Vervolgblog nieuwe stenen uit Engeland

Algemeen

Zoals we in de vorige blog al vermeldden zat onze vriend met smart op de pallets uit Namibië te wachten en wij natuurlijk ook, want we wisten dat er een heel bijzondere steen bij zou zitten. Toen hij in Namibië was stuurde hij al een foto van de stenen die hij samen met zijn mensen daar in een ‘pit’ in de woestijn had gevonden. Zo’n ‘pit’ is niet een mijn, maar een groot gat in de grond waar men steeds dieper met b.v. een kango in gesteente hakt om mineralen te vinden. Er was daar al een jaar geleden een ader gevonden met prachtige Fluoriet. Deze Fluoriet verkopen wij ook. De kleur is een mengeling van paars, groen, wit en vaak blauw. Blauwe Fluoriet komt niet zoveel voor. Deze Fluoriet uit Erongo is energetisch een hele krachtige Fluoriet en ook nog mooi om te zien. We hebben nog wat hele mooie stukken uit deze nieuwe pallet kunnen uitzoeken.

Fluoriet uit Erongo, Namibië

Fluoriet uit Erongo, Namibië is een hele krachtige Fluoriet die de kleuren blauw, groen, wit en paars in zich heeft. De meerdere kleuren in dit kristal en vaak in lagen symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Erongo werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. De witte band brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s. Het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelen, maar ook naar je hartverbinding. Het is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen. Het meer zeldzame blauwe gedeelte in deze steen is sterk verbonden met het keelchakra, versterkt creativiteit, ordelijk denken en heldere communicatie. Het kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de fysieke of bio magnetische lichamen. Het groene gedeelte heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Erongo reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten. Als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Maar toen ze verder aan het hakken waren merkten ze dat de Fluoriet opeens voornamelijk groen werd. Dat vonden ze eigenlijk wel jammer, maar toen opeens verscheen er weer een paarse kleur. Onze vriend wist niet wat hij zag, dit was geen paarse Fluoriet maar een paarse kwarts, meer een Lavendel kwarts. Er is uit de aarde tot nu toe maar een vrij kleine hoeveelheid gekomen. Ze weten ook nog niet of de ader nog verder loopt en er meer gaat komen. Terug in Engeland heeft hij de steen aan een kennis van hem gegeven, Dr. Richard Braithwaite van the mineral gallery in the Natural History Museum in Manchester. Deze heeft de steen onderzocht. Zo leuk, wij hebben een kopie van de mail gekregen waarin Dr. Braithwaite verklaart dat de paarse massa inderdaad een kwarts is, dat het door de hitte in de aarde gebleekt is en dat dit betekend dat de kleur van binnenuit komt en niet door invloed van b.v. ijzer, koper of kobalt. Verder schrijft hij nog meer technische dingen, maar aan het eind zegt hij vol enthousiasme dat het een ongebruikelijke en zeldzame vorm van Amethist is en dat hij de steen graag nog verder wil onderzoeken.

Nu mochten wij van onze vriend de helft van de stenen die waren binnengekomen meenemen omdat hij heel graag de andere helft onder zijn klanten in Engeland wilde verdelen. Zo ontzettend lief dat wij nog zoveel mochten meenemen. We zijn echt heel erg blij met deze fantastische steen die gelijk al via de foto ons hart binnen kwam. Wat een bijzondere energie heeft deze steen. Krachtig en liefdevol tegelijk. En de kleuren zijn zo helder en doordringen je wezen, vullen deze, met de heerlijke energie van de steen. We hopen zo dat er nog meer van gevonden gaan worden en dat deze steen zich mag verspreiden over de aarde. Zodat zijn licht overal kan uitstralen en de harten mag openen van eenieder die hem ziet of voelt.

Lavendel Amethist met Fluoriet uit Erongo, Namibië

Lavendel Amethist met Fluoriet is een nieuw gevonden steen in Namibië. Na onderzoek blijkt de Lavendelkleurige kwarts een zeldzame vorm van Amethist te zijn. Dit is een hele krachtige steen die de hogere chakra’s met het hart verbindt. Het is een steen die ons helpt te helen en alles wat niet meer nodig is te transformeren. Het kristal verbindt ons weer met onze Goddelijke oorsprong. Helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Verbonden met de lavendelkleurige straal van Merlijn en de transformerende kracht van Saint Germain. Deze steen opent je bewustzijn voor de magie vanuit je hart en dat dit onbegrensde mogelijkheden bezit, zonder ego en uitermate geschikt voor het stimuleren van paranormale gaven en interdimensionale communicatie. Het tilt de meditatie naar een hoger niveau. Dit kristal brengt transformatie en diepgaande heling in alle hartkwesties, het zorgt ervoor dat je in liefde, openheid, vertrouwen en geborgenheid thuis kunt zijn in je eigen hart. Dit kristal maakt je bewust van de magische creatiekracht van je eigen hart. Het helpt je een liefdevol leven creëren, geleid door hoger licht, in connectie met je hoger zelf onder leiding van Meesters en Engelen. Deze Lavendelkleurige Amethist is een hogere vibratie van de ‘normale’ Amethist. Het is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s. Hij stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten in de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist maakt je ontspannen, kalmeert je gedachten en geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht, rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Fluoriet: Deze is heel krachtig en heeft meerdere kleuren in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Erongo werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. Het is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen. Het groene gedeelte heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Erongo reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten. Als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

De vorige keer dat ik alleen in Engeland was zag ik een doos die net openging en daar zaten hele mooie blokjes met de hand gepolijste Calciet met prachtige kleurige inclusies erin. Deze doos konden we nu met de bus mee naar huis nemen. Altijd weer zo heerlijk om iets wat je toen even gezien hebt nu uitgebreid uit te pakken en te bewonderen en dan een mooie plek in de winkel geven.

Helder Calciet dubbelspaat met inclusies

De zachte lichtkracht van helder Calciet dubbelspaat is zeer bijzonder en uniek in zijn soort. Deze bevatten prachtige inclusies, regenbogen en zwemen. De oranje/gouden kleuren die zich vaak in deze kristallen bevinden verbinden je met de Gouden Straal of Vlam van Opstanding die spirituele overvloed brengt. De diepere oranje/rode zwemen geven toegang tot het Vuur van ‘Divine Love’, de Goddelijke Liefde, dit is een vuur wat zich in het centrum van ons hart bevindt. Deze helpt je om dit licht in jou te ontwaken waardoor je deze liefde meer zal ervaren. Deze goddelijke lichtkracht brengt op zeer zachte wijze enorm diepe transformaties teweeg. De steen opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Hij brengt diepgaande zachte healing en nieuwe hoop, moed, kracht en nieuw vertrouwen. Deze kristallen zijn sterk verbonden met de regenboog van het volgende universum en brengen hierdoor heel bijzondere licht trillingen van heel het kleurenspectrum met zich mee. Helder Calciet dubbelspaat met inclusies is een krachtige fysieke ontgifter, reinigt alle chakra’s en brengt ze op één lijn. De steen brengt veranderingen teweeg, zorgt voor genezing van de ziel, geeft nieuwe kracht en opent en verheldert de innerlijke en uitwendige ogen. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Helder Calciet dubbelspaat reinigt alle lichtlichamen en verbindt deze en dat heeft een grote bewustzijnsgroei en diepe transformatie tot gevolg. De vrouwelijke, zachte Lemurische krachten kun je ook in deze kristallen tegenkomen. Helder calciet dubbelspaat helpt je om je bewuster te worden van je monadisch licht en dit ook meer in je bewustzijn te trekken en te verankeren, opdat je een ware meester en God over je bewustzijn mag worden. Een bijzondere leermeester in een fysiek kristallen “jasje”.

Een steen waar we al lang naar op zoek waren en die we tussen de grote verzameling van onze vriend vonden is Diaspoor. Hij keek ons weer aan van hoe vinden jullie ze toch altijd. Hij had deze zelf niet lang geleden gevonden en was er ook heel blij mee, omdat de steen niet veel voorkomt in de handel. Maar nu zijn ze dus mee naar Nederland gegaan. Wat maakt het ongelooflijk blij om een steen aan de collectie toe te voegen die we al lange tijd zochten.

Diaspoor

Diaspoor is een zeldzame steen of kristal met een hoge vibratie. Hij opent je kruin- en hogere chakra’s en aardt deze hoge energieën in het lichaam. Tevens is hij krachtig verbonden met je zonnevlecht, hart en derde oog. Hij helpt je om innerlijk te focussen en te concentreren zodat meditaties makkelijker gaan en voller worden. Diaspoor helpt je om in contact te komen met gidsen en om intergalactische en interdimensionale werelden te verkennen en om te communiceren met wezens van deze werelden. Ook wordt dit kristal gebruikt om innerlijke reizen te maken. Het opent nieuwe gebieden van bewustzijn en helpt verwachting en oordeelpatronen te doorbreken. Op je voorhoofd gelegd bevordert hij lucide dromen en versterkt metafysische vermogens. Dit kristal helpt je om in het leven kracht en aanpassingsvermogen te ontwikkelen. Als steen van de wil stimuleert hij bereidheid en om je persoonlijke verlangens over te geven aan het hogere. Hij helpt je om weer in de ‘flow’ van jouw leven te komen i.p.v. door situaties heen te worstelen of deze te forceren. Tevens vermindert de steen stress en brengt helderheid in verward denken. Hij helpt je voorbij emotionele ervaringen te gaan en laat je inzien dat emoties niet de waarheid zijn, maar dat die slechts een weerspiegeling van onze percepties zijn. Hierdoor krijg je weer helderheid en kun je je weer verbinden met jezelf en je hogere zelf. Diaspoor helpt je makkelijker in situaties of relaties te gaan staan en je aan te passen aan allerlei situaties en stimuleren de hersenen om in allerlei kwesties en ideeën andere gezichtspunten in te nemen en elke nieuwe situatie tegemoet te treden met een frisse, multidimensionale instelling. Diaspoor verbetert alle niveaus van metaal functioneren, de wereldse of de esoterische. Hij helpt je te concentreren en innerlijk te focussen. Hij stimuleert het geheugen en helpt herinneringen op te halen en makkelijker te onthouden. Dus heel goed voor mensen die studeren of voor hen wier geheugen slechter wordt. Diaspoor stimuleert de algehele hersenfunctie waardoor het een goede steen is voor mensen die aan hersenaandoeningen lijden zoals Alzheimer en Parkinson. Naar verluidt helpt Diaspoor het lichaam in een goede zuur-base balans te houden en vrije radicalen en gifstoffen te verwijderen, bevordert gewichtsverlies en stimuleert de aanmaak van T-cellen waardoor je immuunsysteem versterkt wordt. Ook helpt hij naar verluidt wonden te genezen en stimuleert het de botontwikkeling.

Van de volgende steen hadden we al wel een heel klein aantal, maar we hebben nu echt hele mooie exemplaren erbij. Ik zou nog steeds niet weten hoe ik de naam moet uitspreken ha ha, Mtoroliet. We hebben nu hele mooie platte handgeslepen stenen die licht transparant en prachtig groen van kleur zijn. Het is een steen die je niet veel tegen komt. We hebben er ook hele mooie hangertjes van kunne maken. Het is een steen die in deze tijd, waarin veel mensen door heftige processen gaan, zeer behulpzaam kan zijn. Dus deze komt ook niet voor niets nu op ons pad in deze mooie vorm.

Mtoroliet

Deze bijzondere chroom chalcedoon werkt kalmerend en brengt je in balans na een heftige of traumatische ervaring. Dit kristal helpt je om met situaties om te gaan waar je het moeilijk mee hebt. Hij leert je dat mensen ‘anders’ mogen zijn. Mtoroliet zorgt voor sereniteit tijdens verwarrende situaties en helpt je te accepteren. Deze steen helpt je om open te staan voor veranderingen en tegelijk om in het “Nu” te leven. Mediteer met de steen als je het met een bepaalde situatie moeilijk hebt. Mtoroliet laat je dan de zielsintentie achter deze ervaring zien. Dit helpt je te accepteren of zelfs te veranderen en weer verder te gaan. Mtoroliet kalmeert de gehele aura en werkt perfect voor het hartchakra. Deze bijzondere groene steen brengt vrede in jouw wereld. Mtoroliet ondersteunt homeopaten of mensen die met kruiden werken. Het is een chroom chalcedoon en spoortjes chroom helpen het lichaam met het opnemen en verwerken van glucose waardoor ook het metabolisme van vetten en proteïnen gereguleerd wordt. Als we ouder worden kunnen we ondersteuning bij de assimilatie van chroom gebruiken. Een manier om dit te doen is om Mtoroliet in contact met de huid te brengen zodat een homeopathische resonantie plaats kan vinden. De steen is ondersteunend bij rugpijn en andere pijnen. Ontgift en versterkt de lever en het zenuwstelsel. Helpt je suikerspiegel te stabiliseren.

Als laatste in deze blog willen we vermelden dat we ook weer allemaal nieuwe sieraden hebben meegenomen. De sieraden zijn zoals we in de vorige blog al noemden van Sterling Silver gemaakt. In deze tijd waarin er zoveel genept en gerommeld wordt, met zowel kristallen als met edelmetalen, is het fijn om een betrouwbaar adres te hebben. Sterling Silver wordt ook wel 925 genoemd. Het zilvergehalte van Sterling zilver is 92,5 %. Dit wordt ook wel eerste gehalte zilver genoemd. De term Sterling wordt vooral gebruikt bij zilveren sieraden en andere zilveren voorwerpen zoals bestek. Met een vergrootglas is vaak in het zilvermerkje het getal 925 te lezen. Sieraden maken van puur zilver is niet aan te raden omdat alleen zilver te zacht is. Vaak wordt het gemengd met koper om de buigzaamheid of hardheid te verbeteren. Als het niet gemend zou worden dan kan bijvoorbeeld een zilveren ringetje te slap zijn en snel beschadigen. Als zilver zwart wordt kun je het poetsen met een zilverdoek.

De hangertjes die wij zelf maken zijn voorzien van een zilveren oogje wat gerhodineerd is, dit voorkomt dat het oogje zwart wordt en gepoetst moet worden. Maar wat is Rhodium nu eigenlijk en waarom is het gebruik hiervan bij sieraden zo gewild. Rhodium is een hard, zilverwit metaal dat grote gelijkenissen vertoont met andere edelmetalen zoals Platina. Bij rhodineren wordt er een laagje rhodium op het edelmetaal aangebracht. Omdat Rhodium zeer hard is (het is vrijwel net zo hard als Chroom), beschadigen de sieraden niet of nauwelijks, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Gerhodineerd zilver is sterker, oxideert niet, is niet gevoelig voor atmosferische invloeden, wordt minder snel dof en behoudt hierdoor langer zijn glans en elegantie. Gerhodineerde sieraden hebben bovendien meer de uitstraling en kleur van witgoud. Ook in duurdere besteksoorten vind je wel gerodineerd zilver.

We hebben weer een paar mooie nieuwe exemplaren zoals oorhangers van de prachtige appelgroene Chrysopraas. Met veel plezier dragen Cyrille en ik er zelf ook. Pas sinds kort weet ik dat dit ook een kwarts soort is. Zelf dacht ik dat Chrysopraas een steensoort op zich was, net zoals Aventurijn, wat ook een kwartssoort blijkt te zijn. Nooit geweten. Waar een steen uit bestaat is eigenlijk iets waar wij ons nooit mee hebben beziggehouden. Het is altijd de energie van de steen geweest die ons roept en natuurlijk hoe ze eruitzien, maar de laatste tijd leren we ook wat over de stenen zelf, waaruit ze bestaan. Grappig dat je dan weer iets anders naar een steen leert kijken. We hebben nu ook weer een paar Grape Agaat hangers uit Sulawesi, Indonesië. Deze heeft onze vriend speciaal laten maken, dit zijn dus unieke sieraden. Tevens hebben we een paar armbanden, zoals Morganiet, Blauwe Topaas, donkerblauwe Kyaniet en ook een Tanzaniet armband. De steentjes erin zijn allemaal facet geslepen.

Dit was weer genoeg voor deze blog. In de volgende zullen we verder vertellen wat we nog meer hebben meegenomen. Alles ligt al in de winkel om bewonderd te worden. Volgende week zullen er ook weer nieuwe stenen op de webshop komen.

 

Winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend op:

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus

Donderdag 31 en vrijdag 1 september

Agenda: lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene button lichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 6 augustus: Patrik Beaumont

Zondag 27 augustus: Marion Schaatsbergen

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 17 september: Remko Sas

Zondag 24 september: Ruud van Well

Zondag 1 oktober: Huub Smolders

Menu