Inkoopreis Tucson 2024

inkoopreis

Na 3 jaar niet op inkoop in Amerika geweest te zijn, konden we er dit jaar eindelijk weer heen. Op dit moment van schrijven zijn we hier aanwezig en hebben de eerste 3 inkoopdagen achter de rug. Eigenlijk hadden dat 4 dagen moeten zijn, maar we hadden onze vlucht naar Phoenix gemist. We zouden oorspronkelijk op dinsdag hebben moeten vliegen, maar door het kleine beetje sneeuw midden in de nacht, welke niet meer zichtbaar was, was heel Schiphol ontregeld. Voor buitenlanders die uit landen komen waar altijd heel veel sneeuw valt is dit zo lachwekkend, daar bij hen de vluchten gewoon doorgaan. Wij Nederlanders zijn inmiddels gewend dat bij vluchten en treinen na het vallen van bladeren, lichte vorst en wat sneeuw alles in de soep voelt.

Wij waren al vroeg met de auto vertrokken, omdat we al hadden verwacht dat de ochtendspits voor vertraging kon zorgen, maar dat we 3,5 uur over de reis naar Schiphol zouden doen, hadden we niet echt verwacht. We waren gelukkig op tijd vertrokken. Bij aankomst zagen we dat ook onze vlucht naar Londen 3,5 uur vertraging had. Dit werd ruim 4 uur wat betekende dat we onze vlucht in Londen naar Phoenix hadden gemist. Een lesje in overgave en vertrouwen haha. Helemaal omdat een groot gedeelte van de mensen ook hun handbagage had moeten inleveren, inclusief Wim en Nikki. Ik had erop gestaan mijn trolley bij me te houden, omdat er zoveel belangrijke spulletjes inzaten. Gelukkig was de man aan de incheckbalie zo vriendelijk om over zijn hart te strijken en mijn trolley een label van goedkeuring te geven.

Toen we uit het vliegtuig in Londen stapten stond er al iemand klaar met vouchers voor een hotel en de nieuwe tickets voor de volgende dag. Dat was keurig geregeld. De vrouw vertelde ons dat we in een vier sterrenhotel waren geboekt. Wim en Nikki zonder toiletartikelen, schone onderbroek of nachtkleding en ik met mijn trolley met alles wat je nodig hebt mocht iets misgaan. De laatste keer dat we in Amerika waren, 3 jaar geleden is n.l. mijn koffer meer dan een week zoek geweest. Toen heb ik geleerd om in mijn handbagage alles mee te nemen om het een tijd te kunnen redden haha. Hier word ik regelmatig mee geplaagd, maar nu was het toch wel fijn. Helemaal toen we erachter kwamen dat dit 4 sterren hotel meer weg had van een hostel wat iemand in een review op internet zo mooi beschreef. In Londen was het net zoals in Nederland rond en onder het vriespunt en de kamers hadden geen werkende verwarming. Een systeem wat ook als airco diende werkte niet, blijkbaar al meer dan een jaar niet als je de reviews las. Dus zonder een pyjama en maar een heel dun dekbedje was het niet te doen. Bij navraag bij een balie zeiden ze vrij onvriendelijk dat er een straalkacheltje in de kast kon staan, welke er niet was. Toen werd er gezegd dat die er niet meer waren. Dan maar om dekens vragen. We kregen er eentje voor 3 personen. Wim zei heel droog: we zijn met 3 mensen, waarna er gelukkig 3 dekens kwamen. Andere hadden minder geluk en kregen zelfs geen deken. Creatief hebben we het bad maar heet laten vollopen, waardoor we warmte van stoom kregen. In mijn van alle gemakken voorziene trolley zat ook mijn trouwe vriend, de warmwaterkruik die ik overal mee naartoe sleep. Deze heb ik liefdevol gedeeld, zodat we allemaal weer warme voetjes kregen.

Het besef hoe ongelofelijk verwend we zijn, dat we het zo normaal vinden om verwarming en stromend water te hebben is dan mooi en omdat de situatie zo belachelijk was hebben we er smakelijk om kunnen lachen. Het avond eten hebben we met dikke jassen aan genuttigd, je moest wel snel eten want de borden waren zo koud, dat je eten snel afkoelde. Na een heel heet bad en de warme dekens hebben we toch nog heerlijk geslapen.

Gelukkig had de vlucht de volgende dag geen vertraging. Toen we in Londen op de vlucht zaten te wachten hoorden we opeens een bekende stem. Wat bleek, een collega van een andere zaak die hij met zijn moeder runt bleken dezelfde vlucht te hebben. Zij waren die ochtend al vroeg uit Düsseldorf vertrokken. Zo grappig hoe je elkaar dan tegenkomt. Ook de eerste inkoopdagen liepen we ze geregeld tegen het lijf.

Het was fijn om te merken dat we niks gemist hadden. Het was nog ongelofelijk stil, iets wat we niet kenden uit het verleden of voor Covid zoals veel mensen praten over deze periode die voor veel verandering gezorgd heeft. Veel zaken waren nog niet open of opgebouwd, maar wij hebben bij bevriende handelaren die al wel klaar waren heerlijk, op ons gemak kunnen inkopen, omdat er nog niemand anders was. Bij UPS keken ze ook al verbaasd toen we al om een pallet met kartonnen box erop vroegen om onze aangeschafte stenen in op te slaan. We hoorden dat mensen later komen, omdat de meeste shows later beginnen en de hotels en het eten een stuk duurder waren geworden. Wij hebben deze eerste dagen voornamelijk bij onze belangrijkste 4 Braziliaanse handelaren ingekocht. Dit is fijn om achter de rug te hebben, want dit zijn meestal grote hoeveelheden en dat betekent regelmatig heen en weer rijden om alles op de slaan voor vervoer. Dit is altijd zwaar sjouwen. We gaan een groot gedeelte laten vervoeren per boot, iets wat we tot nu toe nooit gedaan hebben, maar wat voor zware vracht als je een grotere hoeveelheid hebt toch voordeliger is dan met het vliegtuig. Met het vliegtuig krijgen we meestal binnen 14 dagen onze stenen, met de boot zal het zo’n 6 weken duren. Maar we gaan het gewoon proberen. De firma die met de boot ook naar Nederland verstuurt kwam niet voor niets op ons pad. We hebben het er al jaren over gehad, maar vonden geen adres die dit deed. UPS doet het ook, maar is niet veel voordeliger per boot.

Dit cadeau van het adres kregen we bij onze handelaar van de Angelwing Calciet. Tot onze grote blijdschap zagen we dat hij deze unieke Calciet die je eigenlijk nergens tegenkomt weer in zijn zaak had liggen. We hebben bijna alles opgekocht, van kleine, tot een paar zeer grote stukken voor de liefhebber. Aan hem vroegen wij op hij ze na de show rechtstreeks uit El Paso wilde versturen, wat onze andere bevriende Mexicaanse handelaar in Covid tijd voor ons had gedaan. Dit bleek een stuk voordeliger. Deze periode heeft ons ook hele mooie veranderingen laten ervaren die we anders misschien niet doorgemaakt zouden hebben. De lieve Mexicaanse man vertelde ons dat bij hem in de straat een shipping company zat met een goede reputatie. Wij daarheen gereden. We hadden geluk dat de eigenaar Todd net naar buiten kwam. Een geschikte kerel met een makkelijke babbel, waar we een heel leuk gesprek mee hadden. We hadden geluk, omdat hij pas maandag open zou gaan. Toen we met hem mee naar binnen liepen zag ik door zijn kantoordeur die open stond op een groot schrijfbord de naam van een goede kennis van ons die een groothandel in Duitsland heeft. Hij verstuurd altijd per container en eenmaal hebben wij ook hele zware stenen bij hem in de container vervoerd. Het nadeel was dat we deze in Duitsland moesten ophalen. Toen we zijn naam zagen wisten we dat we goed zaten, wat hij is zo precies en kiest altijd voor de beste opties. Zo dankbaar dat we in zo’n mooie stroom zaten met cadeautjes die op ons pad kwamen, na een onverwachts moeilijke start, die we gelukkig als een apart avontuur konden zien.

Ik zal maar beginnen met de stenen uit Mexico die we tot nu toe hebben ingekocht. Zoals ik al zei de Angelwing Calciet met zijn of haar zonnige gele kleur vermengd met witte Bariet.

Angel Wing Calciet

Angel Wing Calciet uit Mexico is een zeldzame steen met een zeer hoge vibratie die de zielenster-, sterrenpoort- en andere hoge kruinchakra’s stimuleert, zodat er spiritueel licht binnenkomt. Hij maakt afstemming mogelijk op goddelijke energie, hogere leiding en verhoogde bewustzijnsniveaus. Hij neemt je mee naar het hart van Alles Wat Is en helpt je te herinneren wat er gebeurt, zodat je spiritueel sneller kunt groeien. Hij opent paranormale vermogens, zorgt voor contact met Engelen en Lichtwezens en harmoniseert de hersenhelften. Angel Wing Calciet is echt een steen voor Lichtwerkers of voor mensen die zich bewust zijn dat ze niet alleen van deze aarde komen en voor hen die heimwee hebben naar andere werelden, want de steen helpt je om je prettig te voelen in je incarnatie. De steen vult je aura en de ruimte om je heen met licht van een hoge frequentie, waardoor negatieve energie of gedachtevormen verdwijnen.Het integreert het lichtlichaam en aardt energieën van hogere dimensies in het fysieke niveau. Deze steen maakt je blij en is ook heel geschikt op een babykamer. Normaal werken Calcieten meer op het niveau van het lichaam, maar Angel Wing Calciet werkt met name voorbij het fysieke niveau om het etherische lichaam te harmoniseren. Het helpt tegen psychosomatische ongemakken en de onderliggende oorzaken van diabetes en aandoeningen zoals multiple sclerose. 

 We hebben bij hem ook een paar grote tot zeer grote clusters van Engelenvleugel Seleniet ingekocht. De kleintjes hadden we al vorig jaar direct via Mexico naar ons laten sturen samen met de prachtige witte Aragoniet die zo op koraal lijkt. Maar grote stukken kom je heel weinig tegen. Deze kosten wel meer, maar zijn zo bijzonder dat we alle mooie die ons aanspraken hebben gekocht.

 Engelenvleugel Seleniet

Engelenvleugel Seleniet is een prachtige, bijzondere gevormde Seleniet uit Mexico. De vorm van een Engelenvleugel laat al zien dat je met deze prachtige stenen makkelijker in contact kunt komen met de hogere werelden, waaronder de Engelenwereld. De steen laat je ook voelen dat de Engelen eigenlijk hogere delen van ons zelf zijn, hij helpt je te herinneren aan je Engelen-zelf. Ze helpen je door de illusie kijken, zodat je jezelf weer kunt gaan zien als het hoge, Goddelijke wezen dat je eigenlijk in werkelijkheid bent. De zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra, het zielensterchakra boven je hoofd en de nog hoger gelegen kosmische chakra’s. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. Engelenvleugel Seleniet maakt alles wat ‘zwaar’ in je lichaam voelt weer licht. De steen geeft je vleugels en brengt innerlijke vreugde, vrede, tevredenheid en opent je aura om al het Goddelijke om je heen te voelen en je ermee te verbinden, ook leert hij je dat jij met dit alles één bent. Engelenvleugel Seleniet zendt hoge trillingen en lichtkracht uit en brengt alles in zijn omgeving deze vibratie. Deze kalme, lieve steen geeft diepe rust en helpt de zenuwen genezen. Het stabiliseert emoties en laat spanning afnemen. Dit is een perfecte steen om mee te mediteren. Engelenvleugel Seleniet hoef je net als alle andere Selenieten nooit te reinigen, de steen transformeert negatieve energie in positieve, dus is zelfreinigend. De steen wordt ook dof van water. Als je hem als energie raster om je huis gebruikt, dan neemt de energie niet af als hij door de regen er dof uit gaat zien. Engelenvleugel Seleniet kun je gebruiken om wezens van de aura los te maken of om te voorkomen dat iets van buiten de geest beïnvloed. Het zijn instrumenten voor healers, ze werken als ‘scanners’ binnen het energieveld en kunnen daar blokkades opheffen en toegang geven tot kennis over de spirituele oorsprong ervan. Je kunt er goed je aura mee reinigen. De steen geeft inzicht en heft verwarring op. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven.

Omdat deze handelaar gespecialiseerd is in grotere stukken die mooi kunnen staan omdat de onderkant plat is, hebben we ook nog een aantal prachtige, grotere Groene Calciet genomen. Bij onze bevriende andere handelaren hebben we een kleine vuistmaat van een voor ons nieuwe Calciet ingekocht die zij Mokka Calciet noemen. Waarschijnlijk om dat dit de mooie diepbruine kleur goed weergeeft. We hebben nog geen beschrijving van deze steen.

Groene Calciet

Deze krachtige en toch zachte Calciet kan heel veel voor je groei naar verlichting betekenen. Deze helpt je te resoneren met de energie van liefde en brengt rust in je hart, om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. Groene Calciet stimuleert het hartchakra en helpt je om te voelen waar je in je hart naar verlangt en hiernaar te handelen, dus te gaan leven vanuit je hart, waardoor je veel gelukkiger wordt. Ook stimuleert deze je om je meer af te stemmen op de natuur en de natuurwezens. Een steen in een ruimte zorgt voor een fijne sfeer, is als een opgewekte, frisse wind, die eventuele aanwezige negatieve energie reinigt en de trilling in de ruimte verhoogt. In een ruimte waar groepswerk of meditaties gegeven worden, helpt deze meditaties te verdiepen, doordat deze de energie van het hoofd, het denken, naar het hart helpt te verplaatsen. De energie van Groen Calciet kan diepgaande heling geven, met name om oude, ongezonde patronen te doorbreken en los te laten. Ook stress, woede en wrok door pijn die is aangedaan. Het is een steen die mededogen en welwillendheid tegenover anderen helpt te leven en die helpt jezelf en anderen te vergeven, waarna je je weer durft open te stellen naar anderen. Dit omdat de steen je verbindt met liefde, met je hart, waardoor je meer kan begrijpen waardoor een ander is zoals die is, maar ook dat jij de keus hebt om met iemand om te blijven gaan of niet. Dat je bewust mag worden waar je nog in pijn resoneert. Dit zorgt voor positieve groei en veranderingen in je leven. Groen Calciet bevordert overgave aan het leven en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Doordat deze steen is verbonden met zachte, helende Engelenkrachten is het bij uitstek een steen van heling, vernieuwing en bewustwording. Ook van de mogelijkheden die je als ziel op aarde hebt en om deze te ontplooien. Groen Calsiet geeft een gevoel van welbevinden, helpt om te ontspannen en stimuleert een betere doorstroming in je lichaam. In de slaapkamer kan deze helpen om beter te slapen, fijn te dromen en spanning in het lichaam los te laten.

Ook hebben we bij een handelaar een aantal grote, tot zeer grote clusters van de Mexicaanse Woestijnroos ingekocht, plus een aantal dozen met kleine, losse bolletjes, welke we al jaren verkopen.

Woestijnroos

Deze Engelensteen opent je hogere chakra’s en je derde oog, maar is tevens verbonden met Moeder Aarde. Deze kalme steen geeft diepe rust en is dus heerlijk om mee te mediteren of voor in de slaapkamer. Hier kun je hem ook gebruiken om je dromen te herinneren en om makkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Ook kan hij je verbinden met de verschillende werelden waarin je leeft, zowel die op aarde als parallelle werelden. Hij reinigt je hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. In een praktijk of woonkamer zorgt hij voor een vredige atmosfeer.  Woestijnroos helpt je om je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Hij helpt je tevens om verlegenheid te overwinnen en leert je liefde zowel te ontvangen als te geven en te versterken en houdt emotionele uitbarstingen binnen de perken. Woestijnroos heeft niet alleen de algemene eigenschappen van Seleniet of Bariet, maar bevrijdt ook van zelfopgelegde negatieve programma’s of geloofssystemen. Hij helpt ook bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Meditatie met deze steen zet oude haat of wrok om in liefde of helpt terug te reizen om het conflict op te lossen. Geestelijk ondersteunt Woestijnroos het geheugen. De steen werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en geeft energie als je vermoeid bent. Als uitstekende healer voor de aarde is de Woestijnroos te gebruiken om plaatsen met verstoorde aarde-energie met een raster te omgeven. Hij versterkt doelgerichte affirmatie en verbind je met de voeding, liefde en bescherming van Moeder Aarde.

Als laatste bij hem hebben we ook een aantal wat grotere plakken Seleniet/Mariaglas met ijzer erin ingekocht. Het ijzer of soms Hematiet geeft rode zwemen, net zoals deze doet in Bergkristal en wat men dan de spirituele naam Agnitiet geeft. Heel bijzonder.. Ook hier hebben we geen beschrijving nog van. Het is energetisch een beetje een combinatie van Agnitiet met Mariaglas. IJzer in een kristal zorgt ervoor dat kristallen als Bergkristal en Seleniet die hogere vibratie kristallen zijn, verbonden met de hogere chakra’s ook een aardende energie krijgen. Dit is altijd heel fijn, ze helpen ons om hogere energieën makkelijker in ons lichaam te kunnen aarden, of verankeren. We hadden in de winkel alleen helder Mariaglas.

Bij onze Mexicaans handelaar waar we al een lange tijd zaken mee doen en die nu ook rechtstreeks uit Mexico naar ons opstuurt, hebben we een grote hoeveelheid Vera Cruz Amethist kristallen ingekocht. Deze unieke Amethist kristallen bestaan meestal uit kleine puntjes, de grotere clusters zijn dan puntjes op een matrix. Deze kristallen hebben een zeer hoge vibratie. Ze zijn erg gezocht en worden over de hele wereld erg gewaardeerd, niet alleen in de spirituele wereld, door hun zeer hoge vibratie, het zijn eigenlijk de Lemurians van de Amethist wereld, maar ook in de wereld van mineralen verzamelaars.

Wij hebben van alles ingekocht, van losse kleine puntjes tot zeldzamere grotere, dubbeleinders, ook de unieke Enhydro exemplaren. Deze bevatten een mini oeroud waterbelletje. Ook hebben we middelgrote en grotere clusters op matrix. Deze clusters waren al nooit goedkoop, maar dit jaar zagen we dat ze behoorlijk kostbaar waren. We hoorden dat de mijnen in Covid tijd gesloten zijn geweest en omdat de vraag groot blijft gaan prijzen dan omhoog. Voor ons is het een sport om als eerste aanwezig te zijn als de dozen uitgestald worden om ze allemaal te openen en de meest betaalbare exemplaren die wij zelf mooi vinden eruit te pikken. Onze vriend laat altijd weten wanneer hij en zijn familie gearriveerd zijn, dat is echt een heel groot cadeau. De rest van het grote terrein waar zijn tent staat opent pas halverwege volgende week en zolang is het terrein eigenlijk gesloten. Wij waren er samen met een paar Italiaanse handelaren die alleen maar voor de duurste kwaliteit gingen. We praten dan over clusters die in onze winkel zo rond de 8000,- euro zouden moeten kosten. Bij hen meestal nog veel meer. We hebben deze keer wel het geluk gehad zo’n mooie cluster te kunnen kopen omdat er een boorgat in zit. Tijdens het boren in de mijn zijn ze door zo’n prachtige cluster gegaan. Maar de cluster is zo mooi en het gat wat alleen door de matrix (ondergrond) is gegaan is voor ons totaal niet storend. De energie van het kristal is er ook niet door veranderd en het geeft iemand de kans om zo’n mooi exemplaar voor een veel betaalbaardere prijs te kunnen inkopen. Dat maakt blij. We hebben dus een grote hoeveelheid Vera Cruz Amethist in alle maten en soorten kunnen inkopen, welke wij met vliegtuig vracht zullen vervoeren, waardoor ze sneller in de winkel zullen liggen.

 Vera Cruz Amethist

Dit is een amethist met een zeer hoge vibratie die is afgestemd op de Violette Vlam van transformatie. Deze steen zuivert, vooral op spiritueel niveau. Het is een beschermende steen die veilige buitenlichamelijke ervaringen en spirituele reizen mogelijk maakt. Naar verluidt brengt dit kristal je meteen in een bètaritme wat de meditatie, de trance en spiritueel reizen bevordert. Het stimuleert de profetische vermogens, helpt paranormale gaven te openen. Een krachtig instrument voor sjamanisme op hoog niveau. Op de zielensterchakra heeft hij toegang tot de vibratieniveaus waar zielen elkaar ontmoeten en versmelten. Hij activeert en reinigt alle chakra’s, vooral de bovenste. Hij is behulpzaam bij het begrijpen van verslavingen en helpt deze te doorbreken en helpt onvoorwaardelijk lief te hebben en de andere ziel zijn eigen reis te laten maken. Eigenlijk zijn het de Lemurische lasertjes onder de Amethisten. Lasers zijn bijzondere kristallen die taps toe lopen en werden gebruikt als instrumenten in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Ga op je gevoel te werkt, het kristal zal je helpen hoe te gebruiken. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus en door hun paarse kleur zijn de Vera Cruz Amethisten verbonden met de Violette Vlam van transformatie die hoort bij Meester Saint Germain. De ribbeltjes aan de zijkanten bevatten informatie en coderingen. Als je met je vinger over deze gaat, kan de informatie tot je komen. Deze Amethist lasertjes helpen op ons pad naar ascensie. Ze helpen je bij het transformeren van alles wat nog niet in balans is omdat ze werken met de etherische blauwdruk en verfijnd DNA voor diepe interdimensionale cellulaire healing.

We hebben bij hem ook 3 platte dozen die wij ‘flats’ noemen met Roze Optical Calciet blokjes ingekocht. Deze hebben een hele fijne, zachte, vrouwelijke energie met een hoge vibratie.

Helder Roze Calciet dubbelspaat (Mexico)

Dit kristal is verbonden met de roze straal die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. Als tijdens mediteren met dit kristal je hart zich opent en je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde vullen, voel je hun aanwezigheid. Als je in het kristal staart kan deze je in een staat van waardering voor de schoonheid van het bestaan brengen. Het balanceert de emotionele lichamen en stimuleert het hartchakra en de zonnevlecht en zorgt ervoor dat je handelt vanuit de waarheid van je hart. Tevens heelt het blokkades bij deze chakra’s en zorgt het ervoor dat deze zich vol openen. Hierdoor zal je zelfvertrouwen en hulp van Gidsen en Engelen ervaren. Het kristal helpt je persoonlijke beperkingen te overwinnen zodat je voor het hoogste goed zult gaan. Roze calsiet helpt emotionele trauma’s uit dit of een vorig leven oplossen en verheldert voorouderlijke emotionele patronen. Het opent, reinigt en stimuleert het hartchakra en de zonnevlecht. Dit kristal is uitstekend voor alle vormen van emotionele heling en zorgt voor compassie en een liefdevolle uitstraling naar anderen. Goed bij stress en moedigt een goede band tussen moeder en kind aan.

Wij zullen nu een opsomming geven van wat we bij onze Braziliaanse handelaren hebben ingekocht. Dit komt waarschijnlijk allemaal met de boot, omdat dit grote, zware dozen zijn. Het is voor ons helaas niet te doen om er dingen uit te halen die we al sneller in Nederland met het vliegtuig binnenkrijgen. Dus we moeten maar iets langer geduld hebben.

Als eerste hebben we veel verschillende, werkelijk zeer mooie Rookkwarts ingekocht. Mooi donker van kleur, maar wel natuurlijk, dus niet bestraald, zoals de meeste zeer donkere Rookkwarts zijn. We hebben een grote hoeveelheid dubbeleinders, clustertjes en Lemurische puntjes ervan. We hebben ook nog mooie Rook Citrien punten ingekocht. Rookkwarts heeft een hele fijne, aardende, maar ook reinigende energie.

Rookkwarts

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen zuivert de aura en de energetische systemen, net zoals een bosje salie dat doet. Heel goed om zweverige mensen op aarde te krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Wanneer je in de hogere werelden werkt helpt rookkwarts je weer in je lichaam te komen., tevens helpt het de spirituele informatie te aarden. Het absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Goed bij stress, angsten, burn-out, depressie en geeft emotionele rust. Zorgt voor acceptatie van het fysieke lichaam. Helpt bij faalangst en reinigt de geest voor meditatie. Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën en kan deze vrijwel onbeperkt opnemen en omvormen. Leg de steen wel regelmatig op een stuk Seleniet om te reinigen, of spoel het af onder de kraan. Het is een goede steen om zaken zuiver te houden. Zeer weldadig bij kwalen van de buik, heupen en benen. Verlicht pijn, ook hoofdpijn. Heft krampen op. Rookkwarts kan ook tegen negatieve gevolgen van straling worden ingezet, bijvoorbeeld wanneer je radiotherapie hebt ondergaan, of met elektromagnetische velden te maken hebt gehad.

 We hebben ook een paar ‘flats met dikkere plakken Lepidoliet ingekocht. Lepidoliet is een paarse Mica die Lithium bevat. Een andere die we ingekocht hebben is een Gouden Mica of Moscoviet. Van Moscoviet hebben we plakken, maar ook de Ster Moscoviet.

Ster-Moscoviet clustertjes

Sommige van deze bijzondere clustertjes uit Serra do Cobral, Minas Gerais bevatten heldere kristalpuntjes. Moscoviet is een vorm van mica. Het is een mystieke steen met een sterk Engelencontact, die het bewustzijn van het hogere zelf bevordert. Bij het waarzeggen met kristallen verbindt deze visionaire steen ons met de hoogste spirituele gebieden. Moscoviet stimuleert het hartchakra, vergemakkelijkt astrale reizen en opent de intuïtie en paranormale visioenen. Hij spiegelt projecties terug, geeft steun bij pijnlijke gevoelens en stimuleert onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Hij helpt ons vol vreugde naar de toekomst en het verleden te kijken, zodat we geleerde lessen kunnen waarderen. Heft spanningen binnen de aarde en het fysieke lichaam op zodat er evenwicht ontstaat. Hij verjaagt onzekerheid, twijfel en onhandigheid en heft woede en nervositeit op. Goed bij slapeloosheid, allergieën, stress, bloedsuiker, nieren, RSI. Maakt haren en ogen glanzend en helpt het lichaam zijn ideale gewicht te bereiken. Deze met een stervorm helpen ons om gemakkelijker in contact te komen met de sterrenwezens en ze helpen ons weer onze eigen sterrenafkomst te herinneren.

 We hebben ook weer stukjes van de ruwe Git met Pyriet erop kunnen inkopen.

Git met Pyriet, Bahia, Brazilië

Dit is een alchemistische steen die een energieschild creëert die negatieve energie en vervuilende stoffen op allerlei niveaus blokkeert. Dit is een nieuwgevonden combinatiesteen uit Brazilië. Git is gefossiliseerd hout dat eruitziet als kool en in combinatie met Pyriet is dit een zeer goede, aardende steen die je naar het Nu trekt. De combinatie vertegenwoordigd al de incarnaties die je op aarde hebt gelopen. Deze steen zet alles wat je meegemaakt hebt als in een alchemisch proces om in goud. Pyriet is geen goud, maar staat voor het goud, zet negatieve energie om in positieve. We krijgen voeten in aarde, goud krijgt voeten in aarde. We hebben het donker en het licht omarmd, veel omgezet in energie en het is het goud wat tevoorschijn komt. Het is een lange weg geweest. De steen heeft verbinding met een oeroude, reusachtige bomen energie en de energie van de zon. Dit geeft een krachtige energie van bomen en zon, waardoor je dieper gaat ademen en meer zuurstof en licht energie kunt opnemen. Het benauwde, waar je ooit de adem benomen is, daar zal ontspanning komen. De steen verlicht spanning van de keel, luchtwegen en borstgebied. De steen zit vol spoorelementen die resoneren met mineralen in je lichaam. De steen heeft overeenkomstige eigenschappen met de Russische Shungit, zijn een soort familie van elkaar. Beide zijn transformatie stenen. Door het Pyriet wordt dit in deze Braziliaanse steen versterkt. Git met Pyriet maakt positief en helpt dromen op aarde te manifesteren. Deze steen van creativiteit, doorzettingsvermogen, vitaliteit en wilskracht helpt angsten te overwinnen, actie te ondernemen en om voor overvloed in je leven te zorgen. Het Pyriet helpt om hogere frequenties en kennis in het fysieke lichaam te integreren, dus een hele goede steen om te gebruiken samen met kristallen met een zeer hoge vibratie. Dit omdat de steen zowel met het element aarde als vuur resoneert. Het is een hele fijne steen voor kinderen en volwassenen die heel druk in hun hoofd zijn. Deze steen ondersteunt fysiek bij hoofdpijn, migraine, epilepsie en verkoudheid. Ook goed voor het bloed, bij maagpijn en menstruatieklachten.

 We hebben best veel schedels uit Brazilië ingekocht. We hebben er van Rozenkwarts, Amethist, Citrien, Golden Healer, maar ook traveler schedels van Bergkristal. De meeste zijn van een handformaat. Helaas tot nu toe geen hele grote exemplaren.

We zijn ook heel blij dat we weer veel Elestiaal kristallen hebben kunnen inkopen, want we hadden er geen voorraad meer van. Kleine tot zeer grote stukken hebben we ervan.

Elestial / Elestiaal of krokodillekwarts

Elestial is hèt Nieuwetijdskristal bij uitstek, vaak voelen “Lichtwerkers” zich bijzonder tot deze kristallen aangetrokken. Het zijn meesterhealers en kunnen beschouwd worden als de koningen en koninginnen van de kristalwereld. Dit kristal bezit bijzondere krachten, het overlaad je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Dit kristal laat je enorm groeien als in een stroomversnelling, dit gebeurt met zachtheid en kracht tegelijkertijd. Elestial zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. Dit kristal is ook vaak verbonden met de kristallijne draak, die ook een enorme kracht aan dit kristal geeft. Het brengt inzicht, wijsheid en hogere lichtkennis. Elestial heeft een grootse energie die van de hogere dimensielagen afkomstig is en verbonden is met onder andere Sirius. De kristallijne meesters zijn sterk vertegenwoordigd in deze kristallen en werken hier dan ook krachtig doorheen. Helpt bij chakra’s die nog niet volledig doorstromen. Zeer krachtig kristal met een hoog Goddelijk licht.

 Welke nieuw voor ons is en waar we maar een klein aantal van hebben, zijn ruwe Aquamarijn met daarin Lepidoliet en Toermalijn. Dit is een prachtige combinatie van kleur en energie.

We hebben ook een paar geodes en stukken van topkwaliteit, zeer donkere Amethist uit Uruguay kunnen kopen. Donkerder paars vind je bijna niet. Dit is echt iets voor de liefhebbers. Sommige Amethist stukjes die we hebben bevatten Stellar beam Calciet. Een fantastische combinatie!

We zijn ook heel blij met een paar flatjes vol van de prachtig gevormde vlammetjes zoals ze deze alleen in Brazilië kunnen maken. Sommige zijn zo schattig klein. Ze zijn van Golden Healer en Maria Magdalena Opaalkwarts. Ook hebben we weer Paraiba Blauwe Kwarts ervan kunnen kopen. Zo fijn want deze waren ook allemaal bijna op.

Voor de blauwe Kyaniet liefhebbers is het leuk om te weten dat we een grote hoeveelheid wat grotere exemplaren hebben kunnen inkopen. De kwaliteit is echt top. Deze bestaan uit kwarts waar op en in deze mooie blauwe Kyaniet gevormd is. Het kwarts of Bergkristal versterkt de energie van de steen.

Kyaniet (blauw)

Stimuleert paranormale vermogens en de intuïtie en legt een verbinding met gidsen. Uitstekend voor afstemming en meditatie. Helpt karmische processen te accepteren. Helpt bij het vervullen van uw roeping. Dit kristal verbindt u met uw gidsen, wekt mededogen en bevordert spirituele rijping. Het aardt spirituele vibraties. Stimuleert healende dromen en reinigt meridianen, de chakra’s en lijn je DNA weer uit met de oorspronkelijke blauwdruk. Hij herstelt Qi en heft blokkades en angsten op. Vermindert frustratie, stress en woede. Opent het keelchakra en moedigt aan de waarheid te spreken en is goed bij stress, pijn, schildklier, keel, hersenen, bloeddruk, infecties en overgewicht.

 

Als laatste voor nu uit Brazilië is Goud Topaas voor een superprijs. Dit was echt een groot cadeau, daar deze kristallen best heel kostbaar zijn geworden. We hebben ook een paar losse kristallen van een topkwaliteit ingekocht, waar Wim hangers van gaat maken, die we gaan voorzien van een verguld oogje. Dit omdat Goud heel mooi bij dit kristal past.

Goudtopaas

Deze steen die vaak in zijn natuurlijke vorm te zien is, is een zuivere zonnestraal in materie. Hij wordt ook wel Edeltopaas genoemd. Hij brengt het gouden licht van de zon op aarde en verlicht zwaarmoedige en depressieve gevoelens. Ook goed bij prikkelbaarheid en een slecht humeur. Dit kristal schenkt ons meer vreugde, versterkt onze wil en geeft een zonnig humeur, hij helpt je vanuit je eigen inzicht en innerlijke zonnekracht te handelen. Op het derde oog gelegd versterkt hij helderziendheid en je intuïtie, je krijgt iets sereens over je. Heel goed voor kinderen die last hebben van faalangst, hij versterkt hun gevoel voor eigenwaarde. Hij werkt als een batterij, herlaadt het spirituele en fysieke lichaam en versterkt geloof en optimisme. Hij helpt je af te stemmen op de hoogste krachten in het universum en herinnert je aan je goddelijke oorsprong. Hij verleent charisma en vertrouwen en laat je trots op je vaardigheden zijn, terwijl je tegelijkertijd edelmoedig en openhartig blijft. Hij werkt heel goed op het hart- en zonnevlecht gebied. Goed bij hartzwakte, hartkloppingen of benauwdheid door het hart, maar ook dat je weer mensen kunt toelaten in je hart. Ook goed bij algehele vermoeidheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij zorgt ook voor een goede doorstroming van het bloed en vocht en is goed bij bot- en spierpijnen. Hij stimuleert zenuwprikkels bij uitval, ongecontroleerde bewegingen, hernia of reuma. Bij braakneigingen door bijvoorbeeld misselijkheid, boulimia, anorexia of baby’s met buikkrampjes. Ook goed voor de lever, galblaas, darmen en blaas. Een onregelmatige menstruatie wordt verbeterd.

 Dit was het voor nu, maar er volgt spoedig meer. We hebben tussendoor als we het niet vergaten een paar foto’s gemaakt. Vaak zijn we zo druk met alles uitzoeken dat we dat helemaal vergeten. We worden dan door de kristallen betoverd en denken daar dan helemaal niet aan.

Terwijl we hier verder speuren naar mooie schatten is de winkel thuis gewoon open.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

26, 27 en 28 januari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

2, 3 en 4 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

9, 10 en 11 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

16, 17 en 18 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

 

Menu