Nieuwe sieraden en Amethist ringen ingekocht

Joan

Wat een drukte allemaal, normaal is de zomer voor ons iets rustiger, ook even tijd voor onszelf, maar dit jaar niet. We zijn druk aan het verbouwen, aan de zijkant van de winkel waar de diertjes lopen hebben we een veranda aangebouwd. Er komen nog tegels op de vloer en dan kan de lange buitentafel overdekt staan, zodat je ook met minder weer lekker een kopje koffie of thee buiten kunt drinken. Of even alle indrukken van de winkel buiten laten zakken. We willen er ook nog een fijne zithoek maken, ook fijn als je rustig een kristal wilt voelen of even uit de energie van de winkel wilt zijn. Want wij beseffen dat het soms even ‘veel’ kan zijn, zoveel krachtige kristallen bij elkaar. Je voelt de liefde van ze, maar ze kunnen ook veel losmaken. De laatste tijd is het erg druk in de winkel dus we kijken of we af en toe weer een vrijdag kunnen gaan inlassen om met de winkel open te gaan. We hebben vrijdag 27 September al in de agenda erbij gezet. Eerder kan helaas niet omdat we naar de mineralen show in Denver zullen vertrekken. Wim en Cyrille vertrekken een weekje eerder, zij gaan een bezoek brengen aan de Herkimer Diamond mijn in de bergen boven New York.  Ikzelf vlieg een week later naar Denver, waarna Cyrille 3 dagen daarna weer naar Nederland vliegt. Zo kunnen we alle weekenden met de winkel open zijn. Nikki en Natascha zijn er al deze dagen gelukkig. Het was even plannen, maar zo gaat het precies.

Vorige week ben ik weer naar Engeland gevlogen en heb weer nieuwe hangers en oorbellen ingekocht. Ook heb ik weer nieuwe Amethist ringen op standaard ingekocht. Onze vriend had nog geen tijd gehad om alle stenen uit Brazilië uit te pakken. Een container vol is wel heel veel. Wij vinden 3 pallets uit Amerika al veel, hij krijgt er wel 40 tot soms 60. Jeetje daar moeten wij niet aan denken. Dus ik had het geluk dat ik een aantal dozen met de prachtige, decoratieve Amethist ringen kon openen en exemplaren kon uitzoeken. Uit mijn hoofd komen er zo’n 20 ringen op een pallet naar ons toe. De ringen zijn puur natuur. Ze worden horizontaal gezaagd uit Geoden. De meeste zijn van Amethist, maar er zijn er een paar van Bergkristal en ik geloof eentje die meer Rookkwarts is. Sommige zijn, net als die we hadden, dun gezaagd, maar er zijn er ook een paar die dik zijn, dan zie je de kristallen mooi gelaagd. Ze zijn behalve fijn van energie ook super in een interieur. Stylisch verantwoord haha, volgens de laatste trends. Er komt ook nog een kleinere Vlinder of Engelenvleugel Amethist mee. We hebben in de winkel en in het Pakhuis nog 2 grote exemplaren staan.

Amethist

Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Als je een Amethist in deze vorm hebt is het leuk om ook de symboliek van de cirkel te weten. De cirkel staat voor God en Hemel, in mystieke stelsels wordt God als cirkel met een alomtegenwoordig middelpunt omschreven, dit als aanduidding voor zijn volmaaktheid en onvatbaarheid voor menselijke begrippen. Een cirkel heeft geen begin en geen eind en staat symbool voor het feit dat geest eeuwig is, oneindig. Aan de cirkel is ook geen richting noch oriëntering af te lezen, ook ten gevolge van de kringvormige banen van de sterren om de hemelpool als een ronde koepel voorgesteld, om welke reden de cirkel ook voor de hemel en al het spirituele staat. Het is waarschijnlijk het belangrijkste en meest verbreide geometrische symbool, dat zijn vorm mede dankt aan de wijze waarop zon en maan verschijnen. Het Egyptische symbool voor eeuwigheid is een tot cirkel geknoopt koord, maar ook de slang die in zijn eigen staart bijt, Ouroboros, vormt een cirkel. Dit is een symbool uit de alchemie en een van de oudste mythisch symbolen ter wereld.

Ik heb ook weer nieuwe exemplaren van de unieke Interpenetrant Twin Fluoriet gevonden in de Diana Maria Mijn, Rogerley, Weardale ingekocht. Behalve de bekende groene exemplaren nu ook een paar paarse. De stenen verkleuren onder een UV-lamp of gewoon buiten in een blauwe kleur. Ook de kristallen zijn heel bijzonder, hun versmolten kubussen staan symbool voor de verbinding van jou met je tweelingziel.

Interpenetrant Twin Fluoriet

Interpenetrant Twin Fluoriet wordt gevonden in de Diana Maria Mijn, Rogerley, Weardale, UK. Deze nieuwe mijn is pas een paar jaar geleden ontdekt in het gebied waar al sinds 1970 de beroemde, fluorescerende blauw/groene Fluoriet gevonden wordt. De versmolten of doordringende Twin Fluoriet kubussen symboliseren jou en je Tweelingziel. Deze kristallen helpen je om je zielsverwanten, je Twin of Tweelingziel of Tweelingstraal aan te trekken. Deze kristallen zijn weldadig voor alle soorten relaties. Ze leren om gescheiden te kunnen zijn en tevens verenigd in een gelijkwaardige relatie. Maar om een relatie te laten slagen moet je eerst blij met jezelf kunnen zijn en op eigen benen kunnen staan. Met behulp van deze kristallen leer je jezelf kennen en accepteren en leer je een eigen individu binnen een relatie te zijn. Twin kristallen helpen je om onvoorwaardelijk lief te hebben en om in grotere harmonie met anderen te leven. Deze prachtige Fluoriet brengt orde en stabiliteit in alle werkelijkheden, het verhoogt zowel je logische als intuïtieve vermogens en maakt bewust van hogere werelden en realiteiten. De twee kleuren symboliseren allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. Het brengt balans tussen intelligentie en intuïtie, verhoogt je concentratie en helpt je door illusies te zien en de waarheid te achterhalen. Het is een multi dimensionale steen. De steen werkt harmoniserend en brengt je energie in balans. Fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Hij werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en kleur. De groene heelt op alle levels en aardt overvloedige energieën. Hij reinigt krachtig je aura, chakra’s en mentaal. Hij helpt je hartzaken te helen en problemen om te zetten in universele liefde. Hij haalt informatie uit het onderbewuste en maakt deze bewust. Hij helpt je intuïtie te begrijpen. Groene Fluoriet kalmeert en geeft je moed om je ideeën en bewustzijn te vergroten en helpt je te groeien. De blauwe kleur is sterk verbonden met het keelchakra, versterkt creatief, ordelijk denken en heldere communicatie. Hij kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de fysieke of bio magnetische lichamen. Is ondersteunend voor problemen met de ogen, neus, oren en keel. Hij vergroot je genezend potentieel door de hersenactiviteit goed te focussen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen. De steen is behulpzaam bij het studeren en werkt goed bij infecties, tanden, cellen, botten, als elixer zeer krachtig tegen virussen. Huid, slijmvliezen, puistjes, wonden, verkoudheid en griep. Verlicht bij artritis en reumatiek.

Ook komen er op de pallet een aantal stukken van de unieke Daisy Bed Seleniet uit Cumbria, Engeland mee. Deze lieve Seleniet heeft een hele fijne energie en is ook mooi om te zien door zijn bloempatronen waarin het bruine Seleniet groeit. Ze waren al een tijdje uitverkocht dus ik ben blij dat we er weer een klein aantal hebben kunnen kopen.

Daisy Bed Seleniet 

Daisy Bed Seleniet is een zeldzame vorm van Seleniet uit Cumbria, Engeland. De naam Daisy Bed komt door de prachtige bloempatronen van deze Seleniet. Aan deze zeldzame vorm van Seleniet is moeilijk te komen. Daisy Bed Seleniet opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd. Het heeft toegang tot Engelenbewustzijn, je hogere zelf en gidsen, maar tevens is deze ook verbonden met Moeder aarde en haar natuurwezens. Dit zorgt ervoor dat deze Seleniet een prachtige verbinding van de aarde naar de hogere werelden maakt en terug. Het is een kalme steen die diepe rust en een vredige atmosfeer geeft en die verwarring opheft. Daisy Bed Seleniet stimuleert het emotionele lichaam en helpt je om stagnaties te overwinnen en vooruit te blijven gaan in je leven. Daisy Bed Seleniet reinigt je aura, maar ook de ruimte waarin deze staat. Het helpt je ook jezelf te bevrijden van zelfopgelegde negatieve programma’s of geloofssystemen en leert je zowel liefde te ontvangen als te geven. Het is een uitstekende healer voor onze aarde omdat ze verstoorde aarde energie neutraliseert. Als je met een stukje Daisy Bed Seleniet mediteert krijg je makkelijker contact met Deva’s (natuurwezens) maar ook met gidsen en Engelen. Deze steen combineert synergetisch met vrijwel alle stenen. Je hoeft deze steen nooit te reinigen of op te laden, van water wordt hij dof.

Er zitten ook weer plakken bij van Serafiniet. Deze krachtige groene steen uit Rusland met zijn mooie Engelenveren patroon heeft een liefdevolle, helende energie. We hebben er ook trommelstenen en hele mooie sieraden, gezet in Sterling Silver, van. Ze liggen in de winkel en er staan er ook aardig wat van op de webshop.

Serafiniet

Deze olijfgroene steen is verbonden met de energie van de Serafijnen, dit is een hogere engelenorde. Serafiniet is een spirituele naam voor een mineraal dat clinochloor heet. Het kristal wordt serafiniet genoemd vanwege de witte strepen die vaak de vorm hebben van engelachtige witte veren, engelenvleugels. Het is een zeer belangrijk en geneeskrachtige steen van deze tijd. Het activeert engelencontact met de hoogste gebieden van genezing. De steen reinigt de twee grote kanalen waardoor energie langs de ruggengraat omhooggaat, zodat het hartchakra stabiel wordt. Daarna wordt afstemming met en opening van het kruinchakra mogelijk. De steen helpt in hartkwesties, laat voelen wat goed is en helpt je in volmaakte harmonie met je ware verlangens van je ziel te komen. De steen helpt los te komen van het denken en helpt negatieve emoties te verdrijven. Fysiek zorgt het voor genezing op alle niveaus van het lichaam, het zuivert het bloed, ontspant het bovenste gedeelte van de borst, zodat de longen beter werken en er meer zuurstof in het bloed komt. De steen verbeterd de fysieke conditie. Ook goed bij verkoudheid en helpt gewichtsverlies te bevorderen.

We hebben ook een prachtige lamp nu te koop staan, gemaakt van witte Aragoniet/Calciet uit Mexico. Het licht schijn zo warm door deze unieke lamp. Het is niet alleen een sieraad voor in huis maar deze staalt ook een prachtige energie uit.

Witte Aragoniet

Deze prachtige Aragoniet die eruitziet als koraal is verbonden met de Engelendomeinen en resoneert zowel met Moeder Aarde als met Vader Hemel. De zachte lichtkracht van witte Aragoniet is ongekend en zeer bijzonder en uniek, energetisch behoren ze tot de meest verheffende stenen. Iedere steen is een uniek individu, al behoren ze tot dezelfde familie. Ze stralen een innerlijk licht uit wat net zo prachtig is als hun uiterlijk. Deze goddelijke lichtkracht, vervuld van Engelenzang brengt op zeer zachte wijze diepe transformaties teweeg. Het opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Witte Aragoniet stimuleert de hypofyse en ervaringen met het Witte Licht. Het zijn kristallen van interdimensionale communicatie. Als je met de steen mediteert helpt deze je af te stemmen en telepathisch te communiceren met je Beschermengelen en andere Engelen. Dit kristal zuivert je aura en de ruimte waar hij staat, hij vult de ruimte met een hoge trilling, dus heel goed in de slaapkamer, woonkamer, praktijk of kantoor, het zuivert deze van negatieve energieën.

Als laatste, voordat we naar de sieraden gaan, willen we heel graag een steen vermelden waar wij nog nooit van gehoord hadden. We snappen nu waarom, want deze steen staat in de top 10 van meest zeldzame Gemstones. Wat zijn we gelukkig dat deze op ons pad is gekomen. De naam van de steen is Grandidieriet en deze is gevonden in Madagaskar. De groenblauwe steen is krachtig verbonden met de energie van de zee. Het is een echt Aquarius kristal. Het voelt als een aanvulling op de blauwe Fluoriet met Amethist uit Erongo, Namibië. Wat een groot cadeau weer van Moeder Aarde. We voelen ons heel vereerd dat deze op ons pad is gekomen.

Grandidieriet

Grandidieriet doet zijn naam eer aan. Ondanks zijn veelal kleine formaat is de steen Grand, ofwel groots. Het is een Meester Helingskristal, specifiek voor de gebieden vanaf het hartchakra naar de hogere Chakra’s. Als je de steen vastpakt, voel je op een rustige, vredige manier een vreugdevolle energie door je lichaam stromen. Hij komt rechtstreeks binnen in je hart, het voelt als een liefdevolle aanraking door de Goddelijke Bron zelf. Alle muizenissen in je hoofd, de ruis op de lijn, maakt hij schoon en tevens helpt hij jezelf en de ander vergeven. Grandidieriet brengt helderheid. Hij werkt op je zintuigen, verandert hoe je dingen hoort of zegt. Niet meer vanuit zwaarheid, pijn en lading, maar leert je luisteren en spreken vanuit je hart, vanuit je ‘zijn’. Het is een Aquarius steen met een hoge trilling/vibratie, verbonden met de zee en de liefdevolle energie van Walvissen en Dolfijnen. Grandidieriet helpt om vastgeroeste patronen, overtuigingen, conditioneringen, lading en angsten te helen en achter je te laten. Al onze ervaringen zijn in ons aanwezig, maar worden geschoond van alle lading. De energie van het Aquarius bewustzijn, dat ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd wordt staat voor: Transformatie, eenheid, heelheid, liefde, acceptatie, naastenliefde, compassie, vrijheid, en vrije wil ervaren. Als een zee spoelt hij alles schoon. Bevrijding van oude, pijnlijke emoties, van conditioneringen en ervaringen uit het verleden. Hij laat je weer zien dat je een prachtig, goddelijk wezen bent, dat je niet beschadigd, maar heel bent. Ook laat hij je voelen dat we allen één zijn, maar dat toch ieder persoon zijn unieke blauwdruk heeft. Het is een hele krachtige steen die de hogere chakra’s met het hart verbindt. Het kristal verbindt ons weer met onze Goddelijke oorsprong. Hij opent je ogen en je hart om de schoonheid in alles om je heen te zien. Hij helpt je de focus te richten op vreugde, liefde, vrijgevigheid van de menselijke geest i.p.v. dat we maar bezig blijven met kracht te geven aan negativiteit. Hij zal blokkades met laserachtige precisie openbreken, chakra’s voorzichtig en liefdevol reinigen, activeren en uitlijnen. Grandidieriet inspireert ons om op een vreedzame en positieve manier naar anderen uit te reiken, bewust te blijven, met mededogen te handelen, zachtaardig en vriendelijk te zijn. Je zult in de ander de positieve spiegels gaan zien i.p.v. de negatieve. Als je het gevoel hebt dat je je passie of doel kwijt bent geraakt, als je je geblokkeerd of belemmerd voelt, laat Grandidieriet je leiden. Hij zal je direct verbinden met het Goddelijke in je, je Hogere zelf, de Engel die je bent. Als je erg moe of lusteloos bent, weinig energie hebt zal de steen je weer nieuwe energie geven. Energetisch lijkt de steen wel familie van de Lemurisch Aquatine Calciet, want ook Grandidieriet helpt ons weer de energie van Lemurië herinneren. Dit krachtige Aquarius kristal helpt je je Bewustzijn op aarde te leven.

Alle sieraden zijn weer aardig aangevuld. Helaas heb ik niet alles wat ik graag wilde hebben kunnen kopen, omdat onze vriend zoveel verkoopt dat de productie een beetje achter loopt.

Waarvan we nieuwe hebben, en waar ik heel blij mee ben, is een paar oorhangers en oorknopjes van de krachtige, natuurlijke Kundalini Citrien. We verkopen daar al een tijd de prachtige facet geslepen hangers van.

Kundalini Citrien

Dit is een zeer zeldzame vorm van Citrien uit Congo. De steen kenmerkt zich door kleine puntjes om de hoofdpunt heen, voor ons is het de krachtigste Citrien die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een natuurlijke Citrien die de kundalini-energie langs de ruggengraat laat opstijgen van de basischakra naar de kruinchakra. Hij reinigt alle chakra’s en opent hogere chakra’s voor de zielenster en verder. Boven het hoofd gehouden schept hij een kosmisch orgasme dat je naar het hart van de schepping meeneemt om medeschepper te worden, een ervaring die hij dan in de functionele werkelijkheid aardt. Dit is een volmaakt kristal voor mensen die tantra willen beoefen of hun seksualiteit naar een hoger plan willen brengen. De steen verhoogt het libido en deblokkeert de voortplantingsorganen. Tevens bevat de steen alle eigenschappen van een ‘normale’ Citrien. Dit kristal van overvloed geeft vreugde en energie aan allen die hem zien, tevens transformeert het de negatieve energie meteen en houdt die niet vast. Ook is dit een van de meest reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde. Dit kristal is uitstekend voor het verbeteren van paranormale vermogens en om ze vervolgens te integreren in het dagelijks leven. De steen verwijdert blokkades op je spirituele pad, absorbeert geopatische en elektromagnetische smog en helpt bij uitscheiding en ontgifting op alle niveaus en vult de ruimte met een positieve vibratie. Kundalini citrien verwijdert overtuigingen en gedachtepatronen die je gevangenhouden in armoede en effent aldus het pad der overvloed. Dit kristal reinigt de etherisch blauwdruk en verwijdert de gevolgen van schadelijk gedrag uit vorige levens. Goed bij depressie, angsten, nachtmerries, alzheimer, jeuk, ontgifting, ME, spijsvertering, milt, alvleesklier, nier- en blaasinfecties, constipatie, cellulitis en schildklier, ook verlicht het pijn, ook hoofdpijn en heft het krampen op.

Ook nieuw zijn hangers van Ancestralite. Onze vriend heeft van deze zeer oude steen, waar Judy Hall over heeft geschreven, cabuchons laten slijpen en deze toen gezet in Sterling Silver. We hebben van deze unieke steen ook trommelstenen in de winkel en op de webshop.

Ancestralite

Ancestralite is een nieuw op de markt gebrachte steen die eigenlijk heel erg oud is, hij is ontstaan uit een Stromatoliet structuur, dit zijn versteende algen, één van de eerste levensvormen van onze planeet die zuurstof produceerden. Ze waren er al een paar honderd miljoen jaar voor er ander leven ontstond. Maar de aanwezigheid van Martiet, een Hematiet pseudomorf van Magnetiet, suggereert dat het gesteente in een later stadium bedolven is geraakt en andere chemische processen heeft ondergaan zoal het proces dat Martiet wordt gevormd in de kern van onze aarde. Dit zijn de glitters op deze steen. Deze unieke steen bevat materiaal van de Sterren in zich en dit neemt je energetisch mee tot voor de creatie. Deze steen vertegenwoordigt geboorte, dood en wedergeboorte. Ancestralite verbindt verleden, heden en toekomst in het Nu. De steen zakt letterlijk door alle lagen van het verleden tot het bij de kern komt. Het maakt de voorouderlijke tijdlijn schoon van trauma’s, drama’s en vastgeroeste emoties die generaties lang in families werden doorgegeven. Tegelijkertijd geeft Ancestralite de ziel inzichten over deze processen zodat deze uitgewerkt kunnen worden of alleen maar onder ogen gezien hoeven te worden, waardoor deze trauma’s transformeren en de voorouderlijke tijdlijn ‘licht’ wordt en patronen doorbroken zijn. Oud karma wordt dan niet meer doorgegeven aan toekomstige generaties. Het brandt letterlijk de etherische lichamen schoon, verwijdert de afdrukken van dit karma en het effect op je lichaam. De steen helpt je op eigen benen te staan, los van je familie. De steen helpt je om informatie uit de Akasha kronieken te halen, zorgt voor minder stress en geeft een comfortabel gevoel. Echt een Nieuwetijdskristal die ons helpt om helemaal in onze kracht te komen en te stralen als het vrije, goddelijke wezen dat we zijn.

Een andere nieuwkomer in onze sieraden bakjes en op de webshop zijn hangers gemaakt van cabuchon geslepen Dinosaurusbot. Ze zien er echt heel tof uit.

Dinosaurusbot

Gefossiliseerd dinosaurusbot versterkt de fysieke energie, het geheugen en denkprocessen. Deze steen is zeer geschikt voor een terugkeer naar een vorig leven, hij brengt je naar het verleden om fundamentele overlevingskwesties te helen. Hij verjaagt angst en schenkt vertrouwen in de toekomst. Dinosaurusbot wordt traditioneel gebruikt om verlamming en gebroken botten te helen en om verstoorde bot-groei te herstructureren. In deze tijd kan deze steen hier dus ondersteunend bij helpen. Het verbetert naar verluidt het gehoor, de vitaliteit en de opname van fosfor. Dinosaurusbot wordt gebruikt om de lichaamstemperatuur te reguleren, koorts terug te dringen en groeiprocessen binnen de cellen onder controle te houden.

Ook nieuw zijn een paar hangers en oorhangers van het paarse Stichtiet. Sommige kennen Stichtiet als de paarse rondjes in de groene Serpentijn, een steen die men Atlantasiet noemt. Van deze Stichtiet zie je zelden sieraden. Die ik uitgezocht heb, hebben een diepe kleur.

Stichtiet

Stichtiet moedigt je aan je ware zelf te manifesteren en je leven in overeenstemming met je zielscontract te leven. De steen vergemakkelijkt de beweging van kundalini-energie langs de ruggengraat naar het hart. Het is een steen die een krachtige bescherming biedt. Psychisch helpt hij je opinies en emotionele bewustzijn zuiver afgestemd te houden. Hij laat zien hoe negatieve emoties en ingesleten patronen je welzijn beïnvloeden. Hij kan licht werpen op en verbetering brengen in de emotionele kwesties die ten grondslag liggen aan eetstoornissen en eetverslaving of voedselallergieën. Fysiek is het een steen van veerkracht en herstel. Hij biedt hulp aan Indigokinderen die hyperactief zijn of ADHD hebben en helpt ze hun pad te gaan. Als je alleen leeft geeft hij je prettig gezelschap en heeft een kalmerende invloed op de omgeving. Goed voor een elastische huid en bij zwangerschapsstrepen, hoofdpijn, hernia, tandpijn, tandvlees, de ziekte van Parkinson en dementie. Hij kalmeert het spijsverterings- en het zenuwstelsel en stabiliseert de bloeddruk en de hersenchemie.

Waar we enorm blij mee zijn is dat hij op speciaal verzoek kleinere hangertjes van de zeer zeldzame Kakortokiet uit Groenland heeft gemaakt. Hij heeft uit ruwe Kakortokiet, die wij ook in de winkel hebben, cabuchons geslepen en hangertjes en oorbellen gemaakt. We hebben er ook een armband van. Zo fijn om deze extreem zeldzame steen nu ook te kunnen dragen.

Kakortokiet

Deze zeer zeldzame steen uit Groenland is een steen met een hoge energie, levenskracht en vitaliteit. De steen leert je dat je terwijl je op aarde een fysiek leven leidt, je ook een spirituele verbinding met de oneindigheid van het bestaan kunt ervaren. Hij laat zien dat alles wat je om je heen ziet, de volmaakte manifestatie is van waar en wat je op dat moment moet zijn. Hij verbindt ons met het galactische centrum en werkt als een leiding voor de kosmische levenskracht om de aarde weer vruchtbaar te maken. Hij maakt energetische veranderingen mogelijk. Karmisch brengt hij zielsgenoten weer bij elkaar en laat de reden hiervan zien. Deze redenen kunnen complex zijn en een oud zielendoel hebben. Hij helpt ook bij het uitzoeken of sommige zielscontracten nog wel geldig zijn, hij helpt je loslaten van datgenen wat niet meer nodig is. Emotioneel helpt Kakortokiet tegen jaloezie, vijandigheid, woede en wrok en stimuleert vergeving. Als steen van vriendelijkheid overwint hij een depressie, want zijn heldere vibraties verheffen de geesten en verjagen somberheid. In fysiek opzicht geeft de steen nieuwe energie en zuurstof aan het lichaam en is goed voor de gezichtszenuw, de lever, het bloed, het zenuwstelsel en multidimensionale cellulaire healing. Kakortokiet bestaat uit rode Eudialiet, zwarte Arfvedsoniet in wit Syeniet, een krachtige versmelting van energie en kleur. Deze plutonische steen verenigt de aarde-, basis-, hart-, kruin- en zielensterchakra’s, opent de weg voor binnenstromend licht en activeert een kosmisch anker, dat hij in de kern van de aarde vastmaakt. De moeizame delving van deze steen wijst op wilskracht en vastberadenheid om alle obstakels te overwinnen.

Er staan ook weer topkwaliteit Herkimer Diamant sieraden op de webshop en natuurlijk liggen deze ook in de winkel. De enige echte Herkimer Diamanten komen uit New York. Er bestaan veel kwaliteiten, deze sieraden zijn van de hoogste, meest heldere kwaliteit. Behalve prachtig om te zien hebben ze een zeer hoge vibratie en beschermen ze je aura.

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen Electro smog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Ik heb weer nieuwe exemplaren van de Triplet Boulder Opaal kunnen kopen, hangertjes en oorhangers. Ook nieuwe exemplaren van de prachtige Edel Opaal ofwel Ethiopische Opaal. Van deze kostbare steen hebben we hangertjes, oorhangers, oorknopjes en armbanden. Van de Mount Shasta Opaal hebben wij alleen ruwe stukken. Nu had onze vriend om te proberen 3 cabuchons uit een Opaal geslepen en deze in hangertjes gezet. Deze 3 liggen in de winkel.

Ethiopische Opaal

Deze mooie steen met een hoge vibratie is een kristal van oneindige expansie die het karma van het verleden wegbrandt en de weg naar wedergeboorte opent. Hij bezit oude wijsheid en stimuleert alle metafysische gaven. Hij bevat een zielenholograaf die toegang verleent tot verleden, heden en toekomst en die bescherming biedt wanneer je door Multi dimensies of binnen in jezelf reist. Deze steen van diep inzicht is een voertuig voor de vuur- aardewezens, zorgt voor zuivering door een innerlijke ‘vuurloop’ en aardt de transmutatie in het fysieke lichaam. Hij laat je je diepste angsten onder ogen zien en transformeert ze tot je grootste gaven. De steen werkt me je ziel samen om situaties te creëren die diepere lagen van onderdrukte emoties, angst en trauma loslaten, ook die uit vorige levens. Hij de–energetiseert deze zodat er ruimte komt voor nieuwe patronen en groei. Dit kristal bevat positieve drakenenergie en reinigt en activeert je 1een 2echakra zodat je creativiteit gestimuleerd wordt en deze verenigd wordt met de dynamische liefde van je hogere hartchakra en het alta-majorchakra, zodat je hoogste wil op aarde verwezenlijkt. Als je de steen onder en bovenaan de ruggengraat legt, activeert hij de kundalini-kracht en onder aan de schedel opent hij de alta-majorchakra. Midden op de schedel zet hij woede om in vreugdevolle wil en een verlangen naar vrede. Op krachtpunten van Moeder aarde ondersteunt hij de reiniging en herstel van het milieu en lijnt hij de meridianen uit, ook creëert hij een schild tegen negatieve vibraties. Deze opaal ondersteunt gewichtsverlies door de onderliggende psychische oorzaken aan te pakken, vooral als ze verband houden met kwetsbaarheid of diepe woede. Hij harmoniseert het hele lichaam. Reinig en laadt de steen regelmatig op, bv op kwarts in de zon of op seleniet. Door regelmatig met deze steen te werken wordt je gevoeligheid voor de energie van kristallen, mensen en de aarde vergroot. Ethiopische opaal werkt het best op het psychosomatische zielsniveau van healing. Hij zuivert en versterkt het bio magnetische omhulsel en emotionele lichaam en brengt de etherische blauwdruk in balans. Behulpzaam bij huidaandoeningen, vooral die met een psychosomatische basis.

Ook hebben we een heel mooi setje van unieke Rhodochrosiet Stalactiet op de webshop gezet. Deze unieke hanger en oorhangers zijn ook los te bestellen. Deze zijn plakjes gezaagd van topkwaliteit stalactiet Rhodochrosiet. Dit is een krachtige liefdes steen, die stress vermindert en je eigenwaarde geeft.

Rhodochrosiet

Deze steen staat voor onzelfzuchtige liefde en mededogen. Hij geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en vermindert stress. Hij laat zien wie je bent en wat je richting is. Hij breidt je bewustzijn uit en integreert het spirituele met materiële energieën. Deze steen zorgt voor een dynamische en positieve houding. Bij verslavingen, trauma’s of vastzitten door emoties kan men het beste een Rhodochrosiet nemen als beginnende steen om dit te doorbreken. Hij brengt je meer bij jezelf. Het is een steen van groei op velerlei gebied. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen. Het is de steen bij uitstek voor het genezen van seksueel misbruik. Hij is een ideale steen om de communicatie te bevorderen en voor mensen die niet goed uit hun woorden kunnen komen door emotie, verdriet of shock. Rhodochrosiet trekt een liefdespartner aan en leert het hart pijnlijke gevoelens te accepteren zonder dicht te klappen. Hij reinigt de chakra’s en helpt het doel achter pijnlijke ervaringen te zien. De steen confronteert je met de waarheid over jezelf en die van anderen, maar doet dit met liefde. Mensen die een hekel aan deze steen hebben, onderdrukken in zichzelf iets wat ze niet onder ogen willen zien. De steen confronteert hen met irrationele angsten. Hij leert je de dingen minder negatief te zien. Dit kristal moedigt een positieve houding aan en stimuleert droomtoestanden en creativiteit. Hij verbindt je met de hogere geest en helpt je om nieuwe informatie te integreren. Emotioneel moedigt hij de spontane expressie van gevoelens aan, ook hartstochtelijke en erotische. Hij verbeterd depressieve stemmingen en maakt het leven lichter. Hij reinigt de longen en is goed bij verkoudheid, keel-, hoofd -en oorpijn, misselijkheid en hyperventilatie. Hij maakt je paranormaal gevoeliger, bevordert het helder weten en denken. Als elixer is hij goed bij vermoeide ogen en staar, bij infecties en voor de huid. Dep met het water en/of neem het in. Ook brengt hij de schildklier in evenwicht. Hij zuivert de bloedsomloop en de nieren, normaliseert de bloeddruk, stabiliseert de hartslag en stimuleert de geslachtsorganen. Omdat hij de bloedvaten verruimt, verlicht hij migraine.

We hadden het in het begin van de blog al over Serafiniet uit Rusland, een steen die hier qua uiterlijk en structuur erg op lijkt is de prachtige paarse Charoïet, ook deze komt uit Siberië, Rusland. Dit is ook een hele spirituele steen met een hoge vibratie. Omdat de kwaliteit deze keer zo hoog was kon ik haast niet kiezen, er staan nu dus ook wel 3 hangers en ook oorhangers van op de webshop.

Charoïet

Dit is een steen van transformatie, een zielensteen die vrees overwint. Charoïet stimuleert innerlijke visioenen en spirituele inzichten en helpt bij de verwerking van grote veranderingen op spiritueel niveau. Hij reinigt het hart- en kruinchakra, reinigt de aura en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. De steen zorgt tevens voor diepe fysieke en emotionele genezing. Hij helpt je het huidige moment als volmaakt te accepteren, ook anderen te accepteren zoals ze zijn en helpt bij bevrijding van diepe angsten. Slachtofferschap en dienstbaarheid ten koste van jezelf helpt hij ook helen. Oude karmische stukjes omtrent magie, alchemie en oud priesterschap kunnen door deze steen uitgewerkt en getransformeerd worden. Dit kristal helpt je met je groei naar verlichting. Charoïet is sterk verbonden met het transformerende Violette vuur en de magie van Merlijn. Hij bezit informatie over de mysteriën van de energie van Stonehenge en de Heilige Graal. De energieën van magie en alchemie kunnen weer ontwikkeld worden, vanuit een zuiver hart. De steen geeft het lichaam nieuwe energie als het uitgeput is en heelt dualiteiten. Goed voor het hart, de alvleesklier en de lever en verzachtend bij krampen en pijnen. Hij helpt je diep te slapen en krachtig te dromen. Ook behulpzaam bij autisme en bipolaire stoornissen.

Als laatste van de sieraden hebben we mini hangertjes van Ocean Blue. Zo schattig! Ocean blue bestaan uit: Larimar, Blauwe Topaas en Parel en/of Maansteen. De hangers zijn normaal wat groter van formaat, maar onze vriend had er nu schattige kleintjes van gemaakt. Zo verfijnd en lief om te zien en ook heel geschikt voor een jong meisje. Ze dragen de energie van de zee in zich, verbonden met Walvissen en Dolfijnen.

Ook al zijn we op inkoopreis, omdat we allemaal op verschillende dagen vertrekken en weer terugkomen en ook omdat Nikki en Natascha hier blijven zijn we de weekenden gewoon geopend.

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

24 en 25 augustus (zaterdag en Zondag)

31 augustus en 1 september (zaterdag en Zondag)

7 en 8 september (zaterdag en Zondag)

14 en 15 september (zaterdag en Zondag)

21 en 22 september (zaterdag en Zondag)

27, 28 en 29 september (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu