Nieuwe kristallen en baby waterhoentjes.

Joan

We zijn weer op pad geweest, omdat onze Madagaskarvriend een container had binnen gekregen. Er zat voor ons 500 kg aan Rozenkwarts blokken in. Het klinkt veel 500 kg maar als je alles ziet liggen valt het best mee. Het gewicht viel niet mee, er zaten er 3 in een zak en die was bijna niet te tillen. We zijn deze keer met onze bus en aanhanger gegaan, omdat we heel veel gewicht moesten vervoeren. Wij zijn er erg blij mee, omdat er toch regelmatig gevraagd werd of wij geen grotere brokken hadden. Er zijn ook grote brokken uit Namibië binnen gekomen. Wat een mooie, krachtige energie hebben deze beiden in zich, zoveel onvoorwaardelijke liefde wat ze uitstralen, heerlijk! 

Rozenkwarts uit Madagaskar

De meeste rozenkwarts komt uit Brazilië maar een bijzondere mooie, half transparante komt uit Madagaskar. Soms is deze ook nog lavendel van kleur en soms een mengsel van roze en lavendel. Deze stenen hebben een zeer krachtige en tevens liefdevolle hoogfrequente energie die je weer onvoorwaardelijke liefde helpt herinneren. Deze fantastische kristallen zijn verbonden met de energie van Lemurië. Behalve de roze straal 41 %, heeft rozenkwarts ook de blauwe straal 23 %, de witte straal 18 % en de heldere straal 18% in zich. Dit kristal van vergeving heeft de eigenschappen van de blauwe straal nodig, nl vergeving kan nooit plaats vinden zonder het uitdrukken van de waarheid, het hart en de keel verenigd in één. Vergeving is een reis van waarheid, genade en hogere vrede in jezelf die je uitstraalt en leeft naar de wereld om je heen. Maar dit alles begint met liefde voor jezelf. Rozenkwarts leert ons te leven met een open hart en met de wetenschap dat alles geheeld kan worden. Rozenkwarts heelt boosheid, schuldgevoel, jaloezie, spanning en stress en is een specialist in heling op het gebied van mannen- of vaderfiguurzaken die vaak diep weggestopt zijn. Als zich veel blauw in een kristal bevindt ziet hij er lavendelkleurig uit en is dan ook nog verbonden met de lavendelkleurige straal van Merlijn. Zonder ego stimuleert het je paranormale gaven en interdimensionale communicatie. Het tilt meditatie naar een hoger niveau. Deze prachtige kristallen/lichtwezens uit Madagaskar dragen een lichtschijnsel in zich die er uitziet als een belijning die een ster vormt. Deze meester-kristallen zijn in deze tijd boven aarde gekomen om ons te helpen herinneren dat we multidimensionale wezens zijn en dat wij van oorsprong Universele Liefde zijn. Ook helpen ze ons herinneren dat we Sterrenwezens zijn. Deze kristallen brengen je in een stroomversnelling van herinneren. Door de Universele Liefde die ze dragen zijn het kosmische bibliotheken waaruit je alle informatie kan halen die nodig is. Ze activeren je coderingen vanuit andere dimensies waardoor je nu steeds meer bewustzijn krijgt over wie je totaal bent. Deze kristallen zijn verbonden met de roze straal, het Universele Liefdesveld die behoort bij Maria Magdalena, Quan Yin en Isis die jou kunnen helpen bij het verwerken van eventuele oer-trauma’s, galactische en kosmische ballast die vrij kunnen komen.  Rozenkwarts is een heilig kristal voor Maria Magdalena die de roze en blauwe straal erin gebruikt voor inzichten voor de mensheid. Gecombineerd met goud kun je in contact komen met Lord Maitreya.

Het zijn drukke tijden voor ons, want binnenkort vertrekken we nog een keer om bij een andere Madagaskar familie hun nieuw binnengekomen stenen te bewonderen. Er zijn ook weer Amethist Geodes binnen gekomen en we hebben nog een grote hoeveelheid van de prachtige Tibetaanse Kwartsen met Bariet ingekocht. Hele grote, maar nu ook kleinere exemplaren. Ze zijn allemaal zo verschillend, van vorm, maar ook van kleur. Sommige zijn in de vorm van Egels gegroeid zodat ze aan beide zijden kristallen hebben, bij anderen zijn de kristallen in een soort bloempatronen gegroeid. Sommigen bevatten veel Bariet kristallen anderen minder. Vaak is het Bariet wit of helderwit, maar soms is het meer blauwig. De meeste staan in het pakhuis, dus als je ze wilt bewonderen, neem daar dan gerust een kijkje. 

Tibetaanse kwarts met Bariet uit Sichuan

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya is een heel krachtig spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvolueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen, zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals Lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Tibetaanse kwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezens uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Ze zijn heel nuttig bij healing, omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen, waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.      

Bariet: Dit prachtige heldere kristal met zijn rechthoekige vorm stimuleert dromen en het herinneren ervan. Als voor rituelen anonimiteit en onopvallendheid vereist zijn, zorgt Bariet daarvoor en leidt hij u veilig terug. Hij reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Psychisch versterkt hij autonomie. Hij helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is Bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is Bariet weldadig voor platonische vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Hij helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Hij bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

We hebben ook nog een paar doosjes van de prachtige Sichuan of Tibetaanse kwarts punten met hun herkenbare donkere insluitsels, soms in de vorm van fantomen. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. Ondanks de hoge vibratie geeft dit kristal door de inclusies van koolstof of hematiet een enorm gevoel van aarding. Veel van deze kristallen die uit meerdere of enkele kristallen bestaan zijn Selfhealers of Zaad kristallen. Ze zijn ooit miljoenen jaren geleden van een cluster afgebroken en weer uit zichzelf door gaan groeien. Je ziet dan allemaal nieuwe puntjes die zijn ontstaan. Deze kristallen stimuleren ons zelf genezend vermogen. We hebben er ook een paar op de webshop gezet.

In het pakhuis staan ook de meeste Amethist Geodes, ook hiervan hebben we allerlei maten, van klein tot groot. Er zijn exemplaren bij die mooie witte Calcieten bevatten. Ook zijn er twee geodes die Cacoxeniet kristallen bevatten. Eentje is dit voor een groot gedeelte, echt een hele krachtige energie stralen deze uit.  

Amethist Geode

De vorm van de geode is symbolisch een baarmoeder waar de kristallen veilig in groeien. Deze Amethist Geodes geven ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De energie van de kristallen stralen naar buiten door de open kant, maar blijven toch ook in een beschermde holte. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten in de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit gelooft of niet. Ze zijn ook een goed hulpmiddel voor meditaties, ideaal ook om te gebruiken bij spirituele workshops, groepsmeditaties en elke ander vorm van gezamenlijk spiritueel werk, omdat ze rust geven en stress verminderen. Ze harmoniseren een groep en helpen zelfliefde ontwaken. Het zijn universele genezers. In de kamer van een zieke helpt een Amethist Geode de energie zuiver houden. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet.

Cacoxeniet

Deze geelachtige oranje steen, vaak met insluitsels van andere stenen is bekend als de steen van opklimming die je spiritueel bewustzijn verhoogt. Hij wordt gebruikt bij meditaties of bij het terugkeren naar vorige levens. Hij neemt je mee naar herinneringen van de ziel die geheald of geïntegreerd moeten worden, voordat zich een spirituele evolutie in het verleden kan voltrekken. Als er Amethist in de steen zit, activeert cacoxeniet de voorhoofd- en kruinchakra’s, waardoor de ontvankelijkheid voor nieuwe ideeën groter wordt. Dit kristal versterkt het effect van rituelen bij volle of nieuwe maan. Deze steen geeft ook verlichting bij stress en helpt angsten te overwinnen. Hij brengt harmonie tussen de persoonlijke wil en je hogere zelf en accentueert het positieve in alles wat je doet. De steen helpt je los te komen van beperkingen en remmingen. Hij helpt je het positieve van alles in te zien en geeft je een veilig en geborgen gevoel. Hij helpt ook bij de evolutie van Moeder Aarde, omdat hij het vermogen bezit om planeten weer om één lijn te brengen. Hij kan ook gebruikt worden in een raster voor aardehealing. Deze steen is een holistische genezer die bewustzijn van de psychosomatische oorzaken van ongemak en de holistische aard van genezing bevordert. Hij is goed voor het cellulaire geheugen, het hart, de longen, bijnieren en schildklier. Hij biedt hulp bij problemen met de ademhaling, verkoudheden en griep. Hij zorgt voor evenwicht bij hormonale en cellulaire stoornissen.

We hebben ook prachtige Celestien kunnen inkopen, we hebben wat kleinere maar veel hele grote stukken. Veel ervan hebben een unieke vorm. De kristallen zijn dan in een Hondetand of Starburst Calcietvorm gegroeid. Deze vorm komt veel minder voor. Ze zijn ook enorm helder. De energie is ook anders dan de andere, de trilling voelt voor ons als erg hoog aan. Zo fijn dat er voor iedereen een Celestien is die zijn of haar hart raakt. Ook deze grote stukken liggen al in het Pakhuis.

Celestien (Engelensteen)

Heeft een hoge vibratie en bezorgt oneindige vrede van het spirituele en brengt u in contact met het rijk der Engelen. Versnelt uw spirituele ontwikkeling en brengt u dichter bij verlichting. Bevordert helderziendheid en de herinnering aan dromen en zuiverheid van het hart. Trekt voorspoed en geluk aan. Heelt de aura. Celestien stimuleert het keelchakra, 3eoog, kruinchakra en de etherische chakra’s boven het hoofd. Hele fijne steen voor in de slaapkamer, healing praktijk of meditatieruimte omdat hij de ruimte schoonmaakt en een bron is van positieve, liefdevolle energie. Dit hoge spirituele kristal wordt ook wel de steen van “het weten” genoemd. Helder weten is een hoge vorm van weten, dit ontstaat door puur vertrouwen in het onderbewustzijn en door geen actie te ondernemen. Doordat Celestien een krachtige vertegenwoordiger van de Blauwe straal is zorgt hij dat je helder horen zal toenemen en werkt hij kalmerend en verkoelend op alle levels. Omdat het ook een communicatie kristal is helpt hij Engelen informatie te vertalen. Dit kristal is verbonden met Aartsengel Rafaël, Meester Hilarion en Lord Maitreya. Celestien is een Lemurisch kristal en is ook hier op aarde om de nieuwe kinderen van het licht bij te staan. Ze is een specialist op het gebied van het etherische energieveld en werd hierom in de tijd van Atlantis geëerd. Deze energie zal na 2013 tot onze beschikking komen. Fysiek is Celestien goed voor onze spijsvertering en ontspant het de spieren. Zeer geneeskrachtige steen.                                                                                             

We hadden in Tucson bij onze vaste man uit India hele mooie bolletjes van rode Granaat ingekocht, nu hebben we ook een doosje van in Madagaskar gevonden exemplaren. Deze hadden wij nog nooit eerder gezien.

Almandien Granaat

Almandien Granaat werd al in vele oude beschavingen gebruikt. Hij kan je helpen je lessen uit vorige levens op het spoor te komen en laten zien wat de invloed daarvan is op actuele kwesties, vooral die te maken hebben met overvloed, liefdesrelaties en lichamelijk ongemak. Deze steen schenkt veel energie en herstelt krachtig. Hij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Wanneer je in een hectische periode verzeild bent geraakt, helpt de Almandien Granaat je hoe eruit te komen en je leven te veranderen. Hij is krachtig verbonden met het stuitchakra en het hart, hierdoor zorgt hij ervoor dat wat je verlangt je kunt gaan manifesteren. Almandien activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt. Dit is een prima steen bij concentratiegebrek of bij ongecontroleerde driftbuien. Hij helpt om intens verdriet of hectische periode te verwerken, hij geeft hoop en moed en versterkt het overlevingsinstinct. Als je deze steen een tijd draagt zal hij je mensenkennis vergroten. Hij lost nutteloze ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Emotioneel heft hij remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen. Almandien Granaat helpt je om vreugde te vinden en om je gesteund te voelen in je behoeften en verlangens en om liefde te geven en te ontvangen. Hij leert je te vertrouwen in de oneindige overvloed van de kosmos en helpt om paniek en angsten te transformeren, hij zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Rood Almandien Granaat stimuleert de beheerste opstijging van kundalini energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis. Hij helpt om hoogtevrees en fobieën te overwinnen. Ook goed als je rugpijn hebt door de menstruatie. Stijfheid en verkramping van de spieren worden minder, mede omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding worden gebracht. Verder is hij heel goed voor de eierstokken, testikels, blaas en de nieren, maar ook voor ontspanning op alle organen. Ook is hij heel goed bij vergeetachtigheid. Hij zuivert het bloed, hart en longen en herstelt DNA, daarnaast ondersteunt hij bij de opname van mineralen en vitaminen.

We hebben ook wat bolletjes van Diopsiet uit Madagaskar. Deze waren volgens onze vriend ‘nieuw’ gevonden. Wij hadden al Diopsiet en Chroom Diopsiet trommelstenen uit Rusland en ook armbandjes. Diopsiet is wat matter dan het meer transparante Chroom Diopsiet. De steen heeft een krachtige energie. Heel goed ook voor vrouwen die in de overgang zijn, maar ook heel krachtig om je hartchakra te helen.

Chroomdiopsiet/Diopsiet

Chroomdiopsiet is een prachtige, intense, smaragdgroene steen die zijn energieën door alle chakra’s van je schedel tot je stuitje en zelfs de aardster laat stromen. Hij laadt daarbij heel krachtig de stuit-, het hart- en derde oog-chakra op en verbindt deze krachtig. Hij is gericht op het helen en in evenwicht brengen, zodat alle chakra’s beter op elkaar afgestemd raken en de smaragdgroene straal van heling door het lichaam en auravelden kan stromen. Doordat de steen ook verbonden is met de aardster kan er een aardend koord van licht van je hart naar het hart van Moeder aarde ontstaan. Dit koord zorgt ervoor dat overtollige energie uit het lichaam door Moeder aarde wordt opgenomen en een tekort aan energie wordt aangevuld. Tevens brengt Diopsiet een verbinding tot stand tussen de aura van moeder aarde en die van jou. Deze belangrijke verbinding helpt onze spirituele groei omdat het ons evenwichtiger maakt en ons verbindt met de lichtenergie van het volledige spectrum. Ook maakt het ons bewust van alle levende wezens die deze aarde bevolken. Diopsiet helpt ons om ons op een intense manier verbonden met Moeder Aarde te voelen. Door deze steen kun je makkelijker met dieren en de natuurwezens communiceren. Diopsiet stimuleert bescheidenheid en helpt je te herkennen wat je werkelijk voelt en ondersteunt de roep van je intuïtie. Hij vergroot mededogen en helpt om verdriet te tonen, in vroegere tijden werd hij ook wel ‘huilsteen’ genoemd omdat hij je helpt te huilen en door tranen verdriet te ontladen. Zeer goed voor mensen met stress of die overspannen zijn omdat hij je weer levensvreugde laat ervaren. Hij stimuleert verzoening met alles en iedereen die je ooit heeft gekwetst. Bij vrouwen kan Chroomdiopsiet balans brengen in het gebied van de voortplantingsorganen. Het is een energetisch balsem voor vrouwen, vooral in de menopauze of overgang. Op het hartchakra zorgt Chroomdiopsiet ervoor dat het hart zowel fysiek als spiritueel krachtiger wordt, het zorgt voor emotioneel welbevinden en de steen helpt je om jezelf en anderen liefde te ontvangen en te schenken. Op het derde oog opent hij je denken zodat nieuwe informatie makkelijker op te nemen valt, dus heel goed bij het studeren. Ook helpt hij je via deze plek om je af te stemmen op gidsen en andere wezens uit hogere werelden. Diopsiet heeft een positieve invloed op psychologische aandoeningen, vertrouwen, cellulair geheugen, fysieke zwakte, zuur-basenhuishouding, ontstekingen, spierpijn, spasmen, nieren, hart, hormoonhuishouding, bloedsomloop, bloeddruk en stress.

De laatste steen die we in deze blog willen vermelden zijn ronde Geodes uit Mexico. Toen we de Tibetaanse kristallen gingen kopen lieten ze ons een doos met oude voorraad zien. Het zijn kleinere Kwarts Geodes en ze zijn allemaal anders. Sommige zijn Amethist, andere meer bruin, andere weer hebben een grote blauwe Chalcedoon rand. Veel hebben Calcieten vanbinnen. Sommige exemplaren bevatten heldere Stellar Beam vormige Calcieten bij andere zijn ze helder bruin. Het zijn hele krachtige exemplaren. Deze worden ook altijd erg door mineralen verzamelaars gewaardeerd. Er zitten er ook 3 bij die minuscule donkere naaldjes bevatten en 3 exemplaren bevatten Bariet. We zetten er ook een paar van op de webshop.

Kwartsgeode Mexico

Dit zijn kleine bollen die doormidden gezaagd zijn waardoor je de prachtige binnenkant ziet. Je ziet drusy kwartskristallen in verschillende kleuren, variërend van helder kwarts naar Rookkwarts en Amethist. Sommigen hebben een prachtige rand van Agaat of blauw Chalcedoon. In deze mooie kleine wereld bevinden zich vaak Calcietjes, velen in de vorm van een Stellar Beam of Starburst Calciet. Soms bevinden zich binnenin Bariet kristallen of kleine zwarte naaldjes. Ieder kristal is totaal anders, kies het kristal dat met jou resoneert. De vorm van de geode is symbolisch, het is een baarmoeder waar de kristallen veilig in groeien. Maar ook voor ons mensen geven deze kristallen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De energie van de kristallen straalt naar buiten door de open kant, maar blijft toch ook in de beschermde holte. Kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Geodes helpen ook bij het communiceren met kosmische wezens, Engelen en Natuurwezens en assisteren bij astrale reizen. Ze zorgen voor evenwicht, betere gemoedstoestanden en zijn behulpzaam bij meditaties en groepswerk. Kwarts Geodes geven je verbeeldingskracht en creativiteit een boost. Ze helpen je leven in balans te brengen, verminderen stress, depressie, verdriet en angsten, helpen het hele plaatje in situaties te zien en een fijne toekomst te creëren. Kwarts Geodes helpen geblokkeerde energieën te openen en bij het vinden van je innerlijk licht. Deze liefdevolle krachtpatsertjes helpen zelfliefde ontwaken, zuiveren het lichaam en versterken je zelfgenezend vermogen. Het zijn krachtige universele genezers. 

Als laatste, voordat ik het vergeet, zullen we het over de titel van de blog hebben. De waterhoentjes. Wij genieten al een paar maanden van een stelletje waterhoentjes. Ze zijn prachtig om te zien met hun rood/gele snavel en geel/grijze grote poten. Een jaar geleden zijn binnen 3 dagen al onze kipjes, de zijdehoentjes verdwenen. Na het volgen van spoortjes veertjes zag ik een gat onder het hek waar vermoedelijk een Marterachige ze heeft meegenomen. Tweemaal heb ik een prachtige Hermelijn op ons terrein zien lopen, maar toen was er nog niets aan de hand, deze had onze kipjes gelukkig niet gezien, maar een paar jaar later waren ze een voor een verdwenen. Dit is de reden dat we geen nieuwe kipjes meer hebben gekocht, omdat we bang zijn dat dit prachtige, maar wel roofdier, weer terugkomt. Ja de natuur is prachtig maar soms ook hard. Zoals iedereen die onze zaak heeft bezocht weet, hebben we water rond het kleine eilandje met prieel. Ieder voorjaar komt hier een paartje eenden hun eieren uitbroeden. Meestal ziet een van ons dan een of twee dagen alle baby eendjes rondzwemmen, voordat ze met zijn allen verdwijnen. Waar ze heen gaan weten we tot op de dag van vandaag niet. Altijd weer jammer als ze verdwijnen, want we vinden het zo gezellig die diertjes in de vijver. Nu zagen we in het voorjaar opeens een paartje Waterhoentjes rondzwemmen. Deze schuwe diertjes zijn heel gezellig om te zien. Anders dan de eenden scharrelen ze vrolijk rond op het weiland tussen de schaapjes, geit en varkentjes. Het zijn dan net kippen. Als je aan komt lopen schieten ze snel het water in en verstoppen ze zich tussen de overhangende planten en het riet. Toen ik afgelopen vrijdag naar de winkel liep hoorde ik piepen en tot mijn grote verbazing zag ik 6 kleine donsjes in de vijver en ook de mama. Eerst zag ik er 4 en later nog 2 tussen het riet. Misschien zijn er nog wel meer, want ik las op internet dat ze soms wel 10 eieren leggen. Wat een cadeautje. Van ons mogen ze voor altijd in deze veilige vijver wonen. Er zitten hier geen snoeken dus dat scheelt weer. Er zitten genoeg kleine visjes in de vijver en ook aan slakken en insecten geen gebrek. Ook zijn ze dol op de mest van de andere dieren, want daar zitten nog allerlei granen in. We zullen wel zien of ze willen blijven of dat ze ook weer hun weg zullen gaan. We gaan het zien. 

We zijn tweede Pinksterdag ook met de winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

8, 9  en 10 juni (zaterdag en Zondag en Tweede Pinksterdag)

15 en 16 juni (zaterdag en Zondag) 

22 en 23 juni (zaterdag en Zondag) 

29 en 30 juni (zaterdag en Zondag) 

6 en 7 juli gesloten

Menu