Inkoopreis en de winkel opnieuw inrichten deel 2

inkoopreis

We willen heel graag beginnen met een steen die ons omver blies. Jaren geleden hebben wij Vivianiet uit Australië gehad. Prachtige stenen die we bij een Australiër kochten en die hij op het strand gevonden had. Maar opeens kwam hij niet meer naar Tucson en vonden wij alleen nog wat trommelsteentjes van deze krachtige, beschermende steen met hoge vibratie. We zagen wel eens andere petrol groene Vivianiet uit Peru die zo krachtig aanvoelde, maar helaas was deze zo kostbaar dat we deze nooit konden kopen. Deze keer konden we niet om de Vivianiet uit de Rosia Poieni kopermijn, Musca, Lupsa, Roemenië heen. We hebben losse plakjes van de kristallen kunnen kopen en kristallen op matrix. Soms zie je ook wat Pyriet kristalletjes op het moeder gesteente. 

Vivianiet

Deze zeldzame steen is met zijn voedende energie een weldaad voor lichaam en emoties. Hij is zeer behulpzaam bij healing en rituelen, zowel direct als op afstand. Hij helpt je om negativiteit uit je gedachten te halen en reinigt je aura, omdat hij negatieve energie opheft. Deze krachtige emotionele heler helpt realistische doelen te stellen en te bereiken en geeft de kracht om bij tegenslag door te gaan. Ook is hij behulpzaam bij trauma’s en onbalans. De energie van de steen is nuttig om stress en hartzeer op een diep emotioneel niveau te verlichten. Vivianiet maakt het leven stimulerend en uitdagend i.p.v. saai. Op het 3e oog verscherpt hij je intuïtie en helpt hij je bij multidimensionale reizen. Hij heeft toegang tot het doel van je ziel en helpt je te zien wat voorheen duister was. Hij haalt de sluiers van je ogen weg en maakt echt zien mogelijk. Ook fysiek helpt hij bij allerlei problemen met de ogen. Deze steen is krachtig verbonden met het hartchakra en tijdens meditatie met de steen helpt hij je om je hart te horen spreken en moedigt hij je aan om te uiten wat er in je speelt. Als je met deze steen resoneert, ontstaat er een gevoel van diepe vrede en emotionele balans. Vivianiet helpt je om zorgen los te laten door je hart onder te dompelen in gelukzalig licht. Hij geeft hulpverleners of verzorgers die uitgeput zijn nieuwe inspiratie. Hij laat je hart ontbranden en herinnert je dat achter alles liefde schuilt. De liefdevolle, krachtige vibratie van Vivianiet stimuleert bij de meeste mensen gevoelens van diepe compassie voor anderen, vooral voor degenen die hulp nodig hebben na een trauma of onrust. Als je afstand in je relatie ervaart, het ontbreekt aan nabijheid of kracht kan Vivianiet je helpen om de intensiteit en levendigheid van je persoonlijke verbinding en die met je partner te herstellen. Tevens opent hij je hartchakra waardoor je ontvankelijk wordt voor de helende kracht van liefde van anderen en van de Goddelijke Bron. Op fysiek niveau stimuleert hij het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ook kan hij het herstel na een ziekte versnellen vooral bij het helen van fysieke wonden. Maar ook je emotionele gezondheid wordt krachtiger door deze steen. De ruwe komen uit de Rosia Poieni kopermijn, Musca, Lupsa, Roemenië.

Nog niet zo lang geleden schreven we over de zeer zeldzame, kleine ruwe kristalletjes van Grandidieriet uit Madagaskar. We zijn heel gelukkig dat we er nu ook wat trommelstenen van hebben kunnen inkopen. Deze zijn een stukje groter. Echt de moeite waard om deze stenen een keertje te voelen.

Grandidieriet

Grandidieriet doet zijn naam eer aan. Ondanks zijn veelal kleine formaat is de steen Grand, ofwel groots. Het is een Meester Helingskristal, specifiek voor de gebieden vanaf het hartchakra naar de hogere Chakra’s. Als je de steen vastpakt, voel je op een rustige, vredige manier een vreugdevolle energie door je lichaam stromen. Hij komt rechtstreeks binnen in je hart, het voelt als een liefdevolle aanraking door de Goddelijke Bron zelf. Alle muizenissen in je hoofd, de ruis op de lijn, maakt hij schoon en tevens helpt hij jezelf en de ander vergeven. Grandidieriet brengt helderheid. Hij werkt op je zintuigen, verandert hoe je dingen hoort of zegt. Niet meer vanuit zwaarheid, pijn en lading, maar leert je luisteren en spreken vanuit je hart, vanuit je ‘zijn’. Het is een Aquarius steen met een hoge trilling/vibratie, verbonden met de zee en de liefdevolle energie van Walvissen en Dolfijnen. Grandidieriet helpt om vastgeroeste patronen, overtuigingen, conditioneringen, lading en angsten te helen en achter je te laten. Al onze ervaringen zijn in ons aanwezig, maar worden geschoond van alle lading. De energie van het Aquarius bewustzijn, dat ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd wordt staat voor: Transformatie, eenheid, heelheid, liefde, acceptatie, naastenliefde, compassie, vrijheid, en vrije wil ervaren. Als een zee spoelt hij alles schoon. Bevrijding van oude, pijnlijke emoties, van conditioneringen en ervaringen uit het verleden. Hij laat je weer zien dat je een prachtig, goddelijk wezen bent, dat je niet beschadigd, maar heel bent. Ook laat hij je voelen dat we allen één zijn, maar dat toch ieder persoon zijn unieke blauwdruk heeft. Het is een hele krachtige steen die de hogere chakra’s met het hart verbindt. Het kristal verbindt ons weer met onze Goddelijke oorsprong. Hij opent je ogen en je hart om de schoonheid in alles om je heen te zien. Hij helpt je de focus te richten op vreugde, liefde, vrijgevigheid van de menselijke geest i.p.v. dat we maar bezig blijven met kracht te geven aan negativiteit. Hij zal blokkades met laserachtige precisie openbreken, chakra’s voorzichtig en liefdevol reinigen, activeren en uitlijnen. Grandidieriet inspireert ons om op een vreedzame en positieve manier naar anderen uit te reiken, bewust te blijven, met mededogen te handelen, zachtaardig en vriendelijk te zijn. Je zult in de ander de positieve spiegels gaan zien i.p.v. de negatieve. Als je het gevoel hebt dat je je passie of doel kwijt bent geraakt, als je je geblokkeerd of belemmerd voelt, laat Grandidieriet je leiden. Hij zal je direct verbinden met het Goddelijke in je, je Hogere zelf, de Engel die je bent. Als je erg moe of lusteloos bent, weinig energie hebt zal de steen je weer nieuwe energie geven. Energetisch lijkt de steen wel familie van de Lemurisch Aquatine Calciet, want ook Grandidieriet helpt ons weer de energie van Lemurië herinneren. Dit krachtige Aquarius kristal helpt je je Bewustzijn op aarde te leven.

Ook uit Madagaskar hebben we een andere voor ons nieuwe combinatie ingekocht, het zijn bollen van Golden Healer met Rookkwarts. Wat een fijne energie hebben deze stenen. Het hoge licht van de Golden Healer gecombineerd met de aardende en reinigende eigenschappen van Rookkwarts.

Golden Healer met Rookkwarts

Dit kristal met een zeer hoge vibratie is heel bijzonder en brengt het Christusbewustzijn op aarde. Het is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en Healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Golden Healer kwarts bevat natuurlijke bio scalaire golven die heling op zowel multidimensionaal als op cellulair niveau geeft. Hierdoor veranderen je cellen en je blauwdruk in de meest optimale vorm, waardoor schadelijke patronen in je voorouderlijke DNA-tijdlijn gedecodeerd worden. Het brengt balans in je cellen op celniveau en beschermt de matrix van het lichaam tegen elektromagnetische straling. Deze Bio-scalaire golven activeren de chakra’s en de meridianen en zorgen voor heling van de etherische blauwprint op het gebied tussen geest en materie, waarna het lichaam kan helen. Dit zorgt voor grote veranderingen in je leven die weinig moeite zullen kosten. Healers zouden een grote steen onder hun massagetafel kunnen plaatsen. Het versterkt heling op alle niveaus en is een prachtig instrument die het lichtlichaam voorbereid voor de instroom van kosmische energie die je bewustzijn zal vergroten. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven, zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde en zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s.

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je aan radioactief materiaal bent blootgesteld, radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

Mooie Sacred Heart kristallen uit Madagaskar kwamen we al een tijd niet meer tegen, maar tot ons grote geluk zagen we bij een vrouw twee mandjes met daarin bollen en in het andere mandje wat hartjes van deze prachtige, liefdevolle steen. Ze zijn glashelder en van een hele hoge kwaliteit en energie. Ze stralen je werkelijk tegemoet.

Sacred Heart Crystal

Sacred Heart Crystal is een naam die wij geven aan een heel bijzonder combinatiekristal, het is een combinatie van Agnitiet met een Golden Healer en Maria Magdalena kristal. Dit prachtige kristal geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, welke zich in het centrum van ons hart bevindt. Deze unieke steen helpt je om dit licht in jou te doen ontwaken waardoor je hart krachtig wordt en je liefde in kracht zal toenemen. De liefde voor jezelf, maar ook de liefde voor alles om je heen. De liefde van je heilige hart die zich iets boven je hartchakra bevindt. Dit is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als deze plek is geactiveerd zal het Roze Vuur hier altijd uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken. De steen zorgt voor passie, moed en liefde, voor de expressie van onvoorwaardelijke liefde. Tevens is het verbonden met de zachte liefdevolle vrouwelijke energie, de straal of Vlam die verbonden is met de lijn van Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin die door deze kristallen heen werken. Ze hebben een reinigend en helend effect op de ziel en alle lichamen. Ze werken via het licht van ‘Al Wat Is’, doorbreken oude patronen en verbinden je met het hoogste niveau van wie jij bent. Oude, beperkende denkpatronen worden in het licht van dit kristal getransformeerd, vitaliteit neemt toe en je hart zal vol vreugde zijn. Dus heel goed bij het helen van traumatische ervaringen of bij schuldgevoelens. Dit kristal geeft diepe innerlijke vreugde. Het opent het ‘innerlijk weten’ en helpt ons herinneren dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie van ons Universum. Dit kristal straalt tot in onze cellen en leert dat liefde de sleutel tot genezing van lichaam en ziel is, daardoor is dit Sacred Heart Crystal een echt Nieuwe Tijdskristal. Het kristal is verbonden met alle chakra’s van het eerste tot de kosmische, het zorgt ook voor een krachtige verbinding tussen ons aardse deel en het Goddelijk deel dat we in wezen zijn. Het helpt ons weer herinneren en om in onze werkelijke creatiekracht te stappen en te gaan leven wie we werkelijk zijn. Dit is een prachtig Meesterkristal dat nu is gevonden omdat het ons kan helpen de Nieuwe Aarde gestalte geven. 

Nikki en Wim hadden op hun voorraad lijstje Pyriet blokjes staan. We hadden er best veel van ingekocht, maar ze bleken toch al bijna op te zijn. Veel kinderen zijn dol op deze stenen en ongemerkt zijn ze de winkel uitgevlogen. De laatste beursdag kwamen we ze gelukkig tegen. We hebben weer de kleine blokjes gekocht en ook grotere uit Spanje. Ze zijn prachtig goud van kleur en hebben een hele mooie vorm. 

Pyriet

Pyriet is een aardende steen die staat voor het ‘mannelijke’ aspect van Moeder Aarde, maar die zowel voor mannen als voor vrouwen het derde chakra krachtiger maakt. Hierdoor neemt je vitaliteit en je wilskracht om je taken hier op aarde af te maken toe. Steen van creativiteit, doorzettingsvermogen en ambitie. Hij maakt assertief en helpt je om angst te overwinnen en uit slechte relaties te stappen. Pyriet is een steen van manifestatie die je helpt angsten te overwinnen, actie te ondernemen en om voor overvloed in je leven te zorgen. Pyriet helpt een energieschild creëren die negatieve energie en vervuilde stoffen op allerlei niveaus blokkeert. Hij helpt ook voorkomen dat er energie uit je aura en fysieke lichaam lekt. Hij maakt positief en helpt dromen op aarde te manifesteren. Ondersteunende steen voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Hij helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Pyriet helpt om hogere frequenties en kennis in het fysieke lichaam te integreren, dus heel goed om te gebruiken samen met kristallen die een hoge vibratie hebben. De steen resoneert zowel met het element aarde als met vuur en maakt het mogelijk je met de energie van de aarde te verbinden en deze door je lichaam te laten stromen. De frequentie van Pyriet stimuleert creatieve energie en helpt een gezonde seksualiteit te hebben. Geeft kracht om zorgen en slechte gewoontes te overwinnen. Deze steen is goed voor het uithoudingsvermogen en helpt lichamelijke prestaties te verbeteren. Energetisch ondersteunt Pyriet het bloed en het zuurstoftransport hierin. Goed voor vermoeidheid, geheugen, het spijsverteringskanaal, de longen, astma en bronchitis. Ook goed voor de mannelijke geslachtsorganen.

Van Avaloniet hebben we een heel groot assortiment. We hebben ruwe exemplaren uit Afrika en de hemelsblauwe uit Turkije. Hier hebben we de half-gepolijste knollen van, trommelstenen, hartjes en nu ook hele kleine hartjes, schedeltjes en Drakenschedels. Wat een heerlijke steen. Wij noemden de Drakenschedels van deze steen Luchtdraken, ook omdat sommige op witte wolkjes in een blauwe lucht lijken, maar ook door de energie. Nu las ik in een boek over Draken, welke ik van een lieve klant had gekregen en die in de winkel bij de boeken ligt, dat blauwe Draken ook vaak Water Draken zijn. Iedereen kan voor zichzelf bepalen hoe een steen voor hem of haar voelt, wie weet voelen ze nu voor sommige mensen als Water Draken. 

Avaloniet (blauwe Chalcedoon)

Biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. Je maakt contact met elfen, feeën en deva’s en dus met oude magie, zoals in Avalon in de tijd van Koning Arthur en Merlijn. Dit kristal opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten. Je komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres) Avaloniet helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachtepatronen. Blauwe chalcedoon is een steen met grote helende eigenschappen en zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Hij is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Deze mystieke steen stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goed bij mensen die zich onbegrepen voelen. Dit is een steen die ondersteunt en voedt en woede, infecties en ontstekingen neutraliseert. Hij helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden zowel uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Deze steen lost oude patronen van onderdrukking op en moedigt een nieuwe manier van uiten aan. Bij alles op het gebied van de keel, keelontsteking, angina, verkoudheid, praten, slikken, emotie, verdriet kan deze steen uitkomst bieden. Ook goed voor de botopbouw, versterkt tanden en kiezen, maar ook bij reuma achtige pijnen. Ook goed bij problemen met de schouders en nek, een slecht werkende schildklier en het lymfestelsel. Werkt koortsverlagend en verwijdert blokkades in het zenuwstelsel. Bij genezing met geluid helpt deze steen te focussen en richt geluid naar de juiste plaats. Hij helpt je in het Nu te zijn.

Uit Brazilië hadden we in Denver grotere Golden Healer Lemurian clusters ingekocht. Deze met kleinere punten zijn dit jaar gevonden. Op deze beurs hebben we ook kleine clustertjes ingekocht. Zo fijn dat we ze nu van klein tot groot in de winkel en het pakhuis hebben liggen.

Golden Healer Lemurian

Dit kristal met een zeer hoge vibratie is heel bijzonder en brengt het Christusbewustzijn op aarde. Het is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en Healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Golden Healer kwarts bevat natuurlijke bio scalaire golven die heling op zowel multidimensionaal als op cellulair niveau geeft. Hierdoor veranderen je cellen en je blauwdruk in de meest optimale vorm waardoor schadelijke patronen in je voorouderlijke DNA-tijdlijn gedecodeerd worden. Het brengt balans in je cellen op celniveau en beschermd de matrix van het lichaam tegen elektromagnetische straling. Deze Bio-scalaire golven activeren de chakra’s en de meridianen en zorgen voor heling van de etherische blauwprint op het gebied tussen geest en materie, waarna het lichaam kan helen. Dit zorgt voor grote veranderingen in je leven die weinig moeite zullen kosten. Healers zouden een grote steen of punt onder hun massagetafel kunnen plaatsen. Deze kristallen werden gebruikt in de genezingstempels van Lemurië. Ze dragen niet alleen de kennis van Lemurië, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en de punt projecteert het als een laser. Via de ribbels kun je informatie uitlezen. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing, ze zijn verbonden met de Hators, die van Venus komen. Het versterkt heling op alle niveaus en is een prachtig instrument die het lichtlichaam voorbereid voor de instroom van kosmische energie die je bewustzijn zal vergroten. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde en zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie.

Ook uit Brazilië is de Blauwe Paraiba kwarts. We hadden er in Denver al mooie kleinere geslepen punten van ingekocht en nu zagen we bij iemand een doosje met prachtige hartjes. Ze zijn heel mooi van vorm en kleur. Soms zijn harten jammer genoeg niet zo mooi van vorm, maar deze zijn perfect en ook vrij plat waardoor de prijs altijd gunstiger is. Altijd fijn voor ons Hollanders. 

Blauwe Paraiba kwarts

Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen uit Brazilië die lichtblauwe vlekken erin heeft van Troilite en donkerblauw van Lazuliet. De steen wordt Paraiba kwarts genoemd omdat de blauwe kleur net zo prachtig is als die van de Paraiba toermalijn. Deze zeldzame, rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen, die turkooisblauwe vlekken bevat die je verbinden met Engelen van waarheid en wijsheid. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. Deze steen met een hoge vibratie brengt harmonie en licht en helpt de gave van spirituele evolutie te vinden. Hij stimuleert vergeving op multidimensionale niveaus en bevrijdt je van je karmische verleden. Hij kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is ook verbonden met de ‘normale’ blauwe straal, die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Leert je houden van jezelf zoals van God. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal schoont het ego. De blauwe straal is verbonden met Neptunus en de Plejaden. Deze straal is verbonden met het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken.

Ook uit Brazilië hebben we weer ruwe Watermeloen Toermalijn stukjes kunnen inkopen. Wat een heerlijke steen is dit. Zo verbonden met het hartchakra. In Denver tijdens het openen van de vaten kwam er ook een plastic zakje uit, toen wij deze open maakte zagen we ruwe Toermalijnstaafjes die ons bijna deden huilen. De Braziliaan zei dat ze heel speciaal waren en dat hij ze maar apart in een zakje had gedaan. De meeste zijn staafjes Watermeloen Toermalijn, sommige alleen Roze Toermalijn. Ze zijn allemaal drusy, begroeit met ragfijne Lepidoliet en hoe het lijkt kwartskristalletjes. Zo mooi en fragiel om te zien, Wim noemde ze tijdens het fotograferen de Elven Toermalijntjes en die naam geven we ze maar. Want de schoonheid en teerheid, maar toch ook de kracht doen aan Tinkerbel denken, ze hebben het ragfijne uiterlijk van een van stoer Elfje. 

Elven Toermalijn 

Deze prachtige kleine, ruwe stukjes van veelal Watermeloen Toermalijn hebben een drusy uiterlijk. Ze zijn begroeid met ragfijne Lepidoliet en kwarts. Sommige zijn alleen van Roze Toermalijn. Doordat groene en roze Toermalijn besloten om samen te werken bezit deze steen een enorme liefdeskracht en heeft hij een diepe impact op je hartengroei en –schoonmaak. Je kunt hem op elke chakra toepassen. Hij ontlaadt en werkt diepgaand helend. Dit is een super activator van het hartchakra, verbindt deze met het hogere zelf en koestert liefde, tederheid en vriendschap. Hij helpt karmische stukjes, die je nog steeds belemmeren in je groei, of die een diepe pijn of verdriet veroorzaken op te lossen.  Deze steen leert je geduldig, tactvol en diplomatiek te zijn. Watermeloentoermalijn ondersteunt je ascensie-processen tot op de hoogste niveaus door zijn enorme liefdesfrequenties.  Hij geeft verlichting bij depressies en angsten en bevordert innerlijke zekerheid. Hij laat je situaties begrijpen en bedoelingen duidelijk verwoorden. Hij helpt bij emotionele gebreken, verzacht oude pijn en is weldadig voor relaties. Deze steen heft eventuele weerstand tegen opnieuw ‘heel worden’ op. Hij bevordert het herstel van zenuwen, vooral bij verlammingen of multiple sclerose en is goed bij stress.

Het Lepidoliet op de buitenkant verjaagd negativisme, activeert en opent de chakra’s van de keel, het hart, het derde oog en de kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Deze steen helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha kronieken. Het kristal stemt u af op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade in uw leven vormen en kan u tevens meenemen naar de toekomst. Lepidoliet is zeer nuttig bij het verlichten van stress en depressiviteit. Het maakt een einde aan dwanggedachten, neemt wanhoop weg en helpt tegen slapeloosheid (leg een plakje onder het kussen). Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Uitstekend voor het overwinnen van emotionele afhankelijkheid. Ondersteunt het opheffen van verslavingen en helpt bij anorexia. Emotioneel laat Lepidoliet u steviger in uw schoenen staan, vrij van de invloeden van anderen. Goed bij slaapstoornissen en emotionele stress. Het verlicht allergieën, versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting, epilepsie en Alzheimer, verdooft ischias en zenuwpijn en helpt bij gewrichtsproblemen. Het ontgift de huid en bindweefsel, als elixer goed tijdens de menopauze.

We verkopen al heel lang Regenboog Bergkristal brokjes samen met ruwe Rozenkwarts en Amethist. Deze ‘gouden driehoek’ hebben wij ook in de waterkannen liggen, omdat ze het water uit de waterleiding wat vaak niet meer zo sprankelt weer energie geven. Maar regelmatig werd er gevraagd of er ook niet grotere brokken van waren. Deze kwamen wij helaas nooit tegen, maar nu hebben we dus ook iets grotere exemplaren in de winkel, joepie, zo leuk.

Regenboog bergkristal

Deze stenen zijn verbonden met het regenbooglicht, die eenheid en kracht vertegenwoordigen. Hierdoor brengen deze kristallen bewustwording, zuivering en transformatie. Tevens bieden ze nieuwe hoop, groei, geloof en goddelijk vertrouwen. Het is ook een zeer krachtige healer en energieversterker. Het kristal neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Als je dit kristal vasthoudt verdubbelt dat je bio-magnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Het brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Het reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal de energie en helpt het oude conditioneringen, karmische patronen en oude ego stukken losmaken en transformeren, waarna je meer licht kunt opnemen en uitstralen. Bergkristal is een grote energiebespaarder en stimuleert het immuunsysteem.

We hebben ook weer wat hele mooie Rozenkwarts Engelen kunnen kopen. Engelen van Rozenkwarts hebben zo’n liefdevolle energie. Zo mooi ook om een geliefd iemand cadeau te geven. De carving van de Engelen is mooi vrouwelijk en de kwaliteit van het Rozenkwarts is ook heel mooi. Ook een mooi Kerstcadeau.

Een steen die we aan het einde van de laatste dag zagen liggen en die er echt uitsprong waren kleine, blauwe ruwe stukjes, ze trokken ons heel erg aan. De verkoper vertelde dat het Scandium Beril uit Pakistan was. Het doosje stond naast een doosje met Fenakiet en Herderiet, dit zijn kristalletjes met een zeer hoge vibratie en voor ons voelden deze blauwe kristalletjes net zo bijzonder. Een vriend van ons die al jaren mineralen bestudeerd, omdat ze echt zijn passie zijn vertelde mij tijdens het schrijven van deze blog dat Fenakiet, Berylloniet, Herderiet en zelfs Tugtupiet ook Beril bevatten. Zo fijn om iedere keer weer bij te leren, dank je wel Ton. Fantastisch om nog een andere Beril soort erbij te hebben. In de winkel hebben we al de voor iedereen bekende soorten als; Aquamarijn, Morganiet, Smaragd, Heliodoor, Bixbiet en zwarte Beril en nu ook deze Scandium Beril. Toen ik de naam googelde kwam ik dit tegen: Mendelejev, de bedenker van het periodiek system, voorspelde in 1871 het bestaan van Scandium. Het werd vijf jaar later ontdekt in de vorm van het oxide. Het behoort samen met Yttrium en de Lanthaniden tot de groep van de zeldzame aarden. Het is een zacht zilverachtig metaal dat bij blootstelling aan lucht een lichtgeel/roze gloed krijgt. Het is erg duur, omdat het vrijwel nergens op aarde in echt geconcentreerde vorm voorkomt. De verkoper liet ons weten dat het een behoorlijk zeldzaam steentje is. We vroegen of hij nog meer had dan de 20 stukjes in het doosje die een stuks prijs hadden. Hij bleek een zakje vol te hebben, omdat we alles kochten kregen we een goede prijs, zodat ze betaalbaar in de winkel komen te liggen. Toen ik op internet aan het zoeken was over deze steen kwam ik ook Bazzite tegen, ofwel in het Nederlands Bazziet. Bazziet is een Scandium Beril voor het eerst gevonden in Italië, de naam komt van de mining engineer Alessandro E. Bazzi. Wanneer het Aluminium in Beril is vervangen door Scandium krijg je een unieke Beril die Bazziet genoemd wordt. Op google vond ik op een site met de 100 kristallen met de hoogste vibratie, dat de steen in energie de krachtigste van alle Beril soorten is. Ik vond ook dat het element Scandium 1000 keer zoveel op aarde voor komt als goud, maar in verbinding met een mineraal omgekeerd evenredig, dus 1000 keer zeldzamer, er stond dat daarom ieder mineraal waarin Scandium voorkomt extra aandacht verdient. Deze informatie is voor wie het leuk vindt, het is een beetje de technische kant als het ware, voor ons gaat het eigenlijk om de energie, maar toch leuk om te weten. 

Scandium Beril (Bazziet)

Scandium beril is een zeldzame vorm van Beril, deze komt uit Pakistan. Het is een donkerder blauwe kleur dan de meeste andere vormen van Aquamarijn en dat komt door de aanwezigheid van hoge niveaus van Scandium in het Aquamarijn. Aquamarijn betekend in het Latijn ‘water van de zee’. De eerste Beril waarin het Aluminium vervangen is door Scandium werd gevonden in Italië en Bazziet genoemd. Scandium komt zeer zelden in een mineraal voor en maakt de steen behoorlijk zeldzaam. Het is een van de krachtigste Beril soorten die er zijn. Gekoppeld met roze Morganiet of Tugtupiet is het een zeer krachtige combinatie die liefde en compassie versterkt en gekoppeld met Moldaviet geeft het een zeer krachtige energie om snel door spirituele transformaties te bewegen. Scandium Beril is een zeldzaam helingskristal die je moed, passie en zelfvertrouwen geeft. Het is een Ascentie kristal dat nu gevonden is om ons te helpen op ons pad naar verlichting. De energie van de steen gaat over eigenheid, uniciteit. Dit is ook de reden dat we niet verder de steen kunnen beschrijven, omdat hij voor ieder mens wat anders gaat betekenen. Wat hij doet is je bij jezelf brengen, je verbinden met wie je werkelijk bent, je goddelijke zelf. Het kristal bevat ook alle spirituele eigenschappen van Aquamarijn, dus wie dat graag wil lezen, hier volgt de betekenis:

Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid. 

Wie onze blog na de Denver inkoopreis gelezen heeft weet misschien nog dat we zo blij waren dat we weer Zeoliet hebben kunnen inkopen. Zeoliet is de verzamelnaam van stenen uit India, de soorten die wij verkopen of verkocht hebben zijn Apofylliet, Stilbiet, Scolesiet, Apofylliet op Chalcedoon, Heulandiet, Prehniet, Okeniet (uitverkocht) en Engelen Chalcedoonkwarts. We hebben hier altijd middel tot grote exemplaren van. Regelmatig werd er gevraagd of we ook hele kleine stukjes hebben, maar die vonden wij nooit. Nu hebben we drie dozen vol met kleine exemplaren ingekocht met van alles door elkaar. Wat een feest om uit te pakken. Dus voor de liefhebbers van deze stenen met een hoge vibratie, we hebben veel mooie ‘snoepjes’ in de winkel. Ook zo leuk voor kinderen.

Apofylliet met Stilbiet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. In een ruimte versterkt de steen de energieën. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. De steen helpt bij onbalans. Het is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf. Hij werkt kalmerend en is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden accepteren. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest. Helpt je reizen naar vorige levens. Apofylliet is hét hulpmiddel bij reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Stilbiet

Deze steen wordt vaak samen gevonden met Apofylliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt nl. spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermd tevens.  Stilbiet helpt bij hersenstoornissen en versterkt gewrichtsbanden. De steen kan de pigmentatie van de huid doen toenemen helpt bij strottenhoofdontsteking en het verlies van smaak.

Een andere steen die in India gevonden wordt is Maansteen. Deze komt in verschillende kleuren en natuurlijk ook kwaliteiten voor. Nikki is altijd heel erg dol op Maansteen en toen ze bij een man uit India twee manden met bollen zag wilde ze deze persé kopen. De ene mand bevatte een goedkopere kwaliteit, maar wij werden erg getrokken naar de andere mand met bollen van Regenboogmaansteen. De man vertelde dat deze duurder waren omdat alle bollen ook stukjes met de mooie blauwe gloed bevatte, maar dat was eigenlijk gelijk al te zien. De energie is dan ook veel stralender en krachtiger. Omdat ze niet heel goedkoop waren en Nikki ze zo graag wilde hebben en vol passie op de manden dook zeiden we tegen haar, koop jij ze maar. Zo leuk om te zien hoe ze met de man onderhandelde over de prijs. Hij vond het zichtbaar ook heel leuk en zowel zij als hij waren tevreden met de koop. Dus nu hebben we ook Regenboogmaansteenbollen in de winkel. Veel vrouwen voelen zich aangetrokken tot deze steen die zo krachtig verbonden is met de energie van de maan. Dit omdat wij vrouwen zo gevoelig op de energie van de maan reageren. Maar we merken ook steeds meer dat mannen tot de energie van Maansteen getrokken worden. Dit misschien, omdat meer en meer mannen hun gevoelige kant aan het omarmen zijn. In de energie van deze tijd voelen zij ook dat ze niet zwak zijn als ze hun gevoelens tonen. Mannen en vrouwen hebben andere delen te helen, maar dit is wel een thema waar veel mannen mee worstelen.

Regenboogmaansteen

Regenboogmaansteen wordt ook weleens blauwe maansteen genoemd, als de iriserende kleur voornamelijk blauw is. Deze prachtige stenen stralen grote vitaliteit, levenskracht en uitbundige vreugde uit. Ze fungeren als een prisma dat energie door je aura verspreidt. Ze helpen ons om in onze kracht te blijven en door transformaties heen te gaan. Ze helpen ook om de heldere zintuigen en het denken te reinigen en geven innerlijke vrede en harmonie. Regenboogmaansteen beschermt je aura tegen negativiteit, vooral een goede geestelijke beschermer. De steen activeert al je chakra’s en stemt deze op elkaar af, tevens zorgt deze dat je goed geaard blijft. Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Het wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap.

We hebben behalve de Scandium Beril nog een andere krachtige steen uit Pakistan ingekocht. Het is een rood/bruine Zirkoon, het zijn een paar losse grotere kristallen, maar ook kleinere op matrix. Ze komen uit Astor, Gilgit, Pakistan. Zirkoon is een uniek en krachtig kristal, het heeft een krachtige beschermende en aardende energie, maar opent ook poorten naar hogere werelden. Het is een kristal verbonden met hemel en aarde. Zirkoon zorgt voor een ‘schild van licht’ om je heen, maar ook helpt hij je om idealen vorm te geven. We hebben behalve deze nieuw ingekochte stenen ook nog wat kleinere losse steentjes die we al eerder ingekocht hadden.

Zirkoon

Vroeger werd Zirkoon gebruikt ter bescherming tegen roof, bliksem, lichamelijke schade en ziekte en ook in deze tijd is het een talisman voor spirituele bescherming. Het vormt een ‘schild van licht’ om je heen, tegen allerlei negatieve energieën en situaties. Zirkoon opent de poort naar hogere werelden, stimuleert je heldere vermogens en je intuïtie, goed voor hen die channelen. Het kristal helpt je evenwicht te vinden tussen de alledaagse en de spirituele wereld. Het bevordert onvoorwaardelijke liefde en stemt alle systemen van de fysieke en de etherische lichamen op elkaar af. Zirkoon overwint jaloezie en bezitsdrang, bevordert het loslaten van oude liefdes. Zirkoon stimuleert te trage energieën van de chakra’s of meridianen en helpt je om ‘dingen’ te laten gebeuren. Ook goed voor mensen die niet goed geaard zijn. Hij helpt je om je idealen vorm te geven, dus heel goed voor jonge mensen die worstelen om hun idealisme samen te voegen met het leven van alle dag. Als je de steen oplegt activeert het de verbinding tussen het fysieke de etherische lichamen. Zirkoon helpt het lichaam om gifstoffen uit te scheiden, dus goed bij ontslakken en reinigen van het fysieke lichaam, terwijl zijn energie tegelijkertijd ook de aura en energiesystemen zuivert. Hij helpt je om je ermee te verzoenen dat je een spiritueel wezen in een fysiek lichaam bent en om je minder angstig te voelen bij de gedachte een fysiek wezen te zijn dat zich openstelt voor de geestwereld. Extra eigenschappen per kleur: De bruine aardt heel krachtig, de rode geeft lichamelijke vitaliteit, vooral tijdens stress, de gele zorgt voor succes in het zakenleven en in de liefde en is goed bij depressies. De blauwe geeft een verbinding met domeinen van goedgezinde buitenaardse rassen, dit is ook de wereld van veel ‘blauwe goden’.

Een steen die wij heel veel verkopen zijn de vleugeltjes van Gouden Seleniet uit Spanje. Iedere keer kopen we alles van onze bevriende handelaar en denken dat we er heel lang mee doen, maar iedere keer als we hem weer zien zijn ze bijna weer uitverkocht. We zijn dus heel blij dat we er weer hebben kunnen kopen.

Gouden Seleniet

Deze bijzondere steen is prachtig goudgeel van kleur en een en al zonneschijn. Dit kristal is verbonden met de goudgeel-witte straal die staat voor ‘eeuwig lichtwezen’, deze is verbonden met de Orde van Masterplan en de Aartsengelenrijken en Mozes. Het brengt je functioneren onder de hogere goddelijke wetten. Niets is toeval, leven in eenheid, zonder afgescheidenheid. Het paradijs op aarde helpen realiseren. Alle vormen van licht en geen scheiding tussen dimensies. Alles is één en dualiteit is overstegen in dit licht. Dit brengt hele zachte subtiele healing teweeg, waarbij alles wat zwaar in je systeem is, wordt schoongemaakt en in het licht gezet. Deze Gouden Seleniet behoort tot een van de Selenieten met een extreem hoge vibratie. Hij lift je op naar andere dimensie waar je je leven en het pad van je ziel kunt overzien. Dit prachtige kristal verbind je met je hogere zelf, je ziel en het goddelijke plan. Een perfect kristal om mee te manifesteren, maar alleen wat je plezier geeft en je hoogste goed dient. Ook geeft dit gouden kristal je toegang tot de hoogste niveaus die je richting geven, contact met je ziel maakt en helpt bij multi dimensionale reizen en die van de stellaire ruimten. Seleniet zendt een hoge trilling en lichtkracht uit en blijft dat doen om alles in de omgeving op gelijke trilling te brengen. Hij geeft gedachten en gevoelens weer vleugels, brengt innerlijke vrede, tevredenheid en creativiteit. Hij opent ja aura om al het goddelijke om je heen in de schepping te voelen en je ermee verbonden te voelen. Hij helpt je je engelen-bewustzijn te herinneren. Heel goed om over verslavingen en obsessie te komen, hij harmoniseert je lichaam en geest. Deze Seleniet is gekristalliseerd licht die een hoge dosis spiritueel zonlicht uitstraalt.

Als laatste nog een heel bijzondere steen die ook uit Spanje komt. Ze zijn ‘nieuw’ gevonden. Het zijn prachtige Calcietpunten van zachtgeel/goud met soms inclusies van Hematiet. De punten vormen een Scepter. De naam van de stenen is dan ook Calciet Scepter soms met Chalcopyriet, ze zijn gevonden in de Carolina mijn, Quiros, Asturias, Spanje. Wat een prachtige stenen en wat een mooie energie. Dit zijn net als Stellar Beam Calcieten, Calcieten met een hogere vibratie. Ook deze zijn natuurlijke punten en eigenlijk de kristallen onder de Calcieten.

Gouden Calciet Scepter

Deze gouden Calciet Scepter is gevonden in de Carolina mijn, Quiros, Asturias, Spanje. Wat een prachtige stenen en wat een hoge energie, net als Stellar Beam Calciet behoren deze tot de Calcieten met een hogere vibratie. De vorm van een Scepter waar ze in gegroeid zijn maakt het een zeldzaam en uniek Meesterkristal. Dit heel unieke kristal helpt je je eigen monadische bewustzijn te ontwaken en te channelen naar je andere delen van je eigen zelf. Hij verbindt je oorsprongsenergie en monadisch zelf opnieuw met je hoger zelf, persoonlijk zelf en innerlijk kind. En helpt je deze energieën op aarde steeds meer op te nemen en uit te stralen. De hoge lichtfrequentie wordt gechanneld in je systeem, waarbij het diepgaande transformaties brengt om het hoger licht uiteindelijk volledig te kunnen opnemen en uitstralen in heel je wezen en elk chakra. Door zijn kleur is deze Calciet verbonden met de Gouden Vlam van het Christusbewustzijn en het Licht van de Grote Centrale Zon. Hij werkt op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Deze steen verbonden met hogere wezens en je hogere zelf is zeer liefdevol. Hij schenkt sereniteit en wijsheid en diepe kracht. Hij werkt tevens bijzonder transformerend rondom de zonnevlecht. Daar verwarmt en verzacht hij oude pijnstukken en helpt deze te helen. Ook is dit kristal verbonden met de Zonnekracht waardoor je zelf weer in je eigen lichtkracht komt. Sommige bevatten wat Pyriet inclusies wat je helpt goed geaard te blijven. Bij meditatie brengt de gouden Calciet Scepter je in een zuivere bewustzijnstoestand. Ook dit kristal wat nu pas gevonden is, is een cadeau van Moeder Aarde, een echt Nieuwe Tijds kristal, een Ascentie kristal dat ons helpt op ons pad naar de 5e dimensie en naar verlichting.

Dit zijn alle stenen en kristallen die tijdens de laatste twee inkoopreizen op ons pad zijn gekomen en ons hart vol vreugde hebben gevuld. Dank je wel lieve Moeder Aarde en alle kristallen, dat jullie het tijd vonden om gevonden te worden, ons zoveel vreugde schenken en zonder oordeel te helpen op ons pad. Deze nieuwe ‘juweeltjes’ en alle vriendjes die al bij ons gekomen waren zullen vanaf vrijdag 8 november in de winkel liggen. We zijn dit eerste weekeinde vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november weer geopend. Omdat de eerste dag na zo’n grote inkoopreis en reorganisatie van de winkel vaak druk kan zijn, zullen we vrijdag al om 9.30 geopend zijn. Zaterdag en zondag zijn we zoals anders weer om 10.00 uur geopend. Om 17.00 uur sluiten onze deuren.

Agenda

Vrijdag 8 november (Winkel geopend van 9.30 tot 17.00 uur)

Zaterdag 9 en zondag 10 (Winkel geopend van 10.00 tot 17.00 uur)

Menu