Inkoopreis Tucson 2020 deel 2

inkoopreis

Tijdens het schrijven van deze blog zijn we inmiddels al een paar dagen in Tucson. Wat hebben we al veel gedaan. We dachten rustig te kunnen opstarten, daarom zijn we nu een paar dagen vroeger naar Amerika gevlogen, maar zoals eigenlijk iedere keer is het weer vanaf het begin vol gas. Maar waarschijnlijk is nu de kop eraf en kan het tempo wat omlaag. Ook best gezond ha ha. We genieten, het weer is helder, koel in de morgen en zo’n 20 graden tussen de middag met zo’n koele ondertoon. Dit betekend dat we in de auto een stapel kleren hebben liggen. Zelf heb ik altijd snel koude voeten, dus ik begin met warme schapenwol gevoerde hoge schoenen en in de loop van de dag verandert dat in gympen en soms zelfs even sandalen. Ook de lagen kleding pellen we in de loop van de dag af. Veel handelaren staan op grote terreinen in hele grote tenten. Als je daar in de ochtend komt is het nog heel erg koud van binnen. Maar als je later in de morgen bij een ander buiten stenen uit staat te zoeken of vaten helpt uitpakken staan we in een hemdje met een petje op, zo krachtig brand de zon dan. 

Van de week waren we bij onze Braziliaanse vrienden twee vaten aan het leeghalen, we stonden buiten de tent in de volle zon. We zijn dan een krachtig team. Wim en ik waren de vaten aan het leeghalen en steentjes uitpakken en sorteren en Cyrille liep af en aan met flats (platte dozen) met stenen die we wel en die we niet wilden. Zij legde die we niet wilden dan weer binnen op een tafel en die we wel wilden onder de tafel onder een kleedje op onze pallets. Zo verzamelen wij bij hen in zo’n 8 dagen al onze stenen. Zo heerlijk om uit te pakken en schatten te vinden. We werken dan aan een stuk door en vergeten vaak de tijd. Omdat het zo leuk is om te doen en de stenen zoveel energie geven vergeten we ook vaak te eten en te drinken. Op een gegeven moment gaat je maagje dan knorren. Ook wij zijn echte Nederlanders, we nemen in onze koffer zo’n kilo bio kaas in plakjes mee, een scherp mesje, snijplank en bordjes en doen altijd boodschappen in een grote supermarkt hier. We hebben zelfs een bonus kaart zodat we korting krijgen. Het is toch om te gieren, maar zo’n lekker huiselijk gevoel. Het normale brood hier vinden wij niet lekker, want het is vrij zoet, overal doen ze mout stroop doorheen. Maar in de loop van de tijd hebben wij uitgevonden waar lekker brood te koop is. Dat is niet makkelijk, maar we hebben het gevonden. We kopen dan de voor Amerikanen dure broodjes, kopen ook avocado’s en maken dan tussen de middag een heerlijke sandwich met Hollandse kaas en plakjes avocado. Smullen!! Een ander alternatief is het junkfood dat op iedere hoek te koop is, maar ons niet echt blij maakt. Omdat wij niet konden stoppen met uitpakken ging Cyrille deze boterhammetjes maken en bracht ons deze buiten op een bordje. Je had de gezichten van de Amerikaanse klanten moeten zien, om te gieren. Wat zijn wij Nederlanders toch een apart volkje.

We zien als we dan aan het uitpakken zijn ook geregeld handelaren hele vaten kopen, maar voor ons werkt dat niet, omdat meestal niet meer dan 15 tot 20% voor ons interessant is. Helaas zijn er dan stenen die wij nooit te zien krijgen, bv een man nam een vat met mooie Citrienpunten erin en daar was maar 1 vat van, maar wij vertrouwen erop dat de stenen die met ons mee naar Nederland willen gaan, toch op ons pad komen.

Zoals de vaste lezer van onze verhalen misschien nog weet, hebben we in Denver een grote hoeveelheid Zeoliet, waaronder Apofylliet met of zonder Stilbiet, en soms met Chalcedoon en Engelen Chalcedoonkwarts ingekocht. We kochten zoveel, omdat we ook daar hebben geholpen met het uitpakken en daarom heel veel keus hadden. We waren hier zo blij mee, omdat we dat jaar in Tucson niks gekocht hadden. Alles wat al op de tafels lag was van zo’n slechte kwaliteit. Dit jaar kreeg ik een mailtje van de manager wanneer wij zouden aankomen, want hij had een oude container geopend die al 7 jaar op het terrein stond. Dus de eerste dag na aankomst zijn we gelijk naar hem toegegaan. We hadden niks verwacht, maar wat werden we blij van de kristallen die we zagen. Een gedeelte van de tafels lag al vol uitgepakte stenen, dus we konden gelijk uit ons dak gaan en de voor ons mooie exemplaren eruit halen en op lege tafels leggen die ze voor ons hadden klaargezet. Later die ochtend gingen we hen helpen uitpakken, omdat de andere tafels ook nog vol moesten. Voor de mensen uit India en de Amerikanen die voor deze periode in dienst zijn is dat heel fijn. Zij zijn dan vaak al best moe, omdat ze soms al 2 weken op locatie zijn en bezig zijn alles klaar te zetten en uit te pakken. Veel dragen een band om hun middel die hun rug ondersteunt bij het zware tillen van alle dozen vol stenen. Voor ons die dit maar een paar dagen doen is het een feestje. Dus  zijn we allemaal blij. We hadden nog voorraad, omdat Denver in September was. Maar omdat de kwaliteit zo prachtig was en we hoorden dat de stenen die nu uit de aarde komen van een veel mindere kwaliteit zijn hebben we weer heel veel ingekocht.

Een paar jaar geleden hadden we een aantal zeer grote stukken bij hen ingekocht, deze stukken behoren tot het luxere segment. Er zijn veel verschillende kwaliteiten. Sommige zijn echte juwelen, sculpturen om te zien, men noemt die vaak museum kwaliteit. Andere weer zijn echte high end verzamelaars stukken. Deze hebben prijzen die in de 10.000den lopen. Echt schrikken voor ons, maar wel heel mooi om langs te vitrine kasten te lopen en de wonderen van Moeder aarde te bekijken. Wij hebben nu een paar hele grote, exclusieve stukken van een hoger segment als die wij hebben ingekocht. De prijzen gaan dan niet meer per kg, maar deze unieke kristallen hebben een stuks prijs. Vorig jaar zagen we er geen één die qua prijs kwaliteit voor ons aantrekkelijk was. Dit jaar waren het er een paar, dus we zijn helemaal los gegaan ha ha. Gelukkig hoefden wij deze niet zelf te sjouwen, maar werden ze netjes ingepakt en gelijk op een pallet gezet. Dat was maar goed want ze pasten sowieso niet in de auto. 

Apofylliet met Stilbiet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. Engelen voelen zich aangetrokken tot het licht en de hoge vibraties die worden uitgestraald door heldere Apofylliet. Je kunt deze steen ook gebruiken om in contact te komen met je Beschermengelen en spiritueleGidsen, of om de hogere Engelendomeinen te bezoeken. Een of meer van deze stenen in een ruimte zorgen voor een sfeer van zuiverheid en creëren een hoge trilling in je huis, of werkruimte. Als je in een huis een kristal in alle windrichtingen leg en een vijfde in het midden ontstaat er een krachtig geometrisch energieraster dat de vibraties van een hele ruimte of huis reinigt en zuivert. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Ook helpt hij je te reizen naar vorige levens. Deze spirituele steen, die ook wel ‘spiegelsteen’ genoemd, wordt zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. Het is een steen van waarheid die zorgt voor erkenning van iemands ware zelf en die helpt bij onbalans. Apofylliet werkt kalmerend, is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest en tevens helpt hij je onzekerheden accepteren. Apofylliet is hét hulpmiddel bij meditatie, reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker. 

Stilbiet

Deze steen wordt vaak samen gevonden met Apofylliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt nl. spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermd tevens.

Engelen Chalcedoonkwarts

Engelen Chalcedoonkwarts zijn prachtige heldere stukjes of komen voor in de vorm van een Chalcedoon-stalactiet begroeid met kwartspuntjes. Het is een bijzondere nieuwetijdssteen gevonden in India, die ons behulpzaam is, in deze tijd van heling van oude stukken/pijnen en die helpt om weer volledig in je Kracht te gaan staan. Met deze krachtige maar ook rustige, liefdevolle steen kun je voorbij velden reizen. Engelen Chalcedoonkwarts is multidimensionaal, werkt in een heel groot veld en draagt de energie van de Beyond. Dit kristal is een echte tijdsreiziger. Hij neemt je ook mee naar het verleden en de toekomst. Je kunt daar delen ophalen die zijn blijven liggen of die je bent verloren, deze neem je mee naar het Nu. Al de kleine kwartspuntjes werken individueel, stralen alle kanten uit. Als je overprikkeld bent, je hoofd vol muizenissen zit, laat Engelen Chalcedoonkwarts dit verdwijnen. De steen brengt rust en vult je met kalmte. Ook heel geschikt voor in groepen om balans en rust te brengen. Hij brengt je in een meditatieve staat, waardoor je weer kan relativeren, even kunt stilstaan en kijken vanuit een groot overzicht van waar je nu bent. Als een Adelaar vlieg je hoog in de lucht en kijk je neer op jezelf. Zoals de kwartspuntjes alle kanten op stralen, zo helpt de steen je naar alle kanten helder kijken. Bij hen die een stalactiet-kern hebben vliegt je niet meer alle kanten op, omdat deze kern je in je centrum houdt, totaal verbonden met je hart. Hoewel de steen kalmte brengt is hij toch ook heel krachtig, laat alles stromen, wil leven, maar dan wel vanuit het hart. Hij brengt een prachtige balans van actie en rust, dus niet meer hyper de pieper alle kanten op. Engelen Chalcedoon helpt bij het ontladen van pijn en verdriet en werkt super samen met een Mookaiet of een andere aardende Jaspis. Deze helpen om wat deze steen doet te aarden en in je systeem te verankeren, zodat je deze rust in je dagelijkse leven kunt blijven voelen. De kristallen met een stalactietvorm zijn verbonden met heilige seksualiteit. Vrijen vanuit liefde en verbondenheid. Het kristal helpt eeuwenoude pijnen en wonden van misbruik, jezelf weggeven of verloochenen, te helen. Alle pijnen op seksualiteit van vorige of het huidige leven van zowel mannen als vrouwen. Ook alle schaamte en schuldgevoelens hierop. Hij helpt de lading eraf te halen, zodat je weer met plezier gaat leven en liefde en licht vanuit je kern kunt uitstralen. 

Uit Brazilië komen heel veel stenen die wij inkopen, we zullen nu een aantal stenen opnoemen die we ingekocht hebben die uit dit prachtige kristallen land komen, als eerste de geliefde Super 7, we hebben deze stenen in allerlei vormen al in de winkel gehad. Deze keer hebben we hele mooie harten ervan kunnen inkopen die heerlijk in je hand passen. 

Super 7

Combinatiesteen met een zeer hoge vibratie die bestaat uit bergkristal, amethist, rookkwarts, rutiel, goethiet, lepidokrokiet en cacoxeniet, die verbonden is met de hoogste bronnen van leiding en inspiratie. Deze steen troost en voedt en opent alle spirituele gaven. Hij ondersteunt en verhoogt de vibratie van alle andere kristallen. De steen zuivert, schenkt evenwicht, geeft energie aan alle chakra’s en aura’s en stemt ze af op de verfijndste vibraties. Deze krachtige steen helpt bij fysieke genezing en brengt de ziel weer in contact met het goddelijke. Het kleinste exemplaar bevat de vibratie van het geheel, ongeacht of alle mineralen erin aanwezig zijn. Hij helpt ons herinneren dat we allen deel uitmaken van het geheel. Op het spirituele vlak is deze steen met hoge vibratie een spirituele krachtcentrale met buitengewone helderheid. Naar verluidt verschuift hij het vibratieniveau van de planeet en alles erop en laat ons kennismaken met het tijdperk van waterman. Het is heerlijk om met dit kristal te mediteren. Emotioneel is dit een troostend en voedend kristal. De steen is heel nuttig om het lichaam te harmoniseren. Hij stimuleert de natuurlijke genezing van het lichaam en heelt het cellulair geheugen. Hij ondersteund het immuunsysteem, huid en botten.                                                                                                                  

De laatste tijd kwam er Rookkwarts in verschillende vormen op ons pad, trommelstenen, mooie kleine, heldere clustertjes, punten en nu ook hele donkere bollen waar ook wat Citrien doorheen zit. Als je ze op een lampje zet weet je niet wat je ziet. Ze zijn helemaal natuurlijk, dus niet bestraald om donkerder te maken.  

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je aan radioactief materiaal bent blootgesteld, radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

Tot ons geluk hebben we ook weer de prachtige, heldere puntjes met etsen en coderingen kunnen kopen. We hadden hier best veel van, maar ongemerkt waren ze toch heel erg hard gegaan. Soms wil je zo graag een steen in de collectie houden, maar kun je deze niet meer vinden. Gelukkig is het met deze geliefde steen wel gelukt.

Kwartspunten met etsen en coderingen

Deze bijzondere en unieke kristallen uit Brazilië dragen informatie in zich van oude beschavingen als Mu, Og, Zu, Lemurië, Atlantis en die van het oude Egypte. Deze kristallen worden gebuikt om contact te maken en voor de overdracht van informatie van deze oude beschavingen. De transcriptie van de symbolen geeft je informatie die je op dit moment in je leven nodig hebt. Deze kristallen werden gebruikt in de heling tempels van deze oude beschavingen. De etsen/coderingen bevatten ook informatie over de ervaringen en ceremoniën waaraan deze kristallen hebben deelgenomen. Ze bevatten ook informatie over healing methodes en technieken van oude beschavingen alsmede beschavingen uit het universum, die over eonen van tijd hun succes bewezen hebben. Dit zijn meestal persoonlijke kristallen en de informatie zal tot je komen als je tijdens een meditatie de etsen/ coderingen tegen je derde oog houdt. Sluit je ogen, centreer je in je hart en open je geest, adem regelmatig en diep en ben ontvankelijk voor de informatie die komt. Je zult persoonlijke informatie ontvangen die je ontwikkeling versnelt of informatie waarmee je anderen kunt helpen. Ze zijn verbonden met het grote Gouden Kristal van heling en regeneratie die in Minas Gerais ligt en die door de Atlantiers daar geplaatst is, deze is inmiddels geactiveerd en biedt nu de gelegenheid tot zelfbekrachtiging dmv de kennis en potentie van de kristallijnen codes waardoor etherische heling van Atlantis plaats vindt en de verbinding met het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid. De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats, ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten, velen van ons zijn aanwezig geweest ten tijden van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het is zo bedoelt, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren.

Welke stenen je bijna niet veel meer tegenkomt zijn de Lemurisch Zaad kristallen, de Selfhealers. Dit zijn bijzondere stenen die niet echte dubbeleinders zijn, maar die aan de kant waar de steen ooit van de cluster is afgebroken weer opnieuw is gaan groeien. Er zijn dan kleine puntjes of soms zelfs grotere puntjes ontstaan. Dit wonder van de natuur zorgt ervoor dat het kristalletje je zelfgenezend vermogen stimuleert. We konden hier maar 1 flatje van kopen.

Lemurisch Zaad Kristal

Dit zijn zeer krachtige stenen met een hoog bewustzijn die ons juist in deze tijd sterk ondersteunen en openen. De stenen bevatten lemurische energie, ze zijn nl door de Lemurianen geprogrammeerd om ons nu in deze tijd informatie te verschaffen en ons bewustzijn te verhogen. De lemurische energie is bijzonder liefdevol. De stenen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra, vergroten van je aura en helpen enorm goed bij slapeloosheid. Ze kalmeren je gedachten en zijn goed bij hoofdpijn. De stenen zorgen voor een ontspannen staat van je lichaam en je wezen. Ze verzachten lichamelijke klachten en pijn. Ze bevorderen de algehele doorstroming en vermeerdering van energie in je lichaam en zorgen voor een goede doorstroming van het bloed (goed bij koude voeten en handen). 

Ze worden “zaad” genoemd, omdat ze los van elkaar in het zand worden gevonden, alsof ze ooit gezaaid zijn. Op de uiteinden van de stenen, waar ze ooit van de cluster zijn afgebroken, zijn ze opnieuw gaan groeien, waardoor er nieuwe puntjes zijn ontstaan, dit maakt de stenen zo uniek. Kristallen met deze groeivorm wordt ook wel self-healer genoemd. Ze symboliseren vrijheid, dat je kunt zijn wie je bent en ze versterken je zelfgenezend vermogen. Zeer goed bij stress en depressie. Sommige zijn dubbeleinders, hiermee kun je energie door beide kanten tegelijkertijd channelen. Ook energie kan in beide richtingen door het kristal stromen. Ze kunnen via beide punten zowel energie ontvangen als uitzenden. Zeer goed om blokkades en gaten in de aura mee te dichten. Ze vergroten je bewustzijn terwijl ze tegelijkertijd energie afvoeren en het lichaam aarden.

Tijdens onze laatste inkoopreis hadden we van die mooie Amethist toverstaven met een fantoom in de punt gekocht. Deze waren binnen de kortste keren uitverkocht. We hebben er nu een hele grote hoeveelheid van ingekocht, omdat we voelen dat heel veel mensen er graag eentje willen hebben, maar ook omdat we door er zoveel te nemen ze voor een fantastische prijs kregen. Bij de andere handelaren moesten we minimaal het dubbele betalen. Het voelt zo fijn dat we deze dan voor een mooie prijs in de winkel kunnen aanbieden. Zo fijn als stenen voor iedereen betaalbaar zijn.

Amethist staf met fantoom

Deze unieke, lange punten met een fantoom in de punt werken als een toverstaf, ze sturen de krachtige energie van de steen door de punt naar buiten. Maar ook in zijn geheel straalt de steen een fantastische energie uit. Als je ze zachtjes tegen elkaar tikt, klinken ze als prachtige Lemurische lasers, dus ook zeer geschikt voor klankheling. Dit zijn krachtige helings instrumenten. Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten en geeft innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting, doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid. Hij is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen. Het fantoom in de punt van het kristal zorgt ervoor dat je verder kunt groeien. Fantomen vertegenwoordigen blokkades die opgeruimd dienen te worden. Het symboliseert ook de talloze levens van de ziel. Het maakt bezoeken aan de toestand tussen twee levens mogelijk om je huidige zielsplan te ontdekken en helpt je naar vele dimensies te reizen, of naar je kern. Fantoomkwarts maakt je bewust van je eigen goddelijkheid. Het verzoent je met je schaduwkanten en helpt het fysieke lichaam via de etherische blauwdruk te genezen. Naar onder toe zijn de punten Rookkwarts. Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen. Tevens helpt het spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog, helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je aan radioactief materiaal bent blootgesteld, radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad. Dit bijzondere kristal verhoogt aanzienlijk de overbrenging van licht en informatie tussen de hogere regionen en de aarde en kan worden gebruikt voor etherische chirurgie. 

Bij deze lieve Braziliaanse handelaar waar we al jaren inkopen zagen we Rookkwarts punten liggen die ons de adem benamen. Wow, we voelden dat deze een unieke energie bevatten. Op het oppervlak van de punten zitten unieke coderingen. Net zoals bij trigonic het geval is. Het zijn alleen geen driehoekjes maar vrije vormen. Ze voelen als van een heel andere dimensie. In een kamer waar hij duurdere stukken heeft staan zagen we er een aantal enorm grote punten in ijzeren standaard van staan. Helaas waren deze voor ons te kostbaar. Maar we konden ons geluk niet op dat hij er ook 1 doosje normaal formaat punten van had. We zullen deze stenen gaan invoelen en kijken wat deze te vertellen hebben. Een beschrijving zal later volgen. Maar wij adviseren altijd om zelf te kijken/voelen wat dit soort unieke kristallen voor jou zelf betekenen. Wat een cadeau dat we deze zijn tegengekomen. We hebben ze tot nu toe bij geen ander gezien.

Een steen die veel mensen aanspreekt is de blauwe Paraiba kwarts, de naam komt door de kleur die op Paraiba Toermalijn lijkt, maar de vlekken in de steen komen door Troilite en door het donkerblauwe Lazuliet erin. We hadden in de winkel nog geslepen punten, maar nu hebben we ook weer die prachtige vlammen. We hebben ook twee hele grote exemplaren ingekocht. De zwaarste weegt zo’n 45 kg. Dit zijn echte kunst objecten in je huis. Wat zijn we hier blij mee.

Blauwe Paraiba kwarts

Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen uit Brazilië die lichtblauwe vlekken erin heeft van Troilite en donkerblauw van Lazuliet. De steen wordt Paraiba kwarts genoemd omdat de blauwe kleur net zo prachtig is als die van de Paraiba toermalijn. Deze zeldzame, rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen, die turkooisblauwe vlekken bevat die je verbinden met Engelen van waarheid en wijsheid. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. Deze steen met een hoge vibratie brengt harmonie en licht en helpt de gave van spirituele evolutie te vinden. Hij stimuleert vergeving op multidimensionale niveaus en bevrijdt je van je karmische verleden. Hij kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is ook verbonden met de ‘normale’ blauwe straal, die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Leert je houden van jezelf zoals van God. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal schoont het ego. De blauwe straal is verbonden met Neptunus en de Plejaden. Deze straal is verbonden met het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken.

Zoals vaste bezoekers van de winkel weten is dat we al een aantal jaren grotere exemplaren van Elestiaalkwarts op ons pad krijgen. Kleintjes hebben we al heel lang, maar opeens kwamen er prachtige grote stukken op ons pad. Ook af en toe wat men floaters of dubbeleinders noemt. Deze zijn dan nergens ooit afgebroken, maar net als Lemurisch zaad kristallen rondom ‘heel’. Ook nu kwamen we er tegen. Deze hadden we nog nooit gezien. De Elestiaal floaters die we zagen waren begroeid met melkwitte dubbeleindertjes of zaadkristallen. Ook deze voelen alsof ze uit een andere dimensie komen en nu nodig zijn. Dit zijn weer van die kristallen die alleen opgemerkt worden door de mensen die met ze gaan werken. Wij merkten dat de andere mensen die aan het inkopen waren deze kristallen helemaal niet zagen liggen. Toen wij bij onze Braziliaanse vriend kwamen waren ze een dag geleden al door andere mensen uit de vaten uitgepakt. Wij hadden die dag Apofyllieten uitgepakt en ingekocht, omdat hij deze dag eigenlijk niet open zou zijn. Toen we die dag erna naar hem gingen bleek hij toch een dag eerder begonnen te zijn. Maar tot onze verbazing lagen deze stenen gewoon op ons te wachten. Ze waren voor de andere kopers blijkbaar niet interessant. We zagen ook dat zij de innerlijke schoonheid en krachtige energie niet waarnamen. Zo mooi hoe alles met energie toch werkt. We hebben er wat kleinere en grotere exemplaren van. 

Elestial / Elestiaal of krokodillekwarts

Elestial is hèt Nieuwetijdskristal bij uitstek, vaak voelen “Lichtwerkers” zich bijzonder tot deze kristallen aangetrokken. Het zijn meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Dit kristal bezit bijzondere krachten, het overlaad je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Elestial zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestial heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

Bij een bevriende handelaar hebben we een aantal verschillende kristallen ingekocht. Op een gegeven moment kwam hij naar ons toe en vroeg of we twee Amethist geodes van een kleinere middelmaat wilden kopen. Hij had deze nog staan. We zeiden dat we nog genoeg geodes hadden, maar liepen toch even met hem mee. Ze bleken uit Uruguay te komen en heel erg donker te zijn. Omdat de prijs erg goed was voor deze donkere beauty’s en ze zo zielig met zijn tweetjes in een hoekje stonden hebben wij ze met liefde geadopteerd. We hebben ook weer een klein aantal grotere Amethist Kathedraal/Elestiaalpunten ingekocht. Wat een krachtpatsers zijn deze leden van de Amethist familie. Kleintjes hadden we nog volop in de winkel. We hebben er ook een schedel van ingekocht. Wow wat een uniek wezen. 

Amethist Kathedraal/Elestiaalpunt 

Deze nieuwgevonden kristalpunten zijn echte krachtpatsers, die een krachtige verbinding met de Engelenrijken hebben. Deze Meesterhealers bezitten bijzondere krachten, het kristal overlaadt je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Zeer krachtig genezende steen die inwerkt op de hogere chakra’s. Stimuleert de pijnappelklier en maakt contact met de interplanetaire wezens, gidsen en helpers, tevens helpt het om je paranormale gaven te ontwikkelen. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Amethist Kathedraal/Elestiaalpunt kalmeert en stelt gerust, tevens helpt deze om blokkades op te ruimen en verjaagt negatieve energieën. Deze steen zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Het zijn bijzondere kristallen die zich niet aan één persoon binden, maar in feite universeel zijn. Ze werken heel graag samen met ascensie healers, om zo veel mogelijk licht en bewustzijn te verspreiden. Ze maken ons mensen ook bewust dat we multidimensionale wezens zijn. Universele Meesters werken door hen heen, waardoor ze als een soort doorgeefluik fungeren om hart en bewustzijn te openen. Ze bevatten heel specifieke informatie over de komende Nieuwe Tijd. Het is een kosmische computer die de wijsheid van eeuwen bevat, een Lichtbibliotheek waarin zowel de goddelijke eenheid volledig aanwezig is als goddelijke kennis en bewustzijn. Als je met het kristal mediteert krijg je hier toegang tot. De steen is verbonden met de violette straal van transformatie en Meester Saint-Germain, tevens heeft hij verbinding met de magische energie van Merlijn. Hij zorgt voor magie en geluk in je leven. Hij bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs en ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij geeft toegang tot Multi dimensies en helpt je te reizen tussen twee werelden. Tevens biedt hij blikken in het verleden of in de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestiaal heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig Nieuwetijdskristal met een hoog Goddelijk licht en zeer hoge vibratie.

Nu ik deze blog aan het typen ben en op de lijst kijk van wat we allemaal al ingekocht hebben besef ik dat veel van de stenen uit Brazilië een vorm van Amethist zijn. Behalve alle kleinere stenen die we meestal inkopen hebben we deze reis ook best veel enorm grote exemplaren ingekocht. Ze kwamen echt op ons pad, dus dat zal een reden hebben. Kleine stenen zijn heel erg mooi, maar sommige grote stukken zijn gewoonweg overweldigend. We hebben deze keer weer een aantal grote harten van Amethist ingekocht. Een aantal losse exemplaren en een klein aantal op ijzeren standaard. Eentje ervan is echt enorm groot. Wat een beauty met zijn grote, donkere kristallen. Een ander groot exemplaar riep ons van veraf al, we konden onze ogen niet geloven. Deze steen is een hele grote Amethist roos met daarop een grote hoeveelheid glasheldere Seleniet kristallen. Wij weten dat deze combinatie in natuurlijke groeivorm niet veel voorkomt. Je ziet ze tegenwoordig af en toe, maar dat zijn allemaal Amethist rozen waar men een stuk Mariaglas Seleniet op lijmt. Dit ziet er heel mooi uit, maar is niet natuurlijk, is niet zo gegroeid in de aarde. Maar dit prachtige, grote exemplaar is dat wel. We gingen er bijna van huilen dat we deze mee naar Nederland mogen nemen. 

Amethist roos met helder Seleniet

Amethistrozen hebben een zeer hoge vibratie, waardoor de energie van deze bijzondere Amethist tot diep in je cellen en het DNA doordringen en deze reinigen en helen. Ook brengen ze je snel in bètagolftoestand. Deze bloemen brengen licht en liefde in de omgeving, ze stimuleren en kalmeren ook het keel- en hartchakra. Steen vol mededogen die spiritueel zeer krachtig is en uitermate beschermend en kalmerend werkt. Amethist roos geeft toegang tot een hoger bewustzijn en geeft innerlijke stabiliteit en helpt om antwoorden te krijgen om het eigen leven naar het hoogste doel en welzijn te voelen. Deze roos of bloem helpt je om oordeelloosheid en heelheid in jezelf te ontwikkelen. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf. Deze stenen zijn zeer beschermend en verbonden met de Violette Vlam of Straal van Meester Saint Germain. Ze verbinden je met je eigen goddelijke oorsprong, maken ontspannen en helpen je afstemmen op je hogere zelf. Deze prachtige bloemen geven innerlijke en mentale rust. Ze zuiveren je aura, werken kalmerend en transformeren negatieve energie in licht en liefde. Amethistroos helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid.  Deze bijzondere amethist bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie, helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, de longen en bij huidproblemen.

Maria glas (heldere seleniet) Engelensteen

Doorschijnend seleniet heeft een zeer fijne vibratie, zorgt voor een heldere geest en opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Zuiver seleniet staat in verbinding met het lichtlichaam, om het in de aardevibratie te verankeren. Seleniet is de poort naar de etherische chakra’s, ga je hier door, dan krijg je de mogelijkheid om de volgende stap in je evolutie van mens naar lichtwezen te zetten. Seleniet kan je bewustzijn openstellen om je Gidsen en Beschermengelen te ontmoeten en informatie van hen te ontvangen. Deze informatieoverdracht gaat meestal zonder woorden. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven. Je kunt de steen gebruiken voor kristalhealing op afstand. Leg een foto van mens of dier onder de steen en vraag aan het kristal healing. Deze steen hoef je nooit te reinigen, van water wordt hij ook dof. Seleniet ontlaad en laadt al je kristallen op door deze op de steen te leggen

Als laatste in deze blog een steen die ook tot de Amethist familie behoort, maar die niet paars is maar roze. Vorig jaar hadden we voor het eerst plakken roze Amethist die in Brazilië gevonden worden. Wat waren we blij met deze prachtig exemplaren. Roze Amethist straalt zo’n liefdevolle energie uit. We hebben nog maar een paar plakken in de winkel en proberen al een tijdje om aan nieuwe te komen, maar tot nu toe lukt dat nog niet. Natuurlijk is alles te koop maar dan voor prijzen die niet leuk meer zijn. Maar wat een cadeau dat we deze toch tegenkwamen en nu in Freeform, ofwel staande stukken in vrije vormen, die je als mooie sculpturen kunt neerzetten. De kleuren variëren van licht tot donkerder oudroze. Tot onze grote blijdschap hebben we er best een grote hoeveelheid van kunnen inkopen.

Roze Amethist uit Brazilië

Roze Amethist plakken stralen een krachtige en tevens zeer liefdevolle energie uit. Ze helpen je om via je hart een verbinding met je eigen Goddelijke Zelf te maken. Roze Amethist is een steen van waarheid die je helpt om weer te gaan leven vanuit je hart i.p.v. uit je hoofd, in totale oprechtheid en verbinding vanuit je diepste wezen en Goddelijke zelf. Ze hebben ook een diepe verbinding met de geesteswereld en helpen je om makkelijker in contact te komen met overleden geliefden en met Gidsen en Engelen. Het is een ultieme hart steen die je een intens gevoel van vrede en ontspanning geeft. Deze energie is zo uitgesproken dat, als je een steen vasthebt, je hem eigenlijk niet meer weg wilt leggen. Roze Amethisten helen krachtig je emotionele en fysieke lichaam. Ze bevatten zowel een grote kracht als tederheid, op een manier die heel voedend is voor de ziel. Ze helpen en helen je op verschillende manieren. Roze Amethist is een fantastische steen voor healers, zowel voor henzelf als voor hun cliënten. De steent laat je hartchakra volstromen met helende vibraties, waarna deze energieën door je hele lichaam stromen. Het is extreem krachtig voor het hart en hartchakra, maar ook voor de longen. Daarom wordt de steen voor problemen in deze gebieden aangeraden. De steen is ook heel krachtig in combinatie met andere stenen in steenleggingen op het lichaam en in grids. Roze Amethist heeft een zeer krachtige, beschermende vibratie die voorkomt dat negatieve energieën kunnen aanhechten. Het helpt je om een bewuste, liefdevolle verbinding met je innerlijk kind te maken en je hele wezen in een staat van eenheid te brengen. Voor mensen die in zware processen zitten, trauma’s of misbruik hebben meegemaakt, of veel verdriet en spijt ervaren, helpt de steen je hart open te houden en door deze moeilijke tijd te gaan om daarna weer positief in het leven te staan. Roze Amethist brengt vreugde en plezier in ieders hart en ziel en helpt mensen te helen die een scheuring tussen hun hoofd en hart hebben, waarna ze weer voluit vanuit hun hart kunnen gaan leven. Voor hen die aan hun ziel werken of voor Shamanen die Soul Retrieval (het herstellen van wonden, trauma’s en verloren van delen van jezelf) beoefenen, is deze steen het perfecte gereedschap. Roze Amethist is ook een hele goede steen voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. De liefdevolle, beschermende energie maakt het een perfecte steen voor in de slaapkamer, huiskamer, praktijk of werkomgeving. Het is ook een perfecte steen om aan een geliefde te geven, omdat deze liefdevolle gecentreerde hart energie, liefde en tederheid uitstraalt naar de ontvanger. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die in deze tijd zo hard nodig is en ons helpt te transformeren naar een Wezen dat in het Nu vanuit zijn hart leeft en vandaaruit een fantastisch leven vol liefde creëert.                                               

Dit was het weer voor nu vanuit een nog steeds zonnig Tucson. Wij gaan morgen weer op tijd op pad en hopen weer prachtige kristallen te kunnen inkopen. Tot de volgende blog.

Menu