Versteend Hout van Sequoia met kristalletjes erop ingekocht en de Kerstgedachte

Algemeen

Wat vliegt toch de tijd. We zitten alweer in de laatste maand en dan is er alweer een jaar voorbij. Ik had nog beloofd, dat er een blog zou komen over het unieke Versteend Hout van de Sequoia met de fijne kwartskristalletjes erop. Vorige week wist ik nog niet waar de blog in hemelsnaam over moest gaan, want we hadden toch al alles over deze prachtige reuzen onder de bomen, Koningen van het woud, gezegd. Ook maken we soms een Kerstkaart. De oude Joan zou al weken in de stress zitten, plannen en organiseren is zo’n tweede natuur van mij. Maar de laatste tijd merk ik dat ik veel meer kan laten, veel meer rust heb en dat het leven dan van alles invult en dat dit dan beter is dan ik zelf zou kunnen verzinnen of durven dromen. Opeens merk je dat een transformatieproces, waar je al jaren in zit, opeens zijn vruchtjes gaat afwerpen. Ik merkte opeens dat ik toch wel veel veranderd ben en dat dit mij heel gelukkig maakt.

Wim en ik zijn donderdag om 5 uur vertrokken naar Duitsland om dit Versteend Hout te gaan inkopen, omdat we alle stukken binnen korte tijd hadden uitverkocht. Tussendoor had de verkoper nog twee dozen opgestuurd omdat ze geen tijd hadden om ons eerder te ontvangen. We zijn zo blij met wat we hebben kunnen inkopen, de kwaliteit is echt top. Jeetje wat maakt dat ons toch gelukkig. En hoe onverwachts gaven deze prachtige oer-bomen ons een mooie Kerstboodschap via Natascha en zijn ze tevens een Kerstkaart die ontstaan is uit een grapje, uit een fotowedstrijdje tussen Wim en Natascha onze twee Gele Sterren (Maya Kalender) Dit zijn zeer creatieve mensen. Omdat er weinig tijd was hebben ze beide in een half uurtje een mooi stuk Versteend Hout versierd en er een foto van gemaakt. 

Versteend hout van de Mammoetboom of Reuzen Sequoia met kwartskristalletjes

Dit Versteend hout van de Mammoetboom of Sequoia uit Zwenkau, Duitsland is zeer bijzonder. Ze lijken bestrooid met glitters wat in feite zeer fijne Bergkristalletjes zijn. Het Bergkristal versterkt de eigenschappen van het Versteend hout. Dit zijn de zwaarste bomen van de wereld, die levend wel duizenden jaren oud zijn om zo groot en dik te worden, ze worden ook wel de Godinnenboom genoemd. Ze hebben een krachtige maar ook rustige, liefdevolle en blije energie en zijn voor iedereen goed, daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Deze versteende Sequoia staat voor kracht van de hemel naar de aarde, toverkracht, mystieke eenheid met de natuur en wilde dieren en spirituele discipline. Deze unieke bomen zijn ontvangers van de energie van de zon, de aarde, het water en het mineralenrijk. Ze absorberen enorm veel licht en zonne-energie waardoor ze in essentie batterijen van vitale energie zijn. Door je met deze stenen te verbinden kunnen we onszelf ook weer leren opladen met de energie van de zon en met prana. Ze stralen de frequentie van de 5 elementen uit en zijn daarom heel goed voor Moeder Aarde en ons mensen. De energie van de gigantische Mammoetboom of Reuzensequoia is uniek, als geen andere boom op onze planeet. Ze bezitten een aura met meerdere lagen die lijkt op de structuur van die van een mens. Ze zijn zelfbewust en hebben zowel een individueel als een collectief bewustzijn en dat is uniek voor bomen. Het zijn de record keepers van het plantenrijk en dat zorgt ervoor dat ze de hele evolutie van de aarde kennen, ze zijn hierdoor heel erg verbonden zijn met mineralen, helemaal in deze versteende vorm. Ze zijn multidimensionaal en als je met ze mediteert kun je buiten de tijd gaan, uren kunnen minuten lijken en andersom, je kunt ook naar andere dimensies reizen, omdat deze bomen in levende lijven portalen naar andere dimensies zijn. Deze unieke bomen werden door oude wijzen tijdens verlichte beschavingen zoals die van Atlantis en Lemurië beschouwd als intelligente Goddelijke wezens, net zoals de Druïden dit in Engeland met de Eiken, Hulst en Taxus deden. De Reuzen Sequoia heeft het hoogste bewustzijn van alle van het Plantenrijk. In de tijd van Mu waren niet alle planten met de aarde verbonden, sommigen waren semi fysiek, hadden een etherische energie. Ze leefden van prana, zoals toen ook de mensen deden. Deze stenen zullen ons weer bewust van deze vermogens maken. De Lemurianen begrepen dat de Sequoia’s bepaalde golvende frequenties uitstraalden die verjonging en genezing gaven, daarom werd de energie van deze bomen gebruikt in healing therapie. In de loop van de tijd zullen onze wetenschappers erachter komen dat deze bomen energie condensatoren zijn. De energie die ze uitstralen brengt hun omgeving in een hogere frequentie. Deze giganten zijn al meer dan 144 miljoen jaar op deze aarde, het zijn zeer oude zielen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen en zuivert het bloed. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Deze Mammoet versteend hout helpt je te overleven in moeilijke situaties, deze bomen overleven branden, waarna er weer nieuw leven kan ontstaan omdat de zaden openspringen. Ze zijn zelf klonend waardoor ze exacte replica’s zijn, zowel geestelijk als spiritueel, zoals de eerste waren. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittende emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun. 

Donderdag middag nadat we thuis waren gekomen, hadden Wim en Nikki de zware kratten vol Versteend Hout uit de bus in het Pakhuis geladen en vrijdag ochtend was ik al vroeg deze aan het uitpakken en begonnen met prijzen. Halverwege de morgen kwam Natascha bij mij kijken en we begonnen te kletsen over de stukken die op tafel lagen. Ik vertelde haar dat we het Versteend Hout al een paar jaar eerder gezien hadden, maar dat deze ons nooit echt aangetrokken had en dat dit nu heel sterk wel het geval was. In datzelfde jaar liet een lieve vriendin van mij een hanger ervan zien die zij in Oostenrijk gekocht had, dit Hout begon dus echt op ons pad te verschijnen. Ik vertelde Natascha dat ik heel sterk voelde dat ik een groot stuk in mijn huis wilde hebben. Ik snapte dit niet echt, want ik word nooit tot donkere stukken aangetrokken, vind donkere kristallen wel mooi maar voel nooit de behoefte er zelf in huis te nemen. Maar nu voelde ik dat wel en behoorlijk sterk. Het moest er eentje zijn met vrouwelijke vormen. Toen ik de steen vond begreep ik waarom. Ook Wim en Cyrille bleken er eentje te willen, zo bijzonder. Beide vonden we er eentje die echt bij ons paste. Hieronder volgt nu het verhaal dat spontaan in het Pakhuis ontstond, het verhaal wat de bomen ons wilden vertellen en wat eigenlijk een prachtig Kerstverhaal is. Een verhaal vol ontroering, licht en donker, maar zonder oordeel, een lichtje in de duisternis, eigenlijk het verhaal waar Kerstmis voor staat. Iets wat we soms bijna vergeten in een tijd waarin Kerst meer lijkt te gaan over hoe mooi je kerstdecoratie is, of wat we met het Kerstdiner gaan eten. Bedankt lieve kristallen, Gidsen en Engelen in geestelijke en menselijke gedaanten. Wij allen van Lichtpuntje Kristallen wensen hierbij iedereen hele fijne feestdagen toe en een heel gelukkig en gezond 2020. 

We willen nog even melden dat we vrijdag 20 en 27 december nog extra open zijn. Fijn voor diegenen die nog voor de Kerst een bezoekje willen brengen en voor wie op ‘3de Kerstdag’ het fijn vinden om gezellig nog even ik Lichtpuntje Kerstsfeer wil genieten van de Kristalenergie. Natuurlijk zijn we ook in de weekeinden gewoon open.😀

Nu volgt het verhaal dat er ontstond en dat Natascha nu zelf op deze blog schrijft:

Nadat ik klaar was met andere werkzaamheden die gedaan moesten worden, voordat we het weekend open gingen, liep ik even het pakhuis binnen, waar Joan bezig was de versteend hout van Sequoia met kwartskristalletjes uit te pakken. Deze had zij de dag ervoor samen met Wim uit Duitsland opgehaald.

Ze hadden hele mooie stukken gekocht en ik hielp even met uitpakken.

Eerlijk gezegd had ik er niet zoveel mee, ik vond ze mooi en bijzonder maar niet zo dat ik er zelf een stukje van zou willen hebben: ik voelde zelfs een beetje weerstand.

Toen viel mijn oog op een mooi klein donker stuk wat leek op een magische staf met wel heel veel kristalletjes. En terwijl ik het stukje oppakte en ik me ermee probeerde te verbinden begon het stuk tegen me te ‘praten’.

“Deze energie heb je juist nodig, je hebt nog weerstand tegen het donker en tegen de oer energie die van ons uit gaat”.

Tegelijkertijd voelde ik de energie door me heen gaan en deze was heel stevig en weids, vooral in mijn ruggengraat was deze energie heel voelbaar.

Ik ging ook automatisch rechterop staan en voelde heel veel aarding, ik snapte dat dit nodig was aangezien er in mijn leven momenteel behoorlijk veel veranderingen plaatsvinden, waardoor de energie veel naar mijn hoofd is gegaan.

Naast het nodige transformatiewerk van de afgelopen tien jaar waren vooral de twee voorgaande jaren erg donker en zwaar geweest. Een heftige burn-out was het dieptepunt en ik kan wel zeggen dat een deel van mij toen is gestorven.

Ik voelde toen echt dat ik niet dieper kon zinken en dat ik andere keuzes moest gaan maken om hier uit te gaan komen.

Ook voelde ik heel sterk dat ik zelf verantwoordelijk was voor deze keuzes en dat ik niemand meer de schuld kon geven van mijn situatie.

Jammer, maar zo waar.

Heel langzaam en met hier en daar een Engel op mijn pad ben ik dwars door het donker gegaan, omdat ik voelde dat dat de enige weg was.

Het was intens, confronterend en ook wonderbaarlijk mooi.

En toen ik langzaamaan weer wat nieuwe levensenergie kreeg [een deel opnieuw geboren werd] moest ik gezonde keuzes gaan maken….

Ik was opeens nog meer zelf verantwoordelijk voor mijn geluk, en ik wilde leven en niet meer ‘overleven’ dat was mijn wens.

Maar ik voelde aan alles dat ik nooit meer zo diep wilde zinken en dat ik op alle ongezonde delen het licht mocht zetten.

Dat ik mezelf daardoor ‘per ongeluk’ letterlijk in de brand stak was wel een heel sterk signaal….

Dus in het voorjaar van dit jaar heb ik mijn relatie beëindigd na 17 jaar, omdat ik voelde dat het ons niet meer verder zou brengen. Een intens proces, waar ik wegens afronding van o.a. praktische zaken nog steeds mee te maken heb. Niet makkelijk, maar het brengt ons beide verder weet ik inmiddels.

Vanwege die praktische zaken was ik ook op zoek naar een andere baan, ik had lange tijd een vrij beroep gehad o.a. als kunstenares en met healing werk, maar dat bracht me geen financiële zekerheid. Tot ik op een dag een sterke behoefte voelde om naar ‘mijn familie’ bij Lichtpuntje Kristallen in Heerle te gaan. 

Eigenlijk wilde ik die dag naar de plaatselijke rommelmarkt, maar iets in mij vertelde me dat ik niet nog meer ‘rommel’ nodig had…. 

Ik wilde me opladen met positieve energie bij ‘mijn familie’ [zo voelen Joan, Wim, Cyrille en Nikki voor mij] en de stenen. Ik deelde over het beëindigen van mijn relatie en dat ik nieuwe woonruimte en een vaste baan zocht. Nadat ik even een rondje door de winkel had gelopen kwam Joan naar me toe en stelde de volgende vraag: “Misschien een rare vraag, maar zou je hier niet willen werken?” Nou die had ik even niet aan zien komen.

“Denk er maar even rustig over na” zei Joan toen “dat zal ik zeker doen.” heb ik geantwoord met tranen in mijn ogen.

Dus als je letterlijk niet meer voor rommel kiest krijg je andere kansen, dat werd me ineens wel heel erg duidelijk gemaakt. Ik hoefde er niet heel lang over na te denken; werken in het paradijs tussen de stenen, waarmee ik me ook zo verbonden voel en ook nog samen met ‘mijn familie’

Inmiddels werk ik hier alweer een paar maanden en ik ben enorm blij met deze werkplek; mijn familie, de dieren, de natuur, de stenen en natuurlijk ook de mooie de ontmoetingen met mensen in de winkel. Ik kan hier op een natuurlijke manier mijn mediamieke gave inzetten en mensen helpen als ze er zelf even niet uit komen of gewoon, omdat het mag en kan, voor mij heel fijn zo. Na het donker was er ineens weer licht; letterlijk en figuurlijk ook door het Lichtpuntje!

Mijn leven verandert nog steeds op een voor mij positieve manier sinds ik mezelf verantwoordelijk heb gesteld. Ik weet dat ik het licht kan gebruiken om het donker te belichten, het aan te kijken en weer los te laten. En ik zie, dat als ik verander, de wereld om mij heen veranderd, want we zijn verbonden met elkaar.

Maar om terug te komen op het Versteende hout met de kristalletjes, deze wilde nog meer delen en laten zien. Ik voelde een versterking van mijn ruggengraat en een soort reiniging van mijn aders, lymfesysteem en meridianen. Net als bij een boom de sapstromen door zijn stam en wortelen en takken stromen. Even kon ik voelen hoe het is als je stevig staat en goed geaard bent. Tegelijkertijd voelde ik veel windenergie en dan vooral rond mijn hoofd, mijn lijf bewoog cirkelend mee met deze wind.

“Hoge bomen vangen veel wind” hoorde ik. Maar het was niet erg, want ik voelde me nog steeds stevig en geaard. De reiniging ging door, maar ik voelde nu hoe de stroom naar blokkades zocht, in een snel tempo werd mijn lichaam ‘gescand’ en voelde ik in sommige delen van mijn lijf een sensatie of een pijnprikkel. Ik zag dat dit nu te maken had met fysieke kwetsuren die me in dit leven of andere levens zijn aangedaan door derden of heftige omstandigheden. Net zoals een boom ook het ‘slachtoffer’ kan worden van het ingrijpen door mensen of heftige weersomstandigheden. In het ergste geval betekent dat natuurlijk omgezaagd worden, maar ook een ziekte/plaag of heftige weersomstandigheden kunnen een boom aantasten.

Hij liet me voelen dat dat niet erg was, want na verwondingen ontstonden er mooie knoesten en de boom bleef doorgroeien naar het licht. En zelfs in het geval van dit versteende hout; delen waren in samenwerking met de elementen van de aarde fossiel geworden en dan ook nog helemaal overgroeid met kristalletjes. Het is een wonderlijk proces en het is alsof de boom ons met onze eigen transformatie helpt; steviger staan, weidsheid ervaren en vertrouwen hebben in het proces.

Ik voelde ook dat de reikwijdte van deze bomen enorm was; als een enorm collectief veld.

En dat ze op de een of ander manier de boodschap uitdragen van samenwerken en onbeoordeeld zijn. Zoals wij als mensen waren zonder manipulatie, conditioneringen en overtuigingen, terug naar de onverdeeldheid.

En tegelijkertijd voelde ik wel de reis die we met zijn allen maken en gemaakt hebben; vanuit de eenheid onze ervaringen in deze duale werelden belevend. Het donker en het licht ervaren, en alle tinten daartussen…

Wat een reis!

We zijn nu in de donkerste maand aangekomen, over een aantal dagen is het 21ste; de kortste dag. Hierna worden de dagen weer langzaam langer en lichter. Joan en ik hebben het geluk gehad in deze koude donkere periode nog even een weekje warmte, licht en zon op te nemen in Curaçao. Dit was echt een geschenk in meerdere opzichten.

Toch weet ik dat hoe donker het buiten ook is, het licht zit in jezelf net zo goed als het donker.

Laten we met Kerstmis teruggaan naar de energie van onverdeeldheid en het feest vieren van licht en donker.

En als een ander even het licht niet kan vinden, wees zelf een lichtpuntje!

Vrede op aarde begint met vrede in jezelf, want ik ben een andere jij….

Menu