Inkoopreis Denver deel 2

Joan

Normaal kopen we altijd in Tucson onze Apofyliet zoals we in onze blogs wel meer vermeld hebben. Er staan dan hele grote tafels waar we mooie stukken uithalen. Normaal hebben we daar veel geluk mee, omdat we vroeg aanwezig zijn. Helaas was dat in januari niet gelukt, we konden geen enkele mooie steen vinden. We hadden het er thuis af en toe over dat we hoopten dat we volgend jaar weer mooie Apofylliet zouden tegen komen. We hadden hier helemaal niet aan de stenen gedacht en opeens liepen we een werknemer van het bedrijf tegen het lijf. Hij vroeg waarom we toen niks gekocht hebben. Wij legden uit dat de kwaliteit die hij toen had niet die was die wij normaal hadden. Hij vertelde dat hij ook op de show stond en de volgende dag vroeg in de ochtend een hele verse partij zou gaan uitpakken en op de tafels leggen en dat wij dan vast mooie stenen zouden vinden. Hij vroeg ons om 10.00 uur te komen. Toen wij aankwamen was alles nog leeg. We hebben het er af en toe met elkaar over dat we niet snappen hoe sommige mensen toch een zaak doen. Niet echt aanpakken. Dat is ook als je een grote bestelling hebt die ingepakt moet worden. Wij gaan tegenwoordig weg en zeggen de volgende dag terug te komen, zodat ze wanneer het rustig is of aan het eind van de show kunnen inpakken, dat vinden we wel zo netjes, maar dan nog staan je stenen heel vaak niet klaar. Je komt dan en de hele kraam is leeg en de standhouders staan een beetje te hangen. Wat zijn wij Nederlanders toch een ander volkje ha ha.

Wij zeiden tegen de Apofylliet man dat we konden helpen met uitpakken en dat we dan wel zouden uitzoeken en gelijk zijn kraam inrichten. Hier was hij heel blij mee. We zijn 3,5 uur aan een stuk door hard aan het werk gegaan, we hebben 2,5 pallet vol dozen met stenen, die heel goed in kranten waren ingepakt, uitgepakt en alle voor ons mooie exemplaren op andere tafels gelegd. Een werknemer reed af en aan met een wagentje met dozen voor ons. Het was wel warm onder het tentzeil met 31 graden in de buitenlucht, dus we moesten wel opletten dat we bleven drinken, maar het uitpakken van stenen gaf ons zoveel plezier en energie dat wij maar door bleven gaan. De twee mannen keken ons af en toe aan of we helemaal gek geworden waren om zo hard te werken in deze temperaturen. Maar voor ons is het een normaal tempo. Toen hun hele kraam ingericht was en wij precies 3 grote volle tafels voor onszelf hadden waren we allemaal blij. De mannen omdat ze anders nog een halve dag minimaal nodig hadden om hun kraam in te richten en wij, omdat we prachtige stenen hadden. Heerlijk! We zagen er alleen niet uit, zwarte handen en kleren maar zo voldaan. Maar daar schaam je je niet meer voor, want heel veel mensen op deze beurzen zien er niet al te schoon uit in de hitte, de stof en door het werken. Je nagels breken altijd af, nagelriempjes zijn gescheurd ondanks af en toe een likje handcrème en maar niet te spreken over rouwrandjes onder de nagels. Normaal zouden wij niet zo rondlopen, maar zelfs na 3 wasbeurten in een toilet krijg je ze nog niet schoon. Maar dat hoort er allemaal bij haha.

We zijn intens gelukkig met de stenen die we gevonden hebben. Hele mooie Apofylliet en ook veel met Stilbiet. Sommige exemplaren hebben een basis van donkere Chalcedoon. Er zijn exemplaren met Calciet erop. We hebben een aantal groene Apofylliet gevonden van licht tot feller groen en ook met Stilbiet samen. Sommige stenen bevatten ook Mordeniet of Scolesiet en andere mineralen die wij niet kennen. 

Apofylliet met Stilbiet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. In een ruimte versterkt de steen de energieën. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. De steen helpt bij onbalans. Het is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf. Hij werkt kalmerend en is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden accepteren. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest. Helpt je reizen naar vorige levens. Apofylliet is hét hulpmiddel bij reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Stilbiet wordt vaak samen gevonden met Apofylliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt nl. spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermd tevens. 

Regelmatig vragen klanten om Amethist hartjes. Op een of andere manier kom je deze heel weinig tegen. We hebben een tijdje terug supermooie gepolijste hartjes met een hele mooie vorm kunnen kopen waar we heel blij van werden. Maar helaas zijn de harten gemaakt van ruwe Amethist enorm kostbaar. We hebben ze een paar keer ingekocht, dat zijn dan dozen met verschillende maten en ook hebben we een aantal zeer grote stukken verkocht, omdat we ze zo mooi vinden. Bij onze bevriende Braziliaan zagen we ze nu ook weer. Deze keer had hij een paar flats (platte dozen met doosjes erin) waar kleine exemplaren in lagen. We vonden ze zo mooi en lief, maar de prijzen waren niet leuk meer, ze kwamen verkoop op minimaal 45,- euro per stuk. Bij iemand anders zagen we ze ook nog en ook daar zo kostbaar, dus hadden wij ons erin berust dat wij deze nooit zouden kopen. De verhouding van de steen en de prijs klopt voor ons dan niet en dan kopen we ook niet. Maar op een onverwachts moment op een plek waar we het totaal niet verwacht hadden zagen we doosjes liggen waar ook deze hartjes in lagen en dan voor prijzen dat we ze onder de 10,- euro kunnen verkopen. Wij konden het niet geloven, we zijn met ze naar buiten gelopen om te kijken of ze wel echt waren en niet gekleurd of zo, we hebben zelfs nog met de eigenaar gesproken of ze wel helemaal natuurlijk waren, want ze zijn van een prachtige donkere kwaliteit en dan voor die prijs. De man vertelde dat hij een eigen werkplaats had en alles zelf produceerde vandaar dat hij ze voor een mooie prijs kon verkopen. We waren zo blij ermee dat we ons helemaal te buiten zijn gegaan. We hebben bijna alle dozen gekocht, omdat we denken dat heel veel mensen hier blij mee zijn. Zo mooi om zelf te hebben maar ook om cadeau te geven. 

Amethist

Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Nu we het toch over Amethist hebben, we zagen in de MetaGuide Magazine, dit is een blad dat Robert Simmons altijd laat drukken voor de Amerikaanse shows in Tucson en Denver, dat er een nieuwe steen gevonden was, waar Robert over geschreven had. Dit blad staat altijd vol reclame en ieder jaar schrijven ze over een nieuwe steen. Vorig jaar was het de Roze Amethist uit Argentinië. De steen waar hij nu over schrijft hebben ze Zen Amethist genoemd, ze zijn gevonden op een nieuwe locatie in Guerrero, Mexico. Het zijn tweekleurige kristallen. Ze lijken qua uiterlijk een beetje op de Sirius Zielkwartsen, ze zijn melkwit en hebben een hart van Amethist. Hij heeft ze waarschijnlijk Zen Amethist genoemd omdat als je de stenen vasthoud je heel veel rust voelt. Helaas zijn deze mannen heel erg commercieel, waardoor de prijzen van de stenen hoog zijn. Maar omdat ze bijzonder aanvoelden hebben we er toch een aantal van gekocht. Niet heel veel, maar voor de liefhebbers. We kunnen ze altijd volgend jaar in Tucson weer bijkopen.

Zen Amethist

Zen Amethist is een naam gegeven door Robert Simmons aan een nieuw ontdekt kristal uit Guerrero, Mexico. Het tweekleurige kristal heeft een unieke groeivorm, het hart bestaat uit een paarste Amethist die met een dikke laag, soms met meerpuntige kristalletjes is begroeid, net zoals een kaarskwarts of zielkwarts. Het lijkt ook op Kathedraalkwarts. Zen Amethist is een kristal met een hoge vibratie, die een diepe stilte, zuiverheid en innerlijk licht bevat. Het is een van de beste stenen om mee te mediteren, omdat deze de toegang biedt tot enorme gebieden van innerlijk schouwen en je helpt je bewustzijn te vergroten. Deze kristallen verdienen echt de naam ‘Zen’, omdat ze je brengen naar een plaats voorbij woorden, een plaats waar je één word met het Al. Zen Amethist is een kristal verbonden met het Engelenrijk. Het samensmelten van Amethist met witte kwarts in dit kristal zorgt ervoor dat het kristal een energie uitstraalt die je aura vult met zuiverheid en licht, waardoor je makkelijker in contact kunt komen met je Engelengidsen en andere helpers. Voor hen die interdimensionaal reizen is het kristal heel behulpzaam, omdat deze je helpt je frequentie en energieveld te verhogen, waardoor dit soort reizen een stuk gemakkelijker gaan. Zen Amethist is tevens een krachtig helings-kristal die helpt negatieve aanhechtingen uit je aura te verwijderen. Een auraveld zonder aanhechtingen is essentieel om innerlijke disharmonie uit de weg te ruimen die weer zou kunnen lijden tot het krijgen van een ziekte. Zen Amethist ondersteunt de hersenen en het zenuwstelsel. Je kunt het gebruiken om alle chakra’s schoon te maken als voorbereiding om ze volledig te kunnen activeren. Dit kristal is ook krachtig verbonden met het kruinchakra en ondersteunt allerlei vormen van paranormale vermogens, het is perfect voor mensen die readings geven, medium zijn, voor bij psychometrie, schouwen in de toekomst of bij astraal reizen. Als je met een Zen Amethist slaapt dan stimuleert deze heldere dromen en helpt je om makkelijker uit je lichaam te treden. Dit kristal is zo uitermate geschikt voor dit allemaal, omdat hij zo’n krachtig, zuiverend energieveld uitstraalt waardoor het tijdens energiewerk of tijdens het uittreden je energieveld helpt te zuiveren. 

In Tucson vertelde onze Colombiaanse vriend dat hij Andara Obsidianen zou polijsten. Hij zou ook hartvormen en staven ervan maken. Helaas had hij deze kristallen niet meegenomen, die krijgen we dus pas in Tucson eind januari, maar we hebben bij hem wel een flatje met prachtige glasheldere Colombiaanse Lemurische lasertjes gekocht. De kristallen uit Colombia zijn de laatste jaren zo enorm kostbaar geworden dat we ze nooit meer bijgekocht hebben. Maar deze kregen we voor een aardig bedrag en omdat ze zo dun zijn en weinig wegen zijn ze niet al te kostbaar. Lasers en ook de clusters uit Colombia hebben een unieke energie, al zijn de kristallen glashelder, ze hebben een soort gouden gloed over zich. Het geluid als je ze zachtjes tegen elkaar tikt is zo prachtig, ze zingen echt. Als je met klank healing werkt of de kracht van geluid gebruikt dan ook zijn dit prachtige instrumentjes.

Lemurische laser uit Colombia

Dit zijn unieke kristallen met een zeer hoge vibratie. Ze zijn door de Engelen van Licht, die met klank werken voor het aardse rijk gecodeerd. Deze kristallen zijn sterk verbonden met de Hators, de hogere energie van water, Venus en Lemurië. Ze werden gebruikt als healing instrumenten in de genezingstempels van Lemurië. Hun energie is bijzonder liefdevol. De stenen helpen met het zuiveren en sterker maken van je hartchakra en vergroten je aura. Ze geven een gevoel van vrede en innerlijke stilte. Ze worden ook wel Lemurian Light Crystals genoemd omdat ze je bewustzijn vergroten met spiritueel wit licht. Ze werken heel sterk in je hoofd en in je nek. Waar je de punt richt, daar stroomt het zachte witte licht je hoofd in. Ze verzachten ook lichamelijke klachten en pijn. Door je te verbinden met hun kennis wordt je onderwezen in hun geavanceerde genezingskunst. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit.

We zagen ook weer de mannen uit Uruguay waar we de afgelopen jaren de Inner Light Sferes gekocht hebben. Het zijn prachtige kwarts bollen, veelal van Amethist maar ook met andere inclusies zoals Chloriet of Agnitiet erin. De buitenkant heeft vaak mooie ogen of andere patronen van Agaat. De energie die ze uitstralen is zeer krachtig en liefdevol. Heel veel mensen in de winkel zijn al geraakt door hun schoonheid en hebben er gekocht. We konden ons niet inhouden en hebben weer een grote hoeveelheid uitgezocht. 

Inner Light Crystal Sfere

Inner Light Crystal Sferes, zijn witte/heldere of Amethist-kwartsbollen soms met Chloriet en veelal met Agaat die een hoge vibratie hebben. Allen bevatten holtes met drusy kristalletjes erin. Ze worden Inner Light Crystal genoemd omdat ze een krachtig innerlijk licht bezitten en dit uitstralen in hun omgeving. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze hebben ook een hele hoge vibratie. Als je de bollen vasthoudt voel je hun energie als snelle pulsaties die toenemen en intenser worden naarmate je de bol langer vasthoudt. Ze activeren je kruin-, zielensterchakra en 3eoog en stimuleren visioenen en laten je achter de sluier zien. Ze verhogen je ontvankelijkheid voor de stralen van het Celestiale Vuur, het Hemelse Licht, dat op dit moment naar de aarde komt en ze helpen je om “Levend Licht” te worden. Iedere bol is een uniek wezen van eenzelfde familie van krachtig licht. Ze hebben heel veel kracht, maar werken alleen positief. Je kunt ze programmeren voor helingwerk. Ze wuiven beperkingen weg, openen je bewustzijn en maken interdimensionaal reizen mogelijk. Ze bezitten een krachtig innerlijk licht die ze naar je spiegelen, waardoor ze je helpen je om je eigen prachtige licht te zien, het goddelijke wezen dat je bent weer te herkennen en je licht op aarde uit te stralen.

Een lieve klant van ons heeft ons ooit een heel apart steentje laten zien, die wij toen nog nooit gezien of van gehoord hadden. De naam die eraan gegeven wordt is Lake Superior Sodaliet. Het zijn kiezels die in 2017 voor het eerst gevonden zijn op de oevers van Lake Superior in Michigan. In daglicht zie je niets aan de door het meer prachtig rond geslepen stenen, maar onder UV licht zie je gouden vlekjes verschijnen. De steen bevat fluoriserend Sodaliet. In Tucson hadden wij ze nog niet gevonden, maar hier gelukkig wel. We hebben ze in alle maten ingekocht. Dit is echt een unieke steen voor de liefhebber.

Lake Superior Sodaliet

Dit zijn kiezels die in 2017 voor het eerst gevonden zijn op de oevers van Lake Superior in Michigan. Onder UV licht zie je gouden vlekjes op de stenen verschijnen, dit komt door fluoriserend Sodaliet. Lake Superior Sodaliet heeft een zeer fijne vibratie terwijl hij ook krachtig met de aarde verbonden is. Het is een steen die kracht en troost geeft en je helpt door te gaan na een moeilijke situatie. Hij snijdt banden op de verfijnde chakraniveaus door. Deze steen verenigt intuïtie met logica en heeft toegang tot de hogere geest en verbindt deze met het fysieke. Lake Superior Sodaliet helpt bij faalangst, vergroot je zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen Hij stimuleert de pijnappelklier en verdiept meditatie. Hij helpt je te transformeren en maakt je bewust van je kwaliteiten, hij helpt je tevens vreugde en vrijheid te ervaren. Psychisch helpt de steen je situaties waarin je je bevindt beter te begrijpen, je schaduwkanten te accepteren en het nut van deze ervaringen in te zien. Hij verlicht angsten, fobieën, schuldgevoelens en helpt je soepeler te worden. De steen zorgt dat je trouw aan jezelf en je overtuigingen blijft, maar dat je tevens open staat voor nieuwe mogelijkheden, hij schept ruimte voor nieuwe inzichten. Hij werkt beschermend tegen Electro smog. De steen ondersteunt de stofwisseling, het lymfestelsel en het immuunsysteem. Ook goed voor de keel, stembanden en het strottenhoofd. Helpt bij slapeloosheid, de spijsvertering en de bloeddruk. Geeft kracht aan botten, tanden, kiezen en spieren. Mensen die last hebben van evenwichtsstoornis, flauwvallen of hyperventilatie kunnen verbetering ervaren.

Ook hebben we gelukkig weer wat setjes Boji-stenen kunnen kopen bij een vriend van een Amerikaanse vriend van ons. Wij hadden er om gevraagd en hij had ze speciaal voor ons achtergehouden. Heel fijn, want er is vaak moeilijk aan te komen.

Boji-steen (glad=vrouwelijk, hoekig=mannelijk)

Deze zeldzame stenen zijn 450-500 miljoen jaar oud en behoren tot de krachtigste aardende stenen, vooral goed na spirituele bezigheden. Ze bestaan voornamelijk uit pyriet en marcasiet.  Zeer goed voor mensen die moeite met hun incarnatie hebben. Zeer krachtige beschermer die ook blokkades opheft. Ze zorgen voor evenwicht in de mannelijke en vrouwelijke energie en balanceren de chakra’s en helen op alle niveaus. Ze verhelderen geblokkeerde emoties en helen pijnlijke herinneringen en leren je in het Nu te leven. Ze zijn verbonden met Meester Seraphis Bey, Aartsengel Gabriël en met planten, dieren en het Devische Rijk, waardoor je via deze stenen makkelijker mee kunt communiceren.  Fysiek stimuleren deze stenen de energiestroom via de meridiaan systemen van het lichaam. Boji stenen kunnen pijn helpen verlichten en het herstel van weefsels stimuleren. Ze kunnen je ook helpen bewust te worden waarom een ziekte heeft plaatsgevonden.  Ze helpen een beschadigde aura weer te herstellen en geven er weer kracht aan.                                                                                    

De laatste inkoopreis hadden we weer carvings en stenen van de hemelsblauwe Avaloniet uit Turkije ingekocht. Heel veel klanten werden door deze unieke blauwe kleur geraakt en hebben een exemplaar meegenomen. We hebben er nu weer verschillende soorten van ingekocht. We hebben er hand-gepolijste stenen van, hartjes en nu ook half geslepen bollen. De stenen komen voor in ronde knollen. Ze hebben nu exemplaren aan een kant geslepen, de achterkant is dan het ruwe knolletje. De diepblauwe kleur komt dan zo mooi uit. We hebben er ook 7 van die op een koperen standaardje staan, dit was een experiment zeiden ze. Wij zeiden dat we het heel mooi vonden en dachten dat onze klanten het ook zouden waarderen. We hebben er ook weer een aantal Draken van ingekocht. Wij zelf vinden deze ‘lucht’ Draken fantastisch, misschien omdat wij dol op de kleur blauw zijn haha. We hadden ook om kleine exemplaren gevraagd, maar we hebben er maar een paar, de andere kleine die ze gemaakt hadden vonden wij niet zo mooi. De carvers experimenteren nog met de vormen van de Draken. Ze vroegen aan ons wat wij mooi vonden en dat hebben we uitgelegd. We hebben ook uitgelegd dat wij van de vloeiende, ronde vormen houden en niet van grove, puntige vormen die de Draken er boos laten uitzien. Dat wij van lieve Draken houden. Ze hebben foto’s van een Draak genomen die wij mooi vonden en zouden hier mee aan de slag gaan. Zo leuk die samenwerking. We hebben ook een aantal schedeltjes ervan gekocht, ook hele kleine. Zo schattig deze kleine hemelsblauwe snoepjes.

Avaloniet (blauwe Chalcedoon)

Biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. Je maakt contact met elfen, feeën en deva’s en dus met oude magie, zoals in Avalon in de tijd van Koning Arthur en Merlijn. Dit kristal opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten. Je komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres) Avaloniet helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachtepatronen. Blauwe chalcedoon is een steen met grote helende eigenschappen en zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Hij is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Deze mystieke steen stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goed bij mensen die zich onbegrepen voelen. Dit is een steen die ondersteunt en voedt en woede, infecties en ontstekingen neutraliseert. Hij helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden zowel uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Deze steen lost oude patronen van onderdrukking op en moedigt een nieuwe manier van uiten aan. Bij alles op het gebied van de keel, keelontsteking, angina, verkoudheid, praten, slikken, emotie, verdriet kan deze steen uitkomst bieden. Ook goed voor de botopbouw, versterkt tanden en kiezen, maar ook bij reuma achtige pijnen. Ook goed bij problemen met de schouders en nek, een slecht werkende schildklier en het lymfestelsel. Werkt koortsverlagend en verwijdert blokkades in het zenuwstelsel. Bij genezing met geluid helpt deze steen te focussen en richt geluid naar de juiste plaats. Hij helpt je in het Nu te zijn.

In de winkel hebben wij sinds anderhalf jaar prachtige roze harten van Mangano Calciet uit Pakistan. Van klein tot heel groot. Deze energie is zo heerlijk en het zijn zulke schoonheden om te zien. We zagen nu ook de man die deze heeft laten maken en in zijn stand zagen we 1 doosje staan met kleine hartjes in een smaragdgroene kleur, het is groene Calciet uit Pakistan. Het lijkt heel erg op de Smaragd Calciet uit Mexico. Deze zie je niet veel en dan alleen in kleine brokjes. We hoorden deze reis van onze bekende Mexicaanse familie dat ze na zo’n 10 jaar nu weer deze stenen hebben kunnen mijnen. Volgend jaar in Tucson zouden ze daar weer grotere exemplaren van krijgen, dus dat is fantastisch. Maar nu hebben we dus een doosje met hele mooie groene hartjes.

Groene Calciet

Deze krachtige en toch zachte calciet kan heel veel voor je groei naar verlichting betekenen. Hij helpt bij vernieuwing en bewust worden van de eigen mogelijkheden. Deze kan alleen via het hartchakra plaatsvinden, dus vanuit de eigen kern. Deze calciet soort helpt je om heel diep in je eigen hart te komen en daar al je lichtmogelijkheden te ontdekken en te ontplooien. Hij brengt ook rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. Deze calciet is een krachtige reiniger van energie, die negatieve energieën uit de omgeving verwijdert en je energieniveau verhoogt. Groene calciet brengt diepgaande healing met zich mee, met name om oude, vastzittende patronen los te laten, maar ook om je dichter bij je gevoel te brengen. De steen bevordert overgave en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Dit kristal is verbonden met de zachte helende Engelenkrachten die kunnen inwerken op je hartaspecten, voor healing en bewustwording. Groen Calsiet verbindt ook je hart met Moeder Aarde en de natuurrijken der Elfen en Deva’s. Ondersteunend bij vermoeidheid, rugpijn en versterkt de spieren. Hij zorgt voor een betere doorstroming van onder naar boven. Hij ordent het hoofd en helpt bij duizeligheid, flauwvallen, slaapproblemen, hartproblemen en/of hartritmestoringen. Ook goed bij spanningshoofdpijn en nek en schouderpijn. Bij afvallen is het een prima stimulator.

In een hotelkamer omgebouwd als winkeltje zagen we de Russische handelaar waar wij in het verleden altijd Violane en Dianiet ingekocht hebben. We werden allebei naar een klein bakje toegetrokken, daar lagen kleine en grotere kristalletjes in. Het bleek Fenakiet uit Ural, Malyshevo, Rusland. Fenakiet zijn meestal kleine kristalletjes, maar al zijn ze klein, deze hebben een zeer hoge vibratie. Wij hebben er in de winkel uit Birma en uit Brazilië, maar die uit Rusland hadden we al een tijdje niet meer. Deze hebben een zeer krachtige, hoge vibratie. Veel mensen ervaren deze als de meest krachtigste van de drie, maar wij vinden dat je altijd je eigen gevoel moet volgen, want voor iedereen kan het anders voelen. Soms voelt een ander exemplaar wat zachter en voor jou meer toegankelijk. Zo fijn om deze uit Rusland nu ook weer in onze collectie te hebben.

Fenakiet

Fenakiet heeft een zeer hoge kristalvibratie, het verbindt persoonlijk bewustzijn met een hoge frequentie, waardoor informatie vanuit die ruimte naar de aarde kan worden vertaald. Het legt contact met het Rijk der Engelen en de Opgeklommen Meesters, maar brengt je ook in contact met je Gidsen. Door met Fenakiet te werken of mediteren kun je in de loop der tijd initiaties ontvangen of ondergaan vanuit de hogere werelden.Fenakiet zuivert, integreert en brengt de spirituele vibraties naar de aarde. De zeer hoge vibraties die Fenakiet uitzendt zijn krachtig genoeg om bij vrijwel iedereen de chakra’s van het derde oog en kruin te activeren, evenals het vermogen om innerlijke beelden te zien en waardoor innerlijke kennis toeneemt. De steen is bijna door iedereen op het derde oog te voelen, ook voor mensen die normaal gesproken dit niet voelen. Fenakiet activeert het lichtlichaam en brengt deze in harmonie en in bewuste verbinding met je fysieke lichaam. Ook kunnen ervaren kristalwerkers met dit kristal in hun lichtlichaam door de hogere werelden reizen en informatie mee terug nemen ten bate van iedereen in de fysieke wereld. Fenakiet opent de interdimensionale poorten voor innerlijk reizen, waarbij je bewustzijn zich door eindeloze gangen van heilige geometrische vormen stort. Dit is één van de krachtigste kristallen voor het derde oog chakra. Deze krachtige stenen kunnen het auraveld in een ommezien reinigen, omdat ze stuk voor stuk een krachtige generator van zuiver wit licht energie zijn. Fenakiet stimuleert en verruimt elk chakra en energiekanaal in het lichaam, zodat je fysieke zelf zich in een veel breder spectrum van energiefrequenties kan manifesteren en biedt kennis over hoe ze te genezen en te activeren. Ondanks deze aarding van het lichtlichaam wordt je spirituele pad steeds duidelijker. Fenakiet wil heel graag dat je je nieuwe spirituele inzichten toepast om je leren te ontdoen van beperkende patronen, overtuigingen en ideeën. Fenakiet helpt je om sneller hogere niveaus van bewustzijn te bereiken. Het opent ook heel krachtig op het kruinchakra en de etherische kosmische chakra’s daarboven. Fenakiet is een echt Nieuwe tijdskristal die behulpzaam is bij het ascensieproces. Het kristal wekt herinneringen aan vroegere spirituele initiaties.

Wil je Fenakiet gebruiken om voorspoed of financiële overvloed te creëren, combineer deze dan met Tsavoriet. Als je iets creatiefs wilt ondernemen, combineer Fenakiet dan met Zinkiet. Wil je je vermogen vergroten om via je wil iets te manifesteren, combineer Fenakiet dan met Heliodoor (gouden Beril) of Libisch Goudtektiet en/of Gouden Labradoriet.                                                                                                   

Ongeveer een maand voordat we op reis naar Amerika gingen was onze Healeriet uitverkocht. We hadden er best een grote hoeveelheid een half jaar daarvoor in Tucson bijgekocht, maar zoveel mensen voelen zich tot deze steen aangetrokken dat hij toch was uitverkocht. Wim zei een paar keer tijdens ons inkopen hoe jammer het was dat we de steen nog helemaal niet tegen waren gekomen. De laatste dag liepen we op ons gemak nog van alles af en toen opeens zagen we ze toch nog liggen. We hebben gelijk een paar zakken van deze heerlijke steen ingekocht, ze pasten nog net in onze pallet. Ook deze keer zijn het weer ruwe brokjes. We weten dat er een aantal klanten zijn die heel blij van dit nieuws worden, omdat ze een paar keer om de stenen gevraagd hebben.

Healeriet

Deze prachtige lime groene steen is een nieuw ontdekte steen uit het Noordwesten van Amerika. Ze zijn gevonden in een afgelegen berggebied en met de hand uit de aarde gehaald. Als je de steen vasthoudt voel je zijn zachte energie. Healeriet is een krachtige healingssteen die op verschillende lagen werkt en die je chakra’s en meridianen weer uitlijnt. Hij werkt zowel in het fysieke lichaam als in de lichtlichamen en geeft je een heel goed en vredig gevoel. Hij resoneert krachtig met het hartchakra, de zonnevlecht en het 3eoog chakra. Healeriet verhoogt de trilling van je energieveld. Dit is een hele fijne steen voor healers, omdat hij een krachtige bondgenoot is. Hij geeft energie aan je vloeibare kristallen- lichtlichaam en revitaliseert op cellulair niveau. Healeriet brengt je cellen en je innerlijke systemen met elkaar in harmonie en lijnt ze uit met je Goddelijke Blauwdruk, waardoor je lichaam in perfecte balans kan komen. Op emotioneel niveau brengt hij vreugde, intimiteit en bewust te leven vanuit je hart. Hij optimaliseert je emotionele staat. Perfecte steen voor iedereen die oude pijnen en trauma’s wil helen, ook de onbewuste uit vorige levens. Healeriet helpt je dingen uit vorige levens herinneren en te leren van oude lessen en ook om oude patronen te doorbreken. Het is één van de meest zachte, heel-makende en balancerende energie stenen die er zijn. Hij helpt zodat er een verschuiving in je bewustzijn kan plaatsvinden. Op spiritueel niveau is het een steen van planetaire heling. Leg hem op plaatsen op Moeder Aarde waar trauma’s van oorlogen of rampen of vervuiling zijn. Healeriet helpt je bewust en ontvankelijk te worden voor de hoge helingsenergieën die in deze tijd naar de aarde gezonden worden. Je moet als mens wel bewust kiezen of je deze energie wilt ontvangen, zo ja, dan zal je spiritueel snel verder groeien. Healeriet werkt via de meridianen en vergroot je Chi of Levenskracht, dit is de reden waardoor de steen zo goed voor je is. Hij kalmeert de zenuwen en verhoogt je vitaliteit en energie en brengt innerlijke harmonie en spiritueel ontwaken. Door te werken met Healeriet kun je je jaren jonger gaan voelen. Hij opent je hart voor ‘Goddelijke Liefde’. Healeriet heeft een speciale verbinding met Shungit die de stroom van energie door de meridianen helpt versterken en je ook helpt om weer jonger te worden.

We hebben ook nog een fantastische vondst gedaan en dat zijn een aantal zeldzame clusters die ze Frosted Golden Phantom Selenite noemen, vertaald is het besneeuwde Gouden Fantoom Seleniet.  We zullen hier een aparte blog aan wijden, omdat de stenen dit verdienen, ook zullen we in die extra blog foto’s van een aantal exemplaren die we ingekocht hebben laten zien.

Ook nog leuk om te vertellen is dat toen we net 1 minuut thuis waren van onze reis naar Denver, een vrachtwagen voor de deur stond die de pallet met kristallen uit Engeland kwam afleveren. Dus maandag nadat we het weekende de winkel hebben open gehad, zullen we starten met het uitpakken van de mooie Amethisten en wat we verder nog bij onze vriend gekocht hebben.

Agenda

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

21 en 22 september (zaterdag en Zondag)

27, 28 en 29 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

5 en 6 oktober (zaterdag en Zondag)

12 en 13 oktober (zaterdag en Zondag)

Menu