Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe (ook wel bekend als Shangaan Amethist)

Joan

Wat is er weer veel gebeurd in de laatste twee weken, het voelt alsof we op het moment in een sneltrein zitten. De weken vliegen en alles in de winkel gaat ook zo ongelooflijk snel, het is bijna niet bij te benen. Voor mijzelf was dit ook lijfelijk voelbaar, veel druk in mijn hoofd en vooral achter mijn ogen. Iedere dag lichte hoofdpijn, iets wat ik helemaal niet ken. Maar ook het gevoel dat er iets zat te broeden dat eruit wilde. We weten/voelen dat er heel veel energie naar de aarde stroomt die van alles losmaakt wat niet in balans is, meestal is dit net te behappen, maar nu voelt het bijna alsof we achter de feiten aan rennen, het niet bij kunnen benen. Bij mezelf, steeds weer inzichten en verwerking van oude stukken, het gaat maar door. Dinsdag bedacht ik in de tuin te gaan werken, hopen dat dit mij aarding zou geven en dat de hoofdpijn zou verdwijnen, ook ben ik veel op blote voeten in het gras gaan lopen. En inderdaad de hoofdpijn nam wat af. De volgende dag flinke spierpijn, omdat ik al een tijdje niet echt veel lichaamsbeweging, buiten het heen en weer lopen in de winkel, had gehad. Woensdag ochtend begon zoals meestal iedere dag, met e-mails doen, pakketten van de webshop inpakken etc., maar na de lunch kreeg ik zo’n sterk gevoel dat ik nu eindelijk de doos met speciale, zeer krachtige Amethist, Super 7 achtige Elestialen, vol met fantomen, lagen en veelal Scepters uit Zimbabwe moest openmaken, sorteren en prijzen. Deze lagen al in mijn huiskamer, wat natuurlijk bij ons ook een stenen werkkamer is, want de stenen en kristallen hebben ook de meeste van onze privé vertrekken overgenomen ha ha. Maar dat is absoluut geen probleem.

Deze prachtige kristallen lagen sinds onze Tucson inkoopreis hier al, klaar om geprijsd te worden, maar zo apart, ik kwam er steeds niet aan toe. Echt vreemd want wat waren we door ze geraakt toen we ze in Tucson tegen kwamen. Zo krachtig, liefdevol en mooi van binnen en tevens zo complex. Maar het was alsof ik steeds werd tegengehouden, alsof ik er nog niet aan toe was. Als ik aan ze wilde beginnen zag ik er zo tegenop dat ik ze maar weer liet liggen. Op het moment dat ik zo sterk een drang van binnen voelde dat deze doos open moest, besefte ik dat het eerder de tijd niet was. Maar op dat moment nog helemaal niet wetend waarom, maar dat zal ik door een lang verhaal te vertellen willen uitleggen. Ik had eerst nog een reis in mezelf te gaan voordat ik aan hen toe was. Ik vind het leuk om te delen hoe we soms een hele ‘reis’ met kristallen meemaken, tot wanneer ze in onze winkel ‘geboren’ worden. Vroeger is dit ons nooit zo opgevallen, maar nu ons bewustzijn steeds verder opent en we meer en meer in ons hart komen en vandaar uit leven, lijkt het hele leven wel in een andere stroom te komen. Alsof we meer en meer in een andere dimensie komen, waardoor het leven er anders gaat uitzien.

De steen waar we het over hebben staat bekend als Shangaan Amethist uit Zimbabwe, deze unieke kristallen doen enorm aan onze geliefde Brandberg kristallen uit Namibië denken. Deze prachtige en krachtige Brandberg kristallen kwamen al vrij in het begin van onze stenen ‘carriere’ op ons pad. Het waren deze kristallen die na Morganiet en Danburiet ons bewust maakten dat kristallen met een hoge vibratie een belangrijke rol in ons leven zouden gaan spelen, dat deze op ons pad kwamen en dat wij ze ‘moesten’ verspreiden. Dus deze Brandberg Kristallen hebben een speciale plek in ons hart. Hoewel het verleidelijk is om vergelijkingen te maken tussen deze nieuwe Shangaan kristallen en de Brandberkristallen, zullen dergelijke vergelijkingen nooit helemaal juist zijn. Beide kristallen hebben een extreem hoge frequentie, vibratie, energie, maar ze werken toch op geheel verschillende manieren. Iedereen voelt zelf het beste welke energie hem of haar het meeste aanspreekt en dus welke hij op dat moment nodig heeft.

Brandberg Kristallen

Brandberg Kristallen zijn Magie in een Kristal en voelen als Vloeibaar Licht.

Dit zijn allemaal Meesterkristallen die alleen worden gevonden in de Brandberg Mountains die in een cirkel in de rode woestijn in Damaraland in het noordwesten van Namibië liggen. De hoogste van deze bergen is 2500 meter hoog. Deze bergen zijn altijd als heilig beschouwd en zijn beroemd om zijn oude rotstekeningen, opgravingen en het 200 miljoen jaar oude Versteend Bos. De inheemse bevolking, de Damara noemen de berg Dâures, wat brandende berg betekend. Brandberg is het Duitse woord hiervoor. Dit door de prachtige oranje gloed die op de bergen te zien is bij zonsopgang. De Herero bevolking noemden deze berg Omukuruvaro, wat Berg van de Goden betekend. Alle Brandbergkristallen worden met de hand uit ondiepe beddingen gegraven, hierbij komt geen enkel elektrisch gereedschap aan te pas Alle gaten worden daarna weer met zand gevuld, zodat de heilige bergen onbeschadigd blijven.

Spiritueel gezien heeft de Brandberg regio een specifiek magnetische vibratie. Door deze unieke magnetische energie groeien de kristallen in meer individuele formaties i.p.v. de traditionele formaties zoals in Brazilië. Door deze unieke magnetische energie hebben de kristallen ook meer inclusies en een zeer hoge trilling.

De prachtige heldere bergkristal puntjes met vlammen of fantomen van amethist en/of rookkwarts, soms lepdicrokiet, goethiet, soms enhydro (oeroud water), hematiet, chloriet, epidoot erin en zeer zelden citrien horen bij de belangrijkste Aquarius Kristallen die ons begeleiden in deze tijd. Ze hebben een zeer oude ziel en een extreem hoge vibratie en verbinden je met het multidimensionale raster waar ze genezing in vorige incarnaties kunnen uitvoeren. Deze kristallen stralen oneindig veel mededogen uit naar de schepping. Ze zijn betoverd mooi en stralen zeer veel licht en kracht uit, ze voelen als vloeibaar licht. Healers en sjamanen van over de hele wereld gebruiken al zeer lang deze bijzondere kristallen voor energiewerk en heling en spirituele alchemie. 

Energetisch brengen ze balans, vrede en daarna gelukzaligheid. Het zijn echte Nieuwe tijdskristallen die je helpen om spiritueel te groeien, ze laten je zien wat nog geheeld dient te worden en ze beschermen tevens je aura. Ze brengen je in het Nu, in je hart. Door alle drukte van het dagelijkse leven raken we hier vaak uit, maar als je even de tijd neemt om met een Brandberg kristal in je hand te gaan zitten of te mediteren kom je in het Goddelijke Nu, de creatieve bron in je hart, bij je werkelijke zelf. Ze brengen je lichaam weer in de pure staat/vibratie die het had voor deze aardse incarnatie. Ze zijn verbonden met de Witte Vlam van puur bewustzijn, stralen oneindige compassie uit en zorgen voor vergeving en diepe heling van de ziel. Tevens zijn ze een perfect instrument voor helingswerk op alle niveaus. Ze verbinden zich razendsnel met andere dimensie en helpen ons bewustzijn te vergroten.

Fysiek bevorderen ze genezing van een ziekte of na een ongeluk en hebben een positieve invloed op vitaliteit, herstel na ziekte, straling gerelateerde aandoeningen, chemotherapie, uitputting, immuundeficiënties, tandpijn en ME.

Wij merken wel dat de kristallen die op ons pad komen, voor onszelf en veel van onze klanten op het moment dat ze verschijnen, ons kunnen helpen, ondersteunen in de processen waar we doorheengaan. Ons helpen bevrijden van lagen van oude ballast en patronen die ons ervan afhouden om helemaal in ons licht en liefde te gaan staan. Daarom begrijp je hoe blij wij worden met de onvoorwaardelijke liefde en steun van deze kristalvrienden. In deze ‘Corona tijd’, waarin zoveel licht via de Zon naar de aarde komt en wat zo’n tijd van transformatie is, blijken deze kristallen van zo’n grote steun. Ze zijn precies wat wij en velen van ons, die bewuster door deze tijden gaan, nodig hebben. Vandaar dat ik ze nu pas kon/mocht uitpakken. Ikzelf was er eerder nog niet aan toe en omdat de wereld om je heen een spiegel van jezelf is, blijkbaar velen van onze klanten ook nog niet. Maar er is meer, zoveel valt op zijn plek, gebeurt tegelijk. 

Woensdag avond was ik klaar met uitzoeken en prijzen, want toen ik eenmaal aan ze was begonnen, was er geen houden meer aan, ik werd totaal gegrepen door hun energie. Tijd viel weg en ik kon niet meer stoppen tot alles klaar was. Het voelde als een soort bevalling en geboorte, wat ik toen nog niet helemaal kon verklaren. Zaterdag is Wim foto’s van ze gaan maken. Wow, wat zien ze er prachtig uit, ze zijn super fotogeniek haha. Door de felle lampen zie je zo mooi hun ‘ziel’ alle insluitsels en de kleuren en patronen. We werden opnieuw diep door ze geraakt. Op dat moment voelde ik heel sterk dat er meer moesten komen, dat we er niet genoeg hadden. In Amerika hebben we de exemplaren die we nu hebben van een spirituele, jonge Amerikaan gekocht. Hij had in Zimbabwe een grote partij gekocht en stond op de beurs met zijn mooiste exemplaren. Het was maar iets van 20 procent van alle kristallen vertelde hij. Deze waren gaaf en helder, prachtige dubbeleinders, scepters en bijna allemaal ook Elestiaal. Later op een andere plek kwamen wie iemand anders tegen die uit Zimbabwe zelf kwam en daar hebben we gelukkig een visitekaartje van meegenomen, omdat deze persoon aan meer kristallen kon komen. Dus na overleg met Wim en Cyrille ben ik zaterdag gelijk een whatsappje gaan sturen. We kregen gelijk foto’s opgestuurd en zondag ook een filmpje. Wow wat een prachtige kwaliteit. We hebben gelijk een grote bestelling van 2 verschillende kwaliteiten gedaan. De kwaliteit bepaald de prijs en we hebben beide gekocht, zodat er voor iedereen een steen beschikbaar zal zijn. Dus deze gaan nog komen, hopelijk voordat die we hebben allemaal verkocht zijn. Dit whatsapp verkeer en het telefoneren gebeurde terwijl we met de winkel open waren, dus veel dingen tegelijk. We voelden ons helemaal hieper de pieper, alles ging zo snel, je voelt dan alsof je in een stroomversnelling zit die niet te stoppen is. Een energiestroom waar je maar in mee moet gaan, want anders voelt het niet fijn. Zolang je met de stroom meegaat is het feest! Maar soms voelt het best eng alsof je stoppen doorbranden haha. 

Zondag hebben we de stenen achter de winkel in het magazijn gelegd, zodat Wim ze van de week in de winkel kon gaan zetten, nadat deze blog geplaatst is. Maar zondag kwam een lieve klant met haar man die we heel goed kennen, zij had het gevoel dat ze vandaag naar de winkel moest komen. Zij is net als ons helemaal gek op Brandberg kristallen en toen we haar zagen droeg ze haar prachtige grote hanger, die een grote, facet geslepen Brandberg Amethist kristal bevat. Ik voelde dat ik haar toch deze kristallen moest laten zien, dat ze niet voor niets nu in de winkel was. Ook zij kon haar ogen niet geloven en ging met de 2 flatjes (platte dozen) buiten op het terras, in de zon de stenen bewonderen. Ze ging heel gelukkig met een paar exemplaren naar huis, die ze ook in haar praktijk gebruikt. Zo fijn dat kristallen zo goed terecht komen. Aan het eind van de dag, bij de laatste klanten die afrekenden gebeurde het weer, dat de kristallen zich kenbaar maakten. Deze mensen hadden allemaal unieke, zeldzame kristallen uitgekozen. Allemaal met een zeer hoge en krachtige vibratie. Dit viel gewoon op, zodat wij daar over begonnen. Ja zeiden ze, alle veel voorkomende kristallen, het klinkt oneerbiedig en zo bedoelen wij het niet, kennen wij al wel, wij gebruiken in onze healingen en eigen ontwikkeling, kristallen die Nu heel belangrijk zijn, die veelal nu gevonden worden. We snapten helemaal wat ze bedoelden. Dus raakten we aan de praat en hadden een prachtig gesprek, we lieten nog een paar andere kristallen zien waarvan we voelden dat ze die ook even moesten zien en voelen zoals de Cintamani. Zij lieten ons een soort Cintamani uit Colombia zien en voelen, wat een feest deze uitwisseling. Om een lang verhaal kort te maken haha, het lukt mij nooit om heel kort van stof te zijn, kwam ook dit unieke kristal uit Zimbabwe weer toeterend naar voren. Hallo, ik ben er ook, toon mij! Dus dat gedaan. Nu deze mensen werden ook weggeblazen door hun kracht en schoonheid en raakten diep ontroerd, net als wij weer. 

Toen ik avonds heel moe maar zeer voldaan na deze rollercoaster week op mijn bedje zat na te mijmeren, besefte ik dat de stenen vandaag een soort ‘geboren’ waren in de winkel. Op hetzelfde moment kwamen woorden van de vrouw (onze laatste klant) voorbij van toen ze de steen voelde. Ze begon over de ‘Leeuwenpoort ‘die nu opent. Toen ze deze woorden gezegd had kregen Nikki en ik beide kippenvel. Het aparte was dat de kristallen mij steeds vanaf het begin dat ik ze gezien heb, het gevoel geven met kosmische Leeuwen energie en Sirius te maken te hebben. De energie van de Leeuw heeft ook weer met de Zon te maken. Tijdens Corona en het niet vliegen van vliegtuigen, door de strakblauwe hemel kwam er zoveel krachtige Zonne-energie naar de aarde. Maar de Leeuw was ook al bij me gekomen toen ik wist dat de kristallen uit Zimbabwe kwamen. 

Eind vorig jaar heb ik tijdens mijn vakantie samen met Natascha een lievelingsboek van haar gelezen, een ouder boek van Linda Tucker wat ‘de Leeuwenvrouw’ heet. Dit prachtige boek wat ik in een ruk heb uitgelezen, gaat over de heilige witte leeuwen van Timbavati. Timbavati: plaats waar volgens de plaatselijke bevolking en Credo Mutwa, Leeuwen sjamaan uit Zimbabwe, iets heiligs vanuit de hemel naar de aarde kwam. De witte leeuwen wiens verschijning een onderdeel zijn van de grote sterrenkaarten op aarde. De gecodeerde boodschap die besloten ligt in de Leeuwmens, de Sfinx en de Piramide van Gizeh, houdt rechtstreeks verband met de boodschap van de ware dragers der verlichting in het zuiden, de witte leeuwen van Timbavati, wat ligt aan de rand van het Krugerpark. De zuidelijke grens van dit gebied ligt dicht bij het Koninkrijk Swaziland en grenst aan de grenzen van Zimbabwe in het noorden en Mozambique in het Zuiden. Zoals we allemaal wel weten door de film de Leeuwenkoning, betekend Zimba; leeuw. Dus in het woord Zimbabwe zit ‘Leeuw’, maar het woord Zim betekend Goud. In het boek verteld Credo Mutwa, een van de belangrijkste sjamanen van Afrika, die helaas begin dit jaar gestorven is, en die Leeuwen sjamaan is, dat Goud energetisch gewijde kennis van priesterschap op het hoogste niveau is. Deze sjamaan is verbonden met de energie van de Kosmische Leeuwen van Sirius. Hij vertelt dat het goud dat van nature aanwezig is in de ingewanden van de aarde, van essentieel belang is voor leven op aarde. Hij zegt dat goud de aanwezigheid, de stroomrichting en de zuivering van zoet water bepaald. Goud en koper zorgen voor de energie waardoor rivieren stromen en gezuiverd worden. Goud is volgends hem een spiritueel materiaal, een entiteit, het heeft een ziel. De energie van goud is verbonden met de energie van de Leeuw. De leeuw is een Zonnegod, Sterrenbeest en staat symbool voor het hart van de mens. Het leeuwenhart is licht, liefde en waarheid. Liefde is het tegengestelde van angst. De leeuw correspondeert voornamelijk met goud (mononucleonisch goud) of de onderaardse zon (gesmolten kern van de de aarde), daarom is de leeuw het symbool van de Zonnegoden. In Egypte had je de Zonnegod Ra en Farao Achnaton, die volgens de religie van de zon regeerden. 

Farao Achnaton, of Akhenaten, of Amenhotep IV, welke gedurende de 18e dynastie in Egypte de grondlegger was van het eenheidsbewustzijn. Dat werd met de Essenen rond het begin van onze jaartelling nieuw leven ingeblazen en begint nu, in deze tijd weer tot wasdom te komen. Achnaton introduceerde de ‘Aton’, ofwel de Zonneschijf, de symbolische weergave van de zonnekracht, waar we allemaal deel van uitmaken. Hij probeerde met de Zonneschijf de helende kracht van de Zon, het zonlicht, onder de aandacht te brengen, iets wat wij nu tijdens de lockdown door Corona ook konden ervaren. Achnaton pleitte niet voor het monotheïsme, maar voor het afschaffen van de aanbidding aan Goden. Hij vond het niet nodig om die nog langer boven ons te plaatsen. Net als wat nu aan de gang is, ook wij worden ons weer bewust de ander niet op een voetstuk te plaatsen maar naar ons eigen gevoel te luisteren, naar ons eigen hart. Ook in de spirituele wereld niet meer achter een leider of goeroe aan te lopen. Je kunt er wel naar luisteren, maar kijk welke woorden met jou resoneren. Zo komen we weer in verbinding met wie wij zijn en kunnen we weer verbinden met onze ziel.

Ook Horus, die als valk wordt afgebeeld, wordt net als de sfinx (half mens, half leeuw) vereenzelvigd met de Zon die het sterrenbeeld Leeuw doorlopen, met name als deze samenvalt met de hartster van het sterrenbeeld Leeuw; ‘Regulus’. Horus kwam omlaag uit de hemel om de gedaante van een valk of havik aan te nemen, waarna hij andere kenmerken aan nam, die van leeuw en van mens. Credo Mutwa, de leeuwen sjamaan, is in een vorige incarnatie de oudste zoon van Ra, de Zonnegod geweest.

Aldus, zondag avond, zittend op mijn bedje voelde ik hoewel moe, toch de drang om te kijken wanneer de Leeuwenpoort ook alweer open zou gaan en tot mijn grote verbazing zag ik dat dit vandaag, op zondag 26 juli 2020 het geval was. Deze periode duurt tot 12 augustus met het hoogtepunt op 8 augustus. De Leeuwenpoort dankt haar naam aan het feit dat de Zon op dat moment zich door het teken Leeuw beweegt. Maar dat is nog niet alles, vandaag zondag, de dag dat de Shangaan Amethist kristallen in onze winkel geboren werden, bleek behalve de opening van de Leeuwenpoort ook de dag van het Egyptisch Nieuw Jaar te zijn. Duizenden jaren geleden begon rond 26 juli het nieuwe planetaire jaar in het oude Egypte, Sirius, de blauwe Ster en ook de meest stralende ster aan de hemel, verscheen dan weer aan de horizon samen met de Zon na een tijdje niet zichtbaar te zijn geweest. Het licht van Sirius is ongeveer 20 maal stralender dan die van de Zon en de Ster is zo’n 2 maal zo groot. Dit was voor de Egyptenaren het begin van het nieuwe jaar, waarin ze de energie van Sirius in combinatie met die van de Zon ontvingen. Dit symboliseerde een nieuw begin en een tijd van overvloed. In het oude Egypte stonden velen van ons in directe verbinding met de Sirianen, van daar dat we ons zo tot deze ster voelen aangetrokken. Sirius is onze spirituele Zon, hoe wij ons licht in de wereld uitstralen. Deze hoge beschaving hielp ons te leven op aarde in liefde en eenheid met elkaar, ze leerden ons ook onszelf en anderen te genezen. Tevens hielpen ze ons met het bouwen van de Piramides. In deze krachtige energetische tijden wordt de verbinding die we met hen verloren hebben weer langzaamaan hersteld. Dit doordat onze trilling omhooggaat en ons DNA weer langzaamaan geactiveerd wordt. Deze tijd zetten we weer een volgende stap in ons spiritueel levenspad, het is nu tijd om jezelf te laten zien, zonder enig masker, helemaal laten zien hoe je echt bent. Een Zon te zijn en te gaan stralen vanuit je diepste zelf, je passie te volgen en deze te leven, erachter te komen wie je werkelijk bent en wat je nog heel graag wilt. Te gaan doen waarvoor je gekomen bent. Ook naar de spiegel van de ander te kijken en de Zon in de ander te zien. Het unieke en mooie van ieder mens, ieder wezen op aarde te gaan zien. We komen weer in aanraking met onze Oorspronkelijke blauwdruk, Kracht, Meesterschap, met ons Oorspronkelijke Zelf.

De Leeuwenpoort opent nieuwe mogelijkheden, vooral voor gevoelige mensen. Deze merken het nl. het meest. Het is een energetisch portaal, waardoor hoge frequenties naar de aarde toe worden gestuurd. In deze periode van hoge frequenties hebben we de kans om in deze krachtige transformerende energie grote stappen te maken, om bewuster te worden en te groeien. Heb nu de moed van de leeuw en ga! Dit is ook wat de steen liet weten, dit was wat Natascha voelde toen ze de energie van de steen channelde, maar later meer hierover. De reis was nog niet over, er viel nog meer op zijn plek, hoe moe ik ook was van 3 intense winkeldagen en de dagen daarvoor waarin ik de energie amper kon behappen, nu voelde ik heel veel energie en viel van alles mij toe. Wat er toen kwam was de datum. Een lieve vriendin van mij is astrologe en leeft en ademt Tarot. Haar naam is Emmy Backx en op de respectabele leeftijd van 76 jaar heeft ze haar grote droom verwezenlijkt en een prachtig boek over Tarot uitgebracht; Studieboek Tarot, Boek van Wijsheid en Inspiratie. Ik heb van haar veel geleerd over de verbinding van Tarot en Astrologie. Al ben ik helemaal geen astroloog en ook geen tarotist, ik spreek de taal van beide een beetje. 

De 26e is een 8 en de 8 in de tarot is de kaart, de Kracht. Als je naar het plaatje van de kaart de Kracht kijkt zie je een leeuw die door een vrouw geaaid wordt. De kern van de kaart de Kracht is: Liefde overwint alles. Het is een kaart van moed tonen en obstakels te overwinnen. Emmy schreef een prachtig gedicht bij deze kaart, die zo treffend voelt voor deze periode en ook voor Elestair, Sirius kristal uit Zimbabwe (Shangaan Amethist):

Alles omvattende liefde van kracht en mededogen

Tegenstellingen opheffend

Volledig in harmonie met de elementen der natuur

Vrouwelijke zachtheid openend gesloten harten

Tederheid temmend dierlijke oerkrachten der natuur

Overgave door geloof en vertrouwen in het goede

Onderwerping van overheersing

Zonder onderdanigheid van het zelf

Boosheid achterlatend

Vol vreugde geluk en liefde

Geestelijke vrijheid

Verenigd in broederschap

Zonnekrachten vrijkomend

Blakend van zelfvertrouwen en toekomstgericht

Jij Kracht der Krachten

Als je de gehele datum neemt van 26-7-2020 dan krijg je het getal 19 en kaart nummer 19 in de Tarot is de Zon. (Dit is toch niet te geloven) Nu zegt Emmy altijd dat in haar vele jaren praktijk de kaart De Kracht heel vaak samenvalt met de kaart De Zon. De kaart De Zon geeft kracht, vitaliteit, vreugde, geluk en succes. De Zon straalt zijn energie en licht uit over je leven. Laat je geloven in jezelf, geeft zelfvertrouwen en kracht om zaken aan te pakken. De Zon laat het kind in je weer onbevangen naar boven komen: je kan je hart openzetten, liefde geven en genieten van het leven. Je enthousiasme en geloof in de toekomst geef je in dit vertrouwen door aan anderen. Deze twee kaarten samen geven: zelfvertrouwen, een sterke zonnekracht en extra energie door de samengebundelde krachten van liefde en geestelijke kracht. Je bent volledig in harmonie met jezelf.  

Sirius is in de derde dimensie een ster die exact dezelfde spiraalvormige route in het Melkwegstelsel volgt als die van onze Aarde, maar dan in een ander zonnestelsel. Ze zijn nauw verbonden met elkaar. Energetisch is Sirius van de zesde dimensie. Veel spirituele mensen kennen en voelen zich behalve tot Sirius ook nauw verbonden met de Pleiaden. Ons zonnestelsel, de Pleiaden en Sirius zijn qua plaats- en tijdspositie met elkaar verbonden. Pas geleden is ontdekt dat onze zon in feite de 8e ster van de Pleiaden is en er 26.000 jaar over doet om een rondje rond de centrale zon van de Pleiaden, Alcyone genoemd te cirkelen. Daarom is het zo belangrijk dat wij nu ook in trilling verhogen, want we zijn eigenlijk als laatste nog achtergebleven. Daarom is er ook zoveel hulp van deze hogere dimensies, omdat we met elkaar verbonden zijn en dat het natuurlijk is dat we in trilling verhogen.

Sirius is ook verbonden met de energie van Isis, de goddelijke, vrouwelijke, scheppende energie. Dit is ook voelbaar in deze kristallen, die ondanks hun enorme kracht een hele vrouwelijke, helende energie uitstralen. Sirius bewaart op multidimensionaal niveau de Blauwdrukken van hogere dimensies, niet alleen die van ons mensen, maar ook die van bepaalde dieren, zoals katachtigen, walvissen en dolfijnen, wolf en hondachtigen en paarden.

Nu voelde ik rust in mezelf komen, alsof alles nu op zijn plek was gevallen, dat alles wat met deze nieuwe Kristallen, eigenlijk met de energie waar deze voor staan en die waarschijnlijk ook in het kristal, door het openen van de Leeuwenpoort, weer op een hoger niveau is geopend. Jeetje we hebben nog nooit een kristal gehad, waarvan voelt dat iedere beschrijving die we gaan maken, de steen echt tekortdoet. Ik denk dat ik onder de beschrijving maar de datum van deze blog zet, zodat mensen die meer willen weten ook de blog kunnen lezen. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk ons gevoel. Al deze woorden zijn overbodig, zijn fijn voor ons hoofd, dat deze ook bevredigd is, en snapt waarom al deze ‘toevalligheden’ nu net plaats vinden. Maar ook ons hoofd is een deel van ons, die ons altijd heel erg gediend heeft en zeker in tijden dat we moesten overleven. Nu is fijn als de energie van ons hoofd mooi in balans met die van ons hart komt. Als we in deze, voor velen chaotische, turbulente tijd in onze liefde kunnen blijven, in de rust en vrede van ons hart, dan kun je toegang krijgen tot het Diamanten lichtlichaam en de Diamanten lichtcodes van je hart. Dit bewustzijn van eenheid en van leven in het Nu helpt je om rustiger door deze Leeuwenpoort heen te gaan. Blijf in licht, liefde en vrede.

Nu weer even helemaal terug naar het begin. Ik hoop dat je me nog kunt volgen. Voor mij was het een hele reis, maar de cirkel voelt aan het einde rond en dat is heel fijn. Nu gaan we het nog over de energetische eigenschappen van deze prachtige kristallen hebben. Toen Natascha met de steen buiten zat voelde ze als eerste een krachtige rivier stromen en ze voelde ook de energie van Goud en de Zon, dus vandaar dat na deze hele reis in mezelf met de bijbehorende informatie van buitenaf, van alles op zijn plek viel. Wij hebben de steen Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe genoemd, omdat de steen tijdens de channeling deze naam doorgaf. Omdat de steen bekend staat als Shangaan Amethist, genoemd naar het Shangaan stamgebied in Zimbabwe, Afrika, vermelden we deze natuurlijk ook. Natas en ik vonden het best moeilijk om de steen een spirituele naam te geven, maar het kristal gaf aan dat hij zo wilde heten en dat wij allemaal scheppers zijn, die hun eigen werkelijkheid creëren en dat we in deze kracht horen te stappen, dus vandaar. Dat we niet moesten zeuren, maar gewoon doen, wat we horen te doen en dat is creëren. Dus maar geluisterd haha.

Deze kristallen komen van gebieden waar Shangaan stammen in Zimbabwe wonen. Deze kristallen worden net als Brandberg kristallen in losse grond gevonden. De Shangaan mijnwerkens moeten als er een boom gekapt wordt, er 5 nieuwe voor in de plaats aanplanten. Als er een gat gegraven wordt, moet deze later weer worden opgevuld.

Deze kristallen worden met ons gedeeld als onderdeel van een overeenkomst: de oudsten van deze regio hebben gevraagd om deze kristallen te delen om het bewustzijn over de gemeenschappelijke landen in Zimbabwe te vergroten en om mensen aan te moedigen hun mening over hun medicijn te delen. De chef van dit gebied heeft gevraagd om met deze kristallen te werken en om in contact te komen met het medicijn dat ze bevatten.

Nu volgt de beschrijving die wij aan deze steen gegeven hebben:

Elestair, Siriuskwarts uit Zimbabwe (Shangaan Amethist)

Elestair, Siriuskwarts is een meester genezer die grote transformatiekracht bezit en letterlijk aan elke behoefte van je energiesysteem voldoet. Zijn verbinding met Sirius roept een gevoel van thuiskomen op. Hij moedigt spirituele evolutie aan en vergemakkelijkt mentale en spirituele ontgifting. Deze kristallen vullen je met een warmte en licht dat uren kan aanhouden. De kristallen zijn allemaal Elestiaal die een soort ‘stair/ster-way to heaven’ zijn en heel veel zijn ook Scepters, wat heel speciaal is, want deze komen niet veel voor. Sommigen zijn zelfs Enhydro. Ze bezitten een grote gelaagdheid, hebben veel in zich, zijn bijna super 7, zoveel inclusies en fantomen, lagen en poorten zitten in deze kristalen. Zo gelaagd is nu ook de grote informatiestroom die naar de aarde komt en op aarde rondcirkelt. Deze zuiverende steen zet eerst alle poorten en kanalen in je open, zet alles in paraatheid en gaat dan in jou structureren. Ben je klaar om verder te stromen, de steen is ook een sleutel, Scepters zijn sleutels, ben je klaar om in een nieuwe realiteit te stappen. Dit Kristal is een sleutel en de poort opent zich alleen als je er klaar voor bent. Hij zal niets forceren als je er nog niet klaar voor bent, dan zal hij wachten. Hij lijnt je hele chakra systeem uit en zet je in je stevigheid, want dat is nu heel hard nodig. Deze tijd vraagt naast zachtheid ook standvastigheid. Elestair bevat een ongelofelijke vrouwelijke energie en helpt ook krachtig de vrouwelijke lijn te helen en je te verbinden met de wijsheid van het vrouwelijke in je, zowel voor mannen als voor vrouwen. Hij verbindt hoofd, hart en basis, je hele systeem met elkaar, waardoor je steviger, standvastiger op aarde zal gaan leven, zodat je makkelijker dat waar je voor gekomen bent zal gaan doen. Elestair helpt bij het ontwarren van de tijdlijnen van de ziel. Geen twijfels en onzekerheden meer, maar ga leven vanuit je hart, vanuit je liefde en zachtheid, maar ga door, laat je niet meer van je doel afhalen of in twijfel brengen. Houd niet vast aan het oude, maar ga mee met de stoom van het leven van het Nu. Hij helpt je uit je hoofd te gaan en spanning los te laten, want als je in je hoofd blijft, dan sta je stil, zit je vast. Hoofd energie zorgt voor stilstand en de stroming van je hart zorgt dat je beweegt, dat je vooruitgaat, naar waar je hart van gaat zingen. Dit kristal zal je vriend zijn op deze reis en je ondersteunen. Het Elestiaal van de steen helpt je bewust te worden van je blokkades en deze af te pellen en overwinnen. Het is tijd om alles anders te gaan zien, het onzichtbare te zien, wordt wakker, open je ogen, hij helpt ook je 3e oog te openen, maar tevens houdt dit kristal je geaard. Elestair brengt orde in de chaos, laat zien dat alles op zijn plek gaat vallen, zeker bij mensen die veel manifesteren en weg zetten in de wereld. Die dingen doen die veel van ze vergt, dus pittige opdrachten hebben die veel van jou als mens vergen. Een vol leven kan op je gaan drukken, ook voor hen die al lange tijd door processen aan het gaan zijn en daar soms uitgeput van raken. Dit kristal helpt deze processen te filteren en geeft inzicht, waardoor veel op zijn plek gaat vallen. Steen zegt: Ga maar!!!. Je mag verder, leef het leven waar je voor gekomen bent, want het is tijd om te gaan! Als we verschuiven naar een andere dimensie, andere realiteit, kun je ook naar andere tijden reizen, dan kun je ook naar de toekomst reizen. In deze dimensie verschuiving die nu al plaats vindt zal tijd veranderen en kan helemaal wegvallen, de steen is een Tijdscapsule, waardoor je gaat zien dat je zelf de creator, schepper bent. Schepper van je eigen werkelijkheid. Kristal zei toen: jullie zijn scheppende wezens, noem mij Elestair, twijfel hier niet aan, alle namen zijn gecreëerd, ga uit vastgeroeste patronen of de denkwijze dat dit niet kan. Dit is een ascensie kristal die een enorme vreugde en liefde uitstraalt.

Bronnen:

Inspirerendleven.nl

apofyliet.nl

boek Emmy Backx, Studieboek Tarot, Boek van Wijsheid en Inspiratie

boek van Linda Tucker, De Leeuwenvrouw

Waarschijnlijk komen deze kristallen pas op de webshop als we die uit Zimbabwe opgestuurd worden binnen hebben. Deze die we nu hebben zullen komend weekeinde in de winkel liggen.

Agenda: winkel van 10.00 tot 17.00 uur

Voorlopig zijn we iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend

31 juli en 1 en 2 augustus

7, 8 en 9 augustus

14, 15 en 16 augustus

21, 22 en 23 augustus

28, 29 en 30 augustus

Menu