Weer meer uitgepakte stenen in de winkel

Algemeen

We zijn nog steeds druk bezig met alle stenen die in de ene Amerika pallet zaten, die met het vliegtuig naar ons toe is gekomen, uit te pakken, te prijzen en in de winkel te leggen. Vorige week en ook afgelopen dagen zijn Wim, Charissa en Marion als drukke, bezige Elven door de winkel gegaan en hebben hun magische werk gedaan. Nikki was er een weekje met haar man even tussenuit voor een welverdiende rust. Zo mooi om af en toe te kijken hoe het er dit eraan toe gaat en hoe alles vordert. Er staat altijd muziek aan en er staan stapels dozen her en der verspreid en overal staan stenen die uit schappen en van planken gehaald zijn. Een soort geordende chaos. Er wordt druk schoongemaakt en gevoeld en gekeken, waar de nieuwe kristallen willen staan en waar de ‘oude’ dan ook weer hun nieuwe plekje krijgen. Het is altijd erg koud in de winter in de winkel, want als wij niet open zijn, dan stoken wij niet de houtkachel verwarming. Gelukkig hebben we helemaal achter een pallet kachel en terwijl er geprijsd wordt is het daar lekker warm. Dus deze ‘Elven’ hebben dikke jassen aan en soms een muts op. Heel schattig om te zien. En zo zie je de winkel na een paar dagen transformeren in een andere, prachtige energie, alsof er een nieuw muziekstuk gecomponeerd wordt. Het eindresultaat is altijd weer een prachtige verrassing en de energie heeft weer een upgrade gekregen. Ik heb veel respect voor wat zij doen en kunnen. Iedereen heeft hier zo zijn taken en deze zijn eigenlijk altijd waar hij of zij goed in is. Een soort natuurlijke flow die is ontstaan. De overkoepelende activiteiten zijn stenen prijzen, schoonmaken en in de winkel staan als we open zijn, maar voor de rest doet iedereen waar hij of zij blij van wordt.

In deze blog zal ik de stenen en kristallen die nu allemaal in de winkel te bewonderen zijn opnoemen.

Als eerste willen we laten weten dat we verschillende geslepen vormen van hele mooie kwaliteit Fluoriet uit China hebben ingekocht. We hebben gele bollen met veelal iets van paars erin, soms als een paars oog in de felgele steen. Deze staan ook al op de webshop. Maar ook hebben we puntjes, bollen en dubbeleinders van gemixte kleuren, waarin zich veel van het zeldzamere blauwe Fluoriet bevindt. Ze zijn in daglicht al mooi, maar als je deze met een lamp bekijkt zie je helemaal goed hoe prachtig de kleuren zijn. We hebben ook nog zeepstenen en lieve schaaltjes in de vorm van een maan of hartje. Dus volop keus in Fluoriet.

Fluoriet

Fluorieten vinden we in alle kleuren, vaak meerdere kleuren in een kristal en vaak in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans.

Deze steen biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt met de kleur samen. Het transparante of witte brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s, het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelen, maar ook naar je hartverbinding. Het groene is vooral werkzaam op je hartgebied, het gele is zeer krachtig voor de zonnevlecht en kan helpen om oude angsten of onzekerheden aan te pakken en uit te lijnen met goddelijk vertrouwen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Veel van onze klanten zijn dol op Robijn in Zoïsiet, de combinatie van grasgroen Zoïsiet met het mooie rood van Robijn en spikkels van het zwarte Hoornblende of Amfiboliet is heel mooi om te zien. We hebben van deze steen nu bolletjes en geslepen staande puntjes. Echt een super kwaliteit voor een topprijs en dat maakt heel blij.

Robijn in Zoïsiet

Deze steen activeert het kruinchakra en vergemakkelijkt de toegang tot het geheugen van de ziel en spirituele lessen. Hij kan zeer nuttig zijn bij het genezen van de ziel en bij het werken aan vorige levens. Deze steen heeft de unieke eigenschap dat hij de individualiteit bevordert en tegelijk de verbondenheid met de rest van de mensheid handhaaft. Hij versterkt het bio magnetische veld om het lichaam. Als mensen in paniek of shock raken, angsten of verdriet hebben, dan geeft deze steen ze weer houvast en zal hij de daadkracht versterken. Deze steen is ideaal voor mensen die overwerkt zijn en voor opgefokte mensen. Deze steen biedt ze de mogelijkheid om voorbij hun eigen wereldje en problemen te kijken. Hij geeft rust en bezinning en is goed voor therapeuten of dienstverleners die veel met andere mensen werken, om daarna weer in hun eigen energie te komen. Hij is prima bij een dwangneurose of bij eetproblemen zoals boulimia of anorexia. Hij doorbreekt manieren en gedachten op een rustige manier en zorgt ervoor dat alles weer in evenwicht komt. Dit is een hele goede steen bij ADHD, hij brengt controle tot stand in lichaam en geest. Mensen met ongecontroleerde bewegingen, spierpijn, MS, of aangezichtspijn, kunnen naast het dragen ook het elixer van de steen drinken. Hierdoor zal er een betere doorstroming ontstaan. Daarnaast is het een hele positieve steen voor de bloedsomloop en goed voor mensen met kuitkrampen, spataderen of trombose. Ook zullen wonden en blauwe plekken sneller helen. Op het keelgebied zal hij het verslikken en het gevoel hebben te stikken doen afnemen.

Uit India hebben we weer een aantal stukjes van de zeldzame Karur Beta Amethist kunnen inkopen. Deze komen uit hetzelfde gebied als de zeldzame Karur, lepidocrociet fantoom kristallen die we ook in de winkel hebben.

Karur Beta Amethist

Kristallen uit Karur in India zijn behoorlijk zeldzaam en hebben een zeer hoge, pure vibratie. Karur is een soort ankerplaats op aarde, waar de energie door bepaalde, bewuste, verlichte personen daar al die tijd hoog en licht is gehouden. Daardoor is dit gebied een krachtplek, energieportaal. Hierdoor kunnen dit soort speciale kristallen tevoorschijn komen wanneer de tijd daar is. Soms vraag je je af, wat was er eerder, deze hoge energie, of de mensen die deze plek zo schoon en zuiver hebben gehouden door al hun meditaties en zuivere, liefdevolle energie. Er staan in dit gebied veel tempels en ook is het de plaats van de heilige koe van India. Er zijn zo meer heilige plekken op aarde waar mensen bijna geen weet van hebben, zodat deze puur blijven. Op een bepaald moment mag er wat van deze energie via dit soort kristallen verspreid worden en bij de juiste personen terecht komen. Deze bijzondere Amethisten kunnen Citrien bevatten en Elestiaal zijn. Deze kristallen openen je hogere chakra’s voor het goddelijke, waarna deze energie naar je hart kan stromen en deze op een nog hoger level kan openen en je ook je hogere zelf kunt omarmen en daar meer en meer één mee worden. Als je met dit kristal mediteert voel je dat je aura in grootte toeneemt en lichter wordt, omdat het kristal negativiteit doet verdwijnen. Dit is een krachtig Ascensie kristal.

We reizen in deze blog door allerlei continenten, want nu is Amerika aan de beurt en wel de plaats Utah. Bij een lief echtpaar, waarvan de man geoloog is en die samen met zijn vrouw heel graag naar kristallen zoekt hebben we 2 steensoorten kunnen kopen die ze beide in Utah hebben gevonden. De eerste zijn mooie geometrisch gevormde Goethiet na Pyriet en de tweede is Seleniet uit Salt Lake. Dit zijn stenen waar wij normaal gesproken niet snel mee in contact komen, dus super voor klanten die van Pyriet en Seleniet houden. Van de Goethiet na Pyriet kristallen staan er een paar op de webshop.

Goethiet na Pyriet, Lake MTNS, Utah

Deze kristallen hebben een unieke geometrische vorm welke Dodecaëder en soms Twin cross zijn. Wat ze heel speciaal maakt is dat deze Pyriet kristallen eigenlijk pseudomorf Goethiet na Pyriet zijn, vandaar dat ze niet goudkleurig zijn. Deze Pyriet zegt: “Ik ben er wel maar je ziet me niet.”, de gouden kern is verborgen onder het matgrijze Goethiet. Zo symbolisch, donker is niet donker, heeft ook een gouden kern, dit is iets waar dit kristal ons weer bewust van maakt. Oordeel niet over anderen, of over ‘het donker’, ook dit is ‘licht’ vanbinnen. Veel mensen ervaren dat ze van hoog naar laag gaan, op en neer. Zien prachtige delen van zichzelf, maar ook de schaduwkanten. Dit kristal helpt al deze delen samen te brengen. Ook in vriendschappen of op liefdesgebied zullen meer mensen, zielen waarmee ze innig verbonden zijn, of hun tweelingziel tegenkomen. Deze fijne steen helpt het samenkomen van al onze delen krachtig in het lichaam te aarden, waardoor we meer en meer uit heelheid kunnen gaan leven. Ego-delen zullen ook meer gaan samenwerken met hogere delen. Scheiding tussen hoofd en hart, het versnipperd voelen, wat veel mensen ervaren kan dan verdwijnen. Pyriet is een aardende steen die staat voor het ‘mannelijke’ aspect van Moeder Aarde, maar die zowel voor mannen als voor vrouwen het derde chakra krachtiger maakt. Hierdoor neemt je vitaliteit en je wilskracht om je taken hier op aarde af te maken toe. Steen van creativiteit, doorzettingsvermogen en ambitie. Hij maakt assertief en helpt je om angst te overwinnen en uit slechte relaties te stappen. Pyriet is een steen van manifestatie die je helpt angsten te overwinnen, actie te ondernemen en om voor overvloed in je leven te zorgen. Pyriet helpt een energieschild creëren die negatieve energie en vervuilde stoffen op allerlei niveaus blokkeert. Hij helpt ook voorkomen dat er energie uit je aura en fysieke lichaam lekt. Hij maakt positief en helpt dromen op aarde te manifesteren. Ondersteunende steen voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Hij helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Pyriet helpt om hogere frequenties en kennis in het fysieke lichaam te integreren, dus heel goed om te gebruiken samen met kristallen die een hoge vibratie hebben. De steen resoneert zowel met het element aarde als met vuur en maakt het mogelijk je met de energie van de aarde te verbinden en deze door je lichaam te laten stromen. De frequentie van Pyriet stimuleert creatieve energie en helpt een gezonde seksualiteit te hebben. Geeft kracht om zorgen en slechte gewoontes te overwinnen. Deze steen is goed voor het uithoudingsvermogen en helpt lichamelijke prestaties te verbeteren. Het Goethiet helpt depressie, zwaarmoedigheid en wanhoop op te heffen en licht en hoop in je leven te brengen. Deze helpt negatieve gevoelens en overtuigingen over jezelf uit vorige of huidige levens los te laten en vult je hart met mededogen om wat je hebt doorgemaakt en laat je het geschenk van een ervaring zien. Deze steen is sterk afgestemd op de geneeskracht van de natuur en stemt af op de toon van de aarde. Als een Peter Pan of Elfje laat Goethiet je in je fantasieën vliegen tussen de wolken, maar ook weer dalen in je lichaam. Heerlijk om met deze steen te mediteren, omdat deze je helpt volledig in het Nu te zijn.

 Seleniet uit Salt Lake, Utah

Deze grijze Seleniet die qua vorm doet denken aan woestijnrozen worden gevonden in Salt Lake, Utah. Ze worden ook wel Utah Mud Diamonds genoemd. Seleniet helpt het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd te openen. Deze steen heeft toegang tot Engelenbewustzijn, je hogere zelf en gidsen, maar tevens is deze ook verbonden met Moeder aarde en haar natuurwezens. Dit zorgt ervoor dat deze Seleniet een prachtige verbinding van de aarde naar de hogere werelden maakt en terug. Het is een kalme steen die diepe rust en een vredige atmosfeer geeft en die verwarring kan helpen opheffen. Seleniet stimuleert het emotionele lichaam en helpt je om stagnaties te overwinnen en vooruit te blijven gaan in je leven. Seleniet reinigt je aura, maar ook de ruimte waarin deze staat. Dit kristal helpt je ook jezelf te bevrijden van zelfopgelegde negatieve programma’s of geloofssystemen, oude patronen, obsessies en angsten. In een meditatie met deze steen kun je oude boosheid of wrok makkelijker transformeren in liefde. Deze steen leert je om zowel liefde te ontvangen als te geven. Het is een uitstekende healer voor onze aarde, omdat ze verstoorde aarde energie neutraliseert. Als je met een stukje Seleniet mediteert krijg je makkelijker contact met Deva’s (natuurwezens), maar ook met gidsen en Engelen. Deze steen combineert synergetisch met vrijwel alle stenen. Je hoeft deze steen nooit te reinigen of op te laden, van water wordt deze steen dof.

Ik zag dat er nog iets op het lijstje stond wat uit Amerika komt en dat zijn de kleine bolletjes gesmolten uit Koper, gevonden in verschillende Kopermijnen in Amerika. Deze prachtige gouden zonnetjes bestaan uit pure koper.

Koper

Koper is een metaal met het symbool Cu uit het periodieke systeem dat tot het element water behoort en verbonden is met de planeet Venus. Het werd al rond 8700 voor Christus gebruikt. In de mythologie en alchemie wordt koper vaak geassocieerd met de godin Aphrodite vanwege de mooie glans. Koper helpt liefde, schoonheid en harmonie te ervaren, het geeft moed en versterkt het zelfbewustzijn. Lichamelijk heeft koper een gunstige uitwerking bij krampen van allerlei aard en is ondersteunt voor het genezingsproces. Het geleidt energie en balanceert het lichaam en verwijdert blokkades die voor ziekte en onbalans zorgen. Het is een metaal van Sjamanen en helers. Koper is heel goed voor lichaam, geest en de hersenen. Het zorgt voor harmonie van het fysieke en de astrale lichamen en lijnt deze uit. Koper kan heel goed samen met kristallen gebruikt worden omdat deze de steen uitlijnt met het individuele energieveld van ieder persoon. Door koper samen met stenen te gebruiken creëer je een unieke balans van energie. Koper niet met water reinigen. Koper is goed voor de lever en werkt ondersteunend bij reumatische klachten, het stabiliseert de bloedsroom en helpt wonden schoon te helen omdat het bacteriën bevecht. Heel goed op je basis en hart chakra. Koper helpt bij vermoeidheid, lusteloosheid en rusteloosheid en het accepteren van het zelf.

 Uit Mongolië hebben we 3 verschillende kristal punten of lasers kunnen inkopen. Twee ervan hebben we al eerder gehad, eentje is dit jaar nieuw gevonden. Zo fijn om deze unieke kristallen die er zo anders uitzien en een totaal andere energie bevatten dan kwarts punten uit Brazilië, Arkansas, Colombia of Madagaskar, in onze collectie te hebben. De kristallen uit Mongolië zijn verbonden met de energie van de Pleiaden. De Pleiaden, ook wel bekend als de Zeven Zusters, zijn astrologisch gezien een onderdeel van het sterrenbeeld Stier. Veel spirituele mensen voelen een sterke connectie met de Pleiaden. Deze kristallen uit Mongolië staan ook alle drie op de webshop. Als eerste de lieve Lemurische lasers met zacht witte coating.

Lemurische lasers met zacht witte coating uit Mongolië

Deze lieve, maar toch krachtige Lemurians uit Mongolië hebben de vorm van een laser. Ze hebben een zacht witte coating en een hebben een prachtige klank. Wij voelden bij deze de energie van een Shift kristal. Deze unieke energie helpt je, je te verplaatsen naar een nieuwe ruimte en versnelt je spirituele groei, tevens verhoogt deze laser je creativiteit. Het is een perfecte steen voor meditatie, manifestatie en dromen. Hij helpt je om je te openen en het pad van je ziel te gaan, ook opent hij je geneeskrachtige potentieel. Laserkwartsen werden als instrumenten gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Dit kristal laat je beseffen dat alleen jij verantwoordelijk bent voor het creëren van je eigen welzijn en geluk. Ze helpen ons te creëren vanuit ons hoogste goed en het Nieuwe Gouden Tijdperk op aarde te gaan leven.

De tweede die we weer hebben kunnen inkopen is in een iets andere hoedanigheid dan toen deze in 2016 voor het eerst gevonden is. Het verschil is dat het kwarts van de kristallen nu helderder is. Veel van deze bevatten mooie Hematiet kristalletjes op het oppervlak.

Magisch Laserkwarts uit Binnen Mongolië

Magisch Laserkwarts is 2016 nieuwgevonden in Huanggang, Binnen Mongolië. Het zijn prachtige lasers die een coating bevatten, soms van Calciet en soms met Hematiet of beide. Deze coating geeft de lasers een magische, Devische energie. Ze zijn verbonden met de energie van Magiërs zoals Merlijn en hebben een sterke verbinding met de natuurwezens. Het is een zeer zeldzaam kristal die een krachtig spiritueel medicijn is en die een sterke band met de aarde heeft, het helpt spirituele informatie te aarden. Het kristal van overgang en transformatie helpt je van de ene staat naar de andere te gaan. Tevens is het een instrument om interdimensionaal te reizen, ook naar je innerlijke werelden. Het zijn krachtige, zachte, mysterieuze laserkwartsen die helpen om alles wat nog niet in balans is te transformeren, ze brengen groei en verdieping en zijn heel beschermend. Ze helpen emoties te verwerken en pijnen te transformeren in vreugde en blijheid. Ze helpen alle mensen op aarde te verbinden en om in liefde te leven. Naar het leven op aarde te kijken door de ogen van een kind, onschuldig en in totale verwondering. Zo helpen ze mee om weer vrede op aarde te creëren. Ze verhogen je bewustzijn naar een kosmisch bewustzijn. Zeer krachtig hulpmiddel tijdens meditaties en krachtige healers. Door hun puntige vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Als het kristal Hematiet bevat heeft dit een positieve invloed op het bloed en voorkomt het dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Ze helpen de goddelijke blauwdruk van ‘heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Deze kristallen zenden hoge lichtfrequenties uit en helpen deze in je lichaam te aarden.

De derde is in 2023 gevonden. De dit jaar gevonden kristallen uit Mongolië zijn niet alleen egaal groen, maar veel hebben een donkere top.

Siriuszielkwarts laser met Hedenbergiet uit Mongolië (2023 gevonden)

Deze unieke lasers zijn in 2023 nieuwgevonden in Huanggang mijn, Chifeng City, Binnen Mongolië. Dit jaar zijn deze gevonden kristallen uit Mongolië niet alleen egaal groen, maar veel hebben een donkere top. Dit kristal is extreem zeldzaam en is een krachtig spiritueel medicijn. Dit is een kristal van overgang en transformatie, die je van de ene staat naar een andere kan helpen gaan. Het is een sleutelkristal om interdimensionaal te reizen, naar de Kosmos, maar ook naar je innerlijke werelden. Dit kristal helpt ons om naar binnen in onszelf, maar ook naar de Binnen-aarde te reizen. Zo boven zo beneden, zo buiten zo binnen in je, zo in het groot en in het klein. Wat in onszelf gebeurt, spiegelt ook Moeder aarde en de Kosmos. ‘Ontspan maar, laat maar los, geef je maar over, heb maar vertrouwen en laat je maar vallen’ laat dit kristal voelen. Als een vrije val voorover, met je ogen open, dus bewust ervaren wat er gebeurt. Vallen in de diepte van Moeder aarde, maar ook in je eigen lichaam. Alles gaat samenvallen. Je gaat door alle lagen heen en zakt in de leegte, zo kun je ook in je ‘Inner heart space’ komen, waar alles zich bevindt. Je komt dan in het Al. Wij zijn met alles verbonden, de Kosmos, maar ook Moeder Aarde, haar binnenwereld is verbonden met de wereld in ons. Deze lasers met Hedenbergiet werken krachtig op het borstgebied, op het hart, waar ze spanning verminderen en openen, ook openen ze het 3e oog en kruinchakra. Hedenbergiet werkt als een soort sleutel die je helpt om helemaal vanuit je hartchakra te gaan leven. Als een soort dubbele helix, DNA-spiraal, draait deze alles naar boven wat diep in je hart verstopt lag. Liefde voor jezelf en al wat is. Ze helpen je om dieper adem te halen, meer zuurstof en prana tot je te nemen. De natuur van de binnen-aarde is zo zuiver. Deze kristallen zijn verbonden met de groene straal, door Jules Verne beschreven als een Wonderstraal in een reis naar Iona en Staffa. Deze unieke kristallen helpen je te zakken in de leegte van jezelf in volledig bewustzijn, je maakt bewust de keus. Dus niet overgeven en achterover laten vallen met je ogen dicht. Je gaat symbolisch door de donkere aarde, die dus helemaal niet donker is, maar verlicht door de Zon van de binnen-aarde. Dit kristal helpt ons herinneren wat Adama, hogepriester van Telos, lichtstad in de binnen-aarde, zei: Het doel van mensen op aarde is een spiritueel krijger te worden, die het interne licht erkent en erop gericht is de mensheid tot één menselijke familie te herenigen. Wanneer de mensheid eenmaal de Goddelijke liefde rechtstreeks van binnenuit voelt, zal iedereen zijn reden van bestaan hier op aarde kunnen begrijpen en niet langer de afgescheidenheid van zijn ziel met het licht van God ervaren.

Dit is het voor deze blog, er zal er nog eentje komen van wat er nog meer in deze pallet zat en dan is het wachten tot de container ergens eind Maart arriveert. Tegen die tijd zijn we daar dan weer helemaal klaar voor zeg ik stoer, want het wordt vast schrikken als we alle pallets zien die we toch ergens moeten gaan zetten haha. Maar het komt vast goed.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

15, 16 en 17 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

22, 23 en 24 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

29 en 30 maart (vrijdag en zaterdag)

Eerste Paasdag zijn we gesloten

1 april (maandag,tweede Paasdag)

Menu