Winkel open zaterdag 9 en zondag 10 september

Algemeen

Toen ik op mijn lijstje van de laatste inkoopreis keek zag ik dat we bepaalde stenen nog niet op de blog hadden vermeld. Ze staan wel al op de site, maar zijn hier nog niet vernoemd, dus dat doen we dan alsnog.

Als eerste willen we laten weten dat we nu een Obsidiaan uit Turkije in ons assortiment hebben. Het zijn zwarte gepolijste, platte stenen met als je erdoor kijkt mooie patronen erin. Soms wat vlekjes of streepjes, ze gaan een beetje richting de Midnight Lace Obsidiaan. We hebben ze al een aantal weken in de winkel liggen en de klanten vinden ze net als ons heel fijn aanvoelen. Dus als je op zoek bent naar een Obsidiaan, wij hebben een grote keus, zie voor alle namen onze site. Van de Midnight Lace, of Lamellen Obsidiaan hebben we nu ook hele mooie plakken kunnen inkopen.

Midnight Lace Obsidiaan

Deze unieke Obsidiaan die is gevonden in Armenië heeft een zeer speciaal uiterlijk. Hij wordt Midnight Lace genoemd omdat deze doorschijnende Obsidiaan zwarte lamellen in zich heeft. Dit is echt een prachtige Obsidiaan om te zien, maar ook qua energie. Obsidiaan is eigenlijk gesmolten lava, dat zo snel is afgekoeld dat het niet heeft kunnen kristalliseren. De energie van Moeder Aarde die gevangen is in deze steen laat je innerlijke vuur weer branden. Deze steen zonder grenzen of beperkingen stimuleert verlamde emoties en maakt blokkades zachtjes los. Deze Obsidiaan werkt dus i.p.v. sommige andere Obsidianen op een hele zachte manier, dit zie je ook in zijn uiterlijk terug. De steen ondersteunt healing, beschermd de aura, ook tegen straling. Door zijn transparantie helpt de steen je te focussen op de essentie van het leven. Midnight lace Obsidiaan leert je in het Nu te zijn en verbindt je met je innerlijke wijsheid. Hij helpt je met de stroom van het leven mee te gaan, hij werkt op alle lagen, zowel je rationele, emotionele als spirituele kanten. Hij brengt je op een hoger niveau en stelt je in staat om de aardse en paranormale invloeden beter in balans te brengen. Hij biedt genezing van de ziel en geeft kracht in tijden van nood. De steen bevordert groei op alle niveaus. Ontgiftende en ontkrampende steen die pijn verlicht en ledematen verwarmd.

Ook hebben we weer ruwe stukjes Clevelandiet gevonden. Deze steen komen wij bijna nooit tegen. Gelukkig hebben we deze nu weer in de winkel, altijd jammer als een steen uitverkocht is.

Clevelandiet

Clevelandiet is een uitstekende steen voor een grondige verandering in je leven. Hij helpt je de toekomst gelijkmoedig tegemoet te treden en voorziet in een veilige reis naar je doel. Dit kristal bevordert gerichtheid op de precieze soort verandering die je behoeft en toont je de gaven en instrumenten die tot je beschikking staan om je doel te bereiken. Clevelandiet is voor dit doel een initiatiesteen. De steen houdt verband met de drie fasen omtrent godin en vrouw zijn: maagd, moeder en oude wijze vrouw. Het kristal bevordert transitie en waarborgt ‘wedergeboorte’. De perfecte steen voor rituelen daaromtrent. Clevelandiet helpt negatieve situaties te veranderen in positieve omstandigheden die het leven omarmen. Geplaatst op de zonnevlecht bevrijdt en transformeert het de diep verborgen emotionele angsten omtrent verlatenheid, afwijzing en verraad. Hij bevordert zelfkoestering. De steen werkt positief bij stress, genetische aandoeningen, cellulair geheugen, maagklachten (spanning), spijsvertering en hoofdpijn.

Zoals veel van onze vaste klanten weten zijn wij dol op Herkimer Diamonds. Deze natuurlijke dubbeleinders worden in de staat New York gevonden. Er worden wel dubbeleinders in landen als China gevonden, maar deze zijn lang zo krachtig niet. Herkimer Diamanten zijn geen echte Diamanten, maar Kwartsen die een enorme lichtkracht bezitten. Deze krachtige healers zijn een manifestatie van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. Wij hebben twee soorten in de winkel, de heldere, maar ook de Golden Healer Herkimer. Van deze laatste hadden we ook hele grote exemplaren, maar deze waren helaas uitverkocht. Nu hebben we weer een klein aantal zeer grote kunnen inkopen. Er staat er ook eentje op de webshop te koop. Soms zijn het enkele stenen, maar vaak ook aan elkaar gegroeide exemplaren. Zo prachtig om te zien en te voelen. Echt een krachtpatsertje. Zo’n groot exemplaar reinigt en werkt beschermend in de ruimte waar hij staat. Ook fantastisch in een praktijk.

 

Golden Healer Herkimer-Diamant (New York)

Dit zijn Herkimers met geel, gouden oliezwemen in de steen. Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. Het kristal verjaagt armoedebewustzijn, ingewortelde programma’s en overtuigingen die je in die ontbering houden. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Golden Healer Herkimers hebben een oranje/gouden kleur en brengen het Christusbewuszijn op aarde. Ze zijn afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele/oranje gloed heeft en verbonden is met Meester Sananda wel bekend als Jezus Christus. Herkimers zijn verbonden met de hogere chakra’s maar deze Gouden kristallen zijn ook verbonden met de onderste chakra’s, vooral met je tweede chakra die verbonden is met creativiteit en seksualiteit. Deze Golden Healer Herkimer stimuleert tevens de vreugdevolle, creatieve energie van het innerlijk kind. Hij moedigt je aan tot speelsheid en om de wereld onbevreesd met nieuwsgierigheid te verkennen waardoor je groeit. Het kristal geeft je energie en passie op alle niveaus. Ook helpt het om angst te overwinnen, vooral de angst om minderwaardig of niet goed genoeg te zijn. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren tevens zuivert hij je energieveld en beschermd krachtig je aura. Met de steen kom je makkelijker in contact met de Engleenwereld en die van Meesters en Gidsen. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen Electro smog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Golden Healer Herkimer verjaagt armoedebewustzijn, ingewortelde programma’s en overtuigingen die je in die ontbering houden. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Van de week was ik op internet aan het kijken of er nieuwe kristallen gevonden waren. Het is voor ons altijd belangrijk om bij te blijven van wat er op aarde gevonden wordt en of wij deze stenen ook kunnen aankopen. Nu kwam ik ook op de site van Judy Hall en zij had het over een nieuwe steen, eigenlijk nieuwe stenen, want de ene is rood en de andere groen. Deze in Tanzania gevonden stenen hadden wij sinds de introductie ingekocht tijdens onze inkoopreis in Amerika. Zo mooi dat ze complementaire kleuren hebben en elkaar zo prachtig aanvullen. Altijd fijn om via anderen meer informatie over de steen te krijgen. Judy noemt de groene Tanzurine ook wel Emerald Quartz, ofwel Smaragd kwarts. Zij zegt dat deze groene variant opent en dat de rode Cherry Tanzurine een oplader is. Dat ze samen een prachtige verbondenheid vormen, in synergie zijn. Deze zachtaardige stenen herstellen het ritme van het leven. Ze resetten de psychische en energetische systemen en balanceren polariteiten. Samen vormen ze een natuurlijke pacemaker voor je hart. Ze kalmeren een te snelle hartslag en stimuleren een te trage. Samen reguleren ze energetisch het hart zodat je hart in een mooie balans komt. Op een subtiel level vergroot deze kristalcombinatie de energie van het hartchakra waardoor je beter onvoorwaardelijke liefde kunt ontvangen en geven. Als je de Cherry Tanzurine op de thymus legt stimuleert dit een diepe ademhaling waardoor je meer zuurstof in je bloed krijgt en je lichaam meer energie krijgt. Als je de kristallen op het hart en hogere hartchakra legt zorgt dit voor ontspanning van de ruggengraat en een vermindering van pijn bij artrose. Ook helpen deze prachtige stenen je om goed te slapen.

Groene Tanzurine

Groene Tanzurine is pas geleden ontdekt in Tanzania, de naam is gegeven door de mijneigenaar. Dit is een groene kwarts, net zoals Aventurijn is, maar deze bestaat voor 97% uit groene kwarts. Het is een beschermende en kalmerende steen die een gevoel van welzijn bevordert. Brengt yin en yang in evenwicht. Groene Tanzurine is een steen van voorspoed die een sterke band met het Devische Rijk heeft waar zich de natuurwezens bevinden. Deze bijzondere steen werkt in op het hartchakra en helpt je om je dromen uit te laten komen. Hij helpt je te leven vanuit je eigen hart, brengt evenwicht en beschermt het hartchakra. Hij stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen en individualiteit. Groene Tanzurine beschermd tegen elektromagnetische straling zoals die van mobiele telefoons en computers. Het is een hele positieve steen die kan worden gebruikt om huizen of tuinen te beschermen tegen aardstralen of magnetische velden. Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid, bevordert mededogen en inlevingsvermogen en moedigt volharding aan. Hij neemt je mee naar het verleden om oorzaken van ongemakken te zoeken. De steen helpt bij stotteren en neuroses door inzicht in de onderliggende oorzaken te bieden. Hij stimuleert de waarneming en ziet alternatieven en mogelijkheden, vooral die anderen je laten zien. De steen verbindt het intellect met de emotie en werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Groene Tanzurine bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit en helpt je emotioneel te herstellen. Het is ondersteunend voor het hart, de thymus, het bindweefsel en het zenuwstelsel. Het helpt de bloeddruk te normaliseren, stimuleert de stofwisseling, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en is ondersteunend voor de aderen en het hart. Het ondersteunt bij ontstekingen, huiduitslag en huidallergieën, verlicht migraineaanvallen en verzacht de ogen. Ook de bijnieren, longen, neusbijholten, spierstelsel en urogenitale systeem hebben baat bij deze steen. Als elixer verlicht het huidproblemen. Fantastisch om samen met de Rode Cherry Tanzurine te gebruiken die complementair aan de groene is.

Cherry Tanzurine

Cherry Tanzurine is pas geleden ontdekt in Tanzania, de naam is gegeven door de mijneigenaar. Dit is een rode Kwarts, net zoals Aventurijn is. De steen is een combinatie van de elementen aarde en vuur. Hij werkt krachtig op het fysieke zijnsniveau en helpt je krachtig te transformeren. Het is een steen van vitaliteit, zelfvertrouwen, creativiteit en seksualiteit, die in bed gelegd het libido verhoogt. De steen maakt besluitvaardig, volhardend, stimuleert de waarneming en creativiteit en motiveert je om je dromen waar te maken. Hij geeft je het gevoel dat je de wereld aankunt, helpt je problemen te overwinnen en door te zetten in moeilijke situaties. Cherry Tanzurine helpt je je hoogste doel te leven, je idealen te manifesteren, gecenterd en daadkrachtig te blijven bij conflicten en je laten zien als je bent afgedwaald van het hoogste pad. Ook zorgt de steen ervoor dat je jezelf vergeeft en kunt lachen om je tekortkomingen. Deze krachtige steen versterkt de prana stroom, ofwel de levenskracht, waardoor je weer meer energie krijgt. Hij helpt je lichamelijke energie, maar ook je zelfvertrouwen op te bouwen. Cherry Tanzurine versterkt het bloed en kan de aanmaak van witte bloedlichaampjes bevorderen en de bloedsomloop helpen reguleren. Ook helpt het om het immuunsysteem weer in evenwicht te brengen. Ondersteunend voor de lever en helpt te ontgiften. Heel fijn om samen met Groene Tanzurine te gebruiken die complementair aan deze rode is.

Ook lees ik wat mooie, extra informatie over Groene Kyaniet. Wij hebben bij onze vriend in Engeland een tijdje geleden hele mooie ruwe groene Kyanieten kunnen bijkopen. Ook wat grotere exemplaren. Die we vroeger hadden waren wat klein van stuk en ook waren ze niet echt goedkoop. Maar nu hebben we hele mooie, betaalbare in de winkel. Na het lezen van de extra informatie snap ik ook waarom deze nu weer op ons pad komt en ze door het formaat en de prijs aantrekkelijker worden voor een grotere groep mensen. Judy verteld dat de groene Kyaniet een meer persoonlijk kristal is dan de blauwe, die meer een kosmisch kristal is. In deze tijd merken veel mensen dat het zo belangrijk is om helemaal verbonden te zijn met wie jij bent, dat je in je kracht en in je liefde hier op aarde kunt gaan staan, dat dit eigenlijk het geheim is om te helen en alles te kunnen creëren waar je behoefte aan hebt. Eigenlijk hebben de meeste mensen op het spirituele pad veel buiten zichtzelf gezocht. In de kosmos, bij de meesters en engelen of bij guru’s op aarde. Terwijl wij dit eigenlijk allemaal zelf zijn en dat het de bedoeling is dat wij ons dit gaan herinneren. Hier helpt deze groene Kyaniet ons dus bij. Hij laat ons het pad zien hoe we naar binnen kunnen gaan. Ons hart heeft zijn eigen intuïtieve intelligentie en is extreem behulpzaam om je te leren leven vanuit jouw innerlijke waarheid en het onderscheid te zien tussen uiterlijke motieven en verborgen agenda’s. Groene Kyaniet slaat bruggen en is ook heel behulpzaam bij het doorgeven van informatie van het soma-, of derde oog-chakra aan het hartchakra. Ook verbetert groene Kyaniet de emotionele balans, je gezondheid en helpt te ontstressen. Het is een steen met een hoge vibratie die je vult met universele liefde.

Kyaniet (groen)

Stimuleert paranormale vermogens en de intuïtie en legt een verbinding met gidsen. Uitstekende steen voor afstemming en meditatie, ook perfect voor kristalresonantietherapie en andere vormen van healing met kristallen. Groen Kyaniet reinigt je energieveld en vormt een beschermend schild voor indringers en transformeert blokkades. Hij helpt je verbinden met de waarheid van je hart en hiernaar te leven en je eigen unieke pad te bewandelen waardoor je je eigen unieke talenten beter leert zien. Dit kristal is behulpzaam bij het accepteren van karmische processen en bij het vervullen van uw roeping. Hij wekt mededogen, bevordert spirituele rijping en aardt spirituele vibraties. Hij stimuleert healende dromen en reinigt meridianen, de chakra’s en lijnt je DNA weer uit met de oorspronkelijke blauwdruk. Hij herstelt Qi, heft blokkades en angsten op en gaat dwars door verwarring heen. Tevens verwijdert hij obstakels, vermindert frustratie, stress en woede. Hij opent het hartchakra en is goed bij stress, pijn, de hersenen, de bloeddruk, infecties en overgewicht. Hij verbindt je met het dynamisch evenwicht van de natuur en met de Deva’s en Natuurwezens en helpt je om de levenskracht van de kosmos te voelen. Evenals andere groene stenen zorgt deze steen voor een goede slaap en voor gemoedsrust. Hij versterkt het zenuwstelsel en versterkt het hart, de thymus, hersenen en immuunsysteem. Deze zeer krachtige steen is ook heel goed voor de spieren en hij brengt yin en yang in evenwicht. Deze krachtige nieuwetijdssteen hoef je nooit te reinigen.

Dat was het weer voor deze week. Wij zijn dit weekeinde van 9 en 10 september weer gewoon van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Zondag ochtend geeft Ruud een lezing.

Winkel Open

9 en 10 september (zaterdag en zondag)

16 en 17 september (zaterdag en zondag)

23 en 24 september (zaterdag en zondag)

30 september en 1 oktober (zaterdag en zondag) 

7 en 8 oktober (zaterdag en zondag) 

14 en 15 oktober (zaterdag en zondag) 

De winkel is op bovengenoemde dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Herelsestraat 208, Heerle

 

Lezingen die in de groepsruimte van ’t Lichtpuntje worden geven. Voor meer informatie zie op de site bij groene button ‘lichtpuntje

De lezingen zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Je dient van tevoren op te geven.

Zondag 10 september: Ruud van Well

Zondag 24 september: Ruud van Well

 

 

 

Menu