Winkel open zaterdag 16 en zondag 17 juni

Algemeen

Waarschijnlijk zal dit een lange blog worden, want er is zoveel gebeurd de afgelopen twee weken dat ik gewoon niet weet waar te beginnen. In de vorige blog schreef ik dat ik naar Engeland was geweest om sieraden in te kopen. We hebben weer prachtige exemplaren, in Sterling zilver gezet, gekocht. Cyrille heeft hard haar best gedaan om er ook een grote hoeveelheid op de webshop te zetten. We hebben weer favoriete soorten bijgevuld waaronder meerdere mooie hangers van Tiffany Stone, Blue John Fluoriet, Violane, Regenboog of Blauwe Maansteen, Blauwe Labradoriet, Pietersiet, Super 7, Kundalini Citrien, Serafiniet, Avaloniet, Brandberg Amethist, Petaliet en nog anderen. We hebben ook weer oorhangers, oorstekertjes en armbanden ingekocht, op de webshop zie je er ook van blauw Topaas.

Blauw Topaas

Blauw topaas verbind je met de hogere Engelensferen, het opent je hart om vanuit deze een verbinding en communicatie te hebben met de Engelensferen en van hieruit heling te ontvangen. De Engel die bij deze steen hoort is Aartsengel Haniël die staat voor goddelijke communicatie door heldere waarneming. De zachte blauwe straal helpt je zacht en voorzichtig je keelchakra te openen en je te verbinden met je hart. Het verwijdert blokkades uit deze chakra’s en helpt je helder te spreken. Vanuit deze verbinding gaat je groei in een sneltreinvaart en zal helderhorendheid bevorderd worden. Deze energie die overwegend vrouwelijk is, is er ook een van zachtheid en acceptatie. Topaas leidt energie naar plekken in het lichaam waar het nodig is en verzacht, geneest, stimuleert, herlaadt en brengt het lichaam weer in balans. Hij maakt ook een einde aan twijfel en onzekerheid en geeft vreugde en overvloed en een goede gezondheid. Topaas reinigt je aura en vermindert spanning op elk niveau. In geestelijk opzicht helpt hij je problemen op te lossen en transformeert negativiteit in vreugde. Hij versterkt de zenuwen en bevordert de stofwisseling, stimuleert de spijsvertering en bestrijdt anorexia.

Super 7

Combinatiesteen met een zeer hoge vibratie die bestaat uit Bergkristal, Amethist, Rookkwarts, Rutiel, Goethiet, Lepidokrokiet en Cacoxeniet, die verbonden is met de hoogste bronnen van leiding en inspiratie. Deze steen troost en voedt en opent alle spirituele gaven. Hij ondersteunt en verhoogt de vibratie van alle andere kristallen. De steen zuivert, schenkt evenwicht, geeft energie aan alle chakra’s en aura’s en stemt ze af op de verfijndste vibraties. Deze krachtige steen helpt bij fysieke genezing en brengt de ziel weer in contact met het goddelijke. Het kleinste exemplaar bevat de vibratie van het geheel, ongeacht of alle mineralen erin aanwezig zijn. Hij helpt ons herinneren dat we allen deel uitmaken van het geheel. Op het spirituele vlak is deze steen met hoge vibratie een spirituele krachtcentrale met buitengewone helderheid. Naar verluidt verschuift hij het vibratieniveau van de planeet en alles erop en laat ons kennismaken met het tijdperk van waterman. Het is heerlijk om met dit kristal te mediteren. Emotioneel is dit een troostend en voedend kristal. De steen is heel nuttig om het lichaam te harmoniseren. Hij stimuleert de natuurlijke genezing van het lichaam en heelt het cellulair geheugen. Hij ondersteunt het immuunsysteem, huid en botten.

Pietersiet

Deze steen is in de 20eeeuw ontdekt in Outjo, Namibië. Naar verluidt bevat het ‘de sleutels van het koninkrijk der hemelen’. Hij verbindt je alledaags bewustzijn met het spirituele en herinnert je eraan dat je een spiritueel wezen op een menselijke reis bent. Deze steen bezit het vermogen je in je etherische lichaam te aarden. Dit maakt spirituele reizen gemakkelijker, vooral die met als doel de Akasha-kronieken te lezen en kennis te nemen van je vorige incarnaties. Pietersiet versterkt je eigenwaarde, twijfelaars geeft hij zelfvertrouwen. Hij geeft je ruggengraat. Bij personen met een burn-out versterkt hij de realiteitszin en brengt ze weer terug bij hun kern. Hij brengt ook evenwicht en versterkt de intuïtie in gevoelszaken. Daarnaast maakt hij personen losser en toegankelijker voor de medemens, zodat liefde eenvoudiger gegeven en ontvangen kan worden. Deze steen geeft ook troost. Pietersiet werkt krachtig met het lichaam tijdens beweeglijke meditaties en heeft snel toegang tot een zeer hoge staat van veranderd bewustzijn. Hij stimuleert het derde oog en de pijnappelklier. Pietersiet heft de illusie van afgescheiden zijn op en overtuigingen en conditioneringen die door anderen zijn opgelegd verwijdert hij. Hij verbindt je weer met de bron van je eigen innerlijke leiding. Hij heft hardnekkige blokkades op en maakt een einde aan verwarring. Ook die uit vorige levens. Hij helpt oude conflicten en onderdrukte gevoelens te verwerken. De steen verhelpt ongemakken bij mensen die uitgeput zijn en geen tijd hebben om te rusten. Hij werkt positief op de maag, darmen, lever en de blaas, hij stimuleert het hele gebied van de zonnevlecht. Hij ontspant nek en schouders en dus hoofdpijn wat hierdoor ontstaat. Bij huilbaby’s of driftige mensen brengt hij de nodig rust en ontspanning. Huiduitslag en allergieën werken positief op het drinken van een elixer van deze steen. Hij verbetert de coördinatie bij een wankel evenwicht en duizeligheid. Hij stimuleert de hypofyse en zorgt voor evenwicht in het endocriene stelsel en voor de productie van hormonen die de stofwisseling, de bloeddruk, de groei, seks en temperatuur regelen, dus ook goed bij opvliegers. Hij is ook goed voor de longen, de benen en de voeten.

Brandberg Kristallen

Dit zijn allemaal Meesterkristallen en worden in Namibië gevonden. Dit kristal is een fantastisch cadeau van het Rijk van de Kristallen om je ziel terug te vinden en te laten openen. Het kristal hoort bij de belangrijkste Aquarius Kristallen die ons begeleiden in deze tijd. Het kristal heeft een zeer oude ziel en een extreem hoge vibratie en voelt als vloeibaar licht. Het verbindt je met het multidimensionale raster waar het genezing in vorige incarnaties kan uitvoeren. Het kristal straalt oneindig veel mededogen uit naar de schepping. Heel vaak zitten er amethist en/of rookfantomen in dit kristal, soms ook belletjes met water. Perfecte steen voor vergeving en diepgaande genezing van de ziel. Een brandberg rook-amethistfantoom is zeer geschikt voor het verwijderen van implantaten, aanhechtingen, zielsbezetenheid en mentale invloeden. Bij uitstek geschikt voor bewuste transformatie en ook heel goed tijdens het stervensproces. Het rookkwarts erin is namelijk een van de effectiefst kristallen die aarden en beschermen. Het neutraliseert allerlei soorten negatieve energie en leert u datgenen achter u te laten wat niet langer nuttig is. De steen heeft een positieve invloed op vitaliteit, herstel na ziekte, straling gerelateerde aandoeningen, chemotherapie, uitputting, immuundeficiënties, ME.

Regenboogmaansteen

Regenboogmaansteen wordt ook weleens blauwe maansteen genoemd, als de iriserende kleur voornamelijk blauw is. Deze prachtige stenen stralen grote vitaliteit, levenskracht en uitbundige vreugde uit. Ze fungeren als een prisma dat energie door je aura verspreidt. Ze helpen ons om in onze kracht te blijven en door transformaties heen te gaan. Ze helpen ook om de heldere zintuigen en het denken te reinigen en geven innerlijke vrede en harmonie. Regenboogmaansteen beschermt je aura tegen negativiteit, vooral een goede geestelijke beschermer. De steen activeert al je chakra’s en stemt deze op elkaar af, tevens zorgt deze dat je goed geaard blijft. Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Het wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Helpt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Blue John Fluoriet

Blue John is een zeer zeldzame Fluoriet uit Derbyshire, het is de enige fluoriet die de kleur blauw bevat zonder groen erin. Ze bevatten ook de kleur wit en geel. Buiten alle eigenschappen van ‘gewoon’ Fluoriet is Blue John is een perfecte steen voor hoog sensitieve mensen of mediums die te veel hebben gegeven of die teveel van anderen opnemen. Hij geeft je weer kracht, gezondheid en energie. Dit is een katalysator voor persoonlijke groei, hij moedigt je aan te experimenteren, te groeien, maakt je spontaan en hij helpt je te begrijpen. Het is een krachtige leraar die ook helpt bij het reizen buiten je lichaam en helpt je innerlijke krachten te ontwaken en wat je wenst te manifesteren en tevens helpt hij om bewust contact te maken tussen het zelf en ons etherisch dubbel. Samen met Magnetiet helpt hij de ruggengraat uit te lijnen. Blue John is hoofdzakelijk verbonden met het derde oogchakra, de zonnevlecht en met de kruinchakra’s. Hij resoneert met het teken Schorpioen. Hij wordt gebruikt voor planetair bewustzijn en helpt de stratosfeer van de aarde te helen. Hij laat je als een toeschouwer in de toekomst kijken en leert je te leven volgens je hoogste goed. Zeer krachtig bij vermoeidheid en behulpzaam bij het opnemen van mineralen. Ondersteunend bij koorts, onderkoeling en pijnlijke gewrichten en spieren.

We hebben ook nieuwe exemplaren nl; Manifest Light kristal facet geslepen en Vuuragaat uit Mexico. We hebben er een klein aantal van in de winkel en enkele op de webshop.

Manifest Light Crystal

Manifest Light Crystals zijn kwartsen met bijzondere inclusies die in Brazilië gevonden zijn. In het kristal bevinden zich schijfjes en glitters van Hematiet en soms vind je ook nog Rutielnaaldjes in het kristal. Als je het kristal tegen je voorhoofd houdt stroomt de energie onmiddellijk je derde oog binnen. Daarna kun je de energie in je basis of stuitchakra voelen. Dit maakt het kristal zo bijzonder. Hoge vibratie kristallen resoneren meestal met het derde oog, maar het Hematiet erin zorgt ook nog voor aarding. Je kunt met dit kristal dus tegelijkertijd met je hoofd in de wolken en met je voeten op aarde lopen. Tevens kun je met dit kristal energie en licht door je chakra kolom heen en weer laten stromen waardoor je chakra’s gestimuleerd, schoongemaakt en in balans komen. Je kundalini wordt ook geactiveerd, waardoor je meer gaat zien en voelen. Dit bijzondere kristal bestaat uit gemanifesteerd licht verteld de ziel van het kristal. Hij vult je lichaam met licht. Manifest Light Crystals activeren je lichtlichaam, maar zorgen wel dat het verbonden blijft met je fysieke lichaam. Doordat ze op een veilige manier de kundalini energie activeren helpen deze kristallen je spiritueel te groeien en hogere niveaus te bereiken. Omdat ze ook het fysieke lichaam met puur spiritueel licht vullen zijn ze ideaal voor je gezondheid en welzijn. Ze openen zowel het kruinchakra en helpen je bewustzijn te ascenderen naar de Engelendomeinen als je wortelchakra tot het hart van Moeder aarde. Deze kristallen zijn ook perfect bij polariteitstherapie. Als je een kristal vasthoudt tijdens meditatie of healing word je hele meridiaansysteem gebalanceerd. Deze kristallen bevatten veel Chi of Levenskracht en zijn perfect voor het manifesteren van alle dromen en wensen. Programmeer het kristal hiervoor met deze intentie terwijl je het vasthoudt of tegen je derde oog of hart houdt, of visualiseer het. Je kunt dit vaker per dag doen om het proces te versnellen. Heel krachtig samen met Azeztuliet.

De krachtige Vuuragaat met zijn aardende energie is moeilijk te fotograferen, het prachtige vuur in deze steen wat lijkt op Opaal is moeilijk te vangen, je zou de hangers eigenlijk in het echt moeten zien.

Vuuragaat (Mexico)

Deze prachtige veelkleurige steen met tongen van levend vuur komt uit Aguascalientes in Mexico. Deze stenen zijn een heel goed anker vooral voor spirituele mensen die pijnlijke problemen uit het dagelijkse leven uit de weg gaan door te vluchten naar hogere werelden. Het kan zijn dat je genoeg spiritueel licht bezit, maar niet genoeg warmte en energie om iets in de stoffelijke wereld tot stand te brengen. Ook heel goed voor mensen die moeite hebben met de aarde en weer ‘naar huis’ willen. Deze steen helpt je volledig te incarneren en de Goddelijke Blauwdruk van je leven te vervullen. Ook helpt hij je herinneren waarom je zo graag wilde incarneren en wat een kans het is om nu in deze tijd op aarde te zijn. Heel goed voor de onderste chakra’s die door vuuragaat gevuld worden met levenslust en die creativiteit, seksualiteit, levenskracht en plezier in het leven doen ontwaken. Vuuragaat verbetert je uithoudingsvermogen en de bloedcirculatie, is goed voor de spijsvertering en verbeterd de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Ook goed bij depressie en futloosheid. Deze steen van de eeuwige jeugd ondersteunt de algehele gezondheid en geeft nieuwe vitaliteit.  

Dit was dan een korte impressie over de ingekochte sieraden. Onze vriend in Engeland heeft ook nog een pallet vol met Amethist geodes naar ons opgestuurd. Dit is zo’n 500 kg aan Amethist die deze week bij ons aankomt.

 

We zijn net terug van een tripje naar Zuid Duitsland. We hebben bij een vaste groothandel van ons weer een grote hoeveelheid nieuwe armbandjes ingekocht. We hebben van veel exemplaren nu ook armbandjes van stenen geslepen in ronde kralen ingekocht. Sommige heel klein en andere wat groter, tot van Rozekwarts een armbandje met hele grote kralen. Leuk voor in de zomer.

  

De kinderarmbanden bleken erg geliefd en waren allemaal op, dus we hebben van de kinderarmbanden nu de gemengde Agaat armband en een armbandje met allerlei verschillende stenen kraaltjes. We hebben geen split armbanden gekocht, want dit vinden kinderen vaak prikken aan hun arm, maar alle armbandjes die bestaan uit kleine mooie ronde kraaltjes. We hebben ze nu in Amethist, Rozenkwarts, Tijgeroog, Sodaliet, Bergkristal en Carneool.

We hebben ook armbandjes met grotere zoetwaterparels ingekocht, mooie ronde kralen van zwarte Toermalijn en die eruit knalden door de helderheid en felle kleuren zijn getrommelde split armbandjes (dus niet scherp) van Roze /rode Toermalijn met soms een paar groene ertussen.

Rubelliet (roze/rode toermalijn)

Bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Hij heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien om van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Waar we heel erg blij van werden en wat echt als een cadeau voelde is dat we bij deze zaak een kleine hoeveelheid trommelstenen van het zeldzame Richteriet vonden. Deze blauwe steen wordt soms in Sugiliet gevonden. Vaak ook nog samen met het oranjeroze/bruine Bustamiet. Aan deze bijzondere steen konden we al een tijdje niet meer komen.

Richteriet met Sugiliet

Richteriet is een blauwe steen die in Afrika samen met Sugiliet wordt gevonden. Deze steen heeft een zeer hoge vibratie. Zijn grootste kracht ligt in het ondersteunen van het lichaam om weerstand te bieden aan constante stress of een plotseling trauma. De steen is zeer kalmerend en ontspannend en helpt meditatie te verdiepen. Hij geeft rust aan de geest, schakelt bezorgdheid uit en creëert een rustige ruimte zodat het lichaam zijn natuurlijke healingsmechanismen inschakelt en zichzelf weer in balans brengt. Mediteer ongeveer 10 tot 15 min met de steen op een handbreedte boven je hogere hartchakra en tik dan met de steen aan weerskanten van het borstbeen om het immuunsysteem te stimuleren. Fysiek vergroot Richteriet het welzijn door stress te verminderen en het lichaam te laten ontspannen, zodat de bijnieren het ‘vecht of vlucht’ mechanisme uitschakelt dat adrenaline in het systeem pompt. Een constante belasting met adrenaline veroorzaakt ongemak op vele niveaus, zoals hoge bloeddruk en problemen met de bloedsomloop. Ze kan ook leiden tot mentale verwarring en duizeligheid. Richteriet is vooral nuttig bij de omgang met een posttraumatische stressstoornis of zware shock. Met behulp van Richteriet zie je het leven rustig onder ogen en laat je elk gevoel los dat je door gebeurtenissen of andere mensen wordt opgejaagd. Richteriet versterkt het paranormale en fysieke immuunsysteem, ondersteunt de thymus en vergroot de productie van T-cellen om ziekten en infecties te bestrijden. Ondersteunend voor de endocriene klieren, vooral de schildklier brengt hij in balans en hij zuivert de pijnappelklier en de hypothalamus. Als energetische ontgifter van het bloed, cellen en lymfe kan hij de nieren, lever, bijnieren en alvleesklier ondersteunen en overtollig slijm uit het ademhalingsstelsel verwijderen. Maar de combinatie met Sugiliet is helemaal fantastisch omdat het hierdoor ook een echte liefdessteen is die de purperen straal naar onze aarde brengt en alle chakra’s opent en uitlijnt voor de stroom van liefde.

Sugiliet is een liefdessteen die de purperen stralingsenergie naar de aarde brengt. Hij leert je vanuit je waarheid te leven en herinnert je ziel aan de redenen van zijn incarnatie. Hij beschermt de ziel tegen shock, trauma en teleurstelling en helpt je aan de aardevibratie aan te passen. Hij geeft je een veilig en rustig gevoel, waardoor het hogere zelf gemakkelijker kan indalen. Sugiliet transformeert daarbij alle angsten, sluiers en oude stukjes die je nog blokkeren om het volledige vertrouwen te ontwikkelen om je eigen hogere zelflicht te durven laten indalen om het te gaan belichamen. Sugiliet brengt licht en liefde in duistere situaties, hij vertegenwoordigt spirituele liefde en wijsheid. Sugiliet stimuleert vergeving en maakt een einde aan vijandigheid en moedigt liefdevolle communicatie aan. De steen verlicht verdriet en angst en bevordert zelfvergeving. Zeer geneeskrachtige steen. Het mangaan in de steen is een uitstekende pijnstiller en werkt goed bij hoofdpijn en onbehagen op elk niveau. Het behandelt epilepsie en motorische stoornissen en brengt de zenuwen en hersenen op één lijn. Lichtgekleurd Sugiliet zuivert de lymfe en het bloed. Op het derde oog gelegd verlicht het wanhoop. Deze steen wordt gebruikt ter ondersteuning bij de genezing van kanker.

Tijdens onze reis naar Tucson in Januari hebben we Apofylliet met Mordeniet ingekocht, deze zeldzame combinatie van een zeer hoge kwaliteit Apofylliet was uniek. Tot onze verbazing vonden we in de schappen een doos met daarin ook deze combinatie steen, alleen van een andere kwaliteit. De Apofylliet is minder helder, maar witte stenen hebben ook een roze kleur wat de energie bijzonder lief maakt. Dus voor de liefhebbers de moeite waard om beide te bekijken. Ze trokken ons heel erg, daarom hebben we ze meegenomen.

Apofyliet met Mordeniet

Deze liefdevolle Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. In een ruimte versterkt de steen de energieën. Apofyliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. De steen helpt bij onbalans. Het is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf. Hij werkt kalmerend, is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op. Tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden accepteren. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest. Helpt je reizen naar vorige levens. Apofylliet is hét hulpmiddel bij reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Mordeniet

Het witte, pluizige Mordeniet bevordert harmonie, spirituele groei en helpt oude patronen te doorbreken. Deze steen brengt je ook bij je hart, bij je centrum, hij geeft je een gevoel van vrede en is helpt tegen depressies. Dit kristal helpt je de dingen te zien zoals ze zijn zodat je niet teleurgesteld wordt en hij helpt je ook om positief te blijven en weg te lopen van negatieve zaken. Tevens helpt Mordeniet je beter te focussen en zorgt hij voor rust in je hoofd. Het is een steen van overvloed die ook gebruikt wordt voor witte magie of andere positieve rituelen.

We vonden ook nog een paar zakken met de fantastische combinatie van twee soorten Obsidiaan. Deze hebben we de vorige keer ook in deze zaak gevonden en we hebben nu de rest die er nog was ingekocht. Zo mooi dat in de aarde soms twee aders net even door elkaar gaan en je dan een zeldzame mengeling van twee soorten door elkaar krijgt. Bij deze steen is dat de Mahonie Obsidiaan, samen met de Sneeuwvlok Obsidiaan. Dus als je een steentje koopt krijg je er eigenlijk twee voor een. Twee energieën in een steen.

Mahonie met Sneeuwvlokobsidiaan

Mahonie met Sneeuwvlokobsidiaan is een unieke steen waarbij beide Obsidianen samen in een steen voorkomen. Dit is een hele goede steen voor bange, ongeduldige, nerveuze en introverte mensen (ook kinderen) of mensen die hele hoge eisen aan zichzelf stellen. Ook heel fijn voor als je je onbegrepen voelt. Hij geeft kracht in tijden van nood, verstevigt een zwakke aura en versterkt de stuit en zonnevlecht chakra. Ook geeft hij realiteitszin: ik ben ik en ik ben er blij mee. Hij versterkt creativiteit en doorzettingsvermogen, alles weer durven en haalt alles wat in je zit naar boven. Deze Obsidiaan is daarom heel goed voor alle mensen om tot zichzelf te komen en voor hen die door willen groeien. Op allerlei fronten is dit een steen voor vernieuwing. Hij doorbreekt ook oude gewoonten en angsten, waardoor je bepaalde situaties of personen gemakkelijker los kunt laten. Hij laat je nl. zien wat echt en wat niet echt is. Dit is een echte ondersteunende steen, die helpt bij het afvallen, het stoppen met roken en het doorbreken van verslavingen. Weg met het verleden, op naar de toekomst. Gelijktijdig zorgt hij ervoor dat je geaard blijft. Als er één steen is die oude herinneringen en kennis naar boven kan halen en de paranormale vermogens in de mens kan versterken, dan is het de Obsidiaan. Hij kan daardoor uitstekend bij een regressie toegepast worden. Doordat de steen ook Mahonie Obsidiaan is, heeft de steen een vriendelijker, zachtere energie, dus voor sommige mensen meer geschikt. Deze Obsidiaan staat voor verjonging vanbinnen en van buiten. Als meditatiesteen laat hij je de waarheid zien. Hij voelt als een nieuwe frisse wind die door je systeem waait. Hij is uitstekend voor de ogen, slechtziendheid en staarverschijnselen. Dep geïrriteerde of tranende ogen met een elixer ervan. Ook bij allergieën, hooikoorts, benauwdheid en doorstroming van het lichaam kan de Mahonie-sneeuwvlokobsidiaan ingezet worden. Hij ontkrampt de maag en darmen, helpt minder te piekeren en is goed bij hoofdpijn. Op het lichaam gedragen verlicht hij pijn en verbetert hij de bloedsomloop. Deze Obsidiaan stimuleert het lichaam en geest om te vechten bij ernstige ziekten.

We zijn de tweede dag naar onze vriend uit Madagaskar doorgereden, hij had een nieuwe container binnengekregen omdat de beurs in Frankrijk voor de deur staat. We hebben ook bij hem weer fantastisch kunnen inkopen. Hij had ons al twee foto’s gestuurd met prachtige freeform van Oceaan Jaspis in de kleuren Roze en blauw. Vooral blauw komt weinig voor in deze steen, dus we hadden hem gevraagd deze voor ons apart te zetten. Toen we zijn magazijn binnen kwamen sloegen we bijna achterover. We dachten dat de stenen zo groot als een boek zouden zijn, maar ze bleken enorm. Twee exemplaren wegen rond de 50 kg en de twee anderen volgens hem rond de 100 kg. Het was nog een hele klus om ze gewikkeld in dekens in onze bus te tillen. Ze zijn echt prachtig, het zijn gewoon kunstwerken, maar dan gemaakt door onze Moeder Aarde. Ze is een waar kunstenares.

Oceaanjaspis (Atlantissteen)

 

Ontdekt in Madagaskar tijdens de millenniumwisseling en wordt bij eb gewonnen, waardoor het naar verluidt een band heeft met Atlantis en mystieke kennis bevat. Staat bekend als de “ultieme verzorger”. Door de aardende energie in het lichaam is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen. Nuttig tijdens sjamanenreis. Waarborgt bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om uzelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. De steen helpt bij het herstel en genezing na ziekte. Goed bij ontgifting, immuunsysteem, stress lymfe, bloedsomloop, vrouwelijke voortplantingsorganen, PMS, spijsvertering, tumoren, tandvleesinfecties, eczeem, verkoudheid, slapeloosheid, ontstekingen, huidziekten.

Hij had ook weer 2 flatjes, of platte dozen, met de bijzondere combinatie van Golden Healer met groene Epidoot. Deze waren in de winkel allemaal uitverkocht, dus fijn om er weer wat van te hebben.

Golden Healer met Epidoot

Golden Healer met Epidoot is een prachtige combinatie van goud/geel met groen. Deze steen verbindt je zonnevlecht met je hartchakra en helpt je in liefde te leven vanuit je gevoel. Het Golden Healer deel van dit kristal geeft een hoge vibratie en is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde. Golden Healer met Epidoot zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Het Epidoot in deze kwarts wordt ook wel droomkwarts genoemd. Steen van hoop. Deze combinatie biedt verjonging en herstel na grote inzinkingen of teleurstellingen en geeft nieuwe impulsen aan de ontwikkeling van de ziel en stemt af op het hoogste, waardoor dromen en potentieel zich ten volle kan manifesteren. Het kwarts versterkt de energetische, emotionele zuivering van Epidoot. Epidoot in Golden Healer Kwarts is zeer nuttig als je gemakkelijk ten prooi valt aan manipulatief gedrag van anderen. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie.

Van versteend Hout hebben we een groot ei en meerdere bollen van klein tot grotere ingekocht. Ook hebben we een klein aantal stammetjes ervan. Deze hebben we nog nooit gehad, we hadden wel al plakjes en grote plakken van deze oude bomen.

Versteend hout

Deze steen heeft een rustige, liefdevolle en blije energie en is voor iedereen goed. Daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels, versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Dep de huid met een elixer van de steen als deze jeukerig of geïrriteerd is. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittend emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun.

Zwarte Toermalijn is een geliefde steen bij veel mensen omdat deze steen je goed aardt, maar ook wordt hij veel gebruikt door zijn werking tegen straling. We hebben nu van zwarte Toermalijn prachtig geslepen bollen ingekocht.

Zwarte toermalijn (schorl)

Beschermt je tegen alle soorten van negativiteit ook tegen elektromagnetische smog, straling, computers, telefoons. Hij creëert een verbinding met het basischakra, aardt energie en vergroot de fysieke vitaliteit, waarbij spanning en stress worden teruggedrongen. Hij moedigt een positieve houding aan, ongeacht de omstandigheden, leert je opkomen voor jezelf en geeft steun en daadkracht bij moeilijke situaties zoals een begrafenis of scheiding. Goed voor doorstroming van de aderen en alle chakra’s, helpt bij benauwdheid op de longen en maakt deze schoner. Ontspant nek, hoofd en helpt heel goed bij spanningshoofdpijn. Ontkrampt het gebied rondom de zonnevlecht. Helpt bij verslavingen, zoals stoppen met roken. Hij geeft aarde, balans en kracht.

Ook hebben we wat bolletjes van Merliniet bij hem ingekocht, sommige hebben holtes erin. Dus zien er wat ruwer uit, best bijzonder. We hadden in de winkel al trommelstenen, hangertjes en hangers en oorbellen in Sterling Silver.

Merliniet

Deze steen zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van Kwarts en Psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te her-kaderen. In fysiek opzicht bevordert Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, darmen en het hart.

De vorige keer hebben we een grote hoeveelheid Zwarte Maansteen bollen en bolletjes ingekocht, deze keer had hij bolletjes van de mooie Perzik maansteen.

Perzikmaansteen

Deze maansteen heeft een liefdevolle milde energie die het hart ondersteunt en het denken stimuleert. Ze helpt je om de positieve, liefdevolle aanwezigheid van het Goddelijke in alle situaties te zien. De steen helpt je om de positieve ervaringen in je leven te waarderen. Dit kristal geeft rust aan angstige of zorgelijke mensen. De troostende energie van deze steen werkt heel goed op het emotionele lichaam. Heel goed voor intuïtieve of gevoelige kinderen. Maansteen is sterk verbonden me de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt u bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Hij wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Als hanger gedragen leert het u uw paranormale vermogens te accepteren. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend.

Carneool is een zeer geliefde steen, niet alleen door de prachtige oranje kleur, maar ook omdat de steen heel blij maakt en ons tweede chakra activeert. Veel mensen kunnen deze aardende, creatieve energie wel gebruiken. De steen maakt je levenslustig, geeft zelfvertrouwen en ook je seksualiteit kan baat hebben bij deze steen. We hebben deze steen in alle maten en soorten, ook armbandjes en hangertjes, maar nu hebben we er weer bollen en kleine vlammen om in een ruimte te zetten van ingekocht.

Carneool

Carneool is een oranjekleurige variëteit van Chalcedoon. Carneool aardt en verankert je in de huidige werkelijkheid. Geeft veel energie, motiveert en stimuleert creativiteit, helpt je in actie te komen en zorgt voor een betere doorstroming in zowel aderen als organen en lymfe. Hij geeft je moed om ‘de sprong te wagen’, dingen te manifesteren en helpt je een nieuw pad te gaan. Ook helpt hij mensen die slecht kunnen beslissen om beslissingen te nemen. Carneool is ook heel behulpzaam als we psychisch vast zitten, vooral als we ons moedeloos of depressief voelen. Deze steen zorgt voor positiviteit en motiveert tot succes. Carneool helpt bij alle vormen van misbruik en geeft weer zelfvertrouwen. Goed bij meditatie. Carneool activeert de 1e, 2een 3echakra, maakt deze wakker, wat je levenslustiger en gedurfder maakt. Het is een krachtig instrument voor als je wilt werken aan je zelfvertrouwen, moed, passie en kracht. Tijdens een meditatie kan de steen je helpen te doorgronden hoe je ideeën kunt verwezenlijken. Ook je seksualiteit kan baat hebben bij Carneool. Emotioneel is het een krachtige beschermer tegen jaloezie, woede en wrok, zowel die van jezelf als van anderen. Carneool versterkt het fysieke lichaam en herinnert ons aan de waarde van lichamelijke kracht en gezondheid. Goed voor de spijsvertering, vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, rug, reumatiek, artritis en depressies.

Het aardende, zuiverende Rookkwarts is ook bij veel mensen geliefd. We hebben hiervan veel wat grotere trommelstenen kunnen inkopen. De kleur varieert van licht rook tot heel donker Rookkwarts. We hebben er ook Freeform van, deze kunnen mooi in een ruimte staan.

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je aan radioactief materiaal bent blootgesteld, radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

Van Blauwe Calciet hebben we trommelstenen, Freeform maar ook mooie grotere harten ingekocht. Zet Calcieten nooit in de vensterbank in de felle zon, want dan verkleuren ze en dat zou zonde zijn. In de winkel hebben we ook nog ruwe exemplaren en bollen uit Mexico.

Blauwe Calciet

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een ruimte verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het je energieniveau. In het lichaam verwijdert het stagnerende energie. Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Blauw calciet werkt sterk op je keelchakra en opent deze met liefdevolle kracht en zachtheid. Het bevordert van hieruit het spreken vanuit je gevoel en vanuit je hart. Het brengt zachte healing op eventuele blokkades in het keelgebied. Hij helpt je met het uiten van gevoelens of het delen van ervaringen. Blauw calciet kalmeert en verzacht ook emoties die soms opgekropt zitten in dit keelchakra. Het heelt ook oude stukjes uit vorige levens, het kan karmische connecties bloot leggen en helen. Dit kristal brengt ook helderheid in je gevoelens. Het bevordert de creativiteit en brengt een vredig gevoel in je innerlijke kind. Het kristal brengt acceptatie van je groeiprocessen, verlaagd de bloeddruk, kalmeert de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los.

We hebben nu ook nieuw uit Madagaskar grote Granaat trommelstenen. Deze krachtige, aardende stenen zijn ook heel goed in hectische perioden. We horen in de winkel dat veel mensen door pittige processen gaan. Dan is deze steen die moed en hoop geeft heel erg fijn. Een fijne bijkomstigheid is dat hij ook helpt bij vergeetachtigheid. Ook iets waar veel mensen op dit moment last van hebben horen wij. Dus niet voor niets dat de steen nu op ons pad komt. We hebben in de winkel een grote collectie van verschillende Granaat in allerlei maten.

Granaat

Deze steen schenkt veel energie en herstelt krachtig. Hij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Wanneer je in een hectische periode verzeild bent geraakt, helpt de granaat je hoe eruit te komen en je leven te veranderen, dit is de steen van verzoening. Hij geeft aandacht en maakt dienstbaar voor de medemens. Granaat heeft een sterke band met de hypofyse en stimuleert een verruimd bewustzijn en het oproepen van herinneringen aan vorige levens. Deze steen activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt. Dit is een prima steen bij concentratiegebrek of bij ongecontroleerde driftbuien. Hij helpt een intens verdriet of hectische periode te verwerken, hij geeft hoop en moed en versterkt het overlevingsinstinct. Als je deze steen een tijd draagt zal hij je mensenkennis vergroten. Hij lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Emotioneel heft hij remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen .Hij zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Rood granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis. Geef de granaat niet aan gejaagde mensen, of mensen met een te hoge bloeddruk. Hij helpt om hoogtevrees en fobieën te overwinnen. Ook goed als je rugpijn hebt door de menstruatie. Stijfheid en verkramping van de spieren worden minder, mede omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding worden gebracht. Verder is hij heel goed voor de blaas en de nieren, maar vooral voor ontspanning op alle organen. Ook is hij heel goed bij vergeetachtigheid. Hij zuivert het bloed, hart en longen en herstelt DNA, daarnaast ondersteunt hij bij de opname van mineralen en vitaminen.

Als laatste in deze blog willen we nog een nieuwe steen uit Madagaskar noemen de we hebben ingekocht, dit is de blauwe Lazuliet. We hebben hiervan bollen, trommelstenen en harten ingekocht. Dit is weer zo’n nieuwe vondst, net als toen de Turkoois uit Madagaskar. We hoorden van onze vriend dat deze steen nu getest is en echt bevonden is. Sommige handelaren hadden hun twijfels omdat de kleur zo zacht is en heel anders is dan de fel turkoois blauwe uit Amerika. Nu de mijneigenaren in Madagaskar zeker weten dat hun steen een Turkoois is, is de prijs gelijk omhooggegaan. Onze vriend had dus niet meer bijgekocht. Wat zijn wij blij dat wij vorig jaar ons gevoel gevolgd hebben en er toen veel van ingekocht hebben. Dus voor de liefhebbers, we hebben er nog in de winkel.

Lazuliet

De naam Lazuliet is afgeleid van het Perzische lazhward, wat ‘blauw’ betekend. Deze blauwe steen wordt vaak de Steen van de Hemel genoemd. Lazuliet trekt zuivere universele energie aan, stimuleert de intuïtie, bevordert evenwicht en kosmische uitlijning. Hij bevordert kalmte en geeft je het gevoel een deel van het goddelijke geheel te zijn. Hele goede steen voor het derde oog, hierop gelegd stimuleert het helder zien en geeft het inzichten. Lazuliet geeft inzicht in oorzaken van psychische en levensproblemen en biedt intuïtieve oplossingen. De steen wijst op oorzaken voor verslavingen en helpt verslavende patronen te doorbreken. Lazuliet helpt het verlangen naar controle en begeerte naar meer op te heffen, vergroot het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. In vroeger tijden werd de steen gebruikt om inzichten in ‘zorgen’ te krijgen. Heel goed om mee te mediteren, want de steen zorgt voor een sereen innerlijk dat tevens goed verankerd is met Moeder aarde. Lazuliet helpt bij gevoeligheid voor zonlicht, is behulpzaam bij migraine en is goed voor het immuunsysteem, het cellulair geheugen, het lymfestelsel, de schildklier, hypofyse en lever. Tevens goed voor de genezing van botten en voor de tanden.

Dat was een hele bevalling haha. Wat een grote blog is het geworden. Ik weet niet wanneer de volgende blog zal komen, dit zal waarschijnlijk in de week van 25 juni het geval zijn, maar als we het te druk hebben wordt het een weekje later. We vertrekken nl weer naar de beurs in Frankrijk en zijn daarna heel druk met prijzen en de winkel helemaal leeg maken. Alles wordt dan schoongemaakt en alle stenen, inclusief de nieuw ingekochte exemplaren krijgen dan hun nieuwe plek. We zijn dit weekeinde van zaterdag 16 en zondag 17 juni open, maar zullen ook het weekeinde van zaterdag 23 en zondag 24 juni open zijn. Daarna zijn we een weekeinde gesloten omdat de winkel nog overhoop ligt. De nieuwe stenen van deze laatste inkoopreis zullen dan op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli in de winkel liggen.

Agenda (winkel open van 10.00 tot 17.00 uur)

Zaterdag 16 en zondag 17 juni

Zaterdag 23 en zondag 24 juni

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli

Zaterdag 14 en zondag 15 juli

Zaterdag 21 en zondag 22 juli

 

Menu