We zijn weer thuis

Algemeen

Al weer ruim een week zijn we weer thuis. Even wennen aan het weer, al het vocht in de lucht en niet te vergeten op het land. We zeiden al voor de grap dat we de varkentjes zwemles moeten geven, wat een plassen overal en dat is even wennen na de woestijn in Tucson. Maar veel tijd om te zeuren hadden we niet, want nadat we vrijdag avond waren aangekomen waren we zaterdag en zondag met de winkel open. We hadden dit al maanden van tevoren ingepland en dachten vrijdag avond, waar zijn we aan begonnen, maar het was eigenlijk heerlijk. Zo kom je gelijk weer in een ritme. Het was heel gezellig in de winkel, we konden heerlijk kletsen over onze avonturen in Tucson en ook mensen blij maken met de nieuwe stenen die we in onze handbagage hadden meegenomen. Cyrille verkeerde nog in een andere roes, zij viert al van kinds af aan met vriendinnen Carnaval en dit is voor haar heel belangrijk. Voor ons westerlingen vaak moeilijk te begrijpen, maar door haar ben ik gaan zien dat het meer is dan drinken en uit je bol gaan, het is echt iets waar je mee opgevoed bent, cultuur, iets wat in je genen zit. Toen wij nog in Amerika waren en haar vriendinnen al bezig waren met alle voorbereidingen zat Cyrille avonds met haar koptelefoon op naar Carnaval liedjes te luisteren, zo grappig. In de auto op de parkeerplaats van Schiphol stond een tas met Carnavals kleren klaar. Alle koffers erin, tas eruit en omkleden maar, een gekke staart in het haar en op naar Prinsenbeek (Boemeldonck). Wij hebben haar ‘s avonds afgezet en na een nacht reizen ging zij gewoon door, het feest kan beginnen ……………. Zij en haar vriendin Lydia hebben in de optocht de tweede prijs gewonnen voor hun unieke, carnavaleske en ludieke optreden.

De jetlag hebben we zo aardig overgeslagen, een paar nachtjes niet slapen, maar voor de rest ging het helemaal goed.

Met de stenen en kristallen is het ook heel goed gegaan, ze zijn al heel snel op schema in Nederland aangekomen, dankzij de hulp van lieve medewerkers bij UPS die echt hun best doen dat wij ze zo snel mogelijk thuis krijgen. Ze weten hoeveel werk het voor ons is om alles uit te pakken, te prijzen en de hele winkel opnieuw in te richten. Vrijdag zijn de stenen al aangekomen en sindsdien is het hier een gekkenhuis.

stenen thuis 1Je weet gewoon niet waar te beginnen. En ook alle nieuwe beschrijvingen die getypt en op de computer gezet moeten worden. Ook moeten alle stenen gefotografeerd worden. Maar het is aan de andere kant ook weer zo ontzettend leuk om te doen. Voor ons is het Sinterklaas en Kerst ineen. We kwamen natuurlijk ook weer stenen tegen die we nog niet genoemd hadden in de blogs, soms omdat we er maar weinig van hebben of omdat we nog geen beschrijving van de steen hadden. We zullen deze hieronder even vermelden. In de volgende weken zullen we meer stenen even in het zonnetje zetten en foto’s erbij plaatsen zodat je een idee hebt hoe mooi ze zijn en over de verscheidenheid van sommige.

stenen thuis 2 stenen thuis 3 stenen thuis 4 stenen thuis 5 stenen thuis 6 stenen thuis 7

Bij onze Mexicaanse vrienden vonden we maar een paar exemplaren van een heel bijzondere Calciet, eigenlijk een soort speling van de natuur, we zullen ze Tweelingziel Calciet noemen omdat ze helemaal met elkaar versmolten zijn.

Tweelingziel Calciet

tweelingziel calcietTweelingziel Calciet is een hele zeldzame Stellar Beam Calciet, het zijn er twee die versmolten zijn tot één tweelingziel. Een tweelingziel calciet helpt je bij het aantrekken van je tweelingziel, maar ook met mensen wiens spirituele niveau gelijkwaardig is aan die van jou. Hierdoor kunnen diepe spirituele relaties vol liefde ontstaan. Tweelingziel kristallen zijn spiegels die je laten zien hoe je innerlijke niveau zich aan de buitenwereld toont.

Deze Calciet is zeer bijzonder, ze helpt alle lichtlichamen te helen en verbindt deze opnieuw met elkaar en trekt deze in je bewustzijn, dit geeft een grote bewustzijnsgroei. De afgelopen periode zijn de krachten van Calciet enorm toegenomen. Deze goddelijke lichtkracht, vervuld van Engelen energie brengt op zeer zachte wijze enorm diepe transformaties teweeg. Ze opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Brengt diepgaande healing en nieuwe hoop, kracht en moed. Deze kristallen zijn vrijwel altijd sterk verbonden met de regenboog van het volgende universum. Ze helen alle lichtlichamen. De vrouwelijke, zachte Lemurische krachten kun je ook in deze kristallen tegenkomen. Deze Calciet helpt je, opdat je een ware Meester en God over jouw bewustzijn mag worden. Dit is een bijzondere leermeester van hoog licht in een fysiek kristallen jasje.

Uit Mongolië hebben we weer een aantal fantastische kristallen kunnen kopen. De roze Engelenvleugel Calciet die uitverkocht was, hiervan hebben we nu veel hele kleine en dus betaalbare exemplaren, Siriuszielkwarts met Fluoriet, veel kleine, hele mooie exemplaren Siriuszielkwarts met Hedenbergiet, Ilvaïet, de zeer krachtige zwarte toermalijn uit Mongolië en twee nieuwe Lemurische lasers.

Lemurische lasers uit Mongolië

lemurische laser mongolieDeze bijzondere kristallen uit Mongolië met magische witte zwemen erin lopen taps toe en hebben een prachtige klank. Ze werden als instrumenten gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Ze helpen ons te creëren vanuit ons hoogste goed en het Nieuwe Gouden Tijdperk op aarde te gaan leven.

Lemurian met Hematiet uit Mongolië

lem. met hematiet,MongolieDeze zeer speciale Lemurians uit Dong wu qi, Mongolië zijn nieuw gevonden. Het zijn zeer speciale Lemurians, lange dunne punten met witte magische zwemen erin die een hele mooie klank bezitten. Deze Lemurians werden als instrumenten gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Doordat deze unieke Lemurians Hematiet bevatten heeft de steen ook aardende en beschermende eigenschappen. Het hematiet in de Lemurian heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Hij helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt hij de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Lemurian met Hematiet geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. Hij werkt zeer goed als je je verloren of hopeloos voelt, hij herstelt de hoop en het vertrouwen in de toekomst en maakt de geest sterker. De steen helpt bij het oplossen van problemen ook bij technische. Is ook weldadig voor een relatie die een sleur geworden is. Deze Lemurian helpt aardige, liefdevolle minnaars aan te trekken en heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.

We hebben ook een klein aantal van de zeer zeldzame Buddhalite Calciet, dit is een vorm van Mangano Calciet uit China. We hadden deze gezien in de catalogus van Robert Simmons en daarom viel ons oog erop. Ergens in een hoekje vond Wim de doos met deze unieke kristallen.

Buddhalite Calciet Kristal

buddhalite calciet kristalBuddhalite Calciet Kristal is een zeer zeldzame nieuwgevonden soort Mangano Calciet uit China. Hun aparte, ingewikkelde vormgeving doen denken aan oude Boeddhistische tempel spiralen, maar dit kristal heeft haar naam voornamelijk te danken aan de vredige en gelukzalig energie die het uitstraalt. Buddhalite Calciet kristallen resoneren met de vredige energie van Nirvana, de staat van bewustzijn die je verkrijgt tijdens het bereiken van Verlichting. Deze kristallen kunnen je 3e oog en je kruinchakra activeren en deze aan elkaar verbinden waardoor hun zachte energie kan uitstralen en de duizendbladige lotus (de volledig ontwaakte kruin), die verwijst naar de oneindigheid, naar de eeuwige oerklank OM, naar de verlichting die ons optilt boven de wereld van tijd en plaats. Als je deze ervaring bereikt kun je ascenderen naar de hogere werelden van het bewustzijn in welke je volledig bewust bent van je vorige en toekomstige levens en waar je je karma in één klap oplost. Het spiritueel openen door een Buddhalite Calciet Kristal kenmerkt zich door een krachtige golf van compassie voor alle wezens. Deze unieke kristallen hebben de capaciteit om de essentie van totale eenheid tussen alle wezens en het lijden dat deze allen hebben met elkaar hebben meegemaakt te openbaren. Met dit ontwaken ontstaat ook het verlangen om te helen en te helpen voorkomen dat er nog meer lijden plaatsvindt. Buddhalite Calciet Kristallen kunnen het innerlijke Universele Licht in je doen ontwaken en je helpen om een stralende zon van liefde voor anderen op aarde te worden.

We hebben ook een voor ons nieuwe zwarte trommelsteen, dit element komt ook voor als de zwarte stipjes in Hackmaniet.

Arfvedsoniet

arfvedsonietArfvedsoniet is een vrij zeldzame steen die bekend staat als de steen voor grandioze manifestaties. De steen zorgt voor een vortex van fenomenale energie in zijn omgeving, dus als je hem bij je draagt wordt je lichaam hiermee omringt. Arfvedsoniet maakt je positiever, negatieve gedachten zullen niet meer in je hoofd spoken en je zult ook minder negatief over dingen praten. De steen stimuleert ook je intuïtieve kant, waardoor je ook het effect van negativiteit leert zien. Tevens is het een steen die helpt te bemiddelen, doordat hij je beide kanten laat zien. Arfvedsoniet wordt gebruikt om nachtmerries te weren en om in een diepe slaap te komen waardoor je helemaal uitrust. Tevens bevordert het de REM staat. Als je de sten op je derde oog legt helpt hij bij het ‘helder zien’ of het krijgen van visioenen. De steen stimuleert vruchtbaarheid, zowel die van de geest als van het lichaam. Ook helpt Arfvedsoniet de zuurgraad van het lichaam te verlagen en helpt bij dyslexie. Hij vibreert met het getal 3.

Waar we heel erg blij mee zijn is het zakje met Gele Toermalijn trommelstenen die we vonden, ze zien er zwart uit, maar je ziet in het licht dat er geel in de steen zit. We zochten al een aantal jaren naar deze steen die een fantastische aanvulling is voor ons uitgebreide Toermalijn assortiment.

We hadden nog geen foto’s van de zeldzame Isua trommelstenen uit Groenland, in de blog vanuit Amerika hadden we een oude foto van een ruw exemplaar gebruikt. Een lieve klant had me ook een paar maanden geleden extra informatie over de steen toegestuurd, dus de beschrijving is ook wat uitgebreider.

Isua (Groenland) gebande ijzerformatie

isua trommelIsua behoort tot de oudste mineralen die tot nu toe op aarde gevonden zijn. De steen is meer dan 3.75 biljoen jaar oud en waarschijnlijk 750 miljoen jaar ouder dan Nuummiet die in hetzelfde gebied in de buurt van Nuuk gevonden wordt. Isua wordt 130 km N.O va Nuuk in Ivigtut in Groenland gevonden. Aan de zuidwest kust van Groenland bevinden zicht de oudste “greenstone” rotsen die bekend zijn. Deze rotsen bevatten informatie dat er al leven op aarde was 3.8 biljoen jaar geleden. De steen Isua bestaat uit vulkaangesteente, sedimenten en ijzer. Deze rotsen werden in 1960 ontdekt en worden de Isua Greenstone gordel genoemd. Ze zijn al die tijd onaangetast gebleven, waardoor we informatie over de conditie van de aarde van 3,8 biljoen jaar geleden krijgen. Er zijn wel oudere rotsen op aarde, maar deze zitten diep in de aardkorst en kunnen dus geen informatie over het aardoppervlak van de vroege aarde verschaffen. De Isua rotsen verschaffen ons waardevolle informatie over het oppervlak van de aarde in die tijd en over de omstandigheden waar leven op aarde is begonnen. Verbazingwekkend dat er sinds de ontdekking weinig onderzoek is gedaan. Dit waarschijnlijk omdat leven op aarde al veel langer geleden is ontstaan dan men dacht. Ook omdat er door onderzoek van deze rotsen theorieën zijn dat leven van buiten de aarde kan komen, bv van mars naar de aarde is getransporteerd door meteoriet uitbarstingen De leeftijd van de Isua rotsen valt nl “toevallig” samen met de kosmische regen van het binnenste zonnestelsel, die “the late heavy bombardement” wordt genoemd. Spiritueel gezien is Isua een zeer krachtige aardende steen die ons helpt om onze ziel in ons lichaam te verankeren. Het is ook een beschermende steen die blokkades helpt verwijderen en een schild om ons heen creëert die ons tegen negativiteit beschermd. Isua geeft energie aan ons lichaam en tevens balanceert het. Door zijn zeer oude leeftijd kan de steen ons heel goed helpen om door tijd en ruimte te reizen. Het kan je helpen verbinden met het bewustzijn waarop we voor de eerste keer op aarde incarneerde en helpt je om toegang te krijgen tot de Akasha kronieken. Isua is een steen van waarheid en oude wijsheid. De steen is pas in deze tijd op aarde gevonden omdat we er nu pas aan toe zijn om zijn energie te ontdekken. Er is nog heel veel te ontdekken en ervaren met deze steen. Dit is een echte Nieuwetijds steen.

Gele Toermalijn

gele toermalijnGele Toermalijn is een vrij zeldzame vorm van toermalijn die heel krachtig is om problemen die met het derde chakra, de zonnevlecht te maken hebben te helen. Gele toermalijn kan je helpen om gevoelens van irreële angst die confrontaties met anderen oproepen terug te dringen en te helen. Hij helpt je weer in je kracht te komen waardoor je moed krijgt om situaties het hoofd te bieden. Gele Toermalijn laat je inzien dat de behoefte aan controle komt door een gebrek aan zelfvertrouwen in het Goddelijke, hij leert je weer te vertrouwen op het leven. Hele goede steen om trauma’s die zich ontwikkeld hebben tot negatieve patronen te doorleven en los te laten. Gele toermalijn maakt een beschermend schild om je zonnevlecht en helpt je te focussen en je doelen te bereiken. Hij bevordert helder denken, jezelf doelen te stellen, creatief problemen oplossen, vergroot je zelfvertrouwen en je doorzettingsvermogen. Hierdoor kun je weer overvloed en voorspoed in je leven creëren. Gele Toermalijn is heel goed voor mensen die te maken hebben gehad met machtsmisbruik en emotioneel of fysiek geweld, heel voorzichtig helpt het littekens uit het derde chakra te helen. De steen geeft je inzichten in het proces waarom dit heeft plaatsgevonden. Hij helpt je de ware aard van macht te begrijpen en leert je je eigen macht te herwinnen om die aan te wenden om een prachtig leven te creëren.

Als laatste willen we het nogmaals hebben over een zeer krachtig en uniek kristal uit Bolivia. We noemen ze Amethistelestiaal Meesterkristal omdat de energie zo krachtig en uniek is. De foto op de blog in Amerika deed de steen geen recht, daarom volgen er hier meer foto’s van verschillende stenen.

Amethistelestiaal Meesterkristalpunt

Deze zeldzame kristalpunten zijn echte krachtpatsers, het zijn unieke zielen die een een krachtige verbinding met de Engelenrijken hebben. Dit Meesterkristal bezit bijzondere krachten, het overlaadt je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Zeer krachtig genezende steen die inwerkt op de hogere chakra’s. Stimuleert de pijnappelklier en maakt contact met de interplanetaire wezens, gidsen en helpers. Amethistelestiaal Meesterkristalpunten tonen je het belang en de gevolgen van ervaringen uit vorige levens op je huidige leven en lost daaruit voortvloeiende blokkades op. Ze verjagen negatieve energieën van buitenaardse of andersoortige afkomst. De steen stelt gerust en kalmeert. Het zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. De steen is verbonden met de violette straal van transformatie en Meester Saint-Germain, tevens heeft hij verbinding met de magische energie van Merlijn. Hij zorgt voor magie en geluk in je leven. Hij bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs en ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij geeft toegang tot Multi dimensies en helpt je te reizen tussen twee werelden. Tevens biedt hij blikken in het verleden of in de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Ze dragen coderingen van oude beschavingen als Mu, Og, Zu, Lemurië, Atlantis en die van het oude Egypte in zich. Deze kristallen worden gebruikt om contact te maken met en voor de overdracht van informatie van deze oude beschavingen. De transcriptie van de symbolen geeft je informatie die je op dit moment in je leven nodig hebt. De coderingen bevatten ook informatie over de ervaringen en ceremoniën waaraan deze kristallen hebben deelgenomen. Ze bevatten ook informatie over healing methodes en technieken van oude beschavingen alsmede beschavingen uit het universum, die over eonen van tijd hun succes bewezen hebben. Dit zijn meestal persoonlijke kristallen en de informatie zal tot je komen als je tijdens een meditatie de punt tegen je derde oog houdt. Sluit je ogen, centreer je in je hart en open je geest, adem regelmatig en diep en ben ontvankelijk voor de informatie die komt. Je zult persoonlijke informatie ontvangen die je ontwikkeling versnelt of informatie waarmee je anderen kunt helpen. Perfect ook voor het genezen van de hersenen na drugs of alcoholmisbruik. De steen herstelt het cellulair geheugen. Zeer krachtig Nieuwetijdskristal met een hoog Goddelijk licht en zeer hoge vibratie.

amethist elestiaal,. amethist elestiaal, amethist elestiaal., amethist elestiaal.., amethist elestiaal. amethist elestiaal

Dat is het voor nu, we gaan weer snel verder met alles uitpakken en prijzen, maar komende week en de week daarop zullen er weer nieuwe blogs komen met mooie foto’s en de beschrijving van de edelstenen en kristallen.

Menu