2020 Begin van een nieuw decennium

Joan

De feestdagen zijn alweer achter de rug en het jaar 2019 hebben we achter ons gelaten. We zijn aan een nieuw jaar begonnen en ook het begin van een nieuw decennium. Wat voelt het voor velen van ons dat we met een schone lei kunnen beginnen. Dat we heel veel ballast en rommel in 2019 achter ons gelaten hebben, dat we heel veel hebben kunnen afronden en dat 2020 als een nieuw begin voelt. Uit de gesprekken in de winkel en ook uit eigen ervaring hebben velen van ons in 2019 zoveel uitgezuiverd en opgeschoond, waardoor we steeds meer bij onszelf en in overgave komen. Velen vonden het een pittig jaar, waarin de ‘processen’ soms wel heel zwaar aanvoelden, maar ervaren tevens ook een blijheid. Deze blijheid, omdat je voelt dat je groeit, dat je steeds meer jezelf durft te zijn en te leven vanuit je hart. Dat we veel oude patronen hebben kunnen doorbreken en achter ons hebben gelaten en dat we niet in meer vanuit oude tapes meer moeten denken en handelen, maar dat we echt in het ‘Nu’ kunnen gaan leven en dat alles ‘open’ ligt. Ook kun je een energie voelen dat alles niet meer op een ‘zware’ manier hoeft te gaan, maar dat alles sneller en moeitelozer kan. Dat we nu eindelijk vruchtjes kunnen gaan plukken van al ons harde werken.

De aarde is een planeet van dualiteit en iedereen ervaart dit. Vroeger duurde het langer als je in een zwaar stuk met jezelf en je omgeving zat. Vooral veel vrouwen ervaren dat ze erg in de emoties van anderen pluggen en zich hierna gaan gedragen en dat ze zich in een conflict snel schuldig voelen. Waar dit toch vandaan komt, dit zijn echt hele oude tapes of patronen en deze zijn aan het verdwijnen en dat is zo fijn. Sommige van ons merken dat we nog wel heen en weer geslingerd kunnen worden, maar dat dit dan heel snel weer over kan gaan. Je overziet je drama sneller, je wordt meer een toeschouwer in je processen, waardoor je veel minder last zal ervaren en veel meer liefde voor alles en iedereen om je heen kan ervaren. Zelf merken wij ook dat je het, het ene moment heel koud kan hebben en het andere moment weer heel warm, net als opvliegers bij vrouwen in de overgang (die ook heel vaak met emoties te maken hebben). Dat alle koude delen die zich in ons lichaam bevinden zoals oude ego stukken, onzekerheden, angsten en delen die nog verbonden zijn met drama nu losgelaten kunnen worden. Omdat deze zolang bij ons zijn geweest zal dit niet gelijk in een keer gaan, maar heb geduld en vertrouwen. De kou staat zo symbool voor delen van ons die heel lang in de kou hebben gestaan. Maar zo heerlijk om dan de warmte te voelen wanneer verbonden bent met je hart en liefde kunt voelen voor jezelf en alles en iedereen om je heen. 

We kunnen ook steeds meer de verbinding gaan voelen met onze hogere zelven, met alle delen die we zijn. Het kan zijn dat je beseft dat je hogere zelf, de Gidsen en de Engelen eigenlijk delen van jezelf zijn. De Maya’s zeggen zo mooi in een begroeting met een ander: In Lak’ech ofwel “ik ben een andere jij”. Als je dit echt kunt gaan voelen, zul je ook minder gaan vechten tegen de spiegels die we in de ander zien, maar aanvaarden dat die ander een deel van jou zijn, dat je dus eigenlijk alleen maar tegen andere delen van jezelf aan het knokken bent. Als we in liefde naar alle situaties kunnen gaan kijken en verantwoording gaan nemen voor ons leven zal alles veranderen, dit is eigenlijk een kosmische wet. Dan komen we in een andere stroom en zullen we in een andere dimensie overvloeien. Het leven gaat dan voor ons werken, zal steeds mooier, moeitelozer en liefdevoller worden. Op 12 januari vindt er een unieke samenstand van Pluto en Saturnus plaats. Dit is een stand waarin karmische processen eindigen, dat we destructief gedrag en angsten los kunnen laten en we op een andere manier gaan leven. Dat je alles wat je belemmert achter je laat en gaat leven vanuit je intuïtie en wat je vreugde geeft. Uranus is een planeet van vernieuwing, revolutie en vrijheid. Deze grillige planeet helpt te vernieuwen. Dus ook de planeten om ons heen, waarmee we zo verbonden zijn helpen mee in onze groei naar liefde en vrijheid, waardoor we langzaamaan steeds meer in een hogere dimensie terecht zullen komen. Onze kristalvriendjes die alleen al door hun schoonheid zoveel vreugde aan ons geven, maar die ook die hogere dimensies uitstralen zullen ons helpen bij ons proces naar asencie.

Wij vertrekken alweer bijna naar Tucson in Arizona, Amerika, waar de grootste mineralenbeurs ter wereld eind januari en begin februari plaats vindt. We hebben weer heel veel zin om op zoek te gaan naar kristallen die mee naar Nederland willen. Nikki en Natascha zullen samen met hulp van Charissa en Ilse gewoon met de winkel open zijn. Vorige week hebben we nog even met Raymone gemaild. Deze lieve man is eigenaar van de mijn waar de Mount Shasta Opalen uitkomen. Hij mijnt zo met respect en liefde voor Moeder aarde. Alleen maar met een rugzak en gereedschap trekt hij de berg in en alleen als het weer het toelaat en wanneer de Berin er niet is. Dus de maanden dat zij in de mijn overwintert komt hij daar niet. Pas wanneer zij met haar nieuwgeboren jongen vertrekt gaat hij weer op zoek naar deze bijzondere Opalen die de krachtige lemurische energie van Mount Shasta in zich dragen. Hij mailde dat hij ons weer in de woestijn van Quartzsite kan ontmoeten om de stenen die hij gevonden heeft aan ons te verkopen. 

Mount Shasta is samen met Sedona een van de krachtigste energie plekken in Amerika en behoren ook bij de belangrijke op deze aarde. Dit zijn ook van die stenen die ons ondersteunen op ons pad naar ascensie. We hebben laatst weer Sedona Sandstones ofwel Sedonalite binnen gekregen. Dit zijn versteende balletjes van zandsteen gevonden in dit Sedona. Ze bevatten de unieke energie van dit gebied waar zich energetische vortexen bevinden. Voor wie wat meer zou willen weten over deze vortexen volgt er hier wat informatie. Deze info kun je ook op internet vinden.

De spirituele vortexen van Sedona zijn krachtige en transformationele energiecentra die zich op specifieke locaties in Sedona, Arizona bevinden. Vortexen zijn de kruispunten van natuurlijke elektromagnetische aarde-energie, ook bekend als leylijnen.

Leylijnen kunnen elkaar op verschillende manieren kruisen, waardoor verschillende soorten energievortexen ontstaan. De drie meest voorkomende soorten vortexen zijn magnetische, elektrische en gebalanceerde vortexen. Magnetische vortexen hebben een vrouwelijke of “yin” -energie, omdat de energiestroom zeer voedend, zacht en gastvrij is en je kan helpen bij innerlijke activiteiten, zoals meditatie en zelfreflectie. Cathedral Rock – de ‘baarmoeder met uitzicht’ is een bekende magnetische draaikolk. Het is ook een prachtige natuurlijke kathedraal en de meest gefotografeerde rode rotsformatie in Sedona.

Een elektrische vortex is een “yang” of mannelijke vortex. Elektrische draaikolken zijn vaak erg energiek en zijn echt geweldig om energie in beweging te krijgen. Perfect om vooruit te bewegen, het neerzetten van intenties en het vergroten van je vastberadenheid en uithoudingsvermogen. Deze elektrische wervelingen lijken enigszins op het drinken van een dubbele espresso. Een elektrische draaikolk zoals Bell Rock is de juiste plek om een ​​krachtige yogastroom te doen of om te zingen of te bidden. Bell Rock versterkt je verzoekschriften en stuurt ze het universum in.

Evenwichtige vortexen zijn gewoon een mix van elektrische en magnetische energie, zowel yin als yang. Airport Mesa is bijvoorbeeld een van de bekendste gebalanceerde spirituele vortexen in Sedona. Ga naar ‘De Luchthaven’ of een andere uitgebalanceerde vortex om dingen vanuit een groter perspectief te bekijken en om duidelijkheid en een hogere visie voor je leven te krijgen.

De vier bekendste spirituele vortexen van Sedona zijn Airport Mesa, Bell Rock, Cathedral Rock en Boynton Canyon. Elk van deze vortexen is goed gedocumenteerd en gepubliceerd. In 1980 erkende en noemde een lokaal Sedona-medium Page Bryant enkele van de vortexen, waardoor ze aan populariteit wonnen als plaatsen voor spiritueel ontwaken.

De vortexen zijn echter niet nieuw, indianen waaronder de Navajo, Yavapai en Hopi-indianen erkenden ze al lang voordat ze de energie en spirituele kracht van Sedona’s vortexen kenden, eerden het land in dit gebied en gebruikten ze alleen voor heilige ceremonies.

Er zijn veel meer spirituele vortexen in Sedona dan alleen deze vier. In feite is Sedona omgeven door vortexen die zijn gedetecteerd en gemeten door wichelroedelopers. Sommige aanwijzingen die je opmerkt, wanneer je op een draaikolk komt, zijn onder andere subtiele energietrillingen zoals tintelingen in de handen of zoemen door je hele lichaam, opwarmen of een stroom van energie voelen of een verschuiving in bewustzijn of perceptie. Vaak is het landschap waar een draaikolk zich bevindt erg mooi en bomen kunnen kronkelende stammen en takken vertonen, die in het energieveld spiraalvormig zijn.

Sedona Arizona ligt zestien mijl van Oak Creek Canyon, waar het boven de hitte van Phoenix en onder de sneeuwgrens in Flagstaff staat. De stad is omgeven met zandstenen rotsen en kliffen en een glinsterende kreek met prachtige tinten op de bodem van de kloof. Het zandsteen in Sedona is letterlijk bedekt met een bed van kwarts dat in de rotsen fonkelt; er wordt dus gezegd dat waar je ook loopt of zit je deel wordt van de Universal Energy Force.

Deze trillingsenergie staat bekend als spirituele vortexenergie en omvat een omtrek van ongeveer 22 mijl, waarbij Sedona is ingepakt in spirituele vortexenergie. Sedona vortex energie versterkt alles waarmee het in contact komt, wat betekent dat alles wat je voelt wordt vergroot. Een vortex is eigenlijk een draaikolk, maar wat is een draaikolk eigenlijk? Nou, je ziet ze in het dagelijks leven. De turbulente stroming van water maakt draaikolken. Je ziet ze in het water dat door de afvoer stroomt. Een draaikolk wordt gecreëerd door een spiraalvormige beweging van lucht of vloeistof rond een rotatiecentrum. Als je ooit een stofduivel in de woestijn hebt zien opkomen, heb je ook een draaikolk gezien.

In Sedona geloven sommigen dat de draaikolken worden gecreëerd, niet door wind of water, maar door spiraalvormige spirituele energie. De vortexen van Sedona worden genoemd, omdat ze worden verondersteld spirituele locaties te zijn waar de energie goed is om gebed, meditatie en genezing te vergemakkelijken. Aangenomen wordt dat vortexlocaties locaties zijn met een energiestroom die uit meerdere dimensies bestaat. De energie van de vortexen staat in wisselwerking met het innerlijk van een persoon. Iedereen zal de vortex anders ervaren. Dit is ook het geval met de energie van kristallen. Zij passen zich ook aan, aan de trilling of frequentie van een persoon of groep als ze gebruikt worden in ruimtes waar men met groepen werkt.

Dit speciale energieveld staat bij de lokale bevolking bekend als de “Geest van Sedona”, een sterke, creatieve, inspirerende en liefdevolle vrouwelijke aanwezigheid. De wervelingen worden beschreven als de kruispunten tussen energievelden in het rastersysteem van de aarde. Er wordt aangenomen dat dit kruispunt de kruising is tussen onze fysieke wereld en het goddelijke genezingsrijk. 

Gedurende miljoenen jaren werden lagen zandsteen en kalksteen achtergelaten in het Sedona-gebied door een terugtrekkende oceaan. IJzeroxide bedekte uiteindelijk de zandkorrels en, in een natuurlijk proces, vormde zich roest. De verbluffend mooie rode rotsen van Sedona zijn het resultaat van dit proces. Het is in de schoonheid van de rode rotsen dat de mysteries van de Sedona-energievortexen zich ontvouwen.

Inheemse Amerikaanse geschiedenis in het Sedona-gebied begon rond 4000 voor Christus toen jager-verzamelaars rondzwierven en zich vestigden in de Verde Valley en Prescott-gebieden. Tussen 900 en 1350 na Christus begon een meer geavanceerde beschaving Pueblos en klifhuizen te bouwen. Bekend als de Sinagua (zonder water) ontwikkelden ze vaardigheden in de droge landbouw, hadden een goed begrip van astronomie en maakten manden, aardewerk en sieraden. Ze vestigden handelsroutes met de volkeren van de Pacifische kust, Mexico en Midden-Amerika. Klifwoningen zijn nog steeds zichtbaar vandaag. Een van de mooiste is het kasteel van Montezuma, niet ver van Sedona. Terwijl je over de rode rotsen wandelt, zie je rotstekeningen en pictogrammen achtergelaten door deze oude volkeren. De ontzagwekkende vergezichten, samen met de prachtige uitzichten op de lucht, hebben de spirituele aard van mensen vanaf het allereerste begin getekend. Historische artefacten en archieven bevestigen dat Sedona, Arizona, altijd een heilige plaats is geweest voor de indianen, omdat zij het gebied als de geboorteplaats van hun spiritualiteit beschouwden. Ze heiligden het gebied voor speciale spirituele ceremonies terwijl ze hier een diepe geest ervoeren, begraven onder de rode rotsen, de aarde die een heilige hoge vibratie-energie uitstraalde naar de lucht.

Harmonische Convergentie

In 1987 kreeg de reputatie van Sedona als spiritueel centrum een ​​flinke boost. Velen reisden naar Sedona in de tijd van de langverwachte ‘Harmonische Convergentie’. In het weekend van 16 en 17 augustus 1987 zou de langverwachte convergentie plaatsvinden zoals José Arguelles, New Age auteur en kunstenaar, tegen mensen vertelde. Velen geloofden hem, waaronder prominente leiders van de New Age-beweging zoals Shirley MacLaine en ook miljoenen nieuwsgierigen. Wat was de aard van deze convergentie? Welnu, volgens Arguelles zou de aarde op dit moment uit haar ‘tijdstraal’ glijden en het risico lopen in de ruimte te komen – alleen door de gecoördineerde, psychische inspanningen van de mensheid zou deze op zijn plaats blijven. Deze keer zou de ervaring van deja vu en UFO-waarnemingen enorm toenemen. Als echter genoeg mensen zich eenvoudig zouden verzamelen op heilige plaatsen over de hele wereld en zich voldoende zouden concentreren, zou de New Age beginnen, zou de aarde veilig blijven en zou een nieuw tijdperk van harmonie en liefde worden ingehuldigd – of dat geloofden ze. Sedona was een heilige plaats, dus waarom niet daar verzamelen, dachten mensen. Uiteindelijk gleed de aarde niet weg en draaide de ruimte in. Dus had deze convergentie van mensen in Sedona enig effect op dat resultaat? Dit blijft een deel van het mysterie.

Sedona Sandstone (Sedonalite)Sedona is een plaats in Arizona die bekend staat om de legendarische energie draaikolken ofwel Vortexen. Deze zandstenen zijn gevonden in een afgelegen gebied op een van deze Vortex locaties. Deze energieke, kleine roodachtige bruine balletjes hebben dezelfde kleur als de rode rotsen waar Sedona beroemd om is. Sedonalite zijn zandsteenconcreties die zich in de buurt van de energiedraaikolken vormden. Ze bevatten een hoog percentage kwarts en kunnen dus veel van de energie waaraan ze zijn blootgesteld ontvangen, vasthouden en overbrengen. Omdat deze in zo’n energetisch krachtig geladen gebied worden gevonden zijn ze buitengewoon actieve stenen. Het is een steen van dynamisch, energetisch evenwicht. Ze kunnen je meridiaanstelsel zowel opladen als harmoniseren en tevens kunnen ze je astrale- en subtiele lichamen in resonantie afstemmen met je fysieke lichaam. De stenen zijn zowel aardend als stimulerend. Ze verhogen je gevoeligheid en je alertheid. Ze laden je zenuwstelsel op, versterken je denken en maken je communicatie krachtiger. Deze stenen maken je wakker, activeren zowel je chakra’s als je meridianen. Ze versterken je gevoeligheid, voegen dimensies toe en verhogen je paranormale vermogens. Sedona Sandstone lijkt in staat om mentale mist, vermoeidheid en saaiheid op te ruimen. Ze bevatten een zeer optimistische, inspirerend energie. Deze stenen kunnen je spirituele ontwikkeling versnellen. De stenen helpen dromen te duiden en kunnen spontane spirituele ervaringen teweegbrengen, dit door de krachtige Vortex energie uit de omgeving waar ze vandaan komen

.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

11 en 12 januari (zaterdag en Zondag)

17, 18 en 19 januari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

25 en 26 januari (zaterdag en Zondag)

1 en 2 februari (zaterdag en Zondag)

8 en 9 februari (zaterdag en Zondag)

14, 15 en 16 februari (vrijdag, zaterdag en Zondag)

22 en 23 februari (zaterdag en Zondag)

29 februari en 1 maart gesloten (Nieuwe kristallen van inkoopreis Amerika worden in de winkel gelegd)

6, 7 en 8 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

14 en 15 maart (zaterdag en Zondag)

21 en 22 maart (zaterdag en Zondag)

27, 28 en 29 maart (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4 en 5 april (zaterdag en Zondag)

10 en 11 april (vrijdag en zaterdag)

18 en 19 april (zaterdag en Zondag)

24, 25 en 26 april (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu