Weer terug van inkoopreis

Algemeen

Wij zijn weer terug van een hele fijne maar wel ontzettend warme inkoopreis. Zo hebben wij Nederlanders altijd wel wat te klagen over het weer. Maar deze keer was het wel heel erg warm, boven de 28 graden en zelfs dagen tot over de 30 graden en geen zuchtje wind. Er werden zelfs in het midden van een pleintje water vernevelaars neergezet, zodat je even door een koele waternevel kon wandelen. Voor veel handelaren die op de beurs stonden was het bijna niet te doen, want de temperatuur liep in de tenten enorm hoog op. Sommigen hadden het geluk om boven een riviertje of op een hoekje te staan te staan, waardoor er nog een beetje koelte was. Wat voor ons heel pittig was, was om met de zware vrachten de helling op naar de auto te lopen. We moesten regelmatig stoppen om even bij te komen ha ha. Parkeren is hier namelijk een groot probleem. Wij zorgen er al voor dat we heel vroeg aanwezig zijn om nog een beetje in de buurt te kunnen staan, maar het is toch altijd nog een behoorlijk stuk lopen en dan met steekwagen vol dozen wat toch al snel meer dan 100 kg is. Maar wat hebben we weer heerlijk kunnen inkopen. We zullen alle stenen in deze en de volgende blog vermelden.

 

 

We zijn op dit moment heel druk bezig met alles uit te pakken, de prijzen te bepalen en de winkel helemaal leeg en schoon te maken. Alle kristallen krijgen een nieuw plekje en de nieuwe zullen weer samenvloeien met de kristallen die we al hadden. Dit is de reden dat we nu 10 dagen gesloten zijn. Ook moeten we alle nieuwe stenen prijzen. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli zullen alle kristallen in de winkel te bewonderen zijn. Als deze drukte voorbij is zullen we ook nieuwe stenen gaan fotograferen voor de webshop.

De dag dat ik deze blog aan het schrijven ben hebben we net afscheid genomen van onze bevriende Braziliaanse handelaar en zijn vrouw. Ze zijn gisterenmiddag bij ons thuis aangekomen en hebben een nachtje gelogeerd. Wij doen al jaren zaken met hen en hebben een echte vriendschapsband opgebouwd, we kennen hun volwassen kinderen ook. Met sommige mensen heb je gelijk een klik, met anderen is het puur zakelijk. Ze hadden na de beurs nog een ruime week vakantie genomen om vrienden en bekenden in Europa te bezoeken en zo kwamen ze ook naar ons. Ze waren heel benieuwd om de winkel te zien. Het was heel erg gezellig en ze waren onder de indruk van de grote collectie verschillende kristallen die wij hebben. Zelf zijn wij nog nooit in Brazilië geweest omdat het voor een Nederlander niet heel makkelijk is om daarin te kopen. Je hebt een tussen persoon nodig die voor jou bemiddelt en die het vervoer van de kristallen regelt. Het is best een gevaarlijk land en zeker als je met geld op zak gaat inkopen. En daar komt ook nog bij dat veel kleine bedrijfjes verdwenen zijn en alleen de grote nog zijn overgebleven en die rekenen meer vaste prijzen voor grotere hoeveelheden. Maar onze vriend en zijn vrouw stonden erop dat wij nu ook een keer naar Brazilië komen. Hij gaat dan samen met ons de groothandels in zijn omgeving bezoeken. Omdat het zulke lieve mensen zijn en we ons bij hen niet bezwaard voelen hebben we besloten dat we volgend jaar op hun uitnodiging in gaan en naar Brazilië gaan. Wat een avontuur. Het lijkt ons heel bijzonder om de sfeer van het land te proeven, het land te zien waar zoveel van onze kristallen vandaan komen. Ook heerlijk om dan foto’s te maken en onze avonturen te delen via deze blog. Maar dat wordt pas voorjaar volgend jaar.

Nu weer snel terug naar het Hier en Nu, weer aan de slag met prijzen en de winkel schoonmaken en al het computerwerk. Verwerken van alle foto’s en het maken van de beschrijvingen.

De eerste zaak die we op de beurs bezochten is een familie uit Madagakar, we gaan altijd als eerste naar hen omdat zij altijd als één van de eerste hun stand al hebben opgebouwd. We hebben deze keer heel veel Oceaan Jaspis cabuchons gekocht. Van sommige maken we mooie hangers, maar veel zijn heerlijk om in je hand te nemen en prachtig om neer te leggen. De prijzen zijn fantastisch.

Oceaanjaspis (Atlantissteen)

Ontdekt in Madagaskar tijdens de millenniumwisseling en wordt bij eb gewonnen, waardoor het naar verluidt een band heeft met Atlantis en mystieke kennis bevat. Staat bekend als de “ultieme verzorger”. Door de aardende energie in het lichaam is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen. Nuttig tijdens sjamanenreis. Waarborgt bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om uzelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. De steen helpt bij het herstel en genezing na ziekte. Goed bij ontgifting, immuunsysteem, stress lymfe, bloedsomloop, vrouwelijke voortplantingsorganen, PMS, spijsvertering, tumoren, tandvleesinfecties, eczeem, verkoudheid, slapeloosheid, ontstekingen, huidziekten.

Ook hebben we veel hele kleine clustertjes van de lieve Engelensteen Celestien kunnen kopen en een aantal harten gemaakt van ruwe clustertjes, heel mooi. En we hebben heel veel kleine hartjes uit Madagaskar ingekocht waaronder ook zwarte Maansteen, Amazoniet, blauw Calciet, Bergkristal, Carneool, groene Opaal en kleine Fairy Dream hartjes. We hebben van de Fairy Dream, wat een hele oude steen uit Madagaskar blijkt te zijn, nu trommelstenen, grote freeform en nu dus ook hartjes.

Fairy dream uit Madagaskar

Fairy dream is een naam die wij gegeven hebben aan een prachtig nieuw gevonden steen in Madagaskar. Het is een combinatie van Agaat, Jaspis, Chalcedoon in kwarts. Deze steen uit het magische Madagaskar, met zijn prachtige natuur is verbonden met natuurwezens zoals Elven en Feeën.  Fairy dream is een sjamanensteen die je helpt je dromen te duiden en indien nodig te veranderen. Hij helpt je ook je dromen op aarde te gaan leven. Dit unieke kristal dat prachtig is om te zien verbindt de onderste drie chakra’s met het kruinchakra. Zo kan informatie en inzichten makkelijk in het lichaam geaard worden en deze nieuwe wijsheiden in praktijk worden gebracht. Tevens helpt deze bijzondere zeldzame steen je in contact met je hogere zelf te komen, met wie jij eigenlijk in zijn totaliteit bent. Fairy dream zijn bijzonder liefdevolle en voedende stenen. Deze voedende steen geeft troost, werkt kalmerend, ondersteunt in tijden van stress en beschermd tegen angsten.  Hij zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen, helpt je concentreren en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Hij helpt woede te genezen en geeft moed om opnieuw te beginnen. Hij verenigt alle aspecten van het leven. Het is een steen met grote helende eigenschappen die sjamanistische reizen bevordert en dromen helpt herinneren. Fairy dream beschermt en verwijdert negatieve energie, brengt je in balans en maakt vastberaden. Geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken. Deze prachtige steen verbindt je met de eenheid van het leven.

We hebben nu ook wat trommelstenen van de Puingin agaat en weer mooie Labradoriet, ook grotere harten en wat cabuchons van een witte Agaat uit Madagaskar.

Witte Agaat uit Madagaskar

Witte Agaat uit Madagaskar brengt de drager ontspanning, vrede en veiligheid door het bevorderen van rust, tolerantie en verdraagzaamheid. Met deze Agaat worden ervaringen bewust verwerkt, wat het vermogen tot ‘zelf ordenen’ vereenvoudigt en versterkt. De steen zorgt voor innerlijke rust en vermindert agressieve gedachten of gedrag ten opzichte van de drager zelf of tegen anderen. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Witte agaat helpt om yin en yang te harmoniseren, de positieve en negatieve krachten die het Universum in stand houden. Het is een vrouwelijke steen die bescherming biedt tijdens de zwangerschap en de aura van vrouwen versterkt. Ze versterkt tevens de ogen en de hersenen, vermindert lichtgevoeligheid van de huid en reguleert hormonale onevenwichtigheden. De steen werkt kalmerend, rustig aan, maar geeft veel kracht en kan vele lagen verborgen informatie aan het licht brengen. Het is tevens een aardende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Witte agaat zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen, een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint deze steen negativisme en verbittering van het hart. Geneest innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt agaat het bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven. Agaat transformeert negatieve energieën. Goed voor de spijsvertering, de maag, ogen en de baarmoeder, reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen.   

We hebben uit Madagaskar ook heel veel Septarie eieren ingekocht. Van hele grote tot kleine exemplaren. Sommige hebben ook kleine Calcietjes in zich groeien. De exemplaren die wij gekocht hebben, daarvan ziet de donkerbruine binnenkant eruit als fluweel. Omdat we zulke mooie exemplaren voor een fantastische prijs konden kopen hebben we er deze keer meer gekocht. En ook omdat we al waren uitverkocht. Heel veel mensen houden van deze warme, voedende, aardende steen die in eivorm ook wel Dragon Egg wordt genoemd.

Septarie

Septarie is een prachtige voedende kalmerende en aardende steen, de meest voorkomende is die uit Madagaskar Deze bestaat uit geel calciet met een randje van bruine Aragoniet en grijze kalksteen. Een Septarie is tussen de 50 tot 100 miljoen jaar oud en ontstaan door vulkaan uitbarstingen. In vroegere tijden werd de Septarie Dragon Stone genoemd, het was een steen van sjamanen die een krachtige connectie met moeder aarde heeft. Deze vreugdevolle steen ondersteunt je terwijl je op ideeën broedt en helpt ze concreet te maken. Bevordert geduld, tolerantie en uithoudingsvermogen. De steen leidt de genezer naar de geschiktste middelen. Op spiritueel niveau harmoniseert dit kristal emoties en ratio met de hogere geest. Helpt bij spreken in het openbaar. Ideaal NLP kristal. Dit kristal verbetert de communicatie en verstandhouding van een groep en vergroot het zelf genezend vermogen van het lichaam. Goed bij gezwellen, darmen, nieren, bloed, huidziekten en hart. De grote eieren worden ook wel Dragon Egg, of Draken ei genoemd. Deze zijn extreem krachtig en wachten tot men klaar voor hun energie is. Moeder aarde vraagt je met deze zwarte draken eieren, deze Shamanen stenen te gaan zitten in de baarmoeder waar geen tijd bestaat en je waarheid en levenslot te herinneren. Septarie werd gebruikt om gehoord en begrepen te worden, ze helpen in een sneltreinvaart het lichaam te helen. Ze laten je moeilijke situaties vanuit een hoger perspectief zien, de onderliggende oorzaken waarom dingen gebeurden en de lessen die erachter liggen.  Behulpzaam bij nachtmerries, negatieve energie en psychische aanvallen. Het medicijn van de draak is verandering, transformatie, wijsheid en beweging door tijd en ruimte. De drakenkracht is het vervellen en dus transformeren tot een nieuw wezen. Het staat ook voor het paranormale en de magie van het leven. De draak is ook een symbool van geluk en overvloed. Zeer krachtige sjamanensteen.Er bestaat ook een zwarte variant die een stuk harder zijn, samen zijn de twee een unieke mix die in synergie met elkaar zijn.

Bij onze vriend uit Madagaskar die we een week voor deze inkoopreis bezocht hebben, zie de vorige blog, hebben we nog een doos vol Bergkristal bollen gekocht. Van klein tot groot, ook deze voor een fantastische prijs. Er zijn ook wat Maria Magdalena en bollen met de Golden Healer energie. Van deze Golden Healer hebben we nu ook weer prachtig geslepen cabuchons. Ook hier gaan we van een gedeelte weer hele mooie hangers maken.

Uit Spanje hebben we ook altijd een aantal mineralen. Dit jaar hebben we weer prachtige plakken, zowel kleintjes als een aantal grotere van groene Aragoniet ingekocht. Deze stenen hebben een hele zachte, lieve energie en zijn sterk verbonden met de ziel van onze moeder aarde. Deze Aragoniet is gevonden in Mina Profunda, Carmenes (Leon) Spanje.

Blauwe of groene Aragoniet

Blauwe of groene Aragoniet is aardend en aarde genezend, de blauwe of groene kleur komt van het koper wat erin zit, dit is weer verbonden met de planeet Venus waardoor de steen een sterke doch zachte vrouwelijke gevoelskracht bezit. Deze steen is zeer waardevol voor het ascensieproces, het helpt je om meer mee te gaan met het leven en je niet te verzetten tegen je groei, ook als deze in een stroomversnelling gaat. De steen verzacht gevoel en emoties, het is een zachte kracht die je diverse engelenverbindingen laat voelen. De steen draagt de hogere energie van het element water en helpt je dus in je emotionele, spirituele groei. Deze energie helpt je ook om oud denken en dogma’s los te laten en meer te vertrouwen op de goddelijke leiding. De steen maakt je zacht en open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Op fysiek niveau reinigt de steen je hele watersysteem. Dit kristal is sterk verbonden met Gaia’s droom, het paradijs op aarde, ze verbindt jouw bewustzijn hier dus directer mee, zo kun je beter in contact komen met je eigen zielendroom. Het helpt je ook om meer te leven vanuit je gevoel en om zonder weerstand mee te gaan met de flow van het leven, zonder tegenstand van het ego of denken, het zuivert je van oude patronen en opent je voor het hogere bewustzijn, daarnaast brengt het tederheid en zachtheid op diverse levels. Een bijzonder en zachtaardig kristal wat je stimuleert om meer te leven vanuit je hart en intuïtie, dus een echte nieuwetijdssteen.

We hebben ook hele mooie Pyriet kubusje uit Spanje ingekocht, deze zijn heel glanzend koperkleurig, een mooie kwaliteit Pyriet. Ook uit Spanje hebben we een aantal wat grotere blauwe Bariet stukken ingekocht. We hadden er al uit Marocco die wat kleiner maar ook een stuk kostbaarder zijn. Deze uit Spanje zijn heel mooi van prijs en de energie van de steen is ook prima. Leuk om Bariet uit beide landen in de collectie te hebben.

Bariet

Dit prachtige heldere kristal stimuleert dromen en het herinneren ervan. Als voor rituelen anonimiteit en onopvallendheid vereist zijn, zorgt bariet daarvoor en leidt hij u veilig terug. Hij reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Psychisch versterkt hij autonomie. Hij helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is bariet weldadig voor platonische vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan.  Hij helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Hij bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Nu we het toch over Bariet hebben. We hebben een hele mooie steen om te zien en ook qua energie ingekocht die ook een Bariet is, de naam is Woestijn Bariet Bloem of Stromatoliet uit de woestijn. De naam Bloem zegt al iets over het uiterlijk. Wat een prachtige vormen hebben deze stenen die eigenlijk ook fossielen zijn omdat ze bestaan uit versteende zuurstof producerende algen, de vroegste vormen van leven op aarde. De stenen zijn dan ook enorm oud. De fossielen hebben een coating van oranje Bariet en zandsteen. De energie die ze in een huis of praktijk uitstralen is heel erg prettig. Ze helpen ons om van het oude naar het nieuwe te bewegen en daarbij volledig in het Nu aanwezig te zijn. Van deze stenen hebben we allerlei maten, van klein tot groot, dus voor iedereen is er wel eentje die bij je past.

Woestijn Bariet bloem (Stromatoliet)

Woestijn Bariet bloemen zijn Stromatoliet fossielen vervangen door oranje Bariet en zandsteen die prachtige bloemen vormen. Ze zijn gevonden in de Sahara van Marokko en zijn 2,6 miljard jaar oud. Deze oude stenen bestaan uit versteende zuurstof producerende algen en zijn onze vroegste vormen van het leven op aarde. Deze schitterende stenen zijn verbonden met je basis chakra en de zonnevlecht, maar door het Bariet ook met de hogere chakra’s. Woestijn Bariet bloemen helpen ons te transformeren en persoonlijk te groeien. Ze zijn instrumenten die ons helpen bewegen van het oude naar het nieuwe en maken opmerkzaam voor alle bronnen en hulpmiddelen die in het Nu aanwezig zijn om ons te helpen groeien. Ze helpen bij evolutionaire veranderingen omdat ze zelf al biljoenen jaren alles hebben doorstaan. Ook helpen ze ons het proces van verandering te begrijpen en verminderen stress. Ze bevatten eeuwige wijsheid die je helpt om informatie uit de Akasha kronieken te halen. Een prachtig stuk in huis creëert een fijne, overvloedige omgeving voor je. Deze Stromatoliet maakt flexibel en leert je ‘los te laten’, maar ondersteunt je ook jouw doel op aarde te bereiken. Hij helpt bij het verwijderen van mentale programma’s of afdrukken die nu niet meer nodig zijn. Het Bariet helpt om inter-dimensionaal te reizen via dromen of door met de steen te mediteren. Deze reizen maken je aardse leven voller en verbinden je met de verschillende werelden waarin je leeft met die op aarde. Ook helpt hij je om gemakkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Hij reinigt de chakra’s en brengt deze in balans. Deze prachtige steen helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen, ook heel goed voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Woestijn Bariet bloemen brengen vriendschap in een eenzaam hart. Ze resoneren met het oudste gedeelte van de hersenstam en zijn goed voor de hersenen en neurotransmitters. De steen moedigt heling op cellulair niveau aan en versterkt het lichaam. Hij helpt te herstellen na ziekte, zowel fysiek als psychosomatisch. Ook goed voor het skelet en voor de vloeistofstroom in zowel het lichaam als de hersenen. De steen ondersteunt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Tevens helpt hij bij de reiniging en heling van moeder aarde omdat hij planten helpt meer zuurstof uit te scheiden. Goed voor je thymus, keel, tanden en botten en maag. Ondersteunt blaas, nieren en bij Parkinson.

We hebben ook een voor ons nieuw steentje uit Spanje ingekocht omdat deze ons op een of andere manier riep. De naam van de steen in Spanje is Aerinita en in het Nederlands is het Aeriniet.

Aeriniet

Aeriniet is een blauwe steen uit Spanje, deze komt uit Lleida. De naam betekent in het Grieks “Blauwe Hemel”. Aeriniet is krachtig verbonden met het keelchakra en het derde oog. Het is een kalmerende steen die ons lichaam en ziel helpt om in balans te komen. Aeriniet moedigt de onbewuste geest aan om samen te werken met de bewuste geest. Het is een steen die spreekt met de ziel en je helpt om een bedachtzaam, gezond en verlicht levenspad te bewandelen. De steen brengt ook evenwicht in de energie centra’s, vooral gebieden die overwerkt zijn en meer in balans kunnen gebruiken, dus ook heel goed voor mensen die overspannen of hyperactief zijn, of een burn-out hebben. Aeriniet helpt bij het channelen en bij het in contact komen met de boodschap van je ziel, met je doel op aarde. De steen is heel fijn als je pas begint met communiceren met hogere werelden omdat de steen een stabiele, kalme sfeer creëert en je positief laat voelen. Deze steen opent je geest voor reizen naar het verleden, ervaringen van het heden en mogelijkheden van de toekomst. Het is een steen van hoop, belofte en inspiratie. Deze steen werkt met ons samen op ons pad naar verlichting. Aeriniet is een hele goede steen voor mensen of dieren die getraumatiseerd zijn, hij geeft rust, stabiliteit en kalmte en helpt minder te piekeren. De steen helpt de hormonen en het zenuwstelstel weer in balans te krijgen. Ook ondersteunt Aeriniet het immuunsysteem en verlicht het koorts en ontstekingen. Tevens ondersteunt het je ademhalingssysteem en de ogen. Deze bijzondere blauwe steen helpt cellen gezonde informatie te communiceren.

Een andere steen die ook gedeeltelijk uit zandsteen bestaan, net zoals de Woestijn Bariet bloem is de Liesegang Shapes of Carpet Rock, ook deze komt uit Marokko. We hadden ooit kleinere exemplaren in de winkel, maar nu konden we een grotere hoeveelheid van werkelijk prachtige exemplaren kopen voor een veel gunstigere prijs, omdat we onze vriend uit Marokko al ruim van tevoren hadden laten weten dat we deze unieke steen wilden. Hij is ze dus speciaal voor ons gaan selecteren, net zoals de Woestijn Bariet bloemen en omdat wij van tevoren besteld hadden en we hem kunnen vertrouwen dat hij mooie exemplaren uitzoekt kon hij ons een hele goede prijs bieden. Dus deze hebben we weer in de winkel, ook deze in alle maten, van klein tot groot. Wim had ooit ergens op internet gelezen dat de unieke zwarte/grijze patronen die zich op en in het zandsteen bevinden uit dezelfde soort ijzerhoudende mineralen bestaat als de Tsesit uit Namibië. Maar helaas kon ik het niet op internet terugvinden. Maar zo zie je altijd dat kristallen met een bepaalde samenstelling of energie op verschillende continenten gevonden worden, zodat een bepaalde energie van kristallen altijd voor de bevolking aanwezig is. Zo mooi hoe moeder aarde dit allemaal voor ons geregeld heeft.

Liesegang Shapes of Carpet Rock, Marokko

Liesegang Shapes ofwel Carpet Rock zijn unieke stenen die in Marokko gevonden worden. Vierkante vormen met driehoekige en streepvorminge patronen op zandsteen. Deze patronen worden gevormd wanneer ijzer wat in de rots aanwezig is oxideert. Het ijzer in deze steen bestaat uit de mineralen, Pyriet, Sideriet, Magnetiet en Hematiet, ook zijn er kleiachtige mineralen in de steen aanwezig. Op een bepaald moment in de geologische geschiedenis vulde water de poreuze ruimten in rotsen en kwam in contact met de ijzerrijke mineralen. Dit zorgde ervoor dat het ijzer ging oplossen. Toen de rotsen daarna aan zuurstof werden blootgesteld ging het ijzer oxideren en patronen vormen.

Pyriet is een uitstekend energieschild, hij blokkeert negatieve energie en vervuilde stoffen op alle niveaus, voorkomt energielekkages uit het fysieke lichaam en de aura. Hij creëert een positieve zienswijze en helpt je dromen te manifesteren. Goed bij een minderwaardigheidscomplex, versterkt de mannelijkheid. Helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Op fysiek niveau stabiliseert pyriet celenergie terwijl hogere frequenties worden geïntegreerd. Weldadig voor cellulair geheugen en helpt energieblokkades te verwijderen.

Sideriet zorgt voor het uitlijnen van alle lichamen, zowel het fysieke als de etherische. Tevens worden alle chakra’s en meridianen door deze steen op één lijn gebracht. Door de steen alleen al in je aura te houden gebeurt dit automatisch. Sideriet helpt je assertief te zijn bij mensen die proberen je leven te overheersen. Krachtige steen die je helpt het werk te gaan doen waar je hart of talent ligt. De steen laat het positieve in je naar boven komen en helpt je om krachtig in het leven te staan. Sideriet is verbonden met het Meestergetal 44.

Magnetiet werkt als een magnetiseur en kan gebruikt worden bij magnetische therapie, waarbij wordt gewerkt met het biomagnetische veld en de meridianen van het lichaam en de planeet. Het is een aardende steen die bij gebruik door een ervaren genezer omgekeerde energiestromen weer terugvoert naar het lichaam of de aarde. Magnetiet brengt de chakra’s en de verfijnde en etherische lichamen op één lijn. Hij verbindt de basis- en aardechakra’s met de voedende energieën van de aarde, wat de levenskracht en de vitaliteit in het fysieke lichaam ondersteunt. Deze steen is een echte doorzetter, hij maakt je groot en sterk en zorgt ervoor dat je jezelf niet meer zielig of minderwaardig vindt. Als een magneet trekt hij liefde, betrokkenheid en loyaliteit aan. Hij verlicht negatieve emoties zoals angst, woede en verdriet en geeft kracht aan positieve kwaliteiten zoals volharding en doorzettingsvermogen. Hij bevordert objectiviteit en brengt intellect in evenwicht met de emoties. Magnetiet levert de genezende energie die nodig is voor herstel van het lichaam, hij is heel goed bij verkrampte spieren, reumatische aandoeningen, artritis, artrose of pijnen in het hele lichaam.

Voor kinderen hebben we weer een doosje haaientanden ingekocht, deze waren net voor vertrek uitverkocht, we hebben er nu ook die je om kunt hangen. Er werd ons vaak gevraagd of we er een gaatje in wilde boren, maar nu hebben we ze als hanger. Ook deze fossiele haaientanden zijn in Marokko gevonden.

We zullen dan gelijk maar de laatste steen die we uit Marokko hebben ingekocht hier vermelden. Ook deze is in de woestijn gevonden. De naam is Woestijn Chalcedoon. Deze Chalcedoon wordt gevonden in prachtige ronde vormen, echt een unieke steen om te zien. Ze hebben een hoog knuffel gehalte. Ze worden ook wel Kwarts Chalcedoon genoemd, omdat je soms het transparante in de steen aan de randen ziet, maar Chalcedonen bestaan ook uit kwarts.

Woestijn Chalcedoon uit Marokko

Chalcedoon is een vorm van kwarts net als Agaat, deze variëteit is pas gevonden in Ait Ourir, de Sahara van Marokko. Het zijn prachtige volledig natuurlijke Chalcedonen met een unieke vorm die lijkt op bubbels. Deze lieve stenen in de kleuren beige, bruin, grijs hebben een troostende, kalmerende energie die beschermt tegen angsten. Ze schonen en versterken je aura. Chalcedoon brengt lichaam, geest en je emoties in harmonie. Het is een steen met grote helende eigenschappen en zijn zachte energie is kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Hij absorbeert negativiteit, moedigt broederschap en goede wil aan en stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goede steen voor mensen die zich onbegrepen voelen. Als je niet zo lekker in je vel zit en deze lieve steen vastpakt voel je weer vreugde. Hij zorgt voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel en geeft zelfinzicht en zelfvertrouwen. Hij helpt je om veranderingen te accepteren en het leven te omarmen. Hij vermindert stress, absorbeert negatieve gedachten en zelftwijfel en verbeterd de concentratie. Chalcedoon helpt te communiceren, je te kunnen uiten, maar ondersteunt ook diplomatie en het taalvermogen en het vermogen om te luisteren. De steen houdt je zowel geestelijk als lichamelijk jong. Fysiek is de steen reinigend voor het lichaam, helpt ontstekingen te remmen en de bloeddruk te verlagen. Het versterkt je immuunsysteem. Goed voor de ogen, longen, schouders, lymfestelsel, schildklier, galblaas, eczeem en ondersteunend bij diabetes en dementie. Na een bevalling helpt het moedergevoel te versterken en stimuleert het de melkproductie bij borstvoeding.

In de volgende blog zullen we de rest van de stenen vermelden. Dan komen Afrika en Brazilië ook aan bod. Uit deze landen hebben wij ook altijd veel stenen.

Dit weekeinde zijn we dus met de winkel gesloten omdat we de 10 dagen heel hard nodig hebben om alles klaar te krijgen. Maar op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli zijn we weer geopend.

Winkel open ( van 10.00 tot 17.00 uur):

Vrijdag 7, zaterdag 8 e zondag 9 juli

Zaterdag 15 en zondag 16 juli

Zaterdag 22 en zondag 23 juli

Donderdag 27 en vrijdag 28 juli

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus

 

Agenda: lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene button ‘lichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 16 juli: Maartje Zuiddam

Zondag 23 juli: Yfke Laanstra

Zondag 6 augusstus: Patrik Beaumont

 

Zondag 27 augustus: Marion Schaatsbergen

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 17 september: Remko Sas

Zondag 24 september: Ruud van Well

Zondag 1 oktober: Huub Smolders

Menu