Namibië stenen zijn binnen gekomen.

Joan

Zoals we in een vorige blog al schreven over de Brandberg kristallen die ik al in mijn handbagage had kunnen meenemen, zijn nu ook de grote stenen uit Namibië binnen gekomen. Wat ziet het er prachtig uit. Buiten hebben we aan de ene kant de grote brokken topkwalitiet Rozenkwarts uit Madagaskar liggen. Deze zijn zo mooi met hun Opaalglans. En aan de andere kant liggen de Rozenkwartsen uit Namibië. Deze zijn zo anders van energie, ze zijn donkerder roze, soms bijna Aardbeienkwarts. Toen ik tegen de avond langs ze liep straalden ze een unieke gloed uit, alsof je de Roze straal kon zien. Heel apart om te zien dat dezelfde soort steen toch zo anders is. En nu zijn dan ook weer de Luna Rose kwartsen aangekomen. Wat een mooie stukken, van hele grote blokken tot hele kleine en het mooie van deze is dat ze allemaal het grijs en roze in zich hebben. 

Luna Rose

Er wordt altijd gezegd dat als het tijd is er nieuwe kristallen gevonden gaan worden, Luna Rose is geboren door een samensmelting van twee verschillende kristallen. Doordat de trillingen en frequenties op aarde zich aan het verhogen zijn en veel mensen last hiervan kunnen ondervinden is dit de perfecte steen om je door de veranderingen heen te helpen, met de flow mee te gaan. Luna Rose is een steen van onvoorwaardelijke liefde en is krachtig verbonden met je hart en je gevoel, ze helpt je om oude energieën te transformeren. Als je veel denkt of negatieve gedachten hebt, helpt ze je om hier los van te komen. Deze steen van oneindige vrede brengt evenwicht en helpt twijfels te overwinnen, zowel geestelijk als lichamelijk. Luna Rose helpt je om je eigen leven te creëren, te leven zoals je je hebt voorgesteld in je dromen. Als er hobbels op je pad zijn helpt Luna Rose je deze aan te gaan en je angsten te overwinnen. De steen geeft een gevoel van helderheid en stabiliteit in chaos, daarom is dit zo’n steen van deze tijd waarin velen zich heen en weer geslingerd voelen. Zeer geschikt ook voor mensen die gevoelig zijn voor de energieën van de maan. Luna Rose leert je dat je een krachtig, liefdevol wezen bent en dat niemand anders macht over je heeft. Ze leert je weer te geloven in jezelf en stimuleert je om in je kracht te gaan staan. Ze maakt je flexibel en helpt je open te staan voor kansen en nieuwe ervaringen. Luna Rose is een zachte, aardende steen die in een ruimte of bij een persoon helpt om negatieve energieën te verwijderen en te vervangen door positieve, liefdevolle energieën. Ze zuivert en opent het hartchakra zowel aan de voor als aan de achterkant. Ze stimuleert innerlijke genezing en eigenliefde, haar energie wervelt als een liefdevolle vortex om je heen. Ze kalmeert, helpt bij trauma’s en bij het aantrekken van liefde. Luna Rose versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Ze helpt onderdrukte emoties en verdriet te bevrijden, jezelf en anderen te vergeven en in vrijheid te leven. Deze nieuwe tijdssteen helpt je om je dromen op aarde te verwezenlijken, het goddelijke wezen dat je bent hier op aarde te leven.

In een vorige blog schreven we dat we de gouden driehoek stenen nu met een gaatje erdoor boven de tafel hebben hangen. Veel mensen vonden dit een heel leuk idee en hebben een aantal exemplaren gekocht. Van de week was er een meisje die vertelde ze boven haar bed te gaan hangen. Zo leuk hoe creatief iedereen met stenen bezig is. We hebben ook twee veehouders in de winkel gehad die vertelden dat ze de stenen in de stallen van de koeien hebben gelegd en ook in het water dat ze drinken. De kwaliteit van de melk werd hoger en ze gaven ook nog meer melk. Dieren reageren zo goed op kristallen en door dieren weet je dat de energie van stenen niet een placebo-effect is. Zo heerlijk dat we deze verhalen dan mogen horen, dat maakt heel blij. Tijdens het schrijven van deze blog besef ik dat we deze ‘Gouden Driehoek” nu ook in het groot in de winkel hebben. We verkopen Amethist Geodes, ik telde net dat we er op het moment wel 43 in de winkel en pakhuis hebben, dan hebben we de grote brokken Rozenkwarts en ook grote clusters van Bergkristal. Wow dat creëert wel een krachtig veld.

Nu verder naar de stenen uit Namibië. We hebben ook wat ruwe stenen van Shattuckiet kunnen kopen. 

Shattuckiet

Shattuckiet is een koper-silicaat, genoemd naar de kopermijn Shattuckiet in Arizona, waar het mineraal voor het eerst beschreven is. Het is een zeer spirituele steen die vibraties verhoogt. Het stimuleert het hart, het derde oog en het keelchakra, brengt ze in harmonie en op één lijn. Dit is een steen van de heilige waarheid die je helpt op de waarheid van de kosmos af te stemmen, maar staat ook voor verbinding met innerlijke domeinen. Shattuckiet helpt bij channelen, omdat het grote bescherming geeft en contact met de zuiverste bron legt, het helpt je om informatie van ‘boven’ te begrijpen en over te dragen, maar ook om je paranormale kanalen te openen, zodat je boodschappen van je hogere zelf of innerlijke gidsen kunt ‘horen’. Tevens helpt het deze in zuiverheid uit te dragen. Dit kristal is heel nuttig wanneer paranormale vermogens door ervaringen uit vorige levens zijn geblokkeerd. Het leert je verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen, wat de eerste belangrijke stap naar spiritueel bewustzijn is. Tevens helpt het je te begrijpen wat er in je leven nog niet in balans is, waar je de waarheid nog niet onder ogen wilt zien, en helpt je dit te veranderen. Shattuckiet weerhoud je ervan om in een slachtofferrol te kruipen en helpt je om minder snel te oordelen. De steen stimuleert het keelchakra en vergroot zo je communicatievaardigheden. Doordat de steen krachtig verbonden is met het derde oog helpt het om paranormale vermogens zoals automatisch schrijven en telepathie te ontwikkelen en heldere communicatie met je hogere zelf, hogere- of buitenaardse wezens te vergemakkelijken. Het versterkt je zintuigen en zorgt voor samenwerking van de mentale en intuïtieve vermogens. Deze vreedzame, lieve steen helpt je om je innerlijke rijkdom en hoger zijn in de stof uit te stralen en te leven.

Ook is er een kleine hoeveelheid prachtige turkoois blauwe Chrysocolla binnen gekomen. Een klein aantal trommelstenen en een heel groot topstuk. Helaas is er iets fout gegaan met het inpakken en zijn er een aantal doosje in Engeland achter gebleven die door een andere klant gekocht zijn. Dan waren ze vast harder nodig in Engeland en niet bij ons. Die dingen gebeuren soms.

Chrysocolla

Dit is een steen die heel oude wijsheden (indianensteen) in zich heeft. Bij meditatie geeft de steen inzicht op allerlei gebied. Bij verdriet of emoties leert deze steen je te uiten en helpt bij de verwerking. Op paranormaal gebied helpt de Chrysocolla je om bij jezelf te komen en helpt bij rituelen en regressies. Hij ontkrampt de nek en schouders en is goed bij hoofdpijn. In huis verwijdert hij allerlei soorten negatieve energieën. Chrysocolla kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie en brengt ze op één lijn met het goddelijke. Op de zonnevlecht verwijdert het negatieve energieën, zoals schuldgevoel en destructieve emotionele programmeringen. Op het hartchakra geneest het hartzeer en vergroot het vermogen om lief te hebben. Op de keel verbetert het niet alleen de communicatie maar helpt het u ook in te zien wanneer u dient te zwijgen, op het derde oog gelegd opent de steen paranormale visie. Vrouwen met menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen ervaren bij het dragen van de chrysocolla verlichting. Hij kan uitstekend bij pijnen op de pijnplek geplakt worden, tevens kun je het water van de steen hiervoor drinken. Hij ontkrampt het borstgebied, waardoor men ruimer kan ademhalen en minder benauwd zal voelen. Chrysocolla versterkt de doorstroming van armen en benen waardoor minder verkrampingen ontstaan. Bij rsi-klachten, vermoeide benen en goed bij betere botopbouw van tanden, kiezen en botten. Goed bij negativisme.

Toen ik bij onze vriend was en de pallet met Luna Rose aan het uitpakken was, kwam hij naar me toe en zei dat in de andere pallet weer wat van de lavendel Amethist met Fluoriet uit Erongo zat. Ik kon mijn oren niet geloven. Wat waren wij dol op deze steen die eenmalig gevonden was. Helaas was het een kleine ader geweest en na de eerste keer kwam er alleen nog maar Fluoriet uit de aarde. Maar nu bleek een stuk verder de blauwe Fluoriet gemengd te zijn met de zeldzame lavendel Amethist. Toen ik ze zag moest ik bijna huilen, wat raakt deze steen mij. De eerste vondst was groene Fluoriet met de Amethist, deze bestaat uit de meer zeldzame blauwe Fluoriet met Amethist en vaak ook wat groen erdoor. Ook van deze is helaas maar een kleine hoeveelheid gevonden. Voor ons in de winkel genoeg voor veel mensen, maar voor begrippen van het vinden van een ‘nieuwe’ steen is het bijna niets. Ik heb gelijk naar huis een appje met foto’s gestuurd. Natascha bleek gelijk vanaf de foto al zoveel te voelen over deze steen. Dat hij energetisch uniek was en veel te vertellen had. Omdat we het zo druk hadden zijn we pas de steen gaan ‘voelen’ toen hij binnen was gekomen. Wow, zo mooi hoe alle informatie bij elkaar kwam. Toen de beschrijving gemaakt was en wij 2 dagen de stenen met zijn tweetjes aan het prijzen waren, was het dolle pret. Steeds lieten we vol bewondering elkaar stenen zien van hoe mooi ze waren en hoe uniek die en die wel weer was. We wilden er zelf ook hebben, maar het kiezen was zo enorm moeilijk, eigenlijk niet te doen ha ha. Dexter de Britse Korthaar heeft bijna twee dagen heerlijk in een krat waar deze stenen in lagen naar ons liggen kijken. Ook hij genoot blijkbaar van de stenen en onze vreugde. Zo gezellig.

De tweede dag kwam Natascha binnen en zei tegen mij, zo apart, ik zit in mijn auto op weg hier naartoe en opeens hoor ik: Aquarius steen. Alles viel op zijn plaats voor ons. Deze steen met zijn blauw/groene kleur en het prachtige opake Amethist erin doet zo aan de energie van de zee denken. Hij is ook krachtig verbonden met Dolfijnen en Walvissen en hun speelsheid en wijsheid. Hij spoelt alles schoon als een bad in een warme, azuurblauwe zee. De energie van het Aquarius bewustzijn, dat ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd wordt staat voor: transformatie, eenheid, heelheid, liefde, acceptatie, naastenliefde, compassie, vrijheid en vrije wil ervaren. Deze naam van Aquarius steen paste dus zo bij wat we al geschreven hadden. Wat een cadeau voor zovelen van ons die de aarde nu als zo zwaar ervaren. Dit door hun gevoeligheid en alle processen waar ze doorheen gaan. Dank je wel lieve Moeder Aarde. Deze steen gaat ons helpen alles weer lichter te maken. De zwaarheid achter ons te laten. Weer te gaan spelen en genieten van het leven, zoals het op Aarde ook bedoeld is. 

Lavendel Amethist met blauwe Fluoriet uit Erongo, Namibië (Aquarius steen)

Lavendel Amethist met Fluoriet is een nieuwgevonden steen uit Namibië. Na onderzoek blijkt de Lavendelkleurige kwarts een zeldzame vorm van Amethist te zijn. Dit is een hele krachtige steen die de hogere chakra’s met het hart verbindt. Het is een steen die ons helpt te helen en alles wat niet meer nodig is te transformeren. Het kristal verbindt ons weer met onze Goddelijke oorsprong. Hij helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Het is een Aquarius steen die nu is gevonden om vastgeroeste patronen, overtuigingen, conditioneringen, lading en angsten te helpen helen en achter je te laten. De energie van het Aquarius bewustzijn, dat ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd wordt staat voor: Transformatie, eenheid, heelheid, liefde, acceptatie, naastenliefde, compassie, vrijheid, en vrije wil ervaren. Als een zee spoelt hij alles schoon. Bevrijding van oude, pijnlijke emoties van het hart, keel- en kruinchakra. Hij leert ons hoe belangrijk diep ademhalen is, waardoor je energetisch dieper in je lichaam kunt komen. Hij haalt de kramp van je denken, emoties en gevoel. Hij vermindert piekeren en zelfopgelegde conditioneringen. Deze steen verbonden met Walvissen en Dolfijnen maakt weer speels en helpt je ontspannen waardoor energie weer kan doorstromen. Er zal dan ontspanning in de onderste chakra’s komen, waar zich zoveel oude pijnen bevinden. Als een zee spoelt hij alles schoon en herinnert ons aan onze puurheid en onbezonnen zijn. Dit is nu voor velen heel hard nodig omdat in deze tijd veel mensen bijna verdrinken in zware processen, terwijl je eigenlijk juist bevrijding, geluk en vrijheid zou moeten ervaren. 

Deze zeldzame vorm van Amethist is zeer krachtig, verbonden met de lavendelkleurige straal van Merlijn en de transformerende kracht van Saint Germain. Deze steen opent je bewustzijn voor de magie vanuit je hart en dat dit onbegrensde mogelijkheden bezit, zonder ego en uitermate geschikt voor het stimuleren van paranormale gaven en interdimensionale communicatie. Het tilt de meditatie naar een hoger niveau. Dit kristal brengt transformatie en diepgaande heling in alle hartkwesties, het zorgt ervoor dat je in liefde, openheid, vertrouwen en geborgenheid thuis kunt zijn in je eigen hart. Dit kristal maakt je bewust van de magische creatiekracht van je eigen hart. Het helpt je een liefdevol leven creëren, geleid door hoger licht, in connectie met je hoger zelf onder leiding van Meesters en Engelen. Deze Lavendelkleurige Amethist is een hogere vibratie van de ‘normale’ Amethist. Het is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra en de hogere etherische chakra’s. Hij stimuleert de intuïtie en helpt je om diepere inzichten in de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist maakt je ontspannen, kalmeert je gedachten en geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht, rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden, helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Fluoriet: Deze is heel krachtig en heeft meerdere kleuren in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Deze Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet uit Erongo werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt van de kleursamenstelling af. Het is het beste kristal om chaos en wanorde te herstellen. Het reinigt en stabiliseert de aura en is effectief tegen elektromagnetische en computerstress en alle soorten stress. De blauwe Fluoriet is sterk verbonden met het keelchakra, versterkt creatief, ordelijk denken en heldere communicatie. Hij kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de persoon. Is ondersteunend voor problemen met de ogen, neus, oren en keel. Hij vergroot je genezend potentieel door de hersenactiviteit goed te focussen. De steen heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Lavendel Amethist met Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. Fluoriet uit Erongo reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Deze steen is licht in duistere perioden, herinnert ons aan vreugde en maakt vrij. Echt een nieuwe tijds kristal.   

Ook is er in de pallets nog een echte Engelse steen meegekomen. Dit is Celestobariet, gevonden in Chipping Sodbury in Gloucestershire, Engeland. Deze unieke steen bestaat uit verschillende banden van kleuren. Het oranje/grijs is een vergroeiing van Bariet en Celestien. We hebben van deze steen trommelstenen ingekocht en een aantal prachtige bollen. Hele kleintjes maar ook een paar grote exemplaren, maatje tennisbal. 

Celestobariet

Deze steen uit Engeland heft blokkades op en neemt je mee naar ongekende verten. Op spiritueel gebied omvat deze steen verleden, heden en toekomst en verkent hij de multidimensionale lagen van het bestaan. Met zijn krachtige beschermende energie is dit een uitstekende steen voor op reis. Ook bij reizen buiten het lichaam en tijdens sjamaanse reizen waarin zich zielenaspecten en entiteiten bevinden. Celestobariet is uitstekend voor het creëren van een sjamaans anker voor reizen in de beneden- en de bovenwereld. Deze steen stabiliseert je energie naar de kern van de planeet en het centrum van de Melkweg. De steen is een sjamaans orakel dat je beide kanten van een kwestie laat zien. Hij verheldert wat niet duidelijk is. Hij hoort bij het zuiden op het medicijnwiel en heeft affiniteit met Coyote, een joker-energie die op een grappige manier de duistere kant van iets laat zien en je eraan herinnert dat niets hetzelfde blijft. Hij leert je om jezelf en de absurditeiten van de menselijke toestanden te lachen. Als je vragen hebt, houdt de steen in je hand en wacht tot het antwoord in je komt, dan zal je zien dat het al die tijd voor het grijpen heeft gelegen. De steen zorgt voor multidimensionale healing voorbij het fysieke bestaansniveau, maar kan je ook helpen je meer geaard in je lichaam te voelen.

Dit was het weer voor nu. Van deze ‘nieuwe’ stenen worden er ook weer exemplaren op de webshop gezet. 

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

15 en 16 juni (zaterdag en Zondag)

22 en 23 juni (zaterdag en Zondag)

29 en 30 juni (zaterdag en Zondag)

6 en 7 juli gesloten

Menu