Vervolg van ingekochte kristallen in Engeland

Algemeen

Omdat we zoveel verschillende stenen hadden ingekocht, eigenlijk te veel om in één blog te vermelden, gebeurt dit in etappes. Veel klanten hebben ze op de site al gezien onder het kopje ‘nieuwe kristallen’ en vroegen er al om in de winkel. Maar zoals beloofd zullen we ze toch nog even via deze weg opnoemen.

Als eerste willen we beginnen met een trommelsteentje, waar een bijzonder verhaal aan vast zit. In Engeland kwam Wim met een grote zak trommelsteentjes uit het magazijn die hij mij liet zien. Ze spraken hem erg aan en hij vroeg wat ik ervan vond. Als we met meer op pad zijn overleggen we altijd even over een steen, of deze wel of niet mee moet. Eigenlijk gaat dat heel erg snel en zitten we gelukkig meestal op één lijn. Ook heel fijn dat je tegenwoordig met een smartphone snel even contact met het thuisfront kunt maken en een foto kunt sturen of via face Time kunt laten zien. Ik vroeg aan hem hoe de naam van het steentje was en hij zei: Fossil Wheat. Ik vroeg nog aan onze vriend of het Fossil Wheat of Fossil Weed was, de ene betekend zoveel als fossiele tarwe en de andere fossiele onkruid. Op de rekening had hij Wheat geschreven. De steen heeft ook kleine rondjes, dus ik dacht dat dit de holle buisjes van een tarwehalm of zo konden zijn.

Toen we thuis waren en ik de beschrijvingen van de kristallen aan het maken was kon ik niets over de steen vinden. Dit was best wel vreemd, normaal zie je foto’s en vindplaatsen op internet, maar over deze steen was helemaal niets te vinden. Ik kreeg foto’s te zien van fossiele tarwekorrels en van fossiele planten in gesteente, maar helemaal niets wat op ons steentje leek. Dit voelde niet echt fijn, kreeg een beetje paniek gevoel, want we willen heel graag de juiste naam van een steen vermelden en ook wat de steen voor eigenschappen heeft. Ik had het er met Cyrille over en die zei: is het geen Sea Weed, dus fossiele zeewier. Ook daar kreeg ik heel andere foto’s bij. Toen ik achter de computer vandaan naar buiten liep en daar even stond, zonder ergens aan te denken hoorde ik opeens in mijn hoofd: Stromatoliet. Het was zo’n innerlijke stem die soms vanuit het niets, op de meest gekke momenten belangrijke dingen verteld, zoals het stoppen met de beurzen, verbouwen van de winkel enz. Dit gebeurt altijd op momenten dat je ‘leeg’ bent, even nergens aan denkt. Ik was zelf zo verbaasd dit woord opeens te horen, wist dat het niet uit mijn hersenen kwam, maar vanuit een andere bron. Even wist ik niet meer wat Stromatoliet precies betekende. Wel moest ik aan de trommelstenen uit Peru denken, maar die lijken in niets op het steentje dat we net hadden ingekocht. Tot mijn verbazing stond in de eerste zin; Stromatoliet bestaat uit versteende algen. Toen ik daarna op google allemaal foto’s van Stromatoliet bekeek, vond ik opeens twee foto’s van de steen die wij gekocht hadden. Wat prachtig! Mijn les hierin is ook: vertrouwen, overgave en in je eigen wijsheid/gevoel te blijven geloven, dingen die op een ander vlak op dit moment erg spelen in mijn leven. Dat je niet alles kunt beredeneren en sturen, maar dat in overgave ineens een wonder kan gebeuren, de magie zijn werk kan doen en alles op zijn plek valt. Dus heel erg bedankt lieve steen, voor je mooie, wijze les.

Stromatoliet

Deze steen bestaat uit versteende algen, één van de eerste levensvormen van onze planeet die zuurstof produceerden. Stromatoliet bevat eeuwige wijsheid die je helpt om informatie uit de Akasha kronieken te halen, bv info uit vorige levens, of blikken naar de toekomst. Dit is een perfecte steen die helpt bij evolutionaire veranderingen omdat het zelf al biljoenen jaren allerlei chaos, rampen en transformaties heeft doorstaan. De steen helpt je te leren van al je ervaringen, ook die uit vorige levens. Hij maakt flexibel en leert je ‘los te laten’, maar ondersteunt je ook jouw doel op aarde ter bereiken. Hij leert je om in je kracht te gaan staan en alleen te handelen wat jouw hoogste goed dient. Als je met de steen mediteert is het een portaal om diep naar het verleden van de Aarde te gaan. Stromatoliet helpt bij het verwijderen van afdrukken van mentale programma’s die nu niet meer nodig zijn, of die van nut voor een ander waren. Hij zorgt voor minder stress en geeft een comfortabel gevoel. Ook brengt hij vriendschap in een eenzaam hart. Stromatoliet resoneert met het oudste gedeelte van de hersenstam en de autonome processen van het lichaam. Als je hem in het kuiltje onder aan je schedelrand legt verwijdert hij blokkades, patronen en programma’s die diep ingebakken zitten. Hij ondersteunt EFT behandelingen en is goed voor de hersenen en neurotransmitters. Hij moedigt heling op cellulair niveau aan en versterkt het lichaam. De steen helpt te herstellen na ziekte, zowel fysieke als psychosomatische. Ook goed voor het skelet en voor de vloeistofstroom in zowel het lichaam als de hersenen. Ook behulpzaam bij het verwijderen van gifstoffen uit de nieren en de bloedrijke organen. Stromatoliet assisteert bij het reinigen en helen van Moeder Aarde omdat hij de fotosynthese van planten stimuleert waardoor ze meer zuurstof uitscheiden. Goed voor je thymus, keel, handen en voeten. Versterkt je tanden en botten, ondersteunt de blaas, nieren en bij Parkinson.

We hebben ook een aantal iets grotere heldergele Zwavel kristalletjes ingekocht, ze zijn zo’n 4 cm groot. We hadden al kleinere exemplaren en Zwavel op moedergesteente. Deze steen is heel goed bij negativiteit. We hebben ook uit Brazilië Zwavel in kwarts punten.

Zwavel

Zwavel is een gele poederachtige steen met soms kleine doorschijnende kristalletjes. Zwavel heeft een negatieve elektrische lading en kan heel goed gebruikt worden om negatieve energieën, uitstralingen en emoties absorberen. Als je de steen in een ruimte zet neemt hij alle soorten van negativiteit op en verwijdert hij blokkades om vooruitgang mogelijk te maken. Zwavel ontstaat bij vulkanen en is daardoor een uitstekende steen voor alles wat uitbarst, zoals gevoelens, geweld, huidaandoeningen of koorts. Je kunt de steen ook gebruiken om sluimerende paranormale gaven bloot te leggen. Op psychisch niveau bestrijdt zwavel koppigheid en helpt je om je negatieve karaktertrekken onder ogen te zien. Hij maakt koppige of weerspannige eigenschappen zachter en helpt je op de weg naar bewuste verandering. Krachtig steen voor karmische reiniging die destructieve energie en emoties absorbeert. In geestelijk opzicht helpt Zwavel herhalende en afleidende gedachtepatronen te stoppen. De steen helpt bij het redeneren en aardt denkprocessen in de praktische werkelijkheid van alledag. Fysiek geeft de steen nieuwe energie na uitputting of ernstige ziekte en verhoogt hij de creativiteit. Zwavel werkt ondersteunend bij infecties, verkoudheid, zwellingen en gewrichtsklachten en huidaandoeningen. Gebruik deze steen alleen uitwendig. Geen elixer van maken.

We hebben uit Afrika mooie ruwe stukjes van de Gouden Danburiet bijgekocht, maar ook ruwe stukjes van de Gouden Heliodoor. Deze beide kom je niet vaak tegen, de Danburiet eigenlijk helemaal niet. Dit is oude voorraad. Van beide hebben we ook prachtige trommelstenen.

Goudgele Danburiet of Agni Gold Danburiet

Goudgele Danburiet wordt ook Agni Gold Danburiet genoemd omdat Agni in Sanskriet ‘vuur’ betekend en deze steen bezit de energie van het innerlijk heilig vuur van de grote centrale zon. Ook is hij afgestemd op de goudgele vlam van de verlichte geest en werkt daardoor op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Hij verbindt je met het hoogste wezen wat je van oorsprong bent, met de universele geest en het rijk der Engelen. Goudgele Danburiet kalmeert je geest en geeft je helder inzicht, stimuleert je helder weten, zet je op koers om bij problemen actie te ondernemen en deze op te lossen. Bij meditaties bevordert hij een zuivere bewustzijnstoestand en geeft hij innerlijke ontspanning in het onophoudelijk denken waardoor je dieper kunt zien. De energie van deze steen met een hoge vibratie resoneert met het derde chakra en met het derde oog en bevordert het opstijgen van energie van de lagere naar de hoogste chakra’s terwijl je innerlijke vrede, kalmte en vreugde ervaart. Hij schenkt sereniteit en eeuwige wijsheid. Goudgele Danburiet maakt diepgaande veranderingen mogelijk en werkt als een zielenreiniger die miasma’s helpt opheffen. Het is een krachtige helende steen die psychosomatisch het best werkt. Deze steen van vreugde helpt je om nieuwe projecten te starten, om innerlijke beelden in de wereld te zetten, maar ook om je dag met een mooie intentie te beginnen. Deze prachtige stenen geven je een gevoel van vreugde en helpen je vol nieuwe kracht en enthousiasme in het leven te staan. Samen met Moldaviet en Nirvana kwarts helpt hij je af te stemmen op de blauwdruk van je zielendoel. Deze liefdevolle steen is een geode stervensbegeleider, hij helpt een bewuste spirituele overgang mogelijk te maken. De steen werkt ondersteunend bij spijsverteringsproblemen en bij een te trage stofwisseling, ook werkt hij ontgiftend en ondersteunt de lever en de galblaas. Ook helpt hij de hersenfunctie en informatieverwerking te versterken.

Heliodoor of Goudberil

Deze steen prachtige goudgele steen die verbonden is met onze Zonne-Engel symboliseert licht, waarheid en liefde. Zijn boodschap is: respecteer het leven en laat de zon in je hart stralen. Hij is speciaal voor het hartchakra, daar waar onze Zonne-Engel verblijft en voor de zonnevlecht, het chakra waardoor we spirituele energie kunnen channelen in het fysieke.Dit kristal geeft daadkracht, maakt assertief en helpt bij het manifesteren. Het is een steen met een hoog bewustzijn die ons psychisch een fijn gevoel geeft. Hij is sterk verbonden met de energie van de Zon, het is gekristalliseerd zonlicht. Hij is verbonden met de Gouden Straal van het Christusbewustzijn en staat dus voor spirituele liefde, volledig bewustzijn, helderziendheid, de kracht tot transformatie en als laatste Ascensie. Hij geeft heel veel energie en helpt je het pad te gaan dat bij je zielsbestemming hoort. Deze steen ondersteunt bij alle vormen van misbruik, hij helpt je weer zelfvertrouwen te krijgen en in je kracht te komen.

Als laatste uit Afrika, uit Malawi, hebben we hele lieve roze Chalcedoon trommelstenen ingekocht. Hier hebben we ook hangertjes van gemaakt. De prijs van deze mooie steentjes is heel erg laag, meestal is deze hoger, dus dat is heel fijn.

Roze Chalcedoon uit Malawi

Deze prachtige roze chalcedoon is zeer zeldzaam en heeft een hoge vibratie die verbonden is met de roze straal, die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. Als je met dit kristal mediteert wordt je hart geopend en zullen je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde vullen. Ze brengt je emotionele lichamen en je hartchakra in balans. Je zult vol vertrouwen leven vanuit de waarheid van je hart. Deze prachtige steen helpt je om alles los te laten en in vrede en acceptatie te leven, dit met hulp van Lichtwezens en Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Deze stenen hebben een helende vrouwelijke energie. Ze brengt rust en is ideaal om een burn-out aan te pakken. Ze verbetert ook de concentratie en versterkt paranormale vermogens. Zowel lichamelijk als geestelijk houdt deze steen je jong en laat littekens sneller helen. Bij enge dromen of slaapproblemen geeft ze rust. Dit is een steen die de  borstvoeding op gang kan brengen. Ook versterkend voor de holtes, blaas en seksuele organen. Goed voor mensen met overdreven reflexen, beven of Parkinson, deze kunnen baat hebben bij de roze chalcedoon.

Uit India hebben we weer Phurba (rituele dolk), Dorje of Vajra en Viswa Vajra of dubbele dorje ingekocht. Deze zijn gemaakt van Himalaya bergkristal. We hebben nu in de winkel, in zijn eigen kistje een hele grote Phurba, deze is zo’n 31 x 5 cm groot. Onder de beschrijvingen van deze rituele voorwerpen zetten we de beschrijving van Himalaya bergkristal.

Phurba (Wapen van Licht)

Een Phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties kunnen worden verslagen. Men zegt ook wel dat de Phurba het symbool van doorbrekend inzicht is. De dolk bestaat uit 3 zijden met elk een eigen gezicht en staat voor het overwinnen en transformeren van onwetendheid, begeerte en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. De Phurba’s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor: – Healingen – Meditatie – Transformatieprocessen

 

Dorje of Vajra

Deze bliksemschicht is een van de talrijke Hindoestïsche symbolen die werden overgenomen door de boeddhisten en die door hen van brede, metafysische dimensies werden voorzien. Het is een Tibetaans object dat symbolisch staat voor het hoogste principe, het symboliseert ook de weg naar verlichting, de essentie van het bestaan. Het behoort tot de basisuitrusting van de Tibetaanse monnik. De 8 delen beduiden de 8 deugden van het Boedhisme (de 4 uiterlijke en 4 innerlijke wegen). De letterlijke vertaling is: onverstoorbare diamant. Hier verbindt de mens zich met de 8 hemelsrichtingen. Hij is een symbool van de diamantharde kern van de boeddhistische filosofie, de staat van nirvana die niet kan worden tenietgedaan. Een Dorje heeft 2 energiepolen yin en yang, er is dus een energiestroom van positief naar negatief. Sommige kunnen dit voelen. Het neemt de duistere energie in zich op en transformeert het in zich, in het nulpunt, naar zuiver licht. Neem de Dorje in je hand en richt een punt naar je toe, de energie stroomt nu naar je toe of van je af. Zelfs een klein exemplaar heeft al een grote werking. In het Hindoeïsme wordt het instrument een Vajra genoemd en volgens de traditie helpt het psychologische storingen op te lossen en demonen te verdrijven. Ook helpt het je Kundalini energie te ondersteunen en te versterken. Als hanger is het een amulet die energie geeft en je beschermt. Hij helpt de gebruiker te ontwikkelen en je energielichaam te reinigen.

 

Viswa Vajra, Tibetaanse dubbele Dorje

Als twee Dorjes worden gekruist, spreekt men van een Viswa Vajra en wordt ook wel dubbele Dorje genoemd. Staat symbool voor het kruis van hemel en aarde. Deze helpt verbindingen te leggen tussen lichaam en geest. Dit is het symbool van Amoghassiddhi, de Dhyani Boeddha van het noorden. In de rituelen en voorschriften van het Boeddhisme vertegenwoordigt het ook de Leegte die niet kan worden verwoest, maar wel alle slechte eigenschappen, zoals jaloezie, en onwetendheid vernietigt. Het volbrengen van alle handelingen van het Absolute dat in alle windrichtingen aanwezig is. Hij is ook symbool van harmonie, alwetendheid en onveranderlijkheid.

Bergkristal uit de Himalaya

Het zijn krachtige genezers en energieversterkers. Ze absorberen energie en geeft deze weer af en reguleert ze. De steen beschermt tegen straling en brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar een toestand voor ziekte. Het reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen. Het verhoogt je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Het is ook een spirituele bibliotheek die wacht tot er gebruik van wordt gemaakt en stemt je af op je spirituele doel. Dit kristal bevordert de concentratie, stimuleert het immuunsysteem, brengt het lichaam in evenwicht en harmoniseert alle chakra’s. Het zijn zeer krachtige clusters met een hoog bewustzijn, die ons juist in deze tijd sterk ondersteunen en openen. De stenen bevatten Lemurische energie, ze zijn nl door de Lemurianen geprogrammeerd om ons nu in deze tijd informatie te verschaffen en ons bewustzijn te verhogen. Deze energie is bijzonder liefdevol. De stenen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra, vergroten van je aura en helpen goed bij slapeloosheid. De Himalaya is de jongste bergketen op aarde en deze bergen pulseren met een enorme levenskracht die uniek is op aarde. Dit is traditioneel ook het land van de Boeddha’s, de Yogi’s en Mystici die veel hun verlichting in deze bergen hebben bereikt en later zijn teruggekeerd om hun lichaam te verlaten. Deze bijzondere energie brengt mensen tot hun ultieme bloei.

Dit was het weer voor deze blog, hieronder staan de data dat de winkel geopend is en wanneer de lezingen zijn.

Winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend op:

19 en 20 augustus (zaterdag en Zondag)

26 en 27 augustus (zaterdag en Zondag)

31 augustus en 1 september (donderdag en vrijdag)

9 en 10 september (zaterdag en Zondag)

16 en 17 september (zaterdag en Zondag)

23 en 24 september (zaterdag en Zondag)

30 september en 1 oktober (zaterdag en Zondag)

Lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene button ‘lichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 27 augustus: Marion Schaatsbergen

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 24 september: Ruud van Well

Zondag 1 oktober: Huub Smolders

Menu