Bezoek aan de Herkimer Diamond mijn.

Cyrille

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden dat Wim en ik een bezoek brachten aan de Herkimer Diamond mijn van de man waarvan wij altijd onze Herkimer Diamonds kopen in Tucson. Hij rijdt in januari altijd helemaal van zijn woon- en werkplaats in New York naar Tucson, waar dan de beurs is. Dat is een hele trip. Bijna 4000 km van het stadje Herkimer wat iets ten noorden van de stad New York ligt. Hij rijdt dus helemaal van het noordoosten van de VS naar Tuscon in het zuidwesten, en dat dan in de winter.

De al wat oudere man, die eigenaar is van de berg waar hij mijnt, vond het erg leuk dat we hem kwamen bezoeken en gaf ons heel enthousiast een rondleiding over zijn hele terrein. Hij vertelde dat hij de berg 59 jaar geleden gekocht heeft en in het begin met heel weinig gereedschap en apparatuur aan de slag ging om de kristallen te zoeken en uit de heel harde stenen berg te hakken. Inmiddels heeft hij wel wat meer professionele graafmachines kunnen aanschaffen, waardoor het werk iets sneller gaat. Gelukkig heeft hij nu wel hulp van een paar sterke jonge mannen, want we zagen dat het toch nog heel veel zwaar handwerk is. 

Als je daar op de berg bent voel je dus wel heel sterk de kracht die moeder aarde daar uitstraalt. Misschien is het wel door die krachtige Herkimer Diamond energie, dat de mensen daar dat zware werk zo lang kunnen doen.

Toen we bij hem aankwamen was het al wat later in de middag en mochten we dus met hem mee in een soort mini-terreinwagentje voor een rondje over de berg. Hij liet ons zien waar hij momenteel aan het werk is met zijn mannen, het huis van zijn dochter wat ook op de berg staat, zijn hangar waar hij een eigen vliegtuigje heeft staan en de plek waar ze stukken steen van de berg storten die ze eerst zelf hebben doorzocht op kristallen, maar waar echt nog wel wat kristallen in te vinden zijn. Op die berg met brokken steen mogen mensen tegen een kleine vergoeding zelf kristallen zoeken. Ze mogen dan gebruik maken van gereedschap wat hij dan uitleent. Dat is eens wat anders dan bijvoorbeeld een middagje mini-golf met de kinderen, haha. 

Wij hadden het geluk dat we op de plek mochten komen waar zij zelf nog bezig zijn. Het is zo bijzonder om dan zelf een kristal te vinden en dat gebeurde dus ook. Wim vond een losliggend kristal en ik een stuk steen met een kristalletje er nog in. We mochten het zo meenemen van hem.

We vonden deze man altijd al een lieverd, maar dat gevoel werd ook echt bevestigd toen we daar waren. Hij vindt het zo leuk om kinderen en volwassenen te zien genieten als ze zelf kristallen vinden en laat ook voldoende in de brokken steen achter, zodat ze eigenlijk altijd wel wat vinden. Ook in de winkel die hij erbij heeft verkoopt hij allerlei mineralen en kristallen voor een heel schappelijke (on-Amerikaanse) prijs. 

De winkel hebben we pas goed bekeken toen we de volgende dag terugkwamen. Hij had voor ons zijn voorraad met Herkimers klaarstaan, die we helemaal mochten doorzoeken. We hebben heel veel mooie grote en ook wat kleinere Herkimers bij hem gekocht. Op ons gemak konden we ze deze keer allemaal goed bekijken. Fantastisch!

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Na ons bezoek zijn we nog via de Niagara Falls (ook heel indrukwekkend) en bezoek aan mijn beste vriendinnetje op mijn middelbare school die nu in Canada woont, naar Detroit gereden. Vanuit Detroit zijn wij naar Denver gevlogen, waar Joan dezelfde middag ook aankwam vanuit Nederland. Ik ben alweer een paar dagen thuis, omdat we afgelopen weekend toch de winkel weer open hadden. Joan en Wim zullen aanstaande vrijdag terugkomen van de beurs in Denver en daarover zal Joan vast weer een blogje schrijven. Ik denk zelfs dat ze daar al aan werkt in de vroege uurtjes daar in het motel.

We zijn dus komend weekend weer open en allemaal aanwezig. Al zal je misschien wel aan Joan en Wim zien dat ze nog wat last hebben van een jetlagje. Daar ben ik dan gelukkig wel weer vanaf.

Agenda:

14 en 15 september (zaterdag en Zondag)

21 en 22 september (zaterdag en Zondag)

27, 28 en 29 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu