Waterval Jaspis, Vuursteen uit Polen en appelgroen Serpentijn.

Algemeen

In deze blog zullen we een nog een aantal nieuwe trommelstenen laten zien die nu in de winkel liggen. Het is voor ons weer een drukke tijd, de tuin weer zoveel mogelijk winterklaar maken, veel inkopen doen en alles weer prijzen zodat we de nieuwe kristallen in de winkel en sommigen op de webshop kunnen tonen. Dit maakt altijd weer blij in de tijd dat de blaadjes gaan vallen en de natuur zich aan het terug trekken is. In de komende blogs houden we je op de hoogte welke stenen we allemaal zijn tegen gekomen en hebben ingekocht.

We kwamen een heel leuk trommelsteentje tegen, met grappige bruine patroontjes erop. De naam die op de zak stond is Waterval Jaspis. Maar de steen die er als een Jaspis uitziet is eigenlijk een Kalksteen. We hebben de naam aangehouden, maar er wel Kalksteen achter gezet.

Waterval Jaspis/ Kalksteen

Waterval Jaspis is een naam gegeven aan een steen die eigenlijk Kalsteen is. Deze zuiverende steen helpt ons om onze onschuld die we als kind hadden te herinneren. Tevens helpt deze blije steen je te centreren en om positieve gedachten te hebben. Hij ondersteunt de helende eigenschappen van andere stenen. Als je hem samen met andere kristallen tijdens een heling gebruikt neemt het de helende krachten van andere stenen in zich op. Dit maakt deze steen een multidimensionale steen. Kalksteen kent vele kleurschakeringen. De steen werkt aardend en geeft daadkracht. Hij is erg goed voor het basis chakra. Omdat deze kalksteen bestaat uit klei, zand, ijzer en micro-organismen reinigt het de chakra’s en de aura. In een ruimte straalt de steen voorspoed, eenheid en harmonie uit. Kalksteen is de basis van veel kristallen zoals Agaat, Calciet, Dolomiet, Lapis Lazuli en Septarie. Het is een helende steen die goed is voor onze algehele gezondheid. Het verlicht spierspasmen, geeft voeding aan het lichaam, biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven.

  

We zagen ook een hele mooie Appelgroene Serpentijn bij de verschillende Serpentijnsoorten liggen. We hadden net een grote zak Luipaard Serpentijn gekocht. Deze aparte steen met de mooie patronen die aan een katachtige doet denken hebben we al jaren in onze collectie. Maar nu riep een andere ons erg hard. Serpentijn is soms heel licht van kleur en wordt dan Infinity stone genoemd en de ‘normale’ is donkergroen, soms met strepen of vlekjes, maar een appelgroene hadden wij nog nooit gezien. Nu hebben we deze dus ook.

Appelgroene Serpentijn

Appelgroene Serpentijn is een Serpentijn met een prachtige kleur die een heldere, liefdevolle energie uitstraalt en die verbonden is met het hartchakra. Hij werkt kalmerend en helpt het innerlijke kind te helen. Zoals DNA het leven op Aarde codeert, zo draagt Serpentijn de matrix van de evolutie van de aarde zelf in zich. De steen komt veel voor, maar de energie ervan is bepaald niet gewoontjes. Stem je af en je krijgt toegang tot de kennis en het evolutionaire verhaal van de hele natuur, de geschiedenis en verhalen van het elfenrijk, de devische domeinen en de koninkrijken van planten, dieren en mineralen in alle dimensies waarin de planeet aarde bestaat. Serpentijn bevat vaak magnetiet wat de steen geneeskrachtig maakt en die in verbinding staat met toekomstige verschuivingen en veranderingen in Moeder aarde. Tijdens meditatie met de steen kun je in contact komen met de geest en het hart van de natuur, dus heel geschikt voor aarde-healers en magiërs die helpen bij het transformatieproces van onze aarde. Ook helpt hij je de spirituele basis van het leven te begrijpen. Serpentijn is ook een zeer krachtige steen om de kundalini- energie te activeren. Deze ‘slangenkracht’ die zich in je basischakra bevindt kan na ontwaken gaan klimmen. Je kunt dan heldere, spirituele ervaringen krijgen. Hij activeert de chakra’s op zijn weg naar het kruinchakra. Het ultieme opklimmen zorgt voor ‘verlichting’. Mediteer met de steen of leg hem op chakra’s. Serpentijn is een activator van de kundalini en helpt deze op een veilige en evenwichtige manier op te wekken. Heel krachtig om samen met Shungit en/of Moldaviet te gebruiken. Deze beide prikkelen de latente kundalini energie. Ook is Serpentijn heel goed om op meridiaanpunten te plaatsen om geblokkeerde energieën vrij te maken en de gezonde, natuurlijke stroom te herstellen. Op psychisch niveau helpt hij je om meer grip op je leven te krijgen. Hij brengt je geestelijk en emotioneel weer in balans, helpt zware ervaringen los te laten en vol vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst te kijken, tevens stuurt Serpentijn genezende energieën naar probleemgebieden. Op fysiek niveau is hij zeer goed in het reinigen en ontgiften van het lichaam en met name van het bloed, vooral samen met Shungit. Hij helpt bij het verdrijven van parasieten en bij de opname van calcium en magnesium en is behulpzaam bij hypoglykemie en diabetes.

De derde steen is een hele mooie Vuursteen uit Polen. Ook deze steen bevat prachtige lijnen en patronen. We hebben er ook twee mooie hangers van, gezet in Sterling Silver en een paar oorhangertjes.

Vuursteen

Deze steen die oorspronkelijk zwart is maar door verwering andere kleuren krijgt wordt al lange tijd door volkeren als ‘heilig’ gezien. Volgens hen vergezelt hij de doden naar de volgende wereld en roept daarvoor gidsen aan. Hij beschermt ons en kaatst vloeken en bezweringen terug. Deze steen is een krachtige stabilisator en reiniger hij maakt de geest scherp en snijdt weg wat niet meer nodig is en heft psychische blokkades op. Vuursteen werkt stabiliserend. Bij sjamanistische reizen of bij uittredingen zorgt hij ervoor dat je weer goed in je lichaam terugkomt en dat je je inzichten herinnert en dat je veranderingen in de aardse stof uit kunt voeren. Met scherven van vuursteen kun je etherische operaties uitvoeren. Deze steen is een zeer goede geleider van elektromagnetische energie. Hij is sterk verbonden met de aardse mannelijke mysteriën en heeft tegelijkertijd ook een krachtige band met de Aardemoeder. Hij is dus perfect voor overgangsrituelen voor vrouwen en helpt mannen contact te krijgen met hun vrouwelijke kwaliteiten. Vuursteen helpt bij pijn en ongemak en ondersteunt het voortplantingssysteem, cellulair geheugen, weefselherstel en de elasticiteit van de huid. Hij helpt tegen depressie en dwangstoornissen, wratten, moedervlekken, rimpels, nierstenen en gezwellen. Ook helpt hij bij kies- en rugpijn.

We verkopen in de winkel altijd heel veel Lepidoliet, we hebben daar ruwe stukken, maar ook trommelsteentjes van. Sommige bevatten ook roze Toermalijn. Lepidoliet bevat Lithium en dit geeft heel veel rust. Als je eens stukje onder je kussen legt helpt de steen je ontspannen, waardoor je vaak beter kunt slapen. Ook beschermt de steen tegen straling van bijvoorbeeld wifi. We hebben nu hele mooie, wat grotere trommelstenen van een dieppaarse Lepidoliet ingekocht.

Lepidoliet

Zuivert elektromagnetische vervuiling en dient op computers te worden geplaatst om hun uitstraling te absorberen. Als lepidoliet mica-achtige vormen aanneemt, worden zijn eigenschappen zeer versterkt en is het een zeer efficiënt schoonmaakmiddel. Lepidoliet verjaagd negativisme, activeert en opent de chakra’s van de keel, het hart, het derde oog en de kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Deze steen helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha kronieken. Het kristal stemt u af op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade in uw leven vormen en kan u tevens meenemen naar de toekomst.

Lepidoliet is zeer nuttig bij het verlichten van stress en depressiviteit. Het maakt een einde aan dwanggedachten, neemt wanhoop weg en helpt tegen slapeloosheid (leg een plakje onder het kussen). Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Uitstekend voor het overwinnen van emotionele afhankelijkheid. Ondersteunt het opheffen van verslavingen en helpt bij anorexia. Emotioneel laat lepidoliet u steviger in uw schoenen staan, vrij van de invloeden van anderen. Goed bij slaapstoornissen en emotionele stress. Het verlicht allergieën, versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting, epilepsie en Alzheimer, verdooft ischias en zenuwpijn en helpt bij gewrichtsproblemen. Het ontgift de huid en bindweefsel, als elixer goed tijdens de menopauze

In een van de vorige blogs schreven we dat we plakken van de hele mooie gestreepte Midnight Lace of Lamellen Obsidiaan hebben ingekocht. Nu hebben we er ook trommelstenen van kunnen kopen. Dus heel fijn om bij je te kunnen dragen of een mooi plekje in huis te geven.

Midnight Lace Obsidiaan

Deze unieke Obsidiaan die is gevonden in Armenië heeft een zeer speciaal uiterlijk. Hij wordt Midnight Lace genoemd omdat deze doorschijnende Obsidiaan zwarte lamellen in zich heeft. Dit is echt een prachtige Obsidiaan om te zien, maar ook qua energie. Obsidiaan is eigenlijk gesmolten lava, dat zo snel is afgekoeld dat het niet heeft kunnen kristalliseren. De energie van Moeder Aarde die gevangen is in deze steen laat je innerlijke vuur weer branden. Deze steen zonder grenzen of beperkingen stimuleert verlamde emoties en maakt blokkades zachtjes los. Deze Obsidiaan werkt dus i.p.v. sommige andere Obsidianen op een hele zachte manier, dit zie je ook in zijn uiterlijk terug. De steen ondersteunt healing, beschermd de aura, ook tegen straling. Door zijn transparantie helpt de steen je te focussen op de essentie van het leven. Midnight lace Obsidiaan leert je in het Nu te zijn en verbindt je met je innerlijke wijsheid. Hij helpt je met de stroom van het leven mee te gaan, hij werkt op alle lagen, zowel je rationele, emotionele als spirituele kanten. Hij brengt je op een hoger niveau en stelt je in staat om de aardse en paranormale invloeden beter in balans te brengen. Hij biedt genezing van de ziel en geeft kracht in tijden van nood. De steen bevordert groei op alle niveaus. Ontgiftende en ontkrampende steen die pijn verlicht en ledematen verwarmd.

Als laatste willen we ook graag laten weten dat we een aparte Rhodoniet hebben ingekocht. Rhodoniet is normaal zwart met roze/rood, maar deze uit Peru wordt ook wel Roze Rhodoniet genoemd, het is een meer roze variëteit. De energie is net wat zachter dan de ‘normale’. Iedereen kiest toch de steen die bij hem of haar past.

Rhodoniet

Deze roze/rode steen met zwarte vlekjes stabiliseert emoties, geeft liefde en moedigt vriendschap tussen mensen aan. Dit kristal is goed voor het hart en hartchakra, het reinigt en activeert ze en laat bij conflicten beide kanten van de zaak zien. Rhodoniet ondersteunt bij paniek aanvallen en emotionele schokken. Hij is zeer genezend bij mensen die mishandelt zijn en last hebben van emotionele zelfvernietiging. Rhodoniet geneest emotionele wonden uit het verleden en transformeert pijnlijke emoties. De steen helpt om te vergeven en helpt bij verzoening na langdurige pijn en mishandeling. De steen helpt ook om verraad en verwaarlozing uit dit of een vorig leven te verwerken. Met zijn vermogen om onzelfzuchtige eigenliefde en vergeving te bevorderen helpt hij om projecties terug te trekken. Ook ketst de steen wraakgevoelens en beledigingen van anderen af. Deze steen brengt yin en yang in evenwicht, aardt energie en helpt u uw doel te verwezenlijken. De steen is behulpzaam bij mantra’s en brengt de ziel meer in harmonie met de vibratie. Leg de steen op het gewonde hart of op plekken van wonden. De zachtroze energie die de steen uitstraalt geneest emotionele kwesties. Dit kristal brengt de chakra’s op één lijn en verwijdert blokkades die zicht hierin bevinden en activeert de pijnappelklier en maakt zo intuïtieve waarnemingen gemakkelijker.

We hebben ook weer een grote hoeveelheid armbandjes ingekocht. Sommigen zijn split anderen ronde kralen. Er zullen er ook weer op de webshop bijkomen. Het laatste half jaar is er steeds meer vraag naar mannen-armbanden of armbanden voor vrouwen met een iets grotere pols. Het probleem is dat de standaard armbanden bijna allemaal in China gemaakt worden en dat de mensen daar hele dunnen polsen hebben. De armbanden zijn voor sommige mensen wat te strak. We hebben er nu een paar soorten bij die ruimer zijn. Ook hebben we nu een rode Jaspis armband ingekocht die voor mannen geschikt is. Eind oktober krijgen we Hematiet armbanden in een maat geschikt voor mannen, deze worden op dit moment speciaal voor ons gemaakt. Tevens hebben we bij onze leverancier een bestelling geplaatst voor uit mijn hoofd, 7 soorten stenen armbanden in een grotere maat, dus ook geschikt voor mannen. Deze zullen pas in het voorjaar geleverd worden. We zijn hier heel blij mee. In een latere blog zullen we wat meer over de nieuw ingekochte armbanden vertellen en foto’s laten zien.

Dit was het weer voor deze week. De volgende blog zal gaan over de Madagaskar stenen.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

30 september en 1 oktober (zaterdag en Zondag) 

7 en 8 oktober (zaterdag en Zondag) 

14 en 15 oktober (zaterdag en Zondag)

21 en 22 oktober (zaterdag en Zondag)

26 en 27 oktober (donderdag en vrijdag)

Op vrijdag 13 oktober geeft Ruud een lezing in Etten-Leur

Werken en healing met mineralen en kristallen

In deze lezing over kristallen en mineralen leg ik uit wat het verschil is tussen een kristal en een mineraal. Wat voor soorten kristallen er zijn en hoe je deze kunt gebruiken in healings en praktische toepassingen om energie van kristallen en/of mineralen in water over te brengen. wat de krachten van halfedelstenen zijn, het verschil tussen stenen. Welke stenen te gebruiken bij welke klachtenen hoe je je energie meditatief kunt verhogen in frequentie door gebruik van kristallen.

Locatie: Stationsplein 2, Etten-Leur.

Vrijdag 13 oktober 19.30 – 22.30 uur

Opgave: zilverboom.nl/zilverboom-academy

 

Menu