Verschillende kristalvormen

Algemeen

Sinterklaas is het land weer uit en de Kerstman komt eraan. Ook wij hebben de winkel gezellig gemaakt. Nodig is het niet want de kristallen stralen al warmte en liefde uit, maar wat kerstversiering erbij is toch wel heel gezellig. We zijn voor de Kerstdagen nog twee weekenden en net voor Kerst een vrijdag en een zaterdag geopend voor iedereen die op het laatste nippertje nog een cadeautje wil kopen. Maandag vlieg ik naar Engeland om nog mooie sieraden in te kopen, deze zullen het weekeinde van 16 en 17 december in de winkel liggen en dan zullen er ook weer op de webshop komen.

 

We zijn nog steeds druk met het prijzen van alle stenen die we de laatste inkoopreis hebben ingekocht. Van de week zat Wim een grote doos met glas heldere kristalpuntjes met etsen en coderingen uit Brazilië te prijzen en uit te zoeken. Deze kristallen met een hoge vibratie komen in verschillende vormen voor. We vinden er Channelings kristallen tussen, maar ook Dow-, Isis-  en Kathedraal-kristallen.

Kwartspunten met etsen en coderingen

Deze bijzondere en unieke kristallen uit Brazilië dragen informatie in zich van oude beschavingen als Mu, Og, Zu, Lemurië, Atlantis en die van het oude Egypte. Deze kristallen worden gebuikt om contact te maken en voor de overdracht van informatie van deze oude beschavingen. De transcriptie van de symbolen geeft je informatie die je op dit moment in je leven nodig hebt. Deze kristallen werden gebruikt in de heling tempels van deze oude beschavingen. De etsen/coderingen bevatten ook informatie over de ervaringen en ceremoniën waaraan deze kristallen hebben deelgenomen. Ze bevatten ook informatie over healing methodes en technieken van oude beschavingen alsmede beschavingen uit het universum, die over eonen van tijd hun succes bewezen hebben. Dit zijn meestal persoonlijke kristallen en de informatie zal tot je komen als je tijdens een meditatie de etsen/ coderingen tegen je derde oog houdt. Sluit je ogen, centreer je in je hart en open je geest, adem regelmatig en diep en ben ontvankelijk voor de informatie die komt. Je zult persoonlijke informatie ontvangen die je ontwikkeling versnelt of informatie waarmee je anderen kunt helpen. Ze zijn verbonden met het grote Gouden Kristal van heling en regeneratie die in Minas Gerais ligt en die door de Atlantiers daar geplaatst is, deze is inmiddels geactiveerd en biedt nu de gelegenheid tot zelfbekrachtiging dmv de kennis en potentie van de kristallijnen codes waardoor etherische heling van Atlantis plaats vindt en de verbinding met het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid. De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats, ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten, velen van ons zijn aanwezig geweest ten tijde van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het was zo bedoeld, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren.

Een Channelings kristal is een kristal waarvan het grootste vlak of wel de hoofdtafel uit 7 kanten bestaat. Deze kristallen worden gebruikt om makkelijker mee te Channelen, ze versterken je innerlijke stem of helpen om informatie van je geestelijke gidsen door te geven en leren je tevens deze informatie te duiden en te gebruiken voor jezelf en anderen. Ook helpen ze je om makkelijker bij bronnen in jezelf te komen en Meesterschap over je eigen leven te krijgen.

DOW kristal

De naam van deze kwarts variëteit komt door een edelsteen therapeute met de naam Ann Dow. Vroeger werden deze kristallen in de indiaanse traditie ‘grootmoeder-grootvader’ kristal genoemd. Een DOW kristal is een bergkristalpunt met 3 zevenzijdinge facetten met daartussen 3 kleine driezijdige vlakjes, driehoekjes. Het is een combinatie van een Generator kristal en een Channeling kristal (1 groot zevenvlak). Dit kristal helpt spirituele volmaaktheid in de materiële wereld te manifesteren, het Goddelijke via de driehoekjes en via de zevenvlakken contact te krijgen met onze innerlijke waarheid. Dow kristallen worden gebruikt om het bewustzijn te trainen en te ontwikkelen. Dit krachtige kristal opent de hogere chakra’s en versterkt je verbinding met je bron. Dit is een echt Meesterkristal die je verbinding helpt maken met Al wat is. Hij helpt je aura te beschermen, maakt je bewust en brengt je energiehuishouding, chakra’s en meridiaan systeem in balans.

Een Isis kristal heeft een hoofdtafel die bestaat uit een vijfvlak. Deze kristallen zijn sterk verbonden met de energie van godinnen als Isis en de Hators. Het gaat dan om hogere bewustzijnsvelden van deze godinnenenergie. De Hators vertoeven in de hogere sferen van Venus. Isiskristallen helpen om spirituele kennis in het emotioneel lichaam te integreren, waardoor het emotioneel lichaam de glorie van het zijn ervaart en daar ook uiting aan geeft. Het helpt ons in onze groei van alleen voelen naar werkelijk invoelen. Verder heelt dit kristal onbeheerste emoties. Het zijn meester-kristallen die helpen met dualiteit. Ze zijn zeer krachtige hartgenezers en intuïtieve gidsen. Ze versterken de vrouwelijke energie en brengen je in contact met de onzelfzuchtige, vrouwelijke kant van jezelf. Ze helpen mannen afstemmen op hun vrouwelijke kant die ze vaak moeilijk vinden om te begrijpen. Ze helpen bij het uitbalanceren van je mannelijke/vrouwelijke energie.

Ook zitten er soms Kathedraalkwartsen tussen. Deze zijn ook goed te herkennen. Aan één of meerdere zijden hebben ze aangegroeide vlakken of facetten, net zoals bij kerken en kathedralen. Dit zijn heel bijzondere kristallen die zich niet aan één persoon binden, maar in feite universeel zijn. Ze werken heel graag samen met ascensiehealers, om zo veel mogelijk licht en bewustzijn te verspreiden. Grote universele meesters werken door deze kristallen heen, waardoor ze als een soort doorgeefluik fungeren om hart en bewustzijn te openen. Ze bevatten heel specifieke informatie over de komende Nieuwe Tijd. Het is een kosmische computer die de wijsheid van eeuwen bevat, een Lichtbibliotheek waarin zowel de goddelijke eenheid volledig aanwezig is als goddelijke kennis en bewustzijn. Als je met de steen mediteert krijg je hier toegang tot. Veel kathedraalkwartsen werden in Lemurië al gebruikt en bevatten dus erg veel kosmische informatie.  Hij biedt ook toegang tot de Akasha-kronieken. Je kunt hem programmeren om van deze wereld een betere te maken. Op een pijnlijke plek gelegd zorgt dit kristal voor een aanzienlijke vermindering van de pijn.

Nu zag Wim dat er ook een aardig aantal van de kristallen die hij bekeek Window kristallen waren. Dus vonden we het leuk om ook deze uit te zoeken en apart in de winkel te leggen. Dit is altijd wel veel werk, net zoals het uitzoeken van de andere, maar als je toch bezig bent, dan maar gelijk goed. Voor de klant is het heel fijn als ze een bepaald kristal zoeken, dat ze deze dan makkelijker kunnen vinden. Window kristalen zijn te herkennen aan een soort zout dropje in de hoek onderaan een tafel of hoofdvlak.

Window kristal

Een Window kristal wordt ook wel Tijdslijn kristal genoemd. Je kunt er namelijk mee naar het verleden of de toekomst reizen. Het zijn echte leraren die vaak pas op je pad komen als je eraan toe bent om de werkelijkheid onder ogen te zien, en je ware zelf wilt leren kennen. Ze helpen ons spiritueel te groeien en dit zonder onzekerheid of oordeel, we hoeven namelijk niet perfect te zijn. Je herkent een Window kristal aan een extra facet in de vorm van een ruit. Deze kan links of rechts van de hoofdtafel, ofwel het grootste vlak zitten. Zit de ‘window’ aan de rechterkant dan heeft het een tijdslijn naar de toekomst, zit hij aan de linkerkant dan heeft het een tijdslijn naar het verleden. Window kristallen stralen licht in hun omgeving uit. Ze stralen ook licht uit naar situaties of processen die met ‘donker’ omgeven zijn. Dit kristal maakt vrij. Als je gevangen zit in bepaalde patronen of denkbeelden helpt een Window kristal je het grote geheel zien. Hij kan je met een linkse Window naar binnen, naar je ziel of je verleden laten kijken en met een rechtste Window naar de toekomst. Window kristallen zijn portalen die de wereld waarin we leven, onze realiteit verbinden met de wereld daarbuiten. Dus als je zit te dromen of fantaseren over iets in de toekomst dan versterkt een rechter Window dit. Een rechter Window helpt je ook helder en in de toekomst te zien en kan healers helpen om een aura te lezen en oorzaken achter lichamelijk ongemak te vinden. Je kunt dit kristal gebruiken tijdens een meditatie, maar je kunt hem ook in je zak bij je dragen als steun bij de dromen die je hebt, om deze in de stof te verwezenlijken. Met een linker Window kun je gemakkelijker contact krijgen met je ziel, met wat er in jou leeft, jouw binnenwereld, maar ook met problemen die uit het verleden voortkomen. Deze kristallen ondersteunen ons bij het helen van ziekten, want ze harmoniseren de hoge energieën in onze aura en lichtlichamen. Ze helpen de psychische blokkades op te lossen waarna het lichaam weer in balans kan komen. Een Window kristal is dus een prachtig hulpmiddel die ons helpt om verder te groeien, ons te bevrijden, te helen en om in onze kracht vrij op deze aarde te leven.

Dus al deze kristal puntjes en punten dragen de energie die in de beschrijving van ‘kwartspunten met etsen en coderingen’ staat, maar sommige hebben dus ook de extra energie van Channeling, Dow, Isis of een Window kristal.

Tussen kristallen vindt je ook soms een Twin of Tweelingziel kristal. Deze hebben wij niet apart liggen, want je vindt ze ook soms bij Calciet of bij Danburiet kristallen. Deze Twin kristallen kenmerken zich doordat er twee bijna even grote kristallen aan elkaar gegroeid zijn, als het ware met elkaar versmolten zijn. Deze kristallen worden ook weleens Tantrische tweeling genoemd. Deze kristallen helpen je om zielsverwanten, je tweeling ziel of tweeling straal aan te trekken. Eigenlijk zijn deze kristallen weldadig voor alle soorten relaties. Ze leren mensen in een relatie hoe ze uniek en gescheiden kunnen zijn en tevens verenigd in een gelijkwaardige relatie. Maar om een relatie te laten slagen moet je eerst blij met jezelf kunnen zijn en op eigen benen kunnen staan. Met behulp van deze kristallen leer je jezelf kennen en accepteren en leer je een eigen individu binnen een relatie te zijn. Je kunt deze kristallen ook gebruiken om een relatie tussen familie leden of met je baas te verbeteren. Tweelingziel kristallen helpen je om onvoorwaardelijk lief te hebben en om in grotere harmonie met anderen te even. Je kunt de steen bij je dragen of ermee mediteren, maar je kunt hem ook in de relatiehoek van je huis leggen. Dit is als je voor je voordeur staat, de hoek rechts achterin je huis.

Buiten deze kristalvormen zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere kristalvormen. Je hebt de meer bekende Lemurische laser kristallen die taps toelopen en waarvan de energie als een laser uit het kristal stroomt, dit zijn krachtige helings instrumenten, ook voor etherische chirurgie.

Lemurische laser

Deze bijzondere kristallen lopen taps toe en werden als instrumenten gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Alle bergkristallen uit Minas Gerais hebben een zachte hartfrequentie en zijn verbonden met het grote Gouden Kristal van heling en regeneratie die in dit gebied ligt en die door de Atlantiers daar geplaatst is. Deze is inmiddels geactiveerd en biedt nu de gelegenheid tot zelfbekrachtiging dmv de kennis en potentie van de kristallijnen codes waardoor etherische heling van Atlantis plaats vindt en de verbinding met het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid. De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats, ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten, velen van ons zijn aanwezig geweest tentijden van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het is zo bedoelt, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren. Het zijn zeer krachtige healers en energieversterkers.

Wij verkopen ook Lemurisch zaad of Self healer kristallen. Dit zijn bij ons kristallen die los in het zand gevonden zijn en als een wonder weer aan hun afgebroken kant zijn gaan doorgroeigen. Er zijn dan weer nieuwe puntjes onstaan. Sommige boeken noemen Lemurisch Zaad kristallen, kristallen met ribbeltjes aan de zijvlakken.

Lemurisch Zaad Kristal

Dit zijn zeer krachtige stenen met een hoog bewustzijn die ons juist in deze tijd sterk ondersteunen en openen. De stenen bevatten lemurische energie, ze zijn nl door de Lemurianen geprogrammeerd om ons nu in deze tijd informatie te verschaffen en ons bewustzijn te verhogen. De lemurische energie is bijzonder liefdevol. De stenen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra, vergroten van je aura en helpen enorm goed bij slapeloosheid. Ze kalmeren je gedachten en zijn goed bij hoofdpijn. De stenen zorgen voor een ontspannen staat van je lichaam en je wezen. Ze verzachten lichamelijke klachten en pijn. Ze bevorderen de algehele doorstroming en vermeerdering van energie in je lichaam en zorgen voor een goede doorstroming van het bloed (goed bij koude voeten en handen).

Ze worden “zaad” genoemd, omdat ze los van elkaar in het zand worden gevonden, alsof ze ooit gezaaid zijn. Op de uiteinden van de stenen, waar ze ooit van de cluster zijn afgebroken, zijn ze opnieuw gaan groeien, waardoor er nieuwe puntjes zijn ontstaan, dit maakt de stenen zo uniek. Kristallen met deze groeivorm wordt ook wel self-healer genoemd. Ze symboliseren vrijheid, dat je kunt zijn wie je bent en ze versterken je zelfgenezend vermogen. Zeer goed bij stress en depressie. Sommige zijn dubbeleinders, hiermee kun je energie door beide kanten tegelijkertijd channelen. Ook energie kan in beide richtingen door het kristal stromen. Ze kunnen via beide punten zowel energie ontvangen als uitzenden. Zeer goed om blokkades en gaten in de aura mee te dichten. Ze vergroten je bewustzijn terwijl ze tegelijkertijd energie afvoeren en het lichaam aarden.

Er kunnen ook in of op kristalpuntjes driehoekjes voorkomen, dit worden Record keepers genoemd. Deze Record keepers hebben driehoekjes met de punt naar boven. De ultieme record keeper is een Trigonic Record Keeper, deze wordt maar op 1 plek in Brazilië gevonden. Dit zeer krachtige kristal heeft op zijn punten vele driehoekjes met de punt naar beneden.

Trigonic Record Keeper

Dit zeer zeldzame bergkristal uit Cristálina, Minas Gerais, Brazilië  zit vol met recordkeepers. Deze driehoekjes lijken wel in het kristal geëtst. In het nieuwste Engelstalige boek van Judy Hall staat dit kristal op de cover. Zij noemt het één van de belangrijkste Nieuwe Tijdskristallen. Het is een Ascensiekristal met een extreem hoge vibratie. Ieder kristal heeft een eigen unieke energie die bij een bepaald persoon past. Als zo’n kristal bij jou hoort, dan zal deze je roepen. Je zult weten dat dit jouw kristal is. Tijdens mediteren met dit kristal laat hij je multidimensionaal reizen en het doel van je ziel ervaren. Hij helpt je je zielenfragmenten weer te integreren en zorgt ervoor dat je je zielsverwanten weer gaat ontmoeten. Als je met hulp van dit kristal de totaliteit van het “Al dat is” gevoel ervaart, is je vibratie permanent verandert naar een hogere. Hij helpt ons te evalueren naar een multidimensionale realiteit. Hieronder volgt de beschrijving.

Dit kristal met een zeer hoge vibratie heeft een multidimensionaal bewustzijn, hij bevat de essentie van de sterrenwezens en is ook sterk verbonden is met de energie van Lemurië. Trigonic record keepers zijn piramide vormige recordkeepers, deze komen los voor, maar ook in groepjes. Ze zijn een soort supercomputer die met alle kristallen communiceren en het lijkt alsof ze hersenen hebben. Deze zeer zeldzame, unieke steen die een ultieme record keeper is, is perfect te gebruiken voor groepswerk, in een praktijk of meditatieruimte, waar hij de vibratie van iedereen aanwezig verhoogt. Als persoonlijk kristal vergroot hij je bewustzijn. Dit kristal herbergt een schat aan informatie van wel miljoenen jaren oud. Het is ook een inwijdingskristal die je kan inwijden in oude geheimen die in deze tijd weer nodig zijn om tot verlichting te komen. Dit kristal helpt je bij astrale reizen en verbindt je met andere dimensies, sferen en planeten hij helpt je tegelijkertijd hier en daar te zijn, wetende dat alles één en Nu is. Hij zorgt dat je in het Nu blijft en verbindt je met je hoogste doel. Ook bezit hij informatie, wijsheid en kennis uit vervlogen tijden. Ze zijn ook op Aarde gekomen om conflicten op te lossen en het oorlog-gen in ons mensen te transformeren. De driehoekjes op hun oppervlakte zijn als kosmisch DNA. Hij helpt ook bij het contact met je Gidsen, Engelen en opgestegen Meesters en op je pad naar ascensie. Dit is een echt Meesterkristal, een Ascensiekristal, het is een echte leraar. Heel goed om water te drinken wat door dit kristal is opgeladen.

Een andere vorm die voorkomt zijn Scepters. Deze worden in verschillende landen tussen kwarts kristallen gevonden.

Scepterkwarts

Zeldzaam en uniek meesterkristal. Deze kristalvorm kom je zeer zelden tegen en komt in verschillende kristalsoorten voor. Dit kristal is puntvormig, waarbij de punt zich verdunt tot een dun staafje. Het kristal groeit in een cluster op dit staafje en verdikt en verbreedt zich als het ware na verloop van tijd. In feite kun je een scepterkristal zien als een dubbeleinder waar aan één zijde de punt is doorgegroeid tot ‘staaf’. Dit heel unieke kristal helpt je je eigen monadische bewustzijn te ontwaken en te channelen naar je andere delen van je eigen zelf. Hij verbindt je oorsprongsenergie en monadisch zelf opnieuw met je hoger zelf, persoonlijk zelf en innerlijk kind. En helpt je deze energieën op aarde steeds meer op te nemen en uit te stralen. De hoge lichtfrequentie wordt middels het staafje gechanneld in je systeem, waarbij het diepgaande transformaties brengt om het hoger licht uiteindelijk volledig te kunnen opnemen en uitstralen in heel je wezen en elk chakra.

Als laatste voorbeeld noemen we een heel andere vorm van kristal en dit is de Elestiaal of Krokodillen kwarts. Deze komen het meeste voor in Rookkwarts. Op onze laatste inkoopreis hebben we de heel weinig voorkomende Citrien Elestiaal kwarts kunnen inkopen. Dit was voor ons een heel groot cadeau.

Citrien Elestial

Citrien Elestial is een prachtige en zeer krachtige combinatie. Meestal worden Elestial kristallen gevonden in Rookkwarts. De exemplaren van Citrien komen veel minder voor. Citrien is een kristal van geluk, rijkdom en overvloed, geeft vreugde en energie aan allen die haar zien. Ze draagt de kracht van de zon en is zeer weldadig, voelt warm, comfortabel, creatief, activeert, geeft kracht, zelfvertrouwen, bevordert innerlijke kalmte en natuurlijke wijsheid. Citrien bevat de Gouden Straal van het Christusbewustzijn wat staat voor onvoorwaardelijke liefde en die verbonden is met Jezus en Maria. Citrien is een krachtige reiniger, hersteller, geeft moed en licht in zware tijden en gaat zelfvernietigend gedrag tegen. Ze absorbeert en transformeert negatieve energie en is daarom goed voor het milieu. Ook beschermd en reinigt Citrien de aura en vergroot je concentratievermogen. Dit prachtige kristal hoeft nooit gereinigd te worden. Ze maakt optimistisch en helpt te genieten van nieuwe ervaringen en stimuleert het verkennen van alle mogelijke wegen. Geestelijk vergroot Citrien je concentratievermogen en maakt je geest weer levendig. Fysiek versterkt ze het lichaam en ondersteunt het bij ernstige ziekten. Zeer nuttig bij het overwinnen van depressie, angsten en fobieën, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier. Als elixer is het ook goed bij menstruatieklachten en symptomen van de menopauze, zoals opvliegers. Elestial of Krokodillenkwarts is het Nieuwetijdskristal bij uitstek, vaak voelen “Lichtwerkers” zich bijzonder tot deze kristallen aangetrokken. Het zijn Meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Dit kristal bezit bijzondere krachten, het overlaadt je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Elestial zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestial heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht. 

Een speciaal soort Elestiaal is de Elestiaal Lightkeeper ofwel Vensterkwarts. Deze hebben wij uit Mexico en uit Italië.

Elestiaal Lightkeeper (Vensterkwarts)

Deze bijzondere kristallen uit Mexico voelen als een kruising tussen Elestiaalkwarts en Herkimer Diamond. Ze stralen genezend licht uit en verbinden verschillende dimensies, tijden en niveaus van bewustzijn met elkaar. Deze kristallen zenden vibraties uit die ons doen herinneren en weer verbinden met de innerlijke wereld van de ziel. Dit is één van de krachtige kristallen om bewust naar de hogere Engelenwerelden te reizen. Door deze verbinding kun je via hen kosmische liefde ontvangen die iedere cel in je lichaam kan vullen met gezondheid en plezier. Het zijn interdimensionale kristallen die dromen stimuleren en de deuren naar de hogere werelden openen. Je kunt ze zien als gestold spiritueel licht. Tijdens meditatie met dit kristal helpt het je bewustzijn en je lichtlichaam te vergroten. Je kunt hierdoor makkelijker de aanwezigheid van Engelen voelen, beelden van hen krijgen of met hen communiceren. Je kunt ook beelden van overleden geliefden krijgen. Voor healers of spirituele zelf heling is dit kristal zeer geschikt, het brengt licht in het meridiaansysteem en als een cliënt tijdens een sessie twee kristallen in de handen houdt, zal het licht via de handen het hele lichaam vullen. De chakra’s worden gereinigd en geblokkeerde meridianen kunnen weer doorstromen. Je kunt ze ook direct op de plek van een blokkade leggen. Heerlijk om mee te slapen, je zult heldere dromen krijgen die je kunt veranderen op de manier die jij wilt. Ze helpen je ook om ‘s nachts uit je lichaam te treden. Als je een Elestiaal Lightkeeper naast ieder oog houdt, terwijl je naar een ander persoon kijkt, een soort staart, dan kun je als het ware het lichaam af-scannen en onbalans in het lichaam bespeuren. Dit kristal help ook verstoorde patronen en emoties te genezen. Het geeft inzicht in vorige levens en helpt bij verslavingen, obsessie en dwangimpulsen. De natuurlijk gevormde vensters binnen dit kristal symboliseren een reis door het innerlijk voor inzicht en meditatie.

Er zijn nog zoveel meer vormen van kwarts kristallen, te veel om allemaal hier in deze blog te vermelden. Wie interesse heeft in ze allemaal te leren kennen kan veel informatie op internet vinden. In Kristallen Gids 1 van Judy Hall en in het boek De Wijsheid van Stenen van Robert Simmons en Naisha Ahsian staan er ook een aantal beschreven.

Agenda: winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend

Zaterdag 9 en zondag 10 december

Zaterdag 16 en zondag 17 december

Vrijdag 22 en zaterdag 23 december (wij zijn zondag GESLOTEN)

Vrijdag 29 en zaterdag 30 december

Zaterdag 6 en zondag 7 januari

Zaterdag 13 en zondag 14 januari

Menu