Zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 winkel open

Algemeen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en voor ons met twee nieuwe lichtpuntjes. Vorig jaar is tot onze grote spijt ons vriendje, zwijntje Bartje, overleden. Bartje is toch nog 8,5 jaar bij ons geweest. We kregen hem als baby, zo klein als een marmotje, hij kon een poezenbandje om zijn nekje. Dit was later niet meer in te denken, want hij groeide uit tot een aardig maatje varken. Omdat hij zo klein was toen hij bij ons kwam durfden we hem niet bij de schapen en geiten te houden. Hij heeft dus een paar maanden bij ons in huis gewoond, in een box waarvan we de spijlen moesten vlechten met karton, omdat hij hier tussendoor kon, met een kattenbak erin. Zo prachtig dat dit kleine ventje gelijk zindelijk was. Daardoor kon hij ook vrij in huis rondlopen en later ook regelmatig even in de winkel wandelen. Varkens zijn zo ontzettend slim, nadat hij de poes door het poezenluikje had zien gaan, deed hij dit tot onze grote verbazing meteen na.

Bartje

Bartje

Wat heeft Bartje ons laten zien hoe intelligent en gevoelig varkens zijn. Voor ons was hij net als een hond, wij denken nog slimmer, maar zeker net zo lief. Hij lag achter, in onze voorraad/werkruimte zo ontzettend graag voor de houtkachel op zijn schapenvachtje als het koud was. Toen hij klein was en de poesjes meestal in hun mandje voor de kachel lagen zagen wij hem op een dag naar het mandje lopen, deze in zijn bek nemen, de poezen eruit kiepen en daar zelf  in gaan liggen. Zo hebben we zoveel mooie herinneringen aan Bartje, dus het was een heel groot verdriet dat we hem hebben moeten laten inslapen. Hij had last van atritis en ging steeds slechter lopen. Wim had met Bartje de afspraak gemaakt dat als hij niet meer zou willen leven, hij dat aan wilde geven door niet meer te eten. En dit geschiede, op een morgen, toch nog heel onverwachts, hij at zijn voer niet meer, hij kon die dag ook bijna niet meer lopen en ook mochten wij hem niet meer aaien. Het leek ook alsof hij huilde. Ruud voelde ook dat hij heel verdrietig was en veel pijn had. Toen hebben wij afscheid van hem genomen en hem in laten slapen. Hij liet een grote leegte achter, ook veel klanten vroegen waar Bartje was, omdat ze zijn geknor en stekkerneusje voor de schuifpui, bedelend om iets lekkers miste. We wilden ooit wel weer een nieuw varkentje, maar we dachten zelf aan het voorjaar. Toen vond Cyrille op het internet een fokker en we zijn gaan kijken hoe deze varkentjes voor ons voelde. Nu bleek dat zij nog een broertje en een zusje van 5 maanden had die iets groter zouden worden dan die zij normaal verkoopt, nl mini varkentjes. Nou het formaat is voor ons geen probleem want ze mogen toch in de tuin lopen. Maar hun ontwapenende gedrag, hun nieuwsgierigheid en speelsheid sprak ons zo aan dat we er met twee naar huis gingen. Natuurlijk zijn ze geen vervanging van Bartje, maar ze geven ons weer zoveel plezier en levendigheid in de tuin. De andere diertjes moesten wel even wennen aan twee van die onstuimige wervelwinden, maar na een paar dagen observeren en weten dat ze onschuldig zijn, zijn ze helemaal geaccepteerd. Het mannetje heeft rossige haartjes en hij heet Tommie, zijn zusje is zwart met nu nog wat roodkleurig strepen in haar vacht en zij heet Pippi.

tommiepippi2 tommiepippi1

Helaas zien sommige culturen varkens als onrein, terwijl wij gemerkt hebben dat deze diertjes zo schoon zijn. Ze bevuilen nooit hun eigen nestje, doen hun behoefte veelal op vaste plekken. Bij Bartje was dit zeker het geval. Deze twee jonkies doen hun behoefte nog wel overal, maar gelukkig ook niet in hun eigen bedje. In veel oude culturen zoals bv die van de Egyptenaren stond het varken symbool voor moeder aarde en voor vruchtbaarheid en overvloed. Voor de Egyptische Godin Isis die vruchtbaarheid symboliseerde was het varken heilig. Ook bij de Kelten werd het varken vereerd als ‘de moeder’ en is het een teken van overvloed. Ze werd ook geassocieerd met Ceridwen (of Kreridwin) en Phaea, beide vruchtbare maangodinnen. Ook de Chinezen kennen het varken als heilig symbool van vruchtbaarheid, maar ook voor viriliteit en kracht. Het is ook een teken van de Chinese astrologie en mensen die onder dit teken geboren zijn dragen de krachten eerlijkheid, oprechtheid en wilskracht met zich mee. Bij de Hindu’s is het varken gelinkt aan Vajravarahi, de vrouwelijke bondgenoot van Vishnu, zij vertegenwoordigt passie en compassie en wijsheid. Bij de oorspronkelijke inwoners van Amerika, de Indianen was het varken verantwoordelijk voor regen en stond daarom ook in contact met vruchtbaarheid, landbouw en overvloed.

tommie tommiepippi4 tommiepippi3

Nu dat was het dan even over de nieuwe bewoners van ’t Lichtpuntje. Verder met de stenen. Wij zijn as weekeinde zaterdag 9 en zondag 10 januari weer van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel geopend en ook het volgende weekeinde van 16 en 17 januari.

We willen graag een paar oude bekenden in het zonnetje zetten, als eerste Zwavel, van deze felgele steen hebben we hele mooie ruwe exemplaren uit Italië en ook hebben we hele fijne trommelstenen van Zwavel in kwarts.

Zwavel

zwavelZwavel is een gele poederachtige steen met soms kleine doorschijnende kristalletjes. Zwavel heeft een negatieve elektrische lading en kan heel goed gebruikt worden om negatieve energieën, uitstralingen en emoties absorberen. Als je de steen in een ruimte zet neemt hij alle soorten van negativiteit op en verwijdert hij blokkades om vooruitgang mogelijk te maken. Zwavel ontstaat bij vulkanen en is daardoor een uitstekende steen voor alles wat uitbarst, zoals gevoelens, geweld, huidaandoeningen of koorts. Je kunt de steen ook gebruiken om sluimerende paranormale gaven bloot te leggen. Op psychisch niveau bestrijdt zwavel koppigheid en helpt je om je negatieve karaktertrekken onder ogen te zien. Hij maakt koppige of weerspannige eigenschappen zachter en helpt je op de weg naar bewuste verandering. zwavel in kwartsKrachtig steen voor karmische reiniging die destructieve energie en emoties absorbeert. In geestelijk opzicht helpt Zwavel herhalende en afleidende gedachtepatronen te stoppen. De steen helpt bij het redeneren en aardt denkprocessen in de praktische werkelijkheid van alledag. Fysiek geeft de steen nieuwe energie na uitputting of ernstige ziekte en verhoogt hij de creativiteit. Zwavel werkt ondersteunend bij infecties, verkoudheid, zwellingen en gewrichtsklachten en huidaandoeningen. Gebruik deze steen alleen uitwendig. Geen elixer van maken.

Ook willen we laten weten dat we van de unieke steen ‘Eudialiet’ ruw exemplaren en hele mooie trommelstenen hebben.

Eudialiet of Eudialyt

eudialiet trommelDeze bijzondere rood, roze met zwart en witte steen is verbonden met de rode en de roze straal, dit zorgt ervoor dat de steen verbonden is met het 1e en het 4e chakra. Door deze prachtige verbinding is Eudialiet een steen van levens- en liefdeskracht, die doordat ze verbonden zijn de verlangens van het hart samen brengen met het fysieke leven. Hij activeert en opent het hart. Hij leert je dat je niet alleen maar van alles moet doen om te overleven wat veelal ten koste gaat van onze diepste hartenwensen, maar dat beide in je leven kan bestaan. Hij helpt om angsten en gedachten aan schaarste te verminderen omdat hij je laat zien dat er eindeloze overvloed is. Eudialiet brengt harmonie in de parallelle sporen van overleving en vervulling, brengt ze met elkaar in één lijn en verbindt wat we moeten doen en datgene waarvan we dromen. Eudialiet verjaagt depressies en ontevredenheid met jezelf, elimineert de onderliggende negatieve emoties. De ideale steen voor het bevorderen van zelfvergeving en gezonde eigenliefde. Bespoedigt diepgaande verandering en is een steun voor wie leert van gemaakte fouten. Als je boos bent op God brengt deze steen verzoening, omdat hij ons helpt in te zien dat het enige wat het Goddelijke van ons wil is dat we liefde voelen en ervaren in alles wat we zeggen, denken en doen. Wanneer je dit inziet, maakt dat je vrij om het pad te volgen van de ware passie van je hart en om het werk en het leven te creëren die voor jouzelf het mooiste is. Veel mensen hebben het gevoel dat ze vastgelopen zijn, of toch niets in te brengen hebben en jaren wachten op een teken van ‘boven’ om een bepaalde weg te gaan. Eudialiet is dan perfect, omdat deze ons eraan herinnert dat we ons pad en onze creaties mogen kiezen en dat het Goddelijke alleen maar wil dat we leven vanuit ons hart. Deze steen helpt je om een beter beeld te krijgen van de talenten waarmee je naar de aarde gekomen bent en helpt deze tot uitdrukking te brengen. Eudialiet helpt je om je angsten en twijfels over je zelf te overwinnen Hij geeft persoonlijke macht, doorspekt met levenskracht. Hij verbindt geest en ziel met het emotionele lichaam, zorgt voor heroriëntatie van je innerlijk en herenigt zielsverwanten. Als je een ‘zielsverwant’ hebt ontmoet die zicht ogenschijnlijk onwetend toont, of iemand tot wie je je sterk voelt aangetrokken maar bij wie je je afvraagt of een seksuele relatie het doel is, of spiritueel werk, mediteer of slaap dan met eudialiet onder je kussen en je krijgt het antwoord. De zwarte insluitsels in Eudialiet zuiveren en geven geestelijke bescherming. Eudialiet is heel goed bij zelfheling, herstelt het emotionele lichaam door het meer vitaliteit en levenskracht te geven. Ondersteunend bij uitputting, vergeving, jaloezie, boosheid, schuldgevoelens, wrok, vijandschap, vertrouwen, hersengolven, multidimensionale cellulaire genezing, optische zenuw.   

Als laatste willen we een prachtige lavendelblauwe steen uit Tanzania noemen, van deze fantastische nieuwetijdssteen met een zeer hoge vibratie hebben wij ruwe stenen, kristalletjes en armbandjes in de collectie. Deze steen moet je echt een keer gevoeld hebben. Deze steen is een ascensiekristal of steen, dit betekend dat de steen, die verbonden is met Engelen, Gidsen en Opgestegen Meesters, ons helpt op ons pad naar verlichting.

Tanzaniet

tanzaniet

tanzaniet

Tanzaniet is een lavendelblauw steen uit de Zoïsiet familie met een zeer hoge vibratie. De steen is verbonden met het rijk der Engelen, opgestegen Meesters en spirituele gidsen. Hij haalt informatie uit de Akasha-kronieken en vergemakkelijkt innerlijke reizen. Dit  is een echte nieuwe tijdssteen die een heel hoge trilling bezit en brengt hiermee vele nieuwe verbindingen en energieën van je hogere zelf uit de hogere dimensies naar hier. Dit omdat hij ook verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere vibrationele bronnen. Hij is een zeer waardevolle spirituele steen omdat hij als geen ander zo effectief de energie van hoofd en hart kan integreren, de verbinding van deze vindt plaats bij het keelchakra. tanzanietDit helpt je om veel gemakkelijker de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Als je dit niet doet maakt de steen je daar bewust van. Hij stimuleert daarnaast het keel- en het kruinchakra en eventueel aanwezige mediamieke talenten. Dit kristal maakt een verbinding van het basischakra naar de hogere chakra’s en brengt zo de hogere geest in het fysieke lichaam. Alleen al door naar dit prachtige kristal te kijken helpt hij je spiritueel te ontwaken. Wil je op een dieper level met de steen werken, leg deze dan op je, heel krachtig is Tanzaniet op je 3e oog. Er zijn weinig kristallen die sterk op de achterzijde van het lichaam werken, maar Tanzaniet geeft daar energie. Het geeft veel ruimte en zuivering aan het achterhoofd, de nek en de schouders. Hier heelt het oude, soms karmische stukjes die je niet langer dienen. De steen zet je vol liefde in je eigen kracht, maakt je barmhartig, zorgeloos en liefdevol en balanceert yin en yang, links en rechts, tevens is het een goede meditatiesteen, die rust geeft. Ook geeft hij rust bij overactief denken, is goed bij een overactieve schildklier en uitgeputte bijnieren. Tanzaniet is een echt ascensiekristal.

Regelmatig wordt er aan ons gevraagd of wij de blog niet kunnen opsturen, maar tot nu toe ging dat niet, alleen iedereen die ‘vrienden’ van het Lichtpuntje is via Facebook kreeg een melding. Maar nu kunnen we de blog als nieuwsbrief naar je versturen als je ‘nieuwsbrief’ aanklikt op de pagina ‘contact’ en dan het formulier invult. Dit is dus een leuke extra service erbij voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de nieuwe kristallen die wij binnen krijgen.

Je kunt ook op deze link klikken:

Menu