Winkel open: zaterdag en beide Pinksterdagen

Algemeen

De tuin is nu zo prachtig, natuurlijk speelt het weer ook mee. Zo heerlijk om buiten te zijn. Het fijne is, dat als het heel mooi weer is, je ook lekker buiten kunt zitten. Maar binnen in de winkel schijnt altijd de zon. Wat stralen de kristallen toch. De zon maakt ons altijd heel blij en kristallen doen dit ook. Heerlijk om altijd door deze vrienden omringd te zijn. Ook dit jaar hebben we besloten om met Pinksteren open te gaan. Het zijn altijd hele gezellige dagen omdat het voor veel mensen een lang weekeinde vrij betekend. Veel hebben dan tijd om erop uit te gaan. We zijn deze dagen en de zaterdag ervoor van 10.00 tot 17.00 uur geopend. We hebben zoveel nieuw ingekochte kristallen van de laatste maanden nog in de winkel en met alles wat we al hadden komen we al snel aan zo’n 800 verschillende soorten. Dus genoeg te zien.

 

Van een van onze inkoopreizen hebben we een paar stenen nog vergeten te melden. Deze komen allemaal uit India. Dit zijn ruwe Zonnesteen, Ioliet met Zonnesteen en Regenboogmaansteen. Van al deze stenen hadden we al getrommelde stenen.

Zonnesteen (Oligoklaas)

Deze vreugdevolle steen zorgt voor een goed humeur en verscherpt de intuïtie. Hij dankt zijn schittering aan kleine plaatjes hematiet en goethiet die in de steen besloten liggen. Deze steen brengt warmte, vreugde, openheid en welwillendheid en de herstellende kracht van de zon in je dagelijkse leven. Hij geeft geluk, voorspoed, persoonlijke macht, vrijheid en verruimd bewustzijn en het vermogen om anderen met zegeningen te overladen. Dit zijn ook eigenschappen die een leider zou moeten bezitten, daarom ideaal voor iedereen die zich tot een leidersrol geroepen voelt. Het is een alchemistische steen, de energie lijkt op een hoorn des overvloeds die je helpt bij alles waar je behoefte aan hebt of naar verlangt. De steen werkt als een natuurlijk antidepressivum, goed bij winterdepressie. Ook goed bij mensen die zich verwaarloosd of gediscrimineerd voelen. Hij geeft een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zij die angstig zijn en aan zichzelf twijfelen zullen ontdekken dat zonnesteen gevoelens van onwaardigheid kan wegnemen die verhinderen dat je volledig degene wordt die je bent. Zonnesteen is yang en is heel fijn bij Maansteen die yin is, geeft een schitterende harmonie met elkaar. Goed op de zonnevlecht en het tweede chakra. Brengt harmonie in alle organen, ondersteunend bij maagzweren, reumatiek en algemene pijnen. Stimuleert creativiteit en seksualiteit. Verwarmende steen die de stofwisseling, de spijsvertering en de vitaliteit versterkt. Ook ondersteunend bij hormonale onbalans.

Ioliet-Zonnesteen

Dit is een natuurlijk voorkomende combinatie van ioliet en zonnesteen die op één plek in India gevonden wordt. Deze steen combineert de eigenschappen van beide stenen die samen een volkomen nieuw energetisch effect geeft. Ioliet is een steen van innerlijk zicht die het 3e oog stimuleert en heldere vermogens en de gave tot voorspellen, channelen en gevoeligheid voor alle soorten subtiele energieën vergroot. Ook wordt het innerlijke oog geopend zodat wie daar gevoelig voor is prachtige en ontroerende beelden van andere werelden kan zien. Het reinigt je kanaal voor communicatie met hogere wezens zoals Gidsen en Engelen. Het is tevens een steen van zelfdiscipline die je helpt om plannen te maken en deze uit te voeren om je doel te bereiken. Zonnesteen is een steen van moed en leiderschap die je helpt verantwoordelijkheid te nemen en je nek uit te steken. Tevens helpt deze je dromen uit te laten komen. Deze steen stimuleert het 2e en 3e chakra. De steen helpt je om aan jezelf en je gemeenschap te werken. Deze combinatie is één van de krachtigste stenen voor visionaire kunstenaars, schrijvers, dichter, dansers acteurs en alle andere creatieve beroepen. De steen belichaamt het hele spectrum van creatieve energie, van inspiratie en conceptie tot en met manifestatie. Ook heel goed voor verlegen mensen, omdat de steen meer zelfvertrouwen geeft. Deze combinatie geeft energie en is goed voor de stofwisseling en het endocriene stelsel, ook helpt de steen om af te vallen.

Regenboogmaansteen

Regenboogmaansteen wordt ook weleens blauwe maansteen genoemd, als de iriserende kleur voornamelijk blauw is. Deze prachtige stenen stralen grote vitaliteit, levenskracht en uitbundige vreugde uit. Ze fungeren als een prisma dat energie door je aura verspreidt. Ze helpen ons om in onze kracht te blijven en door transformaties heen te gaan. Ze helpen ook om de heldere zintuigen en het denken te reinigen en geven innerlijke vrede en harmonie. Regenboogmaansteen beschermt je aura tegen negativiteit, vooral een goede geestelijke beschermer. De steen activeert al je chakra’s en stemt deze op elkaar af, tevens zorgt deze dat je goed geaard blijft. Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Het wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Helpt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Ook hebben we uit India prachtige rode Granaat bollen. Granaat wordt al heel lang door mensen gebruikt. Deze aardende steen geeft je weer kracht en energie. Het mooie van Granaat is dat het andere kristallen activeert en hun kracht vergroot. Deze krachtige steen helpt ons te gaan leven naar wat ons hart verlangt. Een hele goede steen in deze tijd waarin we veel verhalen horen van mensen die hun leven willen veranderen. Die willen gaan leven wat er in hun hart roept. Granaat helpt je om deze stappen te nemen. We hebben van deze Granaat ook hangertjes en kleine stenen om bij je te dragen. Maar een bol straalt mooi uit in een kamer waar je de steen plaatst. Je kunt hem ook op je nachtkastje zetten als je nachts in de energie van de steen wilt liggen.

Almandien Granaat

Almandien Granaat werd al in vele oude beschavingen gebruikt. Hij kan je helpen je lessen uit vorige levens op het spoor te komen en laten zien wat de invloed daarvan is op actuele kwesties, vooral die te maken hebben met overvloed, liefdesrelaties en lichamelijk ongemak. Deze steen schenkt veel energie en herstelt krachtig. Hij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Wanneer je in een hectische periode verzeild bent geraakt, helpt de Almandien Granaat je hoe eruit te komen en je leven te veranderen. Hij is krachtig verbonden met het stuitchakra en het hart, hierdoor zorgt hij ervoor dat wat je verlangt je kunt gaan manifesteren. Almandien activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt. Dit is een prima steen bij concentratiegebrek of bij ongecontroleerde driftbuien. Hij helpt om intens verdriet of hectische periode te verwerken, hij geeft hoop en moed en versterkt het overlevingsinstinct. Als je deze steen een tijd draagt zal hij je mensenkennis vergroten. Hij lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Emotioneel heft hij remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen. Almandien Granaat helpt je om vreugde te vinden en om je gesteund te voelen in je behoeften en verlangens en om liefde te geven en te ontvangen. Hij leert je te vertrouwen in de oneindige overvloed van de kosmos en helpt om paniek en angsten te transformeren, hij zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Rood Almandien Granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis. Hij helpt om hoogtevrees en fobieën te overwinnen. Ook goed als je rugpijn hebt door de menstruatie. Stijfheid en verkramping van de spieren worden minder, mede omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding worden gebracht. Verder is hij heel goed voor de eierstokken, testikels, blaas en de nieren, maar ook voor ontspanning op alle organen. Ook is hij heel goed bij vergeetachtigheid. Hij zuivert het bloed, hart en longen en herstelt DNA, daarnaast ondersteunt hij bij de opname van mineralen en vitaminen.

Uit Amerika hadden we dit jaar weer Hanksiet kristallen meegenomen. We zijn ze vergeten te melden, dus daarom zetten we ze nu nog even in het zonnetje. Hanksiet is eigenlijk geen steen, maar een heel bijzonder zoutkristal. Het is een combinatie van Haliet met Borax. Deze kristallen zijn in Duitsland erg gezocht en geliefd om hun geneeskrachtige energie. Helaas kom je ze weinig tegen. Omdat de kristallen voornamelijk uit zout bestaan trekken ze vocht aan. Ze slaan dan wit uit. Dit maakt ze niet minder krachtig, maar ze zien er dan alleen minder mooi uit. Als je ze in een droge ruimte bewaart, dan is er niets aan de hand. Dan blijven ze hetzelfde. Je kunt ze niet afspoelen met water want dan lossen ze op.

Hanksiet

Deze zeldzame steen uit Californië bevat borax en haliet. Hij is gevormd door verdamping en wordt in diepe modder gevonden. Hij symboliseert dan ook wijsheid in afwachting van de bevrijding van afval uit het verleden. Deze steen zuivert diep en helpt de ademhaling op giftige plaatsen. Hij is toegankelijk via de vorige-leven- en somachakra’s. Hanksiet bevordert multidimensionale evolutie en bevat krachtige kennis om bewustzijn te verkrijgen dat sinds de tijden van Lemuria en Atlantis opgesloten ligt. Hij maakt contact met persoonlijke macht en wijsheid uit die tijd mogelijk. Hij waarschuwt dat die macht ten goede van iedereen moet komen. Als steen van vergeving geneest hij fouten en misbruik van macht. Hij is een effectief occulte beschermer, vooral tegen aangehechte entiteiten. Hij zuivert op alle niveaus en reinigt chakra’s en andere stenen. Hij maakt een snelle ontgifting van afval uit vele levens mogelijk, verwijdert oude woede, jaloezie en wrok of manipulatie en transformeert het effect ervan in het fysieke lichaam. Hij stabiliseert stemmingswisselingen. De steen verwijdert onzuiverheden, schept innerlijke balans en helpt bij het afstemmen op de leiding van uw spirituele zelf. Hij herschept een speels, onschuldig innerlijk kind. Hij helpt ook je denk- en gedragspatronen te reinigen die geen zin meer hebben. Dit kristal helpt de planeet te herstellen, hij assisteert bij toepassing van oude wijsheid op huidige problemen. Deze steen is heilzaam tegen het vasthouden van vocht, bij ontgifting, darmklachten, voor de stofwisseling, de huid en het cellulaire geheugen. Hij is nuttig bij verkoudheden en ademhalingsproblemen door overvloedig slijm of ontsteking. De steen lost op in vocht. Houd hem droog.

Heel grappig hoe kristallen communiceren, ik wilde eigenlijk nu stoppen met deze blog, maar er kwam opeens een kristal heel sterk in me op. Deze wil dus heel graag gemeld worden. Van de week viel ze me ook al erg in de winkel op doordat een lieve vrouw een groot kristal vastpakte en er helemaal ontroerd door raakte. Ik stond bij haar en besefte weer hoe uniek en krachtig deze kristallen zijn. Judy Hall noemt de ruwe punten in haar Kristallengids Witches Fingers en de getrommelde exemplaren Maria Magdalenasteen. Wij hebben het geluk beide in de winkel te hebben. Deze steen wordt in Amerika door healers en spirituele kristal liefhebbers erg gezocht, als je ze in Amerika op de markt vindt zijn ze ook heel erg kostbaar. Wij hebben het geluk dat onze vriend in Engeland deze lang geleden tijdens zijn zoektochten in Afrika er gevonden heeft. Deze had hij dus op voorraad. Zo heerlijk hoe een steen dan toch op je pad komt. De beschrijving van deze prachtige ‘nieuwe tijdssteen’ is inmiddels een stuk groter geworden, wat de steen verdient. De oude beschrijving was te summier om de grootsheid van dit prachtige kristal uit te drukken.

Witches Finger of Maria Magdalenasteen

Deze zeldzame steen uit Zambia is een kwarts vol met inclusies, de steen bevat zeer veel componenten waaronder Flogopiet Mica, Magnetiet, Rutielkwarts, Sfaleriet en Hematiet. De getrommelde versie wordt Magdalenasteen genoemd omdat ze de energieën van de steen naar een rondere, liefdevollere frequentie transformeert. De ruwe exemplaren werken wat krachtiger en directer. De magische en mythische steen is zeer effectief voor healing en bescherming. Witches Finger is een krachtige aura beschermer die je hartchakra en kruinchakra openen waardoor je hart verbonden wordt met de hogere dimensies, waardoor je vrede en kalmte zult ervaren en je beslissingen vanuit je hart zult maken. Ze beschermt ook tegen chaotische energieën van buitenaf. Ze worden gebruikt voor sjamanistische reizen, astraal reizen en het duiden van dromen of de boodschappen die je in de nacht krijgt. Helemaal krachtig samen met een Herimer Diamond omdat deze combinatie helpt om goed te slapen en je dromen beter te onthouden. Witches Fingers hebben een reinigend effect op de ziel en de verfijnde en fysieke lichamen. Het kristal verwijdert al het verouderde en alles wat ongemakken biedt via het spirituele licht van Al Wat Is en verbindt je met de energie van Maria Magdalena. Zeer goed kristal voor meditatie en het channelen van informatie die je helpt spiritueel te groeien of voor het aantrekken van spirituele partners, gidsen of leraren die je verder helpen op je pad, maar ook je levenspartner. Witches Fingers helpen oude patronen doorbreken, ze laten je zien wie je werkelijk bent, de grootsheid van je ziel en om je doel op aarde te realiseren. In groepen brengt deze steen harmonie omdat ze de angsten van het hart helpen loslaten en mensen zich openen om de informatie van de ander zonder oordeel of angst binnen laat komen. De steen werkt het krachtigst op het metafysische niveau van heling, waardoor je lichaam minder snel ziekten ontwikkeld. Ze helpen ook bij het helen van de aarde. Deze kristallen hoef je nooit te reinigen, ze reinigen met hun krachtige energie ook andere kristallen.

 

Winkel open van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni (Pinsterdagen)

Zaterdag 10 en zondag 11 juni

Zaterdag 17 en zondag 18 juni

Zaterdag 24 en zondag 25 juni

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli

Zaterdag 15 en zondag 16 juli

Menu