Nieuwe stenen uit Madagaskar

inkoopreis, Joan

Vorige week hadden we bericht gekregen dat er een container met nieuwe stenen uit Madagaskar in Frankrijk was binnengekomen. Op dit moment zijn de grenzen met België en Frankrijk nog gesloten, dus wat te doen. We hadden gehoord dat je een formulier kon aanvragen om de grens over te steken. Na een ochtend internet afspeuren nog steeds niet echt een juist formulier gevonden wat bij ons doel paste. Wel iets wat er op leek uitgeprint en ingevuld en ook maar de e-mails van onze Madagaskar vrienden dat we daar donderdag ochtend stenen zouden gaan kopen. Toch wel even spannend, maar we hadden zoiets van: we gaan er gewoon voor. We vertrokken rond 5.30u in de morgen en kwamen om 6.05u bij de grens in Antwerpen aan. We zagen dat er douaniers bezig waren om pilonnen en hekjes neer te zetten, maar wij konden allemaal nog gewoon doorrijden. Nu dat was fijn, op naar Frankrijk. We voelden ons blij en vrij en verheugden ons op de stenen. We wisten niet wat er allemaal in de container zat, maar hadden vertrouwen dat we niet voor niets gingen. De rit door België vloog om, het weer was mooi zonnig en we genoten van het landschap. Voor we het wisten reden we Frankrijk binnen zonder enige grenswacht gezien te hebben. We keken elkaar verbaast aan, jeetje dat ging soepel. 

Op plaats van bestemming aangekomen en de verzochte mondkapjes opgezet te hebben gingen we gelijk aan de slag, er waren al anderen druk aan het uitzoeken, dus dan wil je ook gelijk kijken wat er voor moois allemaal is. De stenen slokten me helemaal op zodat ik zelfs vergat te plassen haha. Onderweg mag je niet tanken en niet naar een toilet, dus maar even minder drinken dan. Het bleek dat in deze container alleen de kleinere en middelmaat, geslepen stenen zat. De grote Septarie eieren, Versteend Hout plakken en Celestien, die komen met de volgende container aan. Dan maar weer een keertje terugrijden. Voordat we de stenen zullen opnoemen die we gekocht hebben zal ik even verder gaan met het reisverhaal. Toen we na zo’n 1,5 uur shoppen uit Frankrijk terugreden zagen we op de plek waar de grens was dat er aan de andere kant van de weg een grote grensblokkade was gemaakt waar wel 10 douanebeambten bij stonden. Toen wij daar reden was deze er nog niet. We zagen op de heenweg wel meer politieauto’s rijden dan normaal en we waren benieuwd of die ons zouden aanhouden, omdat wij toch een Nederlands kenteken hebben, maar dat was niet het geval. Terug in België was er in het Franse gedeelte, in een stadje waar we doorreden, een versperring. Een aardige politieman sprak ons in het Vlaams aan, wat al een verassing was en vroeg ons waar de reis naartoe ging. Wij zeiden; weer terug naar huis, naar Nederland. Hij vroeg of we in Frankrijk geweest waren, wat wij beaamden. Hij vroeg hoe lang we geweest waren, wij zeiden met een glimlach 1,5 uur, hij keek verbaasd en we vertelden dat we stenen hadden opgehaald. Zonder verder te vragen wenste hij ons vriendelijk een veilige reis naar huis. Dat ging soepel en prettig, nu nog de grens naar Nederland. Ook daar konden we zonder enige controle doorrijden, maar ook daar zagen we dat er aan de andere kant, om België in te komen, een lange rij van wachtende auto’s stond door alle controle. We beseften dat we dus heel veel geluk gehad hadden, maar even later beseften we, dat als je zoals wij geloven, dat alles om ons heen spiegels zijn, dat wij op dat moment blijkbaar ‘grenzeloos’ waren. Dat wij zelf en met ons bedrijf in een bepaalde vrijheid leven, dat we ons niet echt laten begrenzen. Dat we ondanks Corona ons toch ook ‘vrij’ blijven voelen. We beseffen dat wij wel makkelijker praten hebben, omdat we het geluk hebben dat we op zo’n groot terrein wonen, omringt door prachtige planten en bomen, alle kristallen en de diertjes. We hebben zelf ook zo’n 15 jaar op een bovenwoning, zonder tuin boven de zaak gewoond en 6 dagen in de week gewerkt, dus dit kennen we ook. We genieten allemaal dan ook iedere dag van het leven dat we nu hebben en de plek waar we werken en wonen. En dat deze reis zo weerspiegelde dat we zonder begrenzing naar onze bestemming konden reizen, dat maakt heel erg blij.

Nu naar de mooie stenen die we hebben kunnen kopen. Hier zagen we ook een mooie spiegel en dat was dat er enorm veel kleine hartjes lagen, van veel verschillende stenen. Wij verkopen altijd heel veel hartjes, waarschijnlijk omdat er veel behoefte is aan liefde, of liefde te delen met anderen en wat is er dan mooier dan iemand een klein hartje te geven. Ook in deze Corona tijd willen veel mensen iemand een ‘hart onder de riem’ steken. Dus hebben we tot onze blijdschap heel veel hartjes kunnen inkopen. Deze kleine hartjes gaan € 2,90 kosten, dus dat is ook een super prijsje. We hebben kleine hartjes van Rozenkwarts, Septarie, Rubelliet in Maansteen, groene Opaal, Bergkristal, Polychroom Jaspis, Carneool, Golden Healer, Sacred Heart, Versteend Hout, Oceaan Jaspis en van Shiva Eye, deze laatste is eigenlijk een schelp, maar wel eentje met een prachtige energie.

Shiva Eye

Shiva Eye is een spirituele naam gegeven aan een deel van een schelp uit India. Het is een deel bij de opening van de Tulbandschelp, die als bescherming dient. Dit deel wat ook wel Shiva’s oog genoemd wordt (een verwijzing naar het derde oog van de god Shiva), wordt veel in symbolische sieraden verwerkt. Het staat symbool voor bescherming, wijsheid en inzicht in de dingen die dieper verborgen liggen. Aan de ene kant zie je een prachtige bruine tekening en aan de andere kant de linksdraaiende spiraal die de schelp de naam geeft, deze staat voor bescherming tegen alle vormen van negativiteit en inzicht in de dingen die dieper verborgen liggen. Shiva Eye schelpen staan ook voor creatie en behoud van alles wat leeft, de constante verandering van het universum en de algemene wijsheid. Ze helpen je te concentreren en beslissingen te nemen. In de prachtige spiraal van Shiva Eye zie je de Gulden Snede. Dit is een natuurkundig fenomeen, dat ons inzicht geeft in de oerkracht van de natuur en dus ook van onze plaats in dit universum. De gulden snede wordt aangeduid met het getal phi (π) en geeft een verhouding aan, deze wordt ook Divina proportia genoemd en betekent goddelijke verhouding. Deze verhouding kan op de vreemdste plekken opduiken, in een bloem, in je lichaam, in piramides, een schilderij maar ook in schelpen. Deze verhouding heeft ook een nauwe relatie met het getal 5. Dit heeft te maken met de vijfde dimensie, waar wij naar op weg zijn. De frequenties van de 5e dimensie zijn hoger dan die van de fysieke wereld van de aarde. Je bent dan bewustzijn en je bent bewust van je multidimensionale zijn. Manifestatie en creatie door gedachten via je hart zijn dan mogelijk, je leeft niet meer vanuit je hoofd. Je hogere zelf is afgestemd op je hart. In deze dimensie ben je een wezen van pure onvoorwaardelijke liefde en licht.

Wat als tweede opviel waren schaaltjes geslepen uit Rozenkwarts, Carneool en Septarie. Echt supermooi om te zien en ook de kwaliteit was heel erg goed, dus ook hiervan hebben we best veel exemplaren ingekocht. De prijs is ook fantastisch, ze kosten niet meer per kg dan een trommelsteen of freeform. Vaak zijn schaaltjes duurder. Buiten dat deze schaaltjes mooi zijn om te zien stralen ze hun liefdevolle energie uit. De positieve, aardende Carneool geeft vreugde en helpt creëren. Het is een zonnetje voor mensen die veel binnen moeten blijven en zich wat down beginnen te voelen. Dit een steen die positiviteit uitstraalt en die je ook helpt om krachtiger in je lichaam te zijn. We hebben van Carneool ook nog wat kleine eieren ingekocht. 

Carneool

Carneool is een oranjekleurige variëteit van Chalcedoon. Carneool aardt en verankert je in de huidige werkelijkheid. Geeft veel energie, motiveert en stimuleert creativiteit, helpt je in actie te komen en zorgt voor een betere doorstroming in zowel aderen als organen en lymfe. Hij geeft je moed om ‘de sprong te wagen’, dingen te manifesteren en helpt je een nieuw pad te gaan. Ook helpt hij mensen die slecht kunnen beslissen om beslissingen te nemen. Carneool is ook heel behulpzaam als we psychisch vast zitten, vooral als we ons moedeloos of depressief voelen. Deze steen zorgt voor positiviteit en motiveert tot succes. Carneool helpt bij alle vormen van misbruik en geeft weer zelfvertrouwen. Goed bij meditatie. Carneool activeert de 1e, 2e en 3e chakra, maakt deze wakker, wat je levenslustiger en gedurfder maakt. Het is een krachtig instrument voor als je wilt werken aan je zelfvertrouwen, moed, passie en kracht. Tijdens een meditatie kan de steen je helpen te doorgronden hoe je ideeën kunt verwezenlijken. Ook je seksualiteit kan baat hebben bij Carneool. Emotioneel is het een krachtige beschermer tegen jaloezie, woede en wrok, zowel die van jezelf als van anderen. Carneool versterkt het fysieke lichaam en herinnert ons aan de waarde van lichamelijke kracht en gezondheid. Goed voor de spijsvertering, vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, rug, reumatiek, artritis en depressies.

Van Septarie hebben we ook een kleine hoeveelheid eieren kunnen kopen, waaronder 1 supergroot, voor mij bijna niet te tillen exemplaar. Maar meer van deze komen dus in de volgende container. 

Septarie 

Septarie is een prachtige voedende kalmerende en aardende steen, de meest voorkomende is die uit Madagaskar. Deze bestaat uit geel calciet met een randje van versteend organisch materiaal en grijze kalksteen. Een Septarie is tussen de 50 en 200 miljoen jaar oud, die uit Madagaskar is ongeveer 145-200 miljoen jaar oud. In vroegere tijden werd de Septarie Dragon Stone genoemd, het was een steen van sjamanen die een krachtige connectie met moeder aarde heeft. Deze vreugdevolle steen ondersteunt je terwijl je op ideeën broedt en helpt ze concreet te maken. Bevordert geduld, tolerantie en uithoudingsvermogen. De steen leidt de genezer naar de geschiktste middelen. Op spiritueel niveau harmoniseert dit kristal emoties en ratio met de hogere geest. Helpt bij spreken in het openbaar. Ideaal NLP-kristal. Dit kristal verbetert de communicatie en verstandhouding van een groep en vergroot het zelf genezend vermogen van het lichaam. Goed bij gezwellen, darmen, nieren, bloed, huidziekten en hart. De grote eieren worden ook wel Dragon Egg, of Drakenei genoemd. Deze zijn extreem krachtig en wachten tot men klaar voor hun energie is. Moeder aarde vraagt je met deze zwarte Drakeneieren, deze Shamanen stenen te gaan zitten in de baarmoeder waar geen tijd bestaat en je waarheid en levenslot te herinneren. Septarie werd gebruikt om gehoord en begrepen te worden, ze helpen in een sneltreinvaart het lichaam te helen. Ze laten je moeilijke situaties vanuit een hoger perspectief zien, de onderliggende oorzaken waarom dingen gebeurden en de lessen die erachter liggen.  Behulpzaam bij nachtmerries, negatieve energie en psychische aanvallen. Het medicijn van de draak is verandering, transformatie, wijsheid en beweging door tijd en ruimte. De drakenkracht is het vervellen en dus transformeren tot een nieuw wezen. Het staat ook voor het paranormale en de magie van het leven. De draak is ook een symbool van geluk en overvloed. Zeer krachtige sjamanensteen. Er bestaat ook een zwarte variant die een stuk harder zijn, samen zijn de twee een unieke mix die in synergie met elkaar zijn. 

We zagen in een hoekje bollen in dozen liggen die ons heel erg trokken. Ze schitteren en glanzen je tegemoet. We vroegen hoe de steen heette en ze zei; Lepidoliet. We zeiden tegen haar dat we zagen dat dit erin zat, maar dat we vooral ook andere Mica soorten zagen als Moscoviet en Fuchsiet, maar ook Epidoot. We hebben deze bollen dus maar Mica met Epidoot genoemd. De bollen hebben iets mystieks over zich en ze zijn krachtig verbonden met je hart, zonnevlecht en basis chakra. Ze geven veel rust en heling aan je lichaam en helpen je om meer naar binnen te gaan. Maar het fijne is dat de bol ook verbonden is met de hogere werelden en deze energie helpt in te dalen in je lichaam. Het is weer zo’n ‘nieuwe steen’ waarvan we de helende en ondersteunende eigenschappen zo goed kunnen gebruiken in deze tijd. Zo fijn hoe de aarde ons voorziet van wat we goed kunnen gebruiken. 

Mica met Epidoot

Deze steen uit Madagaskar bestaat uit verschillende soorten Mica zoals Moscoviet, Fuchsiet en Lepidoliet, maar ook Epidoot zie je erin. Mystieke steen met een krachtig Engelencontact. Het is een visionaire steen die ons verbindt met de hoogste spirituele gebieden binnen en buiten ons. Het is een krachtige combinatie verbonden met je hart, zonnevlecht en basis chakra, die hij met elkaar verbindt. De steen geeft rust en werkt heel helend op je lichaam. Hij helpt je om naar binnen te gaan en dat is nu best belangrijk in een tijd waarin we zo naar buiten gericht zijn, waarin er zoveel informatie van buiten tot ons komt. Veel mensen zijn versnipperd door alle ruis om hen heen, de media en meningen van anderen. Alle deeltjes in de steen helpen je om in harmonie te komen, helpen je om alle informatie die tot je komt te filteren en binnen te laten komen wat met jou resoneert, wat bij jouw trilling past en jouw waarheid is. Hij helpt je om jouw innerlijke wereld te verkennen, voorbij je horizon te gaan kijken en zo nieuwe werelden te ontdekken. Het Mica glanst en schittert als een zon, dit weerspiegelt voor jou om weer helemaal te gaan resoneren met je eigen zonnetje, jouw zonnekracht, je natuur, je innerlijk weten. Dus eigenlijk met wie jij in wezen bent. In het groot is de steen verbonden met de binnen-aarde en helpt ook Moeder aarde te ontladen. Omdat deze Mica-Epidoot combinatie krachtig verbonden is met de gal en de lever, helpt hij je om eerst je pijn en boosheid te uiten om daarna weer in een natuurlijk evenwicht, stroming, verder te leven. Net als moeder aarde haar lava uit zich laat stromen, waarna er weer prachtige bomen en planten op deze vruchtbare grond gaan groeien en bloeien. De steen werkt harmoniserend op het verteringsproces en is goed voor de seksuele- en voortplantingsorganen. Hij ontgift ook negatieve aura-energie en helpt de emotionele blauwdruk en cellulair geheugen te reinigen. Hij helpt trauma laagjes te verwijderen, maar ook een innerlijk stemmetje dat je niet goed genoeg bent. Je bent prachtig zoals je bent, je bent zelf genezend. Ook werkt de steen krachtig op de lever, uitscheidingsorganen, de nieren, bijnieren, hart, longen en het endocriene stelsel, de klieren en hormonen. Eigenlijk helpt deze magische steen om alle negatieve programmeringen eraf te halen, zodat we gaan geloven in heelheid en gezondheid. De steen bevat Lemurische energie, die oude kennis en heelheid bevat. Deze kennis is lang verstopt geweest, maar die herinnering aan onze heelheid mag nu weer ontwaken. De ruis van andere levens, dat was iets van toen, heb er geen oordeel meer over. We hebben zoveel over onszelf geoordeeld. Deze steen helpt je om voorbij dit alles te kijken, voorbij het oordeel te gaan en je weer vrij te voelen, waarna je liefde en vreugde kunt gaan ervaren. Hij helpt je om van lijder, naar leider te gaan en weer zeggenschap over je eigen leven te nemen. Geen slachtoffer meer te zijn en er zelf voor te zorgen dat je dromen uitkomen.

Waar we ongelooflijk blij van werden is de Oceaan Jaspis die we hebben kunnen inkopen. Wij zijn dol op deze Jaspis, die ondanks zijn aarding ook een band met Atlantis en Lemurië heeft. Bij deze steen voel je altijd water werelden, maar helaas de laatste jaren werden er voornamelijk groen met wit en bruine met gele exemplaren van gevonden. Ook heel mooi, maar persoonlijk ben ik zo dol op exemplaren met blauw en roze erin. Judy Hall schrijft in haar kristallengids deel 3 van jaren geleden dat de blauwe haast niet meer gevonden worden. Soms troffen we een paar exemplaren tussen andere stenen aan, maar nu hebben we er heel veel. Zij schrijft dat deze blauwe, die ze Ocean Blue noemt, helpen bij het duiden van Orbs, de bolletjes die men waarneemt op foto’s. Maar ook de andere kleur combinaties zijn zo mooi en fijn van energie, net of de trilling van de steen weer wat verhoogd is en dat we daar nu aan toe zijn. We hebben bollen, harten, freeform, vlammen en trommelstenen. Wat zijn we hier blij mee. Afgelopen weekeinde hebben al een paar klanten de dozen in het Pakhuis zien staan en konden zich ook niet bedwingen er eentje mee te nemen. Zoveel ah en oh, net als wij, zo een pracht van kleurtjes en energie. Als anderen ook zo blij van de stenen worden dan voelt dit als feest en daar doen we het toch voor. 

Oceaanjaspis (Atlantissteen)

Ontdekt in Madagaskar tijdens de millenniumwisseling en wordt bij eb gewonnen, waardoor het naar verluidt een band heeft met Atlantis en mystieke kennis bevat. Staat bekend als de “ultieme verzorger”. Door de aardende energie in het lichaam is de steen zeer geschikt voor het afstemmen van alle chakra’s, de fijnstoffelijke lichamen en de meridianen. Nuttig tijdens sjamanenreis. Waarborgt bescherming tegen allerlei negatieve energieën. De steen verenigt verleden en heden en zorgt voor heelheid. Meditatie met deze steen voert naar het verleden om uw wijsheid te herwinnen of om eventueel misbruik van uw spirituele kracht uit die periode te herschikken en te transmuteren. Deze steen biedt verjonging, kracht en helpt om uzelf en anderen te begrijpen en van te houden. De steen zorgt voor een positieve kijk op de toekomst en helpt ons door de verandering heen te gaan. De steen helpt bij het herstel en genezing na ziekte. Goed bij ontgifting, immuunsysteem, stress lymfe, bloedsomloop, vrouwelijke voortplantingsorganen, PMS, spijsvertering, tumoren, tandvleesinfecties, eczeem, verkoudheid, slapeloosheid, ontstekingen, huidziekten.

We zagen ook donkerroze Rubelliet in Maansteen, wat een super kwaliteit. Rubelliet is een andere naam voor Roze Toermalijn. We hebben van deze topkwaliteit vlammen, freeform, maar ook kleine hartjes. Deze combinatie is kalmerend, zacht en liefdevol. 

Rubelliet in Maansteen

Rubelliet (roze toermalijn) bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Hij heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien om van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Maansteen is sterk verbonden me de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt u bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Hij wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Als hanger gedragen leert het u uw paranormale vermogens te accepteren. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Helpt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Een doosje dat we pas later zagen, omdat deze verscholen lag, maar toen we hem in de gaten kregen zo opviel door zijn prachtige diepblauwe kleur is Dumortieriet uit Madagaskar. We hebben er helaas niet veel van, een klein aantal freeform en iets meer getrommelde stenen. We vroegen of ze aan meer konden komen, maar dat wisten ze niet, ze zeiden dat er maar heel weinig van gevonden was. Nu laten we hopen dat er meer van komt.

Dumortieriet

Deze blauwe steen maakt je meer ontvankelijk als je communiceert met Engelen of spirituele gidsen en helpt je de waarde van ieder mens te zien. Geplaatst achter het oor bevordert het helderhorendheid. Uitstekende steen voor regressiewerk. Dumortieriet neemt je mee naar het begin van de zielenreis om afspraken en overeenkomsten uit vervlogen tijden te bekijken, waarbij aanpassing en verwijdering van niet langer nuttige zaken mogelijk zijn. Hij helpt bij het doorbreken oude, niet langer nuttige banden en bevordert herroeping van beloften. Hij toont je je archetypische spirituele zelf, verbind je opnieuw met je inherente wijsheid. Hij herschikt patronen van onderliggende verslavingen en dwang impulsen, wat herprogrammering van cellulaire geheugen mogelijk maakt. Dumortieriet is goed voor het zelfvertrouwen, hij helpt je assertief te zijn en je aan te passen aan de huidige werkelijkheid. Hij bevordert geduld en moed, dempt overgevoeligheid, stimuleert onthechting en waarborgt geleidelijk positieve eigenliefde en levensvreugde.  Goed voor de concentratie en organisatievermogen. Met deze steen blijft je hart jong. Dumortieriet helpt een wankele relatie te stabiliseren en ook om een zielsverwant aan te trekken. Goede steen voor mensen die dagelijks te maken hebben met crisissen en trauma’s. Dumortieriet kalmeert, richt zich op lastenverlichting en helpt je je leven in eigen hand te nemen als je chaotisch en slecht georganiseerd bent. Naar verluidt geschikt voor de ontwikkeling van taalvermogens om te kunnen communiceren in andere culturen. Goed bij plankenkoorts, verlegenheid, stress, fobieën, slapeloosheid, paniekaanvallen, angst, depressie, geduld, zelfdiscipline, mentale helderheid, koppigheid, cellulair geheugen, zonnebrand, overgevoeligheid, slechte stoelgang, epilepsie, hoofdpijn, misselijkheid, braken, krampen, kolieken, diarree, hartkloppingen. 

Een andere steen die we nog nooit gezien hadden en wat ook een ‘nieuwe’ vondst blijkt te zijn, is wat de Madagaskar mensen blauwe kwarts bolletjes of vlekjes in gesteente noemden. Ze lijken een beetje qua energie op de blauwe Paraiba kwarts uit Brazilië en ook qua uiterlijk, maar dan in het groot op de Azuriet van de K2, dit zijn ook van die blauwe vlekjes, bolletjes in gesteente. De freeform en trommelstenen zijn heel apart om te zien.

Blauwe kwarts

Deze rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Hij kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is verbonden met de blauwe straal die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Leert je houden van jezelf zoals van God. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal schoont het ego. De blauwe straal is verbonden met Neptunus en de Plejaden. Deze straal is verbonden met het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken.

We zijn ook heel erg blij met de aparte Ammonieten met die mooie gekartelde uitgang. Deze Ammonieten komen een stuk minder voor dan die helemaal glad zijn. Het zijn allemaal hele mooie, niet al te grote exemplaren. Van een paar hele kleine hebben we hangers gemaakt. Je hebt dan een uniek sieraad. 

Ammoniet

Deze Ammonieten zijn iriserend, soms wittig met groenige glans of bruin met een rode gloed. Ammoliet activeert metafysische krachten en interdimensionaal onderzoek. Hij is vooral effectief op de somachakra(haarlijn) en het 3e oog. Hij staat voor het voltooien van een cirkel en een eerste verkenning van een plaats. Hij heeft het pad van de ziel gecodeerd in zich en is een goede ondersteuner van wedergeboorte. Op het spirituele vlak brengt deze steen je diep in je centrum tot voltooiing. Ammoliet activeert persoonlijke kracht en spirituele wil en zet negatieve energie om in een zacht vloeiende positieve spiraal. Op het 3e oog geplaatst heft deze krachtige karmische reiniger mentale obsessies uit vorige levens op. Psychisch stimuleert hij overlevingsinstincten en het besef dat je er wel komt, als je maar volhoudt. Op fysiek niveau is ammoliet uitstekend voor alles wat structuur en duidelijkheid nodig heeft. Hij verlicht een geboortetrauma die de cranio-sacrale stroom verstoort en is nuttig bij al het cranio-sacrale werk. Het is een effectieve aarde healende steen. Feng-Shui meesters noemen Ammoliet de Zeven Kleuren Voorspoed Steen. Volgens hen stimuleert hij de stroom van Qi(levenskracht) door het lichaam. Iedereen zou er volgens hen eentje in zijn huis moeten hebben voor welvaar, gezondheid, vitaliteit en geluk. In een bedrijf voor succesvolle transacties. Als je de steen draagt verleent hij charisma en sensuele schoonheid. Goed voor het algeheel welzijn, een lang leven en celstofwisseling. Behulpzaam bij depressie, osteomyelitis, botontsteking en oorsuizingen. Hij wekt kundalini-energie, verbetert het cellulaire geheugen, stabiliseert de hartslag en verhelpt degeneratieve stoornissen. Hij ondersteunt de schedel en het binnenoor, de longen en de ledematen. 

Als laatste van dit inkooptripje hebben we nog een voor ons ‘nieuwe’ steen, deze is pas een paar jaar geleden gevonden. Het is een zwarte Opaal. Deze is niet te vergelijken met de veelkleurige, kostbare zwarte Opaal uit Australië en Honduras. Net als de groene Opaal uit Madagaskar is de steen meer opaak. Deze zwarte Opaal heeft een heel bijzondere energie, eentje die we nog nooit zijn tegengekomen en die heel welkom is. Het is een zwaargewicht, die behulpzaam kan zijn bij hele zware processen. Vooral geestelijke processen zoals trauma’s en depressies.

Zwarte Opaal uit Madagaskar

Deze Opaal die zo anders is dan een zwarte Opaal uit Australië of Honduras laat ons de reis zien die we als ziel gemaakt hebben en nog maken, van zwart, de modder, ploeteren en pijn, tot naar het licht en liefde. De kleuren van de steen variëren van zwart, bruin tot wit, die deze reis zo mooi duiden. De steen heeft de zwarte nacht in zich, het donker waarin je kan verdwalen, denkt te kunnen verdwijnen, maar tegelijkertijd laat de steen je voelen dat dit een illusie is, want de steen laat ook zien dat hij het licht in zich heeft. Deze steen kan mensen ondersteunen die heel vast in donkere stukken zitten, om weer lichtpuntjes te zien. Hij vertegenwoordigt de reis die veel zielen hebben afgelegd, maar waar sommigen nog vast in zitten. Zij die vast zitten in emotionele pijnen, depressies, trauma’s en daar bijna één mee geworden zijn. Voor hen kan de steen een reisgenoot zijn, weer op weg naar licht. Deze zwarte Opaal uit Madagaskar is ook een mooi hulpmiddel voor therapeuten of mensen die anderen helpen op deze reis naar het licht. Zwarte Opaal helpt hen die zo diep en vast zitten te zien dat ze dit beleven, maar dat ze dit trauma niet zijn. Je hoeft je er niet meer mee te identificeren. Deze steen kan je helpen je te bevrijden van hardnekkige delen waar jij je mee bent gaan vereenzelvigen. Zwarte Opaal is een beschermende steen die de wil om te leven kan helpen versterken. Tevens helpt deze Opaal om oordeelloos te zijn. Je bent niet het donker, maar je bent ook niet het licht. Er is geen goed of fout. De steen werkt positief op je schaduwkanten, helpt je ze in te zien, waardoor je er los van kunt komen. Ook heel goed voor mensen die vast zitten in slachtofferschap. In de steen is alles aanwezig, je kunt er een Duiveltje in zien, maar ook een Meester, stalend in het licht. De steen helpt je om balans te brengen in de lichte en donkere delen in je. Helpt je vrij te komen uit hele donkere processen of delen die je gevangenhouden. Zwarte Opaal uit Madagaskar kan ook behulpzaam zijn bij rouwverwerking. 

Dit was het weer voor nu. We zijn deze week op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Volgende week zijn we zaterdag, zondag en maandag 2e Pinsterdag geopend. Wij en de klanten genieten met dit heerlijke weer van ons nieuwe terras, waar het even heerlijk vertoeven is.

Agenda (winkel open van 10.00 tot 17.00 uur)

22, 23 en 24 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag) 

30, 31 mei en 1 juni (zaterdag en 1e en 2e Pinksterdag)

5, 6 en 7 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag) 

12, 13 en 14 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

19, 20 en 21 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

27 en 28 juni (zaterdag en Zondag)

Menu