Draken en Feniks (Phoenix) van Avaloniet

Joan

Er komen steeds nieuwe stenen en kristallen bij ons binnen. Ondanks dat er weinig vliegtuigen buiten Europa vliegen komen ze toch naar ons toe. Sommigen per boot, anderen per vliegtuig. Er is pas een zending uit Hong Kong binnen gekomen. Dit zijn veelal ‘carvings’ ofwel geslepen voorwerpen uit de prachtige hemelsblauwe Avaloniet, in dit geval een blauwe Chalcedoon zonder witte banden die gevonden is in Turkije. Behalve de carvings, die we zo later zullen laten zien, hebben we er ook half gepolijste exemplaren van. Je ziet dan de knolvormen zoals de stenen gevonden worden en dan zijn ze gehalveerd en een gedeelte daarvan is aan een kant mooi rond gepolijst. Het zijn bijna blauwe ogen, zo stalen ze naar buiten.

Avaloniet (blauwe Chalcedoon)

Avaloniet 59 euro

Biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. Je maakt contact met Elven, Feeën en Deva’s en dus met oude magie, zoals in Avalon in de tijd van Koning Arthur en Merlijn. Dit kristal opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten. Je komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres) Avaloniet helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachtepatronen. Blauwe chalcedoon is een steen met grote helende eigenschappen en zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Hij is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Deze mystieke steen stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goed bij mensen die zich onbegrepen voelen. Dit is een steen die ondersteunt en voedt en woede, infecties en ontstekingen neutraliseert. Hij helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden zowel uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Deze steen lost oude patronen van onderdrukking op en moedigt een nieuwe manier van uiten aan. Bij alles op het gebied van de keel, keelontsteking, angina, verkoudheid, praten, slikken, emotie, verdriet kan deze steen uitkomst bieden. Ook goed voor de botopbouw, versterkt tanden en kiezen, maar ook bij reuma achtige pijnen. Ook goed bij problemen met de schouders en nek, een slecht werkende schildklier en het lymfestelsel. Werkt koortsverlagend en verwijdert blokkades in het zenuwstelsel. Bij genezing met geluid helpt deze steen te focussen en richt geluid naar de juiste plaats. Hij helpt je in het Nu te zijn.

Ik vergeet bijna dat we er ook armbandjes van hebben, mooie ronde kralen, met stevig elastiek geregen. De energie van de steen wordt dan heel makkelijk door je lichaam opgenomen, omdat je polsen in verbinding staan met krachtige meridianen die de energie van de steen door je lichaam kunnen verspreiden.

We hebben van deze prachtige steen ook een paar unieke bladvormen gekocht, die je neer kunt zetten of neerleggen. Waar we een grote hoeveelheid van hebben gekocht zijn sterretjes en vlinders in drie verschillende maten.

De eerste carvings die we ooit in de winkel kregen waren schedels. Wij zijn geen specialisten die zich alleen op hen richten, maar er komen er altijd op ons pad, waarvan we dan voelen dat ze met ons mee moeten. Als dan de persoon in de winkel komt die door hen geraakt wordt, dan is het zo fijn dat we gehoor hebben gegeven aan deze impuls ze mee te nemen. We hebben op dit moment een aantal verschillende kwartsschedels in de winkel, variërend van Bergkristal, Rookkwarts, Opaalkwarts, Rozenkwarts en Golden Healer. We hebben ook een paar kleine ‘vriendjes’ van de blauwe Avaloniet.

 

Na de schedels kwamen de Draken. De energie van deze krachtige natuurwezens is al lang bekend, vooral in Schotland kent men de Draken energie al heel lang. Wij kennen Draken via sprookjes en legenden. Eigenlijk alles wat wij kennen via sprookjes bestaat echt, net als b.v. Elven, Kabouters, Feeën, Eenhoorns en Zeemeerminnen. Men zegt dat sommige ooit op aarde fysiek aanwezig zijn geweest, maar op dit moment bevinden ze zich in een andere dimensie net als overledenen, Gidsen en Engelen. Met hen allemaal kunnen we in contact komen en hoe meer onze trilling zal verhogen, hoe makkelijker dit contact zal gaan.

Draken zijn krachtig verbonden met de aarde, ze hebben de drakenlijnen die voor velen bekend zijn als leylijnen gecreëerd. Het zijn de aderen van moeder aarde, een kristallijn netwerk van licht en liefde. Er is ook nog een lichtraster om de aarde die de blauwdruk van de aarde wordt genoemd. Deze houdt de 5D-frequenties vast. Dit lichtraster wordt alsmaar sterker en op die manier dient dit de algehele ascensie van ons mensen en onze Moeder aarde.

Draken zijn legendarisch en staan erom bekend dat ze voorspoed, succes, geluk en rijkdom brengen. Vooral in landen als China is dit al eeuwen een feit. In de Chinese astrologie heeft men ook het teken Draak, het is het enige mythische wezen in de Chinese dierenriem. De Draak staat hier bekend voor ongekende kracht, dapperheid, gezondheid, levenskracht, harmonie, vrede, kracht, rijkdom en geluk. Draken verjagen demonen en kwaadaardige geesten. Draken zijn bij sommigen bekend als archetypen en bij anderen als goddelijke Engelachtige wezens die kosmisch vuur dragen.

Maar Draken zijn veel meer dan dat, het zijn onze helpers. Ze schenken ons enorm veel licht, liefde en kracht en helpen ons om dromen te manifesteren. Het zijn wezens met een diepe wijsheid en ze kunnen ons helpen onze eigen wijsheid te vinden. Draken leren ons eerlijk en oprecht te zijn en leren ons wat onvoorwaardelijke liefde is. Sommige mensen zijn bang voor Draken, maar dat kan een spiegel zijn, we zijn vaak bang voor onze eigen kracht. Ze helpen ons oprecht naar onszelf en anderen te zijn en onszelf te helen en onze trilling te verhogen.

We kunnen Draken ook helpen bij hun werk voor de aarde, net zoals zij ons kunnen helpen in ons dagelijks leven. Als je voor een Draak kiest, als eentje je roept, betekent dit dat je eraan toe bent om helemaal jezelf te gaan zijn op aarde, dat je klaar bent voor een volgende stap. Het zijn vrienden op ons pad naar ascentie, maar wel met beide beentjes op de grond.

Wil je meer weten over hoe met de energie van draken te werken, er zijn hele mooie boeken over geschreven, in het Nederlands zijn er mooie van Cathelijne Filippo en van Fanny van der Horst die heel veel informatie geven.

Persoonlijk ben ik een aantal weken geleden ook in aanraking gekomen met de energie en ‘verschijning’ van een enorme Kristallijne RegenboogDraak met de naam Sir Andrew. Via de winkel ben ik in contact gekomen met André en Charlotte, een lief, uniek stel. André werkt o.a. met frequentie apparatuur en met Fenshui en Charlotte die homeopathisch dierenarts is werkt met de energie van Natuurwezens. Eigenlijk zijn beiden daarmee verbonden en ook met de energie van Walvissen en Dolfijnen, maar allebei op een andere manier die elkaar heel mooi aanvult. Toen ze hier waren om mijn huis te harmoniseren en te ontstoren en ons perceel energetisch nog meer te harmoniseren en verbinden met hoofd Leylijnen en de Binnenaarde, vertelde Charlotte opeens dat er een enorme Drakenenergie zich aandiende, een Kristaldraak met regenboogkleuren, met de indrukwekkende naam Sir Andrew en dat deze zich energetisch wilde verbinden aan onze plek en over ons zou waken. Op dat moment voelde Natascha die erbij was, dat de Draak vanuit het oosten aan de hemel zou verschijnen. Ze waren wat later bij ons aangekomen en omdat zij nog een eind naar huis moesten rijden besloot ik een maaltijd klaar te maken. Opeens hoorde ik Natascha roepen dat Charlotte en ik moesten komen. We renden naar buiten en aan de hemel, vanuit oostelijke richting kwam er in de vorm van een reuze wolk een enorme Draak aandrijven. De hemel was voor de rest onbewolkt. Je zag heel duidelijk een Drakenvorm, een lijf met vleugels, een staart, lange nek en zelfs in zijn kop zag je een mond en oog. Helaas had niemand zijn mobiel bij zich, ik ben nog terug gerend om een foto te maken, maar toen was de vorm al grotendeels uit elkaar gewaaid. Maar het gevoel dat we allemaal ervaarden vergeet ik niet. Het was gewoon niet te geloven, wat een energie straalde het uit. We stonden als kinderen te gillen van enthousiasme en de spanning. Als je het iemand die hier niets van weet verteld, verklaren ze je helemaal voor gek. Het is dat ik het zelf heb meegemaakt, maar anders denk je misschien ook van ja het zal wel. Maar wij allemaal voelen de laatste tijd zoveel meer verschuivingen in energie of dimensies plaatsvinden, die het verstand te boven gaan, maar zo met het hart resoneren en dat voelt als thuiskomen. Ik ben heel dankbaar dit te hebben mogen meemaken en vindt het bijna te veel eer dat er hier blijkbaar een enorme kristallijne Draak waakt of woont haha. En nu kwamen er ook weer een aantal Draken van kristal op ons pad. Dat kan geen toeval zijn.

Wij hebben op dit moment weer een aantal Draken in de winkel en op de website staan. We hebben Draken van Agaat, met mooie openingen vol kwartskristalletjes. Deze voelen voor velen als Aardedraken. In het kort helpt de Aardedraak je om stevig te gronden en te aarden en je contact met Moeder aarde te herstellen. Tevens helpt deze Draak je om meer gecentreerd in jezelf te zijn. Als je niet goed geaard bent, kun je niet stevig staan en vanuit je eigen kracht hier aanwezig zijn. Deze Draak helpt je ook om meer bewust op deze aarde te leven, in het hier en nu aanwezig te zijn. Het is heel belangrijk om in harmonie met je lichaam te komen en om jouw energie hier op aarde te leven, deze Draak helpt jou je eigen, unieke weg hier te vinden en een leven te leven in de stof die je gelukkig maakt.

We hebben nu ook weer een aantal Draken van de blauwe Avaloniet, deze voelen voor mensen vaak als lucht of water-Draken.

Luchtdraak, deze is verbonden met het element Lucht en helpt je openstaan voor liefdevolle en positieve overtuigingen en om belemmerende, negatieve gedachtepatronen te transformeren. Deze Draak helpt je om een frisse wind door je gedachten te laten gaan en zuivert vastgeroeste patronen en overtuigingen die niet meer bij je passen. Deze Draak helpt je ‘to go with the flow’, met de lucht mee te stromen, te vliegen en om vrij te denken. Om je hoofd leeg te maken en je leven te zien vanuit een ander perspectief, vanuit een overzicht hoog in de lucht.

Waterdraak, deze is verbonden met het element water, het is de Draak van de emoties die je helpt om flexibel te zijn en met het leven mee te stromen, gevoelens te erkennen, accepteren en uiten. Deze helpt je om dieper in je eigen emoties te duiken en ze te ervaren zoals ze zijn, maar ook te ervaren wat van jou is en wat niet. Wat niet van jou is, kun je loslaten. Je schaduwkanten onder ogen te komen, geblokkeerde emoties te uiten en doorvoelen, waardoor je weer in je licht komt te staan. Welke uitdagingen er ook op je pad komen, deze waterdraken herinneren je eraan om zo ontspannen mogelijk te blijven. Ze helpen je om te luisteren naar je innerlijke wijsheid en om met een liefdevolle intentie en met gemak met de stroom van het leven mee te gaan.

We hebben het nu niet gehad over de Vuurdraak, deze is er ook, wij hebben op dit moment geen Draak die voor ons als het element vuur voelt, maar dan kan natuurlijk voor iedereen anders voelen. Er kwam nu een heel andere ‘carving’ op ons pad, eentje die wij nog niet eerder gezien hadden, maar welke ons heel erg aantrok. Deze heeft alles met het element ‘vuur’ te maken, het is de Feniks of in het Engels de Phoenix. Deze heeft de laatste jaren meer bekendheid gekregen door de boeken en films van Harry Potter. Maar ook hier weer, alle sprookjes en mythen zijn waarheid. Wij vinden deze ‘carving’ in deze tijd van heftige transformatieprocessen een heel mooi symbool.

Deze Feniks die ook wel ‘vuurvogel’ genoemd wordt, vertegenwoordigd transformatie, dood en wedergeboorte in zijn vuur. Het is een krachtige spirituele totem en het ultieme symbool van kracht, hoop, veerkracht en vernieuwing. Carl Gustav Jung zegt in een boek dat mensen een hoop gemeen hebben met de Feniks, het archetypische, vurige wezen, met het vermogen om op een wonderbaarlijke manier uit de as van zijn eigen vernietiging te herrijzen, iets wat nu zo aan de hand is op aarde. De Feniks symboliseert ook de kracht van onze fantastische veerkracht, ons vermogen om onszelf te transformeren in liefdevolle, wijze, dappere wezens. Een persoon die valt en weer opstaat is zoveel sterker dan iemand die nooit valt.

Als zowel een vuur- als een zonnesymbool is de Feniks/Phoenix-dierengids symbolisch voor de zon. De onsterfelijke Feniks/Phoenix sterft nooit echt. Hij rijst voortdurend op uit zijn as, net zoals de vurige zon elke ochtend “sterft” en wordt “herboren”. Omdat de Feniks zichzelf vrijwillig aan de dood opoffert, is hij in staat om te regenereren en bewustzijn en spirituele groei te krijgen. De aanwezigheid van de Feniks vertelt je dat je klaar bent voor een belangrijke verandering, een nieuw perspectief en een vernieuwing van jezelf. Door de reinigende energie van vuur te gebruiken, helpt de Feniks je onmogelijke kansen te overwinnen en hoop i.p.v. wanhoop te ervaren. De Feniks symboliseert het vermogen om fysieke en emotionele wonden te genezen.

De Feniks is ​​een oude en wijze gids, die over de hele wereld onder verschillende namen terug te vinden is:

  • Egyptische Bennu
  • Native American Thunderbird
  • Russische Vuurvogel
  • Chinees Fèng Huáng
  • Japanse Hō-ō
  • Pauwen zijn ook nauw verbonden met de Feniks als aards symbool van deze mythische vogel.

Ik vond op internet een heel mooi stukje dat ik hier graag wil delen:

Mensen zouden hun vleugels moeten spreiden om over hun innerlijke wereld te vliegen en uit te kijken naar de takken van hun zelfvertrouwen, de bloem van hun motivatie, de hars van hun waardigheid, het gebied van hun hoop en de warme wateren van hun zelfliefde…

Al deze componenten zullen de Feniks helpen herrijzen maar niet voordat het zich bewust is van één specifiek aspect. Dit aspect is dat er een einde aan zal zitten, dat een gedeelte van zijn wezen hem ook zal verlaten, as zal worden, de overblijfselen van een verleden dat nooit meer terug zal keren. Maar de wind zal deze as niet wegblazen, juist het tegenovergestelde. Het zal een deel van zijn nieuwe ‘zijn’ vormen, om vorm te geven aan een wezen dat sterker, groter en wijzer uit het vuur komt… Iemand die wellicht een inspiratie wordt voor andere mensen, maar die, bovenal, ons zal helpen om voorwaarts te gaan met onze hoofden opgeheven en onze vleugels wijd open.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

9, 10 en 11 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

16, 17 en 18 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

23, 24 en 25 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

30 en 31 oktober en 1 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu