Zaterdag 7 en zondag 8 januari de winkel open

Algemeen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we willen iedereen langs deze weg een heel gelukkig en gezond 2017 toewensen. Wij vertrekken al weer snel naar Amerika om inkopen te gaan doen, dus als je naar de winkel wilt komen, houd op de ‘agenda’ op de site in de gaten of we open zijn. Ruud en andere familieleden zullen thuis zijn en de dieren verzorgen, maar de winkel zal dan helaas even niet open kunnen. Als je nog iets nodig hebt, kom dan dit weekeinde, of volgende week nog even langs. We hebben weer heel veel zin om op ontdekkingsreis te gaan, altijd weer zo spannend wat we gaan tegenkomen. Als de kristallen binnen komen zijn we ook altijd twee weekeinden gesloten, we hebben dan meestal zo’n dag of 10 de tijd, als we geluk hebben (de kristallen kunnen weleens later zijn door b.v. sneeuw in Amerika) om alles te prijzen en de winkel weer helemaal opnieuw in te richten. Alle kristallen krijgen weer een nieuwe plek zodat ze weer optimaal in harmonie met elkaar kunnen resoneren en hun prachtige energie uitstralen. Dit zijn dus hele drukke tijden voor ons, maar ook hele leuke. Een fantastisch begin van het nieuwe jaar.

In de vorige blog hebben we het over een paar stenen gehad waar toen nog geen beschrijving van was en zoals beloofd zullen we deze nu vermelden. Van twee soorten hebben we tot nu toe alleen maar sieraden in onze collectie, het zijn de Gouden Serafiniet en de Paarse Labradoriet. Soms heb je het geluk om een Labradoriet tussen alle andere te vinden waar wat paars in zit, dan is het ook leuk om te weten wat deze kleur voor energie toevoegt aan de steen.

Paarse Labradoriet

Paarse Labradoriet uit Madagaskar komt heel zelden voor en heeft een hoge vibratie. De groene steen bevat meestal groene en gele kleuren met wat blauw. Een vrijwel alleen blauwe Labradoriet komt al veel minder voor, maar de paarse kleur is heel erg zeldzaam. Deze kleur verbindt deze Labradoriet met de violette straal of vlam van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Ook is paarse Labradoriet verbonden met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s die hij helpt openen. Het is een zeer beschermende en mystieke steen die het bewustzijn verhoogt en ongewenste energieën van de aura af buigt en projecties van anderen verwijdert, ook denkvormen die in de aura vastzitten. Voorkomt energielekkage. Dit kristal helpt angsten en onzekerheden uit te bannen en vergroot het vertrouwen in het universum. Paarse Labradoriet is een nuttige steen bij veranderingen, hij geeft kracht en volharding. De steen helpt heel goed bij hyperventilatie en is aardend. Hij is door zijn kleurschakering op verschillende chakra’s te gebruiken. Labradoriet zoekt zelf de blokkade in het lichaam op en geeft balans. Hij heeft een reinigende functie op de organen ter hoogte van het zonnevlechtgebied, zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen. Hij zorgt ook voor een betere ademhaling en maakt de longen sterker. Ook goed bij reumatiek en jicht, brengt de hormonen in balans, bij emotionele blokkades, slaapproblemen en geeft rust en inzicht. De steen reduceert ook elektromagnetische straling.

De gouden Serafiniet komt heel weinig voor, het meest bekend is de groene Serafiniet die ook wel Clinochloor of Klinochloor genoemd wordt. De steen wordt in Siberië gevonden.

Gouden Serafiniet

Gouden Serafiniet wordt gevonden in de Lake Baikal regio in Siberië, Rusland. Bekender is de groene Serafiniet, maar ook deze Gouden Serafiniet is verbonden met de Serafijnen, een hogere Engelenorde. Het is een steen met een zeer hoge vibratie. In de steen zie je strepen die de vorm hebben van Engelachtige veren, Engelenvleugels. De steen is tevens verbonden met de Gouden Straal van het Christus bewustzijn en straalt positieve energie naar de omgeving uit. Dit kristal helpt ook te balanceren. Gouden Serafiniet ondersteunt relaties en leert onvoorwaardelijke liefde te voelen voor alles en iedereen. Gouden Serafiniet activeert Engelencontact met de hoogste gebieden van genezing. De steen reinigt de twee grote kanalen waardoor energie langs de ruggengraat omhoog gaat, zodat het hartchakra stabiel wordt. Daarna wordt afstemming met en opening van het kruinchakra mogelijk. Als je de steen op je kruinchakra legt activeert hij de kundalini energie, hij laat deze dan van de stuit, tot het kruinchakra stromen en weer terug waardoor het lichaam ontspannen en ontvankelijk wordt.  De steen helpt in hartkwesties, laat voelen wat goed is en helpt je in volmaakte harmonie met je ware verlangens van je ziel te komen. De steen helpt los te komen van het denken en helpt negatieve emoties te verdrijven. Fysiek zorgt het voor genezing op alle niveaus van het lichaam. Gouden Serafiniet werkt ondersteunend bij diabetes en hypoglykemie, geeft kracht aan het zenuwstelsel, zorgt voor een goede bloedcirculatie, helpt gifstoffen te verwijderen en bij griep en verkoudheid geeft de steen verlichting. Gouden Serafiniet verbetert de fysieke conditie en helpt gewichtsverlies te bevorderen.

Ook hebben wij weer een nieuwe Maansteen in onze collectie. Wij hebben al verschillende soorten in onze collectie maar een roze variant hadden we nog nooit gezien, wel de Perzikmaansteen. Deze heeft een hele mooie, liefdevolle uitstraling die heel veel mensen zal aanspreken. De steen is ook heel geschikt voor kinderen.

Roze Maansteen

Roze Maansteen is verbonden met de zachtroze galactische straal of vlam en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. Deze steen is verbonden met de vrouwelijke Godinnen zoals Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbindt je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Roze Maansteen heeft een liefdevolle milde energie die het hart ondersteunt en helpt te helen. Ze helpt je om de positieve, liefdevolle aanwezigheid van het Goddelijke in alle situaties te zien. De steen helpt je om de positieve ervaringen in je leven te waarderen. Dit kristal geeft rust aan angstige of zorgelijke mensen. De troostende energie van deze Maansteen werkt heel goed op het emotionele lichaam, ook heel goed voor intuïtieve of gevoelige kinderen. Roze Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Roze Maansteen maakt u bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Deze wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Als hanger of in de zak gedragen leert het u uw paranormale vermogens te accepteren. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Roze Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Nuttige steen bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. De steen ondersteunt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

We hebben nu van de Sardonyx sinds een tijdje ook wat grotere trommelstenen in de collectie, echte knuffelstenen om lekker mee te zitten of mediteren. We hebben ook de aparte Groene Sardonyx. Het is een heerlijke, beschermende steen die veel kracht geeft. We merken dat veel mensen zich tot deze steen voelen aangetrokken. Ook heel mooi is dat de steen voorspoed aantrekt.

Sardonyx

Deze steen is net als carneool een chalcedoonsoort. Het is een beschermende steen vol kracht. Hij zet aan tot een zoektocht naar een zinvol bestaan en bevordert integriteit en deugdzaam gedrag. Sardonyx brengt blijvend geluk en stabiliteit in huwelijk en partnerschap en trekt vrienden en voorspoed aan. Je kunt er een netwerk om huis en tuin mee bouwen om inbrekers te weren. Op psychisch niveau vormt hij een aanvulling op de wilskracht en versterkt hij het karakter. Hij vergroot je doorzettingsvermogen, daadkracht en zelfbeheersing, verlicht depressies en overwint onzekerheid. In geestelijk opzicht verbetert sardonyx de waarneming. Hij is behulpzaam bij de genezing van longen en beenderen en geeft de zintuigen hun gevoeligheid terug. Hij reguleert vloeistoffen en de celstofwisseling, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van voedingsstoffen en de uitscheiding van afvalproducten.

Op dit moment hebben we ook weer nieuwe Phurba’s en Dorje’s in onze collectie. Deze zijn van Himalaya bergkristal gemaakt. We hebben er ook mini exemplaren van en ook hangertjes.

Phurba (Wapen van Licht)

Een phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties kunnen worden verslagen. Men zegt ook wel dat de Phurba het symbool van doorbrekend inzicht is. De dolk bestaat uit 3 zijden met elk een eigen gezicht en staat voor het overwinnen en transformeren van onwetendheid, begeerte en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. De Phurba’s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor: – Healingen – Meditatie – Transformatieprocessen

Dorje of Vajra

Deze bliksemschicht is een van de talrijke hindoestische symbolen die werden overgenomen door de boeddhisten en die door hen van brede, metafysische dimensies werden voorzien. Het behoort tot de basisuitrusting van de Tibetaanse monnik. Hij is een symbool van de diamantharde kern van de boeddhistische filosofie, de staat van nirvana die niet kan worden tenietgedaan.

Het neemt de duistere energie in zich op en transformeert het in zich, in het nulpunt, naar zuiver licht.

In Amerika zullen we via deze weg weer over onze avonturen vertellen en laten weten wat voor kristallen er op ons pad komen. Dus als je het leuk vindt hou de blog over zo’n 3 weken in de gaten.

 

Winkel open (van 10.00 tot 17.00 uur)
Zaterdag 7 en zondag 8 januari
Zaterdag 14 en zondag 15 januari
Zaterdag 4 en zondag 5 februari
Donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari
Zaterdag 4 en zondag 5 maart
Zaterdag 11 en zondag 12 maart

Nieuwsbrief

Menu