Werken op de mooiste plek

Algemeen, Joan

Het Lichtpuntje

Met en tussen de kristallen.

Zo dankbaar dat ik (Natascha) werk doe waar ik enorm blij van word.

Waar ik niet echt moe van word, maar juist energie van krijg…..

Hoe intens het ook soms kan zijn.

Want hier is alles voelbaar.

 De stenen en kristallen zijn tevens enorme generatoren in het openen van gevoelens.

Dus mijn eigen innerlijke processen zijn ook versneld sinds ik hier werk.

Dat moest ook……

Niet altijd makkelijk, maar wel gedragen door de energie.

Want ze openen én ondersteunen.

En daarom is het niet alleen maar simpel het verkopen van kristallen.

De mensen die de winkel bezoeken komen hier vaak met een reden.

Want naast de schoonheid die veel mensen wel weten te waarderen, gaan steeds meer mensen zich openen voor de energie van de stenen.

Dat iemand een traantje laat of even overweldigd is bij een eerste bezoek is, is heel normaal.

Maskers vallen af…..

Ik heb in de drie jaar dat ik hier nu werk al zoveel moois mogen zien gebeuren.

Mijn hart zingt daarvan…..

Alles kan en mag hier naast elkaar bestaan, vreugde én verdriet.

Zonder oordeel.

En dat is voelbaar.

Gisteren bv. even een intens contact moment met een vrouw die vorige maand haar vierjarig zoontje verloren was.

Als zelf moeder zijnde op alle lagen meevoelend.

Ze moest komen voelde ze.

Ze had een steentje bij die haar zoontje gedurende het ziekteproces bij zich had gedragen.

Maar deze voelde zwaar én beladen.

‘Kan je deze loslaten’ vroeg ik haar, doelend op het steentje…..

‘Als in een ritueel begraven?’

Dat was te heftig nog.

Je mag hem ook hier achterlaten, opperde ik.

Dan mag hij hier ontladen in deze energie.

En kan je hem altijd weer ophalen wanneer dat zo voelt.

Dat heeft ze gedaan.

Buiten in de tuin heeft ze de steen achter gelaten, op een mooi beschut plekje.

Ik zag even weer wat meer licht in haar ogen daarna.

‘ik ben blij dat ik gekomen ben’ zei ze.

‘Ik ook’, zei ik.

En gaf haar een knuffel.

Moederhart op Moederhart.

Dankbaar

Daarna kwamen er twee jonge jongens van 12 jaar, ze waren al eerder in de winkel geweest.

Ze hadden bloemen opgekweekt in een gezamenlijke tuin en deze verkocht.

Van hun verdiende centjes kwamen ze kristallen kopen toen, samen met hun moeder.

Nu waren ze met zijn tweeën.

Eén kocht een rozenkwarts hartjes hanger voor zijn vriendin… (smelt)

En of we er een mooie ketting bij hadden….

Uiteindelijk een is het een mooi bijpassend roze touwtje geworden.

Ondertussen heerlijk kletsend over het voelen van energie in de stenen.

Ze waren zwaar geïnteresseerd.

Wat een fijne jongens waren dat!

Zo open……

Eén van de twee kwam nog terug met een brokje rozenkwarts van buiten.

Deze moest er ook nog bij.

Ook voor je vriendin, vroegen wij.

Nee voor mezelf zei hij lachend.

‘Aaaah…..voor eigenliefde natuurlijk’ , zei Joan…

‘Jahaaa dat is ook nodig soms’ zei hij veelbetekenend.

En weg was hij…….

 

En zo zijn er nog honderden ontroerende verhalen en uitwisselingen geweest.

 Zo dankbaar!

 

Lichtpuntje Kristallen,

Ontmoetingsplaats in de breedste zin van het woord.

Waar dier, mens en kristallen simpelweg zichzelf kunnen Zijn.

In de natuurlijke staat.

 Kristallen slaan sowieso informatie op en dragen de informatie van de plek waar ze gevonden zijn.

Maar het opslaan van informatie gaat ook hier gewoon door, waardoor het LICHTPUNTJE een levende bibliotheek geworden is.

Iedereen die de winkel bezoekt of er werkt heeft een eigen energieveld wat door de enorme transformatieve tijd waarin we leven momenteel enorm snel veranderd.

We halen energievelden op en wisselen deze uit.

We ruimen ook oude velden op die uitgediend zijn.

Dit ‘verwerkingsveld’ is opgeslagen in de kristallen die bij het Lichtpuntje aanwezig zijn.

Waardoor uitwisseling enorm versneld gaat.

 Je komt hierdoor in het veld van de Al-les , waar dus letterlijk alles er mag en kan zijn.

Gedragen door pure bron energie en Liefde in de puurste vorm.

Datgene waar we al zo lang naar verlangen.

Open, transparant (kristalhelder…) en puur!

Er waren zoveel lieve reacties op het mooie verhaal dat Natascha op haar facebook pagina schreef over haar werk hier. Ik vroeg haar of ze het goed vond om dit te plaatsen op onze blog, omdat dit zo’n mooi voorbeeld is van wat wij allemaal iedere week weer ervaren en wat ons zo gelukkig maakt. Voeding voor de ziel. Ze heeft er ook nog een stukje onder geschreven.

In deze blog willen we een aantal kristallen nog noemen die in de laatste blogs niet aan bod zijn gekomen, maar die al een paar maanden aanwezig zijn. Maar we beginnen met een net binnengekomen pallet vol prachtige Agaat vlinders of Twins zoals sommige klanten deze noemen. Wow wat waren we blij verrast toen we deze openden. We hadden bij een lieve vriend van ons die een aantal containers per jaar uit Brazilië importeert een paar weken geleden voor een mooie prijs twee pallets mogen overnemen, omdat hij ruimtegebrek had en deze ons gunde. Een pallet met kleine schijven op standaard en een pallet met de grote Agaat schijven, zie de vorige blog. De kleine schijven hebben we al vaker gehad, maar de grote nog nooit, ook hij wist niet meer hoe deze eruit zagen, dus het was een beetje een gok. Nu dit bleek een hele goede gok, want we waren zo blij met deze prachtige stukken toen we ze uitpakten. Ik heb hem toen gelijk een berichtje gestuurd en gevraagd of hij nog een pallet voor ons had. Deze is vorige week aangekomen en Wim kon afgelopen zaterdag niet wachten om deze uit te pakken. Wat een verrassing was deze pallet. Deze bleek gevuld te zijn met prachtige Agaat vlinders of Twins of Engelen. Twee Agaatplakken van dezelfde Agaatknol naast elkaar in een zwarte ijzeren standaard, zodat je de vorm van vleugels krijgt. Dit hadden we totaal niet verwacht. Wat een prachtig cadeau weer. Deze zijn aan twee kanten gepolijst en staan op een standaard die ook aan twee kanten hetzelfde is, zodat ze aan beide kanten mooi zijn.

We konden niet wachten om ze gelijk in deze blog te vermelden, omdat ze mooie decoratieve stukken zijn voor in huis. De herfst is een tijd dat we weer meer naar binnen gaan en dan is het heerlijk als je huis gezellig is en een fijne energie heeft. Maar ook in een praktijk of groepsruimte of een bedrijfsruimte zijn ze prachtig. Ze passen net als de Agaat ringen qua schoonheid en energie eigenlijk overal.

Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Ze bevordert innerlijke rust, zorgt voor een aardse, nuchtere houding en laat je objectief naar zaken kijken. Agaat geeft kracht, geeft psychisch een gevoel van bescherming, zekerheid en veiligheid en helpt innerlijke spanningen op te lossen. Tevens helpt deze ons krachtiger maken tegen invloeden van buitenaf en helpt negatieve energieën te verwijderen en/of transformeren. De steen bevordert een rustige, bespiegelende kijk op het leven en helpt ons om onze zaken op een geconcentreerde en positieve manier af te handelen. Agaat stimuleert een bewuste ‘vertering’ van levenservaringen en leidt tot spirituele volwassenheid. Deze lieve steen bevordert groei, innerlijke stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef. Het is een steen van acceptatie en zelfvertrouwen die helpt om beter te concentreren en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Agaat verzacht innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt Agaat het bewustzijn, verbind je met de eenheid van het leven en helpt negatieve energieën transformeren. Het is een steen van alle chakra’s maar vooral die van de onderste. Agaat beschermt, reinigt en lijnt de chakra’s uit. Angsten en fobieën worden minder met het dragen van Agaat en vastgeroeste problemen helpt deze doorbreken. In India, Nepal en Tibet werd Agaat beschouwd als een steen die bescherming en fortuin bracht. Er werden daar amuletten van de steen gemaakt. Het is een uitstekende steen voor zwangere vrouwen en het ongeboren kind. Dit door haar beschermende werking en haar vermogen tot het stimuleren van groei. Ook na de bevalling stimuleert Agaat de melkproductie. Agaat helpt bij vruchtbaarheidsproblemen en werkt helend op aandoeningen van de baarmoeder. Goed voor de spijsvertering, de maag, de blaas en de ogen. Reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en goed bij huidaandoeningen. 

 De volgende steen is er eentje uit Madagaskar die nog niet aan bod was gekomen. We hebben van deze geen hele grote voorraad wat meestal wel het geval is met Madagaskar stenen, maar onze Madagaskar vriend had er zelf ook niet meer van. Hij zei dat deze Opaal Jaspis genoemd wordt. Na de channeling van de steen die niet gelijk bij iedereen zal opvallen, kwam de naam “Liberty” door. Wat een prachtig verhaal had deze steen te vetellen en wat een mooi energieveld draagt deze, die zoals de naam al doet vermoeden over vrijheid gaat.

Opaal Jaspis/Agaat Madagascar (Liberty)

Deze nieuwgevonden steen uit Madagaskar valt op het eerste gezicht niet gelijk bij iedereen op, maar als je deze een tijdje observeert groeit dit kristal in je, ga je deze waarderen, wordt deze steeds mooier. Je ontdekt vele facetten en een magische, vrije energie die niet in een hokje te plaatsen is. We zijn als mens ergens naar op zoek, op weg, maar weten eigenlijk niet wat we zoeken, of waarheen we gaan. We zijn op weg naar iets wat er eigenlijk niet is. Je weet niet waar het is, maar het is ergens. Je kan het gevoel hebben in Niemandsland te zijn. Deze steen gaat over vast houden aan het oude. Veel mensen doen dit, zowel emotioneel als stoffelijk, bewaren ook van alles, maar dit is niet nodig, want alles is overal, niets gaat verloren. Het Opaal in de steen opent, geeft nieuwe perspectieven. Waarin wil je nog vasthouden aan hoe het was, en in hoeverre kun je je openstellen voor het onbekende, het grote “niet weten”, in het ongewisse zijn. Het alomvattende, dat je alles weer kunt gaan omvatten, uit de hokjesgeest stappen, uit dualiteit, patronen of zwart/wit denken. Stereotypen achter je kunnen laten. In het grote ‘niets’, dat ook het grote ‘alles’ is stappen. Een energie waar mogelijkheden te over zijn, waar geen beperkingen meer zijn, waar jij jezelf niet meer beperkt, waar het verleden niet meer aan je trekt. Het grotere plaatje gaan zien en gaan leven. Een wereld creëren van totale vrijheid. Eentje die velen de ‘Nieuwe Aarde” noemen, maar die eigenlijk niet nieuw is. Het is eigenlijk alleen een verschuiving in bewustzijn, want het is er allemaal al. We zijn alleen vergeten hoe het ook alweer was. Als we ons weer kunnen gaan verbinden met alle delen die we zijn, kunnen we weer gaan ervaren dat we veilig zijn, dat het goed is zoals het is. Onze toekomstige zelf kan ons bij de hand nemen en zeggen; ga maar ervaren, ga het maar gewoon doen, je hoeft niet bang te zijn want je bent een schepper van je eigen leven. Als jij dit gaat leven, zullen anderen volgen. Deze steen laat ons voelen dat er geen begrenzingen zijn, maar alleen maar vrijheid. Als je dit weer gaat geloven en leven, dan zul je een lichtend voorbeeld zijn en de wereld om je heen veranderen.

In de loop der jaren zijn er al veel verschillende “Lemurians” op ons pad gekomen. Zo’n 10 jaar geleden werden er voor het eerst ‘Pink Lemurians’ in Brazilië gevonden. Grotere punten die enorm kostbaar waren, maar zo prachtig van energie. Nu zijn er in Serra de Minas kleine puntjes en ook clusters gevonden en we zijn heel blij dat we er een grote hoeveelheid van hebben kunnen inkopen. Ze komen uit hetzelfde gebied als de roze Sugar Blade Kristallen (Healing Heart). Zo prachtig hoe moeder aarde ons overstelpt met liefde in tijden dat we deze goed kunnen gebruiken, omdat deze voor velen als onzeker aanvoelen.

Pink Lemurians met coderingen

Deze bijzondere, roze Lemurische kristallen bevatten op de meeste punten verschillende soorten van coderingen. Sommige zijn multi record keepers, anderen bevatten unieke coderingen. Deze kristallen zijn gevonden in Serra de Minas, Brazilië. Ze zijn verbonden met de Roze Straal, die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. De roze kleur van deze kristallen laat ons zien dat deze verbonden zijn met het hart, met liefde. Ze bevatten sleutels die voor iedereen anders zullen zijn. Deze kristallen die het hart helpen te openen, vullen zowel ons fysieke, als emotionele lichaam met onvoorwaardelijke liefde. Het helpt de emotionele lichamen te balanceren, stimuleert het hartchakra en de zonnevlecht en zorgt ervoor dat je vanuit de waarheid van je hart gaat leven. Pink Lemurians helpen bij het helen van oude pijnen en het opschonen van onze chakra’s, waarna deze zich vol kunnen gaan openen. Pink Lemurians zijn ook verbonden met de hogere chakra’s, ook de kosmische, daar dit kristal verbonden is met hogere wezens, je hogere zelven. Lemurische kristallen werden gebruikt in de genezingstempels van Lemurië. Ze dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Pink Lemurians ondersteunen bij alle vormen van emotionele heling en helpen onze trilling/vibratie te verhogen. Ze zijn onvoorwaardelijke liefde.

Uit India hadden we van de zomer hele mooie grote, in facetten geslepen Almandien Granaten ingekocht. Ze zijn heerlijke glad en liggen fijn in de hand, maar door het slijpen zie je ook de mooie dieprode kleur. Dit zijn krachtige aardingskristallen die sterk op de onderste chakra’s werken.

Almandien Granaat

Almandien Granaat werd al in vele oude beschavingen gebruikt. Hij kan je helpen je lessen uit vorige levens op het spoor te komen en laten zien wat de invloed daarvan is op actuele kwesties, vooral die te maken hebben met overvloed, liefdesrelaties en lichamelijk ongemak. Deze steen schenkt veel energie en herstelt krachtig. Hij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Wanneer je in een hectische periode verzeild bent geraakt, helpt de Almandien Granaat je hoe eruit te komen en je leven te veranderen. Hij is krachtig verbonden met het stuitchakra en het hart, hierdoor zorgt hij ervoor dat je kunt gaan manifesteren wat je verlangt. Almandien activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt. Dit is een prima steen bij concentratiegebrek of bij ongecontroleerde driftbuien. Hij helpt om intens verdriet of hectische perioden te verwerken, hij geeft hoop en moed en versterkt het overlevingsinstinct. Als je deze steen een tijd draagt zal hij je mensenkennis vergroten. Hij lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Emotioneel heft hij remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen. Almandien Granaat helpt je om vreugde te vinden, om je gesteund te voelen in je behoeften en verlangens en om liefde te geven en te ontvangen. Hij leert je te vertrouwen in de oneindige overvloed van de kosmos en helpt om paniek en angsten te transformeren, hij zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Rood Almandien Granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis. Hij helpt om hoogtevrees en fobieën te overwinnen. Ook goed als je rugpijn hebt door de menstruatie. Stijfheid en verkramping van de spieren worden minder, mede omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding worden gebracht. Verder is hij heel goed voor de eierstokken, testikels, blaas en de nieren, maar ook voor ontspanning op alle organen. Ook is hij heel goed bij vergeetachtigheid. Hij zuivert het bloed, hart en longen en herstelt DNA, daarnaast ondersteunt hij bij de opname van mineralen en vitaminen.

Ook uit India komen Shiva Lingham stenen. We hebben een tijdje alleen maar hele kleine exemplaren van deze gehad, maar nu hebben we er ook grotere van die rond de 12/13 cm zijn.

Shiva Lingam

Deze steen symboliseert de god Shiva, verenigd met Kali, zijn gemalin. De Shiva Lingam wordt traditioneel gebruikt om de kundalini-energie te verhogen en te controleren, wat de spirituele ontwikkeling bevordert. Al duizenden jaren wordt de steen vereerd als seksualiteitssymbool en als krachtige mannelijke energie. Uitstekend voor seksuele genezing, stimuleert de vereniging van tegenstellingen, zoals het mannelijke en vrouwelijke, of lichaam en geest. Juist geprogrammeerd breekt dit kristal de etherische seksuele verbinding na beëindiging van een relatie en verwijdert het negatieve responsen van vagina en uterus. Hij geeft de basischakra’s nieuwe energie en effent het pad naar een nieuwe relatie. Deze steen der inzicht bevordert introspectie, zodat je alles wat je ontgroeid bent kunt verwijderen. Vooral nuttig als bescherming tegen emotioneel leed uit de vroege jeugd, met name seksueel misbruik. Als je dagelijks met de steen mediteert, krijg je opnieuw vertrouwen in de mannelijke energie. De steen heeft een positieve invloed op onvruchtbaarheid, impotentie, onvermogen tot orgasme en menstruatiepijn.

 Als laatste in deze blog Rozerode Chalcedoon uit Marokko

Rozerode Chalcedoon uit Marokko

Deze prachtige, kleine, ruwe mineralen zijn allemaal anders, de kleuren variëren in wit, roze en rood, veelal gecombineerd. Je ziet de kristalletjes soms uitgegroeid tot mini stalagmieten. Deze Rozerode Chalcedoon is verbonden met de energie van wind en zand, met de constante bewegingen, verschuivingen van het leven. Ze zijn onder moeilijke omstandigheden gevormd en dragen een schoonheid in zich die uniek is. Dit alles staat symbool voor de weg van de groei van de ziel van ons mensen. De steen laat weten dat je onder moeilijke omstandigheden gebukt kan gaan, maar dat je deze ook kunt zien als dat deze ons vormt en mooier maakt, ons polijst. Deze mooie Chalcedoontjes helpen ons om rustig te blijven in de stormen, de hectiek van het leven. Onder moeilijke omstandigheden het hoofd koel houden, niet in de angst schieten of in paniek raken. Dat je onder zware omstandigheden bij jezelf kunt blijven. Ze stralen een rust en kalmte uit, als Bedoeïenen in een woestijnstorm, die rustig bij zichzelf zijn, die weten wat te doen, of juist niet te doen. Die op hun innerlijke weten vertrouwen en samen met de natuur leven en zich onder grillige omstandigheden weten staande te houden. Rozerode Chalcedoon resoneren krachtig met de luchtwegen en de longen en helpen ons om dieper en bewust adem te halen. Ademhalen is de belangrijkste manier om energie tot ons te nemen en weer los te laten via de uitademing. Bewust ademhalen kan helpen om stress te verlichten en emotionele trauma’s los te laten, waardoor er weer ruimte komt en je lichaam kan gaan ontspannen en je levensenergie weer kan gaan stromen. Als we bewust ademhalen kunnen we Prana of levensenergie tot ons nemen, kosmische energie. We voeden dan onze cellen op een hoog niveau.

Agenda Winkel

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

21, 22 en 23 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

28, 29 en 30 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu