Weer een aantal zeer speciale, nieuwe kristallen binnengekomen

Algemeen

We vinden het zo normaal dat er iedere keer weer nieuwe kristallen op ons pad komen en aan de andere kant ook weer zo bijzonder en bijna niet te geloven. Deze overvloed aan hoge energieën die ons helpen in onze groei, die op deze manier via kristallen tot ons komt is iets wat we aantrekken, wat bij onze geestelijke afkomst als mens past. Deze stroom en overvloed is in de hogere dimensies niet meer dan normaal, maar hier op aarde waar we als mensen nog heen en weer geslingerd worden is het soms ongelofelijk, kunnen we soms bijna niet geloven dat we de cadeaus die we krijgen verdienen. We identificeren onszelf soms nog te veel alleen met ons aardse deel. Maar meer en meer gaat iedereen beseffen dat we zoveel meer zijn. We leven in een tijd waarin velen van ons steeds meer open gaan en bewust worden van waar het allemaal om draait, wie we in wezen zijn en hoe het spel van de aarde werkt. Dat we op deze unieke planeet in vergetelheid weer gaan herinneren en tot bloei en licht kunnen komen. Hoe we schijnbaar negatieve situaties die we tegenkomen kunnen gaan zien als ervaringen die ons helpen transformeren en dramalagen helpen overstijgen. Deze processen zijn veelal heftig, maar ook zo bevrijdend.

Vaak schrijven we in deze blogs over de energie van stenen en gebruiken dan de termen mannelijk en vrouwelijk. Ik heb hier wel eens een kritische mail over gekregen, dat wij niet genderneutraal zijn of generaliseren. Dit is juist iets wat wij absoluut niet zijn. Het gaat over de mannelijke en vrouwelijke energie die niet gekoppeld is aan het mannelijke en vrouwelijke geslacht. Over het mannelijke en vrouwelijke principe, welke zich in ieder wezen kan bevinden. Zelf ben ik ook heel bewust van mijn mannelijke energieën als vrouw die ervoor gezorgd hebben dat ik dingen in de stof heb kunnen wegzetten. Het gaat eigenlijk om de balans van beide in jezelf. Dus om de beschrijvingen leesbaar te houden moeten we deze termen wel blijven gebruiken om een energie aan te kunnen duiden.

Een van de nieuwe kristallen die uit Brazilië op ons pad kwam is een soort Kaarskwarts, in Brazilië door de handelaar “Sneeuw Kaarskwarts” genoemd. Meestal komt tijdens de channeling van de steen of kristal de energetische of spirituele naam door, die de energetische lading van het kristal dekt. Dit vinden wij zo prachtig, en is waar het voor onze winkel over gaat, dat wij deze altijd als titel gebruiken. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen voor zichzelf voelt wat een steen in je losmaakt, want dat is jouw waarheid. De beschrijvingen zijn alleen maar een leidraad.

Dit kristal welke de vorm heeft van een toorts, zo eentje die we kennen van de olympische spelen, is een energetische vlam. De energie is zo treffend met wat er nu in veel in de levens van onze klanten en onszelf afspeelt. Deze komt weer op een tijd dat ze goed te gebruiken is in tijden dat je het moeilijker hebt, want deze steen herinnert jou eraan wie je bent. Dat je licht bent. Deze stenen bevatten een liefdevolle, troostende, Moederlijke energie en ook die van de Godinnen als Maria Magdalena, Quan Yin en Isis.

De dames van Lichtpuntje Kristallen en veel vrouwen die wij spreken, voelen zich verbonden met de energie van Maria Magdalena, maar voelen ook de dualiteit welke er aan haar naam kleeft. Sommige voelen ook in hun lichaam het collectief van vrouwenpijnen, oude wonden die getriggerd worden in het gebied van de onderste chakra’s. Eeuwenlang is er verteld dat Maria Magdalena een prostituee was, terwijl wij nu door met haar te verbinden, of door channelingen en prachtige boeken die over haar en haar geliefde Jezus geschreven zijn, blijkt dat het juist omgekeerd is. Zij was het andere deel van Jezus Christus, zij was een hogepriesteres en ingewijde in de seksuele energie van de tempel van Isis. Door haar pure energieveld, wijsheid en onvoorwaardelijke liefde en door hun gezamenlijke liefde en heilige seksualiteit kon hij de dood ontstijgen en worden wie hij nog zelfs in deze tijd, voor vele mensen is. Hij is dit pad voor ons gegaan, waardoor dit ook voor ons nu makkelijker te gaan is. Nu weten velen dat zij tweelingzielen zijn, die de ultieme liefde die er mogelijk is tussen een man en vrouw leefden, die liefde waar eenieder van ons zo naar verlangt.

We zijn krachtig aan het veranderen. Hoe bewuster vrouwen worden, hoe meer ze de noodzaak voelen om de ‘vrouwenpijnen’ die zij ervaren in een relatie tot het leven en veelal in relatie met een man, in zichzelf te helen. Gaan meer en meer hun vrouw-zijn in alle glorie omarmen en het zuivere, vrouwelijk leven. Gaan het heilige huwelijk met zichzelf aan. Gaan meer en meer in zichzelf geloven en daardoor de bevestiging van de partner niet meer nodig hebben om zichzelf waardevol en gelukkig te voelen. Niet meer aan zichzelf twijfelen en helemaal van slag zijn, soms zelfs verscheurd voelen, als zij het handelen van de man als afwijzing van haar als vrouw zien. De man speelt zijn rol heel goed, heeft deze in onvoorwaardelijke liefde voor ons als vrouw op zich genomen. De pijn en het gevoel van een gebroken hart helpt het hart zich te openen en een vrouw bewust te maken waar ook zij muren heeft geplaatst. Doordat de vrouw in pijn diepgaand in zichzelf gaat kijken en beseft dat zij eerst heel dient te worden voor ook zij een gezonde relatie aan kan gaan. Het besef dat het belangrijk is dat zij ten allen tijden in haar centrum blijft. Vrouwen gaan beseffen hoe ook mannen gewond zijn en dat als een vrouw zoveel onvoorwaardelijk liefde is, dit bij veel mannen hun wonden triggerd, waardoor zij afstand nemen, of muren opzetten. Dat deze afwijzing dus niets met haar te maken heeft, maar met de bewuste of onbewuste pijnstukken die de man ervaart. Als vrouwen hier helemaal bewust van worden en zichzelf gaan helen, kan er ook een omslag in energie komen bij de (gewonde) mannen, want zo werken kosmische wetten, zo werkt energie. (We zijn allemaal een, zijn in zijn totaliteit heelheid). Dan kunnen mannen zich veilig gaan voelen bij het vrouwelijke principe en kunnen in de relatie ook hun wonden helen. Dan pas kan hij daadwerkelijk gaan zien wie zij werkelijk is en kunnen man en vrouw liefde vanuit gelijkwaardigheid beleven. Deze weg is nodig, alles moet doorleefd worden om te kunnen helen. Angsten moeten overwonnen worden. Als je heel bent in jezelf ben je niet meer bang om die ander te verliezen, want deze bevindt zich in je hart. Tijd bestaat niet, we hebben alle tijd om dit te bereiken. Liefde kent geen tijd, liefde is eeuwig.

Wim zegt altijd zo mooi: als je geen plaatjes meer maakt of invult, dan kan de magie pas plaatsvinden. Al die plaatjes zorgen alleen maar voor teleurstellingen, want de werkelijkheid zal altijd anders zijn. Als je kunt gaan geloven dat het mooiste leven zich voor jou zal ontvouwen, pas dan kan de magie van het leven plaatsvinden.

De Witte Vlam van Compassie (Sneeuw Kaarskwarts)

Deze bijzondere Kaarskwarts, die wel een Scepterkwarts lijkt, is gevonden in Bahia, Brazilië. Ze noemen deze daar Snow Candle Quartz. In de channeling van de steen kwam de naam “de Witte Vlam van Compassie” door. Deze stenen laten een contrast voelen. Ze zijn wit en gevonden in het donker, in de aarde. Ze brengen licht in het donker. Als een kaars, vlam, of een lichttoorts is dit kristal een lichtdrager.

De fakkel op de Olympische Spelen is een vlam die overal ontstoken wordt. Dit kristal is als een vredesvlam. Deze schijnt je bij en herinnert je aan je eigen licht in tijden dat je het moeilijk hebt. De steen herinnert jou eraan dat jij niet het donker bent. Deze brengt licht, zachtheid en luchtigheid. Veel mensen gaan op en neer, van zich heel licht voelen naar het gevoel van in een vacuüm of in een donkere grot zitten. Herinner je dat het licht overal is.

Ook binnen in je “inner heart space”. Schijnbaar bevindt zich in het donker het grootste licht. Het laat je zien wie jij bent buiten deze tijdsmatrix. Deze kristallen vertegenwoordigen het licht dat altijd na donkere tijden weer komt, zonder het donker negatief te vinden. Het donker helpt ons alleen maar om het licht waar te nemen. Als je licht op donker zet verdwijnt deze en zie je dat deze niet bestaat. Zowel het licht als het donker zijn zo waardevol. Deze kristallen hebben een sterke verbinding met het moederlijk principe en met Moeder aarde. Ze bevatten de Moederlijke energie die ook de Moeder van Compassie stenen bevatten. Daar waren er maar weinig van gevonden. Zo fijn dat deze nu in grote getalen uit onze Moeder aarde zijn gekomen, zodat iedereen deze energie tot zijn beschikking kan hebben.

Als je goed kijkt, zie je dat bij de meeste het witte een vleugje roze bevat (Lithium). Dit versterkt nog eens extra de energie van de Moeder, omdat deze hierdoor ook verbonden is met de roze straal en hierdoor verbonden met de lijn van de Godinnen, zoals Maria Magdalena, Quan Yin en Isis. De Moeder energie voelt als een warme deken van troost en onvoorwaardelijke liefde. De kleine kristalletjes aan de zijkant symboliseren de kinderen die thuiskomen bij de moeder, de kinderen die nu weer compassie voor zichzelf en naar anderen kunnen voelen. Deze steen zegt: “Rust maar uit lieverd”. Neem de tijd, rust genoeg om alles te integreren. We willen zo graag snel gaan, maar transformatie is een geleidelijk proces. Een goede moeder weet wanneer kinderen rust nodig hebben. We kunnen voor onszelf deze moeder zijn. Het kind in ons heeft behoefte aan een moeder. De energie van dit kristal helpt je verbinden met de grote Moeder en de moeder in jezelf. De moeder energie staat ook voor gezien worden, gezien worden wie jij bent. Door de liefde, rust, veiligheid en ontspanning die deze kristallen uitstralen, durf je weer te openen en te vertrouwen. Er is zoveel wantrouwen op aarde, maar open je hart maar. Je kunt opgelucht ademhalen. Dan kan de zucht van verlichting komen.

Deze kristallen geven een diepe aarding, een gevoel van ontspanning en ruimte, vooral ook in de longen. Als je weer kunt ontspannen, ga je dieper ademhalen, word je weer meer bewust van je lichaam, voel je je meer geaard en ben je meer in het Hier en Nu. Adem is heel belangrijk. De moeder geeft het kind de adem. Deze kristallen stimuleren energetisch ook onze stofwisseling en helpen ons om gezonder in ons lichaam te leven.

   

We hebben ook weer prachtige, glasheldere Silver Line Lemurians binnengekregen. Wat stralen deze kristallen toch een hoge trilling uit. Zo liefdevol verbonden met het grote geheel, in samenwerking met de aarde en de kosmos. We zagen dat er bij deze die binnen zijn gekomen best veel waren die ook Kathedraalkwarts zijn, daarom hebben we deze apart in de winkel gelegd. Dit maakt het makkelijker zoeken. Ze bevatten dan ook de energie van Kathedraalkwarts.

Silver Line Lemurian uit Diamantina

Silver Line Lemurians zijn recent gevonden in Diamantina, Brazilië. Deze punten, lasers, selfhealers en clusters zijn heel helder en veel bevatten zand-achtige inclusies. Al deze kristallen hebben een zeer hoge vibratie en zijn krachtig verbonden met het zilveren koord, onze ‘lijn’ met ons hogere zelf, met wie wij zijn in andere werelden. Ze zijn ook verbonden met de energie van hogere beschavingen die ooit op aarde waren, zoals die van de Lemurianen, met het Gouden tijdperk van Atlantis en met de Hators uit het oude Egypte, die verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën van Venus. Ze zijn verbonden met het veld waarin we nog afgestemd waren op ons weten, op het grotere geheel, in samenwerking met de aarde en de kosmos. We zijn nu niet meer zo etherisch, we hebben ons licht verinnerlijkt, verstoffelijkt, maar we mogen het nu zonder angst uit gaan stralen. Silver Line Lemurians zijn ook krachtige beschermers, ze werken niet tegen iets, maar beschermen doordat ze je in je lichtkracht zetten. Dit licht zal je bescherming zijn. Deze kristallen zijn ooit geactiveerd met kristallijnen codes, waardoor heling kan plaatsvinden en het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid weer kan aanbreken. Deze kristallen zijn niet voor niets in deze unieke tijd gevonden, energetisch helpen ze ons door processen van deze tijd te gaan. Ze laten ons het volgende voelen; er is zoveel beweging geweest de laatste tijd, we zijn door pittige zandstormen gegaan. Het leek en voelt soms nog alsof er zand in de ogen gestrooid is, waardoor je niet meer helder kon zien, niet meer kon vertrouwen op wat je zag. Het zand in deze unieke kristallen symboliseert dit, het zand is gevangen in de kristallen. De steen zegt; Alles gaat op zijn plek vallen, gevoelens van onmacht zullen gaan verdwijnen, er zal rust komen. Er gaan omwentelingen komen en je zult anders gaan zien. Het uiterlijke plaatje vervaagt, alsof dit een Fata Morgana was, niet de werkelijkheid was. Jullie zullen bij een andere werkelijkheid komen, deze is verbonden met hier op aarde zijn, maar in een andere laag. Er zullen veel ‘aha’ momenten komen. Je zult bij je weten komen, op een stevige, solide manier. Dus niet meer vol twijfels zijn, maar gaan vertrouwen op je weten, op je gevoel, op je kanaal, op je afstemming naar je hogere deel. Je zult hier met gemak voor gaan staan, deze afstemming gaan leven. In je afstemming liggen alle antwoorden, zal de tunnel view, het beperkte denken, het benauwde gevoel waarin je gevangen zit gaan verdwijnen. Ieder kristal is uniek, je zult getrokken worden tot het kristal wat bij je past, of de cluster die in je huis bij je familie past, of die in je praktijk of groepsruimte past. We bevinden ons nu in de overgang naar het kristallijne tijdperk, ons proces samen met Moeder Aarde naar Ascensie en deze en meer kristallen die nu gevonden worden helpen ons daarbij.

Kathedraalkwarts

Deze zijn goed te herkennen, aan één of meerdere zijden hebben ze aangegroeide vlakken of facetten, net zoals bij kerken en kathedralen. Dit zijn heel bijzondere kristallen die zich niet aan één persoon binden, maar in feite universeel zijn. Ze werken heel graag met ons samen, om zo veel mogelijk licht en bewustzijn te verspreiden. Grote universele meesters werken door deze kristallen heen, waardoor ze als een soort doorgeefluik fungeren om hart en bewustzijn te openen. Ze bevatten heel specifieke informatie over de komende Nieuwe Tijd. Het is een kosmische computer die de wijsheid van eeuwen bevat, een Lichtbibliotheek waarin zowel de goddelijke eenheid volledig aanwezig is als goddelijke kennis en bewustzijn. Als je met de steen mediteert krijg je hier toegang tot. Veel kathedraalkwartsen werden in Lemurië al gebruikt en bevatten dus erg veel kosmische informatie.  Hij biedt ook toegang tot de Bron energie. Je kunt met dit kristal samenwerken om van deze wereld een betere te maken. Op een pijnlijke plek gelegd kan dit kristal helpen om pijn te verlichten.

Zo bijzonder nu we in deze blog schrijven over het streven naar de ultieme

heel-wording ver-wezen-lijkt, de energie van de gewonde vrouw en man, over Maria Magdalena en Jezus Christus, over de Godinnen, dat er bij deze nieuw binnengekomen Silver Line Lemurians ook een aantal Isis kristallen zaten, genoeg om ook deze een eigen plek in de winkel te geven. Van tevoren weet ik nooit waar de blog over zal gaan, een verhaal ontstaat in samenwerking met de energie van de kristallen die we willen bespreken en de energie van wat er in ons leven op dit moment speelt.

Isiskristal

Deze hebben een hoofdtafel die bestaat uit een vijfvlak. Deze kristallen zijn sterk verbonden met de energie van godinnen als Isis en de Hators. Het gaat dan om hogere bewustzijnsvelden van deze godinnenenergie. Het vijfzijdige vlak aan de voorkant staat ook voor de vijf elementen aarde, vuur, water, wind en storm. Het getal 5 wordt van oudsher verbonden met het archetype van de Godin. Het heilige pentagon dat door deze vijf zijden wordt gevormd stimuleert je verbinding met de Goddelijke Bron en dan vooral met de vrouwelijke, creatieve energie van de Godin of Grote Moeder. Bij meditatie kan het Isis kristal je helpen je te verbinden met de Goddelijke Bron en om deze energie in je lichaam te aarden zodat je deze energievorm kunt gaan geven op het aardse vlak. De Hators, bekend uit het oude Egypte staan voor liefde. Ze vertoeven in de hogere sferen van Venus. Isiskristallen helpen om spirituele kennis in het emotioneel lichaam te integreren, waardoor het emotioneel lichaam de glorie van het zijn ervaart en daar ook uiting aan geeft. Het helpt ons in onze groei van alleen voelen naar werkelijk invoelen. Verder heelt dit kristal onbeheerste emoties. Het zijn meester-kristallen die helpen met dualiteit. Ze zijn zeer krachtige hartgenezers en intuïtieve gidsen. Ze versterken de vrouwelijke energie en brengen je in contact met de onzelfzuchtige, vrouwelijke kant van jezelf. Ze helpen mannen afstemmen om hun vrouwelijke kant die ze vaak moeilijk vinden om te begrijpen. Ze helpen bij het uitbalanceren van je mannelijke/vrouwelijke energie.

Al staan ze al zo’n 2 weken op de webshop, we willen toch heel graag in deze blog de prachtige Pink Lemurians noemen die recent gevonden zijn in Serra de Minas, Brazilië. Deze hebben bijna allemaal de vorm van een laser. De zes vlakkige kristallen hebben om en om zijkanten met prachtige ribbels, coderingen vol informatie. Ook deze kristallen zijn verbonden met de roze straal, die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn, maar ook met het hart. Wat een onvoorwaardelijke liefde stralen deze kristallen uit.

Pink Lemurians met coderingen

Deze bijzondere, roze Lemurische kristallen bevatten op de meeste punten verschillende soorten van coderingen. Sommige zijn multi record keepers, anderen bevatten unieke coderingen. Deze kristallen zijn gevonden in Serra de Minas, Brazilië. Ze zijn verbonden met de Roze Straal, die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. De roze kleur van deze kristallen laat ons zien dat deze verbonden zijn met het hart, met liefde. Ze bevatten sleutels die voor iedereen anders zullen zijn. Deze kristallen die het hart helpen te openen, vullen zowel ons fysieke, als emotionele lichaam met onvoorwaardelijke liefde. Het helpt de emotionele lichamen te balanceren, stimuleert het hartchakra en de zonnevlecht en zorgt ervoor dat je vanuit de waarheid van je hart gaat leven. Pink Lemurians helpen bij het helen van oude pijnen en het opschonen van onze chakra’s, waarna deze zich vol kunnen gaan openen. Pink Lemurians zijn ook verbonden met de hogere chakra’s, ook de kosmische, daar dit kristal verbonden is met hogere wezens, je hogere zelven. Lemurische kristallen werden gebruikt in de genezingstempels van Lemurië. Ze dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Pink Lemurians ondersteunen bij alle vormen van emotionele heling en helpen onze trilling/vibratie te verhogen. Ze zijn onvoorwaardelijke liefde.

   

Als allerlaatste in deze blog willen we laten weten dat we regelmatig de vraag krijgen of wij ook stenen hebben waar de as van een overleden geliefde in verwerkt kan worden. Dit kan natuurlijk met zowel menselijke as als die van dieren. Wij hebben nu diamant boren kunnen kopen van 6 en 8 mm, die op onze boormachine passen. Ook hebben we plastic afsluitdopjes kunnen kopen die hier precies op passen. Wij kunnen nu voor €15,- een gat in een gewenste steen boren waar wat as ingebracht kan worden. Je kunt dan dit gat met het dopje afsluiten met b.v. een 2 componentenlijm. Je zou eventueel zelf het dopje nog kunnen versieren met een klein kristalletje of misschien een klein metalen hartje of sterretje mocht je deze ergens tegenkomen. Helaas hebben wij die nog niet gevonden. Op de foto hieronder kun je een prachtig Rozenkwarts hart zien waar aan de zijkant een gat van 8 mm in geboord is. Wij zijn intens blij dat we deze service nu kunnen bieden. We zagen dat online urn-stenen worden aangeboden, maar dat de prijzen erg hoog zijn. Met de 6 mm boor kunnen ook grotere knuffelstenen geboord worden, voor als men de as in een kleinere steen aan iemand wil geven.

   

   

Dit was het weer voor nu. Wij zijn de komende tijd iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel geopend. Met de feestdagen veranderen de winkeldagen wel eens, zo komt er met Pinksteren bijvoorbeeld een dagje extra bij. Kijk op dit soort dagen even op de “agenda’ op de site.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

27, 28 en 29 januari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

3, 4 en 5 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

10, 11 en 12 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu