Winkel open vrijdag 29 en zaterdag 30 december

Algemeen

Veel bedrijven zijn tussen Kerst en Oudjaar gesloten, maar wij zijn nog twee dagen geopend. Dit omdat veel mensen vrij zijn en nog even gezellig willen langskomen. De drukte van de Kerstdagen zit er weer op en het is al weer bijna 31 December. Wat is het jaar toch omgevlogen.

Voor veel mensen is het een bewogen jaar geweest met veel veranderingen en diepe persoonlijke processen. Ook voor ons hebben er dit jaar de nodige veranderingen plaats gevonden. Maar veranderingen betekenen groei en dat is toch weer mooi. Op naar 2018.

Op internet las ik bij Horoscoop 2018 dat dit een jaar wordt van prestaties in een carriere, maar ook van liefde en avontuur. 2018 zal originele ideeën brengen, gevoel voor humor en vreedzaam omgaan met anderen. Dit jaar zullen we sterk de invloed van Neptunes in Vissen voelen, wat grote mentale kracht gaat geven en dat met geduld en volharding doelen makkelijker bereikt gaan worden. Met vrede en veiligheid worden we begeleid door dit nieuwe jaar.

Nou daar gaan we dan maar voor. Dat het een jaar mag worden met meer begrip voor elkaar, vol liefde en gezondheid voor iedereen, dat is toch wat we allemaal wensen. Maar nog even een paar dagen om 2017 af te sluiten.

In deze laatste blog van het jaar willen we nog heel graag een steen laten zien die ik in de laatste blog vergeten ben te melden. Deze heb ik op mijn laatste tripje naar Engeland nog meegenomen. Het zijn kristalpunten van helder Topaas gevonden in Erongo, Namibië. We hadden in de winkel al hele kleine puntjes uit Utah, maar nu dus ook iets grotere exemplaren uit Namibië. Als je de steen ziet wordt je er gelijk toe aangetrokken. Wat een prachtige ‘wezens’ en wat zijn ze krachtig. Ze hebben een zeer hoge, pure vibratie die recht je hart binnenkomt.

Pure Topaas is transparant, kleurloos, maar door insluitsels verandert de kleur en dan krijg je blauw of goud Topaas. De kleuren variëren van strogeel tot bruin, lichtblauw of roze. De naam van de steen komt mogelijk van een legendarisch eiland Topazius in de Rode Zee. De aanduiding Topaas kreeg zijn huidige betekenis pas na de middeleeuwen. Een andere mogelijke oorsprong van de naam Topaas is Tapaz, dat in het Sanskriet ‘vuur’ betekent. Topaas was in het oude Egypte en Rome al geliefd. In de achttiende eeuw gingen Franse en Spaanse vorsten Topazen dragen. Topaas is een van de negen edelstenen in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. Volgens de bijbel zal het zevende fundament van de nieuwe stad Jeruzalem versierd worden met Topaas. Misschien leuk om te weten wat de andere stenen zijn. Van de eerste tot de twaalfde: Diamant, Lazuursteen (Lapis), Robijn, Smaragd, Sardonyx, Sarder, Topaas, Beril, Chrysoliet, Chrysopraas, Saffier, Amethist.

Helder of wit Topaas

Helder of wit Topaas heeft een hoge, pure vibratie, die recht je hart binnenkomt. Deze steen van liefde en voorspoed versterkt je intuïtie en helpt je om bewust te worden van gedachten en daden en helpt je daarmee om zuiver te leven. Topaas heeft de energie van het Aquariustijdperk, het wekt vertrouwen in het universum. Deze prachtige steen brengt vreugde, empathie, liefde, voorspoed, genezing en een oneindige stroom aan energie. Helder Topaas bezit de energie van de hogere werelden, waaronder die van de Engelen en helpt je spirituele energie in je creaties te leggen, waardoor je jouw intenties op een heldere manier in de fysieke wereld kunt manifesteren. Witte of heldere topaas leert je om je focus langer helder te houden zodat je zuiver kunt manifesteren zonder tussenkomst van angsten en zorgen. De magie van deze Topaas helpt ook om de vibrationele energie van je intentie te versnellen, zodat de tijd tussen de focus en de vervulling ervan korter wordt. Dit is een geschenk, want zo leer je makkelijker te geloven dat je wensen uit kunnen komen. Topaas vermindert spanningen, reinigt en beschermd de aura en helpt je om de schoonheid van het eigen zelf te zien. Ze stimuleert je kruinchakra en je etherische chakra’s en opent je innerlijke zintuigen voor energie van hogere dimensies zoals helder weten, helder voelen, helder zien en voor de instroom van helend licht. Deze Topaas helpt je om intuïtieve gaven te vergroten en dan vooral helderziend- en heldervoelendheid. Helder topaas helpt je om de waarheid en onwaarheid van anderen te zien, maar ook om zelf zonder angst de waarheid te spreken en om niet meer te manipuleren. Het is ook een bondgenoot voor iedereen die zijn persoonlijke waarheid nog moet vinden. Dit kristal is goed voor je haren, versterkt de nagels, ondersteunt de zenuwen, de stofwisseling, versterkt je ogen en werkt ondersteunend bij zieken als anorexia en boulimia.

Blauwe Topaas armband

Dit was de laatste blog van het jaar 2017. Dat we in 2018 weer veel prachtige stenen en kristallen mogen ontmoeten en van onze reizen mogen meenemen. Dat we ook in het nieuwe jaar hun prachtige energie en liefde mogen helpen verspreiden en dat weer veel van onze ‘kristalvrienden’ hun bestemming zullen vinden bij de mensen waar ze bij horen. Dat ze overal hun onvoorwaardelijke liefde en steun zullen uitstralen en de plek waar ze verblijven in vibratie verhogen.

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Vrijdag 29 en Zaterdag 30 december (zondag 31 december gesloten)

Zaterdag 6 en Zondag 7 januari

Zaterdag 13 en Zondag 14 januari

Donderdag 25 en Vrijdag 26 januari

Zaterdag 3 en Zondag 4 februari

Vrijdag 23, Zaterdag 24 en Zondag 25 februari (nieuwe stenen na grote inkoopreis Amerika)

Zaterdag 3 en Zondag 4 Maart

Zaterdag 10 en Zondag 11 Maart

Menu