Zelf-Liefde

Algemeen

Toen ik aan het wachten was tot de computer vrij was, want Marion en Charissa waren aan het inpakken voor de webshop, hoorde ik op de radio in mijn woonkamer het liedje: “Greatest Love of All van Whitney Houston”. Bam, wat kwam deze opeens binnen. Wat een waarheid!

De laatste tijd ben ik heel erg met het thema ‘Liefde’ bezig, omdat deze zo gekoppeld is aan de energie van de 5e dimensie, aan Lemurië en alles waar wij weer zo naar verlangen. We zijn allemaal op zoek naar heelheid en dat is een flinke uitdaging in deze wereld, waarin we via de tv zoveel afgescheidenheid, angst en geweld tegenkomen. Deze werkelijkheid die geschetst wordt is natuurlijk niet het enige wat er nu leeft op aarde, er is ook heel veel saamhorigheid en liefde, meer en meer, maar dat wordt minder via de media gedeeld. Alles is nu tegelijkertijd aanwezig, allerlei dimensies lopen door elkaar en we merken dat het een grote uitdaging is om bij onszelf te blijven, bij onze liefde, in ons centrum, maar dat is iets waar we zo naar verlangen.

Even in het kort. De 3e dimensie is er eentje van dualiteit, van afgescheidenheid. De 4e dimensie is meer een overgangsdimensie. De 5e dimensie is een dimensie die ons zo doet herinneren aan levens en tijden die als paradijs voelen, want in deze dimensie is eenheidsbewustzijn en hier leven we weer helemaal vanuit ons hart. Iedere handeling doe je uit liefde voor jezelf en voor alles om je heen, zoals Moeder Aarde, het planten en dierenrijk. In deze dimensie ervaren we ook weer dat we multidimensionale wezens zijn. De ‘nieuwe aarde’ is een energie die vijf dimensionaal is. De energieën van de aarde en de kosmos zullen samensmelten en ons bewustzijn zal verhogen. Ook zal ons lichaam in trilling verhogen en we zullen weer ‘gezond’ zijn. We zullen leven vanuit het Christusbewustzijn, welke onvoorwaardelijke liefde is.

Hoe meer mensen hier weer naar gaan verlangen en ook naar gaan leven, hoe meer we deze energie naar ons toetrekken. Op ieder moment bij ieder mens kan een omslagpunt plaatsvinden, de keus dat je klaar bent met alleen maar leven op jacht naar materie en je leven vullen met leegte. Dat je verlangt naar oprechte verbondenheid met andere mensen of je familie. Eigenlijk zijn we allemaal opzoek naar vervulling, naar heelheid. Ieder mens probeert dit potje op een andere manier te vullen. Dit kan zijn door materie na te jagen, maar daarvan merkt je na een tijd, dat deze je niet kan vullen. Het gevoel van leegte komt zo snel terug. Andere mensen zoeken het in relaties, maar iedere keer gaan ze weer uit elkaar. Dit is zo logisch, want een ander, een partner kan nooit jouw leegte vullen. Er zal altijd verwijdering ontstaan, omdat je onbewust een ander de schuld geeft dat deze jou niet kan geven waar je naar verlangt. Dit kun je namelijk alleen maar zelf. Eigenlijk kun je pas echt een prachtige relatie met anderen aangaan als je jezelf helemaal kent en ook jezelf echt liefhebt.

En daar gaat dit prachtige liedje van Whitney Houston over. Om helemaal te zijn wie jij bent, je niet meer anders voor te doen. (Iedereen voelt toch dat dit niet klopt en reageert daar bewust of onbewust op). Om helemaal te leven, zoals het voor jou voelt. Omdat de grootste liefde van allemaal het houden van jezelf is. En dat we zo willen dat een ander ons die liefde geeft, maar dat het eigenlijk zo makkelijk te bereiken is, omdat je alleen maar van jezelf hoeft te gaan houden. Je hebt daar niemand voor nodig. En wat zo mooi is, dat als wij echt van onszelf kunnen gaan houden, niets meer projecteren of verlangen van anderen, dan zal er iets magisch gebeuren. Dan straal je dit uit, dan voelen andere mensen geen druk meer van je, dan voelen zij zich vrij en zullen veel meer naar je toegetrokken worden. Dan zul je zoveel liefde uit allerlei onverwachte hoeken krijgen en zal je leven zoveel mooier worden. Liefde kun je niet afdwingen.

In het oude boek van Shirley MacLaine, Voettocht naar Santiago de Compostela, staat een prachtig verhaal wat zij heeft meegemaakt toen ze onder begeleiding van een Gids van haar in de geest naar de tijd van het paradijs op aarde ging, een tijd dat we leefden in een staat van volmaaktheid. Een tijd waarin iedere ziel zowel mannelijk als vrouwelijk was, androgyn en in een zuivere staat van goddelijkheid verkeerde. Deze periode was bekend als Lemurië, in mythen ook bekend als de Hof van Eden of het paradijs. Deze beschaving was er voor vele eonen. In het verhaal wordt zo duidelijk waarom wij ons zo afgescheiden voelen. Ze vertelt dat haar in deze werkelijkheid duidelijk werd gemaakt dat die zielen die we toen waren, meer wilden ervaren, dat we meer naar buiten gerichte lichamelijkheid wilden ervaren en daarom werd het besluit genomen om het yin en yang, het vrouwelijke van het mannelijke te scheiden. Zelf ben ik niet kerkelijk opgevoed, maar in de bijbel werd gezegd: “uit de rib van Adam werd Eva geboren”. Dit blijkt dus te kloppen, want een geslachtsdeling heeft plaatsgevonden aan het einde van de Lemurische beschaving en het begin van de Atlantische. Door de daad van geslachtsdeling, die eonen in beslag nam, ontdekte de mensheid dat ze was gescheiden van haar andere helft. Uit dat besef werd angst geboren. Angst voor isolement, eenzaamheid en verdere afscheiding van het volmaakte zielenevenwicht.

Zij vertelt in twee hoofdstukken een prachtig verhaal over haar ervaring als wezen die in die tijd deze scheiding in haar lichaam van het Androgyne wezen wat ze toen was, meemaakte. Dit vond plaats in een kristallen bassin gevuld met een gouden vloeistof. Een raad van ouderlingen, bestaande uit buitenaardse wezens Lemuriërs en Atlantiërs en kristallen beelden omringden dit bassin. Zij verhoogden hun frequenties tot een zeer hoog niveau en werkten met het Androgyne wezen in het bad samen. Zij beschrijft dan tot in detail hoe haar lichaam gaat uitzetten en gaat scheiden. Er ontstaan 2 ruggengraten, twee harten en zo verder. Alle organen verdubbelen tot er twee afzonderlijke mensen ontstaan. Eentje met vrouwelijke geslachtsorganen en borsten en eentje met mannelijke geslachtsorganen. Als laatste bleven de twee afzonderlijke lichamen bij de ribben met elkaar verbonden. Als laatstee lieten deze verbindingsstukken los, de geboorte van Eva uit de rib van Adam was volbracht.

Het prachtige verhaal gaat nog verder, over gevoelens, de afgescheidenheid die we als wezen vanaf toen zijn gaan ervaren. Allemaal geboren vanuit een verlangen om dit als ziel te ervaren, maar wat het meest pijnlijke is van wat we ooit hebben meegemaakt. En onze weg nu weer terug naar de heelheid vinden. Dat we de heelheid in onszelf dienen te vinden, want we zijn van oorsprong heel. We zijn van oorsprong Androgyn. Man en vrouw verenigd. Daarom ook zo onze zoektocht naar onze tweelingziel, naar ons andere deel. Zij vertelt zo mooi dat die twee delen in het experiment in die tijd bij elkaar zijn en dan gaan voelen dat ze weer volledig zichzelf willen zijn. Dat door de ander te willen bezitten ze hopelijk weer eenheid zullen voelen. Dat hieruit seksualiteit geboren is, een manier waarop zielen weer met elkaar kunnen versmelten. Dat de fysieke aantrekkingskracht een drijvende factor in elk wezen zou zijn om zichzelf opnieuw te onderzoeken. Seksualiteit zou ons nauwer in contact brengen met de Godheid die we eigenlijk zijn. De bedoeling van de hogere wezens die deze ervaring/experiment hadden uitgevonden was dat ieder mens na de deling in wezen en fundamenteel verlangde naar één enkele andere ziel waarmee hij of zij het hele leven totaal kon delen, omdat we in feite op zoek waren naar onze wederhelft. Bovendien zeiden zij dat het de taak van elke ziel was zijn feitelijke tweelingziel te zoeken. Dat zou alleen gebeuren als ieder mens zichzelf totaal had gevonden. Je kon alleen je eigen tweelingziel vinden als je jezelf had herkend! Dit omdat je tweelingziel een afspiegeling is van jezelf.

Voor mij werd alles nog meer, op een dieper niveau duidelijk waarom we toch zo op zoek zijn naar die heelheid, of naar die ander. Maar zo prachtig om te voelen dat we alleen gelukkig kunnen zijn als we eerst echt van onszelf kunnen houden, onszelf echt kennen.

Dit hele verhaal ontstond doordat ik net voordat ik achter de computer zou gaan zitten, met geen idee waarover te schrijven, even moest wachten en net op dat moment het liedje van Whitney op de radio kwam. Niks is toeval, alles heeft een natuurlijke volgorde en flow. Hoe meer we kunnen vertrouwen dat we de boot niet missen, dat alles op ons pad zal komen, hoe meer rust we zullen ervaren. Hoe meer we in het ‘Nu’ kunnen leven, hoe beter, want dan kan alles ontstaan. In het ‘Nu’ is vrijheid, een staat van onverklaarbare vreugde en vrede. Dan vullen we niet in, projecteren we niet op toekomst of verleden, dan ‘zijn’ we en kan het meest prachtige leven ontstaan. Want een prachtig leven vol liefde en vreugde is ons geboorterecht.

Nu naar de kristallen en stenen die we heel graag deze week willen vermelden. De steen die we nu gaan noemen past ook mooi in het thema van hogere vibraties en zuiverheid, want dat is wat deze steen is. De naam van de steen is Mariaglas. Mariaglas is de meest zuivere en helderste vorm van Seleniet. Verbonden met hogere werelden en Engelen helpt deze ons om te leven vanuit een staat van rust en liefde. Dit maakt de steen ook zo fijn voor in de slaapkamer, of meditatie ruimte. Eigenlijk kan deze natuurlijk overal, maar niet iedere steen wordt als fijn in de slaapkamer ervaren. Deze is daar dus perfect voor. We zijn zo gelukkig dat we weer een grote hoeveelheid van prachtige, grotere plakken Mariaglas in de winkel hebben liggen. We hebben van deze heerlijke Engelensteen ook ledlampen, inclusief dimmer. Deze hadden we al wat langer, maar losse plakken niet. Niet lang geleden is er een pallet vol van binnengekomen, die in een mijn in Mexico gevonden zijn.

De naam is ooit ontstaan, omdat de Mariakapelletjes die in vroegere tijden langs de weg stonden nog geen glazen wanden hadden, maar dat deze uit Mariaglas bestonden. In het kapelletje bevond zich dan een Mariabeeld.

Mariaglas is een zachte, maar krachtige helende steen die kan helpen om trauma’s te verwerken, maar die ieder mens zal helpen op pad naar het licht. Deze kristallen zijn ideaal om samen met elk ander kristal te gebruiken. Je kunt op een plak ook andere kristallen ontladen op opladen. Ook kun je een foto van een geliefd persoon of dier, of iedereen die heling of liefde kan gebruiken op of onder de steen leggen. Maak verbinding met de steen en de Engelen of ze willen ondersteunen voor deze persoon of dit dier. Intentie is alles.

Maria glas (heldere seleniet) Engelensteen

Doorschijnend seleniet heeft een zeer fijne vibratie, zorgt voor een heldere geest en opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Zuiver seleniet staat in verbinding met het lichtlichaam, om het in de aardevibratie te verankeren. Seleniet is de poort naar de etherische chakra’s, ga je hier door, dan krijg je de mogelijkheid om de volgende stap in je evolutie van mens naar lichtwezen te zetten. Seleniet kan je bewustzijn openstellen om je Gidsen en Beschermengelen te ontmoeten en informatie van hen te ontvangen. Deze informatieoverdracht gaat meestal zonder woorden. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven. Je kunt de steen gebruiken voor kristalhealing op afstand. Leg een foto van mens of dier onder de steen en vraag aan het kristal healing. Deze steen hoef je nooit te reinigen, van water wordt hij ook dof. Seleniet ontlaadt en laadt al je kristallen op door deze op de steen te leggen.

We hebben op dit moment ook een grote hoeveelheid cabochon geslepen hangers, gezet in messing voor een fantastische prijs. De meeste kosten €9,50. We hebben er ook een aantal van €12,50, maar ook hangers die gezet zijn doormiddel van een koperwikkel in prachtige patronen voor €7,50. Dit is echt een soort aanbieding die wij kunnen bieden, omdat we een grote partij van een vriend hebben ingekocht. Normaal zijn deze hangers een stuk kostbaarder.

Een tijdje geleden had ik het geluk dat ik een oude partij van kleine Sichuankwarts ofwel Tibetaanse kwarts puntjes en kleine Herkimmer Diamantvorm en mini dubbeleindertjes tegenkwam. Deze laatste hebben we in zakjes gedaan, ze zijn ideaal voor grids of het maken van orgonites. Het geluksgevoel wat ik op zo’n moment ervaar is niet te beschrijven, omdat je helemaal niet verwacht dit kristal nog tegen te komen. We hadden en hebben er nog steeds een aantal grote clusters van in het Pakhuis staan, maar deze kleintjes zijn zo welkom.

Sichuankwarts of Tibetaans kwarts

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya’s zijn een heel krachtige spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvalueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Sichuankwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent  deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezen uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. Ondanks de hoge vibratie geeft dit kristal door de inclusies van koolstof of hematiet een enorm gevoel van aarding. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Doordat het dubbeleinders zijn kan de steen aan beide kanten tegelijk energie opnemen en uitstralen. Ze zijn heel nuttig bij healing omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.

We hebben ook al een paar weken een zeer krachtige combinatie van Spessartien Granaat op Rookkwarts soms met Orthoklaas uit Tongbei ara, Yunxian Fujian provincie, China. We hebben hiervan ‘goedkopere’ exemplaren en wat meer kostbare exemplaren ingekocht. Grappig genoeg zijn de kleintjes, wat meer verzamelaars stukjes normaal gesproken zijn, de meer kostbaren. We zijn heel blij dat we deze krachtige combinatie die ons helpt om ons energetische veld te vergroten, maar ons tevens goed geaard houdt, hebben kunnen inkopen.

Spessartien Granaat op Rookkwarts met Orthoklaas

Deze kristalletjes zijn gevonden in Tongbei, Yunxian, Fujian provincie, China.

Dit kristalletje bevordert doorstroming en helpt om in beweging te komen. Onze oude jas is te krap geworden, net als een slang gaat vervellen, zo dijt ons veld ook uit en daar moet je lichaam aan wennen. Dit kristal helpt ook systemisch ons veld te scannen en waar disbalans is, helpt deze te balanceren. De combinatie van deze kristallen maakt dat de steen veel krachtiger in zijn werking is dan de individuele kristallen.

Spessartien Granaat helpt weerstand, remmingen en beperkt denken overwinnen. Deze ondersteunt het fysieke lichaam met het ontzuren en werkt ook ondersteunend bij hormonale disbalans. Dit kristal geeft rust, energie en zelfvertrouwen. Tevens bevordert deze het zelf genezend vermogen van het lichaam en versterkt het immuunsysteem. In zware situaties geeft de steen kracht en doorzettingsvermogen, maar ook de moed om door te gaan. Dit is een fijne steen voor mensen die zich overspannen voelen of een burn-out hebben. Granaten zijn krachtig verbonden met de onderste chakra’s. Spessartien Granaat heeft een positieve invloed op het bloed en de bloedsomloop. Deze ondersteunt de doorstroming in het gehele lichaam, ook van de Kundalini energie. Dit kristal geeft inzichten en ondersteuning bij problemen op de seksuele en voortplantingsorganen.

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt dit kristal spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

Orthoklaas (veldspaat) maakt je optimistisch en geeft inzicht. Dit is een goede steen voor groepen mensen, omdat de steen de samenwerking bevordert en inzicht geeft in groepsprocessen. Het bevordert ook eigenliefde, zelfinzicht en innerlijke groei. Het vermindert stress en zorgen en werkt kalmerend. Het ondersteunt wensen en affirmaties. Dit kristal helpt ook bij het vinden van oplossingen van problemen. Deze brengt de chakra’s en meridianen in balans en helpt je te aarden. Fysiek ondersteunt deze bij maag- en spraakproblemen.

Uit Colombia hebben we weer een aantal prachtige kristallen van de roze ofwel Pink Lemurians binnengekregen. Kristallen uit Colombia bevatten zo’n hoge lichtvibratie en deze roze zijn krachtig verbonden met liefde en met het hartchakra. Ideaal dus bij het thema ‘zelfliefde’.

Pink lemurians uit Colombia

Deze prachtige, liefdevolle kristallen met een zachte, hoge lichtfrequentie zijn nog niet lang geleden in Colombia gevonden. Als je met de kristallen gaat zitten kun je “the sound of silence” voelen. Een sereniteit en stilte, zonder woorden, maar ook vol. Ze resoneren met de toon van je ziel, met je zielenster. Ze dragen een vertrouwde energie uit, een veld van helderheid, rust en ‘zijn’. Ze zijn verbonden met de zachte, liefdevolle energieën van Venus en de Hators, maar ook met de Roze Straal die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. Als tijdens mediteren met dit kristal je hart zich opent en je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde vullen, kun je hun aanwezigheid voelen. Pink lemurians helpen je hartchakra en je zonnevlecht te openen en je emotionele lichamen te balanceren. Deze helpen ons te gaan leven en handelen vanuit de waarheid van ons hart. Pink Lemurians zijn heel goed voor alle vormen van emotionele heling. Onder deze kristallen bevinden zich veel Selfhealers, maar ook Faden kristallen. Beide kristallen staan symbool voor heelheid, voor het zelf-genezend vermogen, voor wonden of breuken die weer heel zijn geworden. Deze kristallen zullen ons zelf-genezend vermogen helpen activeren en helpen weer vanuit heelheid te gaan leven. De kwartskristallen uit Colombia bevatten een zeer hoge lichtfrequentie die voor velen als thuis zal aanvoelen. Ze stimuleren ons om vanuit waarheid, onvoorwaardelijke liefde en licht te gaan leven. Als meer mensen deze hogere frequenties gaan uitstralen zal dit een collectief veld geven, waardoor de mensheid en aarde in trilling zal verhogen. Als wij onszelf veranderen, zal ook onze omgeving veranderen. Dit is een Ascensie kristal die ons helpt om op aarde een menselijk wezen van licht te worden.

Een andere zeer bijzondere steen, gevonden in Marokko was tot nu toe ook nog niet aan bod gekomen in een blog. En deze nieuwgevonden combinatiesteen verdient dit heel erg. Iedere keer merken we weer bij het channelen van de beschrijving van een voor ons nieuw kristal dat deze naadloos aansluit bij waar wijzelf, of veel van onze klanten en bekenden, doorheen gaan. Kristallen kunnen ons eigenlijk niet genezen, er bestaat geen ‘quick fix’, nee ze maken ons bewust! En daar gaat het eigenlijk om. Ze maken ons bewust van waar wij onszelf nog bijvoorbeeld klein maken, saboteren. Ze laten ons voelen wat het is om in liefde en vrijheid te leven. Ze halen delen naar boven die we weggestopt hebben, zodat we deze nog onder ogen kunnen komen, waarna de lading weg is.

Deze combinatie uit Marokko is heel fijn, want dit kristal helpt ons de hogere energieën, die nu zo aanwezig en voelbaar zijn te aarden in ons lichaam. Hierdoor gaan we meer ruimte en rust ervaren. Lees meer in het stukje hieronder.

Vanadiniet op zwarte Bariet, Mibladen, Marokko

Deze nieuwgevonden combinatiesteen uit Marokko bestaat uit Oranje Vanadiniet kristallen op met mangaanoxide bedekte Barietkristallen. Vanwege de combinatie heeft deze gemengde eigenschappen. Dit kristal aardt hogere energie in je lichaam. Dit doet deze op een prettige, verzachtende manier, waardoor je veel ruimte ervaart. Dit kristal helpt je lichaam voor te bereiden om Prana (levensenergie) op te nemen, door blokkades te helpen verwijderen, waardoor energie vrij kan gaan stromen, waarna je lichtlichaam versterkt wordt. Tevens helpt deze je chakra’s uit te lijnen. Super goed kristal voor iedereen die lichtwerk doet, of met hogere energieën werkt, omdat deze ervoor zorgt dat je dit kunt doen in een geaard lichaam. De helende energie van dit kristal straalt via lichtgolven uit en zorgt voor een goede doorstroming door alle chakra’s.

Vanadiniet omringt je met bemoedigende en liefdevolle energie om je te helpen motiveren, vergroot de creativiteit en zuivert de geest van alle afleidingen. Vanadiniet helpt bij uitputting, blaas gerelateerde problemen, astma en brengt het endocriene systeem in evenwicht. Dit kristal helpt om je prettiger in een lichaam en op aarde te voelen.

Deze stimuleert de hersencentra, sluit geklets in het hoofd buiten en verbindt de hersenen met de onderste chakra’s, waardoor je helder denken combineert met vastberadenheid en vitaliteit om je doelen te bereiken waar hard werken voor nodig is. De steen activeert de drie onderste chakra’s en geeft je uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, kracht en wilskracht. Dit is een hele goede steen voor sporters die vele uren moeten trainen, maar ook heel goed om niet uitgeput of slaperig te worden voor mensen die lange uren moeten maken om hun werk af te maken. Vanadiniet maakt je gevoeliger voor de krachten van de elementen, je kunt leren veranderingen in het weer te voelen of leylijnen en vortexen te voelen, dus ook heel goed voor wichelroedelopers en pendelaars, omdat je meer feeling met je instrument krijgt. Vanadiniet is een krachtige steen van het vuurelement en stimuleert de creatieve en seksuele energie, brengt deze in balans. Vanadiniet helpt je om in alle dingen en alle mensen schoonheid te zien. Hij maakt je avontuurlijk en bereid om risico’s te nemen. Goed voor de aanmaak van hormonen en beschermt energetisch tegen ouderdomsverschijnselen. Nuttig bij de menopauze voor zowel mannen als vrouwen. Ondersteunend bij blaasproblemen en astma en beschermt ook tegen elektronische straling en ELF straling.

Bariet stimuleert dromen en het herinneren ervan. Psychisch versterkt deze steen autonomie. Bariet helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is Bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt deze het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is Bariet weldadig voor vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Bariet helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten, bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Deze steen werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Als laatste in deze blog een zeer uniek kristal, gevonden in Bahia, Brazilië. Toen we deze via een foto op whatsapp binnenkregen werden we tot in onze ziel geraakt. Dit was iets heel speciaals. Deze behoren voor ons tot iets wat ons af en toe overkomt en waarvan we iedere keer denken, deze zijn door niets meer te overtreffen. Dit gebeurde ooit met Shangaan Amethist, waar toen een heel verhaal en bewustwordingsproces aan vast zat. Een ander voorbeeld waren de Light Child kristallen. En een aantal meer. Kristallen die zo uniek en krachtig zijn, waarvoor je energetisch een diepe buiging maakt, omdat je hun grootsheid voelt. Ze hebben een tijdje achter gelegen, omdat ze aangaven dat er mensen zouden komen die op een bepaalde manier om ze zouden vragen. Die ‘wisten’ dat ze er waren. Dit was heel apart om te ervaren en wat bleek, dit gebeurde ook. Wow! Maar nu is het tijd om ze op een blog te plaatsen. We hebben er ook een aantal op de webshop gezet. We hebben geen idee of deze ooit nog op ons pad zullen komen, maar gelukkig weten we dat er nooit een tekort is, ze gaan toch precies naar waar ze naartoe horen te gaan. Zelf voelden we dat we een groot exemplaar in de winkel moesten houden. Bij het idee dat deze verkocht kon worden moest ik hard huilen, dus duidelijker kon de steen dit niet aangeven. Ook de anderen voelden zich er heel erg mee verbonden en waren blij dat deze bleef. Zo is deze unieke energie altijd in de winkel aanwezig voor eenieder die deze nodig heeft en dat is heel fijn.

Key Stone (Lithium Rookkwarts)

Deze unieke kristallen uit Bahia, Brazilië zijn enorm krachtig, ze bevatten zowel buitenaardse coderingen en sleutels als aardse energieën. Deze kristallen voelen als koninklijk, als Meesters, we voelden diep ontzag toen we deze voor de eerste keer zagen. De vormen zijn Elestiaal, Selfhealers, laserpunten, scepters, maar allemaal vol met prachtige patronen, sleutels, coderingen. Allemaal zijn ze verbonden, hebben ze een unieke samenstelling en energie. Ze voelen stevig in energie, iets wat we ook ‘mannelijk’ noemden. Ze kunnen meehelpen om de ware mannelijkheid in zijn meest prachtige vorm weer te ervaren. De woorden ‘steady as a rock’ en ‘giants’ komen door. De kristallen laten ‘oude’ bouwwerken zien, die ooit door buitenaardse energieën hier gebouwd, gemanifesteerd, of gecreëerd zijn. Het woord ‘oud’ is zo beperkt, want eigenlijk is deze kennis van alle tijden. Maar wij ervaren nu dat deze kennis een soort bevroren is in deze tijdsmatrix. Deze kristallen bevatten sleutels om codes van oude beschavingen of buitenaardse beschavingen te decoderen. Maar dan de energie vanuit de zuiverste vorm, vanuit de oorspronkelijke blauwdruk, dus niet de vervormde versie. In energie blijven deze kristallen rond de aarde cirkelen om informatie, wijsheid van oude bouwwerken, tempels, beschavingen en voorouders te helpen decoderen. Ook van beschavingen en gebouwen die aards gezien niet meer waarneembaar zijn, omdat ze bijvoorbeeld gezonken zijn, of bedolven. Dit kristal zal met jouw veld samenwerken. Deze bevat sleutels tot heel veel kennis, waar we nu met ons verstand amper bij kunnen. Deze informatie zal niet via je hoofd binnenkomen, maar via het weten. Deze kristallen geven de sleutels vrij als je met een zuiver hart en intentie werkt. Het opent informatiekanalen vanuit de hogere chakra’s. Het is belangrijk dat deze oude kennis nu vrijkomt, omdat wij daar nu veel mee kunnen, op persoonlijk vlak, maar ook op een collectief niveau. Deze kristallen helpen ons om stevig gegrond, geaard en meer in balans te leven en om te werken met deze hogere coderingen en informatie. Deze kristallen zijn zo enorm krachtig, ze dienen met een bepaalde eerbied, nederigheid, liefde en beleid gebruikt te worden. Deze kristallen zijn niet meer te manipuleren, we kunnen ze vertrouwen dat ze alleen prijsgeven wat voor het hoogste goed werkt. Dit kristal laat voelen dat alle delen in zich verenigd zijn, ook alle polariteiten als licht en donker, goed en kwaad. Deze laat weten dat wij ‘aardlingen’ overal een etiketje op plakken, hoger of lager vinden, van alles in een hokje plaatsen. Dit is de ervaring die wij als wezen in een menselijk lichaam hier op aarde kunnen beleven, kunnen uitwerken. Dit kristal is daaraan voorbij, staat als een rots, verankerd in zijn centrum. Deze kristallen helpen ons ook het moordende tempo welke we kunnen ervaren, de transformatieprocessen die maar blijven komen, dat we deze aankunnen. Als in het oog van een storm. Alle ervaringen die we op Aarde en tegelijkertijd in andere Universa opdoen hebben frequentie, een kleur, een toon en meer, dit hologram of muziekstuk neem je na deze incarnatie weer met je mee, daarmee reis je verder en plant je elders weer nieuwe zaadjes. Onze ervaringen zullen dienend zijn.

Dat was het weer voor nu. Heerlijk de kristallen ‘Lichtpuntjes’ in deze toch wel donkere herfstmaanden. Deze tijd waarin we vaak makkelijker naar binnen kunnen gaan en we eigenlijk kunnen leren om het Licht wat we in essentie zijn te gaan leven en uitstralen.

We zijn iedere vrijdag, zaterdag en zondag met de winkel geopend. Kijk voor afwijkende dagen even op de ‘Agenda’ op de website, vooral rondom feestdagen.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

2023

3, 4 en 5 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

10, 11 en 12 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

17, 18 en 19 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

24, 25 en 26 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu