Nieuwe kristallen binnen voor vertrek Tucson

Joan

We hebben deze week nog op de valreep 2 pallets met nieuwe stenen, schalen en sieraden binnen gekregen. Deze liggen dit weekeinde van 19 en 20 januari al in de winkel en dat is fijn, want volgende week vertrekken we alweer naar de inkoopbeurs in Tucson Amerika. Wat vliegt een jaar toch om. In de vorige blog hadden we al vermeld dat Nikki met haar tweelingzus en andere hulp het weekeinde van 26 en 27 januari nog open zullen zijn. Die week daarop het weekeinde van 2 en 3 februari zijn we gesloten. Zaterdag 9 en zondag 10 februari zijn wij weer terug en gewoon weer geopend. Ondanks de jetlag staan we weer heel graag in de winkel, vol van alle kristallen die we daar hebben kunnen inkopen.

Maar in deze blog hebben we genoeg te melden over alle nieuwe dingen die nog op de valreep binnen zijn gekomen. We hebben een pallet vol met Amethist geodesuit Brazilië, allemaal verschillende maten, dus er is er altijd wel eentje bij die je aanspreekt. Ze zijn ook heel verschillend van grote van kristallen, sommige klein, andere grote kristallen. Zo mooi om te zien dat ze allemaal zo’n verschillend karakter hebben, er gaan er van licht naar donker in kleur, sommige hebben randen met andere structuren erin. Wat is de natuur toch prachtig. Heerlijk om de verschillende, unieke energie van ieder exemplaar te ervaren. 

Er is ook een pallet binnen gekomen met unieke, handgemaakte schalen in prachtige golvende vormen uit Mexico. Ze zijn gehakt uit grote stukken steen en dan in deze fantastische organische vormen omgetoverd. Het zijn echte kunstwerkjes die gemaakt zijn uit Onyx en Calciet. Ook deze objecten stralen hun liefdevolle kristal energie uit in de ruimte waar ze staan. We hebben ook twee unieke zuilen lampen, deze zijn roze en lichtblauw geaderd, het waren de enige twee in deze uniek kleuren, de andere waren allemaal in de witte, beige, bruine en oranje tinten, net als de schalen zijn. Op een of andere manier riep hun zachte energie ons. Je kunt ze ook als lichtgevende zuilgebruiken en er een object bovenop zetten.

We hebben ook een nieuwe steen in ons assortiment. Deze zagen we vorig jaar al in ruwe vorm op de beurs in Denver opduiken. Veel high-end handelaren hadden deze nieuwe vondst uit Killa Saifullah District, Balochistan, Pakistan. We hebben lang getwijfeld of we ze zouden kopen, maar de prijzen waren best wel aan de hoge kant. Nu hebben we er een zakje, mooie platte, handgepolijste exemplaren van kunnen kopen. We hadden ze nog nooit getrommeld gezien, echt super! De prijzen zijn ook heel prettig ha ha.

Bruciet

Bruciet is ideaal als je aan een nieuw project gaat beginnen, of bij een nieuwe relatie omdat deze steen een pure energie in je wakker maakt, een oneindige vlam die ervoor zorgt dat je krachtig voorwaarts kunt blijven gaan. Bruciet is een steen van doorzettingsvermogen die je helpt je doelen te bereiken en relaties te laten slagen, eigenlijk helpt hij je om je pad te bewandelen, de doelen die je gesteld hebt te bereiken. Bruciet helpt je om te gaan met mensen die veranderlijk of besluiteloos zijn, maar ook om afscheid te nemen van situaties en personen die niet meer in je leven passen, oude energieën. Hij schenkt de mentale flexibiliteit om de wendingen van intuïtieve denkprocessen te volgen en leidt tot diepe inzichten. Deze steen wordt ook gebruikt om op een stabiele manier ideeën en idealen uit te wisselen, hij maakt verhitte discussies zachter en zorgt voor een hele fijne energie in een groep, zodat de een groep op een fijne manier met elkaar kan discussiëren. Ook helpt hij je om inzicht te krijgen in jouw relatie met de ander, de karmische verbindingen die je bij elkaar hebt gebracht en het waarom, zodat je deze kunt begrijpen en/of uitwerken. Bruciet kan helpen meervoudige persoonlijkheidsstoornissen te stabiliseren doordat hij je op één persoon tegelijk helpt te focussen en helpt de wortels te onderzoeken, daar waar het trauma begon waardoor de stoornis ontstaan is en tevens kan het behulpzaam zijn bij het in evenwicht brengen van de bipolaire hoogte- en dieptepunten. Bruciet is ook een hele goede steen om mensen die bij een zielengroep horen weer te verenigen, hij zorgt voor een samenhangend doel. Bruciet ondersteunt je als je last hebt van afzettingen in slagaders en bij een te hoge alkaliteit in het lichaam, helpt spieren soepel te houden en reguleert de lichaamstemperatuur. Hij wordt ook gebruikt als je last hebt van je ingewanden, blauwe plekken en bij infecties. Bruciet geeft kracht tijdens het herstelproces van een ziekte. 

Voor de liefhebbers van kristal uit India hebben we weer een aantal Phurba’s gemaakt van Himalaya kwartskunnen inkopen. Ik had ze al eerder gezien maar kon ze niet meenemen in mijn handbagage omdat ze de vorm van een dolk hebben. Maar nu zijn ze meegekomen in een pallet. We hebben ook nog Dorje en Viswa Varja, de Tibetaanse dubbele Dorje in de winkel.  

Phurba (Wapen van Licht)

Een phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties kunnen worden verslagen. Men zegt ook wel dat de Phurba het symbool van doorbrekend inzicht is. De dolk bestaat uit 3 zijden met elk een eigen gezicht en staat voor het overwinnen en transformeren van onwetendheid, begeerte en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. De Phurba’s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor: – Healingen – Meditatie – Transformatieprocessen

Waar we al jaren naar zoeken is Ouro Verde Quartz, onze voorraad was bijna op en met heel veel blijdschap kunnen we zeggen dat we er weer een zakje van hebben kunnen vinden. Deze trommelsteen heeft een heel bijzondere energie waarvan men zegt dat deze steen de energie van Arcturus bij zich draagt. Arcturus is de vierde meest heldere ster in de avondlucht, in sterrenbeeld Bootes ongeveer 36 lichtjaren van de aarde, en zijn naam betekent (grofweg vertaald) “Gids van de Beer”. Wezens van Arcturus hebben een vijfdimensionaal bewustzijn en zijn experts in energiewerk en lichtheling. Arcturus is een portaal tussen de 3e en 5e dimensie, de sferen van fysieke en spirituele werkelijkheid. Als je van Arcturiaanse oorsprong bent, ben je een uitzonderlijk geëvolueerde en op liefde gemotiveerd wezen met sterk helende krachten en een verlangen om de mensheid te helpen op elke mogelijke manier.

Ouro Verde kwarts

Ouro Verde komt uit Brazilië. De naam van deze steen komt door de goud/groene kleur. Men zegt dat de steen de energie van Arcturus in zich draagt, de heldere gouden ster met een hoge dimensie. Deze steen heeft een sterke energie die nooit gereinigd of herladen hoeft te worden. Ouro verde kwarts geeft een krachtige bescherming. Hij laat je de diepere zin van het leven zien en maakt het mogelijke toekomstige gebeurtenissen te zien met wijsheid uit het verleden, zodat je nu betere keuzen kunt maken. Hij helpt je volle potentieel te manifesteren en versterkt je karakter, tevens spoort hij oorzaken van ziekte in de psyche, de omgeving en de emoties op. Hij beschermt krachtig tegen straling, zowel die in de natuur voorkomt, als elektrosmog en bestraling bij ziekte. Deze steen is behulpzaam bij de volgende ziekten: Bij de genezing van tumors, herpes en allergieën, is weldadig voor de perifere bloedsomloop, de ziekte van Raynaud, anafylactische shock en beschermt tegen radioactiviteit. Dit is een steen van voorspoed en ontwikkeling. De steen is metamorfose kwarts die met hoogenergetische elektronen wordt gebombardeerd. De groene kleur komt door Gamma staling.

Voor de liefhebbers van blauwe Lemurische stenen en voor hen die zich verbonden voelen met Walvissen en Dolfijnen, hebben we een klein aantal werkelijk topkwaliteit van de Lemurian Aquatine Calciet kunnen inkopen. Het zijn gedeeltelijk ruw en gedeeltelijk gepolijste stukken die diepblauwe strepen bevatten. Zo diepblauw hebben we nog nooit gezien. We hadden al trommelstenen van deze unieke steen uit een afgelegen gebied in Argentinië. De steen is verbonden met de energie van Lemurië en vooral met het waterelement hiervan, dus ook met de Walvissen en Dolfijnen.

Lemurian Aquatine Calciet 

Deze bijzondere calciet uit een afgelegen gebied in Argentinië heeft deze naam gekregen vanwege zijn spirituele kwaliteiten en zijn verbinding met het element “water” en de met water georiënteerde Lemurische beschaving. Lemurië was een koninkrijk van het waterelement verbonden met intuïtie, dromen, gevoelens en visionair bewustzijn. Deze calciet voedt het emotionele lichaam en werkt heel krachtig tegen stress, angsten, zorgen en angst voor de toekomst. Hij verzacht en voedt het etherische lichaam en helpt bij de telepathische communicatie vanuit je hart met dolfijnen en walvissen waarvan gezegd wordt dat het geïncarneerde Lemurianen zijn. Dolfijnen zullen eerder naar je toe komen met hulp van deze steen als je in hun leefgebied bent. Lemurian Aquatine Calciet resoneert met het hart-, keel-, derde oog- en kruinchakra en de chakra’s hierboven. Het zorgt voor een toename van het bewustzijn en gevoeligheid en helpt je contact te maken met je Gidsen en Beschermengelen. Deze kalmerende steen brengt je in het gebied net voor je in slaap valt, waar we beelden kunnen zien en boodschappen ontvangen, het gebied van bewuste dromen zonder in slaap te vallen, hier kun je ook teruggaan naar vorige levens.

Als laatste willen we melden dat we weer veel nieuwe sieraden gezet in Sterling Silver hebben ingekocht. Ze zullen dit weekeinde in de winkel liggen, de stenen die naar de webshop gaan komen hopelijk het weekeinde of anders volgende week op de site, want deze moeten nog gefotografeerd worden en op de webshop gezet worden. We zullen een opsomming geven van waar we weer nieuw exemplaren van hebben ingekocht.

Heel blij zijn we dat we weer een paar Brandberguit Zuid Afrika, facet geslepen hangers hebben kunnen kopen, in de winkel hadden we alleen nog prachtige donkere Amethist exemplaren, maar nu hebben we er ook die lichter van kleur zijn, sommige bijna Bergkristal met Amethist en Rookkwarts zwemen erin. Zulke bijzondere krachtige kleine kristalletjes. Uit Congo hebben we weer een grote hoeveelheid van de populaire, facet geslepen Kundalini Citrien kunnen inkopen. Allerlei verschillende maten in peer- en ovaal vorm.

Kundalini Citrien

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo. De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantingsorganen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert deze negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini Citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangenhouden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht deze pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

We hebben ook een prachtige armband van de schitterende Ethiopische Opaal ingekocht en twee kleine hangertjes en oorhangertjes ervan. We hebben nu ook een nieuwkomer in ons assortiment en deze heet Australische Opaal triplets, deze schitteren je tegemoed. De hangers heten ‘triplets’ omdat ze uit 3 lagen bestaan. De onderlaag is Onyx, daar zit een laag van de Australische Opaal op en daarop een laagje bolgeslepen kwarts. We zullen hieronder de beschrijving van de Australische Boulder Opaal plaatsen.

Boulderopaal

Boulder Opaal is een prachtig, maar vaak kostbaar kristal uit Australië die intensiteit en puurheid uitstraalt. De intensiteit van het Opaalgedeelte brengt helderheid in problematische situaties en zorgt dat je gecentreerd blijft in tijden van stress en wanneer je beslissingen moet maken. Boulder Opaal kalmeert de ziel, brengt mentale en emotionele balans en werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je ziel niveau te leven en jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. Boulder Opaal is een steen van vooruitgang, expansie en ontwikkeling. Het verheldert de aura en stimuleert genezing van gebieden waar de aura donker is, ook lijnt hij de meridianen uit en verbindt ze met de etherische lichamen. Boulder Opaal bevordert de communicatie tussen je Oorspronkelijke Zelf, Hogere Zelf en je persoontje en helpt je duidelijk te krijgen wat je doel op aarde is, wat je verlangens hier zijn. Ook wordt deze Opaal gebruikt om verbinding met de Sterren te krijgen, communicatie tussen de Aardse- en de Sterren wezens. Het stimuleert contact met buitenaardse intelligenties en geeft inzichten en kennis over het ontstaan van de Creatie. Ook wordt Boulder Opaal gebruikt om makkelijker in contact te komen met je spirituele gidsen en je dieren gidsen. Hele fijne steen voor medicijnwiel ceremonies om energie te stabiliseren en om in contact met gidsen te komen. Deze Opaal geeft stabiliteit in ons leven, vooral in tijden van verandering. Hij zorgt ervoor dat je je pad helder blijft zien. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Hele goede steen voor homeopathie en remedies omdat het helende energie bevordert. Boulder opaal is een echte Opaal die ons jong houdt. Opaal confronteert je met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom soms als negatief ervaren. Leg een opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het zou verlichtend werken bij de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal werkt ondersteunend voor het bloed en de nieren en zou het insulinegehalte reguleren.

We hadden bijna al onze blauwe of Regenboog Maansteensieraden verkocht, maar we hebben nu weer een grote variëteit van hangers, oorstekers, oorhangers en armbanden in voorraad. Ook hebben we weer blauwe Labradoriethangers, oorstekers, oorhangers en armband ingekocht. Deze beide stenen blijven heel populair. Ze zijn beide gemaakt van prachtige cabuchons gezet in Sterling Silver.

Pietersiet vinden wij een fantastische steen, helaas waren de cabuchon geslepen sieraden best kostbaar, maar we hebben ze nu voor een betere prijs gekregen en dat is heel fijn, dan kunnen meer mensen zo’n krachtige hanger of setje oorhangers aanschaffen.

Pietersiet

Deze steen is in de 20eeeuw ontdekt in Outjo, Namibië. Naar verluidt bevat het ‘de sleutels van het koninkrijk der hemelen’. Hij verbindt je alledaags bewustzijn met het spirituele en herinnert je eraan dat je een spiritueel wezen op een menselijke reis bent. Deze steen bezit het vermogen je in je etherische lichaam te aarden. Dit maakt spirituele reizen gemakkelijker, vooral die met als doel de Akasha-kronieken te lezen en kennis te nemen van je vorige incarnaties. Pietersiet versterkt je eigenwaarde, twijfelaars geeft hij zelfvertrouwen. Hij geeft je ruggengraat. Bij personen met een burn-out versterkt hij de realiteitszin en brengt ze weer terug bij hun kern. Hij brengt ook evenwicht en versterkt de intuïtie in gevoelszaken. Daarnaast maakt hij personen losser en toegankelijker voor de medemens, zodat liefde eenvoudiger gegeven en ontvangen kan worden. Deze steen geeft ook troost. Pietersiet werkt krachtig met het lichaam tijdens beweeglijke meditaties en heeft snel toegang tot een zeer hoge staat van veranderd bewustzijn. Hij stimuleert het derde oog en de pijnappelklier. Pietersiet heft de illusie van afgescheiden zijn op en overtuigingen en conditioneringen die door anderen zijn opgelegd verwijdert hij. Hij verbindt je weer met de bron van je eigen innerlijke leiding. Hij heft hardnekkige blokkades op en maakt een einde aan verwarring. Ook die uit vorige levens. Hij helpt oude conflicten en onderdrukte gevoelens te verwerken. De steen verhelpt ongemakken bij mensen die uitgeput zijn en geen tijd hebben om te rusten. Hij werkt positief op de maag, darmen, lever en de blaas, hij stimuleert het hele gebied van de zonnevlecht. Hij ontspant nek en schouders en dus hoofdpijn wat hierdoor ontstaat. Bij huilbaby’s of driftige mensen brengt hij de nodig rust en ontspanning. Huiduitslag en allergieën werken positief op het drinken van een elixer van deze steen. Hij verbetert de coördinatie bij een wankel evenwicht en duizeligheid. Hij stimuleert de hypofyse en zorgt voor evenwicht in het endocriene stelsel en voor de productie van hormonen die de stofwisseling, de bloeddruk, de groei, seks en temperatuur regelen, dus ook goed bij opvliegers. Hij is ook goed voor de longen, de benen en de voeten.

Toen ik aan het inkopen was zag ik een paar unieke grotere hangers, gemaakt van hele mooie en krachtige Azuriet/Malachiet, ik kon ze niet weerstaan. Er liggen er 3 in de winkel en eentje zetten we op de webshop, ze hebben allemaal een andere vorm.

Azuriet met Malachiet

Azuriet

Geliefd in het oude Egypte, opent het derde oog en het kruinchakra en reinigt deze. Azuriet begeleidt paranormale ontwikkelingen en vergroot metafysische krachten, dus heel goed voor helderzienden, mediums, channelers of anderen, vooral op het derde oog geplaatst. Verhoogt het bewustzijn tot het hoogste niveau en bevordert een meditatie channel-toestand, brengt de ziel tot verlichting en is een krachtige healer en energie geleider. Hij verwijdert emotioneel afval en oude angsten en reinigt het emotionele lichaam en zorgt voor innerlijke vrede. Dat Azuriet het innerlijk zicht stimuleert en helpt je dromen makkelijker te duiden., is ook zinvol voor wie spiritueel zoekende is. Deze steen die een zuivere belichaming is van de blauwe straal kan het kaartenhuis van het ego laten omvallen en de waarheid onthullen achter de illusie die je ego je zo graag voorhoudt. Hij helpt je tot inzicht te komen, maar dan zonder oordeel omdat het je de ware motieven van jezelf en anderen beter doet begrijpen. Zeer goede steen voor als je een bedrijf begint, of een partnerschap aangaat, omdat dit kristal de waarheid boven tafel brengt. Ook goed voor het denken, en dus behulpzaam bij studeren, het geven van lezingen en het geheugen. Azuriet maakt je astrale en etherische lichamen krachtiger waardoor je minder kwetsbaar wordt voor geestelijke aanvallen of voor entiteiten. Het helpt gaten in je aura te dichten.  Het verzacht migraine, vermindert oorsuizingen en behulpzaam bij duizeligheid. Ook voor hen die uit angst onwaarheden vertellen.

Malachiet

Krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en sterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

Een zeer populaire combinatie die we het afgelopen jaar voor het eerst hadden is Moldaviet samen met Herkimer Diamant. Ze zijn ook heel erg populair in het buitenland omdat het een unieke, krachtige combinatie is.  Jaren geleden zagen wij ze al veel bij Amerikanen die idolaat van Moldaviet zijn, in de spirituele wereld daar is deze steen denk ik het meest populair, helaas is hij in Amerika erg kostbaar. Toen ik sieraden ging inkopen en naar deze combinatie vroeg bleek de dag ervoor een man hun hele net nieuw gemaakte collectie Moldaviet/Herkimer Diamant opgekocht te hebben. Wat vond ik dat jammer, maar wat een geluk, de tweede inkoop dag van mij kwam lieve Amanda op het werk, zij was de vorig dag vrij en zij bleek een zak in haar bureaula voor mij apart gelegd te hebben, omdat ze de bui al had voelen aankomen. Zo lief! Dus we hebben een aantal verschillende armbanden, helaas maar 2 hangers, maar wel een grote collectie oorhangers. We hebben wel nog een aantal hangers van alleen Moldaviet.

Moldaviet

Dit is een vorm van Tektiet en zou van buitenaardse oorsprong zijn, ooit gevormd toen een reusachtige meteoriet tegen de aarde sloeg. Het is een fusie tussen buitenaardse energieën en die van de aarde. De steen wordt langs de oevers van de Moldau gevonden. De steen wordt al sinds de steentijd gebruikt als talisman en amulet voor geluk en vruchtbaarheid. Het kan het effect van andere kristallen aanzienlijk versterken en deze tot hun hoogste vibratie opvoeren. Moldaviet brengt u in contact met uw hogere zelf en met buitenaardse wezens. Het heeft zijn eigen kosmische bewustzijn dat u in contact kan brengen met de opgestegen Meesters. Als u de steen tegen het licht houdt en erin kijkt, verandert dat uw bewustzijn. De steen neemt u mee naar de hoogste spirituele dimensies. Het is ook goed om u tijdens het werken met deze steen goed te aarden, dit kan heel erg goed met een paar boji-stenen. Het kristal heeft een zeer hoge vibratie, die de chakra’s opent, reinigt en op één lijn brengt en obstakels verwijdert. De steen integreert de goddelijke blauwdruk en versnelt de spirituele groei. Moldaviet resoneert met het kruinchakra, opent het zodat het de hoogste spirituele leiding kan ontvangen. Het is een steen die tijd overstijgt. Op het derde oog gelegd kan het u in staat stellen de toekomst in, of terug naar het verleden te gaan. Voor mensen die moeite hebben met hun incarnatie op aarde en lijden en intense emoties niet kunnen accepteren, is dit een nuttige steen. Zulke mensen zijn vaak sterrenkinderen die zijn gekomen om de aarde te helpen bij de overgang naar een nieuwe vibratie. Ze zijn niet gewend aan de zware energieën van de aarde. Samen met een aardende steen ondersteunt moldaviet hen goed te incarneren. Ook zeer goed op het hartchakra, heelt het heimwee gevoel naar ‘thuis’. Psychisch helpt het kristal u om u los te maken van wereldse zekerheden, zoals geld en zorgen om de toekomst. Moldaviet brengt u in contact met uw spirituele doel, zodat u het in uw aardse leven kunt integreren. Het ondersteunt eigenschappen zoals empathie en mededogen. Het is ook een steen die inspireert en onverwacht oplossingen naar voren brengt. De steen versnelt uw spirituele groei. Moldaviet maakt bewust van de oorzaak van ongemakken en ondersteunt het genezingsproces.

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Een steen waar ik dol op ben is de sprookjesachtige Merliniet. De laatste tijd heeft onze vriend zulke prachtige exemplaren van de hoogste kwaliteit. Toen ik hem zei dat ik er weer veel ging kopen omdat ik ze zo prachtig vond, vertelde hij me dat hij ze allemaal zelf had uitgezocht en dat dit de mooiste kwaliteit is die er te koop is. De hangers zijn gewoonweg landschapjes, ze lijken soms wel Japanse schilderijtjes en de energie is zo feeëriek. We hebben er hangers, oorhangers, oorstekers en armbanden van. We hebben meer exemplaren dan die in de winkel of webshop liggen, dus vraag gerust om de voorraad te mogen zien. Ook van de krachtige Super 7hebben we een grotere hoeveelheid in voorraad.

Merliniet

Deze steen zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multi-dimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van Kwarts en Psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te her-kaderen. In fysiek opzicht bevordert Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, darmen en het hart. 

Ook hebben we weer een paar Eudialiet  en paarse Charoïetuit Rusland kunnen inkopen en de prachtige zeldzame maar betaalbare Gouden Danburieten deze keer ook unieke hangertjes en oorhangers van de zeer krachtig, reinigende Edel of Nobel Shungit. Het zijn ruwe stukjes die aan de zijkant in mooie vormen zijn geslepen. Deze steen is minstens 2 miljard jaar oud, beschermt tegen elektrosmog en heeft sterk geneeskrachtige eigenschappen. Hij is tevens zeer reinigend.

Zilver of Noble Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstof moleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap en als je homeopathische medicijnen inneemt. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door teveel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden.

Iedereen kent wel Amethist, samen met Rozenkwarts en Bergkristal zijn dit de meest bekende stenen. Nu bestaat er ook een groene Amethist, Prasioliet genoemd. Deze steen uit Brazilië heeft een zachtgroene kleur en een heerlijke rustgevende energie. We hebben er hangers, oorhangers en armbanden van, allemaal facet geslepen stenen gezet in Sterling Silver. 

Groene Amethist of Prasiolietkwarts

Als steen van transformatie werkt Prasioliet als brug tussen de frequenties van de aarde en die van hogere gebieden, zodat energie in het hart en de ziel van de drager kan stromen. Op de aardechakra trekt hij voeding en creatieve energie vanuit de aarde in het hart om de ziel te voeden. Op de kruinchakra trekt hij de hoogste frequenties van de geest in de hogere hartchakra. Deze steen is nuttig voor contact met je hogere zelf. Bij meditatie helpt hij die energie te belichamen en in het dagelijks leven toe te passen. Hij aardt en manifesteert je spirituele doel. Hij leert je zien dat wij allemaal Goddelijke wezens zijn. Hij helpt bij sjamaanse reizen naar de beneden wereld. Hij legt een diepe verbinding met Alles Wat Is en helpt voorouderlijke patronen te ontwarren, waarbij je de geesten van je voorouders en die van de planeet kunt ontmoeten. Bij healing van de voorouderlijke lijn of een vorig leven, herziet hij de etherische blauwdruk voor je huidige leven en wijst hij op belangrijke karmische verbindingen in traumatische situaties. Deze steen beschermt de miltchakra tegen uitputting van energie. Hij keert een aanleg om misbruikt te worden om, alsmede een gevoel dat je alles aan iets of iemand moet geven, want dat put je uit. Hij geeft een groot gevoel van zelfvertrouwen en activeert een kosmisch anker. De steen helpt degenen die klaar zijn om de planeet waardig en met vol bewustzijn te verlaten. Dit is een effectieve harthealer, hij ondersteunt de milt functie, bloedcellen, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem.

De vorige keer had ik voor het eerst sieraden gezien en meegenomen gemaakt van verschillende kleuren Toermalijn, voornamelijk roze, groen en lichtere kleuren soms zit er een blauwe steen tussen. Deze heerlijke, beschermende stenen beschermen je aura en zijn verbonden met je hartchakra. We hebben een aantal heel verfijnde hangertjes met kleine facet geslepen steentjes en ook een paar hangertjes, een setje oorhangers en een armband van Roze Toermalijn, cabuchon geslepen.

Rubelliet (roze toermalijn)

Bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Hij heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien om van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Groene Toermalijn

Toermalijn reinigt, zuivert en transformeert dichte energie tot een lichtere vibratie. Hij aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra’s en vormt een beschermend schild om het lichaam. Toermalijn is een sjamaansteen die tijdens rituelen bescherming biedt.  Deze kristallen zijn nuttige geneeskrachtige hulpmiddelen, ze reinigen de aura, verwijderen obstakels, verdrijven negatieve energie en wijzen oplossingen voor specifieke problemen aan. Ze brengen de chakra’s in balans en verbinden die met elkaar. Groene toermalijn heeft een grote affiniteit met de Devische energieën en is zeer weldadig voor de tuin en planten. Groene toermalijn is een uitstekende genezer en is behulpzaam bij het visualiseren. Hij opent het hartchakra en bevordert mededogen, tederheid, geduld en het gevoel ergens bij te horen. Deze voedende steen zorgt voor evenwicht en bevordert openheid en geduld door angsten te verjagen en negatieve energie om te zetten in positieve. Hij verjongt en inspireert tot creativiteit. Hij overwint problemen met vaderfiguren, vergemakkelijkt de studie van geneeskrachtige kruiden, verbetert de toepassing van remedies en heeft de kracht om planten te genezen. Hij zorgt tevens voor een goede slaap en voor gemoedsrust. Hij versterkt het zenuwstelsel en bereidt het voor op een verschuiving in vibratie. Hij is goed voor de ogen, het hart, de thymus, de hersenen en het immuunsysteem. Hij stimuleert gewichtsvermindering en gaat chronische vermoeidheid en uitputting tegen. Groene toermalijn ontgift en geneest constipatie en diarree. Hij kan claustrofobie en paniekaanvallen tegengaan en is weldadig voor hyperactieve kinderen en ADHD.

Als laatste heb ik een grote hoeveelheid prachtige Larimar sieraden en Ocean Blue sieraden ingekocht. Zelf ben ik dol op deze hemelsblauwe steen uit de Dominicaanse Republiek die verbonden is met de energie van de zee, met Walvissen en Dolfijnen. Ik heb een grote hoeveelheid ingekocht, omdat de kwaliteit van de stenen zo prachtig was. De kleur is heel mooi blauw. Veel stenen die je tegenwoordig tegenkomt zijn vrij flets. We hebben er hangers, oorhangers, oorstekers en een paar armbanden van.

De Ocean Blue is een naam voor hangers die een combinatie zijn van Larimar, parel en blauwe facet geslepen Topaas en de nieuwe oorhangers zijn een combinatie van Larimar, blauwe Maansteen en blauwe facet geslepen Topaas. De langste dag is weer voorbij, al wordt het weer nog kouder, we gaan toch weer richting de lente en zomer en dat voel je terug in deze heerlijke steen.

Larimar (dolfijn/Atlantissteen)

Zeer spirituele steen die nieuwe dimensies opent en daarmee de evolutie van de aarde stimuleert. Larimar is sterk verbonden met de vrede van de zachtblauwe straal, maar ook met Atlantis. Het brengt de energie van harmonie en hogere zijnsaspecten in de chakra’s zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven. Hij herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen, waardoor negatieve gevoelens, innerlijke conflicten en vertroebelingen in je geest opgelost en verhelderd worden. Hij helpt je je eigen Engelen-zelf beter herinneren en is hierdoor ook erg geschikt voor nieuwetijdskinderen. Deze steen geeft spirituele kracht en leidt de ziel op zijn ware levensweg. Hij vergemakkelijkt het contact met Engelen en de communicatie met andere gebieden, ook goed als je een zielsverwant zoekt, hij vergemakkelijkt de genezing van relaties in vorige levens of van een gewond hart. Op psychisch vlak verwijdert Larimar blokkades en beperkingen, maakt ook een einde aan zelfvernietigend gedrag. Hij helpt bij het verlichten van schuldgevoel en angsten. De steen zorgt voor sereniteit en evenwicht. De dolfijnen energie maakt een mens weer speels en geeft hem vreugdevolle, kinderlijke energie. De steen geneest trauma’s van het hart. Ook goed voor het keelchakra.

Dat was het weer voor nu. We zullen weer blogs over onze avonturen in Tucson, Arizona schrijven. We hebben heel veel zin om daar weer heen te gaan. Het zijn lange dagen, maar de energie van de kristalwereld waar we tijdens deze reizen altijd op ingeplugd worden geeft ons veel energie om het vol te houden. De blogs ontstaan meestal heel vroeg in de morgen omdat ik dan wakker ben door het tijdsverschil en soms in de avond als we moe maar voldaan terugkomen. We hopen weer met prachtige kristal vrienden thuis te komen.

Agenda: (winkel van 10.0/0 tot 17.00 uur geopend)

Zaterdag 19 en zondag 20 januari

Zaterdag 26 en zondag 27 januari

Dan een weekeinde GESLOTEN

Zaterdag 9 en zondag 10 februari

Zaterdag 16 en zondag 17 februari

Zaterdag 23 en zondag 24 februari

Menu