’n deel van ons concept is, wilden we er eigenlijk nog niet aan. Maar we kregen al vaker andere seintjes van klanten die over al het papier en inkt wat we gebruiken begonnen. Dit is niet erg als klanten echt iets met de briefjes doen, wij weten dat er best veel klanten zijn die de beschrijvingen in mappen bewaren en daar hebben we het ook altijd met liefde voor gedaan. Maar er is ook een grote groep die later niets meer met de briefjes doet en dan is het zonde voor het milieu.

Een ander seintje wat we kregen is dat we in deze tijd van grote veranderingen meer en meer bij ons eigen gevoel gaan en dienen te komen. Dan is het ook prachtig als je een kristal die je eenmaal thuis hebt puur op je gevoel gaat benaderen, dus niet meer vasthoudt aan de beschrijving die wij meegeven. Natuurlijk blijven we beschrijvingen maken, want we voelen dat de kristallen zo graag hun verhaal willen vertellen. We horen van zoveel klanten dat ze het heerlijk vinden om deze te lezen, iets wat wij zelf ook zo graag doen, om daarna te kijken wat je zelf bij een kristal ervaart. We horen vaak van klanten dat hun eigen ervaringen veel overeenkomsten hebben met wat wij geschreven hebben en dat dat veel vreugde geeft en zelfvertrouwen in het gevoel van de desbetreffende klant. Maar ook dat ze hele mooie eigen ervaringen met de steen beleven. Dit is zo mooi en waar kristallen voor bedoeld zijn, zij laten ons spiegels zien, mooie en soms pittigere van delen die we graag willen helen. Daarom zo logisch dat iedereen een steen altijd op zijn eigen, unieke manier zal ervaren.

Maar wat na dit weekeinde de doorslag gaf, dat we toch echt iets moeten gaan veranderen is dat we allemaal erg veel stress en overprikkeling hadden ervaren. Dat de druk zo groot is om snel te handelen, dat de klanten niet te lang hoeven te wachten, maar dat door deze druk we minder blij worden. Dat we geprikkeld naar elkaar gaan reageren en ook geen tijd meer hebben om met klanten te praten of stenen aan te wijzen waar deze liggen. En dat is niet goed. We merken dat we dan uit ons centrum raken, vermoeid raken, dat onze trilling lager wordt en dat voelt niet fijn. Het contact, de uitwisseling van energie is juist zo’n belangrijk onderdeel van waar Lichtpuntje Kristallen voor staat. Dat is juist iets wat ons ook zoveel vreugde en voldoening geeft, dus vandaar deze grote verandering. We vinden het geen makkelijke beslissing en ook best spannend, maar we voelen dat het de juiste is. Verandering is groei en meegaan met de trilling van de tijd is altijd de beste en meest vreugdevolle weg, al kan je daar nu nog niet de uitkomst van zien. Dat is overgave en vertrouwen en dat is nu juist het thema waar we mee bezig zijn. Dus het is nu tijd om dit ook met de winkel te gaan leven.

We zullen deze verandering natuurlijk niet op stel en sprong kunnen doen, maar stapje voor stapje. We gaan alle beschrijvingenkaartjes in de winkel voorzien van een QR-code, dit zal tijd kosten. We willen op de website een ‘word bestand’ zetten waarin al onze beschrijvingen zullen staan. Onze klanten die een beschrijving, of meerdere, zelf wil uitprinten kunnen deze dan heel makkelijk downloaden. We zullen ook op tafel stickertjes neerleggen, zodat je de naam van de steen erop kunt plakken. Maar we denken dat de meeste klanten zelf een foto van de beschrijving zullen maken zodat ze weten welke stenen ze hebben meegenomen. Het idee van de stickertjes kwam weer naar voren, omdat we afgelopen maandag een klant hadden die heel veel verschillende kristallen had gekocht en de naam ervan in een schriftje schreef. Iedere steen gaf zij een nummertje, ze hoefde alleen maar een nummer op de steen te plakken. Thuis weet ze dan altijd hoe de steen heet, want ze laat het nummertje zitten. Dit is ook een fantastisch systeem.

Voor ons gaat het buiten de winkeldagen om ook veel tijd schelen in het uitzoeken en uitprinten van alle briefjes voor de winkel en webshop. Tijd die we op dit moment hard nodig hebben voor andere bezigheden zoals het prijzen van de kristallen die zijn binnengekomen, maar ook om weer een keertje de brandnetels uit de tuin te kunnen trekken haha. Waarschijnlijk zullen die deze zomer in onze tuin in grote getale aanwezig zijn. Het positieve is weer dat het een reinigende plant is die ook gifstoffen uit de grond in zich opneemt, dus op die manier zal ik maar naar ze kijken.

Nu terug naar de stenen die zijn binnengekomen. Als eerste willen we een steen noemen, waar je in de winkel en het pakhuis niet omheen kunt. We hebben een aantal prachtige, hele grote vlammen van Golden Healer, Sacred Heart en sommige ook met Dendriet erin (Merliniet), in Brazilië laten maken. Dit zijn echte eyecatchers voor in huis, een praktijk of groepsruimte, maar b.v. ook in de hal van een bedrijf geven ze een fantastische energie.

Deze variëren in gewicht tussen de 15 en 33 kg, dus geen kleintjes. Omdat we er al een aantal verkocht hebben worden er op dit moment weer nieuwe, speciaal voor ons in Brazilië gemaakt.

Sacred Heart Crystal

Sacred Heart Crystal is een naam die wij geven aan een heel bijzonder combinatiekristal, het is een combinatie van Agnitiet met een Golden Healer en Maria Magdalena kristal. Dit prachtige kristal geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, welke zich in het centrum van ons hart bevindt. Deze unieke steen helpt je om dit licht in jou te doen ontwaken waardoor je hart krachtig wordt en je liefde in kracht zal toenemen. De liefde voor jezelf, maar ook de liefde voor alles om je heen. De liefde van je heilige hart die zich iets boven je hartchakra bevindt. Dit is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als deze plek is geactiveerd zal het Roze Vuur hier altijd uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken. De steen zorgt voor passie, moed en liefde, voor de expressie van onvoorwaardelijke liefde. Tevens is het verbonden met de zachte liefdevolle vrouwelijke energie, de straal of Vlam die verbonden is met de lijn van Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin die door deze kristallen heen werken. Ze hebben een reinigend en helend effect op de ziel en alle lichamen. Ze werken via het licht van ‘Al Wat Is’, doorbreken oude patronen en verbinden je met het hoogste niveau van wie jij bent. Oude, beperkende denkpatronen worden in het licht van dit kristal getransformeerd, vitaliteit neemt toe en je hart zal vol vreugde zijn. Dus heel goed bij het helen van traumatische ervaringen of bij schuldgevoelens. Dit kristal geeft diepe innerlijke vreugde. Het opent het ‘innerlijk weten’ en helpt ons herinneren dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie van ons Universum. Dit kristal straalt tot in onze cellen en leert dat liefde de sleutel tot genezing van lichaam en ziel is, daardoor is dit Sacred Heart Crystal een echt Nieuwe Tijdskristal. Het kristal is verbonden met alle chakra’s van het eerste tot de kosmische, het zorgt ook voor een krachtige verbinding tussen ons aardse deel en het Goddelijk deel dat we in wezen zijn. Het helpt ons weer herinneren en om in onze werkelijke creatiekracht te stappen en te gaan leven wie we werkelijk zijn. Dit is een prachtig Meesterkristal dat nu is gevonden omdat het ons kan helpen de Nieuwe Aarde gestalte geven.

Merliniet

Deze steen zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van Kwarts en Psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te her-kaderen. In fysiek opzicht bevordert Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, darmen en het hart.

We hebben ook kleinere vlammen uit Brazilië binnengekregen, van sommige ook punten. De eerste is een ‘nieuw’ gevonden diep roze/rode steen die men in Brazilië Guava Quartz noemt, in het Nederlands Guave kwarts. Dit is een combinatie van Aardbeienkwarts, rode Aventurijn, Lithium en Amfiboolkwarts. Deze steen kan van licht tot heel donkerroze/rood van kleur voorkomen. De exemplaren die wij hebben zijn behoorlijk diep van kleur.

Guave of Guava kwarts

Deze steen, die nieuw is gevonden in Brazilië, is een kwarts van liefde en verbinding. Het is een combinatie van Aardbeienkwarts, Aventurijn, Lithium en Amfibool, die je in verbinding kan brengen met je hogere zelf, beschermengelen, spirituele gidsen en andere hogere wezens. Het mooie is dat de steen tevens verbonden is met aarde en vuur, waardoor deze ook op het fysieke zijnsniveau werkt. Het is een steen van kracht die vanuit onvoorwaardelijke liefde elke energie of intentie kan versterken. De kleur varieert van lichtroze tot heel donkerroze. Guave kwarts werkt krachtig op het hartchakra en brengt meer liefde in je hart. Het is een beschermende steen die bescherming van de hogere werelden laat voelen en je helpt om angsten te overwinnen. De steen straalt een harmonieuze energie in de omgeving uit en helpt je om bewust te leven, te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Ook helpt hij om te kunnen lachen om je tekortkomingen en jezelf te vergeven. Deze prachtige steen helpt je verborgen oorzaken van moeilijke, huidige situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Guave kwarts helpt zelfbeperking te verminderen en oude, negatieve overtuigingen te transformeren. Het maakt besluitvaardig, volhardend, stimuleert creativiteit en motiveert je om je dromen waar te maken, je hoogste doel te leven en je idealen te manifesteren. Deze steen kan helpen bij het duiden van dromen en brengt de verbinding van de aura met het fysieke lichaam in balans. Deze krachtige steen versterkt de Prana-stroom, ofwel de levenskracht, waardoor je meer energie krijgt. Guave kwarts is een steen van vitaliteit en zelfvertrouwen en is goed voor de seksualiteit, tevens werkt deze ondersteunend voor het hart, de lever, het immuunsysteem.

In dezelfde maat en vorm zijn er ook hele mooie, diepblauwe vlammen van Aventurijn binnen gekomen. De vlamvorm van Brazilië vinden wij zelf heel mooi, de lijnen zijn strak, ze hebben een moderne uitstraling. Het leuke is dat de vlammen uit Madagaskar heel anders zijn, waardoor er voor ieder z’n smaak er wel eentje te vinden is.

Blauwe Aventurijn

Aventurijn hoort bij de kwartsgroep en is dus ook een blauwe kwarts, die zijn blauwe kleur krijgt door de aanwezigheid van kopersilicaten. Deze steen heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Blauwe Aventurijn zorgt voor voorspoed en het aantrekken van geluk, maakt ontspannen, positiever, empathischer, creatiever, toleranter en geeft meer geduld. Ook geeft deze rust bij hyperactiviteit en verbetert je concentratievermogen. Dit is een fijne steen die je helpt om helemaal bij jezelf te komen. Als je veranderingen in je leven wilt, is deze steen heel behulpzaam. Deze helpt je om beslissingen te nemen en je daaraan te houden, omdat de steen zelfdiscipline en innerlijke kracht stimuleert. Maar het mooie is dat het ook helpt te gaan leven vanuit spirituele liefde en natuurlijke harmonie. Als steen van troost en inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld brengt blauwe Aventurijn een mooie balans in het vrouwelijke en mannelijke in onszelf. Deze mooie blauwe steen helpt ons te communiceren vanuit ons hart, het liefdevol uiten van wat er in ons hart speelt. Te uiten wat en wanneer dat nodig is, maar om altijd trouw te blijven aan jezelf. Het helpt tevens om oude energieën die ons niet meer dienen op te ruimen waardoor we innerlijk groeien, maar ook om vernieuwing, groei en verandering te omarmen. Voor mensen die gevoelig zijn voor verslavingen zoals roken, andere genotsmiddelen of overmatig eten, kan de steen helpen om veranderingen door te zetten. Deze steen helpt te beschermen tegen negativiteit en geeft inzicht hoe problemen op te lossen en meer op positieve zaken te richten. Blauwe Aventurijn is verzachtend voor je aura en zenuwstelsel, verheldert en helpt intuïtieve vermogens te ontwikkelen. De steen stimuleert het hoofd en het hart en helpt je keel- en derde oog-chakra op een rustige manier te openen. Ondersteunende steen bij disbalans in de hormonen, de ademhaling, de bloedsomloop, spieren en spierkrampen.

 Van dezelfde Braziliaanse handelaar hebben we ook hele mooie punten en wat vlammen van Zwarte Toermalijn in kwarts binnengekregen. Veel punten zijn best groot, wat ervoor zorgt dat ze een grote beschermende energie kunnen uitstralen. Sommige exemplaren hebben ook wat Golden Healer energie erbij, je ziet dan wat geel in de kristallen. Deze kristallen dragen dan ook de energie van een Golden Healer in zich. Heerlijk om zwarte Toermalijn, versterkt door het kwarts waar het in zit in zulke mooie vormen te hebben. Veel mensen hebben graag een stuk Toermalijn in huis omdat deze steen tegen straling en elektrosmog helpt beschermen. Niet alle ruwe stukken zwarte Toermalijn zijn heel mooi om te zien, maar worden veelal voor hun werking gekocht. Met deze mooie vlammen of punten kun je en een mooi stuk aanschaffen wat een prachtige aanwinst voor je interieur is, terwijl de steen zijn fijne eigenschappen uitstraalt.

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts zijn stenen die zowel Kwarts als zwart Toermalijn bevatten. Vaak is het helder tot melkwit Kwarts waarin zich Toermalijn naaldjes bevinden. Maar soms een combinatie van grotere stukken van beide. Deze steen bevat zowel hoger licht als aarding. Dit maakt het de ultieme combinatie van hemel en aarde ineen. Dit zorgt voor een diep schoonmaakproces, oude blokkades en schaduwstukken worden getransformeerd, hoger licht stroomt je systeem binnen en oude gewoontes en karmische patronen worden doorbroken. Dit is een echte EHBO-steen die helpt bij angsten, nervositeit, hyperventilatie, benauwdheid, paniekaanvallen, trauma’s of shock. Net als Rescue remedie. Hij brengt je weer terug in het hier en nu, verder ordent hij de gedachten en doorbreekt hij vaste patronen. Zwarte Toermalijn werkt beschermend tegen alle soorten van negativiteit ook tegen elektromagnetische smog, straling, computers, telefoons. Hij creëert een verbinding met het basischakra, aardt energie en vergroot de fysieke vitaliteit, waarbij spanning en stress worden teruggedrongen. Hij moedigt een positieve houding aan, ongeacht de omstandigheden, leert je opkomen voor jezelf en geeft steun en daadkracht bij moeilijke situaties zoals een begrafenis of scheiding. Goed voor doorstroming van de aderen en alle chakra’s, helpt bij benauwdheid op de longen en maakt deze schoner. Ontspant nek en hoofd en helpt heel goed bij spanningshoofdpijn. Ontkrampt het gebied rondom de zonnevlecht. Helpt bij verslavingen, zoals stoppen met roken. Deze steen geeft aarding, balans en kracht. Ook behulpzaam bij vermoeide benen, doordat er een betere doorstroming plaatsvindt. Hij werkt ook ondersteunend bij reumatische klachten, pijnlijke gewrichten of spieren en geeft rust bij hyperactieve mensen.

Als laatste in deze blog willen we alvast een van de nieuw binnengekomen kwartskristallen van onze Braziliaanse vriend opnoemen, omdat deze al in de winkel liggen. Deze lieve vriend zorgt altijd voor de unieke, nieuwgevonden kwartskristallen, of oude bekende, de specials zoals Trigonic, Lemurische Lightning kristallen, Multidimensionale Selfhealers, Manifestatiekristallen enz. Hij is ook zo verbonden met de energie van kristallen, heeft zoveel liefde voor hen en voor moeder aarde. Hij resoneert op hetzelfde niveau als wij met de winkel en dat is zo ontzettend fijn! Via de apps waarin hij foto’s en filmpjes deelt van de kristallen die hij tegenkomt, delen we zoveel liefde en enthousiasme over de stenen dat alleen het inkopen, al is het op afstand, toch een groot feest is. Hier gaat het toch om, daar doe je het toch voor, het feest van inkopen en daarna het delen met onze klanten die ook weer zo gelukkig worden van hen, dan is voor ons het feest compleet.

Deze keer had hij een kwartskristal die na het voelen en channelen van de energie het volgende verhaal te vertellen had. Wat voelen wij ons toch ‘blessed’ dat al deze vrienden uit de kristalwereld op ons pad komen om ons te helpen en te ondersteunen en ons zoveel liefde en plezier brengen.

Blueprint of wholeness (Blauwdruk van heelheid)

Blauwdruk van heelheid kristal is een pas gevonden Nieuwetijdskristal uit Brazilië die ons gaat helpen om vrij te worden. Deze stenen zeggen: “We zijn gebutst en gedeukt, maar hebben de blauwdruk van heelheid in ons.” Deze kristallen zijn van oorsprong, in hun blauwdruk ‘heel’, maar zijn ook na hun reis op aarde weer geheeld. Ze hebben de tand des tijds doorstaan. Veel zijn qua uiterlijk aan een kant mooi glad en aan de andere kant vol met gaten. Ze vertellen ons dat ze hierdoor niet ‘minder’, maar juist ‘meer’ zijn, dit omdat ze de ervaring van een lange reis hebben meegemaakt. Net zoals het doel van onze incarnatie is om onze ziel een ervaring te laten opdoen. Deze ervaringen dragen de kristallen bij zich, deze zijn geheeld en hebben de blauwdruk van heelheid in zich, net zoals bij ons mensen. De ervaringen die wij hier op aarde opdoen komen van het Goddelijke die zichzelf in de stof wil ervaren. Dit is een groot verhaal, het doel van onze incarnatie. Laten onze ervaringen dienend worden. Iedere kristal ziet er anders uit, heeft meer of minder butsen, iedere ziel loopt zijn eigen, unieke pad. Ieder mens heeft een ander pad gelopen, we zijn allemaal een, maar zijn niet de ander. We hebben allemaal een unieke blauwdruk, een unieke kleur die het verhaal van onze reis vertelt. Dit kristal leert ons het accepteren, omarmen van je ‘mindere’ delen, je zogenaamde onvolmaaktheden die weggestopt zijn. We willen deze alleen maar transformeren, maar als we deze delen helemaal kunnen gaan accepteren, ook die van de ander, en gaan zien als onderdeel van de reis, het opdoen van de ervaring, dan ga je alles anders zien en beleven. Het oordeel daarop gaan loslaten. Dit kristal van heelheid laat ons weer herinneren dat we geen slachtoffer zijn, maar gekozen hebben voor een menselijke reis vol ervaringen die ons nog rijker, voller maakt. Deze kristallen zijn bezield, zijn heel. Als we als mens beschadigingen hebben, ook fysiek, dan zijn we dat niet, we zijn zoveel meer, we zijn in onze blauwdruk heel. Zodra we dit helemaal gaan beseffen en gaan leven vanuit het weten wie we zijn, zal onze reis minder zwaar aanvoelen en veel meer vreugde gaan opleveren. Dan kunnen we totale vrijheid en vreugde tijdens onze reis ervaren.

Dit was het weer voor deze week, maar er zullen nog genoeg blogs volgen, want er gaat nog van alles binnenkomen.

Agenda:

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

28, 29 en 30 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

 

 

 

Menu