Beide Pinksterdagen geopend en zeldzame Fluoriet ingekocht

Joan

Wat heerlijk dat we weer zonder reservering open kunnen zijn. We horen van de klanten die komen hoe blij ze zijn en ook voor ons is het natuurlijk fantastisch. Het zijn voor onszelf ontzettend drukke tijden, omdat er op dit moment heel veel kristallen uit het buitenland binnenkomen. Er is veel werk blijven liggen omdat we een extra dag open zijn geweest met Hemelvaart en nu deze week ook met 2e Pinksterdag extra open zijn. We zijn deze week dus op vrijdag t/m maandag geopend.

Zoals sommigen al hebben gezien zijn we het Pakhuis aan het verbouwen, zodat we meer ruimte krijgen, ruimte om stenen en kristallen te laten zien, maar ook om meer opslagruimte te creëren en dat hebben we heel hard nodig. Maar van de week hebben we even een vergadering met elkaar gehad, want we merkten dat door alle drukte we eigenlijk geen dag in de week meer vrij hebben. Geen tijd meer hebben om even iets voor onszelf te doen en dat is niet goed. Al is ons werk onze passie en hobby tegelijk, je gaat dan na weken geen vrije tijd te hebben dit toch voelen. Wat is het toch moeilijk om een balans te vinden als zoveel dingen leuk zijn en er veel op je afkomt, dit zal voor veel mensen heel herkenbaar zijn.

We merken op dit moment, doordat er zoveel stenen binnenkomen, die we allemaal moeten uitpakken en prijzen, we niet meer alle nieuwe stenen gelijk op de webshop kunnen zetten. We vinden dit heel jammer, maar dit gaat helaas niet meer. Als we een blog over nieuw binnengekomen kristallen schrijven, dan liggen deze al wel in de winkel, maar we kunnen niet zeggen wanneer deze op de webshop zullen verschijnen. We probeerden dit altijd tegelijk te doen, maar helaas redden we dit niet meer. We zullen nieuwe stenen die geschikt zijn voor de webshop en waar we voldoende van op voorraad hebben op de webshop zetten wanneer we daar tijd voor hebben. Dit zorgt voor minder druk en dat zorgt ervoor dat wij blijere mensen blijven haha. We vinden dit soort dingen altijd moeilijk om te beslissen, omdat we zo graag iedereen van dienst willen zijn, maar het belangrijkste is natuurlijk dat wij zelf ook gezond blijven, dus dan heb je eigenlijk geen keus.

Eigenlijk zou er pas volgende week een blog komen, omdat we nog druk bezig zijn met prijzen van alle nieuwe kristallen, maar ik voelde dat deze toch even tussendoor moest. In de volgende blog komen nieuwgevonden Kwartsen uit Brazilië aan bod en ook nieuwe sieraden die net zijn binnengekomen. Deze sieraden liggen al wel in de winkel, maar zullen later op de webshop komen.

De reden van deze blog is twee nieuwe soorten, geslepen punten van Fluoriet die zijn gevonden. Eentje is een prachtige veelal paars met wit en groen erin, gevonden in Zuid-Afrika, de andere een zeer zeldzame Yttrium Fluoriet uit Argentinië. We beginnen met die uit Zuid-Afrika.

Fluoriet uit Zuid-Afrika

Fluoriet uit Zuid-Afrika is een hele krachtige Fluoriet die de kleuren paars, groen en wit en bruine banden in zich heeft. De meerdere kleuren in dit kristal en vaak in lagen symboliseren allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Zuid-Afrika werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. De steen heeft het meest de paarse kleur in zich, dit zorgt voor een sterke verbinding met je 3e oog en je kruinchakra. Deze kleur is verbonden met de violette vlam van transformatie en helpt om je intuïtieve vermogens te ontwikkelen, zoals helderzien, horen, ruiken en helder weten. Via je kruinchakra helpt deze je verbinding te maken met de kosmos, met het ‘Al’. De witte kleur brengt vooral hoger licht in je systeem, opent je bewustzijn en helpt chaos en wanorde te herstellen. Het groene gedeelte heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Het reinigt krachtig je aura, chakra’s en brengt rust in je hoofd. Deze helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Groene Fluoriet haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust, ook helpt deze jou je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Zuid-Afrika reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroeste gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en ondersteunt je, of maakt bewust, bij infecties, problemen met tanden, cellen en botten. Goed voor de huid, slijmvliezen, bij verkoudheid, virussen en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

De andere Fluoriet raakte ons hart en ziel toen we deze zagen. We wisten op dat moment alleen maar dat het een nieuwgevonden Fluoriet uit Argentinië was. Alles in ons schreeuwde ‘JA’ om deze in te kopen. We voelden dat deze steen zo’n hoge trilling had en dat deze veel voor ons zou betekenen, maar wat, was op het moment van aankoop nog helemaal niet duidelijk. Toen ze binnen kwamen waren ze eigenlijk nog mooier en subtieler in energie dan verwacht.

Ik kon niet wachten wat de steen Natascha zou gaan vertellen. Zelf had ik vanaf het begin het gevoel dat het een Yttrium Fluoriet was, maar deze was alleen in Mexico gevonden en ook meer opaak, dus we wisten het niet zeker. Toen ik onze jonge Braziliaanse vriend een appje stuurde waar de steen nu precies gevonden was, bleek dat ze uit het grensgebied tussen Brazilië en Argentinië kwamen. Dit wilden we graag weten, omdat Natascha als eerste de oorspronkelijke bewoners van het gebied waar de steen vandaan komt doorkreeg Het waren Indianen kreeg ze te voelen, maar wonen er wel Indianen in Argentinië.

Een channeling is altijd een reis in onszelf en onderzoeken of het wel klopt wat er komt voelt dan goed. Tot nu toe klopt alles precies, gelukkig maar. Nu, toen ik hem dus de vindplaats vroeg stuurde hij foto’s van een site op internet waar stond dat de steen een zeldzame, nieuwgevonden Yttrium Fluoriet was, die op de grens van Brazilië en Argentinië gevonden is. Joepie, dan had ook ik het goed gevoeld. Wat hebben wij mensjes toch nog altijd bevestiging nodig haha. Tot onze grote vreugde en ook weer verbazing bleken in dat gebied de oorspronkelijke bewoners de Guarani Indianen te zijn. Deze zeer spirituele bevolking was in de channeling heel krachtig aanwezig, ze hadden een belangrijk verhaal te vertellen. Ze vonden het best spannend zeiden ze, dat deze Fluoriet die al die tijd door hen beschermd en in de aarde verstopt was gebleven, nu de wijde wereld in zou gaan om de krachtige, liefdevolle energie van de steen te gaan uitstralen. Een energie die we nu zo hard nodig hebben. Maar ze ‘wisten’ dat het nu de tijd was.

Zolang ze zich kunnen herinneren, zijn de Guarani op zoek geweest – op zoek naar een plek die hun werd geopenbaard door hun voorouders, waar mensen vrij van pijn en lijden leven, die ze ‘het land zonder kwaad’ noemen. Gedurende honderden jaren hebben de Guarani enorme afstanden afgelegd op zoek naar dit land. Een 16e-eeuwse kroniekschrijver merkte op dat ze ‘constant verlangen om nieuwe landen te zoeken, waarin ze denken dat ze onsterfelijkheid en eeuwigdurend gemak zullen vinden’. Deze permanente zoektocht is kenmerkend voor het unieke karakter van de Guarani.

Op dit moment hebben de Guarani de energie van de stenen ook zelf heel hard nodig, omdat ook zij, zoals veel oorspronkelijke bevolkingen de weg zijn kwijt geraakt door alle beïnvloeding van buitenaf. Je ziet dit bij de Aboriginals, de Inuit of Eskimo’s en velen anderen. Door het verlies van bijna al hun land in de vorige eeuw, zijn velen van hen zeer depressief en de golf van zelfmoorden is ongeëvenaard in Zuid-Amerika. Als spiegel zien wij, dat ook al leef je eeuwen in verbinding met je hogere weten, dat er tijden kunnen komen, door beïnvloeding en programmatie van buitenaf, dat je alles vergeet en je verbinding met je hart verliest. Dit is de reden waarom de ‘keepers’ van deze steen, de voorouders van de Guarani deze steen hebben vrijgegeven. Ze zeggen: Ze kunnen veel van ons afnemen, maar niemand kan jouw eigenheid afpakken, hoe erg je ook beïnvloed wordt, als je weer teruggaat naar je hart en je hogere zelf, dan ben je vrij!

In de beschrijving die hieronder staat, kun je de volledige energie van deze prachtige, liefdevolle steen lezen.

Yttrium Fluoriet uit Argentinië

Yttrium of Lavendel Fluoriet is ontstaan uit een combinatie van Fluoriet met het zeldzame mineraal Yttrium, dit zorgt voor een zachte lavendel kleur, maar ook dat dit een totaal andere Fluoriet is, omdat deze zo sterk verbonden is met spirituele werelden. Yttrium wat lijkt op zilver is erg zacht, ook de hardheid van de steen en de energie is zacht. Yttrium Fluoriet uit Argentinië is een unieke combinatie van Groene Fluoriet met de Lavendelkleurige Yttrium, het is een zachte, liefdevolle steen met een zeer hoge vibratie. Deze opent je derde oog, verbindt je hart met je hogere chakra’s en je hogere zelf. Deze steen uit Argentinië is verbonden met oorspronkelijke volkeren, de Guarani Indianen, die hoeders van de energie van deze steen waren. Voor hen was de vindplaats van de steen een heilig gebied. Al eeuwenlang komen er indringers in hun leven, wordt hun land afgepakt, in alle zware tijden heeft de energie van deze stenen ze geholpen bij henzelf te blijven. Ze zeggen: ze kunnen veel van ons afnemen, maar niemand kan jouw eigenheid afpakken, hoe erg je ook beïnvloed wordt, als je weer teruggaat naar je hart en je hogere zelf, dan ben je vrij. Dit is in deze tijd een hele uitdaging, want de beïnvloeding is krachtig. Dit is de reden dat deze unieke stenen op dit moment op ons pad komen. Onze hogere zelven, wie wij zijn in onze totaliteit, geven deze unieke, hoge energie, via deze kristallen daarom nu vrij. Daar is het nu echt de tijd ervoor. Deze steen van manifestatie heeft een

stromende energie in zich die maar onuitputtelijk blijft stromen, ook het uiterlijk laat mooie golvende patronen zien. Uit een onuitputtelijke bron, maar altijd in zachtheid. De ziel van de steen, verbonden met de native bewoners spreekt door de steen: “Wij willen dat mensen vanuit hun hart gaan leven en herinneren dat ze liefde zijn. Dat ze nu uit hun conditioneringen mogen ontwaken.” Er is nu zoveel beïnvloeding in de maatschappij, er komen zoveel prikkels op ons mensen af, waardoor we uit verbinding met ons hart en ons weten kunnen raken en zo beïnvloed kunnen worden. Deze bijzondere Fluoriet staat in verbinding met een hele grote energie, onze voorouders, onze zelven. Zij laten zich zien in de prachtige kleuren zachtgroen en lavendel zoals de steen. Deze geven door: “Herinner wie jullie zijn, dat jullie liefde en zachtheid zijn en in een constante afstemming met dit veld kunnen zijn.” Ze helpen om uit alle programmaties die ‘mind’ gerelateerd zijn te komen, ze helpen je in je hoofd te ontspannen, niet meer te denken, maar in verbinding met je hogere zelf en je hart te komen. Dat je in een stroom van ‘niet weten’, maar tegelijk in een ‘wel weten’ komt. Het blanco veld, waarin alles weer mogelijk is, waarin je oude/nieuwe werkelijkheden kunt scheppen. Dat al je dromen werkelijkheid kunnen worden. Deze prachtige energie van dit ascensie kristal wordt nu vrijgegeven. Yttrium Fluoriet geeft rust, vergroot het zelfvertrouwen en beschermd tegen straling en negatieve energieën van buitenaf.

Deze beide Fluorieten liggen op dit moment al in de winkel, wat we ook van de week hebben binnengekregen zijn waarschijnlijk de laatste Versteende hout stukken van een Reuzen Sequoia soort begroeid met kwartskristalletjes uit Duitsland. We hebben enorme grote stukken die ook in de tuin kunnen liggen om daar hun prachtige energie uit te stralen, maar ook weer kleine stukjes. Dus voor hen die nog zo graag een kleiner stuk wilde hebben, waarschijnlijk is dit de laatste keer dat we deze hebben kunnen inkopen.

Versteend hout van de Mammoetboom of Reuzen Sequoia met kwartskristalletjes

Dit Versteend hout van de Mammoetboom of Sequoia uit Zwenkau, Duitsland is zeer bijzonder. Ze lijken bestrooid met glitters wat in feite zeer fijne Bergkristalletjes zijn. Het Bergkristal versterkt de eigenschappen van het Versteend hout. Dit zijn de zwaarste bomen van de wereld, die levend wel duizenden jaren oud zijn om zo groot en dik te worden, ze worden ook wel de Godinnenboom genoemd. Ze hebben een krachtige maar ook rustige, liefdevolle en blije energie en zijn voor iedereen goed, daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Deze versteende Sequoia staat voor kracht van de hemel naar de aarde, toverkracht, mystieke eenheid met de natuur en wilde dieren en spirituele discipline. Deze unieke bomen zijn ontvangers van de energie van de zon, de aarde, het water en het mineralenrijk. Ze absorberen enorm veel licht en zonne-energie waardoor ze in essentie batterijen van vitale energie zijn. Door je met deze stenen te verbinden kunnen we onszelf ook weer leren opladen met de energie van de zon en met prana. Ze stralen de frequentie van de 5 elementen uit en zijn daarom heel goed voor Moeder Aarde en ons mensen. De energie van de gigantische Mammoetboom of Reuzensequoia is uniek, als geen andere boom op onze planeet. Ze bezitten een aura met meerdere lagen die lijkt op de structuur van die van een mens. Ze zijn zelfbewust en hebben zowel een individueel als een collectief bewustzijn en dat is uniek voor bomen. Het zijn de record keepers van het plantenrijk en dat zorgt ervoor dat ze de hele evolutie van de aarde kennen, ze zijn hierdoor heel erg verbonden zijn met mineralen, helemaal in deze versteende vorm. Ze zijn multidimensionaal en als je met ze mediteert kun je buiten de tijd gaan, uren kunnen minuten lijken en andersom, je kunt ook naar andere dimensies reizen, omdat deze bomen in levende lijven portalen naar andere dimensies zijn. Deze unieke bomen werden door oude wijzen tijdens verlichte beschavingen zoals die van Atlantis en Lemurië beschouwd als intelligente Goddelijke wezens, net zoals de Druïden dit in Engeland met de Eiken, Hulst en Taxus deden. De Reuzen Sequoia heeft het hoogste bewustzijn van alle van het Plantenrijk. In de tijd van Mu waren niet alle planten met de aarde verbonden, sommigen waren semi fysiek, hadden een etherische energie. Ze leefden van prana, zoals toen ook de mensen deden. Deze stenen zullen ons weer bewust van deze vermogens maken. De Lemurianen begrepen dat de Sequoia’s bepaalde golvende frequenties uitstraalden die verjonging en genezing gaven, daarom werd de energie van deze bomen gebruikt in healing therapie. In de loop van de tijd zullen onze wetenschappers erachter komen dat deze bomen energie condensatoren zijn. De energie die ze uitstralen brengt hun omgeving in een hogere frequentie. Deze giganten zijn al meer dan 144 miljoen jaar op deze aarde, het zijn zeer oude zielen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen en zuivert het bloed. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Deze Mammoet versteend hout helpt je te overleven in moeilijke situaties, deze bomen overleven branden, waarna er weer nieuw leven kan ontstaan omdat de zaden openspringen. Ze zijn zelf klonend waardoor ze exacte replica’s zijn, zowel geestelijk als spiritueel, zoals de eerste waren. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittende emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun.

Filmpje

Dat was het weer voor deze keer. Maar het is genoeg, want de energie van deze 3 stenen is zo krachtig en overweldigend, dat het niet past om over nog meer stenen te schrijven. Dit weer voor een volgende blog.

Agenda

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

21, 22, 23 en 24 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag en maandag) Pinksteren

28, 29 en 30 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag)

4, 5 en 6 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

11, 12 en 13 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu