Weer terug van inkoopreis deel 2

Algemeen

We zijn lekker bezig met zijn allen, we lopen goed op schema met het prijzen van al onze schatten en de winkel weer prachtig te maken. Heerlijk om te zien hoe mooi het wordt. Er bellen af en toe mensen die een bepaalde steen het weekeinde willen komen kopen, maar we zijn dit weekeinde dus nog gesloten. Wij zelf zijn er ook aan gewend dat we bijna ieder weekeinde werken, dus heel begrijpelijk dat klanten ervan uit gaan dat we open zijn. Maar kijk altijd even op de ‘agenda’ of we open zijn, want af en toe zijn we ook op een donderdag en vrijdag open voor de mensen die in het weekeinde altijd werken en anders nooit zouden kunnen komen. We zijn dus voor de eerste keer weer open op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli. Onder aan de blog zal een schema voor de komende weken staan.

We zullen deze blog beginnen met de stenen die uit Afrika komen, we hebben uit dit continent weer verschillende exemplaren ingekocht. We hebben deze keer wat grotere heel betaalbare Azuriet trommelstenen kunnen inkopen. Dus heel mooi om ons assortiment aan te vullen. Uit Congo hebben we weer prachtige wat grotere, gepolijste Malacolla ingekocht. Malacolla is de naam die men tegenwoordig gebruikt voor de steen die een combinatie is van Malachiet en Chrysocolla. Van dezelfde Afrikaanse man hebben we ook weer de prachtige Malachiet schedels ingekocht. Omdat de kwaliteit dit jaar weer zo mooi was, hebben we er veel ingekocht. Bij Malachiet is het ook belangrijk of ze op de juiste manier geslepen worden en je de mooie patronen goed kunt zien. Deze schedels hebben zulke mooie patronen dat zelfs als iemand niet van schedels houdt, de kwaliteit van de Malachiet kan waarderen. Ook de glans is prachtig, deze man kan zo ongelooflijk goed polijsten, ze glanzen je tegemoet. Malachiet polijsten is echt een kunst, vaak zijn de stenen toch wat dof. We hebben kleine tot middelgrote schedels ingekocht. Dus voor liefhebbers van schedels een aanrader.

Malacolla

Malacolla is de naam die nu gegeven wordt aan de combinatiesteen Malachiet met Chrysocolla die gevonden wordt in Congo. Malacolla is een steen met een zeer hoge, genezende vibratie die tevens oude wijsheden in zich heeft. Deze combinatie symboliseert heelheid en vrede. In een onevenwichtig gebied geplaatst herstelt het langzaam de balans.  Het is een zeer geneeskrachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s helpt op te heffen. Beschermt krachtig tegen negativiteit, straling en vervuilende stoffen. De steen bevat de ‘mannelijke’ of yang energie van koper die de steen groen kleurt, deze helpt om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren en de zachte energie van het blauwe Chrysocolla die helpt bij meditaties en communicatie. Hij stimuleert de zonnevlecht en helpt je wensen en dromen te creëren en manifesteren. Op het derde oog gelegd opent het paranormale visie en op het keelchakra verbetert het niet alleen de communicatie met helpt je ook in te zien wanneer je dient te zwijgen. De steen maakt vastberaden en zelfverzekerd, helpt je trouw te blijven aan jezelf. Malacolla is goed bij krampen, vrouwelijke organen en vergemakkelijkt bevallingen, verlaagd de bloeddruk, goed bij astma, artritis, epilepsie, gezwollen gewrichten, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, ook de milt en de alvleesklier. De steen versterkt het immuunsysteem en stimuleert de ontgiftende werking van de lever. Verwijdert negatieve energieën in huis. Goed voor relaties. Kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie. Malacolla verwijdert schuldgevoel, geneest hartzeer en moedigt zelfbewustzijn aan en geeft vreugde. Goed bij fobieën, artritis, spierkrampen, maagzweren, longproblemen, lever, nieren, darmen en bij diabetes. Ookondersteunend bij menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen. Malacolla ontkrampt het borstgebied waardoor men zich minder benauwd zal voelen en vermindert kramp in de benen. Goed voor de botopbouw van tanden, kiezen en botten.

Malachiet

Krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en sterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

Ook hebben we uit Congo een aantal zeldzame Chrysocolla mineralen in kunnen kopen, de kleur is intens blauw en ze zijn zo delicaat van structuur. Dit is iets wat een verzamelaar ook zal aanspreken. De steen is een Chrysocolla, pseudomorf Malachiet, pseudomorf Azuriet en is gevonden in de Lupoto mijn, Lubumbashi, Katanga in Congo. Pseudomorf is een mineraal dat op moleculaire schaal een andere structuur heeft gekregen, maar hetzelfde kristalrooster houdt na een chemische reactie. Deze zeer speciale Chrysocolla pseudomorf na Malachiet-Azuriet is de oorspronkelijke steensoort compleet vervangen door een andere steensoort, maar waarbij de vorm van het oude mineraal behouden is gebleven. Maar de energetische afdruk van deze stenen die geheel of gedeeltelijk zijn vervangen, blijft aanwezig in het mineraal. Deze unieke mineralen uit Congo zijn einde 2016 ontdekt en inmiddels is de mijn alweer leeg.

 

Chrysocolla pseudomorf Malachiet en Azuriet

Dit bijzondere mineraal is gevonden in de Lupoto mijn, Lubumbashi, Katanaga in Congo. Het mineraal is prachtig om te zien. Laagje na laagje is het Malachiet en het Azuriet vervangen door Chrysocolla. Deze steen helpt ons alle laagjes van onszelf te ontdekken en af te pellen en om in contact te komen met wie we in onze oorsprong zijn. Het is een steen van hele oude wijsheden die ons emotionele lichaam krachtig helpt te reinigen van trauma’s. Tevens helpt hij om emotioneel afval en oude angsten te verwijderen en zorgt voor innerlijke vrede. Hij beschermt ook tegen negatieve energieën, straling en vervuiling uit de omgeving. Hij vult je aura met positieve vibraties en sterkt deze. Bij verdriet of emoties leert deze steen je te uiten en helpt bij de verwerking. Hij kalmeert en reinigt alle chakra’s, geeft ze nieuwe energie en brengt ze op één lijn met ons oorspronkelijke zelf. Ook helpt hij bij het verwijderen van schuldgevoel en destructieve emotionele programmeringen. Behulpzaam bij hartzeer en vergroot het vermogen om lief te hebben. Deze combinatie maakt zelfverzekerd en vastberaden en helpt je om je dromen waar te maken, je passie te leven en te manifesteren en daarbij trouw te blijven aan jezelf. Hij herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Verbonden met het hartchakra en de hogere chakra’s begeleid de steen paranormale ontwikkelingen en vergroot metafysische krachten en je bewustzijn tot het hoogste niveau. Hij helpt de ziel tot verlichting te komen en is een krachtige healer en energie geleider. Deze combinatie maakt je astrale en etherische lichamen krachtiger waardoor je sterker wordt voor geestelijke aanvallen. De steen geeft kracht na ziekte en helpt bij het reinigen van het lichaam. Ondersteunend bij krampen, astma, artritis, epilepsie, duizeligheid, migraine. Versterkt het immuunsysteem. Ondersteunt een goede doorstroming waardoor krampen verminderen.

Ook hebben we weer hele mooie kristalpunten, veelal dubbeleinders of selfhealers van de krachtige Rookkwarts met Aegirien uit Namibië ingekocht. Dit zijn zulke krachtige stenen die je beschermen tegen negativiteit. Voor ons zijn dit de beste beschermende stenen die je kunt gebruiken bij heftigere vormen van negativiteit, zoals entiteiten, vloeken, bezweringen en hevige boosheid. Klanten en therapeut klanten hebben hun positieve ervaringen over deze steen met ons gedeeld. Waar vaak geen kristal kon helpen, kon deze toch veel doen, dus vandaar dat wij deze adviseren als mensen een krachtig beschermend kristal nodig hebben. We hebben Aegirien ook in losse kristalstaafjes, als hangertje of clusters of in een ruimte te plaatsen, deze laatste groeit soms samen met wit veldspaat.

Rookkwarts met Aegirien

Rookkwarts is een van de meest efficiënte aardende en reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, depressie en geeft emotionele rust. Dit combineert perfect met aarde helende eigenschappen van Aegirien. Dit is een krachtig kristal, het is een werktuig dat negatieve energie, vastgeroeste gewoonten en entiteiten losmaakt van alle lichamen, ook de subtiele. Door Aegirien te dragen of via een steenlegging herstelt hij de positieve energie en de gaten in je aura. Dit kristal is een uitstekende beschermer en geeft moed om je innerlijk licht te laten schijnen, ook op donkere, negatieve plaatsen. Deze kristallen die zelfvertrouwen en kracht geven, dragen de kennis in zich dat Licht niets te vrezen heeft van het donker. Licht zal het donker helen. Aegirien werkt heel goed samen met Moldaviet om negativiteit uit te bannen. Samen met Azeztuliet is hij heel krachtig om je aura te helen en weer te vullen met hoge spirituele energieën. Deze combinatie helpt je bij het vinden van je ware zelf en zorgt ervoor dat je veilig multi -dimensionale reizen kunt maken om verloren delen van je ziel terug te vinden.  Ook helpt hij je om je eigen waarheid te leven. Goed voor het cel geheugen, het immuunsysteem en je zenuwstelsel.

We zijn heel blij dat we ook weer wat Amethist Zielkwarts uit het Magalies gebergte voor een betaalbare prijs hebben kunnen inkopen. We komen deze mineralen wel tegen, maar de prijs is de laatste jaren enorm gestegen. Maar nu hebben we er gelukkig weer wat van kunnen bijkopen bij een lief stel uit zuid Afrika. Deze mensen verkochten vroeger grote hoeveelheden van deze mooie, krachtige cactus Amethisten, maar de laatste jaren hadden zij de steen niet meer bij zich, omdat er niet veel meer uit de mijn kwam. Hierdoor steeg de steen wel weer behoorlijk in waarde, maar nu hadden ze gelukkig wat bij zich dat toch nog redelijk van prijs bleek te zijn. Voor ons is het altijd afwegen of we een steen kopen of niet. Alles is natuurlijk te koop, maar voor ons is het ook heel belangrijk dat een steen voor iedereen toegankelijk is. We hebben stenen en kristallen in de winkel die heel zeldzaam zijn en daar zit natuurlijk een prijskaartje aan, maar van stenen die je vroeger goedkoper kon inkopen en die dan opeens flink in prijs gaan stijgen, daar kijk je dan toch anders tegenaan.

Amethist-Zielkwarts uit het Magalies gebergte.

Deze steen komt van een van de oudste gebergten op aarde, waar zich een Vortexenergie bevindt. De steen is een combinatie van Amethist, Citrien en Rookkwarts, wat hem zeer krachtig maakt. Amethist is spiritueel zeer krachtig, vol mededogen en uitermate beschermend en kalmerend. Het focust de geest en schept evenwicht in het gevoelsleven. Is vol mededogen en onzelfzuchtig en vergemakkelijkt de overgang naar andere zijnstoestanden en de toegang tot een hoger bewustzijn. Het zorgt voor multidimensionale genezing, waarbij inbegrepen niet-geïncarneerde delen van de ziel. Citrien, de steen van overvloed en vreugde is een krachtige zuiveraar en regenereert op warmende wijze. Zeer geschikt voor bescherming van aura en milieu, schenkt zelfvertrouwen en motivatie. Leert je met de stroom mee gaan en onthechten van materie. De steen helpt je in je kracht te staan en van daaruit uw leven vorm te geven. Rookkwarts beschermt, aardt en zuivert intens en zorgt voor een goede wedergeboorte. Helpt bij het verkennen van het onderbewuste en reinigt en deblokkeert diepe emoties, ongemak en traumatische herinneringen. Deze steen biedt immense steun en troost tijdens terminaal ziekteproces. Effectief instrument voor de bevrijding van de ziel, moedigt deze aan om naar het licht te gaan en trekt gidsen voor die reis naar zich toe.

Ook hebben we weer een klein aantal wat grotere trommelstenen van Quantum Quattro gevonden, deze bevatten allemaal het krachtige Dioptaas. Tegenwoordig worden er in de handel en winkels stenen aangeboden die men Quantum Quattro noemt maar die eigenlijk Chrysocolla/Malachiet in kwarts zijn, ze bevatten dan wel alle elementen van de QQ maar missen het meest krachtige en kostbare element en dat is Dioptaas. Dat is jammer, want de spirituele beschrijving van de steen klopt dan niet meer. De kracht van de steen is ook een stuk minder. Maar helaas gebeuren dat soort dingen, omdat de vraag naar de steen zo groot is. Ook is het voor een leek heel moeilijk om het verschil te zien tussen het groene Malachiet en groene Dioptaas. Maar als je goed naar Dioptaas kijkt zie je het verschil. Malachiet is altijd ondoorzichtig en Dioptaas zijn heldere kristalletjes en net iets anders groen van kleur. Helemaal fijn als je energie kunt voelen, want dan voel je dat de steen heel anders aanvoelt.

 

Als laatste hebben we ook nog een paar prachtige hangertjes en 1 armband van lavendelblauwe Tanzaniet gezet in Sterling zilver meegenomen. Dit zijn echt prachtige sieraden.

Tanzaniet

Tanzaniet is een lavendelblauw steen uit de Zoïsiet familie met een zeer hoge vibratie. De steen is verbonden met het rijk der Engelen, opgestegen Meesters en spirituele gidsen. Hij haalt informatie uit de Akasha-kronieken en vergemakkelijkt innerlijke reizen. Dit  is een echte nieuwe tijdssteen die een heel hoge trilling bezit en brengt hiermee vele nieuwe verbindingen en energieën van je hogere zelf uit de hogere dimensies naar hier. Dit omdat hij ook verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere vibrationele bronnen. Hij is een zeer waardevolle spirituele steen omdat hij als geen ander zo effectief de energie van hoofd en hart kan integreren, de verbinding van deze vindt plaats bij het keelchakra. Dit helpt je om veel gemakkelijker de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Als je dit niet doet maakt de steen je daar bewust van. Hij stimuleert daarnaast het keel- en het kruinchakra en eventueel aanwezige mediamieke talenten. Dit kristal maakt een verbinding van het basischakra naar de hogere chakra’s en brengt zo de hogere geest in het fysieke lichaam. Alleen al door naar dit prachtige kristal te kijken helpt hij je spiritueel te ontwaken. Wil je op een dieper level met de steen werken, leg deze dan op je, heel krachtig is Tanzaniet op je 3e oog. Er zijn weinig kristallen die sterk op de achterzijde van het lichaam werken, maar Tanzaniet geeft daar energie. Het geeft veel ruimte en zuivering aan het achterhoofd, de nek en de schouders. Hier heelt het oude, soms karmische stukjes die je niet langer dienen. De steen zet je vol liefde in je eigen kracht, maakt je barmhartig, zorgeloos en liefdevol en balanceert yin en yang, links en rechts, tevens is het een goede meditatiesteen, die rust geeft. Ook geeft hij rust bij overactief denken, is goed bij een overactieve schildklier en uitgeputte bijnieren. Tanzaniet is een echt ascensiekristal.

Uit Afghanistan hebben we van Lapis Lazuli een klein aantal bollen kunnen inkopen. De diepblauwe handgepollijste kleinere stenen hadden we nog voldoende.

Lapis lazuli

Prachtige blauwe steen met gouden pyrietspikkeltjes, soms met witte vlekjes. Deze steen werd in het oude Egypte veel gebruikt voor amuletten en sieraden en werd de zienerssteen genoemd. Ook bij de indianen werd hij om zijn oude wijsheden gewaardeerd, hij versterkt je paranormale vermogens. Hij stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens en maakt spirituele reizen gemakkelijker. Hij draagt sterrenzaden in zich, die hij in je energie ‘plant’, waardoor je je weer gaat beseffen dat je een universeel wezen bent en niet slechts van de aarde. Dit kristal creëert dus meer bewustzijn en groei. Hij reinigt de vijfde en zesde chakra’s, hierdoor kun je inzichten beter uiten of uitleggen en zo bewustzijn helpen te verhogen. Hij is verbonden met lichtwezens, lichtmeesters, engelen en gidsen. Hij leert dus te channelen, een waar meesterkristal!. Thema’s die verband houden met oud priesterschap en koningschap worden middels dit kristal geheeld. Deze steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Hij bezit een zeer grote sereniteit. Hij opent je derde oog en is heel goed voor het keelchakra, hij leert je om over je emoties en/of problemen te praten. De steen haalt verlegenheid weg en geeft zelfvertrouwen. Hij beschermt ook heel erg goed je aura, dus is goed voor gevoelige mensen. Psychische aanvallen stuurt hij terug naar de bron. Hij brengt ook verborgen talenten aan het licht. Lapis lazuli schept liefdes- en vriendschapsrelaties en helpt gevoelens en emoties uit te drukken. Hij maakt een einde aan martelaarschap, wreedheid en lijden. Als elixer lost het emotionele gebondenheid op. Lapis lazuli verlicht pijn, vooral die van migraine is goed voor spraak- en stemproblemen en stotteren. Ook goed bij verkoudheid, angina, griep en keelontsteking, het zenuwstelsel, het strottenhoofd en de schildklier. Hij reinigt organen, beenmerg, de thymus en het immuunsysteem, bij gehoorverlies, zuivert het bloed, verlaagd de bloeddruk, verlicht duizeligheid , versterkt de botopbouw van tanden, kiezen en nagels. Bij eczeem, huiduitslag of schrale huid en bij slapeloosheid.

Enorm blij zijn we met de inkoop van Sichuankwarts of Tibetaans kwarts. We hadden in de winkel alleen nog kleinere exemplaren. Ook deze krachtige stenen zijn de laatste jaren enorm in prijs gestegen. Maar nu hebben we het geluk gehad dat we twee platte dozen met grotere exemplaren, voor een zeer betaalbare prijs hebben kunnen inkopen, joepie!

Sichuankwarts of Tibetaans kwarts

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya’s zijn een heel krachtige spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvalueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Sichuankwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezen uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. Ondanks de hoge vibratie geeft dit kristal door de inclusies van koolstof of hematiet een enorm gevoel van aarding. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Doordat het dubbeleinders zijn kan de steen aan beide kanten tegelijk energie opnemen en uitstralen. Ze zijn heel nuttig bij healing omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.

Bij onze vertrouwde Chinese handelaarster vonden we nog een klein doosje met kleinere exemplaren van de donkergroene Siriuszielkwarts uit Mongolië, dit zijn kwartsen met een coating van Hedenbergiet. Deze hadden we al ruim een jaar niet meer in de collectie.

Donkergroen Siriuszielkwarts met een coating van Hedenbergiet uit Mongolië

Dit kristal is extreem zeldzaam en is een krachtig spiritueel medicijn, het wordt gevonden in midden Mongolië. Het hedenbergiet op het kwartskristal geeft deze een olijfkleurige groene kleur. Van binnen bestaan ze meestal uit Amethist wat een verbinding geeft met de Violette Vlam en Meester Saint Germain . Het Amethist zorgt ook voor de verbinding met de hogere chakra’s. Dit is een kristal van overgang en transformatie, die je van een ene staat naar een andere kan helpen gaan. Het smelt alle extremiteiten die er in je leven plaatsvinden tot een synthese waardoor je je verder kunt ontwikkelen. Het is ook een sleutelkristal om interdimensionaal te reizen, ook naar je innerlijke werelden. Binnen de driedimensionale piramides van dit kristal bevinden zich punten van licht die volledig gevormde recordkeepers zijn. Het zijn generatoren die zich gedragen als communicatiecentra. In deze tijd verbinden we de lagere met de hogere chakra’s en het Hedenbergiet op dit kristal is een soort sleutel die je helpt om totaal vanuit je hartchakra gaan leven. Hij helpt alle trauma’s uit je hartchakra te verwijderen. Als een soort dubbele helix DNA spiraal draait hij alles naar boven dat diep in je hart verstopt lag. Liefde voor jezelf en al wat is. De steen beschermd ook zeer krachtig je aura en zorgt ervoor dat je je compleet veilig voelt als je met de genezing van je hartchakra begint. Zeer krachtige hulpmiddel tijdens meditaties en heel krachtig om mee te helen. De steen maakt je telepathisch. De meeste van deze kristalen zijn Self Healers ofwel dubbeleinders Het kristal ondersteunt kracht je immuunsysteem. De stenen helpen met het zuiveren en steker maken van je hartchakra, vergroten je aura en zijn goed bij slapeloosheid. Ze zorgen voor een ontspannen staat van je lichaam en je wezen, ze verzachten lichamelijke klachten en pijn. Goed bij stress en depressie. Bij de Self Healers kan energie door de dubbele punten in beide richtingen door het kristal stromen. Ze kunnen via beide punten zowel energie ontvangen als uitzenden. Zeer goed om blokkades en gaten in de aura mee te dichten. Dit delicate kristal zal een herkenning zijn voor hen die hun oorsprong niet op deze aarde hebben. Buiten hun verbinding met de hogere dimensies  zijn ze ook verbonden met de Deva wereld. Dit kristal zal je roepen als het specifieke informatie voor jou heeft. Dit is een prachtig Nieuwetijdskristal met een vibratie die uniek is en je diep zal raken als hij bij jou hoort.

Uit Italië hebben we een voor ons nieuw kristal ingekocht. Deze riepen ons gelijk. Ze straalden een prachtige licht uit. Het zijn Vensterkwartsen of Elestiaal Lightkeepers. Deze hadden we al in onze collectie, maar dan uit Mexico. Deze uit Italië zijn echt heel bijzonder. Ze zijn meer helder en champagne/goudkleurig en bevatten veel ‘licht’. Dus een fantastische vondst.

Elestiaal Lightkeeper (Vensterkwarts) uit Italië

Deze bijzondere kristallen uit Italië voelen als een kruising tussen Elestiaalkwarts en Herkimer Diamond. Deze bijzondere uit Italië hebben een gouden gloed, sommige zijn echte Golden Healers. Door de gouden kleur zijn ze afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele gloed heeft en verbonden is met Meester Sananda wel bekend als Jezus Christus en helpen ze het Christusbewustzijn op aarde te brengen, wat eigenlijk liefde voor jezelf en ieder levend wezen op aarde betekent. Elestiaal Lightkeeper kristallen zijn verbonden met de hogere chakra’s maar deze Gouden kristallen zijn ook verbonden met de onderste chakra’s, vooral met je tweede chakra die verbonden is met creativiteit en seksualiteit. Deze Golden Healer Elestiaal Lightkeeper stimuleert tevens de vreugdevolle, creatieve energie van het innerlijk kind. Hij moedigt je aan tot speelsheid en om de wereld onbevreesd met nieuwsgierigheid te verkennen waardoor je groeit. Ze stralen genezend licht uit en verbinden verschillende dimensies, tijden en niveaus van bewustzijn met elkaar. Deze kristallen zenden vibraties uit die ons doen herinneren en weer verbinden met de innerlijke wereld van de ziel. Dit is één van de krachtige kristallen om bewust naar de hogere Engelenwerelden te reizen. Door deze verbinding kun je via hen kosmische liefde ontvangen die iedere cel in je lichaam kan vullen met gezondheid en plezier. Het zijn interdimensionale kristallen die dromen stimuleren en de deuren naar de hogere werelden openen. Je kunt ze zien als gestold spiritueel licht. Tijdens meditatie met dit kristal helpt het je bewustzijn en je lichtlichaam te vergroten. Je kunt hierdoor makkelijker de aanwezigheid van Engelen voelen, beelden van hen krijgen of met hen communiceren. Je kunt ook beelden van overleden geliefden krijgen. Voor healers of spirituele zelf heling is dit kristal zeer geschikt, het brengt licht in het meridiaansysteem en als een cliënt tijdens een sessie twee kristallen in de handen houdt, zal het licht via de handen het hele lichaam vullen. De chakra’s worden gereinigd en geblokkeerde meridianen kunnen weer doorstromen. Je kunt ze ook direct op de plek van een blokkade leggen. Heerlijk om mee te slapen, je zult heldere dromen krijgen die je kunt veranderen op de manier die jij wilt. Ze helpen je ook om ‘s nachts uit je lichaam te treden. Als je een Elestiaal Lightkeeper naast ieder oog houdt, terwijl je naar een ander persoon kijkt, een soort staart, dan kun je als het ware het lichaam af-scannen en onbalans in het lichaam bespeuren. Dit kristal helpt ook verstoorde patronen en emoties te genezen. Het geeft inzicht in vorige levens en helpt bij verslavingen, obsessie en dwangimpulsen. De natuurlijk gevormde vensters binnen dit kristal symboliseren een reis door het innerlijk voor inzicht en meditatie.

Jeetje, de blog wordt toch groter dan gedacht, nu zouden alle stenen, schedels en kristallen uit Brazilië nog moeten komen. Dat wordt denk ik een beetje te veel tegelijk. Ik denk niet dat iedere computer deze hoeveelheid informatie kan verwerken en laden, dus we gaan alle stenen uit Brazilië in een aparte blog vermelden, deze zal dan dinsdag verschijnen. Nog tijd genoeg dus om te lezen voordat we vrijdag 7 juli opengaan.

Vind je het leuk om een bericht te ontvangen als er weer een nieuwe Blog op onze site staat? Schrijf je dan in voor onze ‘Nieuwsbrief’.

Nieuwsbrief

Winkel open ( van 10.00 tot 17.00 uur):

Vrijdag 7, zaterdag 8 e zondag 9 juli

Zaterdag 15 en zondag 16 juli

Zaterdag 22 en zondag 23 juli

Donderdag 27 en vrijdag 28 juli

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus

 

Agenda: lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene buttonlichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 16 juli: Maartje Zuiddam

Zondag 23 juli: Yfke Laanstra

Zondag 6 augusstus: Patrik Beaumont

 

Zondag 27 augustus: Marion Schaatsbergen

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 17 september: Remko Sas

Zondag 24 september: Ruud van Well

Zondag 1 oktober: Huub Smolders

Menu