Inkoopreis Amerika deel 1

inkoopreis

Wij zijn weer geland in Amerika, de reis is soepel verlopen. De douane in Amerika is meestal een ramp omdat deze zo lang duurt. Vaak staan er rijen mensen te wachten, omdat ze van alles van je willen weten. Waarom je komt, of je eten bij je hebt, of geld. Ook wordt je iris gescand en je vingerafdrukken. Terwijl je van te voren al een ESTA, dit is een visum, moet aanvragen. Deze bevat ook al een grote lijst met vragen. Op het nieuws hadden ze al gewaarschuwd dat de rijen nog langer konden zijn door de shut-down in Amerika. De ambtenaren krijgen al een lange tijd geen loon en overal zou daardoor een minimale bezetting zijn. Nu waren wij gelukkig tijdens landen het enige vliegtuig en waren we er vroeg uit. We zagen dat er toch een paar beambten zaten en ze nu ook een selfscan gedeelte hadden waardoor alles vlotter ging, dus dit was fijn Amerika binnenkomen. Maar wat vooral heel fijn was, was dat alle koffers waren aangekomen ha ha. Had voor de zekerheid van alles wat in mijn handbagage gedaan en ook een groot vel met naam van ons motel en persoonlijke gegevens zodat mocht de koffer weer kwijt zijn dat ze hem snel konden nabrengen. Maar dat was gelukkig niet nodig, alles was veilig aangekomen.

De volgende ochtend zijn we vroeg naar Tucson vertrokken, dit is nooit een probleem want door de 8 uur tijdsverschil ben je toch heel vroeg wakker. Zo vertrouwd weer rond te rijden in onze mini Van, een grotere personen auto waar een hoop dozen vol met stenen in passen. Ook het landschap van dorre vlakten met de kenmerkende grote cactussen van deze streek is heel vertrouwd. Het rijgedrag van Amerikanen went nooit echt en dan waardeer je toch ons kleine Nederland weer. We schelden allemaal wel op het rijgedrag van de ander, maar een Nederlander is toch veel socialer, wij laten een ander invoegen en houden even  in als iemand met een richtingaanwijzer aangeeft dat hij ertussen wil. Nu hier reageren ze daar niet op, ze rijden in hun eigen wereldje rond en  houden totaal geen rekening met een ander. Zo apart om al deze verschillen te merken.

Als eerste zijn we trommelstenen gaan inkopen, omdat we wisten dat deze al vroeg geopend zouden zijn. Ze hadden ook gemaild dat ze een paar nieuwe soorten hadden en daar zouden er niet veel van zijn dus ze adviseerden ons om vroeg te komen. We waren ook wel heel benieuwd naar de nieuwe stenen. Als eerste pakten we de zeldzame, witte, opake, Montebrasiet uit Namibië. Onze vriend vertelde dat hij daar een geoloog had ontmoet die hem vertelde dat deze Montebrasiet het grootste gehalte Lithium van alle mineralen bevat, dus meer dan Lepidoliet en Petaliet. Wat apart dat zou je niet zeggen want normaal zijn de stenen die veel Lithium bevatten paars of roze/paars van kleur. Lithium geeft heel veel rust en ontspanning, dus wordt altijd heel erg gewaardeerd door mensen. Lithium wordt in de psychiatrie ook voorgeschreven aan mensen die erg overspannen of depressief zijn. 

Montebrasiet

Deze zeldzame steen heeft een lichte, zonnige vibratie die goed is bij depressie en angsten, ook helpt hij bipolaire stoornissen stabiliseren. De steen creëert een kalm centrum waarin je veranderingen of problemen die in je leven plaatsvinden kunt doorstaan. Hij laat je weten wanneer je in actie moet komen. Hij versterkt de wilskracht en als je een project wilt beginnen, maar deze nooit afmaakt, dan is dit de ideale steen voor jou. Hij stimuleert tevens je creativiteit. Montebrasiet brengt het hele chakrastelsel in één lijn en integreert de hogere chakra’s in het energieveld van het lichaam. De steen is ondersteunend bij spijsverteringsklachten, maagzuur, maagzweren, genetische stoornissen en hyperactiviteit. Hij harmoniseert de elektrische systemen van het lichaam.

Ze hadden ook getrommelde Danburiet. Wij zijn altijd dol op deze steen met zijn hoge, liefdevolle vibratie. We hadden hier altijd alleen maar de prachtige ruwe puntjes en punten van, maar nu toch ook maar een keer de getrommelde versie ervan ingekocht. 

Danburiet

Een lichtwerkerskristal bij uitstek met een zeer hoge trilling die je met de Engelen en het Christuslicht verbindt. Danburiet is verbonden met het pure witte licht, de goddelijke witte straal en met de energie van Aartsengel Michael. Het helpt je met wat je op aarde moet doen. Brengt genade, overgave en zet je in meesterschap. Werkt ego-oplossend. Ascensiekristal dat je helpt bij je hoogste kosmische doel. Bevat heel veel liefdesenergie en werkt sterk op het hart. Verbonden met de regenboogenergie en is voorbij de dualiteit. Helpt je op het pad naar verlichting heeft verbinding met sereniteit en eeuwige wijsheid. Goed bij ingrijpende veranderingen en helpt het verleden achter te laten. Zeer geneeskrachtig en verwijdert miasma’s. Helpt bij allergieën en chronische kwalen en is sterk ontgiftend. Goede stervensbegeleider. 

De andere nieuwe steen waar we heel benieuwd naar waren was de zeldzame Sausseriet, ze vertelden dat deze zachtgroene steen uit Pakistan Zoisiet en Scapoliet bevat. Ook deze hebben we ingekocht. Heerlijk om weer nieuwe kristallen te verwelkomen. We hebben ook prachtige roze, getrommelde Maria Magdalena Opaalkwartsen kunnen kopen. Welke wij ook nog nooit hadden is getrommelde Auraliet 23. De ruwe punten uit Canada hebben we al een aantal jaren in ons assortiment en heel fijn om er getrommelde exemplaren aan toe te kunnen voegen.

Auraliet -23

Een nieuwe ontdekking van zeer krachtige kristallen uit de heilige “Cave of Wonders” in het Boreal Forrest, ver in het noorden van Canada. Auraliet -23 is meer dan 1,2 miljard jaar oud. Elk kristal weerspiegeld zijn reis bevroren in de tijd. De steen lijkt op gewone Amethist, maar wetenschappers hebben 23 elementen en mineralen in de steen ontdekt, al zullen de verhoudingen en samenstelling bij ieder kristal anders zijn. Ze kunnen de volgende elementen bevatten: Titaniet, Cacoxeniet, Lepidoctrociet, Ajoïet, Hematiet, Magnetiet, Pyriet, Goethiet, Pyrolusiet, Goud, Zilver, Platina, Nikkel, Koper, IJzer, Limoniet, Sfaleriet, Coveliet, Chalcopyriet, Epidoot, Gilalite, Borniet, en Rutiel. De kristallen zijn voornamenlijk opgebouwd uit Amethist, Citrien en een zeldzame vorm van groene kwarts. De naam Auraliet komt van het prachtige verschijnsel van aarde en luchtverbinding dat ook wel bekend staat als het Noorderlicht, nl Aurora Borealis. Native Americans noemen dit fenomeen “het dansen van de geesten”. Auraliet heeft een krachtige verbinding met Eenheid, dat alles één is. Auraliet versterkt en vergroot de energie van andere kristallen, ook versterkt het de balans in het lichaam. Dit is een echt Acsentiekristal die   voor een verschuiving in je bewustzijn zorgt. Met dit kristal kun je echt een sprong maken. Hij stemt alle lichamen op elkaar af en stemt ze tevens af op de Universele Blauwdruk, wat een grote heling op alle niveaus teweegbrengt. Ook helpt hij je af te stemming op je Gidsen en de Engelenwerelden. De steen is verbonden met de kern van Moeder Aarde, maar ook met het Galactische Centrum. Als mens bewegen we ons hiertussen. Dit zorgt ervoor dat je eenheid in alles kunt zien, de goddelijke vonk in alles en iedereen. Ook is de steen perfect voor de healing van onze Aarde, het kan vastzittende energieën en trauma’s van plaatsen verwijderen. Auraliet kan zelfs gebruikt worden om nieuwe energiegritten te schrijven. Dit fantastische werkt op alle chakra’s en alle auralagen. Overal waar blokkades, energetische vervuiling of verzwakkingen zijn werkt dit kristal. In het begin kan het kristal onrustig aanvoelen omdat het zo krachtig werkt, maar als je het lange gebruikt zal er een gevoel van ruimte, vrede en een groter bewustzijn ontstaan. Met Auraliet kun je ook andere kristallen activeren. De steen is ook heel beschermend tegen allerlei vormen van negativiteit, het bevrijdt je van aanhechtingen, implantaten, maar verlost je ook van negatieve verbindingen en karmische patronen uit het verleden. Alles kan oplossen en bewegen naar Eenheid. Dit is een fantastisch Nieuwetijds Kristal.

In Denver hebben we een hele leuke Peruaan ontmoet die in Amerika woont, hij heeft een kleine groothandel met stenen uit Zuid Amerika en soms ook andere landen. Grappig genoeg hebben we bij hem in Denver de prachtige Mangano Calciet harten uit Pakistan ingekocht. We zouden deze in Tucson weer bij kunnen kopen. Nu bleek hij al 3 weken te wachten dat zijn container ingeklaard wordt, dit door de shutdown. Het rare is dat deze mensen dan ook nog voor de opslag van de stenen moeten betalen en dit kan best oplopen. Hij wist niet wanneer ze zouden komen, laten we hopen dat ze nog komen tijdens ons verblijf, zodat we ze nog kunnen inkopen. We zagen bij hem in de buurt een handelaar die een aantal kleine plastic doosjes met mini mineralen verkocht. Normaal kopen wij deze niet snel, maar we zagen een aantal doosjes met hele mooie, felrode Crocoïet staafjes, doosjes met Elbaïet, kristalletjes, een aantal met mooie kleine felgroene Smaragd kristalletjes en ook felgroene Chroom Tremoliet. We hebben deze doosjes toch ingekocht omdat we voelden dat ze mee moesten.

Tremoliet (chroomtremoliet)

Dit is een steen van hogere kennis en verbinding op vele niveaus. Het kristal trekt mensen naar je toe en helpt je in contact te blijven met mensen die ver weg zijn. Er wordt een mentaal beeld van een persoon op het kristal geprojecteerd, waardoor die persoon dichterbij komt, hetzij geestelijk, hetzij lichamelijk. Tremoliet stimuleert de pijnappelklier en het 3eoog, verbindt je met hogere wezens en trekt leiding en steun van andere dimensies aan. De steen helpt bij het lezen van de Akashakroniek voor je ziel. Tremoliet versterkt het aangeboren vertrouwen en helpt je om in het huidige moment te blijven. Hij biedt kracht en moed aan mensen die met een moeilijke situatie kampen, vooral als ze nerveus van aard zijn. Hij gaat bezorgdheid en paniek tegen, ruimt emotionele bagage op en doorbreekt ontkenning. Een nuttige steen voor sensitieve kinderen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen, omdat hij iedereen zich veiliger laat voelen. Onder het hoofdkussen gelegd biedt hij steun aan kinderen die last hebben van nachtmerries of  angsten voor de nacht. De steen versterkt de longen en is heilzaam bij ademhalingsproblemen zoals astma en kortademigheid door paniekaanvallen en stimuleert ook neurotransmitters.

Daarna zijn we naar de plek gereden waar we altijd Apofyliet inkopen. Ik had daar een aparte ervaring, we liepen naar binnen en toen ik het gebouw binnen kwam kreeg ik heel sterk te voelen dat de kwaliteit slecht was, heb dit nog nooit ervaren. Sprak het gelijk uit naar Wim en Cyrille en toen we langs alle tafels met uitgestalde waar liepen bleek dit zo te zijn. We zagen misschien maar 4 stukken die van een kwaliteit waren die wij gewend zijn. Normaal vinden we wel honderd van zulke stukken tussen alle anderen. We zijn toen ook nog naar een andere loods van hen gegaan waar alle individueel geprijsde stenen van een duurdere tot zeer dure klasse staan en het leek er wel op dat ze zelf door de voorraad heen gegaan waren en de wat mooiere stukken die wij normaal kiezen eruit gehaald hadden en dan voor een absurde prijs bij de duurdere hadden neergezet. Heel vreemd, maar het leek er ook op dat ze op een minder mooie laag hadden gemijnd. We zien volgend jaar wel weer of er weer mooie exemplaren opduiken, blijkbaar is het dit jaar niet de bedoeling dat we deze steen weer inkopen. 

We hebben een beetje het gevoel dat veel ‘oude vertrouwde’ patronen doorbroken worden, dit heeft natuurlijk ook met onze persoonlijke groei als mens te maken en dat wordt altijd weerspiegeld door het dagelijkse leven. Het is een reis in vernieuwing en vertrouwen en overgave en dat zorgt ervoor dat er ook ruimte ontstaat voor magie en voor nieuwe stroming, dus dat is dan ook weer heel mooi en spannend.

Als laatste zijn we naar een van onze favoriete Brazilianen gegaan. Hij was die ochtend al vroeg begonnen met het uitpakken van een paar vaten. Meestal gaan we iedere dag wel een tijdje naar hem toe. Andere jaren zijn we er meestal als eerste bij en dan is het met allemaal mensen duiken op de vaten en snel uitpakken en kijken welke stenen je bevallen, deze keer waren we later, en zo apart, er waren al een paar vaten uitgepakt en de sfeer voelde heel rustig, bijna sereen. We vonden op de tafels prachtige stenen die ons riepen, die blijkbaar niemand anders zag. We hebben deze dag op een heel andere manier bij hem uitgepakt die ook heel erg prettig was. We hebben een aantal mooie grote stukken bergkristal met Chloriet erin  grote lemurisch zaad kristallen die men ook wel floaters  of slefhealers noemt en mooie grote en kleine Lodoliet kwarts en prachtige geslepen punten die Amfibool achtig leken maar ook veel Sacred heart waren. Van Sacred heart hebben we ook nog een grote cluster gevonden. Thuis gaan we ze allemaal eens goed bewonderen en een naam geven. We hebben bij hem ook een doosje met echt prachtige Lepidoliet met felroze Toermalijn erin gevonden, ik vroeg hem of hij meer had, maar helaas was dit het enige, dit was ook het geval met een doosje diep roze, ruwe Rhodoniet. Echt beide prachtige stenen. In de winkel hadden wij al de roze Rhodoniet uit Peru en de krachtige diep roze met zwarte Rhodoniet in kwarts trommelstenen en nu ook wat van deze diep roze/rode Rhodoniet uit Brazilië.

Rhodoniet

Deze roze/rode steen met zwarte vlekjes stabiliseert emoties, geeft liefde en moedigt vriendschap tussen mensen aan. Dit kristal is goed voor het hart en hartchakra, het reinigt en activeert ze en laat bij conflicten beide kanten van de zaak zien .Rhodoniet ondersteunt bij paniek aanvallen en emotionele schokken. Hij is zeer genezend bij mensen die mishandelt zijn en last hebben van emotionele zelfvernietiging. Rhodoniet geneest emotionele wonden uit het verleden en transformeert pijnlijke emoties. De steen helpt om te vergeven en helpt bij verzoening na langdurige pijn en mishandeling. De steen helpt ook om verraad en verwaarlozing uit dit of een vorig leven te verwerken. Met zijn vermogen om onzelfzuchtige eigenliefde en vergeving te bevorderen helpt hij om projecties terug te trekken. Ook ketst de steen wraak gevoelens en beledigingen van anderen af. Deze steen brengt yin en yang in evenwicht, aardt energie en helpt u uw doel te verwezenlijken. De steen is behulpzaam bij mantra’s en brengt de ziel meer in harmonie met de vibratie. Leg de steen op het gewonde hart of op plekken van wonden. De zachtroze energie die de steen uitstraalt geneest emotionele kwesties. Dit kristal brengt de chakra’s op één lijn en verwijdert blokkades die zicht hierin bevinden en activeert de pijnappelklier en maakt zo intuïtieve waarnemingen gemakkelijker.

Hij had ook nog een nieuw gevonden Amethist, van deze had hij grote clusters. Toen we ze zagen waren we op slag verliefd. De krachtige energie en schoonheid van de stenen voelen heel erg als Auraliet. We zullen ze dan ook in de winkel bij de Auraliet zetten. Het zijn prachtige punten aan elkaar van dieppaarse Amethist met de voor Auraliet zo kenmerkende rode coating van Hematiet. 

Auraliet

Deze steen bestaat net als een Super 7 uit verschillende componenten. De kristallen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De basis mineralen zijn amethist, citrien, groene kwarts, rookkwarts, cacoxeniet en op de top hematiet. Dit zijn de voor het oog zichtbare mineralen. Ook zouden er nog meer mineralen componenten in zitten, zoals lepidicrociet, goethiet, magnetiet, pyriet, rutiel en anderen, sommige microscopisch klein. Als je het kristal op het kruinchakra houdt, stroomt de energie in de hersenen en worden zowel het 3e oog- als het kruinchakra geactiveerd. Het kristal geeft in het hoofd een gevoel van vrede en rust en laat je het Nu ervaren. Tijdens mediteren met Auraliet kun je in de diepte van je wezen schouwen terwijl je geest en emotionele lichaam rustig en kalm zijn en het vloeibare kristallichaam wordt afgestemd op zijn goddelijke blauwdruk. Wanneer je een kristal op de kruin houdt en een tweede op het hart, dan ontstaat er een krachtige verbinding tussen deze twee, waardoor je bewuster vanuit je hart gaat leven. Auraliet stimuleert een hoger bewustzijn en telepathische verbinding met je gidsen en beschermengelen, terwijl hij je tegelijkertijd met zijn aardende werking in het Nu houdt. Hij geeft een directe verbinding met wat in de spirituele literatuur “het magische Nu” genoemd wordt. Hij verbindt je met je hogere zelf en helpt je je leven te leven naar je hoogst doel. Auraliet kan een proces van innerlijke zuivering op gang brengen voor hen die de zegeningen van dit kristal willen ontvangen. Hij doorbreekt patronen, verlicht zorgen en angsten en maakt oordeel loos. Het kristal geeft je een gevoel alsof je gedragen wordt naar een hoger niveau getild wordt, zodat je het leven vanuit een nieuw perspectief ziet, vol nieuwe hoop en optimisme, ontdaan van sluiers en illusies. In het Nu en in verbinding met je hogere zelf. Een ander effect van dit kristal is een toename van je intuïtie en een afname van lichamelijke problemen, ook wordt de kundalini geactiveerd. Paranormale begaafdheid, heldere dromen en contact met Engelen worden ook door dit kristal geactiveerd. Als een steen van de goddelijke blauwdruk is Auraliet uitstekend geschikt als healingsinstrument. Je kunt hem op elk gebied van het lichaam gebruiken en daar zal hij weer balans of heling brengen zoals de oorspronkelijke blauwdruk is. Auraliet herinnert het lichaam op cellulair niveau aan zijn perfecte staat. De steen helpt ook de ziel te helen, door inzicht te geven in karmische patronen van vorige levens. Hij moedigt aan om ieder moment te ervaren met een positief gevoel.      

Dit was het even voor nu uit Amerika, we gaan ons zo aankleden, ontbijten en weer op naar ons volgende avontuur. In de volgende blog zullen we weer laten weten wat we nog meer hebben kunnen inkopen.

Menu