Zeldzaam Papagoiet en Ajoiet

Algemeen

Zoals we in de vorige blog al vertelden ben ik even snel op en neer naar Engeland geweest en behalve sieraden heb ik ook nog een paar andere fantastische kristallen meegenomen. In Amerika vertelde onze vriend al dat hij een afspraak had met een man die Ajoiet en Papagoiet uit Arizona te koop aan bood. Hij was in gesprek met een man, toen hij als bij toeval (haha) hoorde dat een andere man aan het vertellen was dat hij deze stenen bij zich had. Als je ernaar zoekt vindt je het niet maar als het tijd is dat deze stenen naar je toe komen, dan komen ze ook letterlijk naar je toe. Wij waren zo benieuwd naar deze stenen die zo’n unieke en hoge vibratie hebben. In de winkel hebben wij deze beide al een aantal jaren, maar dan die uit Afrika. Helaas is deze kleine mijn al een flink aantal jaren gesloten. Dit jaar konden we helaas ook geen oude voorraad meer kopen, ook die waren op en dan komen ze dus opeens uit een andere hoek op ons pad. Zo onverwachts. Maar inmiddels weten we dat als bepaalde energieën van kristallen bij ons en onze klanten willen zijn, dan komen ze gewoon. Dus eigenlijk hoeven we ons nooit meer druk te maken, want alles wordt perfect geregeld.

We hebben van Ajoiet uit Afrika nog een klein aantal kristalletjes, maar Papagoiet hadden we al ruim een jaar niet meer in de collectie. We wisten dat ze ook nog in Amerika gevonden werden, maar we waren ze helaas nog nooit tegen gekomen. We waren wel heel benieuwd hoe de energie van deze uit een ander gebied zou voelen. Gelukkig zou ik al heel snel naar Engeland gaan en toen ik daar kwam bleek dat onze vriend ze nog niet zolang geleden in zijn zaak had uitgestald. Ik ben dan toch een beetje bang dat ze opeens allemaal verkocht blijken te zijn, al weet ik inmiddels wel dat het zo niet werkt. Wat bleek, ook deze uit Amerika hebben een hele krachtige energie, dus we besloten dat een groot gedeelte mee naar Nederland zou gaan. Onze vriend vertelde dat een klant van hem met een loepje ze had bekeken, deze man is een verzamelaar en wilde kijken of het blauw en groen waar de stenen uit bestaan uit kristalletjes bestond en dit bleek het geval te zijn. Dus ook deze man was heel enthousiast. Zo leuk dat kristallen door mensen op verschillende manieren gewaardeerd worden. Voor ons is het de energie, voor een ander de zeldzaamheid of de schoonheid. Het enige nadeel van kristallen die heel erg zeldzaam zijn, en die gezocht worden, is dat de prijs dan hoger is en helaas geldt dit ook voor deze kristalletjes. Maar we zijn ontzettend blij dat we deze nu dus weer kunnen aanbieden aan iedereen die door ze geroepen wordt.

 Papagoiet (uit Arizona)

Papagoiet is een zeer zeldzaam mineraal op koperbasis met een rijke blauwe kleur die een zeer hoge vibratie heeft. Deze wordt gevonden in de Ajo mijn in Arizona. Papagoiet activeert en reinigt de chakra’s van de keel, het derde oog en de kruinchakra’s. Het helpt je te spreken met liefde en helderheid. Op het derde oog gelegd kun je een grote verruiming van je bewustzijn ervaren waarbij een enorme vreugde en sereniteit je hele auraveld doordringt. Je voelt je heel en ‘groter’ dan bij normaal bewustzijn. Het kan voelen alsof je in het paradijs bent. Net zoals Ajoiet zet het negatieve energie om in positieve, maar Papagoiet lijkt zelfs verdriet om te zetten in geluk.  Het versterkt ook de band in een relatie. Papagoiet activeert je paranormale vermogens en vergemakkelijkt activiteiten zoals reizen buiten het lichaam. Het maakt intuïtiever, opent je kruinchakra en verbindt deze met de hogere etherische chakra’s. Dit kristal vergemakkelijkt de toegang tot vorige of parallelle levens, de communicatie met Engelengidsen en je oorspronkelijke zelf. Het helpt bij de opbouw van je MerKaBa-voertuig van licht, waardoor je weer eenheid kan ervaren met Alles Wat Is. Deze ervaring van één-zijn is zo concreet dat je mededogen voelt met anderen en met jezelf. Het gevoel van ‘wij tegen zij’ verdwijnt en het wordt mogelijk om waarlijk lief te hebben. Je wordt je sterker bewust van de schoonheid van Alles Wat Is. Goed voor de keel, de hersenen, de ogen en de spieren, ook goed voor het spijsverteringssysteem en bij pijn.

Ajoiet (uit Arizona)

Ajoiet is een zeer zeldzaam mineraal op koperbasis met een blauw/groene kleur die een zeer hoge vibratie heeft. Deze wordt gevonden in de Ajo miin in Arizona. Met deze steen kun je in contact komen met wezens uit hogere dimensies en met je oorspronkelijke zelf. Deze kristallen stralen een van de zachtste, meest koesterende en liefdevolle energieën uit van alle stenen in het mineralenrijk. Ajoiet omgeeft de ziel met universele liefde, zuivert het hart van verdriet, spoelt negativiteit uit je gedachten en opent de sluizen voor de oceaan van liefde om je naar hogere niveaus te tillen, reinigt het emotionele lichaam en zorgt geleidelijk voor intense rust. Het is een kristal die de vrouwelijke kracht bevordert omdat ze een zuivere drager van de vibraties van Moeder Aarde is, het vrouwelijke aspect van de levenskracht van onze planeet. Ajoiet activeert het keelchakra, waardoor je kunt communiceren met je diepste innerlijke waarheid en transmuteert tevens toxische emoties en oud zeer. Gedragen op de thymus verwijdert het stress uit de etherische blauwdruk van het lichaam en bevordert aldus een stralende gezondheid. Tevens activeert ze het derde oog, het kruin- en de etherische chakra’s waardoor communicatie met het Goddelijke mogelijk wordt. Ajoite helpt bij het verwijderen van implantaten en karmisch leed uit het lichaam. Onvoorwaardelijke liefde vult de vrijgekomen ruimte en gevoelens van mededogen en vergeving ontwaken, eerst voor jezelf en dan voor anderen. Ajoite herschikt het cellulaire geheugen. De eerste keer dat mensen een stuk Ajoiet vasthouden, barsten ze soms in tranen uit. Goed bij depressie, woede, hormonale onbalans, PMS of overgangskrachten. Ajoiet helpt zowel mannen als vrouwen bij problemen met grote angsten of woede. Ze verbindt je met de energieën van de Godin, in jezelf en in de natuur. Dit is een echt Ascensiekristal.

Ook zag ik in het magazijn in Engeland prachtige eieren en een paar bolletjes van Malachiet liggen, echt topkwaliteit. De patronen zijn zo mooi en ze zijn perfect gepolijst. We hebben al eens eerder deze kwaliteit kunnen inkopen bij een man uit Congo, maar helaas had hij deze keer in Amerika geen stenen bij zich die zo mooi waren. En nu bleek onze vriend die heel veel naar Afrika reist deze binnen gekregen te hebben. Ik wilde ze apart leggen zodat we deze later in het jaar met de bus zouden ophalen, maar toen bedacht ik me dat ze wel heel erg mooi voor Pasen zouden zijn, dus heb ik er een aantal meegenomen in mijn handbagage.

Malachiet

Krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en sterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

Wat ons heel blij maakt is dat we in Amerika Prairy Tanzaniet hebben kunnen kopen, we hadden er ooit al een kleine hoeveelheid van deze zeldzame steen kunnen inkopen, maar toen was de prijs een stuk hoger. Nu konden we ze dichter bij de bron kopen. Deze steen vind ik zo prachtig om te zien en te voelen dat ik hem heel graag nog een keertje wilde vermelden. Kristallen zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar deze steen raakt mijn hart heel erg diep.

Prairie Tanzaniet

Prairie Tanzaniet bevat roze Zoïsiet gemengd met Jade die gevonden is in en rond de Jadevelden van Wyoming, USA. Op een paar plaatsen zijn stenen gevonden waar violet tot paars in voorkomt. Tot nu toe zijn er nog geen kristallen gevonden die op Tanzaniet lijken, maar door de prachtige kleur van deze stenen, noemen ze deze Prairie Tanzaniet, ter ere van de Zoïsiet van Tanzania en omdat deze gevonden is op de prairie van Wyoming. Deze steen voelt voor ons zeer liefdevol maar ook krachtig, vrouwelijk, maar ook verbonden met Engelenwezens en Natuurwezens. Het straalt zuiverheid en sereniteit uit. Het is een steen die het hartchakra verbindt met de hogere chakra’s en die liefde en verzorging stimuleert. De steen is ook verbonden met de roze straal die verbonden is met de Goddelijke vrouwelijke energie en liefde. Prairie Tanzaniet is een steen met een hoge, liefdevolle vibratie die verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere bronnen. De steen helpt je om de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Prairie Tanzaniet zet je vol liefde in je eigen kracht helpt grenzen te stellen en om je eigen zelf te manifesteren in plaats van te voldoen aan de normen en waarden van anderen. Prairie Tanzaniet maakt je zorgeloos, liefdevol, geeft rust en balanceert yin en yang. Dit is een beschermend kristal die de drager beschermd, voor harmonie zorgt en die je helpt om oude patronen los te laten. Hij transformeert negatieve energieën in positieve en brengt onderdrukte gevoelens en emoties aan de oppervlakte. Het Jade element zorgt ervoor dat dit een hele fijne droomsteen is, die inzichten geeft en je aanmoedigt om te gaan leven wie je werkelijk bent. Fysiek werkt de steen reinigend, helpt gifstoffen af te scheiden, bevordert vruchtbaarheid, versterkt het immuunsysteem en is goed voor het hart, milt, alvleesklier en longen.

We hebben er ook weer een nieuwe aurakwarts bij, deze wordt Paraiba Aura genoemd omdat de kleur doet denken aan de blauwe Paraiba Toermalijn.

Paraiba Aurakwarts

Paraiba Aurakwarts is bergkristal dat doormiddel van hitte en een vacuüm een permanent laagje Titanium met andere metalen heeft gekregen waardoor dit kristal een prachtige azuurblauwe kleur krijgt. Hoewel deze kunstmatig wordt geproduceerd, heeft het een intense energie die het alchemistische proces weerspiegelt waarbij edelmetaal op zuiver Kwarts wordt gehecht. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. De steen activeert het keel- en derde oog-chakra, stimuleert paranormale visie en telepathie en verbetert de communicatie. Hij helpt bij het verwoorden van gevoelens. Hij zorgt voor intense visionaire ervaringen en geeft toegang tot kosmisch bewustzijn. Dit kristal ondersteunt genezingsprocessen, reinigt en kalmeert de aura, stimuleert vergeving, en vermindert stress. Hij verwijdert tevens negatieve energie, doorbreekt oude, zelf-verlagende programma’s en zorgt dat uw hoogste potentieel wordt aangesproken. Hij wekt verdraagzaamheid jegens anderen en heeft affiniteit met gevoelige mensen, tevens geeft hij steun aan iedereen die gebukt gaat onder verantwoordelijkheid. Deze Aurakwarts helpt te beschermen tegen occulte of psychische aanvallen en schenkt diepe rust tijdens meditatie. In combinatie met andere kristallen versterkt deze Aurakwarts hun genezende eigenschappen.

Als laatste willen we voor de liefhebbers nog even de Pink Lemurians uit Brazilië vermelden. Aan deze steen is niet makkelijk te komen. We hebben er een paar keer een klein aantal van gehad, maar deze zijn dan ook snel weer uitverkocht. Zo apart, toen wij niet meer aan Golden Healer Lemurians konden komen omdat ook deze niet meer gevonden werden, toen kwam deze Pink Lemurian op ons pad. Toen deze niet meer kwam ontdekte een bevriende Braziliaan dat hij nog een oliedrum vol met Golden Healer Lemurians in zijn garage had staan, hele oude voorraad, dus vanaf die tijd hebben we deze heerlijk Lemurian weer in onze collectie. Maar in Tucson had een andere bevriende Braziliaan een kleine hoeveelheid Pink Lemurians, dus nu hebben we ze weer allebei.

Pink Lemurian (Roze Lemurische Laser)

Deze bijzondere en zeldzame kristallen uit de Serra do Cobral in Brazilië zijn nog niet lang geleden gevonden. Ze zijn verbonden met de roze straal die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. Als tijdens mediteren met dit kristal je hart zich opent en je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde vullen, voel je hun aanwezigheid. Het balanceert de emotionele lichamen en stimuleert het hartchakra en de zonnevlecht en zorgt ervoor dat je handelt vanuit de waarheid van je hart. Tevens heelt het blokkades bij deze chakra’s en zorgt het ervoor dat deze zich vol openen, hierdoor zal je zelfvertrouwen en hulp van Gidsen en Engelen ervaren. Deze kristallen werden gebruikt in de genezingstempels van Lemurië. Ze dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Pink Lemurians zijn heel goed voor alle vormen van emotionele heling.

Als deze blog geplaatst wordt zijn we weer op pad om weer nieuwe trommelstenen in te kopen. En waarschijnlijk over een week gaan we naar Zuid Duitsland om onze vriend uit Madagaskar te bezoeken. Hij is dan weer terug uit Madagaskar en krijgt een container kristallen binnen waar we als eerste weer tussen mogen snuffelen. Vorige week kreeg ik ook al een foto doorgestuurd van onze Engelse vriend die op dit moment in Namibië zit, hij had daar een prachtige nieuwe steen gevonden, een combinatie van krachtig veelal groene Fluoriet met Lavendelkwarts. De energie van deze steen spatte werkelijk van de foto af, dus we kunnen al weer niet wachten tot deze met de boot bij hem aan gaan komen. We houden je via deze weg natuurlijk op de hoogte van alles wat we inkopen. Wat hebben we toch fantastisch werk en wat heerlijk om dit te delen met iedereen die ook zo blij van deze kristalvriendjes wordt.

De volgende dagen zijn we weer van 10.00 tot 17.00 uur met de winkel open:

Zaterdag 1 en zondag 2 april

Zaterdag 8 en zondag 9 april

Donderdag 13 en vrijdag 14 april (met Pasen zijn we GESLOTEN)

Zaterdag 22 en zondag 23 april

Zaterdag 29 en zondag 30 april

Zaterdag 6 en zondag 7 mei

Menu