Inkoopreis en de winkel opnieuw inrichten

inkoopreis

Op dit moment zijn wij druk bezig met alle stenen van de Denver inkoopreis en de stenen die we vorige week in München hebben ingekocht nog verder te prijzen. Wim en Nikki zijn druk bezig de hele winkel leeg te halen, alles schoon te maken en de nieuwe kristallen samen met de kristallen die we al hadden een mooie plek te geven. We hadden geen verwachtingen van deze inkoopreis in München, voelden niet of er stenen en kristallen op ons wachten. Dit was heel apart, omdat het meestal anders voelt. We vonden het niet erg, omdat de reis naar Denver heel succesvol geweest was. Het moment dat we de beurs opliepen begon het te stromen en als vanouds liepen we met de steekwagen vol heen en weer naar de auto. Nikki zag op haar telefoon dat we beide dagen rond de 12 km hadden gelopen, nu dat kon ik voelen, had best wat spierpijn na het opstaan haha. Ook bevriende handelaren maakten opmerkingen toen we voor de zoveelste keer weer langsliepen. Dat we weer lekker bezig waren. Na de twee inkoopdagen zat het busje ook weer vol, gelukkig deze keer had Nikki nog wel ruimte op de achterbank. Vorig jaar zat ze helemaal ingebouwd tussen dozen, maar deze keer kon ze tijdens de terugreis even lekker een wel verdient dutje op de achterbank doen. Dit weekeinde zijn we gesloten, zoals drie keer per jaar voorkomt na een grote inkoopreis. We hebben dan echt 10 dagen nodig om alles weer netjes te krijgen, de stenen te prijzen, te fotograferen en alles op de site te zetten.

Als eerste gingen we naar een bevriende Braziliaan, kijken of hij sinds Denver nog iets nieuws gevonden had. Hij zou voor ons een vat met Lodoliet meenemen, maar hij vertelde dat hij deze toch niet meer in zijn pakhuis in Brazilië had. Heel jammer, we hoorden in Denver al van anderen Brazilianen dat de steen minder gevonden wordt. Hij zei dat hij wel een paar stukken had van een voor hem nieuwe steen. Wow, ook wij hadden deze nog nooit gezien. Het zijn een aantal Bergkristal punten en clustertjes met een coating van wat men ooit Mayaniet genoemd heeft, het is een diep gouden patina met soms regenbogen erin. De kristallen zijn dus geen Golden healer, want de kleur komt niet van inclusies vanbinnen, maar door een patina aan de buitenkant. Wow, ze voelen heel krachtig. We hebben er maar een hele kleine hoeveelheid van en hopen dat hij er nog meer vindt en dan meeneemt naar Tucson. De steen is voor het eerst gevonden in Washington. Toen wij erover lazen hebben we contact proberen te krijgen met de mijneigenaren, maar deze hebben nooit gereageerd. Later heb ik het nog een keer geprobeerd, omdat ik hoorde dat ze ook in Tucson zouden staan. Heb ze daar niet gezien en ook op deze mail hebben ze niet gereageerd. Ze hebben een website waar ze zelf hun kristallen verkopen, dus blijkbaar willen ze de verkoop in eigen hand houden. Maar zo apart dat stenen met een bepaalde energie dan soms ook op andere plaatsen of in andere continenten gevonden worden. Eigenlijk ook logisch, want als een energie heel uniek en krachtig is, dan is een steen in bv Amerika of Afrika of Brazilië nodig en zal dan boven de aarde komen. Na een paar jaar werden er clusters in Arkansas gevonden met eenzelfde soort patina. De energie is altijd wat anders, want de vindplaats is natuurlijk ook heel bepalend voor een energie. Op hetzelfde moment werden er in Afrika ook Zielkwartsen of Cactuskwartsen met dezelfde soort patina gevonden. En nu duiken er in Brazilië wat stenen op met eenzelfde soort patina, deze is alleen wat donkerder, wat dieper en heeft minder regenbogen erin. Sommige stenen zijn ook Lodoliet.

Bergkristal met Mayaniet coating

Deze kristallen zijn in 2019 in Brazilië gevonden. Het zijn kwartspunten of clusters met een patina die een diepe oranje/gouden kleur aan de steen geven. Als je goed kijkt zie je ook wat iriserende oppervlakjes. Dit zijn echte nieuwe tijds kristallen die ondersteunen bij persoonlijke en planetaire veranderingen. Het kristal helpt om door energetische veranderingen heen te gaan. Het draagt ook door zijn kleur de hoge vibratie van een Golden Healer in zich en brengt het Christusbewustzijn op aarde. Het is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en Healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Bergkristal met Mayaniet coating bevat natuurlijke bio scalaire golven die heling op zowel multidimensionaal als op cellulair niveau geeft. Hierdoor ondersteunt het kristal je cellen en je blauwdruk in de meest optimale vorm en helpt schadelijke patronen in je voorouderlijke DNA-tijdlijn te decoderen. Het brengt balans in je cellen op celniveau en beschermt de matrix van het lichaam tegen elektromagnetische straling. De Bio-scalaire golven die het kristal uitstraalt activeren de chakra’s en de meridianen en zorgen voor heling van de etherische blauwprint op het gebied tussen geest en materie, waarna het lichaam kan helen. Het kristal geeft nieuwe impulsen aan vreugde, focus, doel en het bewandelen van je ware pad en meer, zijn potentie is nog oneindig groter. Dit kristal helpt gifstoffen die je uit de omgeving hebt opgenomen en die tussen de verfijnde lichamen van je etherisch lichaam zijn gaan zitten op te ruimen. Ook helpt het bij het opbouwen van nieuwe, beter steunende structuren op elk niveau terwijl je het verruimde bewustzijn van de New Age binnengaat. Het helpt ook de cellen van je lichaam te reinigen van oude patronen, puin en karmische afzettingen. Het kristal activeert en verenigt ze, waarna je lichtlichaam wordt verankerd. De steen helpt je de waarheid te spreken en in je kracht te komen. Hij is zeer krachtig als je hem op de zonnevlecht legt, waar hij oude emotionele pijn naar buiten trekt en onvoorwaardelijke liefde naar binnen laat stomen. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven, zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde en zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Het is de perfecte steen voor multidimensionale en intercellulaire healing. Ook kun je met de steen perfect op afstand healen. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie.

We hebben ook weer wat Amethist ingekocht, alsof we al niet genoeg soorten hiervan hebben hihi. We hebben uit Brazilië kleinere, prachtige dieppaarse Amethist vlammen. Ze zijn zo mooi donker van kleur. Ooit uit hetzelfde land hebben we grote lange punten gehad, deze energie was heel bijzonder. Het was als het ware een reuze toverstaf waar de energie in de punt krachtig gecentreerd werd en als een lasserstraal werd uitgezonden. Tot onze grote vreugde zagen we dat er nu kleine, zeer lange punten van Amethist gevonden zijn. In alle punten zagen we een fantoom zitten. Bij twee andere Brazilianen zagen we ze ook liggen, maar daar waren de punten geslepen. Die wij gekocht hebben zijn puur natuur.

Amethist staf met fantoom

Deze unieke, ongeslepen lange punten met een fantoom in de punt werken als een toverstaf, ze sturen de krachtige energie van de steen door de punt naar buiten. Maar ook in zijn geheel straalt de steen een fantastische energie uitAls je ze zachtjes tegen elkaar tikt, klinken ze als prachtige Lemurische lasers, dus ook zeer geschikt voor klankheling. Dit zijn krachtige helings instrumenten. Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten en geeft innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting, doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid. Hij is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen. Het fantoom in de punt van het kristal zorgt ervoor dat je verder kunt groeien. Fantomen vertegenwoordigen blokkades die opgeruimd dienen te worden. Het symboliseert ook de talloze levens van de ziel. Het maakt bezoeken aan de toestand tussen twee levens mogelijk om je huidige zielsplan te ontdekken en helpt je naar vele dimensies te reizen, of naar je kern. Fantoomkwarts maakt je bewust van je eigen goddelijkheid. Het verzoent je met je schaduwkanten en helpt het fysieke lichaam via de etherische blauwdruk te genezen. Naar onder toe zijn de punten Rookkwarts. Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen. Tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog, helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je aan radioactief materiaal bent blootgesteld, radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad. Dit bijzondere kristal verhoogt aanzienlijk de overbrenging van licht en informatie tussen de hogere regionen en de aarde en kan worden gebruikt voor etherische chirurgie. 

In Denver vonden we bij onze bevriende Braziliaan ergens in zo’n olievat tijdens het uitpakken af en toe een heel speciaal kristalletje. Zowel Wim als ik hadden deze zonder het van elkaar te weten in een doosje gelegd. Toen we thuis alles aan het uitpakken waren en alle stenen en kristallen van deze Braziliaan op soort in dozen aan het doen waren zagen we wat een bijzondere kristallen er in een doosje lagen. Hoe anders ze waren en wat een lieve energie ze hadden. We voelden dat deze een eigen naam en plekje in de winkel verdienden.

Magische kwarts begroeid met Moscoviet

Deze magische kwarts uit Brazilië zijn soms punten, clusters of een andere bijzondere groeivorm. Ze zijn allemaal begroeid met Moscoviet kristalletjes. Ze hebben een magische energie, verbonden met Engelenwezens en natuurwezens zoals Elven en Feeën. Ze zijn krachtig verbonden met de energie van onze Aarde en de binnen Aarde. Deze mystieke steen bevordert het bewustzijn van het hogere zelf. Het is een visionaire steen die ons verbindt met de hoogste spirituele gebieden. Het is ook een kristal voor sjamanen. Dit kristal stimuleert het hartchakra, vergemakkelijkt astraal reizen en opent de intuïtie en paranormale visioenen. Het is ook een sleutelkristal om interdimensionaal te reizen, ook naar je innerlijke werelden. Hij helpt trauma’s uit je hartchakra te verwijderen. Als een soort DNA-spiraal draait hij alles naar boven dat diep in je hart verstopt lag, stimuleert liefde voor jezelf en al wat is. De steen beschermd ook krachtig je aura en zorgt ervoor dat je je compleet veilig voelt als je met de genezing van je hartchakra begint. Goed hulpmiddel tijdens meditaties en krachtig om mee te helen. Hij spiegelt projecties terug, geeft steun bij pijnlijke gevoelens en stimuleert onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Hij helpt ons vol vreugde naar de toekomst en het verleden te kijken, zodat we geleerde lessen kunnen waarderen. Dit kristal heft spanningen binnen de aarde en het fysieke lichaam op, zodat er evenwicht ontstaat. Het verjaagt onzekerheid, twijfel en onhandigheid en heft woede en nervositeit op. Tevens is het een kristal van overgang en transformatie, die je van een ene staat naar een andere kan helpen gaan. Het smelt alle extremiteiten die er in je leven plaatsvinden tot een synthese, waardoor je je verder kunt ontwikkelen. Goed bij slapeloosheid, Ze zorgen voor een ontspannen staat van je lichaam en je wezen. Ondersteunend bij allergieën, stress, bloedsuiker, nieren, RSI. Maakt haren en ogen glanzend en helpt het lichaam zijn ideale gewicht te bereiken. Dit delicate kristal zal een herkenning zijn voor hen die hun oorsprong niet op deze aarde hebben. Buiten hun verbinding met de hogere dimensies zijn ze ook verbonden met de Deva wereld en Moeder Aarde. Dit kristal zal je roepen als deze specifieke informatie voor jou heeft. Dit is een prachtig Nieuwetijdskristal met een vibratie die uniek is en je diep zal raken als hij bij jou hoort.

We hebben ook weer Lepidoliet met Moscoviet plakjes ingekocht, deze waren uitverkocht. De Mica plakjes hebben dan een kern van Moscoviet en een randje Lepidoliet aan de buitenkant. We hebben nu ook mooie trommelstenen van Lepidoliet met roze Toermalijn. Dit is een heerlijke combinatie.

Lepidoliet met toermalijn

Lepidoliet zuivert elektromagnetische vervuiling en dient op computers te worden geplaatst om hun uitstraling te absorberen. Als Lepidoliet mica-achtige vormen aanneemt, worden zijn eigenschappen zeer versterkt en is het een zeer efficiënt schoonmaakmiddel. Lepidoliet verjaagd negativisme, activeert en opent de chakra’s van de keel, het hart, het derde oog en de kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Deze steen helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha kronieken. Het kristal stemt u af op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade in uw leven vormen en kan u tevens meenemen naar de toekomst.

Lepidoliet is zeer nuttig bij het verlichten van stress en depressiviteit. Het maakt een einde aan dwanggedachten, neemt wanhoop weg en helpt tegen slapeloosheid (leg een plakje onder het kussen). Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Uitstekend voor het overwinnen van emotionele afhankelijkheid. Ondersteunt het opheffen van verslavingen en helpt bij anorexia. Emotioneel laat lepidoliet u steviger in uw schoenen staan, vrij van de invloeden van anderen. Goed bij slaapstoornissen en emotionele stress. Het verlicht allergieën, versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting, epilepsie en Alzheimer, verdooft ischias en zenuwpijn en helpt bij gewrichtsproblemen. Het ontgift de huid en bindweefsel, als elixer goed tijdens de menopauze.

Toermalijn is een uitstekende genezer en opent het hartchakra en bevordert mededogen, tederheid, geduld en het gevoel ergens bij te horen. Deze voedende steen zorgt voor evenwicht en bevordert openheid en geduld door angsten te verjagen en negatieve energie om te zetten in positieve. Hij verjongt en inspireert tot creativiteit. Hij beschermt je als je het leed van de hele wereld op je schouders neemt. Bevordert gewichtsvermindering en gaat chronische vermoeidheid en uitputting tegen. Hij is sterk ontgiftend en goed bij claustrofobie en paniekaanvallen. Ook weldadig voor hyperactieve kinderen. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid, hersenen, immuunsysteem, het zenuwstelsel, de ogen en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

We hebben ook weer veel Madagaskar stenen ingekocht, deze verkopen we altijd heel veel. Nieuw voor ons zijn harten en eieren geslepen uit ruwe Amethist, je ziet dan de mooie puntjes nog zitten. We hebben hier niet veel van, hebben de mooie exemplaren uitgezocht. Ook hebben we een paar schaaltjes van Bergkristal ingekocht, deze zijn geslepen uit een brok Bergkristal, soms met een vleugje Hematiet erin.

Uit Peru hebben we weer prachtige stenen ingekocht, wat een cadeau! We hebben zulke mooie grote, roze Andes Opalen ingekocht, wat heerlijk om deze energie te voelen. We hadden er al jaren kleine trommelstenen van, maar zo fijn om nu ook grote exemplaren te hebben. We hebben er ook een paar ruwe plakjes van. 

Andesopaal

Dit kristal wat uit Peru afkomstig is helpt je bij het loslaten van beklemmende ideeën, hij zorgt dat je soepel op situaties reageert, hij brengt je visie en je hart samen. Andesopaal werkt sterk op het emotionele gebied, zeer goed bij familie karma wat vaak klachten van de waterhuishouding en de lymfe geeft. Hij schoont de emotionele laag, maar maakt ook connectie met je geestelijk hart en derde oog.

ROZE ANDESOPAAL is zeer behulpzaam bij heling van jezelf en anderen, de zachte Engelenenergie heelt oude stukjes en brengt er zachte liefde voor in de plaats. Deze hele hoge fijne trillingen zorgen dat je meer begrip en acceptatie krijgt. Het heelt heel diepe oude stukken en pijnen en verbind je opnieuw met de tijd van voor Lemurië, toen je nog in de eenheid was, het brengt deze eenheidsenergie in heel je wezen terug. Het is als een warme liefdesdeken om je heen waarbij alle kou en verdriet en eenzaamheid opgelost wordt. Dit kristal opent met zachtheid je hart en helpt je jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent. Het helpt je om je hart open en liefdevol te houden, wat er ook in en om je heen gebeurt. Het versterkt de botten en spierenstelsel, ook bij krampen. Goed voor onrustige baby’s die schokkende bewegingen maken of ADHD-achtig gedrag vertonen. Goed bij stotteren, leert je te uiten. Bevordert ook het zwanger worden, zorgt voor een betere vochtafdrijving en ondersteunt bij het afvallen. Ook bij maag- en darmkrampen en slechthorendheid en oorsuizen. Bij ontstoken of geïrriteerde ogen is het goed om met het elixer van deze steen te deppen. Alleen een waterelixer gebruiken, niet die met alcohol. 

Een andere steen die zo mooi is dat we onze ogen niet konden geloven zijn grote gepolijste Chrysocolla uit Peru. Ook deze steen hebben we al jaren, maar zulke grote en ook zo blauw hebben we ze nog nooit gezien.

Chrysocolla

Dit is een steen die heel oude wijsheden (indianensteen) in zich heeft. Bij meditatie geeft de steen inzicht op allerlei gebied. Bij verdriet of emoties leert deze steen je te uiten en helpt bij de verwerking. Op paranormaal gebied helpt de Chrysocolla je om bij jezelf te komen en helpt bij rituelen en regressies. Hij ontkrampt de nek en schouders en is goed bij hoofdpijn. In huis verwijdert hij allerlei soorten negatieve energieën. Chrysocolla kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie en brengt ze op één lijn met het goddelijke. Op de zonnevlecht verwijdert het negatieve energieën, zoals schuldgevoel en destructieve emotionele programmeringen. Op het hartchakra geneest het hartzeer en vergroot het vermogen om lief te hebben. Op de keel verbetert het niet alleen de communicatie maar helpt het u ook in te zien wanneer u dient te zwijgen, op het derde oog gelegd opent het paranormale visie. Vrouwen met menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen ervaren bij het dragen van de Crysocolla verlichting. Hij kan uitstekend bij pijnen op de pijnplek geplakt worden. Hij ontkrampt het borstgebied, waardoor men ruimer kan ademhalen en minder benauwd zal voelen. Chrysocolla versterkt de doorstroming van armen en benen waardoor minder verkrampingen ontstaan. Bij Rsi-klachten, vermoeide benen en goed bij betere botopbouw van tanden, kiezen en botten. Goed bij negativisme.

We hebben bij onze Peruaanse handelaar ook mooie bollen van Angeliet kunnen kopen.

Angeliet

Angeliet is een Engelensteen die astraal reizen, spirituele ervaringen en communicatie met Engelen, Gidsen en andere vrienden uit de geesteswereld bevordert. Door de steen te dragen zal je liefde, hulp en leiding van de hogere werelden ontvangen. Angeliet is een krachtige steen voor genezers, omdat deze afstemming bevordert en de waarneming verscherpt. Het biedt ook bescherming aan het milieu of het lichaam. Dit is een steen die staat voor gelijkheid en delen en werkt uitstekend bij mensen die zich altijd maar wegcijferen. Hij geeft innerlijke rust en zelfvertrouwen en helpt je om op emotioneel gebied makkelijker te communiceren, daarnaast geeft hij je ook een aardse daadkracht, zodat je durft op te komen voor je eigen mening. Angeliet bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Verder helpt Angeliet je om los te komen van het verleden, brengt yin en yang in evenwicht. Het helpt je ook meer mededogen te hebben en meer te accepteren, vooral dingen die niet te veranderen zijn. De steen verlicht psychische pijn en gaat wreedheid tegen. Angeliet zet pijn en wanorde om in orde en genezing en creëert een diep gevoel van vrede en kalmte en verhoog het bewustzijn. Angeliet maakt wedergeboorte gemakkelijker. Hij werkt kalmerend bij zware psychische belasting en heftige emoties zoals bij shock, paniek, of bij een burn-out. Hij ontspant op een rustige manier lichaam en geest, ontkrampt en brengt de balans terug. Hij werkt prima bij vermoeide en pijnlijke benen en heft blokkades bij de voeten op. Hij is goed voor het keelgebied, de longen en de schildklier en herstelt weefsels en bloedvaten. Hij zorgt voor een betere algehele doorstroming en is goed voor de waterhuishouding. Hij werkt vocht afdrijvend en is daardoor goed voor de blaas en de nieren. Ook ondersteunt de steen hormonale disbalans en tijdens de menopauze. Dezes steen helpt de stap te maken naar de 5e Dimensie of Aquarius tijdperk.

Als laatste uit Peru een steen die nieuw is, een getrommelde Epidoot. Deze steen viel ons gelijk op, wat een krachtige, heldere energie heeft deze uit Peru.

Epidoot

Deze steen bevordert spirituele afstemming en verwijdering van ingewortelde weerstand tegen spiritueel ontwaken. In een netwerk ondersteunt het ook de eigenschappen van anderen stenen. Epidoot zuivert het emotionele lichaam en verlicht negatieve aandoeningen, zoals zelfmedelijden en psychische onrust. Het helpt bij verdriet en je blijft geaard, ongeacht de situatie waarin je je bevindt. Het regeneratieve effect creëert mogelijk een krachtige ontgifting van negatieve aura-energie. Het reinigt de emotionele blauwdruk en het cellulaire geheugen. Epidoot geeft moed om ten volle van het leven te genieten, het vermogen uw dromen te concretiseren en het versterkt daarnaast uw identiteitsgevoel. Nuttig kristal voor herstellenden. Het ondersteunt het genezingsproces van het lichaam en helpt je om je op de best mogelijke manier te verzorgen. De perfecte steen voor hen die snel tot slachtoffer of martelaar verworden. Epidoot verdrijft kritiek en zelfkritiek, biedt de gelegenheid objectief je kracht en zwakheden en die van anderen te observeren. Het leert je realistische doelen na te streven, het leidt je weg van onhaalbare verwachtingen en dus teleurstellingen en het onvermijdelijke falen. Positief bij emotionele trauma’s, uithoudingsvermogen, zenuwstelsel, immuunsysteem, cellulair geheugen, dehydratie, hersenen, schildklier, lever, galblaas, bijnieren; als elixer verzacht het de huid.

We hebben ook weer een aantal trommelstenen ingekocht, we hebben weer wat van de zeldzame blauw/grijze Richteriet, soms met Sugiliet ingekocht.

Richteriet     

Deze blauwe steen wordt in Afrika samen met Sugiliet gevonden. Deze steen heeft een zeer hoge vibratie. Zijn grootste kracht ligt in het ondersteunen van het lichaam om weerstand te bieden aan constante stress of een plotseling trauma. De steen is zeer kalmerend en ontspannend en helpt meditatie te verdiepen. Hij geeft rust aan de geest, schakelt bezorgdheid uit en creëert een rustige ruimte zodat het lichaam zijn natuurlijke healing mechanismen inschakelt en zichzelf weer in balans brengt. Mediteer ongeveer 10 tot 15 min met de steen op een handbreedte boven je hogere hartchakra en tik dan met de steen aan weerskanten van het borstbeen om het immuunsysteem te stimuleren. Fysiek vergroot Richteriet het welzijn door stress te verminderen en het lichaam zich te laten ontspannen, zodat de bijnieren het ‘vecht of vlucht’ mechanisme uitschakelt dat adrenaline in het systeem pompt. Een constante belasting met adrenaline veroorzaakt ongemak op vele niveaus, zoals hoge bloeddruk en problemen met de bloedsomloop. Ze kan ook leiden tot mentale verwarring en duizeligheid. Richteriet is vooral nuttig bij de omgang met een posttraumatische stressstoornis of zware shock. Met behulp van Richteriet zie je het leven rustig onder ogen en laat je elk gevoel los dat je door gebeurtenissen of andere mensen wordt opgejaagd. Richteriet versterkt het paranormale en fysieke immuunsysteem, ondersteunt de thymus en vergroot de productie van T-cellen om ziekten en infecties te bestrijden. Ondersteunend voor de endocriene klieren, vooral de schildklier brengt hij in balans en hij zuivert de pijnappelklier en de hypothalamus. Als energetische ontgifter van het bloed, cellen en lymfe kan hij de nieren, lever, bijnieren en alvleesklier ondersteunen en overtollig slijm uit het ademhalingsstelsel verwijderen. Maar de combinatie met Sugiliet is helemaal fantastisch, omdat het hierdoor ook een echte liefdessteen is die de purperen staal naar onze aarde brengt en alle chakra’s open en uitlijnt voor de stroom van liefde. Lees voor meer Sugiliet de catalogus op onze site.

Tevens een trommelsteen die bestaat uit de fantastische combinatie van Cupriet, Malachiet en Koper uit Congo. 

Cupriet met Malachiet en vaak Koper uit Congo

Dit is een nieuw gevonden zeer krachtige combinatie uit Congo. Erg geschikt voor vrouwen met overgangsklachten.

Cupriet is de steen bij zware problemen zoals helingskwesties, irrationele angsten en helpt angsten uit vorige levens te verkennen en te verwerken. Hij overwint problemen met vader, goeroe, leraar of andere autoriteiten in heden of verleden en heft strenge controle op. Cupriet versterkt de wil en stimuleert het nemen van verantwoordelijkheid. Deze steen geeft vitaliteit en kracht en biedt steun bij een ongeneeslijke ziekte. Via het bloed dringt de levenskracht tot de cellen van het lichaam door, en verjongt en herstelt het normale functioneren. Cupriet kalmeer de geest in zorgelijke situaties. Hij werkt heel krachtig en helend op het eerste chakra en helpt prana overvloedig te stromen. Het is de steen van prana ofwel levenskracht. Het is een steen van vrouwelijke kracht die vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen verbinding helpt, ook is het een steen van vruchtbaarheid op alle niveaus. Het is ook een steen van alchemie die resoneert met de archetypen van de magiër en de hogepriesteres. Cupriet brengt goddelijke energieën vanuit de binnenwereld tot manifestatie in de buitenwereld.

Malachiet is een krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en sterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de Devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

Koper is een metaal met het symbool Cu uit het periodieke systeem dat tot het element water behoort en verbonden is met de planeet Venus. Het werd al rond 8700 voor Christus gebruikt. In de mythologie en alchemie wordt koper vaak geassocieerd met de godin Aphrodite vanwege de mooie glans. Koper helpt liefde, schoonheid en harmonie te ervaren, het geeft moed en versterkt het zelfbewustzijn. Lichamelijk heeft koper een gunstige uitwerking bij krampen van allerlei aard en is ondersteunend voor het genezingsproces. Het geleidt energie, balanceert het lichaam en verwijdert blokkades die voor ziekte en onbalans zorgen. Het is een metaal van Sjamanen en helers. Koper is heel goed voor lichaam, geest en de hersenen. Het zorgt voor harmonie van het fysieke en de astrale lichamen en lijnt deze uit. Koper kan heel goed samen met kristallen gebruikt worden omdat deze de steen uitlijnt met het individuele energieveld van ieder persoon. Door koper samen met stenen te gebruiken creëer je een unieke balans van energie. Koper niet met water reinigen. Koper is goed voor de lever en werkt ondersteunend bij reumatische klachten, het stabiliseert de bloedsroom en helpt wonden schoon te helen, omdat het bacteriën bevecht. Heel goed op je basis en hart chakra. Koper helpt bij vermoeidheid, lusteloosheid en rusteloosheid en het accepteren van het zelf.

Een zeer zeldzaam steentje is een Manifest light Opaalkwarts. Wat een prachtige, magische combinatie is dit. 

Manifest Light Opaalkwarts

Manifest Light Opaalkwarts zijn kwartsen met bijzondere inclusies. In het Opaalkwarts bevinden zich schijfjes en glitters van Hematiet en soms vind je ook nog Rutielnaaldjes in het kristal. Het opaalkwarts heeft door zijn mooie glans een mysterieuze uitstraling. De energie van het kristal is verbonden met de Godin Isis en met die van de maan. De blauwe gloed komt door de aanwezigheid van aluminium. Als je het kristal tegen je voorhoofd houdt stroomt de energie onmiddellijk je derde oog binnen. Daarna kun je de energie in je basis of stuitchakra voelen. Dit maakt het kristal zo bijzonder. Hoge vibratie kristallen resoneren meestal met het derde oog, maar het Hematiet erin zorgt ook nog voor aarding. Je kunt met dit kristal dus tegelijkertijd met je hoofd in de wolken en met je voeten op aarde lopen. Tevens kun je met dit kristal energie en licht door je chakra kolom heen en weer laten stromen waardoor je chakra’s gestimuleerd, schoongemaakt en in balans komen. Je kundalini wordt ook geactiveerd, waardoor je meer gaat zien en voelen. Dit bijzondere kristal bestaat uit gemanifesteerd licht verteld de ziel van het kristal. Hij vult je lichaam met licht. Manifest Light Crystals activeren je lichtlichaam, maar zorgen wel dat het verbonden blijft met je fysieke lichaam. Doordat ze op een veilige manier de kundalini energie activeren helpen deze kristallen je spiritueel te groeien en hogere niveaus te bereiken. Omdat ze ook het fysieke lichaam met puur spiritueel licht vullen zijn ze ideaal voor je gezondheid en welzijn. Ze openen zowel het kruinchakra en helpen je bewustzijn te ascenderen naar de Engelendomeinen als je wortelchakra tot het hart van Moeder aarde. Hij transformeert ook de laatste emotionele stukken en helpt om vreugde, blijheid en het innerlijk-kind gevoel in je leven te houden. Deze healer en energieversterker is zeer sterk verbonden met de Engelensferen en die van de Natuurwezens zoals Elfen en Eenhoorns. Deze kristallen zijn ook perfect bij polariteitstherapie. Als je een kristal vasthoudt tijdens meditatie of healing word je hele meridiaansysteem gebalanceerd. Deze kristallen bevatten veel Chi of Levenskracht en zijn perfect voor het manifesteren van alle dromen en wensen. Programmeer het kristal hiervoor met deze intentie terwijl je het vasthoudt of tegen je derde oog of hart houdt, of visualiseer het. Je kunt dit vaker per dag doen om het proces te versnellen. Opaalkwarts verhoogt het bewustzijn naar een kosmisch bewustzijn. Heel krachtig samen met Azeztuliet.

Als laatste in deze blog willen we delen dat we prachtig Versteend Hout met kleine Bergkristalletjes die als glittertjes op het oppervlak liggen ingekocht hebben. Dit Versteende Hout komt uit Zwenkau, wat in de buurt van Leipzig in Duitsland ligt. Bij grote stukken is de binnenkant soms niet versteend, wat uniek is. Het is zo rond de 30 miljoen jaar oud. Het zijn Sequoia ofwel Mammoetbomen.

Versteend hout van de Mammoetboom of Reuzen Sequoia met kwartskristalletjes

Dit Versteend hout van de Mammoetboom of Sequoia uit Zwenkau, Duitsland is zeer bijzonder. Ze lijken bestrooid met glitters wat in feite zeer fijne Bergkristalletjes zijn. Het Bergkristal versterkt de eigenschappen van het Versteend hout. Dit zijn de zwaarste bomen van de wereld, die levend wel duizenden jaren oud zijn om zo groot en dik te worden, ze worden ook wel de Godinnenboom genoemd. Ze hebben een krachtige maar ook rustige, liefdevolle en blije energie en zijn voor iedereen goed, daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Deze versteende Sequoia staat voor kracht van de hemel naar de aarde, toverkracht, mystieke eenheid met de natuur en wilde dieren en spirituele discipline. Deze unieke bomen zijn ontvangers van de energie van de zon, de aarde, het water en het mineralenrijk. Ze absorberen enorm veel licht en zonne-energie waardoor ze in essentie batterijen van vitale energie zijn. Door je met deze stenen te verbinden kunnen we onszelf ook weer leren opladen met de energie van de zon en met prana. Ze stralen de frequentie van de 5 elementen uit en zijn daarom heel goed voor Moeder Aarde en ons mensen. De energie van de gigantische Mammoetboom of Reuzensequoia is uniek, als geen andere boom op onze planeet. Ze bezitten een aura met meerdere lagen die lijkt op de structuur van die van een mens. Ze zijn zelfbewust en hebben zowel een individueel als een collectief bewustzijn en dat is uniek voor bomen. Het zijn de record keepers van het plantenrijk en dat zorgt ervoor dat ze de hele evolutie van de aarde kennen, ze zijn hierdoor heel erg verbonden zijn met mineralen, helemaal in deze versteende vorm. Ze zijn multidimensionaal en als je met ze mediteert kun je buiten de tijd gaan, uren kunnen minuten lijken en andersom, je kunt ook naar andere dimensies reizen, omdat deze bomen in levende lijven portalen naar andere dimensies zijn. Deze unieke bomen werden door oude wijzen tijdens verlichte beschavingen zoals die van Atlantis en Lemurië beschouwd als intelligente Goddelijke wezens, net zoals de Druïden dit in Engeland met de Eiken, Hulst en Taxus deden. De Reuzen Sequoia heeft het hoogste bewustzijn van alle van het Plantenrijk. In de tijd van Mu waren niet alle planten met de aarde verbonden, sommigen waren semi fysiek, hadden een etherische energie. Ze leefden van prana, zoals toen ook de mensen deden. Deze stenen zullen ons weer bewust van deze vermogens maken. De Lemurianen begrepen dat de Sequoia’s bepaalde golvende frequenties uitstraalden die verjonging en genezing gaven, daarom werd de energie van deze bomen gebruikt in healing therapie. In de loop van de tijd zullen onze wetenschappers erachter komen dat deze bomen energie condensatoren zijn. De energie die ze uitstralen brengt hun omgeving in een hogere frequentie. Deze giganten zijn al meer dan 144 miljoen jaar op deze aarde, het zijn zeer oude zielen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen en zuivert het bloed. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Deze Mammoet versteend hout helpt je te overleven in moeilijke situaties, deze bomen overleven branden, waarna er weer nieuw leven kan ontstaan omdat de zaden openspringen. Ze zijn zelf klonend waardoor ze exacte replica’s zijn, zowel geestelijk als spiritueel, zoals de eerste waren. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittende emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun. 

Dat was het voor nu. Voordat we met de winkel open gaan zal er nog een blog verschijnen met de rest van de stenen die we hebben ingekocht. Het was te veel om allemaal in één blog te vermelden. Dit weekeinde van 2 en 3 november zullen we dus nog gesloten zijn. Maar vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 November zijn we weer geopend. Dan zullen alle nieuwe stenen en kristallen in de winkel en in het pakhuis te bewonderen zijn. We kunnen niet wachten tot alles af is. De gedeeltes in de winkel die nu al klaar zijn zien er zo prachtig uit. 

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

2 en 3 november gesloten (winkel wordt opnieuw ingericht na inkoopreis)

8, 9 en 10 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

16 en 17 november (zaterdag en Zondag)

23 en 24 november (zaterdag en Zondag)

29, 30 november en 1 december (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu