We mogen weer open op afspraak

Algemeen

Joepie wat waren we blij dat we hoorden dat we, al is het beperkt, weer voor consumenten op afspraak open mochten, al is het beperkt en een druppel op de gloeiende plaat, na zo’n 2,5 maand voor de meeste van onze klanten gesloten geweest te zijn, voelde het als een feestje. Maar na het horen van de persconferentie en alle restricties ging de grootste euforie er toch een beetje van af, maar laten we het beste er maar weer van maken. Restricties is zo niet wie wij zijn, vrijheid en laten komen zoals het komt, stroming vanuit liefde is hoe wij leven, maar het is nu zo belangrijk om positief te blijven, de lichtpuntjes te pakken en mee te gaan op de golven, de stroom van het leven. Dus dat gaan we nu ook weer doen.

We mochten de laatste weken open zijn voor onze klanten met een kamer van Koophandel inschrijving, dit blijven wij ook op zaterdag en zondag doen. Heel graag openen we onze deuren voor onze andere klanten, die zonder een bedrijf, vooralsnog op donderdag en vrijdag op afspraak. Voor ons is dit ook allemaal ‘nieuw’ en we gaan wel kijken hoe dit allemaal werkt. Voorlopig houden we dit schema aan om bezoek te kunnen spreiden zoals de overheid voorschrijft, maar hou de agenda op de website in de gaten, omdat onze dagen per week kunnen wijzigen.

We vragen iedereen die naar de winkel wil komen mij even te bellen, dus niet te mailen, op nummer 0630595146. Dit werkt makkelijker, dan kan ik gelijk op een lijst kijken en een afspraak maken. Helaas mag je met niet meer dan 2 personen komen. Met heel ons hart hopen we dat we weer snel zonder al deze beperkingen open kunnen zijn.

Laten we er met zijn allen binnen alle regels iets moois van maken en genieten van de liefde van alle prachtige stenen en kristallen die ten alle tijden hun licht en liefde naar alles en iedereen zonder oordeel uitstralen.

We hebben de afgelopen tijd weer nieuwe stenen binnengekregen die we hier zullen vermelden. Als eerste een grote hoeveelheid Rozenkwarts uit Namibië, heel toepasselijk, want we kunnen allemaal wel wat extra liefde gebruiken. We hadden grote brokken voor in de tuin besteld, maar we hebben kleinere gekregen. Ook prima, het moest blijkbaar zo zijn. We hebben ze voor een fantastische prijs, dus iedereen blij. Ze liggen buiten voor de winkel in een door Wim snel in elkaar gezette box, zodat ze minder vuil worden als het regent. De Rozenkwarts uit Namibië is wat dieper roze van kleur dan die uit Madagaskar en Brazilië. Die uit Madagaskar is weer meer Opaalachtig, wat doorschijnender. Zo heerlijk om te kunnen kiezen welke bij je past.

Rozenkwarts

Dit is een steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Hij brengt evenwicht op het lichamelijke als op het psychische vlak. Hij is heel goed voor het hart en hartchakra en leert je de ware essentie van liefde. Hij zuivert en opent het hart op alle niveaus en zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Hij kalmeert, stelt gerust en helpt bij trauma’s. Hij helpt je bij het aantrekken van liefde, leg hem daarvoor bij je bed of in de relatiehoek van je huis (als je de voordeur binnenkomt, rechts achterin). In bestaande relaties zal rozenkwarts vertrouwen en harmonie herstellen. Hij vervangt negatieve energie door liefdevolle vibraties. Hij versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Deze steen bevordert de ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid. Emotioneel bevrijdt hij onderdrukte emoties en verdriet, verandert conditioneringen die geen nut meer hebben, verzacht pijn en vult verlies aan. Als je nooit liefde hebt ontvangen, opent rozenkwarts je hart, zodat je ontvankelijker wordt. Bij een onbeantwoorde liefde troost hij je verdriet. Hij leert je van jezelf te houden en moedigt je aan jezelf te vergeven en te accepteren. Hij geeft een gevoel van eigenwaarde. Goed voor het hart en de bloedsomloop. Op de thymus geplaatst helpt de steen bij borst- en longkwalen. Goed voor de nieren en bijnieren en helpt bij duizeligheid. Rozenkwarts zou de vruchtbaarheid vergroten. Behulpzaam bij de ziekte van alzheimer, parkinson en dementie.

Een andere ruwe steen die we uit Namibië hebben binnengekregen zijn hele grote, ruwe bollen van Granaat, vaak bedekt met wat zwarte Biotiet. Deze verdienen qua uiterlijk niet de schoonheidsprijs, maar wat een krachtige, aardende stenen zijn dit. De laatste tijd verkochten we er best veel, zonder ze te noemen, of aan klanten te laten zien, worden er veel mensen naartoe getrokken. Ze voelen de kracht en de aarding van deze fijne steen. Zelf hebben een paar van ons er eentje bij de voeten in bed liggen, maar dan wel eentje zonder Biotiet, want dat schilfert behoorlijk, waardoor het een rommeltje zou worden haha. Zo mooi ook de energie van Namibië, wat zo oer is en ook een hele krachtige, vrouwelijke energie bevat.

Granaat met veelal Biotiet uit Namibië

Almandien Granaat werd al in vele oude beschavingen gebruikt. Hij kan je helpen je lessen uit vorige levens op het spoor te komen en laten zien wat de invloed daarvan is op actuele kwesties, vooral die te maken hebben met overvloed, liefdesrelaties en lichamelijk ongemak. Deze steen schenkt veel energie en herstelt krachtig. Hij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Wanneer je in een hectische periode verzeild bent geraakt, helpt de Almandien Granaat je hoe eruit te komen en je leven te veranderen. Hij is krachtig verbonden met het stuitchakra en het hart, hierdoor zorgt hij ervoor dat wat je verlangt je kunt gaan manifesteren. Almandien activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt. Dit is een prima steen bij concentratiegebrek of bij ongecontroleerde driftbuien. Hij helpt om intens verdriet of hectische periode te verwerken, hij geeft hoop en moed en versterkt het overlevingsinstinct. Als je deze steen een tijd draagt zal hij je mensenkennis vergroten. Hij lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Emotioneel heft hij remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen. Almandien Granaat helpt je om vreugde te vinden en om je gesteund te voelen in je behoeften en verlangens en om liefde te geven en te ontvangen. Hij leert je te vertrouwen in de oneindige overvloed van de kosmos en helpt om paniek en angsten te transformeren, hij zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Rood Almandien Granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis. Hij helpt om hoogtevrees en fobieën te overwinnen. Ook goed als je rugpijn hebt door de menstruatie. Stijfheid en verkramping van de spieren worden minder, mede omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding worden gebracht. Verder is hij heel goed voor de eierstokken, testikels, blaas en de nieren, maar ook voor ontspanning op alle organen. Ook is hij heel goed bij vergeetachtigheid. Hij zuivert het bloed, hart en longen en herstelt DNA, daarnaast ondersteunt hij bij de opname van mineralen en vitaminen.

Biotiet is een beschermende steen tegen invloeden van buitenaf en die je helpt je lichaam en je aura te ontgiften en negatieve energie hieruit te verwijderen. Het hele systeem wordt weer uitgelijnd waardoor energie vrijelijk door zowel het fysieke als de subtiele lichamen kan stromen. Biotiet zorgt ervoor dat we objectief naar ons leven kunnen kijken, onszelf te ontplooien en beslissingen te nemen. Doordat de steen rationele en analytische denkprocessen versterkt helpt het alles wat niet relevant is terzijde te schuiven en je alleen te concentreren op wat belangrijk is. Biotiet beschermt je spiritueel maar geeft je leven ook richting, tevens verankert hij je lichtlichaam in de fysieke dimensie. Hij revitaliseert en geeft balans aan het lichaam en is goed voor de voortplantingsorganen, vergemakkelijkt de bevalling, activeert weeë, ontspant de bekkenbodem en baarmoedermond.  Geeft verlichting bij verzuring, reuma, jicht, verstopping, ischias en nierklachten. Ook helpt hij je te herstellen van trauma’s en wanordelijke cel patronen, helend voor de ogen en gezwellen en reguleert de gal.

De laatste steen uit Namibië die op onze pallet is meegekomen is ruwe Scoleciet. De meeste mensen die deze steen met hoge vibratie kennen weten dat deze meestal uit India komt. De prachtige, maar zeer delicate kristallen zijn vrij kostbaar. Het mooie van deze uit Namibië is dat ze veelal in moeder gesteente zitten en veel steviger zijn. Dit maakt ze heel geschikt om mee te werken, omdat ze niet snel kunnen breken. Een ander voordeel is dat ze super betaalbaar zijn. Ook dit zijn stenen die voor ons op dit moment in ons leven, waar velen van ons onrust, stress en angst ervaren, heel rustgevend kunnen zijn. Tevens helpen deze je trilling te verhogen en je bewustzijn te vergroten, je hart te openen en om oude pijnen los te laten. Alle thema’s waar we nu door Corona doorheengaan. Uit India hebben we er ook trommelstenen van.

Scolesiet

Scolesiet is een zeer zachtaardig kristal van innerlijke vrede, het is als een balsem voor iedereen met angsten, stress en paniek. Het kristal activeert onze hogere chakra’s en zorgt voor een verfijnde afstemming met gidsen en andere sferen of werelden. Tevens helpt de steen je trilling te verhogen, bewustzijn te vergroten, je hart te openen en om oude pijnen los te laten. Scolesiet helpt je om te gaan leven vanuit je hart en om meer spontaan liefde in het dagelijkse leven te uiten. Als geliefden beide een steen dragen zorgt deze voor een energetische connectie tussen beide harten. Scolesiet geeft innerlijke rust en vrede en is behulpzaam bij healing sessies, meditatie, fijne en heldere dromen en bij een uitgeruste slaap. Dit kristal kan helpen bij het reinigen, helen en beschermen van je aura, en bij zelfgenezing, maar het is belangrijk om dit vanuit het hart te doen. Het is een perfecte steen voor iedereen die wil ontspannen, vooral na een lange dag. Op het derde oog gelegd geeft hij een heel sereen gevoel en verhoogt hij je bewustzijn. Scolesiet helpt je te beschermen tegen entiteiten en negatieve astrale energieën, omdat hij je vibratie verhoogt en een beschermend veld van Wit Licht om je heen creëert. Dit is een interdimensionale steen, die je tijdens astrale reizen in contact brengt met buitenaardse intelligenties. Hij helpt je bij tijd- en ruimtereizen en bezit kennis van oude en toekomstige beschavingen. Scolesiet versterkt het hartchakra en helpt bij het uiten van liefde. Het is dus een goede steen om aan je geliefde te geven om zo de band tussen twee harten te versterken. Scolesiet is verbonden met het pure Witte Licht dat ons kan helpen te ontwaken door met de steen te mediteren of alleen maar vast te houden. Ook kan er diepere vereniging met het Witte Licht optreden, rustend in golvende, zachte stromen wat een bewustzijn van liefde is. Zo liefelijk en heilig dat men daar altijd zou willen blijven, maar deze ervaring is meer een initiatie die ons laat zien dat deze trilling/energie een deel van ons is. In verbinding zijn met deze energie werkt herstellend, zodat we onze levensreis versterkt met liefde en licht kunnen voortzetten.

 We hebben ook een paar weken geleden 3 hele grote pallets uit Marokko binnengekregen. We hebben met smart op deze gewacht, want deze was al voor december gepland. Maar door Corona kwamen deze pas begin deze maand binnen. In deze pallet zaten prachtige zeer grote Stromatoliet of Woestijnbariet bloemen, deze unieke grote exemplaren zijn een sieraad voor in huis of heerlijk in een praktijk of groepsruimte. Maar we hebben ook een aantal dozen met handzame, kleine exemplaren. Deze zeer oude stenen die uit Bariet en Zandsteen bestaan zijn zeer oud. Het is zo frappant dat veel stenen die nu zijn binnengekomen eenzelfde thema bevatten, ook deze helpen ons te transformeren en persoonlijk te groeien, en helpen stress te verminderen en vriendschap in een eenzaam hart te brengen. Maar buiten hun spirituele eigenschappen zijn ze prachtig om te zien met hun unieke, organische vormgeving en patronen.

Woestijn Bariet bloem (Stromatoliet)

Woestijn Bariet bloemen zijn Stromatoliet fossielen vervangen door oranje Bariet en zandsteen die prachtige bloemen vormen. Ze zijn gevonden in de Sahara van Marokko en zijn 2,6 miljard jaar oud. Deze oude stenen bestaan uit versteende zuurstof producerende algen en zijn onze vroegste vormen van het leven op aarde. Deze schitterende stenen zijn verbonden met je basis chakra en de zonnevlecht, maar door het Bariet ook met de hogere chakra’s. Woestijn Bariet bloemen helpen ons te transformeren en persoonlijk te groeien. Ze zijn instrumenten die ons helpen bewegen van het oude naar het nieuwe en maken opmerkzaam voor alle bronnen en hulpmiddelen die in het Nu aanwezig zijn om ons te helpen groeien. Ze helpen bij evolutionaire veranderingen omdat ze zelf al biljoenen jaren alles hebben doorstaan. Ook helpen ze ons het proces van verandering te begrijpen en verminderen stress. Ze bevatten eeuwige wijsheid die je helpt om informatie uit de Akasha kronieken te halen. Een prachtig stuk in huis creëert een fijne, overvloedige omgeving voor je. Deze Stromatoliet maakt flexibel en leert je ‘los te laten’, maar ondersteunt je ook jouw doel op aarde te bereiken. Hij helpt bij het verwijderen van mentale programma’s of afdrukken die nu niet meer nodig zijn. Het Bariet helpt om inter-dimensionaal te reizen via dromen of door met de steen te mediteren. Deze reizen maken je aardse leven voller en verbinden je met de verschillende werelden waarin je leeft met die op aarde. Ook helpt hij je om gemakkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Hij reinigt de chakra’s en brengt deze in balans. Deze prachtige steen helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen, ook heel goed voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Woestijn Bariet bloemen brengen vriendschap in een eenzaam hart. Ze resoneren met het oudste gedeelte van de hersenstam en zijn goed voor de hersenen en neurotransmitters. De steen moedigt heling op cellulair niveau aan en versterkt het lichaam. Hij helpt te herstellen na ziekte, zowel fysiek als psychosomatisch. Ook goed voor het skelet en voor de vloeistofstroom in zowel het lichaam als de hersenen. De steen ondersteunt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Tevens helpt hij bij de reiniging en heling van moeder aarde omdat hij planten helpt meer zuurstof uit te scheiden. Goed voor je thymus, keel, tanden en botten en maag. Ondersteunt blaas, nieren en bij Parkinson.

Waar we ook met smart op hebben zitten wachten zijn de mooie, witte kwartsgeodes, ze waren helemaal uitverkocht. We hebben allerlei maten binnengekregen, in het pakhuis liggen ook een aantal unieke, zeer grote exemplaren. We hebben nu nog veel setjes in de winkel, die we los verkopen. Maar voor wie graag beide helften van de geode wil is er nog volop keus. Deze geodes worden ook vaak gekocht om cadeau te geven, omdat eigenlijk iedereen ze mooi vindt en de energie voor allerlei ruimtes zeer geschikt is. Ook heel mooi om bij een bruiloft een setje cadeau te doen, omdat beide losse delen ook een zijn, maar ook als je kind op kamers gaat wonen en jij een deel houdt en je je kind het andere deel meegeeft.

Kwartsgeode uit Marokko

Dit zijn bollen die doormidden gezaagd zijn waardoor je de prachtige binnenkant ziet. Allemaal kleine witte kristalletjes schitteren je tegemoet, heel soms zie je geel/oranje calsietjes erbij. Een geode is een bijzonder vorm die op een baarmoeder lijkt, symbolisch een baarmoeder waar de kristallen veilig in groeien. Maar ook voor ons mensen geven deze kristallen ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De energie van de kristallen stralen naar buien door de open kant, maar blijven toch ook in een beschermde holte. Bergkristal of kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Helder kwarts belichaamt het concept van helderheid en leert je om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden. Het brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd en hart en helpt verwarring te overwinnen. Ook helpt het je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. Als je een kwarts kristal of bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal is een geneeskrachtige steen, hij brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Hij reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en resoneert met alle chakra’s. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal je energie tot het hoogst mogelijk niveau. Kwarts is een grote energiebespaarder en stimuleert het immuunsysteem.

Van Seleniet hebben we behalve de gebruikelijke schaaltjes, hartjes en oplaadt schijven nu ook superleuke manen in 2 maten binnengekregen. Wim heeft er van de kleine maat in een aantal een gat geboord zodat deze opgehangen kunnen worden. Op het oppervlak zijn manen en sterren geëtst.

We hebben ook hexagon vormige platen met het flower of life symbool erop geëtst, deze zijn heel mooi om te zien en ook te gebruiken voor het laden of ontladen van kristallen. Maar je kunt ze ook gebruiken om voedsel of andere voorwerpen mee op te laden, of alleen neer te leggen voor de energie.

Dat was het weer voor nu. We zien de toekomst zonnig tegemoet. Deze hele week met heerlijk weer helpt hier natuurlijk ook wel bij haha.

 

Menu